Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Taky máte problém když venku zaprší,jdete se podívati,jak to roste,a najednou zjistíte že většina lístečků vašich kytiček,je zdevastována slimáky.já jsem prvně zkoušel nositi jim hlávkový salátek,ale moc to nepomáhalo.Dokonce jsem stavěl kolem kytiček různé bariéry,ale to ty hajzlíky taky neodradilo.Tak teď používám přípravek Slug Pelets.Zkoušel jsem i jiné Metaldehyd a tak podobně,ale jak jsem zjistil,tak Slug Pelets je nejlepší.Metaldehyd je sice jak je na obalu napsáno ve vodě nerospustný,ale má nedostatky ohledně toho že granulky jsou příliš malé,a po zapršení se do půdy stejně dostanou.I ta ůčinnost se mi zdá slabší.Slug Pelets,kladu tak,že si vezmu nějaký kelímek,s víčkem, zespod udělám díru,tak aby se tam ty potvory sliznatí dostali,a položím to tak,aby do toho nepršelo.Na 5 kytiček stačí tři kelímky,a je to.Navíc je Slug Pelets obohacen o nějaký přípravek který odpuzuje teplokrevné živočichy,takže to žerou jen ti slimáci.Dá se koupit skoro všude v zahradnictví a tak podobně.Zaplatíte za něj něco kolem 90-100 kč,a vystačí vám tak rok,nebo dva,podle toho kolik kytiček sadíte
Rada od mojí babičky, vážené to důchodkyně a zkušené zahrádkářky : Udělat bariery ze soli. Obyčejná sůl. Jak slimáček jde na tvoje kytičky, přeplazí se přes sůl a rozpustí se
Jo tak se solí jsem to na ně zkoušel taky.Jenže když jsem vykopal kolem kytiček cca 5 cm hluboký,a položil do něj folii,všechno fungovalo jak mělo,ale když zapršelo, nejenže sůl byla fuč a slimáci si pochutnávali na mejch kytičkách,ale ta sůl dost zaneřádila půdu a kytičky spálila tak,že místo pěkný hromádky huleníčka,jsem měl ze 4 kytiček sotva tři filmovky.Takže proto raději volím,né příliš oblíbenou chemickou metodu.Jo na ty prevíty sliznatý jsem fakt zkoušel všechno.
a co taklhle smíchat popel s pískem a kolem dokola udělat tlustou čáru ztýhle směsi-podle mě to slimákům po tomhle povrchu nepojede a pojedou slintat někam jinam!
Na slimáky je super Wanish. takový malý modrý granulky, sype se to kousek okolo a jak ten slimák projede tak skoncil. Stoji to asi 120Kc, je toho tusim 100g a maji to v drogerii. Kytkám to nic nedělá, použil jsem to už dvě sezony.
Tyhle chemický sračky bych tam nedával
Zkoušel si kolem stonku dát plastovou lahev(uřízni dno
a hrdlo :p _???)A nebo tam nasyp písek, prej přes něj neradi lezou_!!!
slimaci sou kurvy - my sme to resili tak, ze sme tam nahazeli nejakou tu chemickou proti slimaci sracku a prvni noc sme zhuleny likvidovali slimaky tim ze sme je hazeli do vohne. zlikvidovali sme jich asi 100, takze pak moc nevotravovali
Jo popel je sice dobrý,ale když zaprší je pryč.Jo a ten Wanish to je onen Slug pelets.Modré granulky které slimáky zničí protože jim moooooooooooc chutnají
Shoduju se,piliny jsou falt dobrý...stačí malej nános okolo stonků a je to,já to dělal tak že jsem okolo stonku dal kelímek od jogurtu a okolo piliny fakt už vám tam líst nebudou ...
Na slimaky sul ,ty parchanti ji fakt nemaj radi.Docela dost dobre se mi to osvedcilo.
Ale musis ji casto doplnovat(kazdej 14 dni jednokilovy baleni ,zalezi na tom jak mas velky pole), 4 cm lajna kolem a slimaci budou v pohode.Hlavne to nesypej moc pod kytky
Heleďte já sem koupil v zahradnickejch potřebách přípravek Anti Slug-asi 0,3l za 70kč,modré granulky,stačí nasypat kolem kytek/vydrží asi 5-6 týdnů/ a jsem dost spokojenej.Dokud tam granule sou,tak se nedostali ani k 1 kytce-z pole asi 2*1m vyhazuju tak 15 slimáků týdně/rekordně asi 40,hustej pohled na hromady mrtvolek/.Je to boj.
tal jsem kolem pole udělal ohrádku z plastikový kmoty,někde jhsem to našel...je to takový asi 10 cm vysokej plůtek plastovej a natáhl jsem to kolem políčka...nasypal jsm tam ještě popel a písek..a v poho...slimáci jsou pryč...