Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Pestovanie pod bixenonovými svetlami , Xenonové osvětlení - Klikni zde pro originální téma
Kennypetr
Zdravím,
chtěl bych si postavit pěstírnu a nevím jestli můžu použít xenonové výbojky z auta (svítivost 4500K). Po elektrický stránce to pro mně není problém.
Díky za radu.
bixenony jsou lepsi ne?



BTW : radsi si kup sodik nebo usporku, udelas lepe.


dalsi thread ktery se da sloucit s kanalovym z cudky skero :D :D
Hanz23
ty xenony by byly ale zajimavý...:) daj se sehnat s barevnou teplotou cca od 3000K do 10000K což by 6500K bylo na růst a 3000K na květ.. výkon 35W (celkovej příkon do toho ballastu je cca 45-50W) teplo to moc taky nedělá páč jsou ty výbojky malinkatý a sv. tok je až 3500lm (100lm/W)..
životnost udávaj kolem 3000h což zrovna moc neni ale byl by to zajimavej tuning skříně:) hlavně by se uplně dokonale mohlo světlo rozptýlit po prostoru protože ty vybojky jsou važně malinky:)
když by někdo toto zrealizoval, tak ho prosim aby sem dal určo foto atd:) jedina nevyhoda je že by se to muselo napajet přez trafo s usměrňovačem a vyhl. kondíkem aby to vydrželo.. ale vybojky se daj sehnat už od nakejch 3kil a ballasty to samy, a ta životnost moc nic.. ale světloo z toho přímo srší :D
mliko
myslím že se to nevyplatí... seženeš od 300.. ale kolik jich použiješ? ...
Hanz23
no jo maš pravdu.. aspon 4 aby to mělo vubec cenu .. ale čistě teoreticky by to vypadalo velice pěkně:) alespoň mě jakožto magoru do vybojek by se to libilo fakt hodně :D.. když bych měl tolik peněz že bych nevěděl co s tim tag bych si zřešil skřiň s aspoň 20ti xenonkama :D..
mliko
Stejně se ti to nevyplatí... za předpokladu že by ses dokázal dostat na cenu cca 600 na výbojku... potřeboval by jsi 4... minimálně...už jsi na 2400... plus k tomu to trafo... předpokládám že usměrňovače a filtry už by byly zabudovány.. pokud by sis ho nemotal sám... i tak.. zbytečně cena navíc... nejsem expert na xenony, ale není to náhodou výbojka, na kterou by jsi neměl sahat? celkem dost topí ? a nesmí přijít do vlhka? k tomu ke každé auto pojistky... sorry ale takovýho blázna bych chtěl vidět :)
Hanz23
tag se někdy sejdem ;)
Hanz23
mno bylo by to nevyhodny s tim souhlasim :D jen pro prdel vid,, z praktickejch pokusu u mě doma vim že to jede bez filtru stači silny 230/12V trafo a mustkovej usměrnovac s kondikem aspon 5000uF :) do vlhka nesmí žádné vybojky atd,, že se ji dotkneš nevadí pokud ji pak otřeš, a když ne tak se to k ni připeče.. videls xenonku do auta?? maj kolem baňky skleněnou trubičku protože ty vybojky sami o sobě pracujou s extremnim pretlakem a muzou explodovat.. netopi zas tak moc,, rozhodne ne vic nez 50W SHC... autopojistky?? na co? staci kdyz uz pojistka tag na celej okruh :) 230/12V 100W toroidní trafo by se s trochou štěsti dalo sehnat do 2kil ... rikam je to nevyhodny souhlas ale pro radost by to vypadalo hezky :D
Hanz23
časem (za par let) až nasbiram vic ballastu a vybojek tak to udělam a pošlu ti fotky :)
mliko
blbost.. ani nemá cenu se do toho pouštět.. pokud nebudeš mít stejně vysvícený výbojky.. do toho stejnej počet ballastů...proti trafu s gratzem a kondíkem nic nemám... ale uznej že 100W trafo ti stačí sotva na dvě výbojky... když vezmeš v potaz to, že té kytce to taky moc nedá.. ani se to nezaplatí... teoreticky je možný téměř všechno...i tenhle pokus se ti rozhodně může povést... ale levnějšího a učinnějšího řešení..když už chceš aby ti to tak hezky svítilo ta skříň... můžeš dosáhnout tím, že nepoužiješ xenonový výbojky..ale takový ty halogenový co se dávaj třeba v obchoďácích do světel...můžeš je rozházet po celé skříni... cenově jsou rozhodně dostupnější a i pro tebe to bude snažší...a pokud se do takovýho projektu pustíš..uka fotky...
Hanz23
ja mam svou skrinku uz zarizenou asi rok a momentalne to zkoušim s cfl ale s xenonama sem psal ze by se mi to libilo ne ze se to vyplati :) tim 100W trafem sem mel na mysli koupit treba 3 (propojit je paralelně) sry ze se mto tam nenapsal ... to že by ji to nic nedalo bych neřek.. ani sem nepsal ze to je levny vim stalo by to ranec a urco by se to nezaplatilo kdyz vemu v potaz ze zivotnost ballastu neni o moc delsi.. tagze souhlasim ze je to blbost , jen mit na to prebytecny prachy a ja jsem takovej blazen do tohohle odvětvi techniky ze by me nebylo lito vice mene zbytecne vyhozenejch penez za toto. jj jenze halogenovy jsou jen zarovky a ne vybojky ty jsou zase halogenidovy ci metalhalogenidovy .. a jak jiste vis tak jakakoliv zarovka je napicu... ale jestly myslis ty vetsi svetla na strope tag tam bejvaj 400W HPI aa jestly ty mensi jak jsou treba v albertu tak tam sou tzv bily sodiky a ty jsou vjetsinou 100W nebo 50W..jsem si jistej ze by pod tim kyti jely v pohodě akorat by to bylo nevyhodny řešení ktery jak jsem jiz psal me , blaznovy do vybojek, by nevadilo kdyz bych na to měl volny penize..:)
snoweagle
Zdravím Vás, chcel by som sa opýtať, či je možné pestovanie pod bixenónovými výbojkami zo svetlometov z auta, pretože dakde na nete som čítal, že vraj v Amsterdame kradnú vo veľkom xenonové svetlá z aut Porsche z dôvodu ideálneho svetelného spektra pre indoor pestovanie Marihuany. Tiež výhodou je nízka spotreba a to že sa svetlá počas svietenia vôbec nezahrievajú. Týmto by som sa Vás chcel opýtať, čo si o tom myslíte a zároveň, aký môže byť ekvivalent tohoto osvetlenia napríklad voči 600w sodíkovej výbojke.

Svetlomet vyzerá asi takto:
http://www.car-multimedia.cz/893-thickbox/porsche-cayenne-originalni-bi-xenon-svetla.jpg
Machoman
Novinářská kachna, navíc nevím proč je thread v hydroponii?

Ale třeba se porsche vysere na výrobu aut a začnou dělat světla na indoor :D
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.p...044#post1058044


citace:
Původní příspěvek od bubblegoogles hi, Yes it is possible. HID kits for cars are basically mini metal helide lamps. They come in 3000K to 25000K and woulb be a great candidate for stealth grow box. HID kits are cheaper now you can get a kit for about $60 a pair, these lights are only 35 watts and 55 watt kits are available. These lights put out 3500 lmin a piece not bad for 35 watts. If you get an old housing say one from a fog driving light, you can focus the beam to the plants. Use a 6000 or 8000K for veg and switch to a 3000K for bud. These 3000k's look very yellow so i believe they are much lower in temp that they claim. I'm building a small grow box as we speak and will post pics soon. Another advantage is these lights don't produce a lot of heat the only own side is they don't last long in a car. they are ratedfor 3000hrs but are known to fail much sooner. I'm hopping that road vibration and under hood heat may contribute to such a short life, and if they are kept cooler in a grow box, they will last longer. Initial test show awesome light penetration, way brighter and better than CFL. I'm certain these willwork better than cfl. Another posiblity is to run this HID system on a solar or wind generator and a battery because these are 12volt dc. Drawing only 6 amps for two lights this is easy to achieve.


Proč ne zaleži hlavně na barvě světla ...


To sem psal v kánálu , jinak , by to mělo jít světlo jako světlo , záleži na barvě , pak na ceně a pak na učinnosti , ale uz sem někde viděl ze s tim svitěj na kytky , treba budem mít doma světla Porsche :D:D


...jo a spojeno , Hlava
zubb
http://auto.idnes.cz/v-amsterdamu-k...21_automoto_hig
tohle me docela zaujalo...
Hlava
citace:
Původní příspěvek od zubb
http://auto.idnes.cz/v-amsterdamu-k...21_automoto_hig
tohle me docela zaujalo...


Jojo , stači kliknout na odkaz v přispěvku u mě a zjistíš že nas to zaujalo uz minulej rok , .....zaujalo a dál ??? To je vše ?
Ruller
Co je to Bi-Xenon? … Je to systém osvětlení, jenž využívá xenonové výbojky pro potkávací i dálková světla..
PRO EXPERTy: Bixenon neni lepsi jak xenon, je to porad to stejny!! Jeden xenon se stinidlem a druhy bez sviti do dalky..
Kdyz vytahnete stinitko z xenonu tak nemate bixenon ale xenon co sviti do dalky... peace
NoStress
bixenon meni ohnisko
hardiron
zalezi na systemu , variant je vic :-)
dave258
měl jsem možnost koupit velice výhodně do servisu 100ks těchto výbojek

http://translate.google.cz/translat...366%26bih%3D545

teď.....když nebudu řešit cenu, protože už jsem je prostě koupil původně do aut tedy, tak mě napadlo, že bych to po přečtení tohoto tématu vyzkoušel i při pěstování...normálně používám klasiku...sodíkovky 2x600W....co se týká nějakých vědomostí o světelném toku,nebo svítivosti v lumenech, či jiných technických věcech, které kytky musí mít pro růst/květ atd, tak nejsem vůbec zběhlý...k celému pěstování jsem se dostal pomocí kamaráda a doteď to bylo vždycky slušný....potřeboval bych ale poradit a přečíst si názory od vás-zkušených pěstitelů....šly by nahradit ty sodíkovky výbojkama v odkazu?? pokud ano..kolik bych jich asi musel do stanu dát?
kdyby to přece jen šlo...ty xenony nevydávají potřebnou teplotu.....co myslíte...mám propanbutanový přímotop s termostatem.....vím, že při spalování PB vzniká voda a CO2, který kytky potřebujou....
možná je to celé úplná blbost,ale chtěl jsem se na totok zeptat,když je možnost využít ty xenony....a v kombnaci s tím topením.....spotřeba elektriky by byla howno nic, takže nádhera :)
díky
dave258
tak ještě jednou ten odkaz....
http://www.lichtex.de/osram-d3s-663...lampe/a-663404/

technicke spec:
Technische Daten
Vollständig zertifiziert, mit bestehenden Xenon-Systemen kompatibel
Allgemeine Herstellerdaten
ECE Kategorie / Fassung D3S
Sockel (Normbezeichnung) PK32d-5
Modell XENARC High Beam INTENSE
Modellvarianten 66340HBI - neutral verpackter OEM Artikel
Besonderheiten
Farbe in Kelvin 4350K = weißes Licht
StVZO ECE R37 gemäß StVZO zugelassen
Technik - Elektrische Angaben
Nennspannung-Packgut 42V
Nennleistung-Packgut 35W
Technik - Lichttechnische Daten
Lichtstrom 3200lm
Lichtausbeute 89lm/W
Lebensdauer 3500h
Einarbeitungszeit ca. 150h
Hlava
citace:
Původní příspěvek od dave258

Farbe in Kelvin 4350K = weißes Licht


Jo to je tak neutralni barva že se to nehodi ani na růst ani na květ , ale asi to bude pěkně svítit :D , čau Hlava
hardiron
dave258 No jestli ti mužu poradit, zůstaň věrný 2x600w, jestli ti to do teď fungovalo, tak nevidím důvod něco měnit. Nebo co si od těch xenonek slibuje??


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma