Hydro keramzit klony od 1 dne stoji zloutnou az skoro zlataveji, krouti se listy - Klikni zde pro originální téma |
krasus |
najdi si stranku vyrobce treba muze byt svisle:micro: |
|
|
starosta |
Tak dneska jsem zase mrknul ,avypada to takhle hnusne,, dole uz vystrkujou rohy nekteri,, pomalinku ale nahore hruza mam ten pocit ze jeste par dni a budou zase v haji....posudte sami.. |
|
|
starosta |
Nasel jsem stranku vyrobce,, a pise jen tohle takze smula,,,,Na podporu růstu
Světlo této lampy je obzvláště vhodné pro podporu rozvoje rostoucích rostlin. Stonky zmohutní, listy se zvětší a zesílí. Rostlina získá zdravější a sytější zelenou barvu. Vhodné pro všechny rostliny, které nemají rády stín. |
|
|
TomasD |
To je dobrá otázka , proplachoval jsi ten keramzit ? já třebas musim pufrovat hydroton a ten prej je pH stálerjší než keramzit , pořád to na růstu zvedá pH takže proplachuju na 4,5pH až se mi to zastaví na 5,5 pak už je to v normě pro CANNA hnojky rozmezí 5,2-6,2 (tyhle jedu já) , změř pHčko výstupu tohle mi holky dělaj když nemaj přúistup k živinám (pH) zkus jinej měřák a znova to změř |
|
|
TomasD |
citace: |
Původní příspěvek od Madmax
keramzit se pufruje den dva tuším. |
Já pufruju hydroton (údajně má stálejśí pH než keramzit) základ je stejnej víc než tejden , každej den zaplavim na 10 minut 3krát a tejden snižuju ph ( zároveň proplachuju i peroxidem na odstranění zbytků koŕenů , pufruju na pH 4,5 to se pak ustálí na 5,5 pak už sázim ale měření musí bejt stejný 2 dny
jinak vim že to napálim holkám a tejden zpomalení :( kvůli nevstřebatelnosti |
|
|
starosta |
ja sem tady psal uz asi 5 krat ze mi to pehackem nehejbe,, proplachoval jsem ho uz po treti, ja dam ph 5,5 a mam stale 5,5 i na vystupu,, taky jsem udelal koupel 5,5 nasypal sem to tam michal sem to cca 10min a ph se nehlo,,ale kdyz vas tady ctu ze to mam koupat 2 dny,, tak to nevim, no,, hlavne uz mi koukaj korinky krs kosicky,,ale nahore to vypada porad hrozne a zloutne too se z toho picnu jak zastavim to posrany zloutnuti,, myslim ze ph mam fakt v pohode,, ale na 100 pro to zjistim az prijde zitra nove combo,, dneska prisly zvlhcovace a slunecnik, satelit kterj mi je na houby, kdyz nemuzu daz mh, svisle dolu,,kurnaaa |
|
|
starosta |
tak dneska jsem uz dal par kousku do systemu, tak budu sledovat dal,, dole uz jim koukaly koreny tak diufam ze uz to pobezi.. |
|
|
starosta |
jsem moc rad ze nekdo mysli, na veci ktere se daji pouzit dvojim zpusobem, udelalo mi rados kdyz jsem zceknul ten satelit a je tam uchyceni vybojky jak vertical, tak horizontal,, tak sup tam s nim!!!! |
|
|
Madmax |
Původní příspěvek od starosta
ja sem tady psal uz asi 5 krat ze mi to pehackem nehejbe,, proplachoval jsem ho uz po treti, ja dam ph 5,5 a mam stale 5,5 i na vystupu,, taky jsem udelal koupel 5,5 nasypal sem to tam michal sem to cca 10min |
za deset minut zjistíš uplný kulový, vezmi kus toho keramzitu a dej ho do vody alespon na 24 h , stací trocha do trochy vody a zjistíš co to udělá.Bude š to mít definitivně potvrzený . |
|
|
starosta |
tak jsem to nalozil do kyblu tvl, bych si dal korunu.. mas pravdu ..daval jsem to tam s vodou ph.4,5 za 3 hod.cca merim znova bum 6,7..a to jsem zvedavej rano,,,, ,,takze dalsi moje blbost diky moc,,, zitra sezenu poradnej hrnec dam to na plotnu a hodinku povarim,, ale ten keramzit prdim,, pozitri prijde hydroton,, a ten musim taky uvarit jak jsem tady cetl ze ?? diky.. |
|
|
starosta |
tak mam hrnce poradnej taky hydroton,,prosim vas muze mi jeste nekdo rici jak dlouho to mam cca povarit?? dekuju moc,,,at to nedelam zbytecne diky |
|
|
Madmax |
no vidíš, tvůj big fail odstraněn, teď už víš proč ti to nejelo když ti kořeny ležely na takovym ph a teď už ti to pojede
nic nevař!!
napufruj to. máš to tady už napsaný. Prostě to nalož do vody s ph 5,5 a občas promíchej, jak se ti to zvedne vyměň vodu a to samý dokud se ti to neustálý na 5,5. Hydroton by měl být ale už napufrovanej tak si to jen ověř. |
|
|
starosta |
No, tak to je jedna dobra zprava za druhou,, tak fajn,, tim lepe pro me uz sem se tady videl jak varim 60litru hydrotonu..ok,, namicham,5,5 odszavim naraz ve vane a budu hlidat,,, tohle se dela po kazdem raundu nebo uz by to melo byt na porad dobre,, ???? uz se tesim jestli to bude startovat,, zatim jsou stejne jak jsem je tam dal,,,chudaci,, |
|
|
starosta |
tak uz jen zbyva namontovat nove slunicko, 6x600w tuba.. a jedem,, nez kupovat chladnicku na vodu tak jsem to obesel jinou cestou uvidime co to udela s teplotou roztoku,, protoze pri plnem vykonu boxu to leze pres 30stupnu.. tak spoleham na tuby.. |
|
|
Madmax |
už to tady bylo, jak to dělat po sklizni pro další použití ! jen tomasd má zřejmě zápavový vany, tyto prostě propláchneš od soli a znova naložíš + peroxid na zabití řas atd..
Původní příspěvek od TomasD
Já pufruju hydroton (údajně má stálejśí pH než keramzit) základ je stejnej víc než tejden , každej den zaplavim na 10 minut 3krát a tejden snižuju ph ( zároveň proplachuju i peroxidem na odstranění zbytků koŕenů , pufruju na pH 4,5 to se pak ustálí na 5,5 pak už sázim ale měření musí bejt stejný 2 dny
jinak vim že to napálim holkám a tejden zpomalení :( kvůli nevstřebatelnosti |
|
|
|
TomasD |
znova opakuju že hydroton pufruju tejden , to že by měl bejt napufrovanej je sice hezký ale pufruju páč jinak se mi to v hydrotonu zkurví :D (mám ebb a flow záplavový vany :) ) |
|
|
starosta |
A neni mozne to udelat tak ze kdyz mi stoupne ph pri tom prufu, tak nebudu mnenit celou zalivku do ktere to znova dam,,ale zase jenom okyselim kyselinou zpatky na treba 4,5,PH,,musi se to bezprostredne mnenit? |
|
|
starosta |
2 Hodiny hledam kde se da sehnat Polysoil... a kolik stoji a nikde jsem to ani nevygogloval,, a tady uvadena stranka polysoil.cz nefunguje nevite nekdo kam se da nahlednout kde to sehnat?????????????????????? diky... |
|
|
Jagditrax |
2 Hodiny hledam kde se da sehnat Polysoil... a kolik stoji a nikde jsem to ani nevygogloval,, a tady uvadena stranka polysoil.cz nefunguje nevite nekdo kam se da nahlednout kde to sehnat?????????????????????? diky... |
Zdar, keramzit som pufroval raz, potom som radsej siel do umeliny, aby som vylucil taketo zmatky + tu robotu. Polysoil je uz pravdepodobne pass, tiez som ho zhanal.
Nakoniec sa mi podarilo zohnat toto:
http://www.tommiland.cz/plastovy-je...859-skup233.php
Je tam aj vacsia varianta http://www.tommiland.cz/plastovy-je...843-skup233.php [/B][/QUOTE]
Najlacnejsie to nie je, hlavne ked mas velke kosiky a kopec kvetin. Nakoniec som nastrihal MDPE vodovodne potrubie na male kusky a zmiesal s tymi jezkami. Zvrchu zakryl kusom karimatky aby nevysychali korene a hladinu pol centi-centi pod RW kocku a bublinky to uz ospliechaju. |
|
|
starosta |
Tak jsem Asi objevil revoluci,,,, toto je neco co nemusite cistit pufrovat drzi stabilne Ph nespini system krasne fixuje rostlinu ,,,,, je to revoluce posudte sami..... nereaguje s vodou hnojivem ani soli,, je to uzasnej material,,,,,mrknete !!!!!!! |
|
|
starosta |
tak dam tam toho nejvetsihi chudaka a budu sledovat co to dela uz by melo byt vse ok,,,,, |
|
|
starosta |
Mam takovou radost ze sem konecne sehnal neco podle predstav,,, hlavne jakmile to prijde do vody tak je to neco jako kdybych strcil prsty do gelu nebo tak neco pritom je to perfektne vzdusne,,, udrzuje to vlahu,, a konecne se zbavim toho bordelu co dela hydrton a keramzit nebo neco tomu podobneho...... kristalove cista vodicka po zasazeni a manipulaci,,,, i kdyz properu keramzit zt asi po 3 stejnak z toho pada drobnej pisecek,,,, takze doufam ze keramzitu a hydrotonu bude konec,,,,, a stabilnimu ph zacatek... |
|
|
Jagditrax |
A ako sa ta revolucia vola, nech aj my vieme. Nie su to tie gelove gulicky co sa pouzivaju na rezane kvety? |
|
|
starosta |
ne to nejsou gelove kulicky to je proste plastove,,, umelohmotne,, tvrde neda se to ani rozkousat,,, ja sem to jen prirovnal ze je to takove hodne prijemne na omak kdyz je to mokre je to jak dat ruku do kremu nebo ja nevim neco takoveho,,,, az dodelam praci s presazenim tak sem hodim info,,,, ja sem dutej ted jak se to jmenuje mam pytel dole neco jako flora regreen... |
|
|
Jagditrax |
ne to nejsou gelove kulicky to je proste plastove,,, umelohmotne,, tvrde neda se to ani rozkousat,,, ja sem to jen prirovnal ze je to takove hodne prijemne na omak kdyz je to mokre je to jak dat ruku do kremu nebo ja nevim neco takoveho,,,, az dodelam praci s presazenim tak sem hodim info,,,, ja sem dutej ted jak se to jmenuje mam pytel dole neco jako flora regreen... |
jasne, to som chcel vediet. ok tak potom hod ten nazov |
|
|
starosta |
tak skoro hotovo,,, ale uz si topim,, 6x600w hps,, a vytopi to krasne byt,, |
|
|
HelpYeHard |
tak skoro hotovo,,, ale uz si topim,, 6x600w hps,, a vytopi to krasne byt,, |
Pěstuješ nebo topíš? |
|
|
Connoisseur |
Tak tohle bude moje první OT, za kteréžto se omlouvám, ale nemohu odolat a musím se zeptat.
Jak můžeš rozjíždět novou technologii pod 6*600? Vždy jsem si myslel, že to funguje obráceně tzn. od malého po velké měřítko.
Ani vlastně nemusíš odpovídat, jestli nechceš, mě už to dochází. Ty musíš být nenapravitelný dobrodruh. |
|
|
starosta |
PESTUJI A TOPIM,, JE TO SKODA TEPLA POUSTET TO ODTAHEM VEN DO VZDUCHU KDYZ JE TO TAK DRAHE TEPLO, A JELIKOZ MAM PRIMOTOP MOHU JEJ BEZ PROBLEMU SE ZIMOU VYPNOUT,, TIM SE STAVA BOX VICE UCELOVIM,, A K TOMU DOBRODRUZSTVI,, JDE O TO ZE PESTUJI USPESNE UZ NEKOLIK LET,,ALE HYDRO SE STALO PRO ME UPLNOU NOVINKOU DLOUHO JSEM SE O TOM JEN DOSLICHAL,ATD,ALE NIKDY SEM SE NEODHODLAL K TOMU ZBUDOVAT VLASTNI HYDRO A NEMAM ANI NIKOHO BLIZNEHO KE KOMU BYCH NAKOUKNUL CO A JAK,, AZ KDYZ JSEM PRI SAZENI ZASPINIL CELEJ BYT TIM ZE JSEM ZAKOPL O KYBL S KOKOSEM SEM SE NASTVAL A UDELAL KOKOSU PRITRH,, NEMUSIM TED PRACNE NOSIT A POTE ZASE VYNASET PYTLE S POUZITYM KOKOSEM A ZASE NOVYM DOVNITR,, A KDYZ UZ TAK UZ SVETLA NENI NIKDY DOST A KDYZ JSEM TED ZISKAL I PARADNI TEPLICKO TAK PROC TO NEVYUZIT A NAHRADIT PRIMOTOP DALSIMI 2 SVETLY,, A KDYZ UZ JE JEDNOU POSTAVENE HYDRO PRES CELY BOX TAK TEZKO BUDES OSVETLOVAT NECIM MALIM TAK VELKOU PLOCHU,, NO JE TO JEN VE ZKRATCE JINAK TO JE NA DELSI POVIDANI,,ALE AT POCITAM JAK CHCI,, TAK I KDYZ MAM 6*600W BOHATE JESTE USETRIM PROTOZE TO TEPLO Z PRIMOTOPU JE FAK DRAHE ,, TED UZ MAM VYRESENO,, A KDYZ MAS PRIMOTOP PRIHLASEN U DODAVATELE AUTOMATICKY DOSTAVAS NIZSI TARIF COZ JE V MEM PRIPADE TARIF d45d A TO JE CCA ZA 2KC,/1kWH ZA 1 HODINU SVICENI 6*600W JE TO TIM PADEM 12KC ZA HODINU A 144KC ZA JEDEN 12HOD,CYKLUS,, ZA MESIC TO UDELA KOLEM 3 000KC,,NENI TO NADHERA?? KDYZ DOTEDKA JSEM TOPIL ZA CCA 4,500,,KC MESICNE ???????????? REKNI SAM! |
|
|
HelpYeHard |
Ono potencionálně udělat tři a půl kila hula... za 6000 za dva měsíce, nemusí jít každýmu do hlavy... |
|
|
starosta |
To mas sakra pravdu,, ale rekni sam,, neni to krasny??? |
|
|
owerall |
Cest zmarene praci.. Mel jsem predchozi kolo stejnej problem..50 dni na rustu,investice do techniky jak tele,rostlo to tak centak za tejden,koreny (jedu zaplavovaci vany DUMA) trochu sly,ale vrsky byly udesny...vyhazel jsem to a nyni mam zas jiny problem.. |
|
|
starosta |
tak to bych chtel vedet jaky,, soudruhu,,prosel jsem si skoro vsim,, tak doufam ze ti budu moci neco poradit ,,,napis,... |
|
|
owerall |
Svilusky a molice jsou proti tehle plisni naprosta sranda.Jelikoz s obema dokvetes,s plisni jen svitis a nemas sanci ani prepnout...Nechci hanit dodavatele,pac i kdyz obcas rezivo nebylo v idealni kondici,tak jsem to pokazde rozjel a dojel.Ale tenhle boj o tyto klony asi prohraju..link o kousek vyse. |
|
|
starosta |
ahoj, mozna by stalo za to udelat par fotek,at se muzeme podivat dneska uz je na trhu spoustu chemek ktere dokazou s plisni zatocit.. pokud to je plisen |
|
|
|
|