Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
250W home-box troubles - Klikni zde pro originální téma
DurmanPoison
Zdravím všechny growery,
rozjíždím indoor pěstování a ocenil bych pár rad a tipů. Jako prostor k pěstování rostlinek jsem použil normální dřevěnou skříň o rozměrech cca 156x75x52cm. První co jsem udělal, bylo vylepení papírem z kartonových krabic, abych předcházel následnému poškozování skříně a taky jsem jistým ''systémem'' vyřešil i částečné zatěsnění. Další věc, co mě napadla, bylo vylepení stěn alobalam, poté, co jsem tak učinil, jsem se dočetl, že je to nesmysl, že alobal ztrácí po nějaké době svou lesklost a spíš než aby odrážel světlo, tak jej pohlcuje. Po této smutné zkušenosti, jsem tedy skříň vylepil bílou lesklou zahradnickou fólií. Stínítko mám ''home made'' z pospojovaných tenkých plechů. A teď k vybavení. Používám výbojku PLANTASTAR OSRAM 250W pro květ i růst, k ní jsem si pořídil předřadník na 250W ETI. Pro vzduchotechniku používám ALU tuneláž průměru 127cm. V horním a spodním rohu skříně mám vyřezané otvory pro odtah a přítah, na každém otvoru je ventilátor PAPST 18-19W. Hlínu mám z našeho zahradního kompostu. Pro hnojení a péči o kytičky jsem si pořídil balení Plagron TOP GROW BOX. Pro měření vlhkosti a teploty používám digitální termometr a pro jistotu tam mám i klasický rtuťový venkovní teploměr.


Tak a teď k problematice - Teplota se při uzavřeném boxu pohybuje v rozmezí 28-32 stupňů. To, že teplota lehce překračuje hranici 30 stupňů snad tak nevadí ne? Problém je spíš v tom, že vlkhost POUZE na 20% a nestoupá, pověsil jsem tam mokrej ručník a nepomohlo to. Dá se tomu nějak předejít (třeba i manuálně), nejlépe bez koupi zvlhčovače ozvduší? A jak moc to vadí? Kytička je teprve v prvních fázích růstu.
DurmanPoison
Výbojke je asi 50 cm nad kytkou.
DurmanPoison
Dozvídám se, že vlhkoměr dokonce ani pod 20% vlhkosti neměří. Drží se na té hodnotě.
mysak
ne neda ..mas malou skřin-vysoka teplota -asi sapatny set up atd
..sr
jo dalo by se jedine kdybys odřezal strop a pršeloby :(
DurmanPoison
A pokud ten zvlhčovač koupím, bude to OK ?
mysak
¨to as stejne stačit nebude
urcite se zvedne ale..
jedes ze semen ,řizku....
DurmanPoison
blbýýý:(( kdybych koupil UFO místo těch větráků. mohlo by to taky něco změnit ?
DurmanPoison
jedu ze semen, všechno začlo asi před dvouma týdny, když jsem našel ve skéru G13 našel semínko, zasadil ho a poslal za okno pro zábavu)) to tam mám a má asi 6 cm, zdravě zelenou barvu, 2 patra. Ale už mi klíčí semenou L.S.D. od Barney's farm.
iabek
Ahoj, kolik vyfouká ten ventilátor m3/h? Já mám prakticky stejnou skříň (50*75*120cm, 250w výbojka) a s VKO 125 to uchladím úplně v klidu, když jede lampa, je uvnitř o 3 - 4°C víc než v místnosti, což je akorát.
Thrax
Doufám, že ten rozměr 52 cm není výška :D Napiš, jak výkonný máš ten větrák a tu zkus kytky rosit rozprašovačem manuálně; uvidíš, jestli to nějak s vlhkostí zahýbe. Do těchto rozměrů je podle mě zvlhčovač zbytečný.
indician
Hele, jakou vlhkost mas v prostoru, odkud nasavas vzduch?
Jestli je to pokoj, tak bych cekal min 35% pri 20st C - ze by ti z toho po ohrati v boxu zbylo min nez 20% se mi moc nezda - neni to spis nejak chyba meraku nebo zpusobu mereni?
iabek
Tyjo nevidel bych to tak tragicky jako mysak, teplota je sice vysoka a vlhkost nizka (navic jak rika indician - 20% vlhkost je vazne malo, ja nejmin nameril v uplne vyschlym podkrovnim kumbalu a to 25%), ale pokud nemas zadny potize... Lampu nech vysoko, sniz teplotu v mistnosti odkud beres vzduch (stahni topeni, pravidelne vetrej - ale zadny ze to nechas otevreny pul hodiny a teplota klesne na 15°c, ostrikuj a navic ted klidne muzes pres kvetniky pretahnout mikrotenovej sacek kterej ti udrzi vlhkost u kytek vysokou.
DurmanPoison
-chlapy uz je to uplne v cajku :) koupil jsem zvlhcovac, vlhkost ted v pohode na rust drzim pri 60%, jede jak hovado, prostě paráda...... ted si drzim hodnoty 23-26st. C a 50-60% vlhkost pri sviceni, coz je krasa)) chce to proste jen zkouset ruzne varianty

-52cm je hloubka)) výška činí cca 152 cm.

-udělal jsem hodně změn, používám tendle větrák pro odtah ( http://www.e-growshopnj.cz/e-growsh...entilator-Papst ) , na nem mam rouru do skrine, kterou postupem casu osadim uhlikovym filtrem, mel jsem jeden stejne PAPST vetrak i pro pritah, ale ten jsem vymenil za pasiv otvor ve skrini, tendle vetrak jsem pouzil pro primej ofuk kytek

DurmanPoison
zkoušel jsem ten měŘák testovat a to několikrát - v místnosti fungoval normálně a ukazoval něco okolo těch 30-40%, v té skříni mi fakt předtim ukazoval stabilně 20%, asi první 4-5 dny, než jsem začal používat mokré nádoby, hadříky,i ten rozprašovač manuální, jak říkal Thrax, atd... to vše mi pomohlo zvednout tak na 35%...ale teď, jak jsem upravil ten způsob vzduchotechniky, nastavil vše tak jak to nejlíp za těchto podmínek šlo,přidal zvlhčovač,větrám místnost pravidelně, tak jsem schopen si vlhkost krasne drzet mezi 40-60% dle potřeby))
ABORTED
Ahoj.Myslim ze by ti stacilo sehnat nejaky vetrak na 220 ktery pridelas na sono a to namiris smerem k vybojce...co nejvic pritah klidne i nejake ty pasivni díry...a k te teplote nad 30 je fakt moc a uz to skodi...ideal je tech 22-25...pokud snizis teplotu reseni problemu s vlhokosti nebude velky problem...zkus jednoduchou vec...vem obycejny kybl napln ho vodou a ponor do neho rucnik tak aby byl ve vode a zaroven i venku v boxu...preju hodne stesti a at to fajn dopadne. ABORTED
rybarkilla
co to lsd barney?
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od rybarkilla
co to lsd barney?


Oh My Mother Fucking God.... já nechápat, co ty ptát?
Mr.Sordo
citace:
Původní příspěvek od DurmanPoison
... už mi klíčí semenou L.S.D. od Barney's farm.

citace:
Původní příspěvek od rybarkilla
co to lsd barney?

citace:
Původní příspěvek od Connoisseur


Oh My Mother Fucking God.... já nechápat, co ty ptát?

To chce si to přečíst pořádně.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma