mr.killer |
Ahojte groweři, tak mi zbylo z minulýho outdooru pár paliček, tak jsem se rozhodl udělat charass. Rozemlel jsem šišky a přes 2 punčochy jsem to pořádně prosítoval. Docela mě překvapilo, kolik jsem toho prášku udělal :) Teď jen nevím, jak charass kvalitně slisovat. Máte s tím někdo zkušenost? Zkoušel jsem mrazák, ale nic se s práškem nestalo. Chce to nějakej výkonej lis? Co myslíte? Díky |
|
|
High |
vem úplně novej bošák a nacpi tam ten prášek.PAk to obal papírem a zaplep izolepu.Celý to zabal do alobalu a dej to na 10 min do horký vody a válečkem to válcuj. |
|
|
mr.killer |
citace: |
Původní příspěvek od High
vem úplně novej bošák a nacpi tam ten prášek.PAk to obal papírem a zaplep izolepu.Celý to zabal do alobalu a dej to na 10 min do horký vody a válečkem to válcuj. |
Díky za radu, jen nevím jakej bošák myslíš. Znám bošák jen takovej starej klíč na startování starých traktorů a motorek :) |
|
|
aresek |
kdysi jsem to hodil do folie, alobalu, alobalu, alobalu,..a nechal povařit, pak jsem to válel válečkem a potom jsem to hodil do mražáku..výsledek 100% :) |
|
|
S3RIOUS |
citace: |
Původní příspěvek od mr.killer
Díky za radu, jen nevím jakej bošák myslíš. Znám bošák jen takovej starej klíč na startování starých traktorů a motorek :) |
bošák - dýlerák - sakl každej tomu říká jinak, ale je to proste pytlik na ganju ;) |
|
|
perlenbacher |
nejlepší je nasypat plyskiřici na tvrdý kus sáčku přeložit tak aby z toho byla obdélníková placka poválet válečkem (ja používam lahváč) no a pak preložit ten obdélník na půl a povalet a máš peknou kostku
určitě už bych to nikdy nestrčil do trouby ani do vařící vody zkoušel jsem to a je to mnohem lepší nevařit !(déle hoří a má mnohem lepší chut¨ a pokud máš čistou plyskiřici tak v tvrdosti neni rozdil no a pokud v tom je moc nečistot tak se bude trošku rozpadat |
|
|
High |
citace: |
Původní příspěvek od perlenbacher
nejlepší je nasypat plyskiřici na tvrdý kus sáčku přeložit tak aby z toho byla obdélníková placka poválet válečkem (ja používam lahváč) no a pak preložit ten obdélník na půl a povalet a máš peknou kostku
určitě už bych to nikdy nestrčil do trouby ani do vařící vody zkoušel jsem to a je to mnohem lepší nevařit !(déle hoří a má mnohem lepší chut¨ a pokud máš čistou plyskiřici tak v tvrdosti neni rozdil no a pokud v tom je moc nečistot tak se bude trošku rozpadat |
Právě naopak.hoří to mnohem pomaleji pač ta plyskiřice se do sebe zapeče a chytne to krásnou hnědou barvu i když ten výtřep není úplně čistej.já mám teda tuhle zkušenost. |
|
|
Hanizek |
Pokud je dost jemné síto a ve výsledném materiálu není moc "bordelu", dá se to opravdu slisovat i za studena. S materiálem ze silonky (tu na to používám nejčastěji) se mi to ale nikdy nepodařilo - byla vždycky třeba horká voda.
Vůbec to ale není třeba vařit 10 min nebo péct v troubě a pak strkat do mražáku. Já to dělám tak, že naliju do skleničky horkou vodu z rychlovarné konvice a hodím dovnitř sáček tak na jednu minutu. To bohatě stačí (samozřejmě pokud je toho půl kila, bude třeba delší doba). |
|
|
|