Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Kristalon a moje kiti ??? - Klikni zde pro originální téma
Dumps
Ahoj lidičky, mam doma na okně prvnim rokem kitičky, abych byl konkretnější tak mam jednu Blubery, Shevu Shanti II, " to sou kloniky od kamika a jedno Herrera kterej mě vyrostl ze seminka.
Chtěl bych se zeptat na Kristalon někdo ho doporučuje a někdo zase říká že stojí za ...., tak nevim koupil jsem Kristalon Start nevim jestli KITINKY sním hnojit nebo ne???? Ty kloniky mam asi 3 týdny, mají 4 patra a sou asi 10 cm vysoký, stonek naspod ma 2 mm. když jsem je dostal tak měli asi týden a byli to jen 2 malinkaty listečky. Ještě sem měl Belladonu ale ta se naokně vubec nechytla. Prosím poraďte čím hnojit?? Je Kristalon v pohodě???:baby: :baby: :baby: :confused:
vriter@cz
to uz si tu psal ze je mas 10 cmm vysoke. To s tim krystalonem si mohl pripsat.
Ant
Kristalon je vcelku v pohodě jako určitě jim neublíží...... neni to sice špička ale je levnej a vcelku kvalitní tak proč ne třeba moje první Durga byla hnojena jen kristalonem. Tak se dištak podívej a uvidíš ale pokud bys chtěl opravdu kvalitu tak bych doporučil AH ale je dost drahej :(
vriter@cz
Ant: souhlasim s tebou
profesor
Kristalon vyrábí Holanská firma, u nás se jenom přebaluje. Já si vozím z Holanska speciální kristalony na růst používám Kristalon Modrý 19,6,20,3 /N,P,K,Mg/, když se blíží ke květu dávám kristalon speciál 18,18,18,3 a když jde do kvetu tak kristalon hnědý 3,11,38,4 a pak kristalon žlutý 13,40,13 a poslední 14 dní hnojivo Krista 52% fosforu,34% draslík. vše výroba Hydro Holand. Mají 15 druhů hnojiv přesně pro naše pěstování. pokud by měl někdo zájem, mohu přivést v průměru 0,5 kg balení, toje asi na 500L, výde v přepočtu asi okolo 200 kč,jak který druh. jezdím do Amstrdamu každých 14 dní,mohu zaslat na dobírku,poštovný připočítám, jestli máte někdo zájem, pošlu meilem komletní jejich nábídku
Jimbo
Jo kristalonem taky hnojím a myslím že je také v Cajku!Roste to dobře!
sharper
Jo.100%.Taky hnojim kristalonem (start,plod a kvet) a roste to pekne.Ale na ty lepsi modylky by sis asi mel poridit neco lepsiho........
Sido
To: Expresion - - -
S tim zhorsenim chuti, nevim nevim, kdyz das kytce potrebnej flushing tj v pripade kristalonu dva tri tydny...nebude to vubec spatne a od AH or somethink like that, to chutove nepoznas...


peace S
rajce
Presne! Je to dost dulezity, protoze plod a kvet ma stejne N jako P a K. Nespotrebovanej dusik je treba pred sklizni co nejvic eliminovat, protoze ten je hlavni pricinou zabskly chuti (alespon se to vseobecne tvrdi a z mejch pokusu to taky nak tak vypliva). Mrknete na http://grower.cz/forum/showthre...84394#post84394 Je tam docela dost info o vsech hnojivech a prave se tam malinko skadlim s PSILOSem kvuli kristalonu.
Podle me je START dost dobrej, PLOD A KVET na hovno a ted zkousim PODZIM. Sklizen do 14 dnu, tak pak povypravim o chuti apod (bohuzel nevlastnim fotostroj:().
sharper
Myslim,ze ma Sido pravdu...Kdys das kitce dostatecnej oddech,tak bys to nemel poznat:
Kouril sem modilek typka,kterej se s tim hnojenim kristalonem nemaze ani pred sklizni....a nepoznal sem nak nic zvlastniho.Ale zhulovalo to pekne.......
Womitor
Takisto pouzivam Kristalon.Kupil som ho iba kvoli vasim odporucaniam a zacal som ho pouzivat uplne v pohodke podla navodu a zacali mi zltnut listy od spodu. Ano, uz vas vidim:prehnojene, prelite... ale niekto druhy zase povedal ze to nebude prehnojenim tak som predvcerom zase zacal hnojit ako predtym a dufam ze sa mi dievcence rozhybu, pretoze doteraz neboli problemy. Uff, trosku som sa rozpisal.
sharper
Hele,nemusi to bejt vubec kristalonem.Listy od spodu zloutnou a upadavaj normalne a prirozene....Me naopak potom listy krasne zezelenaly a chitili svezi barvu.Stonek zesilil atd.Proste lepsi vizaz.
Womitor
Problem je v tom ze moje kvety mi zacinaju pomaly ale isto kapat. Zlte listy-dobre to este nejako znesiem ale to ze mi nejako ohynaju ako keby nemali silu rast to ma uz poriadne stve. Proste ako keby umierali. Ohli sa vrcholky a ko keby sa mi uklonili. Co to je??? mam ich na balkone, v substrate pre pokojove rastliny.
premys
Nevadne to náhodou? Jestli je substrát mokrý, tak ti možná hnijí kořeny.
Onxne
Kristalon je nejvíc v poho super poměr výkon/cena! Pro ty co maj stejně hluboko do kapsy jako já ideální..............
vriter@cz
pouzivam krystalon uz dlouho. Je f poho
gunman
Womitor, meriaš pH, aspoň orientačne? Je známe, že pridanie hnojiva môže zacvičiť s kyslosťou...
TheKeptn
No nevim , me se zda krystalon dobrej na to kdyz clovek zacina , jtak mozna na prvni sklizen ,ale kytky po nem pomalu rostou jsou svetle zelene a zanechava hnusnou fuj moc fuj chut. Radsi zainvestujte a kupte neco presne sity na miru pro vase kytky jako AH nebo BcuZZ ,Cellmax ,Plagron. Tod vse co jsem chtel rici. Zdurte
steve
ja si nemyslim ze kristalonem byse kurvila chut

