Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
První indoor a hned aoero? - Klikni zde pro originální téma
Majky-man
Zdravím chci si pořídit pěstební box 1m2 a osadit ho chci http://www.growshop.cz/katalog/deta...-pro-18-rostlin
K tomu mi vzniká otázka bude tento systém "sprchovat" kořeny nebo bude vytvářet opravdu aerosol? Žádné cykly bych nevymýšlel nechal bych to neustále "sprchovat" četl jsem že je to lepší kvůli zasychání kořínků.Ve FAQ jsem se toho příliš o Aeru nedočetl proto se ptám lidí zkušených.Jestli jsem to dobře pochopil tak živný roztok by měl stačit http://www.growshop.cz/katalog/deta...---vyhodna-cena (je to první věc co mi přišla pod myš) svítit tomu chci 400W HPS (popř. 600W)
Proč jsem vybral tento systém? přijďe mi geniální a jednoduchý. Jelikož první kolo se o rostliny nebudu moci starat jak bych si představoval (jezdím pracovně do Německa na 14 dní) pojal bych to jako zkoušku zvládne tento systém fungovat bez zásahu 14dní? Pokud mi tento thread moderátoři nesmažou pokračoval bych v něm jako pěstebním seriálu.
Koukal jsem i na systémy amazon ale je mi podezřelé že amazon je skoro o polovinu levnější proto předpokládám že tam bude zakopaný pes.
NORM
jedná se o klasické low presure aero, žádný aerosol tam nebude, obyčejný sprcháč za hrozné peníze...
a zapomeň že můžeš jakýkoliv systém, který nemáš dobře vyzkoušený, nechat napospas 14 dní... nejenže musíš u aera průběžně hlídat hodnoty živáku, ale i taková blbost jako průběžné zvedání lampy při raketovém růstu aera se jen tak lehnce nedá automatizovata..
a když chceš napoprvé hydro, tak vyzkoušej DTW kokos, něco jako Atami Wilma systémy..
Majky-man
No prolez jsem ještě internet a koukám že vyrobit aero system nebude až tak složité tak se zatím pokusím něco vyrobit vlastními silami něco na cca 8 kytiček a vyzkouším třeba jak říkáš DTW kokos a pomalu se blíží čas kdy se budu moci starat o kytičky denně tak to rozjedu až potom.
Stanton
Jestli chces system co ti vydrzi 14 dni bez udrzby tak si udelej Bubbler,je to bezporuchove a zivnej roztok v obdobi rustu vydrzi 14 dni bez problemu.
Newbie
Ja si udelal pseudoaero za asi 2000,- se zasobnikem na 80 litru, ale 14 dni bych to opusteny rozhodne nenechaval
Majky-man
Tak jsem se konečně rozhodl jakou konfiguraci zvolím
HOMEBOX XL, 120x120x200 cm, bílý
Výbojka Osram Plantastar HPS 600W - kombinované spektrum
600W GIB elektronický předřadník Lumatek
Adjust-a-Wings Medium s malým tepelným štítem
Ventilátor VK 125–365m3/h
Koncový filtr 240 m3/hod Home
Atami Wilma 9
Naplním to nejspíše kokosem od plagronu samozřejmě ph ec metr zde bych byl rád zda-li by jste mi poradili značku a první kolo bych v tom chtěl zkusit Blue Mistic ze semen hnojiky nejspíše JungleInDaBox.
Bohužel budu muset s koupí počkat měsíc kvůli financím pokud by jste měly nejaké rady tipy sem s nimi rád si je přečtu
NORM
-pachový filtr by měl mít stejnou kapacitu jako ventilátor, klidně i větší, jako rezervu
-dobrý poměr cena/výkon mají Essentials pH a EC metry, jestli máš víc financí tak třeba Bluelab metry
-na prví kolo si určitě kup kvalitní vzrostlé řezy z bazaru, podle modelu je necháš týden dva na růstu a můžeš přepínat, na semínka budeš svítit mnohem déle..
Majky-man
Ještě by mě zajímalo jestli bude fungovat regulátor otáček s termostatem něco jako http://www.growshop.cz/katalog/deta...sti-a-hystereze a zajímalo by mě jestli to bude fungovat na ten ventilátor VK
NORM
přesně takový mám, funguje mi na všech ventilátorech, VK, UFO, ulita.. a bohatě stačí ZEWLING2
Majky-man
Asi jsi myslel ZEWLING1 protože regulátor podtlaku? to bych musel zešílet a dát tam moc silný ventilátor.
NORM
jo Z1 bude taky dobrý.. a ještě si vyztuž stěny homeboxu, tím podtlakem se hodně vcucnou dovnitř a zabírají klidně i 10cm na každé straně..
userman
Zdravím Majky-man bejt tebou mrknul bych ještě na Aerosystemy sem
http://www.hydrophonick.cz/katalog-...ystemy-191.html
Osobně mám s pěstováním v Aero jenom pozitivní zkušenosti a rychlost vyvoje rostlin v Aeru je nekonkurenční. Ten regulátor na odtah myslim že ti bude stačit uplně v pohodě tenhle za mnohem lepší peníze :D
http://www.hydrophonick.cz/detail-r...w-1317-148.html
A místo toho drahýho předřadníku od lumateku bych já osobně bral rači tenhle
http://www.hydrophonick.cz/detail-b...u-1288-128.html
Opět za lepší peníze a má i regulaci výkonu což je obrovská výhoda že si v růstu můžeš stáhnout na 300W a pak přidáváš podle potřeby a ušetříš za elektriku ;)
Majky-man
Nevím nejsem si jistý tím aerem s pěstováním nemám veliké zkušenosti pár venkovek každopádně nad tím ještě za uvažuju a nějak se m nezdá táta regulace aby mi to nenicilo ventilátor
NORM
ten zásuvkový regulátor mám taky, a vent se ani nespustí dokud to není v půlce té stupnice..
userman
Já ten zásuvkovej regulátor právě mám taky a je pravda že zabírá až od půlky regulace ale tu službu a ten ůčel je uplně stejnej jako u toho drahýho. Ten drahej sem měl taky tak že můžu porovnat ten drahej má akorád ještě termostat ale ten sem vůbec nevyužil tak že tam byl k ničemu. A co se týče toho Aera že z toho máš strach tak hydro je prostě těžší a at si vezmes jakej koliv hydrosystém tak se to prostě budeš muset naučit. Wilma určitě není špatnej systém ale potřebuješ do toho substrát a to znamená jak bordel při sázení tak bordel při sklizni. Do Aerosystému můžeš použít Rockwolovou kostku
http://www.hydrophonick.cz/detail-g...ou-977-156.html
na uchycení kytky a pak už ti rostou jenom kořeny v prostoru systému kde práší voda. Po sklizni jenom uřízneš koreny vymacknes vodu z kostky vylejes vodu z nadrže do hajzlu a mas pytlicek sracek kterej bez problému vyhodíš do koše, nemáš žádný velký pytle substrátu na vyhození ;)
Majky-man
No a tomu předřadníku nejsem si jist kvalitou k elektronickému předřadníku mě dovedla jistá myšlenka 1) je kvalitnější a nepoškozuje lampu 2) lepší účinnost lamp ( víc svítí) a proto by mě zajímalo jaké s ním (B.A.L) máte zkušenosti nerad bych ušetřil teď 2 tisíce a potom zjistil že je na prd a kupoval novej
userman
Mě ty Lumateky přijdou předražený.. Osobně mám ten B.A.L ale 400W a sem maximálně spokojenej. Jak už sem psal je obrovská výhoda tý regulace že v růstu si můžeš watáš stáhnout a ušetřit a naopak zase v květu mají funkce super lumen to znamená 10% z Wataze ti ještě přidaj tak že u 600W lampy ti to pojede na 660W :)
Connoisseur
to: Majky-man
zkus se podivat na tohle http://www.e-grow.cz/products/lumat...lni-predradnik/ ja ho tam taky koupil a naprosta spokojenost. Je to v akci a ta cena je proste bezkonkurencni. muzes pouzit jak 400w tak 600w vybojku mh nebo hps. nenutim, nejde mi o reklamu, bla, bla...

PS: vsichni vi, ze lumatek je na spici vyvoje, ostatni jen kopiruji...
PS2: HOMEBOX XL, 120x120x200 cm, bílý
600W GIB elektronický předřadník Lumatek
Adjust-a-Wings Medium s malým tepelným štítem
podle me velmi dobra volba a kombinace tak at to sviti
Majky-man
No snažil jsem se vybírat věci co nejkvalitnější protože věřím že nejsme tak bohatí abychom kupovali levné věci. A věřím že kytičky se mi za to odmění :-)
userman
to: Connoisseur
Aha a to si našel kde že lumatek je na špici vývoje a ostatní jenom kopírujou?? Co si ja pamatuju tak Digitální předřadníky s regulacema výkonu byly ještě dřív od konkurenčních značek jako Respectflower a B.A.L. než s těma regulacema přišel Lumatek. A nikde sem se nedočetl že by Lumatek byl na špici vývoje a ostatní jenom kopírovali tak že všichni to asi neví, ale možná by ses s náma mohl podělit odkud čerpáš tyhle informace aby sme se taky něco přiučili ne? :)
Connoisseur
to: userman
Nechtěl jsem se tě dotknout, asi máš jiné zkušenosti. Přiznávám, že mi lumatek 600/400 dělá obrovskou radost a proto může být můj názor tímto zkreslený( joo láska je láska).
Přirovnal bych to třeba k autům... co je lepší BMW nebo Mercedes... obě jsou zárukou kvality a v jistém ohledu špičkou ve svém oboru.
Takže když jsem preferoval Lumatek, rozhodně jsem tím nechtěl urazit jiné značky.
Dobrá, nechal jsem se trochu unést svým nadšením pro lumatek, ale za ty 4 tisíce je to podle mého názoru nejlepší volba na českém trhu.
Jinak díky za koment, nutíš mě přemýšlet a to je také důvod, proč jsem se zde zaregistroval.
kekel
čau, jestli hledáš něco bez údržbového tak do nízkotlakého aera klidně běž. nechával jsem to samotné už i 3 týdny a pohoda, jen si to chce trochu vychytat prvně..mám jeden kalfas, tam čerpadlo a dvě trysky..ani nemám dva prostory, zvlášť kořeny no a stejně pohoda. funguje to výborně a taky je to celkem blbuvzodrné. jo a je to taky můj první indoor, teď mám po druhé sklizni. samotné jsem to tak dlouho nikdy nenechal dobrovolně, jen krušné léto a pokus víceméně co to snese :)
měj se
hardiron
http://www.easy-garden.cz/?tpl=3&kat=0&id=1 předřadník jsem kupoval tady, cena více jak přívětivá
kekel
a hlavně si nekupuj ty drahé plastové bazmeky které jsou stejně naprd, aero je max 5 součástek samo o sobě...trysky,potrubí, nádoba a čerpadlo...strašný přestřel ty peníze za to
Majky-man
no mam v planu rainforest 2 (nebo jak se to jmenuje) nemam cas vyrabet neco vlasniho a ani se mi do niceho nechce abych rekl pravdu ale zacina se mi to v hlave tak nejak rysovat jak bych to udelal jedine z ceho bych mel strach jsou netesnosti kapilar ktere privadi zivny rozotok a kdyz bych se do neceho takoveho pustil tak bych urcite udelal vysokotlaky system na skutecny aerosol ( omlouvam se ze pisi bez hacku ale pisi z telefonu)
kekel
Tak to potom nechápu proč chceš vyhazovat prachy za předražené nízkotlaké aero(rainforest), ale jak myslíš. Jde jen o to koupit kalfas, čerpadlo a domluvit se s nějakým solidním instalatérem aby ti svařil určitou konstrukci kam si pak dáš trysky...ještě pak víko, to mi tady borci poradili zkusit zajít za někým kdo dělá reklamy. supr nápad! nadělal mi tam i díry, no celkově mě to i s čerpadlem vyšlo max 1500, co rainforrest? :D každopádně u toho rainforestu je super ten vysoký prostor na kořeny, ale nechápu ten tvar celkově a na rozestavení a úsporu místa, podle mě úplně nelogický tvar...
Hopík44
Majky-mane, tak jsem to tady trošku letmo pročetl ale že chces s vybraného aera zase skocit na kokos? Já prostě preferuji hydro, a koupit něco takového http://www.hydrophonick.cz/detail-h...n-1194-191.html za ty prachy je teda podle mě vyhozených 14 tisíc!!! Uděláš si to sám jen trochu zapoj mozkové závity a ruce a ušetříš spoustu peněz, sám jsem si dělal z odpadních trubek na 30 kytek a vyšlo to na pár kaček.
První si to prostě osahej a pak kupuj předražené věci, jestli ti není líto peněz.
Je ale pravda že začít na kokosu je dobré ale jestli tvůj plán byl hned na poprvé aero tak k tomu stejně dojdeš a pak se ti bude systémek válet doma pod postelí ebo v garáži jako mě a už ho nikdy nepoužiješ protože hydro je prostě lepší, můj názor
mirage
Souhlas s hopíkem

Jde o to, co od toho očekáváš, zda-li se chceš posunovat výš (soil promine), tak z toho kokosu stejně přejdeš, protože vyzkoušet se přece musí všechno ne?:D
Jinak mám pár známých, co to nikdy nezkoušelo, pěstuji v hlíně nebo kokosu a nemají důvod přecházet. Výnos celkem průměr, ale je jim to jedno.
Já jsem se rozhodl svůj první pěst doma udělat v aeru. Tím jsem si to ještě stížil, že jsem si všecko dělal sám. Krom stanu,vzduchotechniky a lampy...
Měl jsem právě koncept co říkal hopík, z odpadních trubek, zkoušel jsem to a fungoval jak měl. Ale stejně jsem ho nepoužil, protože jsem přišel na trošku lepší (podle mě) a tak jsem si udělal úplně nový. A když to porovnám, tak ma o dost více výhod než ten z odpadních trubek. A hlavně je snadno "upgradovatelný". Zatím mi finance nestačily a nemám zkušenosti. Mrkni na muj dread. Zatím tam mám 12 kytek, ale důležité věci už jsou koupene, takže do 1m2 se ti v pohodě vejdou 2 ty samé systémy a nemusíš kupovat všechno znovu. A když si to spočítáš, že to co jsi dával do odkazu. Je taky jen předražené pseudo, které má rozměry 80x105 a je na 18 kytek a stoji 11 tisic s poštou. 80x105 = 0,84 m2 / 18 = 0,045m2 x 10 000 = 460 cm2 na jednu rostlinu, což je teoreticky čtverec o rozměrech 21x21cm, a systém je určen pro 5cm košíčky, takže si uber 2,5 cm z 21 = 18 cm rozestupy mezi kytkama což je ok. Ale když se podíváš na ten systém a vemeš tu teorii trošku blíže, tak zjistíš, že prostor 0,84 je ještě zmenšený. 16 direk je namačkáno do čtverce a 2 kytky jsou trošku více ve předu, a tam je ubraná velikost o 2 čtverce což jeden čtverec ma 0,046m2 x 2 = 0,1 m2 ........ 0,84 - 0,1 = 0,74 = tolik je určeno pro kytky, takže rozestupy mezi kytkama budou ještě menší o trošku. Sorry, jestli je to kravina tak smazat jsem trošku dnes zevzorkovany :D
K tomu je nádrž na 180L !! Takže si představ jak v tom budeš měnit roztok, stejně si myslím, že 180L na 18 kytek je zbytečně moc. A nádrž má rozměry na délku velmi podobnou pěstební nádobě, šířku o trošku menší. Řekněme tedy třeba šířku menší o 15cm (řekl bych, že více,ale ať to moc neovlivní) pak jde ta nádoba od mala do vrchu, což zanedbáme, pak tam jsou okraje 4cm na každé straně. 97x57 = 5529 cm2 obsah vrchní části nádoby. objem je 180l = 180dm3 = 180 000cm3
Objem kvádru V=a.b.c .... 180 000 = 97 x 57 x VÝŠKA .... VYŠKA = 32cm... Takže jen výška nádoby je 32cm, když máš stan 100x100x200 už ses připravil o 32 cm kvůli nádoby. Dalších řekl bych tak 15cm - rozměr mezi vrchem stanu a uchycené lampy, jakože výš tu lampu nedáš. to je zatím 47 cm, nepočítal jsem do toho výšku té pěstební nádoby. řekl bych, že to bude tak 15 (může byt i 20). Tak jsi na 63cm. Takže kytky začínají růst od cca 50cm nad zemí, lampu máš zatím níž. Když budou velké, lampu nedáš úplně do stropu, tedy na rozměr 2 metru, mezi tim bude těch 15 takže 200 - 65 = 135cm...
Takže kytky budou mít teoreticky 135cm na růst nahoru, ale lampa se prvně dává vysoko pak se snižuje a růstem kytek se zvyšuje. Ten rozdíl 15 cm nahoře byl brán jen k lampě, takže lampa výš nemůže. Ale kytky taky nejsou 1cm od lampy... takže pokud bys neměl cooltubu, nebo něčím čím to uchladíš aby jsi kytky nespalil a stejně budeš mit lampu tak 30+- nad kytkama, podle toho čím budeš svítit. takže z ti zbyde tak 1 metr na výšku kytek, řekl bych něco kolem 90-100cm (může se lišit podle použitých zařízení). Takže výška by stačila

A to všecko za 11 tisíc...
Když si zajdeš do železářství (budu popisovat ceny u nás) a koupíš si kalfas 90L za 198kč, pak si koupíš nějakou nádobu co má 60l, doporučím něco s rozměry třeba výška 15cm šířka 50cm a délka 80cm (to je 60l přesně) . Hned si tam koupíš i colovou, nebo půl colovou trubku, to je na tobě. Budou stačit 3-4 metry (kdyby se ti něco nepovedlo) 1m u nás vyjde na 21kč, kupoval jsem 3 metry, tedy 63kč. 4 kolinka a 3 tečka mě stály asi kolem 40kč max. Z gardeny objednáš 4 rotační trysky to je 2x 86= 172kč. Za další potřebuješ čerpadlo. ja používám na 4 trysky atman 306, ale špatně jsem vyřešil spodní nádobu a udělal jsem moc dlouhé vedení. Vedení by se dalo udělat klidně něco přes metr. Takže by ti stačilo čerpadlo čerpadlo s libovolným průtokem vody (stejně to snížíš těmi tryskami s svody) ale výtlak aspoň 1,5 nebo 2m... čerpadlo jsem já zakoupil za 220kč někde v bazaru... Podle mě zbytečné kupovat nové za 500, taky se může pokazit a za 500 mam 2..
No teď stačí, aby sis pujčil pájku a někdo šikovný ti popájel svody a do nich dáš trysky. Mojem systému je to zbytečně špatně udělané. Stačilo by koupit 3 tečka, 2 kolinka a máš to v pohodě, ja mam ke každé trysce vedený svod, zcela zbytečně. Stačilo by na 1 trubku dat na každý konec jednu trysku, doprostřed tečko, svest to dolu, kolinko, na druhé straně to samé, pak z kolinek do tečka a z tečka do čerpadla. No pak někde sehnat desku, do které uděláš díry. Doporučuji nějakou plastovou, seženeš za par kaček, nebo něco najdeš doma, nebo ti někdo daruje starou reklamu, ceduli nebo ukradneš. Výhodou Oproti té drahé variantě je ta, že si díry můžeš udělat sám. Já jsem zvolil polystyrén, protože se mi zatím nepodařilo sehnat něco lepšího, ale dá se to i s ním. Rozdíl je ten, že tam jsou díry uprostřed kostiček, kterou má každá kytka, tedy i od kraje je dost prostor. Kořeny tohle neřeší, takže když si uděláš do např toho polystyrénu díry úplně tak, aby se košíček dotýkal stěn kalfasu, tak jim to nebude vadit a využiješ maximálně prostor. Já jsem použíl 8cm košíčky, možná trošku zbytečně velké, stačily by možná 5ky. V tom systému nahoře budou rozestupy mezi kytkama řekl bych něco kolem 16cm (střed košičku, střed košíčku) s 5cm košičkama. Já mám ve svém systému košíčky 8cm a rozestupy mezi kytinkama mam 16-17cm. Mam 3 řady po 4 kytkach, tedy 12...
Šiřka kalfasu je 48cm x 2 = 96cm.. vlezou se ti 2 vedle sebe a budeš mít 24 kytek. Výška kalfasu je 30cm + 15 výška nádoby s roztokem = 45cm. Pak už je to jen na tobě co zvolíš, buď 2 nádoby na roztok a 2 čerpadla, nebo budeš mít jednu nádobu na roztok (trošku lepší varianta) a třeba 2 čerpadla ke každému systému, já bych spíše volil variantu jedná nádoba na roztok, jedno silnější čerpadlo (třeba Resun SP - 6000 - na aukru se dá sehnat za 500). Takže v tomhle je se třeba rozmyslet dříve, než do toho půjdeš. Ale určitě bych dal nádobu na roztok pro oba stejnou. Pak už bych zvednul i objem nádoby, výšku bych zachoval, ale dal větší šířku a délku, klidně na 15x80x80 = kolem 100 litru, to by mohlo stačit.

Jo takže teď to shrnu Aero z growshopu

Cena: 10 349kč
Plocha: 0,84m2
Maximálni výška kytek 90-100cm
mezery mezi kytkama cca 16cm
Kytky jsou rozmíštěny jen na plochu 0,74m2
počet kytek 18
košíčky 5cm

A teď doma udělane aero
Čerpadlo 550kč
Trysky 344kč
2x Kajfas 398kč
Nádoba na roztok 300kč
stačit bude 4m trubky (a to se počita i když se něco malo poprdí) 4x21 = 84kč
4kolinka,6 teček 50kč +-
24 košičku 8x24 = 192kč
deska nějaka plastová z reklamy nebo tak m2 stojí 250kč.
VÝSLEDNA CENA 2 168kč (berte plus minus, mě to vyšlo levněji věci jsem si sehnal kde se dalo)

POROVNANI:
AERO GROWSHOP
Cena: 10 349kč
Plocha: 0,84m2
Maximálni výška kytek 90-100cm
mezery mezi kytkama cca 16cm
Kytky jsou rozmíštěny jen na plochu 0,74m2
počet kytek 18
košíčky 5cm

DOMACI
Cena: 2200kč (zaokrouhleno, řekl bych, že více to nebude)
Plocha: 1m2
Maximálni výška kytek 95-105cm
mezery mezi kytkama cca 16-17cm
Kytky jsou rozmíštěny na plochu cca 1m2 (přibližně vzhledem, že není rozestup košičku od hrany, tedy rozměr mezi hranou a stěnou roomu není zas tak velký)
počet kytek 24
košíčky 8cm

Takže za 5x nížší cenu získáš lepší systém, kdybys zvolil místo 8cm košičku 5tky, dalo by se to upravit ještě jinak....

No myslím, že je to docela velký rozdíl. Berte moje počty s rezervou, v tůhle hodinu už mi to moc nemyslí :D Mějte se.
S pozdravem K.
Majky-man
No koukal jsem co psal hopik v aero flow dredu a nasel jsem http://www.youtube.com/watch?featur...1&v=3SWqQOtK0LA myslím docela zajimave jen bych volil spis ultrazvukovou zvlhcovacku kdyz bych dal do boxu 2 tyhle nadoby a prijde mi to decela jednoduche a bylo by to vic jak si predstavuju akorat bych tam treba nedaval ty trysky ale jenom aby to tam tlacilo to cerpadlo ale to uz je fuk to by bylo par KC navic ty trisky nevim co si o tom myslite vy.
Hopík44
Vypadá to zajímavě, ten link od Majky-mana ale řekl bych že je to zbytečně přeplácané.
Vzduchování + mlha z ultrazvuku + trysky ? Je to zbytečné. Myslim si že by to mělo fungovat jen s tou mlhou!! Ale tenhle kříženec, je zase jistota že když se ti jedno zastaví, třeba závadou tak se nic neděje, protože ty zbávajíci dva systémy závlahy to zvládnou a kytkám se nic nestane.
Myslím že tady nejde udělat chyba se zálivkou.
mirage
No to co je na tom videu je to co jsem ti popisoval výše :) jen bez těch zbytečnosti.

Vzduchování tam je kvůli tomu, když potom kořeny prorostou do vody. Celkem mi přijde divné používat místo trysek ultrazvuk humi. Myslím, že využití by našel tak max na řízkovnici. O membránu je se třeba starat a nejlepe je, když střikáme destilovanou vodu. A ještě když si představím, že to bude muset používat vodu s hnojivy atd. Tak bych z toho měl i strach. Každopádně vypada to efektně :D.

Nepochopil jsem tvoji poslední větu, že bys tam nedaval trysky, ale tlačilo by to jen čerpadlo ?:)

Jinak to v tom odkazu mi nepřijde moc dobře vyřešene prostorově - pro stan.... do místnosti asi ano. Ale takhle to zabírá moc prostoru vzhledem k tomu, co ti to dá. No zkus popřemýšlet :D
Hopík44
Zdravím,
No vzduchování mě je jasný, až kořeny prorostou. Ale proč trysky a mlhu, stačí asi jen jedna věc, já bych zkusil tu mlhu, musí kořenům vytvořit tak ideální prostředí ýe trysky jsou prostě zbytečné. jen bych měl strach jak dopadne ten mlhovač, protože mě dopadl při použití v řízkovnici asi takhle, viz foto. Obalený kamenem a fungoval čím dál míň. Tak by mě zajímalo jaký typ a výkon použít a jestli jde nějak zabránit tomu obalování kamenem, a používat destilku je přeci nesmysl.

A k tomu videu, viděl bych to pouze na jeden kalfas bez dalšího rezervoáru na vodu, vše v jednom kalfasu
mirage
To Hopik:

No to je právě to. To mě zajímalo, jak by jste to chtěli vyřešit, používat jen tu mlhu. Sám vidíš, co ti to udělalo u řízkovnice. Ten vodní kámen je sfině no :D
Já radši zůstanu u trysek :D
Majky-man
no a proto jsem spis uvazoval udelat to i s tryskama samozreme vzduchovadlo tam davat nebudu je jasny ze voda se bude menit taky lepe jeden pristupny kafas nez kdyz z toho vytahnu kytky a ted co s nema kam je dat atd
mirage
To máš pravdu. A proto to mám udělané tak jak to mám udělané. Mění se mi dobře roztok, dobře se mi měří a nemám žádný problém s ničím.. a kořeny si rostou v druhém, kde maji prostor určený jen pro ně...
Majky-man
Jn proto jsem si rikal ze to zkusim protoze vysokotlake aero fuha ted urcite ne.
mirage
No a jak ses teda rozhodl ? :) Jsem ochoten ti s tím pomoct krok po kroku. Pár systému pseudo jsem již stavěl. Tak mam zkušenost :) za kterou nechci peníze ,-)
Hopík44
citace:
Původní příspěvek od Majky-man
no a proto jsem spis uvazoval udelat to i s tryskama samozreme vzduchovadlo tam davat nebudu je jasny ze voda se bude menit taky lepe jeden pristupny kafas nez kdyz z toho vytahnu kytky a ted co s nema kam je dat atd


A proč by jsi z toho chtěl tahat kytky? Stejně se ti ty kořeny tam zpletou a nevytáhneš je. Do kalfasu výpůšták na roztok a nemusíš nic řešit, jednoduché. Ultrazvukový mlhovač je docela drahý a ještě měníš keramické destičky ale na druhou stranu myslím nejlepší. Kdyby dokázal vyrobit dostatek mlhy.
Trysky se zaserou a přestanou stříkat, větší riziko poruchy.
Už jsem to tady někomu psal

A zkusily jsme si to, vid mirage :D :( mě se to stalo taky.:D
Majky-man
nebo vypušťák no mlhovač buď http://www.growshop-ultraponie.cz/g...nomembranovy-LF nebo http://www.growshop-ultraponie.cz/g...-UP-03-VYPRODAN ale myslím že na zamhování toho jendoho kalfasu by jednomembránový stačil


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma