Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Sníh je tu - Klikni zde pro originální téma
gr0wer
Zdarec,
včera začlo nečekaně sněžit. Do dnešního večera napadlo tak 5 cm sněhu a venku je kolem nuly. Venku mam ještě kytky tak by mě zajímalo co snima?Nikde jsem se nedočetl nebo nenašel jasnou odpověď. Kytky ještě nejsou dojetý a bylo by dobrý je nechat venku ještě tak dva týdny.

Sklidit nebo nechat? Díky za pomoc
zubb
bejt tebou tak to sklidim..jinak by se do toho mohla pustit plísen a podle me uz líp nebude...
AVICII
Mám ten stejný problém, ale budu to asi řešit tím, že postavím nějakou konstrukci a budu to zakrývat a budu doufat, že bude tepleji, než je teď, aspoň tak +- 10 stupňů. Ale asi už to nemá cenu nějak zachraňovat, za takových podmínek jaké dnes panují podle mě ty rostliny stejně ideálně nedozrají :(
Hlava
No správná kytka se má kosit po prvnim sněhu :D ja sem sekal včera a posledni kousek mam na zitra , neboť se tam ted objevila píseň , ale i tak pecka :D bejt tebou asi bych už to seknul....

...jo neco k tématu jsem našel....http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25641
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=26329

a

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=37412

Jo a foto ze včera , je tam vidět ta mezera po kusu plísně , jinak jinde nic :p:
Zedy
Jo hele jak sem viděl padat sníh, tak sem taky seknul poslední 2holky. Takle vypadaly pod sněhem, ideál pro případný plísně a vůbec v tomdle marasu už to pořádně nedojde. Určo bych zbylý holky co máte venku sklidil;)
AVICII
No jo, ale co když na palicích nejsou žádné chloupky zbarvené do hněda, je taková uroda vůbec na něco? :(
AVICII
Tak dnes jsem přišel zkontrolovat kytky, náporem nasněženého sněhu větve nevydržely a vylámaly se od stonku, ten pohled na to je opravdu děsivý, tak jsem tu kytky měl rád. Asi nemá cenu jí zkoušet sušit a tak, když nemá hnědé chloupky na paličkách, jediný co s ní, tak max udělat nějaké máslo nebo něco podobného.

,,,Napadlo mě kytku dát kompletně dohromady, povázat jí, zpevnit a prostě zachránit, myslíte že to má cenu?
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od AVICII
Tak dnes jsem přišel zkontrolovat kytky, náporem nasněženého sněhu větve nevydržely a vylámaly se od stonku, ten pohled na to je opravdu děsivý, tak jsem tu kytky měl rád. Asi nemá cenu jí zkoušet sušit a tak, když nemá hnědé chloupky na paličkách, jediný co s ní, tak max udělat nějaké máslo nebo něco podobného.

,,,Napadlo mě kytku dát kompletně dohromady, povázat jí, zpevnit a prostě zachránit, myslíte že to má cenu?


Venku je to blbost, místa kde se odlámala by začaly v tomhle počasí hned plesnivět. Nehledě an to, že v týhle zimě se kytky nepohnou ani o kousek, musej mít tak tech 14°C minimálně aby dozrávaly. Když to sklidíš, tak z toho alespoň udělej masti nebo nějaký kulinářský speciality k vééčeři, tam ne-úplně-dozrálost nevadí :)
gr0wer
Díky za odpovědi.

No i já jsem radši sklidit viz. moje téma. Byla to pěkná fuška, doufám že ne zbytečně
kripalu
Před 3 rokama jsem sklízel nedozrálý Mandaly, kdy jsem je musel sklidit pod sněhem 16 října.
Sem je dal usušit a byly na mast i bonbony dobrý.
I na kouření byly dle mého kámaráda degustátora dobrý a silný.
redyth
Koncem tydne by se melo malinko oteplit, i kdyz to stejne asi moc nepomuze. Ja sem zacal proplachovat kytky az v patek a ted jeste potrebuji 14 dni aby ta chut za jeco stala, i kdyz sem hnojil metropem a u toho neni pry ani flush potreba, radsi ale proliji. Mam nad kytkama postavenou konstrukci s folii - cely jsou ohraniceny, tak snad to bude ok ;-)
Chlapi vidite to moc cerne. Je pravda ze to kurevsky cerne vypada, ale kytka je zivej organismus, kterej se bude jakkoliv snazit dokoncit svuj zivotni cyklus. Z mých zkušeností vím, že první sníh stejne hned sleze a nasleduje jeste par tydnu relativniho podzimního počasí. Takže je treba kytky poradne pripravit, vetve privázat ke stonku, stonek pokudmozno zase k nake tycce, proste tak aby vaha snehu kytku neohla( nezlomila). Jakmile to pujde snih setrepat a frcime dal. Nutno davat bacha na plisne. Vsechny palicky co zacinaj ustrihnout at se nesiri dal. Jednou mi kytka pod snehem uplne lehla. Sem ji zvedl, otrepal, privazal, a behem dalsich 14dni sice bez slunka, ale dozrala. Pribylo pryskirice a celkove mela kvalitní buget. Proste ma to cenu ji jeste nechat, pokud teda nezacne plesnivet totálne. To uz bych pak neriskoval. Tenhle rok jedu WonderWoman, v tom snehu vypadala nádherne. Potrebuje jeste 14dní a taky je dostane. Pokud se kytka zlomí, tak je taky dobry ji tam jeste nechat. Na co bude nedozrálá šepleť?...není nic horšího. Zlomená kytka si uvedomí ze je neco spatne a bude se snazit co nejrychleji dozrát, takze cca za týden tam budeš mít daleko brutálnější a skoro hotovej model. Proto taky nekdo aby zrání urychlil kytky narezává atd. Funguje to....

Držím koule.
Free_tekk : výborně na takovej názor sem čekal,. vidím to stejně ;) dnes je 4.listopadu a ja mám svý dvě krásky taky zatim venku jedna má minihome foliak tu mám na očích je to Wonder woman a nahnědlý chloupky sou tak 20% dám jí ešte čas včera dostala (asi) poslední hnojku a uvidí se,, a ta druhá je White russia je čistě venku chudák a dlouho sem tam nebyl cca 3tydny tak snad to zvládá dnes sem to zase nestih,,takže příští tyden kosa na 90% neví někdo jak moc je tenhle model odolnej proti extremu,??: : tj,,deště,občas mrazy a už bylo i trocha sněhu,.).

pěstu zdar !

díky tekk
t9rwtekk6: Já jsem jel rusáka venku dvakrát a jednou dozrál, podruhý, ne. Zálezí na phenu a na pocasí. Lepsi je to hlidat no :-) ... a podle situace uvidis. Jinak jestli muzu doporucit tak uz nehnojit. Jakoze to bude skrabat a tak dál bla bla to je jasný, nekomu je to fuk hlavne ze toho bude víc. Káždý preferuje jiné hodnoty. Momentálně jde ale o to, ze pokud to jeste budes hnojit kytka si bude chcrochtat a nebude se jí chtít dozrát. Bude mít stále zelené listy a proste nedozraje skrz na skrz jak by mela. Kytky nehnojit tak mesic pred pozadovanou dobou sklizne... Pak pekne zezloutnou listy a dají do finiše poslední zbytky síly... palice pak budou stavnaté jak swina.. Bavím se o venku se sklizní cca v listopadu. Polud kytky zrajou brzo tak je mozné hnojit dýl, ale urcite budou finishovat podobne.
jo oK díky za informace, to dává smysl ,holky už žádnou hnojku nedostanou,. wonderka si teď chrochtá takže spěchat nebude no,,dám ji eště čas, dokuď neuznám že už je to pro ni extrem,, ale white russia už dlouho hnojku nedostala a to je jen dobře uvidím v neděli jak na tom je ta kráska,,pak podle možností hodím foto ať tady víte oco jde v reálu ;)
VFR
freetek - kytka dozraje, pac ma svuj cyklus...a hnojka to neovlivni.

A muj nazor je ze v tomhle pocasi (TEPLOTE) kytka neroste a je lepsi ji vzit i s korenama a povesit ji celou na misto suseni


PS: taky sem sklizel ve snehu :D :D viz muj prispevek:

http://grower.cz/forum/showthread.p...955#post1057955

sundal jsem to, pac venku uz je zima jako v rusku a kytina by uz stejne stagnovala
VFR: Kazda kytka dozraje podle svého predem predurceneho genetickeho cyklu, ale okolni vlivy to do urcité míry ovlivní. O vlivu hnojky bysme mohli polemizovat do nekonecna, je pravda ze kazda kytka reaguje trochu jinak a teoreticky mas pravdu, pokud zachovas podminky, na které je kytka zvyklá. Pokud kytku ale vyhecujes podmínkama na ktere zvyklá není, tak zareaguje. Tzn. moc dusiku a vlhkosti znamená delsí růst a tim pádem i kvet. Málo hnojiva a málo vláhy znamená slabsí růst a rychlejsí prechod na kvet, poprípade kratsí kvet. Dokonce i počasí ti může kvet o nákej týden protáhnout nebo zkrátit. Tohle ti kamaráde v seedbance nereknou. To jsou léta praxe a odríkání :-) Hodnekrat jsem zasadil stejnej model z klonu , ale na jiny misto s jinyma podminkama a nebylo prekvapeni ze kazdej dojel jindy. Urcite se najde plno lidi co to budou vyvracet, ale byl bych rád kdyby se pridali i zkuseni otdoorářií... hodne bych se divil, kdyby nemeli podobne zkušenosti. Samozrejme nikdo to nebude resit pokud valis automaty nebo jiny modely co dozrávají brzo, ale pokud mas model kterej ti ma dojet v prosinci, tak tu dobu muzes lehce zkrátit nastolením nehostinných podmínek. Malo vlahy, zadne hnojky, kytka se vyštaví a bude víc spechat do finishe...peace
VFR
ja tu nemluvil ale o tom co mi rekli v seedbance - o tom nebyla zadna..
Ty leta praxe uz nejaky mam... je jich dobrejch 12) - mluve o outdoru.

a to o cem pises mas pravdu, ze nejaka "stejna" genetika zacne na poli, nebo u lesa nakvetat driv, nebo pozdejs. Ale o tom opet nebyla rec.

Rec byla o tom jestli v tomhle pocasi sklidit, na to jsi neco napsal a ja trochu oponoval ze hnojka ti KVET neprodlouzi. (nebo aspon jsem se stim nesetkal...) - pokud ano, asi zkusenosti mam malo

mluve o problemu viz predchozi stranka a jestli sklidit, ci nesklidit a to kytinu ktera je uz v kvetu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma