Koblihostrom |
Taky máte problém když venku zaprší,jdete se podívati,jak to roste,a najednou zjistíte že většina lístečků vašich kytiček,je zdevastována slimáky.já jsem prvně zkoušel nositi jim hlávkový salátek,ale moc to nepomáhalo.Dokonce jsem stavěl kolem kytiček různé bariéry,ale to ty hajzlíky taky neodradilo.Tak teď používám přípravek Slug Pelets.Zkoušel jsem i jiné Metaldehyd a tak podobně,ale jak jsem zjistil,tak Slug Pelets je nejlepší.Metaldehyd je sice jak je na obalu napsáno ve vodě nerospustný,ale má nedostatky ohledně toho že granulky jsou příliš malé,a po zapršení se do půdy stejně dostanou.I ta ůčinnost se mi zdá slabší.Slug Pelets,kladu tak,že si vezmu nějaký kelímek,s víčkem, zespod udělám díru,tak aby se tam ty potvory sliznatí dostali,a položím to tak,aby do toho nepršelo.Na 5 kytiček stačí tři kelímky,a je to.Navíc je Slug Pelets obohacen o nějaký přípravek který odpuzuje teplokrevné živočichy,takže to žerou jen ti slimáci.Dá se koupit skoro všude v zahradnictví a tak podobně.Zaplatíte za něj něco kolem 90-100 kč,a vystačí vám tak rok,nebo dva,podle toho kolik kytiček sadíte |
|
|
KosMic |
Rada od mojí babičky, vážené to důchodkyně a zkušené zahrádkářky :) : Udělat bariery ze soli. Obyčejná sůl. Jak slimáček jde na tvoje kytičky, přeplazí se přes sůl a rozpustí se :D |
|
|
Koblihostrom |
Jo tak se solí jsem to na ně zkoušel taky.Jenže když jsem vykopal kolem kytiček cca 5 cm hluboký,a položil do něj folii,všechno fungovalo jak mělo,ale když zapršelo, nejenže sůl byla fuč a slimáci si pochutnávali na mejch kytičkách,ale ta sůl dost zaneřádila půdu a kytičky spálila tak,že místo pěkný hromádky huleníčka,jsem měl ze 4 kytiček sotva tři filmovky.Takže proto raději volím,né příliš oblíbenou chemickou metodu.Jo na ty prevíty sliznatý jsem fakt zkoušel všechno. |
|
|
KosMic |
Tak to je ŠPATNÝ. Tak teda asi nezbývá než použít tu chemii.
Ještě jednou: SŮL NEBRAT !!! :C
Snad jsem tím příspěvkem někoho nepřipravil o úrodu. |
|
|
Dr.Gardener |
a co taklhle smíchat popel s pískem a kolem dokola udělat tlustou čáru ztýhle směsi-podle mě to slimákům po tomhle povrchu nepojede a pojedou slintat někam jinam! |
|
|
Charlos |
Na slimáky je super Wanish. takový malý modrý granulky, sype se to kousek okolo a jak ten slimák projede tak skoncil. Stoji to asi 120Kc, je toho tusim 100g a maji to v drogerii. Kytkám to nic nedělá, použil jsem to už dvě sezony. |
|
|
JFKALFA |
normalne stoji do 100,- akorat je potreba ho obnovovat, pac dlouhe destive obdobi ho rozpusti, jinaq taky metoda je popel |
|
|
balty |
Tyhle chemický sračky bych tam nedával:mad:
Zkoušel si kolem stonku dát plastovou lahev(uřízni dno
a hrdlo :p _???)A nebo tam nasyp písek, prej přes něj neradi lezou_!!! |
|
|
fantomex |
slimaci sou kurvy - my sme to resili tak, ze sme tam nahazeli nejakou tu chemickou proti slimaci sracku a prvni noc sme zhuleny likvidovali slimaky tim ze sme je hazeli do vohne. zlikvidovali sme jich asi 100, takze pak moc nevotravovali
|
|
|
COBBA |
Ja teda davem kolem stonku piliny ,staci kolecko 10- 15 cm v prumeru ,je to osvedceny a znam hodne lidi co to pouziva a myslim ze to funguje. |
|
|
Maximiq |
Doporučuju popel, po něm nejsou slimáci schopní lézt. |
|
|
Koblihostrom |
Jo popel je sice dobrý,ale když zaprší je pryč.Jo a ten Wanish to je onen Slug pelets.Modré granulky které slimáky zničí protože jim moooooooooooc chutnají |
|
|
|
Cobba
Shoduju se,piliny jsou falt dobrý...stačí malej nános okolo stonků a je to,já to dělal tak že jsem okolo stonku dal kelímek od jogurtu a okolo piliny fakt už vám tam líst nebudou ... |
|
|
BORGOVE2001 |
Na slimaky sul ,ty parchanti ji fakt nemaj radi.Docela dost dobre se mi to osvedcilo.
Ale musis ji casto doplnovat(kazdej 14 dni jednokilovy baleni ,zalezi na tom jak mas velky pole), 4 cm lajna kolem a slimaci budou v pohode.Hlavne to nesypej moc pod kytky :D
|
|
|
prophet |
Heleďte já sem koupil v zahradnickejch potřebách přípravek Anti Slug-asi 0,3l za 70kč,modré granulky,stačí nasypat kolem kytek/vydrží asi 5-6 týdnů/ a jsem dost spokojenej.Dokud tam granule sou,tak se nedostali ani k 1 kytce-z pole asi 2*1m vyhazuju tak 15 slimáků týdně/rekordně asi 40,hustej pohled na hromady mrtvolek/.Je to boj. |
|
|
|
tal jsem kolem pole udělal ohrádku z plastikový kmoty,někde jhsem to našel...je to takový asi 10 cm vysokej plůtek plastovej a natáhl jsem to kolem políčka...nasypal jsm tam ještě popel a písek..a v poho...slimáci jsou pryč... |
|
|
budvar |
Plůtek ? a nezvýrazní to tvoje políčko ? já bych šel do těch granulek ....dá se to koupit v každým zahradnictví ? |
|
|
hefaisto |
jestli můžu tak vám porádím on na ně existuje jed jsou to takové modré granule ,ale nevím jak jse jmenuje. Ty granule se posypou okolo rostlinek a slimáci na ně nemůžou protože je za chvíli po nich už to takhle posypávam druhý rok a mám s tim dobrý zkušenosti.
Ty granule tak vydrží na poli tak 14 dní potom sypu znova. a po druhém posypu se nemusí sypat vůbec , protože roztlinky jsou dost velké.
Stojí to za vyskoušení. |
|
|
budvar |
Kámoš naházel kolem políčka do kruhu skelnou vatu a nemůže si to vynachválit :pimp: .Slímáky jenom sbírá a dělá kopičku pro výstrahu ostatním :D |
|
|
|
Tak jsem si koupil ty granule...stálo to něco přes 100kč,jmenuje se to nějak wanish.....na obalu jsou slimáci,a prodávají to v takový plastový lahvy....já jsem dal okolo pole 1x1m plnou krabičku od sirek a je to fakt v poho...všechna ta havěť je pryč....jo kámoš mi doporučil vápno....dát kolem pole tak 5cm silnou lajnu..ne moc vrstvenou asi jen tak 3mm,a taky to funguje,ale není to tak dobrý jako ty granule,granbule jsou fakt dooooooooood. |
|
|
Cocoun |
Zdarec! Ja proti slimakum puzivam normalni sul.Nasypu to kolem kyticek a slimaci nemaji sanci:)Uz ste to nekdo skousel?Nema to nejaky wliv na pudu (kyselost pudy)???Zatim |
|
|
Dr.Katz |
zdarec, můžu doporučit pivo !!! pár kelímků od jogurtů nastrkat do hlíny okolo rostlin a slimáci se tam slezou a utopí. |
|
|
JFKALFA |
hele ja vam chci jen rict, ze ty kurvy slizky vam klidne ozerou i 1.2m kytku, minulej rok mi ozrali 6 kytek tak ze zustali jen 10cm vrsky, ozrali vsechno vcetne lika na stonku !!! to se odehralo asi na konci cervence. takze bacha !! sou hodne hladovy. jedinej kladnej efekt pridavam tomu, ze sem nemusel ostrihavat listi |
|
|
Jeckob |
Aáááááááááááááááárrrrrgggggghhhhhhhhhhhhh teď sem se kurva dozvědel že mi ty kurvy slizácké žerou paldy.Mě snad pojebe.Oni na tu kytku lezou po skle.To je snad jediná nevýhoda skleníku.Du si hodit mašli.:rocket: |
|
|
Jeckob |
Mor na vaše slizácké rody. |
|
|
ddevil |
Ja osobne kdyz je rostlinka mlada pouzivam petflasku bez dna kdyz jsou rostlinky mlade.... sul mi dojde jako strasna blbost.... jak dlouho ti policko vydrzi, kdyz tam kazdy rok narves byt i na vetsi plochu 2 kila soli?
¤¤¤¤ sul nebrat ¤¤¤¤¤
piliny - tady vidim budoucnost.... prez to se jim leze docela napytel....
Ale co, kdyz to uchranit pred zizalama a slimakama, tak vam na to budou chodit pšonclíci (zajíčci pro mimomoravske) a srnecky. Tak me napada.. uz vim proc v lese nepotkas zadne zviratka a kdyz jo, tak prchají........ no ne? medved ti to neozere, ale taky pred tebou nezdrhne...... smula... :) namet do teoriíí... sorry.
Takze muj navod.........................................................
krok 1..... nasypte pod rostlinky ktere prezily utok zizal piliny, nebo je priklopte petflaskou ( minisklenicek)
krok 2 pokud se vam chce, udelejte nejake ty ohradky
krok 3 modlete se aby si srnky nevyslapaly cesticku zrovna kolem vaseho policka (jako me)
krok 4 pro militantneji zalozené....................
nechte slouzit cernou msi, proklejte uzemi,
namalujte pentagramy.............
PS: stejne se najde blbec, ktery ty pentagramy prehlidne a vystavi se tak hrozne kletbe.......... dobre mu tak....... :)
|
|
|
red_death |
Já to dělám tak (osvěčené dlouho letou skušeností)
NIC NEKUPUJU, je to sice dost drastycký, ale co oni si to zaslouží. ------Po dešti prostě přijdu na políčko s manikúrníma nůštičkama a všechny je pořádně prostřiham něž se začnou množit.(můsí z nich vytéct střeva-jinak ještě můžou žít a napácht hodně škod!!)
OSVĚDČENÁ TAKTYKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
AsteriX |
Sůl je fakt naprd... Děda posypal solí slimáka a ten trochu zabublal a lez dál... Jestli bublající slimák škodí dál to netušim (nejsem psycholog a nevim, co si myslí),ale leze dál a tím je i potenciálním nepřítelem. Zkuste to pivo!! |
|
|
Koblihostrom |
lidi jak jsem již psal,sůl na kyti to není vůbec dobrý nápad,sůl se po dešti dostane do půdy,a co si myslíte že se stane vašim kytičkám?no je téměř jistý že to nepřežijí, proto pro ty kdo chtějí zakoupit onen Wanish jmenuje se to přesně Wanish slug pelets,a zabírá to fuckt dobře,když to nasypete tak 3m daleko kolem kyti,láká to svou vůní slimáky,kteří si na granulích velmi pochutnají,a políčko zůstane uchráněno.Jen je lepší nesypat tyto granule hned pod kyti.sice píší že wanish není ve vodě rozpustný,ale jak jsem si všiml po čase se granulky rozmočí,a vsáknou do hlíny.Proto rozsypat nejméně 3 m od kyti,ať pak nehulíme nějaký chemky.Ještě lepší je granulky ve velmi malých dávkách nasypat na víčka od zavařenin,a poroznášet po okolí.Hlavně lidi dejte pozor,ať ty granule nikdo nechytá do ruky,já na to jednou zapoměl,pak jsem jedl,a bylo mi fuckt zle,sice nevím,mne už tento problém trápit asi nebude,protože jsem se sázením na zemi skončil,teď už jen v korunách stromů,a občas indoor viz.galerie Stromový ráj |
|
|
dadanek |
Používám trubku z petflašky. Odříznete dno a hrdlo, nasadíte na kytku, nahoře uděláte pořádný zuby a svině slizký nepřelezou. Horší sou zvířata (čorky nevyjímaje). Doporučuju vlasy, chlupy ze psa, obechcávat a obesrávat. Dobrý sou cinkrlátka a pestrobarevný věcičky rozvěšený kolem. |
|
|
YAHMAN |
cinkrlátka a pestrobarevný věcičky rozvěšený kolem.
Tobude nenapadny:) |
|
|
INFECTION |
mam malou otázku ... vyskytujou se slymáci v jehličnatým lese? |
|
|
Koblihostrom |
zdary INFECTION no jak jsem se přesvědčil jsou všude kde je vlhko i v jehličí |
|
|
bmj |
Nevím jak vy ostatní ale VANISH je opravdu záruka zdevastování slimáků. Ti pak ale hrajou všemi barvami a slizem.
Sun on your fields |
|
|
Modeste |
Ja na male rastlinky davam urezanu 2l flasku z hora aj z dola. Potom sa slimaky mozu akurat tak pozerat ako pekne rastie. To maju namiesto kina. |
|
|
¨Geebel von strackman |
SŮL NAD ZLATO |
|
|
restart |
[Edited by restart on 31-05-2002 at 07:13 PM] |
|
|
|
Musím napsat,již podruhé v tomto threadu,že nejlepší zbraní proti těm hajzlům jsou granule VANISH SUPER SLUG,normálně to pocukrujete kolem kytek a je po starostech,stojí tro něco kolem kila,a řekl bych že vám to vydrří celou sezónu(caa30kytek)...
Není nic lepšího a 100% to funguje!!! Super zbraň..!!!žádný hajzly,jen krásně zelený kytičky:)
měj te se hezky |
|
|
Batchoos |
pivo,pivo,pivo!!!!!!
odzkoušeno!viz str.1 |
|
|
Kalapu |
škoda, že nejsou nějaký modrý granule taky na zloděje, to je mi fakt líto... |
|
|
|
sli sme pred trema dny sadit out, hodili sme dokola 30 cm pas pisku a musim rict ze to na ne zabira 100%, nalepi se to na ne a tim ztraci jakoukoliw pohybliwost a konci! Takzze piskujte.. |
|
|
Storm |
ZASRANÝ slimácí. Když sem pročítal tenhle thread, tak sem si rikal...ty maj ale problémy s posranejma slimákama...to se mě to ještě netýkalo.
Před tejdnem mi dočista zmizeli čtyři kytky....myslel sem si, že to byly srnky, tak sem to všude pochcal.Přijdu dnes a zase o pět kytek míň.To už mě nasralo, protože ty kytky byly pod kelímkem. Nechápu, jak se může ňákej debilní slimák dostat pod kelímek. Asi se podhrabal, nebo sem ho tam zavřel. Slimáci mi zlikvidovali asi 50% třítýdenních kytek. Teď budu muset zakročit, aby nezbaštili i zbytek.Doufam, že si vyberu z mnoha způsobů, jak proti těmhle zložádum bojovat. |
|
|
KOSMEJ |
Sul fakt funguje, ale prosolena puda je pro kytky horsi nez specialni chemie a navic sul dest odplavi. Ja vcera koupil v zahradkari MESUROL - Schneckenkorn. Nasypal takovou lajnicku kolem kytek. A dneska rano jsem kolem kazdy kytky nasel mraky mrtvejch slimejsu. A vsechny kytky netknuty. Mensi baleni, ktery podle me bude stacit stoji 67 Kc.
p.s. zabiji to jenom slimaky, pro ostatni zvirata je to neskodny, takze zadna chemicka masova vrazda. A je to voduvzdorny. |
|
|
|
neska sme se byli podiwat na pole a reknu wam ze kdo chce usterit a nemit se slimakama starosti tak zkuste ten pisek, bylo jich tam si 20 a wsichni se nedostali dal nez pres ten pas pisku..:)) |
|
|
KOSMEJ |
Jo, mate pravdu ten pisek je fakt dobrej. Ja mam ten pisek na vrchu na hline pod kytkama a kolem jeste ty granule proti slimakum. A je dobry, ze ten pisek pomaha drzet vlhkost. |
|
|
Killer68 |
Proti slimákům docela pomáhá i obyčejný kabradí. Když se dá okolo kytek tak se tam nedostanou protože ho nesnášej a nebo taky pomáhaj listy z rajčat. |
|
|
cHLeBiK |
No, na kyticku pestovanou v prirode mi taky utocily zvireci armady.... ptaci mi ozirali listy, sazenice sneci, kytky zajici a srnky...... proste jedine stesti, ze to nenasli lidi :) ...... Resim to tak, ze na vetsi zivocuchy funguje to znackovat (proste ve jmenu kytek to ob... jak to jen.... obmocil? :) :) dejme tomu) na ptaky jsem kratkej, ale na slimejse fakt staci posypat sire okoli piskem, kytkam to neva, neroste tam tolik plevel a slimejsum se po pisku moc nechce...... proc to resit chemii :} |
|
|
bekeren |
Já sem dal kytky ven asi před 14ti dni a podle rad z groweru sem kolem nich dal pet lahev a pro zichr ješte dokola piliny (kytky mám v kýblech zapuštěný do země a ty piliny sou přímo v těch kýblech) a stejně, když sem tam byl nedávno ty kurvy ožraly nějaký listy - naštestí né celou kytku. Takže asi tam fakt budu muset dát ten WANISH nebo co. Dám tam radši aj písek a o tom kapradí sem taky už někde slyšel, tak to tam nastražím tyky. |
|
|
cannaman |
..ten vanish funguje skvěle, nevím jak dlouho vydrží, ale funguje.. Nasypal jsem ho na políčko a druhej den tam byli už jenom mrtví slimáci a okolo nich pěna... ale byli blízko :( ... |
|
|
Jokerrr |
Slimaci jsou opravdovy problem. Kor kdyz jsem dneska na poli nasel u jedne kyticky 8 sliiiiskejch parchantu.. ale nebyli va povrchu, byli v zemi !!! Narazili jsem na ne kdyz jsme vysazovali na mistecka kde nic nevylezlo uz predklicene kyticky.
Ale nejsou to ty veliky slimaci ale jsou tak 2cm dlouhy.
Ćhtel jsem vyzkouset ten pisek ......... ale kdyz se hrabou i v zemi tak je neco na povrchu nezastavy..... nebo jo ?!
PLEASE PORADTE MI !!!! |
|
|
CorWin |
Taky se potýkám s tímto problémem.
Sadil jsem klasický políčko, bylo to na nedobrý půdě (navážka), takže jsem navezl koňák a kvalitní hlínu. Zasadil jsem a zahrnul to trávou. Přijedu za 5 dní, odklopím trávu a co nevidím :eek: na celým políčku (cca 50 na 50) bylo aspoň 60 slizkejch hajzlů. Takže všechny vyházet a přemejšlet co s tím. Hned druhý den jsem otevřel toto téma a studoval ;) Rozhodl jsme se celý políčko zasypat pískem a zároveň jsem zahloubil 3 kelímky kam jsem nalil Staropramen :wink: ať si daj zmetci, dyž neuměj plavat. 3 kytí co byli už venku to bohužel odnesli, doufám, že jim aspoň bylo blbě:slizoun: Dneska koupím ještě Wanish a pojedu to zkontrolovat. Posypu Wanishem, popřípadě doliju pífko. Jsem tuze zvědavej jak to dopadne.
Příde mi, že se na to políčko stahujou s celýho okolí, že by to bylo tou jinou hlínou která jim může vonět? (to by měl vyřešit ten písek, ale uvidíme).
Všem přeji úspěšný boj s těmahle slintajícíma plazounama a doufám, že je společnýma radama na svých políčkách zlikvidujeme;) |
|
|
K & H |
Ty granulky fakt fungujou. mám to vod otce stačí jedno zrníčko pod kytku. Von je zemědelec a ty to maj zmáklý stačí prej kilo na hektar.
Zkoušel jsem to na svej kytičkách a slimoši už nejsou. |
|
|
Jokerrr |
Co nejdrive se vypravim na plicko a dam tem smejdum nazrat modrejch granulek :-)) snad to pomuze i pod tou zemi...
Diky moc |
|
|
prenda |
Nedavno (10.5.) sem vytvoril policko uprostred velikyho pole ,ktery asi zustane rozvorany ,vedle sloupu vysokyho napeti .To by museli ty slymejsi prasivy pekne rychle klouzat aby se k mejm kytickam dostali.
Mam jednu otazku .
Nevite nekdo jestli ma vysoke napeti nejaky vliv na rust kyti ,nebo na zivocosstvo vokolo??
Nebo by me vubec zajimalo jake mate zkusenosti s pestenim vedle sloupu VN??
|
|
|
prenda |
Je mozny dat vedle kytek na igelitu rozmlaceny sklo na co mozna nejmensi kousky ,ale nee zase na prasek (tabulovy nebo z flasek ,to je jedno ). To ty slimejse slizky vodradi . Mozna to funguje i na zverinec ,ale chce to sirsi pruh . Tu zver co ma meky nohy ,to vodradi urcite ,no a vysokou vodradi to skripeni jak na ty strepy vlitnou . Dest to neodplavi . Takze hur nez ti votrapove prirodni na tom muze byt jen priroda ,takze bacha .
Este dodatek : bude to asi plasit i ptaky , ale pouze kdyz sviti slunicko hezky se ty strepy trpytej :sun:
[Edited by prenda on 15-05-2002 at 04:57 PM] |
|
|
K & H |
....co delas...ty granule koupis za 120Kc v baumaxu ..
...menuje se to nejak ....wanis....nebo tam maj jeste jedny za kilo velkej výběr... |
|
|
Wanad |
Na slimaky pouzivam piliny.Kdyz jdu sazet, tak sebou beru psa....ten to tam vsechno fajn oznackuje, tak cekam, za zajicci a srnecky budou mit strach. Nakonec se k nemu jeste pridam ja.Jinak sklo bych asi do lesa nerval.To by za chvilku ty lesy pekne vypadaly. |
|
|
prenda |
No Wanad , to byl jenom takovej napad na prilepsenou :frog: ,treba to nekomu bude vyhovovat . ...Sice trosku drasticky...:).
Jinak k tem pilinam , zajimalo by me kdyz zaprsi co to s tema pilinama dela .To se musej slepit dohromady ne? |
|
|
Jokerrr |
Po precteni vsech rad jsem si dneska koupil VANISH SLUG PELLETS za nejakejch 90 korunek a o vykendu kdyz to vyjde, tak jedu na policko aplikovat :-)) Snad to zabere..... |
|
|
depejrak |
Zdravim.
tak tedy
Sul ..............ne
Pet lahve.....ano
Granule........ano
jak kdo.
ja jsem slysel spony. tedy zbytecky od soustruhu. staci je nasypat kolem kytek. dest jim nevadi a slimaci si na ne boty asi nekoupi. pude to nevadi a kriklave to zas az tak neni.Nevim do jake miry to je potom s kyprenim ci prorustanim plevele, ale to uz snad da vychytat. Porizovaci cena zadna, akorat mit je kde sehnat.
Tak tedy slimos amigos.
|
|
|
K & H |
....ty granule sou dobrý jen do tej doby nez ty granule zasypou mrtvoly tech sneku a slimaku ....pak po tech mrtvolách ty dalsí pekně přepochodujou a je po kytkách...takže jestli toho mate dost tak to tam sypte jak vo zivot .... |
|
|
Wampyr |
Muzu vam vsem doporucit osvecenou trojkombinaci PPV. Písek, Pivo, Vanish.Uz se mi podarilo zlikvidovat celou kolonii hnusnejch slimaku.Cely okoli policka je osliznuty,Ty hnusaci, co prelezou pres vanish, tak se dou zchladit pivem, kde zkoncej.A ten zbytek abstinentu uschne na pisku.Mam vystarano................
Good Luck |
|
|
lord |
ja jsem to vyresil tak, ze sem vzal hodne dlouhy provazky nechal je asi tri dny ve vanisi s vodou , aby se to poradne vsaklo, a pak jsem stoho uplet takovou sitku a dal to kolem kytek jako plot. ty zmrdi se pres to nedostanou a jeste chcipnou.cau |
|
|
prenda |
Slug´n´pelets is the best.:frog: |
|
|
K & H |
.....to chces rict ze delas ke kazdej kytce nakou ssítku
.....takže když máš 300 kytek deláš 300 sítěk...a z tej sítky to déšt asi smeje dřív než z tej granule ..ne????????, |
|
|
Storm |
To je v prdeli.....před pár dny pršelo, tak sem se šel podívat na svoje miláčky.A co nevidim :-((( Neviděl sem nic jen asi 10cm stonky bez listi. Slimáci zasraný!Uz párkrát sem pozoroval, že mi mizí kytky, ale řikal sem si 'pohoda nasypu kolem písek a bude to v klidu...asi tejden byl klid(nic nezmizelo)...pak zapršelo a všechno mi ty kurvy sežrali.Písek nebyl nic platnej.
Na tohle pole se už vyseru a založim ňáký jiný.Sice už je pozdě, ale vyroste aspoň něco. |
|
|
Koblihostrom |
klucí nevím co řešíte Wanish je spolehlivý hubitel,jen bych ho nesypal jak někteří píší přímo pod kytky, i když na příbalovém letáčku píší že je ve vodě nerozpustný,moc bych tomu nevěřil,zkuste najít granulky v kuse tak po týdnu obvzláště když je deštivo.Wanish svým pachem láká slimáky více než salátek a jiné oblíbené mlsy,postačí když tak metr dva kolem kytek obejdete a sem tam trošku usypnete,,první týdny jsou ůtoky silnější ale když budete aplikovat častěji,ti co se z okolí slezli na modrou pochoutku,jsou už mrtví a ostatní než dolezou tak už máte zklizeno |
|
|
prenda |
No na piliny kdyz zaprsi, tak se muzes jit klouzat , protoze se ti toslepi dohromady a slimakum necini nejaky potize pres to prelezt . :flick: :flick: |
|
|
Jokerrr |
Jak casto se ma ten Vanish obnovovat ?!.... |
|
|
KyberDejv |
Neeeeee! Přišel jsem na pole a.....oni.......VŠECHNO sežrali!!!!! Moji malincí prckové byli.... pryč.... Celé rostlinky byly....PRYČ!!!!! A.....kolem jen plno slizu! Jako loni!!!!!! Já už nemůžů!!!!!!!!!!!!!!! AUUUUU!!!!!!! |
|
|
andrey |
Koupil sem si Mesurol proti slimákům a plzákům :). Uvidim jaká to bude srajda :). Je toho 50 gramů a přitom 0,5g na m2. Přitom tam píšou na jednorázové použití!?. Nevim jak to mam chapat... Mé políčko bude mít 1m2. Jinak Mesurol stojí 105,- v Bauhasu na Pankráci :( je to docela drahý. Díky a mějte se |
|
|
prenda |
Ja jsem si zasadil vetsinu svejch policek v hlinitopiscity zemine v pomeru asi tak pul na pul a slimejsi se pres to nemaj sanci presliznout.:flick: |
|
|
|
Mam taky na slimaky jeden recept, je sice trochu pracnejsi, ale zabira...z lahvi od dobry vody...ci spise nejaky takovy vody, ktera se prodava v 2 litrove lahvi...je sirsi...vystrihaji se takovy krouzky...tak 10 cm vysoky a najedny strane se nastrihaji husty zoubky...ta lahev je hodne hladka...i pro slimaka kluzka...lepsi je trouchu profilovana...at to je tezsi...a ty zoubky jsou uz uplnou zarukou...takovy pekny ostny...a slimak si netroufne...a to se cely postavi kolem kyticky a pak si tento pripravek muzete schovat na pristi rok |
|
|
hackmatt |
zdrawim!
tiez som mal problem so slimakmy,dokonca mi wazne existencne ohrozovali urodu..skusal som setky triky s pilinami, pieskom, popolom a nic..
taq zhanal som spominany Wanish, ale v zahradkarstve ma vysmiali, ze nieco s taqym nazvom poznaju len na pranie bielizne ;-P ale ponukli mi Mesurol (taktiez tmavomodre granulky, asi 50g je tam toho, uziva sa to priblizne 0.5g na meter stvorcovy, ja som dal kusok vjac ;-)
po tyzdni som prisiel na policko a setky slimaky hore zipsom, maly slizsky cintorin okolo kazdej rastlinky bol :)
myslim ze bude pokoj s nimi dlhsiu dobu, rastlinky sa uz vzmahaju..dufam, ze to na ne nebude mat vplyv, napisane tam bolo, ze na rastliny to vplyv nema..
nasiel niekto rovnako ucinny, ale prirodny, praxou overeny produkt na nicenie toho slizskeho zla?
|
|
|
|
Hele...to z ty lahve klidne zkus...fakt to pomaha...a jeste jedan vychytavcicka...zasadit k tem kytkam par afrikanu...ty slimaci nemuzou ani cejtit...a afrikani jsou normalne k sehnani uz jako sazenicky...jeden tak za 10 Kc. |
|
|
Shot |
Heeeej s tim pivem nevim, ty slizácký kundy ho vypily a odlezli dál, možná měli na ty kytky ještě větší chuť..................příjdu Ti takhle večer na políčko a jsem zase nasranej z mejch 10 statečnejch byly znova 3 ve slizkym hajzlu, asi se k tomu poli nastěhuju. Vyhlašuju otevřenou válku všem šnekům, slimákům a vostatnim kundám, co se serou po mym poli |
|
|
oton |
o vejkendu má pršet tak kdo máte ještě menčí kytky a nemáte posypáno vanishem nebo slimexem tak hurá na políčka!, aby ste se pak nedivili jak si na tom kluci s ulitama i bez nich pochutnali! :-)
já už mám kytky docela vysoký tak že už mě páni slimejši netrápí |
|
|
ZS-Man |
Tak me to ty kurvy slizky sezrali skoro vsechno.O vejkendu du zachranit co se jeste da. A asi to bude ten pisek nebo vanish. Jednou sem cetl nejakou knizecku o slimacich a jejich bohatsich pribuznich s karavanem :) ,a voni ti hajzlove klidne prelezou i pres ziletku. A Co ten popel? Kdyz zaprsi, tak bude asi pryc, ale vim, ze driv se popel normalne sypal do zahonu a fungoval jako hnojivo |
|
|
oton |
používám vanish v kombinaci s hradbou z pilin a nemůžu si stěžovat, nesežrali ani jednu z 20ti!!(a že jich tam je jak nasráno, protože všude kolem je kopřiviště a tam jak známo rádi bydlej!)
piliny jsou dobrý, ale jsou docela vidět, (za to se jich dá dost nosit sou lehký a nevodfoukne je vítr jako popel) ale tam kde je políčko obrostlý třeba kopřivama jsou naprosto v pohodě, nejdřív mám pás asi 10cm z pilin(okolo pole) a pak ještě posypaný vynishem! |
|
|
vinetou |
chlapi cet sem v knizce svy mati "prirodnirepelent"na slimakykniyka ma nazev rostliny leci rostliny, melo by to byt naprincipu louhovani nektery rostliny pak timyalejt a tak |
|
|
Shot |
Dalsi pruser jsou taky mravenci, ty kurvy se s tim neserou, odrezavaj kytky ze spoda, a jak sou pracovity ty sraci. |
|
|
vinetou |
opet to samy ta knizka ma rady na vsechno mozno |
|
|
T-MaN |
Kamosovi sa osvedcilo proti slimakom take dost huste pletivo okolo korena (take hexagonove) a hore jak je to odstrihnute to ma ostne. Ja som mal okolo plastovu flasu odrezanu a ked som tam prisiel tak som nasiel 3 ohlodane pahyle (co este povazujem za uspech) a pri jednom koreni v plastovej ohradke spal jeden z tych prasivych slizkych potkanov. Asi bol akurat po obede.
Mravcov som zacal brat vazne asi pred 5 tyzdnami. Este som si len dal naklicit semienka v uplnom optimizme, na okienko do kvetinacika. Ked som to prisiel skontrolovat, tak som s preqapenim zistil, ze okolo pozostalych pahylov je kopa tunelov do stredu kvetinaca, kde si ti maly bastardi urobili hniezdo. sakra, to uz ani doma to neni bezpecne. KILL them ALL!!!
(fu vidim, ze naprsalo. vonku mi ostala JEDINA rastlinka. dufam, ze ta este nie je neboha...............) |
|
|
hackmatt |
sawez!
z vlastnych skusenosti vam mozem povedat, ze na tie slizske kurwy nic okrem chemie nezabralo..
skusal som najprv odrezane PET flase- preliezli, skusal som popol, drev. piliny - po dazdi to bolo prec, rastlinky stale trpeli, slimaky ich zrali dalej, stalo to za hovno..
taq som skoro v zufalosti aplikoval MESUROL za 60 Sk (tiez modre granule ako WANSIH, ale ten som nezohnal)
prisiel som pozriet o tyzden (mimoxodom skoro cely tyzden prsalo) a vsetky slimaky boli mrtve, odvtedy nemam problem.. myslim, ze je to fuckt jediny ucinny sposob, ako sa ich zbavit, nie je nad cim vahat ! |
|
|
T-MaN |
Kedze sa nerad uchylujem k chemii, hutal som a vyhutal som novy divajs proti slizacom ako ucinnu barieru (zatial len beta verziu). Je to jednoduche: z plastovej flase odstrihneme spodok a vrch tak aby nam ostal valec. Vrch potom do primeranej casti rozstrihame na kopu tenkych pasikov (nuz qalita stoji nejaku namahu). Pasiky ohneme dole aby to tvorilo take slniecko a este ich na konci zlomime do vonka, takze je z toho take avantgardne dielo. Umiestni sa to potom normalne okolo korena, trocha do zeme. Pri zemi este mozu byt urobene diery na odtok vody za vydatnych dazdov. Slimaci ked chcu vyliezt, lezu az vylezu na nejaky odstrihnuty pasik a ten sa ohne dole, takze slimak nema sancu. Navyse keby sa predsa len udrzal, na konci je to este zlomene smerom dole, takze to moze dobre fungovat. (zatial je to v skusobke). Tento A.D. (antislimer defender) v kombinacii s zeleznymi pilinami rozsypanymi okolo sa moze stat dobrou obranou bez chemickeho zasahu. Poslal by som aj nejake foto, alebo krezbu, ale snad to je z toho popisu jasne. TAK vela sily v boji! |
|
|
Smoky |
Vanish slimáků a šneků se zbavíš. Slimáček ke mně ani nepáchne. (Firma vyrábějící vanish tu má pěknou reklamu :-).) |
|
|
oton |
to trejbi: chlape vzhledem k tomu, že nebezpečí slimejšů hrozí tak do 40cm výšky kytek pak už je to v poho, tak až budeš kytky zhulovat tak už dávno, dávno, nebudeš nic na slimáky potřebovat (wanish) a vzemi to už dávno nebude, tim pádem ani v kytkách, tak že navim, proč by měl někdo znás zhulovat nějakej wanish v kytkách!!!! nejdřív přemejšlej a pak piš! :) :) |
|
|
CorWin |
A jak jste si jistě mohli přečíst na návodu tak tam píšou:
Posypete mezi řádky zeleniny a kolem ní (ne doslova, nemám to před sebou) Asi by nedoporučovali ňákou chemku, která by se dostávala do kytek a potom do lidských žaludků. To by si jistě nemohli dovolit Já vesele Vanishuju dál, je to vychytávka která mi zachránila kytky, takže spokojen. |
|
|
T-MaN |
to Cor: Co by nie. Clovek prehliada aj horsie veci.
Inac mne nejaka haved poslapala jednu kiti a pri tej prilezitosti sa na par listockoch pohostili aj slimosi. Ale hadam to este prezije, dnes som odstranil barlicku a uz by to malo byt v poho. |
|
|
bublina |
no... prej na to pomaha kdyz se kolem nasype dostatek soli (obyc kuchynske). Pro slimaky a shneky je to neprijemny :) ale ja to nezkoushela, ten problem me nastesti netrapi (zatim). |
|
|
vinetou |
slecno sorry ,ze to rikam ,ale na to se uz diskutovalo a ohrozuje to kytky |
|
|
T-MaN |
No vlastne sa tu mele stale dokola to iste: sol, piesok, piliny, dvanasky lahvace, odrezane flase. Skuste niekto zelezne piliny. Po dazdi sa nerozpustia a je to dost hard. Potom ich mozte pohrabat. No ale zalezi aj na type policka. Asi najlepsie je poriadny predpest, nedavat tam uplnych novorodencov. Co vy na to? |
|
|
Kree |
Zdarek lidicky.
Pro ty, co si nechtej kontaminovat kyti.
Tak si tak brouzdam netem a narazim na tuhkle stranku (http://www.biocont.cz/skleniky.html). Jde o biologicky cistej zpusob likvidace slimosu prirodnimi predatory. Sice to neco stoji, ale priroda je priroda a do kyti se prece vyplati trochu investovat.
Berte to jako dalsi moznej zpusob boje proti tem slizkem hnusakum.
|
|
|
viridis |
Na Psu jsem objevil clanek:
Pracovníci Oddělení zemědělského výzkumu na Havaji se pokoušeli použít postřik kofeinem proti přemnoženým žábám. Žábám postřik neublížil, ve velkém měřítku ale uhynuli slimáci. Zabíjí je 1-2% roztok. Důvodem je nejspíš odlišná reakce nervového systému plžů a průnik kofeinu pravděpodobně usnadňuje vlhký povrch těla pokrytý slizem.
Proti slimákům se nejčastěji používá otrávená návnada, směs otrub a metaldehydu (suchý líh), prodávaná pod značkou Limacid. Po dvou dnech obvykle zplesniví. Další vylepšení představuje přídavek malachitové zeleni, která plesnivění zabrání (Vanish). Účinnost návnady by mohl zvýšit právě postřik kofeinem. Listy postříkané 0,01% kofeinem jsou pro slimáky nepoživatelné. Kofein je však velmi dobře rozpustný ve vodě a první déšť či zálivka ho umyjí.. Šálek instantní kávy je asi 0,05% kofein, káva a čaj obsahuje kolem 2% kofeinu a nejvyšší obsah, asi 5% obsah má jihoamerický čaj maté.
Pevny lih je podstatne levnejsi nez Limacid nebo Vanish. Malachitova zelen se da nahradit uhlicitanem mednatym, nebo treba Kuprikolem (ten je proti plisni). S tim kafetem se to bude muset vyzkouset. (Ale ja uz jsem asi slimejse vyhubil... ;)) |
|
|
Greedy |
Jo tak mě se osvědčila ta sůl. První jsem chodil každý večer se solí a solil a solil. V noci protože slimáci jsou noční zvířata a přes den je téměř neuvidíte... Pak jsem našel lepší způsob: vemte si posřikovač s vodou na kytky a rozpusťte v tom sůl. Pak párkrát stříknete a máte 7 much jednou ranou ;) Jo ještě ta voda by měla být trochu teplá, ať se sůl dobře rozpustí...
:bounce: |
|
|
Gëbbel . von Strackmann |
Zdar lidi ...Je 1 srpna a moje kýti (8) sou kromě dvou znich zaživa !!! Žrány živočichy jen ž se nazívají ...SLIMÁCÍÍÍ... mám stěch 8 kýt jen dva "venky" jinag vostatní je vše "skunk" zakrslí ...tagže nejvíc věřím dvou kytkam co sou v kopřivach ty maj 160cm, ostatní okolo 60cm ...a ty sou ožírány ...pomalu ale jistě slimáci kytky vožíraj od zdola a de to vejš ...sou už v qětu a tag by byla škoda a eště když to sou ty skunky zakrslí :( mám tam pilyny a nějag je to nebere musím skusit ten přípravek ...
Fight smoke ! |
|
|
grassgeo |
Tak to tu pročítám, pročítám a pročítám..Třeba to už někdo psal, nenašel jsem to.. Mě vloni na ty hnědý svině slimácký, co se k nám dostali prej z Francie v listovým salátu, u nás se jim líbí, protože tu nemají predátora, tak na ty mi pomohly rozmačkaný skořápky z vajec rozsypaný okolo kytí. Déšť moc nevadí, kdyžtak se dá přisypat. Plžíkům se po tom chodí, asi jako človíčkům po střepech. Takže nicmoc.. Poradil mi to kámoš zahradník a osvědčilo se. Tý chemce bych moc nevěřil.... |
|
|
prophet |
K+ Vevejko,Vanish je to nejlepší k čemu jsem se dostal,používám ho 3tí sezónu. |
|
|
kamuk |
kecáš Marane ty používáš leda tak hovno, nevypěstoval si vůbec nic akorát kradeš ganju Vejcemu....
na Propheta si dávejte bacha je to pěknej zmrd!!!!!!!!
:rejp: |
|
|
Los_Meskalinos |
ale ale co to tu čtu Prophete ty jeden kluku škaredej HANBU na tebe ty jeden SLIMÁKU potřeboval bys před dveře nasypat Wanish |
|
|
|