Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
Názor na CFL - Klikni zde pro originální téma
Čaute všichni groweři,

už poslední krůček mě dělí od mého prvního indooru a to jest výběr osvětlení. Chtěl bych slyšet Váš názor nebo radu. Rozhoduji se mezi Elektrox 250W Dual a 250W Květ. Jakou si mám pořídit, když vezmu v potaz, že budu používat jenom jednu zářivku (finanční situace mi nedovoluje pořídit si 250W Růst a 250W Květ).

Díky moc za radu,

Pávek
Kmeťák
určite si kup jenom Red! Dual na květ není ideální! A pod červenou to roste jako z vody...
Toť můj názor..
A poroste to dobře když tomu budu svítit celou dobu jenom redkou a pak akorát přepnu periodu z 18/6 na 12/12 ?
Kmeťák
Ano, já myslím že nemusíš mít vůbec žádnej strach.. Já svítím 125W CFL red na růst a 150W CFL red na květ a žádný problém.. Však mrkni do mé galerie..
mirosk
Prečo nepoužiješ hľadanie? Je tu málo threadov o CFL osvetlení?
Mám 125W red a môžem povedať že dá sa pod tým pokosiť. Na rast by som ti odporučil dokúpiť nejaké úsporky s modrým spektrom, teraz ich zoženieš za pár šupov. :babovka:
A co kdybych dal na růst toto: http://www.growmarket.cz/produkt/ea...-40w-grow-6400k a pak bych to přepl na květ na 250W ?
Kmeťák
a co kdyby si tam dal spíš tohle?
http://www.growshop.cz/katalog/deta...ustove-spektrum
A pak na květ 200 nebo 250 ?? Berte v potaz, že tam budu mít 4 holky :)
Kmeťák
No a o jakým prostoru se bavíme??Jako plochu chceš osvětlovat? na 4 kvítka Ti stačí i 125W CFL Red při květu.. pokud 60x60cm tak minimálně 85W CFL rustovku na růst kliďo 200W CFL na květ..
Mám to 52x52x120 a chcu to mít co nejkvalitněji osvětlený pomocí CFL.
gremlin101
Čim víc watů tim líp, to je jasný, ber minimálně 200W, 125W je tak max. pro víkendovýho huliče... Na 4kytky je 200W ideál, ale jestli máš finance vem klidně i tu silnější.. Duálku neber,budeš akorát zklamán..
Ještě mě napadla jedna věc. Jestli nebude nejlepší 125W na růst a 200W na květ ? :)
Kmeťák
já bych řekl ideální:) na prostor 60x60 si myslím bohatě stačí 200W!! V létě by ses s 250W CFL v boudičce 60x60 docela nazlobil,musela bys tam mít zbytečně velkej výcuc.. však si najdi kalkulačku na vypočet osvětlení je to ve FAQU..
Narvy tam sodik, do 150w se vejdes a kvalita, vynos bude nekde uplne jinde. Asi se budu opakovat ale za me je ta cfl z gs predrazenej smejd, a kdyz bych resil cfl, tak asi vic usporek po mensich watazich nez jednu velkou, vykon v lm bude taky nekde uplne jinde
Kmeťák
To je sice pravda ,ale u Sodíku bych teda spát nechtěl..:) A když už bych se drbal s CFL tak tam přeci drbnu pořádnou lampu než větší počet malejch usporek.. Nevidím v tom moc smysl, akorát to bude vetší drbačka.. Na tom už člověk snad nic neušetří..
Sodík sice paličky nafoukne, ale spektrum má lepší CFL.. A můj subjektivní pocit je, že pod CFL jsou paličky sice menší za to se mi zdají více orosené..Ta sušina pod CFL vypadá fakt líp..
Takže teď jsem dospěl do fáze, kdy se rozhoduji mezi:

- CFL 250W (květ)
- CFL 125W (růst) + CFL 200W (květ)

Takže pište názory co mám vybrat ! Finální rozhodnutí ! :D
Kmeťák
klidně bys mohl jet jenom pod 200CFL RED.. rust i květ..
Ale je lepší mít doma nejakou lampu jako zálohu pro stréca příhodu..
yara
Tady si můžeš vybrat podle peněz nejideálnější varianty (nevím kolik máš rozpočet), ale 200 - 250W na květ bych nechal.
http://medigrower.cz/katalog/osvetleni/usporne-lampy

Nejlevnější CFL 250W růstovku (není to Elektrox) mají zde:
http://www.growmarket.cz/produkt/en...250w-cool-white

mám ji v daleko menší skříni a plná spokojenost, (stačí mi jeden PC ventilátor na odtah) škoda že nemají i na květ.

P.S.
Nemusíš vše kupovat najednou, pokud pojedeš ze semínek, tak CFL na květ můžeš koupit až za měsíc, pokud budeš už mít víc peněz.
A nezapomeň na stínidlo.
pokud se rozhodujes,tak podle me ta druha varianta je lepsi...
nicmene s redkou si taky vystacis.
Kytickam bude lip,kdyz jim das na rust modrou a na kvet cervenou,
ale nakonec je to skoro jedno ...at se dari...
Díky Všem, tak jsem se rozhodl pro SETUP - 125W modrá a 200W červená, ať jsou paličky pořádný (ještě jsem to přeměnil, protože 200W vyjde nejlépe a to do mýho boxíku 50x50 stačí). :) v brzké době se s Vámi podělím o 1. indoor. :)
yara
Dobrý rozhodnutí, ještě jsem našel asi nejlevnější CFL, ale zkušenosti s nima nemám:
http://www.growshop-ok.cz/osvetleni...rovky-sporivky/
Kmeťák
já nechci bejt rejpal ale v létě tak tak uchladím 150W CFL na 50x50cm...
250W na 60x60 bude v létě docela sada! Pokud nemáš doma klimatizaci,nebo nebydlíš ve starým chladným baráku nebo nebudeš mít box ve sklepě..
Ale klido to zkus, vsak uvidíš..
Bydlíme u skály a doma přes zimu máme okolo 20C a přes léto jsem Outdoorař. :) Přes léto bude boxík odpočívat na další sezónu. :)
Kmeťák
V tom případě bez problému! :)
Mr.Nobody
Tak pokud chceš mermomocí CFL tak za litr to dvoukilo kup , na tu 125w se klíďo vybodni....

Jinak bych doporučil spíš 150w sodu,která též skoro vůbec netopí a má o 6000lm víc :)
Kybych si vzal jenom na květ, tak bych koupil 250W, ale mám strach s toho, že když nebudu mít růstovku, tak mě to tak dobře nepojede. Myslíte si že i pod 250W redkou to dobře poroste ? :)
poroste to dobre i pod 125W redkou....na palicky to vliv mit nebude,kdyz tam nechas na rust jen redku...
Ale kdo to chce mit vysperkovany,da tech 750kc navic a koupi i blue.
K te watazi,125w CFL na 60x60 je napohodu.
yara
Tu blue můžeš koupit příští rok. Pod tou červenou nebudou ty patra tak blízko u sebe jako u modrý, ale budou trochu větší mezery.
The Chemical
Budu trochu offtopic a vnesu trochu zmatku :D Já osobně bych bral buď tu 250W na růst i květ (a po první sklizni můžeš případně dokoupit něco jiného) nebo 4x Philips TLD 865 18W na růst a tu CFL 250W na květ :) Předřadníky k těm zářivkám se daj vykuchat ze starých úsporek (určitě ti v elektru nějaký vyřazený věnujou) a čtyry kousky těch zářivek budou stát kolem dvou stovek. Roste to pod nima luxusně. Problém je, že ty zářivky maj 60cm, takže by ses musel doma porozhlídnout po trochu větší skříni :( Ale jak říkaj kolegové, soda je soda...
OK, soda je soda, ale já si myslím, že se dá dokázat hodně i pod CFL a já to chci rozhodně zkusit. To bych si rovnou mohl koupit výbavu za 20k a pak si jen sklidit a prodat to. Ale já rád dělám něco nového a rád se koníčky bavím a pořád se zdokonaluji. Takže chci i s odsuzovanými CFL dokázat velké věci.
Kup tu cfl 250w red já mám dvoukilo a roste to pod tim v pohodě.Jinak držim palce :-)
rasty
ja mam 200 w cfl kvet a 125 w rust a jsem spokojen....tady se muzes kouknout....
http://grower.cz/forum/showthread.p...964#post1010964
The Chemical
citace:
Původní příspěvek od Pávek
OK, soda je soda, ale já si myslím, že se dá dokázat hodně i pod CFL a já to chci rozhodně zkusit. To bych si rovnou mohl koupit výbavu za 20k a pak si jen sklidit a prodat to. Ale já rád dělám něco nového a rád se koníčky bavím a pořád se zdokonaluji. Takže chci i s odsuzovanými CFL dokázat velké věci.

Já přece neříkám, že CFL je shit, jen říkám, že jsem ještě neviděl, aby někdo sklidil aspoň podobnou gramáž jako pod stejně silným sodíkem - i když třeba bejvaj ty paličky obsypanější (můj názor) - takže sám pro sebe jsem si řek, že když uchladím sodík, je blbost si při podobným příkonu kupovat něco, pod čím vypěstuju míň. CFL je super třeba tam, kde není prostor k uchlazení sodíku nebo třeba tam, kde si nemůžeš dovolit silnou ventilaci kvůli hluku atd. A jak jsi se tedy nakonec rozhodl? :)
Ver,ze pod 180W CFL MAXGROW jsem kdysi dal to samy,co pod 150W sodikem,pres 70g.coz je temer 0,5g na watt.vim,ze se to takhle jednoduse neda prepocitavat,ale kdyz srovnavam vykony dvou lamp,tak bych rekl,ze si to muzu dovolit tvrdit.
CFL je v pohode a hlavne je bezpecnejsi.Je to jakobys si doma rozsvitil stolni lampicku :)
Čuss jde hlavně o to,že jedno to dvoukilo Cfl žere nějakých 150w a když si hodíš dvě cfl 200w red do jedný skříně,tak neni problem sklidit stěma dvouma cfl 200g..Budeš na spotřebě ještě lip než 250w sodíkem kterej žere 320w a ještě k tomu topí jako svině takže ušetríš waty i na ventilaci.A stim sodikem ani neosvítíš takovou plochu jako s dvouma cfl..jo clf má mín lumenů ale zas to cfl můžeš dát o hodně blíž k vrcholům.A když,už chce někdo srovnávat sodik s cfl tak by měl vědět že 150w sodík žere víc než 200w cfl..zkrátka muj názor je že je lepší mít v klidu dvě 200w cfl red než 250w sodík.Jen muj názor Peace :-)
Tak,tak,navic srovnavat svitivost sodiku,kde je fotosynteticky aktivni vyzarovani nekde kolem 30procent tusim,a svitivost cfl,kde je par daleko nekde jinde,je podle me zavadejici.
Persie
zdravim potreboval groweri potreboval by som radu a odhad skusenejsich ci s tymto dam nieco slusne alebo treba pridat... myslim na jednu rastlinu... za odpovede vopred dik :)
Kdyz jsem jel 45W warm white usporku na jednu kytku,tak byl vynos kolem 7g.palicky byly kvalitni,sice mensi,ale tvrdy.Driv jsem ji zkousel i na 4kyti,vynos se pohyboval nekde kolem 18-20g.
http://grower.cz/forum/showthread.p...2924#post702924

odpoved zni,da se...
asfalt
nedá mi to a musím také něco napsat, cfl lampy jsem zkoušel, několik kol, růstové i květové spektrum a můj názor je ten, že tudy cesta nevede, nepodařilo se mi dosáhnout víc jak třetinového výnosu jako z sodíku, často uváděná výhoda, že cfl netopěj není pravda, topěj, až mě překvapilo, jak moc...
další nevýhoda je poruchovost a křehkost cfl lamp, vzhledem k životnosti a konstrukci jsou cfl lampy neekonomické a také značně neekologické, nebezpečný odpad, zátěž pro životní prostředí bude oproti sodíku mnohonásobně větší...
ano funguje to, ale sodík je celkově minimálně dvakrát, spíše třikrát výhodnější.
sodik vs CFL vecne to tema :) nakonec neni to jedno,pestovat se da pod obojim.je to jen a jen otazka priorit.
Mel jsem tu cest se sodou,paraada,ale nakonec jsem ze sve pohodlnosti
presedlal na CFL,no a jsem spokojenej.Vysledky s CFL jsou uspokojive.
Pravda,ze u sodiku ma novic snad vetsi jistotu vyssiho vynosu.
Jenze ono to neni jen o svetle,coz kazdej tady vi...
filipec
citace:
Původní příspěvek od -Ra-
Tak,tak,navic srovnavat svitivost sodiku,kde je fotosynteticky aktivni vyzarovani nekde kolem 30procent tusim,a svitivost cfl,kde je par daleko nekde jinde,je podle me zavadejici.


Čau, papírově možná ano, ale stejně se to v reálu srovnat nedá :)
Pro CFL jsem byl rozhodnutej, teď jsem rád, že mám sodu, sjel jsem tu snad všechny thready s úsporkama a sám musíš uznat, že ty paličky nikdy nebudou takový!
A co se týče topení, u 150w nepozoruju, že by nějak pálila...jedna větev má listy 3cm od výbojky a jsou naprosto v pohodě :) s el.předřadnikem nemám žádný ztráty, můžeš se podívat sem na měření http://grower.cz/forum/showthread.p...467#post1057467
asfalt
citace:
Původní příspěvek od -Ra-
sodik vs CFL vecne to tema :) nakonec neni to jedno,pestovat se da pod obojim.je to jen a jen otazka priorit.
Mel jsem tu cest se sodou,paraada,ale nakonec jsem ze sve pohodlnosti
presedlal na CFL,no a jsem spokojenej.Vysledky s CFL jsou uspokojive.
Pravda,ze u sodiku ma novic snad vetsi jistotu vyssiho vynosu.
Jenze ono to neni jen o svetle,coz kazdej tady vi...


třetinový výnos při stejných nákladech tě jistě uspokojí, to ti rád věřím :D
jak mám chápat, že jsi ze své pohodlnosti přesedlal na cfl, můžeš mi to prosím vysvětlit :D?
a můžeš prosím napsat jedinou výhodu cfl?nějak mě žádná nenapadá :D
No tak priznavam,sodik je opravdu lepsi.Prece jenom je to prumyslovej standard.
K te pohodlnosti,CFL je plug and play,takze zasroubujes a jedes,navic nehrozi,ze by praskla a zpusobila treba pozar,je to usporka,proste dosviti.tot vse.Jsem v podnajmu,takze obavy jsou minimalne alespon trsoku na miste.
S tim,co udelam pod CFL si v pohode vystacim do dalsiho kola.
Ty tam jsou casy,kdy jsem tomu daval od rana do vecera.takze ja jsem spokojenej i s mensim ale kvalitnim mnozstvim.
asfalt
pokud napr selze vzduchotechnika, tak dokaze cfl zpusobit pozar stejne dobre jako sodik, cfl lampa 125w cervena topi jen o malo min, nez stopade sodik..navic na cfl je zdroj a spousta plastu, o nehorlavosti silne pochybuju, na sodiku nema co vzplanout..
o prasklem sodiku co zpusobil pozar jsem jeste neslysel, naprosta vetsina pozaru je zpusobena nedbalosti a ne lampou jako takovou..
Kmeťák
Ra musím Ti dát stoprocentně za pravdu! Jsem na tom uplně stejně.. Navíc vypěstovat pod CFL dokáže i dítě a to doslova!! nastavíš časovač a akorát zalíváš,hnojíš a kocháš se..:) neřeším vlhkost,PH ani EC,hluk,žádný choroby ani škudce páč CFL skoro netopí ani nevysušuje,no prostě fakt Plug and Grow and Smoke... Jediná nevýhoda menší výnos,o kvalitě bych se vůbec nebavil..:)
Asfalt: JAk jsi prosimtě přišel na to že,když u cfl selže vzduchotechnika ,tak že to způsobí požár?? :-D :-D to je blbost jediný co jse stane je, že bude větší teplota a nízká vlhkost..jinak Cfl studený světlo je daleko bezpečnější o proti vysokotlaké výbojce..Dávám k- za šíření nesmyslných a nepravdivých informacích.Lol..
asfalt
citace:
Původní příspěvek od bloomman
Asfalt: JAk jsi prosimtě přišel na to že,když u cfl selže vzduchotechnika ,tak že to způsobí požár?? :-D :-D to je blbost jediný co jse stane je, že bude větší teplota a nízká vlhkost..jinak Cfl studený světlo je daleko bezpečnější o proti vysokotlaké výbojce..Dávám k- za šíření nesmyslných a nepravdivých informacích.Lol..


jak jsem na to přišel?používal jsem jí, studené světlo to není, cfl hřejí jako prase.
k- za totéž jako ty mě.
filipec
no já si dovolím souhlasit s asfaltem,
150W soda je asi logicky teplejší, o tom žádná, ale celý je to jen o pohodlnosti, osobně bych klidně věřil tomu, že ti to ta úsporka zapálí, už jen proto, jak výrobci krmí co se týče výkonu úsporek, tak bych tomu nevěřil ani to světlo.
tuhle jsem si omylem vyhodil z háčku kabel s malou úsporkou, spadla na dno skříně, to že se rozsekala je jasný..párkrát to prsklo a okamžitě začlo hořet...bez prdele
Nic to nevydrží, jsem přesvědčenej, že výbojka by to ustála.

CFL ano, ale lineárky, mají mnohem víc lm/w a přijdou mi bezpečnější..
tyhle elektroxy atd bych si nepustil do baráku.

toť můj názor a doufám, že za něj K- nedostanu
Kmeťák
takže nakonec je to jenom o tom co která žárovka podpálí co ne..:) Díky Bohu za CFL, spousta lidí by si bez CFL držku nevyhulila ale dělala by byznys nějakýmu oprsklýmu šmejdu co prodává bordel.. Ať žijí dobří kamarádi...
no coment .
filipec
Tak jsem to nemyslel, jde o to, že si spousta lidí pořídí cfl jen ze strachu ze sodíku. Proč?
Protože jinej důvod to mít nemůže.
Kmeťák
Ty důvody proč si někdo pořídí CFL a dá mu přednost před sodíkem i za cenu menšího výnosu jsou tu popsaný! Tak já nevím proč tu furt obhajuješ sodík! Sodík není lepší, má jen jiné vlastnosti který třeba někdo zase neocení.. Už přestaňte být jak malý děcka proboha...
Přesně tak Kmeťák má naprostou pravdu..
filipec
citace:
Původní příspěvek od Kmeťák
Ty důvody proč si někdo pořídí CFL a dá mu přednost před sodíkem i za cenu menšího výnosu jsou tu popsaný! Tak já nevím proč tu furt obhajuješ sodík! Sodík není lepší, má jen jiné vlastnosti který třeba někdo zase neocení.. Už přestaňte být jak malý děcka proboha...


Jedinej podloženej důvod pro koupi cfl je tu ten, že to zašroubuješ a svítíš.
asfalt
citace:
Původní příspěvek od filipec


Jedinej podloženej důvod pro koupi cfl je tu ten, že to zašroubuješ a svítíš.


tak tak :D
ale to i sodu, s tím, že balast je takřka nesmrtelnej a jednou za x kol vyměníš lampu :)
není logický důvod pro pořízení cfl.
sailinder
v indoor sem novacek,ale davam za pravdu seckym CFLkarom, tez sa to va mne bilo,ale uz je dobite,poridil sem si 105W cfl na rast a 250W cfl na kvet,a jucham...kup si 250W na kvet,cital sem,ze ti to pujde od zacatku aj pod nu,skusil sem no name pod 23W cfl a lubilo sa jej to od zacatku...
asfalt
citace:
Původní příspěvek od sailinder
v indoor sem novacek,ale davam za pravdu seckym CFLkarom, tez sa to va mne bilo,ale uz je dobite,poridil sem si 105W cfl na rast a 250W cfl na kvet,a jucham...kup si 250W na kvet,cital sem,ze ti to pujde od zacatku aj pod nu,skusil sem no name pod 23W cfl a lubilo sa jej to od zacatku...


a z čeho jucháš, že sklidíš málo :D?
Kmeťák
On vlastně CFL nikdo nepoužívá ani nekupuje, už se to skoro neprodává a vyrábí se jen pár kusů a to ještě na sklad. CFL je archaická záležitost pod kterou to vlastně ani nefunguje.. A všichni co mají opačnej názor než já jsou hloupý a jen já na světě mám pravdu!!:)))

Není logický důvod srovnávat CFL a Sodík , jako srovnávat benziňák s nafťákem:))

Co to je za člověkááá??:)))
asfalt
kmeťáku, chápu, že obhajuješ cfl, protože ho máš, nic divnýho :D
filipec
citace:
Původní příspěvek od asfalt


tak tak :D
ale to i sodu, s tím, že balast je takřka nesmrtelnej a jednou za x kol vyměníš lampu :)
není logický důvod pro pořízení cfl.


jj, myslim si, že takováhle menší výměna názorů může lidem, co se třeba
rozhodujou s čím začít, docela pomoct, ..aspoň si koupí rovnou sodík :D

Na růst používám lineárky a nemůžu si stěžovat, vřele bych
je doporučil každýmu..pokud na ně teda je prostor ..
citace:
Původní příspěvek od asfalt


a z čeho jucháš, že sklidíš málo :D?

Vy honiči výnosů :D
hromadu trávy si vypěstuju venku zadara a doma mi to CFL stačí na to abych si udělal radost :)
asfalt
tak potom jo, to je pro tebe cfl jako dělaná :D
filipec
citace:
Původní příspěvek od Mirex

Vy honiči výnosů :D
hromadu trávy si vypěstuju venku zadara a doma mi to CFL stačí na to abych si udělal radost :)


to potom záleží co máš rád,
pokud máš rád venky, věřím, že te CFL naprosto uspokojí :)
Až Dojedu kolo co jedu tak plánuju ješte dokoupit jednu 200w cfl.Tak chci pak s někym tady z groweru udělat jeden trend pro ty kdo to chtějí pořád srovnávat..nebo pro ty co jse právě rozhodují mezi CFL A HPS.Témá by jse jemovalo 2x 200w Cfl Red Vs 250w Hps..
Kde v jeden den rozject stejný počet stejný genetiky ve dvou skříní se stejnýma hnojivama a v kokosu. a každych 5dni přidavat z obou skříní jednu fotku aby se to dalo porovnávat. rozeberem u obou kvalitu,výnos,vzhled a chuť..
Jestly tu má někdo 250wHps a má někdo chut do toho jit tak at mi napiše do zprav zatim čuss a Hulte to tady víc :-D Jinak všem přeju pěkný svátky ..
filipec
citace:
Původní příspěvek od bloomman
Až Dojedu kolo co jedu tak plánuju ješte dokoupit jednu 200w cfl.Tak chci pak s někym tady z groweru udělat jeden trend pro ty kdo to chtějí pořád srovnávat..nebo pro ty co jse právě rozhodují mezi CFL A HPS.Témá by jse jemovalo 2x 200w Cfl Red Vs 250w Hps..
Kde v jeden den rozject stejný počet stejný genetiky ve dvou skříní se stejnýma hnojivama a v kokosu. a každych 5dni přidavat z obou skříní jednu fotku aby se to dalo porovnávat. rozeberem u obou kvalitu,výnos,vzhled a chuť..
Jestly tu má někdo 250wHps a má někdo chut do toho jit tak at mi napiše do zprav zatim čuss a Hulte to tady víc :-D Jinak všem přeju pěkný svátky ..


skvělej nápad, bloommane,
já do toho rád půjdu se 150kou proti 200W CFL, můžu jet vertikál? :D
150w je málo to by jses nechytal :-D ne spíš scrog
filipec
já ti dám nechytal :D příkon bude cca stejnej
ale vyhovuje mi zatím hlína, nebudem to asi hrotit..
lepší bude, když to udělá jeden člověk (pokud mu nebude vadit, že se obere o podstatnou část úrody :D)
- ve dvou lidech to nikdy nebude stejný
asfalt
test 2x 200w Cfl Red Vs 250w Hps ani nemá smysl dělat, předem je jasný, že vyhraje soda..
Mně zajímá 2x 200w Cfl Red Vs 250w Hps.. spotřeba bude stejná akorád já budu mít větší plochu na scrog protože tu větši plochu osvitim.a myslim si že i výnos na tu stejnou spotřrebu bude hodně podobný..ve dvou lidech to nebude stejný to máš pravdu ale každopádně to bude zajímaví :-)
Asfalt : abys nebyl pak překvapenej :-D
citace:
Původní příspěvek od filipec


to potom záleží co máš rád,
pokud máš rád venky, věřím, že te CFL naprosto uspokojí :)

Mám radši sluneční rostliny to jo, samozřejmě že i ten indoor neurazí, teď kvetu pod CFL poprvé, jinak pod nima jen rostu, ale co se týče toho květu tak mě to CFL začíná celkem překvapovat.
asfalt
citace:
Původní příspěvek od bloomman
Asfalt : abys nebyl pak překvapenej :-D


to bych nebyl, cfl jsem několik kol zkoušel.
neříkám, že cfl je k ničemu, ale oproti sodíku je to slabota, jak jsem už psal, sotva uděláš třetinovej výnos na watt oproti sodíku.
filipec
citace:
Původní příspěvek od bloomman
Mně zajímá 2x 200w Cfl Red Vs 250w Hps.. spotřeba bude stejná akorád já budu mít větší plochu na scrog protože tu větši plochu osvitim.a myslim si že i výnos na tu stejnou spotřrebu bude hodně podobný..ve dvou lidech to nebude stejný to máš pravdu ale každopádně to bude zajímaví :-)


budu rád, když s tebou do toho někdo půjde :)
můj názor je, že 2x200 cfl prohraje i s tou 150kou
Kmeťák
ono záleží jakej šikula pod CFL pěstuje..výnos jako prase dokáže pod sodíkem i totální ignorant jak tu koukám..:) Ale mít pěknej výnos pod CFL, třeba vertikálek se scrogem to už chce panečku nějakej skill...

Pro mě je lepší pěstitel ten kdo dokáže vypěstovat pod "nefunkčím" CFL než ten kdo má potřebu opakovat jak papoušek stokrát omletou frázi "Sodík je lepší"..

Pokud někdo dosáhl špatných výsledků pod CFL tak se má asi ještě co učit..:))Pač pod CFL jak všichni víme lze dosáhnout velmi uspokojivého výsledku!!
Kmeťák
Pěstuju pro radost z pěstování a potěšení z hulení a hlavně pro sebe...Až budu chtít na někom rejžovat a ojebávat tak rozjedu sodík a místo s láskou začnu pěstovat se záměrem výdělku a výnosu..
asfalt
mohl bys mi prosím na nějakém příkladu ukázat, čemu říkáš pěknej výnos pod cfl?
o nefunkčním cfl tu píšeš jen ty..

edit:
tož ukaž svůj grow, pochlub se:)
Kmeťák
já Ti nic kamaráde dokazovat nemusím,ty už jsi se tady dostatečně znemožnil, to mě stačí:)) Normální člověk tohle vlákno už nepotřebuje k rozhodování, nýbrž k pobavení a zásmání se:))

Pro tebe i pěknej výnos pod CFL bude pořád malej ty ignorante zaslepenej..:)

Víš že potřeba mít pořád pravdu a obhajovat ji je vlastně převlečený strach ze smrti?:) Bojíš se smrti??:) Pak máš asi špatný svědomí..
Kmeťák
Už mi moderátoři dávají špatnou Karmu asi se taky bojí smrti:))anebo neumí číst že Machoman:)) Je mi líto že si mé příspěvky bereš tak osobně, omlouvám se vašemu Egu.. Posranej CFLkař nemá co kecat do pěstování frajerům se sodíkem..
Boha to je trapárna tu..:)
asfalt
citace:
Původní příspěvek od Kmeťák
já Ti nic kamaráde dokazovat nemusím,ty už jsi se tady dostatečně znemožnil, to mě stačí:)) Normální člověk tohle vlákno už nepotřebuje k rozhodování, nýbrž k pobavení a zásmání se:))

Pro tebe i pěknej výnos pod CFL bude pořád malej ty ignorante zaslepenej..:)

Víš že potřeba mít pořád pravdu a obhajovat ji je vlastně převlečený strach ze smrti?:) Bojíš se smrti??:) Pak máš asi špatný svědomí..


já nechci abys mi něco dokazoval :), jen mě zajímal tvůj grow :)

právě mě zajímá, co považuješ za pěknej výnos pod cfl, abych se dozvěděl, jestli jsem měl pod cfl pěknej výnos nebo ne :)
co je tedy podle tebe pěknej výnos pod cfl?
Chce to objektivni test,jak to tady tak ctu.
rasty
Ja udelal pod 200 w cfl v prvnim kole 104 g. To znamena ze na realnou spotrebu , coz je 150 W mam 104 g sucheho brka. V dalsim kole kde bylo vice chyb jsem udelal 78 g coz taky neni spatne. A to jsem mel pokazde jen 4 kytky ve skrini. Muzete se kouknout tady .... http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
Kmeťák
já valím CFL a dál valit budu, ty jsi dál představuj velké výnosy prosím... Já si du udělat silnej Earl Grey a du smotat Johna na žabomyší nemám dneska už náladu.. jestli tě zajímá jak to roste mrkni do galerie..
Dáal to tu neřeším celej topic zde je už dávno irelevantní..:)
Stejně nejdelšího šulina mám já...:)HAhááá
asfalt
já měl nejvíc pod 125w cfl 60g...ale kouření to bylo fajnový.

hele kmeťáku, klid a nohy v teple :D

pokud počítám dle fotek dobře, měl si podobnej výnos jako já:D
rasty
A nechapu jak nekdo muze napsat viz. pan FILIPEC ze 150 w hps je lepsi nez 2x200w cfl. Hps je mozna lepsi ale cfl neni k zahozeni. Me to bohate staci...
Kmeťák
kdyby byly nohy v teple tak tu moderátoři nešachujou s karmou jak malý jaryni:)) půlka watáže na CFL se ti zdá málo? Já měl deset gramů za půlkou watáže a naprostá spokojenost..

Ale já jsem v klidu, Země je placatá,Slunce je střed vesmíru a pod CFL se neoplatí pěstovat:))
Kmeťák
Aha tak Tebe se to dotklo:))) Potrefená se ozve že??.) Ty experte já nic takového netvrdil a že ty jsi vztahovačný to je tvůj osobní problém! Kdybych to chtěl trvrdit tak to klidně napíšu že každej kdo pěstuje pod sodíkem je dealer!!! Ale dealer jsi asi jenom Ty když kejháš:)) Když tě sere taková pičovina tak by jsi měl být objektivní ty rádoby moderátore!:)
Kmeťák
Reaguj si jak chceš on tě někdo musel trošku srovnat kamaráde!.)
filipec
citace:
Původní příspěvek od rasty
A nechapu jak nekdo muze napsat viz. pan FILIPEC ze 150 w hps je lepsi nez 2x200w cfl. Hps je mozna lepsi ale cfl neni k zahozeni. Me to bohate staci...


když myslíš, tvůj thread jsem už četl dřív a bylo to moc povedený!
neříkám, že jsou k zahození, ale za cenu jen o trochu menšího úsilí prostě nestojí. Lidi v tom viděj hroznej rozdíl v náročnosti (ať už zapojení nebo provoz samotnej),
což je nesmysl. CLF jsou poruchový, zbytečně velký, křehký a dát 1200 za něco, co má ani ne 3/4 udávanýho výkonu a odsvítí půlku co výbojka za 400 je prostě vyházování peněz - podle mě. A to celý jen z domnění pohodlnosti :)
citace:
Původní příspěvek od filipec


když myslíš, tvůj thread jsem už četl dřív a bylo to moc povedený!
neříkám, že jsou k zahození, ale za cenu jen o trochu menšího úsilí prostě nestojí. Lidi v tom viděj hroznej rozdíl v náročnosti (ať už zapojení nebo provoz samotnej),
což je nesmysl. CLF jsou poruchový, zbytečně velký, křehký a dát 1200 za něco, co má ani ne 3/4 udávanýho výkonu a odsvítí půlku co výbojka za 400 je prostě vyházování peněz - podle mě. A to celý jen z domnění pohodlnosti :)


...na tom neco bude!...
Presto se mi pestovani pod CFL neomrzelo,sodik prozatim znovu nechci jet,ani nevim proc,ale par kol pod CFL mi nestaci k tomu,abych mohl tvrdit ze je lepsi mez sodik,nicmene po par kolech se sodikem a CFL muzu smele prohlasit,ze pokud se to dela s laskou,tak je vynos srovnatelny...muj nazor,ma praxe,nic vic,nic min
asfalt
citace:
Původní příspěvek od -Ra-


...na tom neco bude!...
Presto se mi pestovani pod CFL neomrzelo,sodik prozatim znovu nechci jet,ani nevim proc,ale par kol pod CFL mi nestaci k tomu,abych mohl tvrdit ze je lepsi mez sodik,nicmene po par kolech se sodikem a CFL muzu smele prohlasit,ze pokud se to dela s laskou,tak je vynos srovnatelny...muj nazor,ma praxe,nic vic,nic min



srovnatelný, jako že pod 250w cfl uděláš to samé jako pod 250w sodíkem?
to ne...pod 250W jsou paldy vetsi.
Porovnaval jsem 150W sodik a 180W CFL MAX GROW.
mugo
já můžu potvrdit že CFL delaj krásný kompaktní rostliny .....včera sem četl članek a už sem uplně přestal uvažovat o sodíku ..... lidi je 21 století a ty lampy proste šli dopředu ... to je muj nazor proč většina lidí hlavně čechu teda odmítá CFL jejich slepost vůči vývoji techniky a hlavně světovým trendům.....a uspoře energie...nevim jestli to tady nekdo psal ale jestliže je CFL lampa třeba 250W tak nikdy tolik ani žrát nebude(cca 75%) zatim co sodík třeba 600 W sem na měřících hodinách zjistily že žere přes 600W....to máme ověřený se sousedem budoucnost patří proste CFL a Ledkám a dalším typům svetla který ještě přijdou
Seky
citace:
Původní příspěvek od mugo
já můžu potvrdit že CFL delaj krásný kompaktní rostliny .....včera sem četl članek a už sem uplně přestal uvažovat o sodíku ..... lidi je 21 století a ty lampy proste šli dopředu ... to je muj nazor proč většina lidí hlavně čechu teda odmítá CFL jejich slepost vůči vývoji techniky a hlavně světovým trendům.....a uspoře energie...nevim jestli to tady nekdo psal ale jestliže je CFL lampa třeba 250W tak nikdy tolik ani žrát nebude(cca 75%) zatim co sodík třeba 600 W sem na měřících hodinách zjistily že žere přes 600W....to máme ověřený se sousedem budoucnost patří proste CFL a Ledkám a dalším typům svetla který ještě přijdou



Kompaktní rostliny ano, kompaktní palice nikoliv. Na květ se úsporky moc nehodí, avšak i pod nima to samozřejmě kvete.
S tou spotřebou máš pravdu. Podle mých měření si 250w CFL veme 180w, 250w sod. komplet přes 300w
asfalt
citace:
Původní příspěvek od mugo
já můžu potvrdit že CFL delaj krásný kompaktní rostliny .....včera sem četl članek a už sem uplně přestal uvažovat o sodíku ..... lidi je 21 století a ty lampy proste šli dopředu ... to je muj nazor proč většina lidí hlavně čechu teda odmítá CFL jejich slepost vůči vývoji techniky a hlavně světovým trendům.....a uspoře energie...nevim jestli to tady nekdo psal ale jestliže je CFL lampa třeba 250W tak nikdy tolik ani žrát nebude(cca 75%) zatim co sodík třeba 600 W sem na měřících hodinách zjistily že žere přes 600W....to máme ověřený se sousedem budoucnost patří proste CFL a Ledkám a dalším typům svetla který ještě přijdou


zářivky se nemají kam vyvíjet, princip je už skoro století stejnej....
proč lidi cfl odmítaj?protože je vyzkoušeli a porovnali se sodíkem:), výkon a spolehlivost, což je to, co nás zajímá je někde úplně jinde..
jinak to že napíšou na cfl 250w je samozřejmě marketingovej trik, resp. lež...
stejně jako to že cfl nehřejí ...:D
a k té úspoře energie, to je další lež, vzhledem k tomu, že pod cfl vypeštuješ cca 2x-3x méně na watt, než pod sodíkem, neušetříš nic, naopak, další věc je totální poruchovost, během půl roku mi odešly dvě cfl, a slýchám to čím díl častěji, že se někomu porouchala cfl, jen tady na groweru za poslední týden několikrát..díky obsahu rtuti jde o nebezpečný odpad, cfl jsou neekonomické, neekologické a navíc nebezpečné..
ale to jsem tu už někde psal..
je to jen cesta jak z nezkušenejch groverů vytřískat peníze, bohužel se jich veliká spousta nechá nachytat, ale tudy cesta opravdu nevede, sodík je ta správná cesta a budoucnost je v ledkách....
ale na to přijdete sami, cflkáři, dřív či později:D
koles
citace:
Původní příspěvek od asfalt
vzhledem k tomu, že pod cfl vypeštuješ cca 2x-3x méně na watt, než pod sodíkem


Promiň, ale tohle mi přijde jako pěknej bullshit. Můžeš to tvrzení nějak doložit nebo aspoň upřesnit, jak jsi k tomu došel?
asfalt
citace:
Původní příspěvek od koles


Promiň, ale tohle mi přijde jako pěknej bullshit. Můžeš to tvrzení nějak doložit nebo aspoň upřesnit, jak jsi k tomu došel?


vlastní zkušenost a výsledky ostatních...
ukaž mi jedinej opravdu pěknej pěst pod cfl, není na groweru jedinej...
Apofish
Ja ted jedu 200w CFL. Na kvet mam nachystan 250w Sodik. Tak jsem zvedavy, co to udela :-)
asfalt:Tohle je třeba pěkněj pěst pod 200w red

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=50562
asfalt
citace:
Původní příspěvek od bloomman
asfalt:Tohle je třeba pěkněj pěst pod 200w red

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=50562


vzácná vyjímka, většinou co tu vídám jsou katastrofy...
120g je stejně málo, takovejhle machr by dal pod sodíkem dvounásobek...
nebo tady mmůžeš kouknout na moje
http://grower.cz/forum/showthread.p...213#post1069213
jo ale dvě 200w cfl žerou jako jeden sodík hps 250w.
takže pod dvouma cfl se daj udělat 240G a jeste by to šlo urcitě víc.
A pod Hps 250w uděláš stějně takovej rozdíl to zas nebude zaleží taky hodně na tom kdo to pěstuje :-D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma