Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Asi tak,přikláním se také k tomu že nemají co dlabat,holky už jsou dosti velké takže bez živin je to horší,když jedu NFT hnojim v minimální koncentraci,root,enzym,grow...Ale toť můj názor
Jinak pěkný hombre
Zdravím sem stejného názoru ohledně EC a hnojiv ale to PH se mi nelíbí...už jen proto že je to HYDRO systém by tam mělo být po 6.0 nejlíp 5.5-5.8 pro vstřebávání živin,zdá se mi že nemají fosfor podle postupného uvadají a usychání lístků.Tady je výtah z FAQU "Fosfor bude vyloučen z látkové výměny při pěstování v hydru při pH 6,0 – 8,5.
Fosfor je nejlépe vstřebáván z hydro systému při pH 4,0 až 5,8
(osobně nedoporučuji mít pH v hydru nebo jiném bezpůdním systému vyšší než 6,5), nejlepší pro fosfor je: 5,0 – 6,0. Cokoli mimo toto rozmezí se podepíše na nedostatku fosforu. " A když máš PH 6.2 tak tam ten fosfor prostě nepude takže sniž PH a uvidíš že budou fajn...Jinak celkem pálka za jeden řez skoro 10 Eček Co je to za modýlek? Nejspíš sem přehlédl nebo to tu nemáš. Držím palce dej tomu čas a hodně vlhko..navíc to bude stresem z převozu takže buď vklídku
Tak se zase hlásím po 4 dnech a pořád nic moc. Kytky už vypadají o trochu líp, ale pořád to není ono. PH 5.7-6.3, EC 1.3. Když se podívám pod plachtu, tak sou vidět nové kořínky, které začínají prorůstat do netkané text. No listy jsou pořád celkem povadlé a nevypadají zrovna nejlíp. Nevím jestli nebude problém v kvalitě vstupní vody. Z kohoutku mi teče PH 7.8 a EC 0.8
Z kohoutku mi teče PH 7.8 a EC 0.8...to je mazec,myslel jsem,ze mam nejhorsi(7,2 a 0,5) a jezdim do globusu..neperliva voda korekt 6,8 a 0,14 za 23 korun 6x1,5litru..aspon to mixnout pul na pul..nebo reverzni osmozu..kazopadne hodne zdaru!!
Pokud mas kvalitni hnojky, znacku si nepsal, tvrdost vody snad vadit nebude. Jenu na vode z kouhoutku ph 7,6 ec 0,6 a v pohode to jede, lepsi je podle me co 3 hodiny 15min kropit, a jestli mas ec vody 0,8 dej max pro zacatek ec 1.
Tak sem sehnal lepší vodu a hned je to o něčem jiném. Mám zdroj s EC 0.6 a ještě ji ředím 8 litry balené vody ( z Tesca 2L-4kč). Konečné EC je 0.4-0.5 a s hnojením jsem na 0.9 PH 5.6-6.0. Jedna kytka se nechytla, začali uhnívat kořeny, tak sem jí dal ven. A ještě jedna je celkem pozadu. Chci se ještě zeptat, přes den když nesvítím, bývají listy celkem dost svěšené. Systém zapínám 6x denně, na cca. 30 min. Je to v pořádku, nebo to che ještě poladit?
Původní příspěvek od LonGermaX Pokud mas kvalitni hnojky, znacku si nepsal, tvrdost vody snad vadit nebude. Jenu na vode z kouhoutku ph 7,6 ec 0,6 a v pohode to jede, lepsi je podle me co 3 hodiny 15min kropit, a jestli mas ec vody 0,8 dej max pro zacatek ec 1.
V hydru??
Drž PH 5,5 - 5,8 s tou vodou to je horší, já mám z kohoutku 0,56 a jinou nepoužívám, jen jí nechávám odstát min 24 hod. Jinak EC mám v 16dnu růstu 0,95
A zálivku mám ze začátku 1x 15 min a po týdnu až když vidím kořeny asi jako máš ted ty tak jim přidávám. Ted mě to jede 6x za den 15min. V noci nezalévám, zatím. Já bych ubral s tou tvojí zálivkou.
A listy jsou v poho, kytky spí tak si uleví.
Až na konci poznáš jak jsi měl začít!
Líná huba holé neštěstí, jestli nevíš, zeptej se
To že sou ty listy svěžené může být tím že ta kytka "tančí" neboli dýchá...Když se mrkneš na TIME LAPSE na youtube ohledně growingu cannabisu tak to uvidíš sám že se ty listy "houpou" jakoby do ritmu většinou hudby k videu a nebo přelité což u NFT pokud nemáš velký proud by se stát nemělo...
A v čem jiným, nebo nechápu co tím máš na mysli ?:/
zdarce, pokuď nejsou svěšený přelitím v době kdy svítíš je to normální, že mají svěšený listy, když odpočívaj. To by si poznal, že kytky moc kropíš a čeple listů za světla nejsou krásně naplý.
Kořeny mají kytky docel už rostlý. Kořenák dáváš s polečně z hnojkama do zálivky a teplotu roztoku taky hlídáš ? Ty hnojky máš jaký? Nedokážu si přestavit kupovat vodu. Když mi žerou kýbl roztoku denně.
To si časem vychytáš kdy pustit na plno, nebo kdy jim ubrat. Jel jsem asi 6 dni co 3 hodiny na 15 min pak jsem přidával a koukal jsem jak to kytky pobíraj. A asi v osmym dnu jsem jim dal nostop. To můžes zkusit když se jim to nebude líbit, vypneš na chvíli a pak zas nastavíš čas. Nostop poborou když ty kořeny budou tak 15 cm dlouhý.
Ta kytka uhnila možná, že jsi jim dal velký ec a spáli si kořeny. Používám hnojky od Canny + rhizotonic na kořeny, pomůže to rozvíjet kořeny a brání přehnojení. Ec vody mam 0,6 dávalo jsem jim zprva 0,85 po 14 dnech růstu jsem už jim dával 1,3, těd jiim solim 1,5 a jsou 3 týdny starý, necelý týden na květ. Když přesolíš poznáš na listech. Udělaj se fleky pak je potřebarozředit vodu a srazit ec. Ph se mi krásně drži s těmahle hnojkama. Držím na 5,6-5,8. Držím palce
Voda stačí když je pár hodin odstátá, mam na to jiný názor, musí hlavně odprchat chlor. Pak namíchat hnojky srazit ph a jedeš
Tak kytkám se daří čím dál tím víc. Změna vody evidentně prospěla. No momentálně přemýšlím co s kytkama dál. Asi by chtěli trochu zaštípnout. Pokoušel sem se o FIM, tak uvidíme jestli se to chytne, i když nevím jestli to není už trochu pozdě. Chtěl bych dát síť a pokusit se o Scrog, no nejsem si úplně jistý s ohýbáním a zaštipováním. Jinak hnojiva jsou od Jungle in da box a nic víc. Budu rád za případné postřehy a připomínky, co a jak zlepšit.