kdyz nasadis 2-3 tydeni flushing neni problem

pestuju zprva neni tolik zkusenosti :-)
Womitor
Vadne to!!! Substrat je mokry a strasne tvrdy!Co s tym? Skusal som to trosku kypryt ale neda sa to velmi do hlbky. Da sa to nejako prevzdusnit?Neda sa do tej pody tearz nasukat nejaky perlit alebo ja neviem...
gunman
Tak to je horšie... jedine presadiť, nechať preschnúť, opatrne vyklepnúť z kvetináčov, otriasť substrát a posadiť do nejakej vzdušnejšej zmesi s perlitom alebo kokosom a najprv na spodok 1 cm keramzitu ako drenáž... A bacha, poškodiť čo najmenej korienkov, tie odhnité vykapú aj samy...
Womitor
Gunman-e diky velmi pekne. Posilema ti karmu iba pre teba a dalsia bude ak sa mi to podari a kvetinky budu take ako si ich predstavujem.
Takze drzte palce.Thanx este raz!
Womitor
Takze presadil som ich ale vyzera to biedne. Po akej dlhej dobe sa kvetinky dostanu do povodnej "pohody"?? Tearz tam mam substrat na kaktusy s perlitom a kermazitom na spodku presne tak ako radil Gunman.
fasmos
jo kristalon je v poho toho užívam furt
rajce
Kristalony mi pridou ne uplne nejlepsi do kvetu. Nejlepsi pro kyti je co nejvic P. Dulezitej je pomer N a P, urcite by tam melo bejt oboji, ale minimalne 1:2. Samostatny je K. 1. se s nim neda predavkovat, ale pokud je ho o moc vic nez P, tak to nebude delat dobrotu -kyti budou spis krehci a nebudou tak "baculaty". Protikladem budou zdravy a odolny.
Urcite perfektni je kristalon na rust. Ma sice N jenom ve 2 formach, ale zato postacujicich.
PH kristalony neovlivnujou tolik, jako vetsina ostatnich (hlavne tekutejch) hnojiv -ty bejvaj casto kysely (az kolem 5!). O to horsi je to se zasolovanim pudy. Je potreba si uvedomit, ze to nejsou pripravky pro intenzivni hnojeni a este v tak extremnich podminkach, jako je kvetinac. Proto je nutny hnojit spis castejc a po troskach a hlavne dat kyti tak asi na kazdejch 10 dni (+ prechod rust-kvet) 3-5 dni cisty vody (pripadne upravit pH).
clothinguntero
krystalon je fklidu hnojim jenom tim a kitinky sou super
steve
jo protže začínám používám taky kristalon....

na příště chci začít s dražší záležitostí B´cuzz??
killlsmoker
Pouzivam krystalon a f poho jako chem... hnojivo super....
k-u-b-e-l.
zdarek lidicky ja si zas myslim ze cristalon je vyborn pro rust palic jen z vlastni skusenosti bych kytky hnojil az tak budou videt palicky pac potom ta kytka se muze rychle spalit jako moje bila vdova :(((((
ale uz sem se poucil !
Amba
Krystalon zkouším poprvý a zatim se celkem dobře osvědčuje v kombinaci s růstovým stimulátorem
rodeo
Kdy mam zacit s hnojemnim, krystalon start? na obalu pisou jednou za tri tejdny ale to je nejaky divny ne. mam to davat vickrat a maly davky?mam ww.
PiosOne
rodeo: start můžeš začít hnojit téměř ihned, ale s měnšími koncentracemi. s růstem kytí koncentrace postupně zvyšuj.
PiosOne
hlavně je potřeba dát si pozor na to, čím to hnojíš. máti mi to hnojila a pořád to nerostlo dost rychle a najednou se to rozjelo. bylo mi to divný. nakonec mi řekla, že to hnojila Plod/Květ, protože Start nešel sehnat :)
PiosOne
realist: jojo, dává tomu zhusta. je tam tuším 1 odměrka do 10l a dávat jednou za 4 dny (nebo týden), teď přesně nevím. ona tomu dává 2odměrky a zalívá to obden. kytkám to zjevně prospívá, tak proč ne :). hlavně ji potom musím upozornit na flushing, nerad bych hulil Kristalon.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma