Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
non toxic forum? - Klikni zde pro originální téma
cosmos
hehe no mě bavý pěstovat květiny...mám několik svejch oblíbenejch okrasnejch květin v pokoji...ještě bych si chtěl vysadit pár bylinek...:frog:
Yennefer
sam 3

Ovladej svuj slovnik, kdyz te to nezajima, neprispivej!
breeder
- já jsem zrovna o weekendu zasel asi 10 druhů bylinek a šoupnul je do řízkárny pod zářivky,
něco si necham doma a zbytek šoupnu na zahradu,

- z bylinek si míchám čaje a něco vyvaporuju s konopím, je to fakt super chuť

- taky pěstuju v řízkárně trávu na okusování pro kocoura

- a samo že mám i normální okrasný pokojový květiny, vždycky když dávám klony do velký skříně na růst, šoupnu tam i některý vybraný, ať se trochu rozjedou
Yennefer
breeder

to je fakt, kdyz uz bych nic jineho nepestovala, tak normalni travu pro kocky musim, milujou ji a nadherne se po ni pozvracej..... :) Ale to jen tak na okraj.
0X0da
Naadut' je fakt zajimava kytka z snad celedi bromelii, ma takovy tlusty, fialove zihany a zubaty listy, na texh zubech ji rostou malinkaty kyticky co gdyz spadnou do hliny tak pustej koreny... to je zpusob rizkovani! Je naprosto neznicitelna a nenarocna. Nerada kvete - potrebuje bejt tak aspon rok stara a dlouho periodu 12, v byte ji vetsinou rusej i zarofky - ale kdyz vykvete tak je to fakt mazec. Jedna mi zacla qwist po wanocich, udela takovej puget malejch fialovejch kwetu, fakt spoustu, vydrzej pomerne dlouho a kdyz wodkwetou tak jich vyrazi dalsi wlna, no uz kvete ctyry mesice a zrovna jde do treti vlny, na kytce uz nejsou skoro zadny listy, jen nahore desnej kolac kwetu ve fsech moznejch i nemoznejch fazich vyvoje a navic z toho lezou koreny... fakt ulet hroznej. Sem zwedavej, jak to jeste dlouho vydrzi nez to s ni sekne... Jinak mam mega ibisek, filodendron, avokado (z pecky), schefleru (z rizku), dracenu (ze seminka), salwej divotvornou, gumovnik (napul xiplej), nejaky kaktusy...
Joo a bacha, spousta kytek domacich sou jedovaty taky!!!
olwen
to 0X0da: kde si zohnal tu salviu??? Aj ja chceeeeeem!!!!!!! :o)))
JAyEFF
Zdravicko,

to amalka: dobry teeemo

to je pěkná náhodička zrovinka jsem se nad tím včera zamýšlel, jestli groweeri taky pestujou neco jinaciho nez kouřící rostlinstvo. Celej web o pestovani a ze by je to zajimalo jenom ze zjistnejch duvodu? Mnul jsem si bradu jako rozumbrada a vrtel hlavou. Vsichni urcite ne.
A bum.
Ja totiz jsem na pestování jakechkoliv rostlin přímo ujetej ale hlavne tropy a subtropy. Mym snem je vlastnit hezkej sklenicek a nebo hned nekolik ve kterym bych si vytvoril vlastni tropickej prales. Tam bych asi pořád přebýval :afro:.
No dlouhodobě se zajímam o citrusy lec zatim s bidnymi vysledky (nejsou podminky). Tedka mi zrovna zacina kvist citron, uz se tesim na tu vuuni.
Dal bych tam mel nejaky mučenky, ruzny maranty, banánovnik, eukalypty...atd
Jo a o vikendu mastim k Jilemnici pro maly ananasky, uz se moc tesim.

Zatim peace on ya
Lemarc
jee zahradníciii :)

tak jaa průběžně growiim:

bazalka, máta,
papriky, rajčata,
cana...něco :D

teď sem už po čtvrtý řízkoval YUCU
a podruhá dracenu

no pořád něco roste
:p:
Wes37
mohly byste mi vypsat nejake ferove "bylinky - kfetinky"
Moc se vtom nevyznam - ale rad bych hodil nejake fajnove bylinky na nasi garden. Dikss


Wes
premys
na zahradě pěstuji bazalku saturejku a majoránku. Doma mám bezúdržbovou datli a asi 2 m2 porostu potosu, taková nezničitelná popínavá rostlina, dá se krásně řízkovat a vydrží měsíc aji dýl bez zalití, ideální pro zapomětlivé.
BaHnO
Ja sem jebnul vic, fsechny kytky pestuju doma hydro, napr, hydrosnytlik, hydrocibule(byla moc hezka) coleus a vubec spoustu, nafstevy asi za chvili dostanou macetu aby si misto udelali sami.
Taker
He he, zajímavý témátko. Já zrovna klonuju fialky a taky ňáký muškáty (jeden řízek už mi kvete, wow). Ale napřesrok sem zamejšlel vysadit si u baráčku ňákých pár slunečnic. Viděl sem je totiž při cestování našim krajem na dost zahradách a místama dosahovaly vopravdu vobrofských vzrůstů (i přes 3m), což mi docela vzdáleně připomíná konopíčko. Ale nevýhoda je že se slunečnice nemůžou zaštípávat: voni se totiš ty mršky sice rozwjetví, ale zase na druhou stranu místo jednoho vobrofskýho koláče se semínkama vzniknou taký malilinkatý šmejdi že to ani nemá cenu.
adios :sun:nečnice
Taker
No jasně já sem si s nima chtěl taky spíš vyhrát ale bylo mi doporučeno to rači nechat růst na ten jeden KOTOUČ, že je to tak lepší. Takže nevim no... (a taky je teď zatim venku docela kosa :frog: ...takže to můžu ještě chvíli nechat bejt )
šňupálek
už se těším na jaro:bounce: si zasadím bylinky(šalvěj, medunku, mátu aj.) chtěl bych šantu kočičí, ale nevím kde ji sehnat

:bong: :mutant: :vampire:
XaVieR
no tak já dneska byl zrýt, pohnojit, prokyprit můj plácek na zahrádce, kterej mi rodiče vyčlenili. je to tak 10m2. Pestovat tam budu samozřejmě konopí. Maskování udělaj slunečnice a kukuřice (okrasná i normální). z bylinek tam bude Bazalka (3 druhy), máta, šalvěj, meduňka, dobromysl, majoránka, rozmarýn, koriandr a lilek. A když něco zbyde tak si tam dám ještě nějakou okrasnou kvetinku.
Dusann
vytahuju tenhle tred na svetlo abych ¨zjistil jak vam kyticky popojeli...premejslim co zacnu pestit...;)poradte...;)neco zajimavyho....sem na to koukal, neco jako hydroshnitlik, nebo tak neco...ale neco este jinyho nemate neco?!zajimavyho?!co?!
hYp3r
dneska jsem narazil na tohle tema, ktery jsem taky chtel zalozit :c)
do ty doby nez jsem zacal pestit indoor tak jsem nejaky pokojovy kytky vubec neresil...ale ted kdyz se staram o kyti ve skrini tak si vzdycky najdu chvili i na pokojovky, ktery se nam uspesne rozrustaj...

vid mellian :c) (ona totiz uz zadny nechce, ale par by se jich sem jeste siklo)

pestujeme aloe vera, tchynin jazyk, ibysek, lopatkovec, podenku, nejaky bylinky, bananovnik, balkonovy jahody, lilie, balkonovy rajcata, matu peprnou, indian mint, zmijovec (ten je hustey...kdyz vykvete tak smrdi jak mrvola), 4x dracenu, kaktus, tri masozravky a dve co nevim co vubec je :c)

je to radost :c)

jeste bych chtel sehnat vetvicku salveje, kdyby mel nekdo jeden rizek navic :c)
hYp3r
vyfotim ti to, ale podarilo se mi zachranit jednu vetvicku
objednano: http://www.starkl.com/ceska_republika.htm
ytsim
Chtěl bych oživit tohle téma (sem se to asi hodí nejvíc a nechci zakládat nový), protože sem se kdysi doslech o pěstování indoor jahod. Neví o tom někdo něco víc, kde sehnat odrůdy, jak se o to starat, čim svítit atd. Někdy bych to docela rád vyzkoušel. díky
Leštěnka
Tenhle thread se chystam zalozit uz dlouho. Muj dotaz zni: "Co vsechno pestujete / vam vyrostlo?"
Ja mam takovou malou zahradku a pestuju redkvicky, salaty, kedlubny, spenat, tykve, ale i nejaky kvetouci kytky. Vzdycky me hrozne bere, kdyz neco vyseju a za tyden vidim, jak mi to krasne roste. Je to moje vekla laska. Ujizdite si na pestovani ovoce a zeleniny taky tak? A pestovali jste uz artycok?
Diky za vase odpovedi a at to roste!!!
Dežo
zroven jedu kukurici-stinim s ni kvuli sousedum a na na zacatku podzimu si budu chalovat..........nejen kukurici......
polux
indian mint = satureia douglasii, pekna bylinka, a hlavne kraasne matovo vonia, dobra nahrada maty.
Divoženka
chtěla bych se zeptat,zda má nějaké účinky okrasná šalvěj? už je zima a máme na zahradě nádhernej keř a nechce se mu zdechnout:) je takovej celej do fialkova a listy jsou poměrně kožovité..myslím,že to asi účinek mít nebude,ale pokud mi na tento dotaz nikdo neodpoví:) tak budu nucena to sama otestnout. hé
soulQuake
ano má účinky ... na lidské zdraví :) ... hezky odvárek a je to :)

http://fiftyfifty.cz/spolecensky-ma...e-pohlazeni.php

tady o ůčincích :) , ta okrasná by mohla fungovat stejně :)

jinak já mám rád masožravky

taky pudu do povíjnic, ale to se sem asi moc nehodí, když je to non toxic thread :p
Lezec
Taky rád pěstím :D rajská kytíz...

...ale nejen je. V pokoji mam zelenec, kaktusy, masozravku... Rad pestuju bylinky letos sem vysadil Šantu kočičí a puškvorec-nevim jestli to sem patri, pac tyhle kytky jsou uvedeny jako trochu aktivni. Ja sem pocitoval akorat trosku povzbuzující účinky u puškvorce. Šanta nic, ale je z ní dobrej bylinkovej čajík...
Divoženka
soulQuake....na povíjnici se vyprdni,,,

jinak mám tedy nějaké info o té fialové šalvěji..

Je to tedy takzvaná Salvia Purpurea
využítí nejen v léčitelství ,ale i v kuchyni,domácnosti,kosmetice,ale léčitelství,tudíž se budeme zaobírat leéčením------

List- Napomáhá trávení a má antiseptické účinky, obsahuje estrogen. Pomáhá léčit (tišit)průjem. ŠAlvějový sendvič nebo čaj -po jídle pomáhá trávení. Šalvějový čaj s vínem posiluje nervy a krev. ČAj ze šalvěje snižuje potivost, zklidnuje kašel,rýmu a použití při léčení menstruace (nepravidelné) a v přechodu. Pivo ze šalvěje je proslaveno opojnými účinky. Neměli bychom šalvěj užívat ve veklkých dávkách a dlouhodobě.

Foto -


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma