Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
.::?roubovábí?::. - Klikni zde pro originální téma
hightimes
Můj otec mi doporučil ať vyskouším svou kyti naroubovat na dýni. čuměl sem co je to za blbost ale kdyz mi to vysvětlil už sem měl jasno. myslím to tak že si koupíte dýni malou sadbovou a té nahoře seříznete pod uhlem 45° takovej ten stonek své kyti uděláte to samé ale dejte si záležet aby to na sebe sedlo. poté to natřete tou jakousi roubovací pastou a drátkem nebo provázkem to k sobě svážete. jde tu o to že dýně je plevel a vaše travička by využívala její živiny a bylo by to prostě místo květináče s hlínou ale s tou výhodou že nemusíte zalejvat a starat se o to. maximálně to nějak stabilizovat třeba do nákyho kvetináče s hlínou aby to nespadlo anebo přímo ven do země zakopat. tahle technika se používá při pěstování rajčat takže by to možná mohlo fungovat. řekněte mi svůj názor jestli už to třeba někdo zkoušel. mrkněte na ten odkaz dal sem tam takovej nacrt toho jak to vypada, ja totiz neumim davat obrazky normalne.

http://marijuana.wz.cz/Roub.GIF
rtep-petr
Myslíš že by to šlo i s jinýma kytkama třeba s rákosem?A co si s tím trochu pohrát a pokusit se to naroubovat třeba na stom!Rozhodně je to zajímavá představa.
litlle stoney
2hightimes> Tak uz mas nejaky vysledky? Myslim, ze by to mohlo byt uzitecny...
WiB
Roubování je určitě možný, ale máš různý skupiny rostlin, který spolu dokážou být svázaný a ostatní se k nim nechytěj. Na strom to fakt asi nepůjde. Nezkoušel jsem to, ale takhle to obecně při roubování funguje - stačí najít příbuznou rostlinu a je to na pohodu.
Kviky
Souhlasim skuste třeba chmel na ten to prý funguje
WhiTe
no, tak me napadlo.. co treba naroubovat na kytku naky ovoce nebo neco? tahalo by si to ziviny z kyti a mozna by to obsahovalo i nejaky to THC :)
WiB
Tak mě napadlo:
Nedávno jsem se byl podívat po "lesích, lukách a hájích" a viděl jsem tisíce ruderalisu, některý kytky mají dokonce už půl metra a viděl jsem už i první samce. Cannabis Ruderalis je rozhodnopádně kurewsky odolná kytka a tak mě napadlo, naroubovat to přímo na ni - konopí na konopí. Má hodně velkej růstovej potenciál a odolnej kořenovej systém. Až bude čas, vyzkouším a na konci léta dám vědět, pokud se chytne.
seby
E_D > jojo chmel urcite.. a predstav si takou chmelnici .. na kterou by sis navecir zalez a narouboval par kytek nekam vys ,by mely vice svetla .:) to by jiste slo ... jeste tusim ,ze banan je s konopim pribuznej .:)
Vocko
Jednou jsem se bavil s kamosem co dela pivo.Rikal ze se pokousel o naroubovani chmemle s ganou.... bez uspechu. Asi to chce Premka Podlahu :)
weeno
Roubování na kořenowey systém chmele jde docela v poho, ale musíš na to ze začátku svítit 24/0. Chuťový vlastnosti toho modýlku jsou potom mnohem zajímavější.
psilos
jasně a prasopes, čtyřprdelní opice...... trochu moc televize a málo školy , chlapci. J
o a k 1. přízpěvku, na dýni se roubuje okurka a to jen na podnož, kde okurka využívá rozsáhlejší kořenovej systém dýně a větší odolnost kořenů a podnože proti plísním a změnám teplot . Dělá se to tak, že se nechá vyrůst malá rostlinka dýně (ne plod), u země se kuchne, vršeka zahodí a na to se naroubuje rostlinka wokurky, který se pro změnu před tím kuchnou pryč kořeny. Ten wobrázek je podle mě jen vyhulená představa. A na rajčata to rozhodně nefunguje, je to jinej druh. Trochu do toho dělám, jsem přece Grower, ne??? Jo a když někdo budete dělat pokusy , tak woprawdu jen s ganjou a chmelem, jsou příbuzní.Toť vše.
oton
to psilos: taky si myslim, že je to moc fantazie, už jen proto, že na obrázku je plod tý díně, a nechápu jak něco roubovat na plod :D :D, to je jako kdybych chtěl na hrušku (plod) něco roubovat :D

to WiB: čau kámo, zajímalo by mě kde žiješ, já teda o tej rudealis nic moc nevim, ale v přírodě jsem víc než často (jižní čechy) a nic podobnýho gajne sem nikde neviděl a někde sem četl, že ten rudealis snad roste někde uplně v jiných zemích??!!
chemtech
Jdu do toho chmelu...v lete....Zajimave by bylo i srovnani z hlediska zakona. Prece jiz uz nepude o Cannabis sativa var. indica. Co treba Humulus vulgaris var. grower.cz ? A ze by neslo o postihovatelnou drogu?
muj tata taky roubuje,a myslim ze by se mela roubovat drevina na drevinu a bylina na bylinu
lordWilliam
Nojo ale ne každá s každou, ty kytky musejí bejt příbuzný, min ze stejný čeledě. Což v našem případě jsou konopovité. A sem patří konopí a chmel. žádný kopřivy nebo dýně.
xtraa
Řek bych, že to s roubováním bylin zas tak jednoduchý nebude, s chmelem sem to už zkusil a dopadlo to úplně špatně, kámoška co studuje zemědělku mi to pak vysvětlila tim, že prej v místě srůstu musí bejt naleptaná celulóza buněk ňákym enzymem, kterej se nechá vyzískat ze žaludku šneků, tak nevim, ale pitvat smečku šneků se mi fakt nechce. A taky že prej to de jen chmel na ganju a obráceně neé - no bylo by to zajímavý kvůli čorkařům ale jinak nevim...
langos
hele lidi roubovat travu jde na 87procent s koprivou
chemtech
jsem sice zahradnikem cca tyden, ale co mimodruhove roubovani? zcela bezne se to provadi...sice nevim presne co a jak, ale prasepes zas nebude takovej zazrak, uz byli vytvoreny napr. mysi, ktere maji okolo 95% spolecnych genu s clovekem, a navic mame v zahradnictvi treba takovou bobkovisen (vavrin X visen)....

buhvi kde je pravda...

2tetrin: a vis o tom, ze jesis byl cernoch?
bekking
co bambus? :-)
WeedParadise
Přesně tak Lorde! V Anglii kdysi dělali i konopné pivo- a to legálně!! tím že naroubovali kytku na podnož chmele-a fungovalo to! CHmel jako jediná dosud známá rostlinam se dá roubovat s trávou a šmitec! Takže pokud chcete roubovat s rajčetem, dýní nebo banánem tak na to radši zapomeňte a běžte radši hledat nové druhy do Amazonie nebo tak něco.
Kowi
Hele a co naroubovat kytku skanku na jinej druh skanku?????mam to zkusit?
dalas
citace:
Původní příspěvek od Kowi
Hele a co naroubovat kytku skanku na jinej druh skanku?????mam to zkusit?


A co stoho? při roubování nic nekřížíš.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma