Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
pH- - Klikni zde pro originální téma
Aladin
Zdravím,možná se mi někdo vysměje,že zakládám toto téma,ale nedalo mi to. Jedná se mi o to,abych zjistil jestli má stálé používání pH- na růst,čili kyselina dusičná a její míchání do každé zálivky nějaký vliv na rostlinu samotnou.Tím jsem myslel zda-li tím nemohu rostlině uškodit. Nezakládal bych to tady,ale něco se mi na některých kytkách nezdá,a to je nehnojím a na nedostatky bych to neviděl.Kdyby něco pěstuji venku.Takže prosím o nějaké fakta k tomuto dotazu. Předem díky
KOSMEJ
Hele, teoreticky by to neměl být žádný problém, dokonce bych to považoval za hnojivo. Otázku je, jestli nemáš natolik chronicky blbé PH, že kytka nezvládne spotřebovat dusičnany, které se tam hromadí - právě kvůli vysokému PH. Ale to je jen spekulace. Já naštěstí přišel na to, že vodu z mého kohoutku stačí jen krátce převařit, aby se PH dostalo ideální hladinu.
Aladin
No o to mi právě jde,upravuji každou zálivku a jestli je v tom kyselina dusičná tak je tam dusík,což znamená,že lze rostlinu snadněji přehnojit. A to se mi asi stalo a nějak se s tím dvě kytky nemohou vypořádat. Jednou jsem k tomu nalil trochu hnojiv a problém byl na světě. Je zajímavé,že ostatní rostliny jsou v pohodě. No zkrátka bych potřeboval slyšet jasný a pravdivý názor,abych věděl na čem jsem. Ale každopádně díky za reakci a předem také děkuji za další.
KOSMEJ
Nevím, jestli ti tady někdo dá jasnou a nezpochybnitelnou odpověď na to, co se děje v tvém substrátu, ale logika, o které mluvíme, se přímo nabízí. Prubni něco na PH bez dusíku. Třeba kyselinu citronovou.
bull
citace:
Původní příspěvek od Aladin
No o to mi právě jde,upravuji každou zálivku a jestli je v tom kyselina dusičná tak je tam dusík,což znamená,že lze rostlinu snadněji přehnojit. A to se mi asi stalo a nějak se s tím dvě kytky nemohou vypořádat. Jednou jsem k tomu nalil trochu hnojiv a problém byl na světě. Je zajímavé,že ostatní rostliny jsou v pohodě. No zkrátka bych potřeboval slyšet jasný a pravdivý názor,abych věděl na čem jsem. Ale každopádně díky za reakci a předem také děkuji za další.
í

Tak napiš kolik má Ph a EC tvoje zdrojovka a pak kolik přidáváš kyseliny aby se ti srovnalo PH a jaký PH a EC má upravená voda.

Pokud má zdrojovka PH 10 tak to je špatný, já mám PH 8 a EC 0.8, když upravim PH na přijatelnou hodnotu, je EC 1.1 což je už větši část výživové hodnoty EC.

Pokud pěstuješ přmo v zemi, ph ani řešit nemusiš, natož tam lit tolik kyseliny, aby ti zabrala celou škálu využitelného EC...
Když dáváš té kyseliny opravdu moc, tak samozřejmě už bude EC zabráno tim dusikem v kyselině a přidánim hnojiv se můžeš dostat až na 2násobný hodnoty. Takovou vodu je pak lépe nepouživat, popřpadě si měřenm ověřit, jestli tam té kyseliny musi byt tolik.
Většina hnojiv si to PH srovná samo, takže při hnojeni se to PH rovnat většinou nemus..
Když ale ty nepšeš ani čim hnojiš, ani ty hodnoty vody a to je pak těžko něco radit.. Pokud by sis to změřil, ani by ses třeba nemusel ptát..
Aladin
No teď momentálně nemám možnost to vše změřit,ale večer už by to mělo být. Z paměti si pamatuji ,že voda ze studny kde ji odebírám má pH cca kolem 7,8 . EC snad změřím do večera. Jinak hnojím to Hesi TNT Complex a to pH- je od Canna. Nic jiného jsem tam nelil,možná trochu Fishmixu,ale to bylo na začátku a to nebyla ani poloviční dávka a bordel to začalo dělat až za nějaký čas.Jinak substrát mám pro pelargonie smíchaný se zeminou ze zahrádky.
bull
Já jsem měl s vodou taky problémy a těžko se to řeši přes net. Jel jsem In a s čistě minerálnima hnojivama jsem to vždy spálil. Moje kohoutkovka má ještě špatnou pufrovatelnost, takže musim dát kyseliny cca 1ml na 10l. Taky se mi ta voda dost měni, v zimě i v létě je EC 0.8, v ostatnich ročnich obdobich 0.4

Těch proměnných tam je strašně moc na to, aby ti někdo jednoznačně odpověděl.
Tady je něco o vodě - http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=33896

Ještě by jsi mohl později doplnit CO se ti na těch kytkách nezdá :)
Aladin
Ok,nafotím a ještě přidám údaje o EC. Moc děkuji za zájem,uvidím jak se to vyvine.
KOSMEJ
Jako první věc bych udělal to, že bych začal sbírat dešťovou vodu - už namixovaná dešťovka s tvrdou vodou dokáže zázraky. Nebo, pokud dešťovka není příliš kyselá, mužeš zalévat jen s ní. Nebo jak sem psal, můžeš zkusit převaření a odstání vody. A pro jistotu bych ty kytky propláchl peroxidem.

A mimochodem - PH vody měřím tak 1x ročně, PH substrátu neměřím skoro vůbec (víc, v čem pěstuju, i co tam leju - a po cca 15 letech pěstování už serepetičky jako ECmetr moc nepotřebuju. Všechno je to o selském rozumu a odhadu.
Aladin
Neměl jsem pár dní čas a proto jsem tu až teď.No bohužel EC metr se nějak ztratil. Tak jsem aspoň změřil pH odstáté a neodstáté vody ze všech zdrojů co tu mám.

Voda ze studny(odstátá) - pH 8,3 a víc
Voda z kohoutku(odstátá)- pH 8.6
Voda ze studny(neodstátá)- pH 8,1
Voda z kohoutku(neodstátá)- pH 8.4
Dešťovka tady má taky strašně vysoké pH,cca kolem těch 8.
Když k zálivce přidám hnojiva a to Hesi TNT Complex,pH se sníží ,ale na úroveň +- 7,2 což taky není dobré.

Jinak co se týče hlíny,mám to v kýblech,v substrátu pro Pelargonie smíchanou s hlínou se zahrádky. Kdybych to měl v zemi neřeším to,ale vím co to dělá a dokáže udělat v kýblech. Přihazuji fotky listů rostlin ,kterým se dle mého kvůli hodnotám pH nedaří,možná to tím nebude,ale už jsem zkusil vše a nic nepomohlo. Ty co se jim nedaří jsem dlouho nehnojil,jelikož jsem je před poměrně dlouhou dobou přehnojil.to se na nějaký čas potom co jsem to přesadil zpravilo,ale zanedlouho se objevily další problémy. No snad tohle a ty fotky trochu pomůže ke zjištění příčiny toho všeho.
Aladin
No na první fotce je zachycena celá střádající rostlina. Teď jsou na řadě jednotlivé listy.
Aladin
No na první fotce je zachycena celá střádající rostlina. Teď jsou na řadě jednotlivé listy. Tento například je na počátku úplného seschnutí a opadnutí.
Aladin
Tady už je pokročilejší stádium
Aladin
Zde je to ještě horší.
Aladin
Nakonec asi ty nejhorší,které byly mrtvé téměř úplně.
Aladin
Ještě zde.
Aladin
No a na úplný konec přidávám foto další rostliny ,která to začala dělat také,vypadá to trochu jinak,ale bude to to samé.
Aladin
Zde list o patro níže.
Aladin
No to je pro dnešek vše,jsem zvědav jestli mi někdo poradí co s tím. Za případné připomínky a nápady děkuji.
KOSMEJ
Hele, taková možná blbá otázka: Nemáš vadnej ph-metr? Že ti všechno vychází kolem té osmičky - a to i ta dešťovka, která většinou bývá kyselá, mnohdy i příliš kyselá. Jinak podle fotek znovu budu tvrdit, že to asi bude výživový problém (zejména ta fotka kompletní kytky - ta se mi zdá průkazná /mám s tím zkušenosti u odrůd, které mají rády velký obsah živin/)

A vůbec - nebylo to tak, že si to frknul rovnou do toho kýblu (bez přesazování z menšího květináče)? Jestli jo, tak máš kořeny zejména dole a u stran, což samo o sobě moc kytce neulehčuje efektivní přijímání živin.
Aladin
Ne neboj,kytky ještě přesadit zvládnu,normálně jsem to podsypal hlínou ,hodil tam kořenový bal, a zasypal. Tak jako vždy. No nevím,zkusím to změřit bentestem (kapky). No problém z výživou tam bude,ale jaký to nevím,už nevím co mám dělat.
KOSMEJ
citace:
Původní příspěvek od Aladin
Ne neboj,kytky ještě přesadit zvládnu,normálně jsem to podsypal hlínou ,hodil tam kořenový bal, a zasypal. Tak jako vždy. No nevím,zkusím to změřit bentestem (kapky). No problém z výživou tam bude,ale jaký to nevím,už nevím co mám dělat.


Já si to myslel, že bys tak trapnou chybu neudělal, ale pro jistotu jsem to zmínit musel :)

Kdybych byl já v tvé situaci a měl více kytek, tak bych zkusil na tu nejhorší kytku to, že by jí výrazně zvýšil hnojení - a sledoval bych, co se stane. Nevím jistě, jestli je to nejrozumnější myšlenka, ale je to holt můj styl. :)
Aladin
No zkusit se má všechno,nad tím už jsem taky přemýšlel,akorát jsem si teda nebyl jistý zda-li to není přehnojené,což asi není,když jsem to hnojil jednou a to před cca měsícem. No prakticky všechny kytky jsou ready,mám tam Purpurea Ticinesis a Holland Hope-ty jsou v klidu a nic jim nechybí ani nepřebývá. Pak tam mám ještě Durban Poison,ten sice problémy s výživou nemá,ale asi chce pohnojit,má asi málo draslíku nebo nevím,je pořád takový povadlý a listy jsou jako by spálené na krajích a na špičkách,takže pokud se nemýlím,měl by to být nedostatek draslíku. No a měl jsem problémy i s LSD ,ale to se nějak spravilo a už to téměř nic nedělá,ale na Purple stále problémy přetrvávají(LSD dělalo to samé) Fotky tohoto Purple jsem přikládal sem do tohoto threadu.Zkusím ho prostě pohnojit a uvidím,mám tam fishmix,ten by mohl být ideální.
Je docela dost možné,že Purple má rád více šťávičky,tak mu ji dám. Jinak problémy tohoto typu byly i na kytkách co tu měly známí ,než je vysadili ven,byly to LSD. Ne všechny,ale na některých byl ten samý problém.
No letos je to zkrátka nějaké divné,je to asi genetika,roky před tím se nic tak moc nesralo,a teď to jde vše do háje. Asi jsem přehnojil i AF Mazara,který už kvete,to taky nechápu,minulý rok jsem ho hnojil stejně a nic. Možná je to ve mě ,možná ne,já už prostě nevím.
KOSMEJ
Tak zkus hnojení hnojivem na květ (méně N, více P a K).


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma