Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
první grow (250w) - Klikni zde pro originální téma
kekel
Zdravím,
tak jsem se konečně odhodlal a registroval, protože množství otázek v mé hlavě je už neúnosné a některé věci prostě ne a ne najít.
Můj cíl je box, který bude na první a pokud možno i několikátý pohled vypadat jako normální šatní skříň. Zatím mám vymyšleno pro tento prostor jako nejvhodnější 250w sodík na květ a z důvodu potřeby méně větrání a náročnosti celkově na růst úsporku. Dalšíí věc ve které nemám jasno vůbec je, jak utěsnit dveře boxu. Budu si jej dělat z dřevotřísky připravené z baumaxu nebo obi, protože kupovaná skříň není ani z bazaru nějak levnější, ani žádná nesplňuje mé představy. V horní oddělené části chci totiž umístit pacháč, elektroniku a pokud možno před pacháč i větrák, zde další velká otázka, vleze se to tam? Co myslíte? Červené fleky na nákresu jsou přítahy a odtah. Nedaří se mi nikde zjistit jakou hlučnost má pro mě potřebný větrák, ale jestli jsem to dobře pochopil, tak z důvodu utajení a i lepšího výkonu bude daleko vhodnější nějaké UFO kolem 150m3/h než Sunony. No tak snad jsem nějak uvedl své problémy, hlavně mě ale zajímá co si o tom myslíte a jeslti je to reálné. Jestli ano, hned zítra jedu pro dřevo :)

Díky za přečtení, snad jsem hned na úvod něco nezeslonil

fekál kekel
kekel
prosim o smazání duplicit. threadu, vypad mi mezi tím net a pak se to postlo dvakrát...a taky prosím o odpověď :)))
Namy91
Hmm.. drzim palce, ale takto sa to tazko da posudit, zhodnotit ani poradit ked si nezadal aka velka skrina to ma byt, kde ma byt, co v nej ma byt atd. :)

k tomu utesneniu dveri - skus to potom spravit tak to zatvaranie, aby nebolo ako na klasickych skrinkach ze presvita dovnutra ale ako dvere.
(dolnu cast samozrejme ako bocnu stenu ;))

dalej, k tej drevotreiske a 250w - neviem ci je to dobry napad, aby ti to nezhorelo.. lebo hento je hrozny material.

Rast usporky, kvet sodik? hlupost... Na rast sa bude lepsie hodit ten sodik ked ho uz budes mat ;) ale ked chce usterit peniaze tak si kludne daj usporky. Pod nimi to ale pomaly rastie.
Namy91
mas este jedne thread a tam je aj fotka..

myslim ze na tych 250 sodik by to mohlo byt :)

2 pritahy su zbytocne, skor si daj 2 odtahy, nech vznikne mensi podtlak a nech to aj hybe tym vzduchom.
elektronika nebude robit zase take velke teplo, cize by si mohol na vrch skrine vyvrtat diery, nech sa to samovolne odparuje a odtahy si dat tesne pod doskou, co bude oddelovat pestovaciu cast a elektroniku ;) bude na to treba poriadnu cirkulaciu vzduchu aby ti odtiahlo to teplo spod 250w sodik.
kekel
citace:
Původní příspěvek od Namy91

k tomu utesneniu dveri - skus to potom spravit tak to zatvaranie, aby nebolo ako na klasickych skrinkach ze presvita dovnutra ale ako dvere.
(dolnu cast samozrejme ako bocnu stenu ;))

tady jsem to moc nepochopil, myslíš jako, aby ta přední část nebyly dvoudílné dveře, ale jednodílné? to by se utěsňovalo určitě líp, ale nevím jestli by to stále splňovalo vzhled šatní skříně.. napadlo me spíš v rozích kde jsou panty dát o pár cm navíc fólie přes ten roh a tím se to i utesní..střed těch dvoudveří jsem chtěl udělat lištu zevnitř přes okraj jak to bývá a na ni dát na tom jak to doléhá nějaké těsnění..furt ale nevím co se spodem a vrchem těch dveří, jestli fakt stačí ta klasická dutá guma co bývá na oknech a dveřích nebo jak to prostě utěsnit...
Ještě mě napadlo tohle ale jak utěsnit posouvací dveře nevím už vůbec, někdo tip?
skříň jysk

citace:
Původní příspěvek od Namy91

dalej, k tej drevotreiske a 250w - neviem ci je to dobry napad, aby ti to nezhorelo.. lebo hento je hrozny material.

no a čoveče z čeho jiného..z masivu asi těžko a jinak fakt nevím co máš na mysli..

citace:
Původní příspěvek od Namy91

Rast usporky, kvet sodik? hlupost... Na rast sa bude lepsie hodit ten sodik ked ho uz budes mat ;) ale ked chce usterit peniaze tak si kludne daj usporky. Pod nimi to ale pomaly rastie.

jj a hlavně kvůli tomu, že budem v jedné místnosti spát a všecko a spolíhám na to, že větráky a hlučnost celkově na delší fázi růstu s úsporkou nebude tak otravné jako se sodíkem...

Každopádně díky za inspiraci, na první kolo budu mít tak dva měsíce, pak jsem pryč. myslíš, že když pojedu celou dobu jen sodík který bude mít spektrum vyloženě na květ a s řízků, dá se to stihnout? a s úsporkou ne? nechci si kupovat sodík rádoby na květ+růst..radši bych to měl zvlášť a co jsem tady tak čet, je to i lepší.
kekel
no a k tomu druhému příspěvku..když píšeš jak to vytopí a tak, tak proč nedát všecko co topí jen trochu navíc bokem? taky s těmi odtahy nechápu moc co je zas tak špatně. prostě roura od stínítka nahoru tou dírou do horní části do ufa a do pacháče a pak už asi jen pasiv díry ven.. je to reálné nebo ne?? a vleze se tam potřebné ufo,pacháč a předřadník (100x40x60) ? chci mít prostě rezervu s tím místem, třeba se rozhodnu pro vyšší vzorky nebo kámoš má čtyřkilo navíc tak to třeba pak zkusit..:) a příjde mi zbytečné to mít všecko v pěstebním prostoru když si budu dělat skřín sám podle sebe..
kekel
chjooo chci už stavět tak se mi za těch osum pětek trochu věnujte neee? :D
HackIt
citace:
Původní příspěvek od kekel
chjooo chci už stavět tak se mi za těch osum pětek trochu věnujte neee? :D

kolik je ti let ?
kekel
zatím mám vymyšleno toto
Elektronický předřadník Lucilux 2600.00 Kč
Prima Klima - Reflektor hammered 400x470x166mm 320.00 Kč
Výbojka Superplant super red HPS 250W 500.00 Kč
Úsporná lampa SUPERPLANT 250 W růst 6400°K 1275.00 Kč
Časový spinač digitální 249.17 Kč
pak nějaké ty káble a objímku
http://www.aagrow-shop.cz/ventilato...-t/3/585/detail tohle budu moct regulovat plynule tímhle? http://www.growshop-ostrava.com/Esh...tCategoryId=107
a pacháč jaký? o něco větší průtok než ventilátor?
kekel
to hack it:
sry ale mělo to být lehce detinské :P nevěděl jsem že je to tu super vážné..vlastně jsem si toho ani nevšim
kekel
a zkušenosti s produkty Phytolite? nic jsem zde hledáním nenašel a z cannafestu mám nějaké kontakty z nichž jeden talián mi nabízí docela dobrou cenu na úsporku,sodík i el. předřadník od této firmy..tvrdí že konkrétně ten předřadník mu přijde ještě lepší než lumatek. akorát už jej phytolite nevyrábí, ale on je ještě má :)))
bull
Čau, obecně -co se už nevyrábí, obvykle výrobce už dál nepodporuje a může být komplikovaná reklamace - hlavně z Taliánska :)

V tý skříni problém nevidim, snad je dost velká aby se ti to tam vešlo. Pokud u ní budeš spátm tak to ti nezávidim, v létě budeš asi svíti přes noc a moc se nevyspíš. Já mám ufo zabalené do kvalitní izolace a spát by se u toho rozhodně nedalo - prostě to hučí. Reguluju triakem, TT jsem neměl ale bude to podobné, regulací ten motor prostě hučí - při kvalitním odizolování stejně nahlas naplno jako na nejmíň, jen je to jiná frekvence. Ofuky budou nakonec nejhlučnější..

Jinak by to mělo být obecně ok, záleží na teplotách v místnosti, jak tam v létě svítí atd. Pokud rovnou plánuješ regulaci, je lepší pořídit silnější odtah. Akorát nevim s tim pacháčem, jsou celkem velký...
Balon
já na tvym místě bych se vyprdl na úsporku na růstu a rači koupil za ty peníze lepší stínidlo... třeba waveflector... stejně to pod 250Wsodou poroste líp než pod úsporkou...
kekel
furt nvm jestli mám quotovat nebo ne...
Bull:
právě trochu spolíhám na to, že jsem ve sklepním bytě, je tu pořád kolem dvacítky a jinde možnost pěstit prostě stejně nemám. taky se snažím vymyslet jak ušetřit něco málo (přes taliána teda radší nee:)) aspoň aby zbylo na odhlučnění té horní skříně rockwoolem nebo na nějáky ten extra tichý ventilátor. netušíš prosímtě jestli ty TD nebo ty "extra tiché" obecně stojí za ty prachy? co když bych "reguloval" pomocí žárovek, vyjde to na stejně s hlukem jako ty triákové regulátory? doufal jsem, že když použiju iso nebo sonoflex, dostanu toho co nejvíc co hučí a hřeje mimo pěstební prostor a ten podle návodů tady na G odtesním (někteří uvádějí 90+% výsledky) tak u toho snad já i slečna za pomoci mluveného slova nebo nějaké chill hudby usnem :D + jako bonus ten digitální balast a CFL...na to mi ale přijde že se názory nějak různí, Přece když konkrétně CFL míň hřeje, vetšinu času budu muset tudíž míň chladit a to se myslím tady lidi docela shodli ne? Stějně jako menší hlučnost a teplota dig.předřadníku...
Mi přijde, že se mi snažíte naznačit, že řeším sračky, ale chci si to akorát pořádně vychytat, to mě baví:)) taky popravdě se trochu poučit s chyb lidí tady a věci do kterých museli jít až po čase, vychytat si teď dokud jsou love..

a nemáte někdo tucha nebo nejlépe doma nějáký pacháč/vent. který by mi pomohl se konečně rozhodnout co s těmi rozměry? řekl bych že maximálně tak ty dva nejnižší s každé řady (vic pro mě podle mých výpočtů snad nebude potřeba) ale klidně i silnější jestli máte. páč když se mi vejde silnějš ítak snad pak i ty slabší. to je pro mě hlavní páč už to nebude možnost předělat..to samé přítahy a odtahy..no a přesnější rozměry v popiskách shopů nějak nenacházím..

dík moc za trpělivost
kekel
http://www.growbazar.cz/20576-super...i-otacek-420-m3 a co tohle? je problém, když seženu silnější vent. levněj, jít i do silnějšího pacháče pro tak malý prostor?
a je problém kdybych chtěl kvůli hluku dělat ohyby aluflexem a pak to co je rovne isoflexem? nebo on neni ani skladaci aby se dal od stinidla zkracovat..a s tím větším vent. a pach. i kvůli tomu abych to moh udělat celé na průměru 125mm
HackIt
takze ventilace silnejsi muze bejt je to lepsi cim vic to zregulujes tim je tizsi ale nekomu se stava ze mu triaklova regulace delato ze ventas piska ja mam ten co uvadis v odkaze na mnohem vetsim prostoru a je potichej . problem u alufelxy a sonoflexy neni udelej si na nich treba maslicky . pachac kup na tu ventilaci 420 ventas 420 pachas kdyz das o trochu vetsi pachac nic nezkazis. jinak jak si psal pises sracky vse se dozvis tady z clanku atd.. a kdyz pouzijes google taky nic nezkazis proto ti asi lidi nereagujou ;)
kekel
dík..ale neodpustím si..ptal jsem se na věci, které jsem se prostě nedočetl. a divím se, že se mi na to obtěžuje někdo na několik řádku rozepsat a na těch pár blbostí co jsem se ptal mi nijak neodpovědět. to, že triákový reg. může hlučit ještě víc jsem tu četl už mockrát, ale jestli to regulace žárovkami napraví nikde. projít si někde většinu ventilátorů, aspoň zhruba popřemýšlet, který tam funkcí i velikostí dobře padne se mi taky nepovedlo. CFL to samé, někdo jo, někdo ne, jen mě zajímalo jestli uvažuju dobře, že pro mě by to bylo v těchto podmínkach asi vhodnější (míň tepla, míň hluku). celou dobu ale řeším hlavně ty rozměry, abych moh začít. a jen tak mimochodem FAQ jsem četl už snad 20x..dycky když mi časem přišlo, že se mi už nějaké věci vyhulili, tak jsem se začetl a sjel to celé znova. všechny diskuze od začátku groweru ale fakt přečíst nezvládám, pročetl jsem tu ale stejně dny možná týdny..in jedu poprvé, sice ve vlastním, ale z určitých důvodů to prostě musím mít vychytané hned v úvodu. přitom se tu objeví mamlas, který neví vůbec nic a ještě mu tu lidi jsou ochotní linkovat na každou capinu, ani pak nemusí hledat. to mi bylo blbé, snažil jsem se ptát jen na věci které mi do hlavy nějak nejdou.. tak sry, že jsem obtěžoval..mějte se famfárově

PS: k těm mamlasům..viz http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=62721 konečně jsem se dnes od srdce zasmál :D:D
HackIt
:D :D jo to je stary hele tak to udelej stejne http://grower.cz/forum/showthread....561#post1032561 a porovnej si to ;) a sry ze chci pomoct ;) kdyz tahas takovy veci ;) jestli resis teplo tak tady http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=63590 ;)
kekel
no nevím, zkoušel to tu ještě nekdo? nemám tu nic, co bych mohl použít, jedině vše koupit. moc daleko od domova, chápej.

jo a kdyby se někdo někdy dohledal až k mému zbytečnému threadu, menší pacháč jsem konečně našel a navíc se solidním průtahem http://www.growshop-ok.cz/products/k1602/ celkově mě ten shop cenama zaujal...to na co mi jinde desítka zdaleka nestačila, tady hravě + různé vychytávky.
zkusím si i udělat pacháč sám ,teď ale potřebuju jistotu a už jet...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma