Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Stavba 1. skřínky rady sem - Klikni zde pro originální téma
Hulini
Zdravim všechny pěstitele ;)

Před 2 dny jsem se rozhodnul, že si v bytě krapet předělám část svojí špajzový skříně, která neni využitá, na domácí mikro pěstírnu. Tak sem od středy dnem i nocí bádal, četl si články zde na groweru, sepisoval, měřil a plánoval a vzniklo z toho tohle a chtěl bych, abyste mi někdo ze zkušenějších poradili mam pár dotazů u věcí u kterých si nejsem jistej co je vyhodnější (v poměru úroda/náklady na vybavení), nemusim tam mít to nejlepší, snažim se hledat kompomis asi jako většina z nás :-) takže začnem:

parametry skříně: 75cm šířka, 47cm hloubka, 100cm výška

1. Co na stěny ve skřínce? Mě se jeví jako ideální řešení to prostě natřít na bílo?Koukal jsem na různé folie, levnější i dražší a nevim, řek bych vyhozený peníze a zbytečný sr..í s vylepovaním...možná bych zkusil tu esotermickou nebo jak jmenuje, ale u té se zase bojím teplot...Co vy?

2. Lampióny :) mam vybrané tyhle" http://www.growshop-ok.cz/products/...etove-spektrum/" chtěl bych tam dát dvě vedle sebe a k nim tyhle stínítka " http://www.growshop-ok.cz/products/l1301/ " Myslíte že má cenu dávat dvě 125W vedle sebe a nebo by bylo lepší dát jednu 250W? Počítám že tam budu mít cca 6 kytiček a vzhledem ke svítiviosti CFL (rady typu dej tam sodík tohle jsou bludičky nechci :), chci si zkusit jeden grow takhle a pak zkusit sodu) a horšímu rozptylu levnějších reflektorů, si myslim, že je to lepší než jedna 250W, ale domnívám se tak jen na základě přečtených článků :) Pak mě zajímá jaké spektrum? Zatim jsem nabyl dojmu, že stačí dát červený spektrum na obě fáze, nebo jestli dát jednu modrou a jednu červenou?Ale zase ty lampy budou vedle sebe, takže jedna strana kytek by neměla tolik světla... nebo dát teda jednu do prostřed a střídat je? každopadně zatim se chci vyhnout sodíkovejm, kvůli dalším komponentům, který by byly potřeba a já ještě nevim jak se mi to tam všechno vejde... tady sem hodně nerozhodnej.

3. Ventilace- mam takovej nápad, že bych přes izolovanou hadici, ve které by byl na začátku jeden tenhle povětroň " http://www.emat.cz/kanlux-wir-wk-10...tilator-100-mm/ " a ještě jeden, buď na druhém konci nebo uprostřed, udělal vývod ven z bytu ( na druhé straně té špajzové skříně je větrací otvor ven z bytu) ale zajímá mě, co když dám jeden konec s větráčkem přesně mezi ty dva reflektory, nebude ten odfuk vadit lampám, nebo naopak? Větráček pro přívod vzduchu jsem zvolil " http://www.gme.cz/dc-ventilatory-12...4-999-p625-272/ " myslím že by měl stačit, bude muset být v šoupacích dveřích ze strany do bytu, kvůli otevíraní soupaček, takže musí být co nejtižší.

4. Jak velké mám zvolit květníky? Říkal sem si, že 11l pro každou kytku, na tyhle rozměry skříně, by mělo být akorát. Vadí když koupím spíš širší než vyšší? každej cm do vejšky je pro mě drahej :) i když horní víko ve skříni můžu šoupnout cca o 20cm nahoru ale metr musí stačit ne?

Další věci jako teplota a vlhkost nemá cenu teď řešit, to se bude muset odladit, až to bude všechno zapojený a v provozu... ale to je asi všem jasný :D

Budu rád za každou dobrou radu a až to tady s vámi všechno pořešim a budu si jistej, že je všechno v cajku, pustim se do díla, samozřejmě budou i fotky ze stavby a když se zadaří tak časem i z pěstování (teda když to nebudou ňáký mrzáci)

Tak to je snad všechno :) Těšim se na vaše odpovědi a rady a všem přeju ať se to zelená ;-)
chlapeczlesa
Cus! Je to nedavno, co jsem se taky takhle rozhodnul:). Určitě to zkus, i když ti třeba vyroste hovno, je to zábava:) Tak jak píšeš by to myslim šlo, jestli si chceš zkusit úsporky, zkus je, ale myslim, že pod těma 2x125w na 6 kytek=nic moc palice, nevim, koukni na muj story tam pod tou 200W úsporkou ta Whajtka něco vytvořila, ale třeba ten pineapple chunk pod tim byl marnej (tak sem taky pořídil sodík :) jen sice 150w, ten rozdíl svítivosti je fakt dost znát a vyjde tě to levnějc než třeba ta 200w cfl,ale potřeboval bys malinko větší větrák). Pokud si chceš tu úsporku zkusit, tak určitě jo, roste to pod tim pro začátek celkem dobře. 11l květináče hm, to je asi dost, stačili by ti ty asi 7l čtyřhraný klasický (pod ty úsporky určitě). S bílou barvou zkušenost nemam, ale kdybych dělal další box, asi bych se na folii taky vyprcal...:)hm, to je asi vše, co ti k tomu můžu říct :) Ať se daří
Mr.Nobody
Zdarec :)
Jestli hodláš jet pod úsporkama , tak bych zvolil zlatou střední cestu a to dvoukilo . Těch 50w+ už takovou roli u cfl nehraje , je to vpodstatě o tom , že tam je víc svítivý plochy.

Jestli můžu doporučit , tak bych ji tam prdnul určitě na vertikál a spíš menší počet kytek do 6,5l a pořádně je natvarovat (lámání,kolínka,dráty).Měl sem s touhle technikou ty nejlepší výsledky.

s ventilací se moc s*át nemusíš , zkus mrknout na mý 4x euforka grow.Měl sem tam pár pc ventilátorů -> ultra tichej box .

jinak ať se daří , dá se s tím vypěstovat hodně v poho matroš.

káčka pošlu až zasadíš ;)
Hulini
Díkes oboum za radu :) Tak sem to celý krapet překopal, dám tam lepší větrák http://www.emat.cz/ventilatory/blau...zaluzie-casovac kterej je tižší a do budoucna by se mohl hodit když bych chtěl zkusit ten sodík.
Hlavně ta trubka co to potáhne ven bude mít cca 150 cm a 2x bude ohejbaná do pravýho uhle tak snad bude stačit jeden na to potrubí, kdyžtak pak přikoupim...
Každopádně Mr. Nobody koukal sem na tvůj vertikal a líbí se mi to za prvý bych nemusel kupovat clonítka a za druhý zabere to míň místa, hlavně nahoře :winner:
Pudu asi do jedný 200W teda. Chtěl sem 250W ale ta už je o dardu dražší :rolleyes:
Ale měl bych k tomu dotaz... s těma kytkama se musí asi jednou začat otočit ne? pač je to osvětluje jenom z jedný strany a nebo už to fakt asi bude chtít folii aby se to pořádně odráželo, možná bílá barva bude stačit ale nejsem si jistej :help:
K prvnímu zasazení je ještě dlouhá a trnitá cesta :sun:
Mr.Nobody
Mno pokud tu kytku natvaruješ na placato aby se nějak jakš takš stáčela do oblouku , tak to otáčet nemusíš , záleží na tom jak si to představuješ , že to bude vypadat .
Jo a bílá barva by měla stačit,ideál je ta diamantovka , ale stojí to kačky...
chlapeczlesa
Jo, fakt se neboj ty kytky pod cfl pořádně zvohejbat (pokud teda uvidíš, že rostou), vůbec jim to nevadí. Jinak dobře, žes koupil lepší větrák rovnou ;)
Hulini
Takže všechno potřebné je objednáno... teďko už jen čekat...
Nakonec sem teda koupil 250W CFL na květ a i tu diamantovku :) si tak řikám když už se s tim budu sejřit, tak ať to za něco stojí :leaf:
Takže v brzké době bude foto report stavby skříňky :)
Zatim se mějte lidi :jumper:
Ahoj, já mám třeba takovouhle skříň doma. Na stěnách mám odrazovou folii,osvětlení 250w v cool tube,ventilaci mám ze zadu 2 pc větráky na cool tubu - jeden otočenej jeden směr dovnitř a druhej směr ven a chladí to ok. Pak mám ještě 1 PC větrák velkej co žene vzduch ven ze skříně přes pacháč. A uvnitř skříně jeden venťas na ofuk holek.A květníky? Pěstoval jsem i v půl litrovejch bílejch kelímkách na pivo.. Ale to bych nedoporučoval. Chce to aspoň asi 5 - 7 L.. Jinak skříň má vnitřní rozměry v -85 - š - 85 - h - 65.
Ahoj, já mám třeba takovouhle skříň doma. Na stěnách mám odrazovou folii,osvětlení 250w v cool tube,ventilaci mám ze zadu 2 pc větráky na cool tubu - jeden otočenej jeden směr dovnitř a druhej směr ven a chladí to ok. Pak mám ještě 1 PC větrák velkej co žene vzduch ven ze skříně přes pacháč. A uvnitř skříně jeden venťas na ofuk holek.A květníky? Pěstoval jsem i v půl litrovejch bílejch kelímkách na pivo.. Ale to bych nedoporučoval. Chce to aspoň asi 5 - 7 L.. Jinak skříň má vnitřní rozměry v -85 - š - 85 - h - 65.
biely
ahojte. Neviem sa rozhodnut cim svietit v mikro boxe na 4 kvetinky typu lowryder chcem tam 2x 125w elektrox dual alebo by bolo lepsie 2x 70w vybojka? Jedna sa o skrinku na pripadne kryzenie af odrod do vysky 50cm
Pridam par osobnich postrehu:
- CFLko v zadnym pripade nechladit,ztratis tim tak svitivost - vyzkouseny
- optimalni kvetnik je 6,5 litru nebo neco podobnyho,11L je zbytecne moc.Navic ta skrinka ma vysku jen 100cm,takze nepredpokladam,ze budes pestovat nejaky sileny obludy.
Vyzkouseny mam i 2 litrovy tetra packy od dzusu,staci to.
- pod 125W CFL delam stejny palky jako pod 150W sodikem,kupodivu.
Nikdy bych tomu neveril,kdybych to sam nevidel.
Mozna je to ale jen otazka rozdilnejch modelu pod 125W CFL a 150W sodikem.
- taky se spis priklanim k te bile barve.neresil bych,jestli je to diamantovka nebo ne.
- jak pise Mr. Nobody, u CFLka tu ventilaci prehanet nemusis...
- vertikalni scrog je dobra volba :)
biely
takze ked by som zvolil usporky tak staci max 1 mini pc vetrak na ofuk rastliniek alebo by vo vnutry cirkuloval vzduch ako u radiatora zo spodu chladnejsi vzduch by vytlacal ten teply vrchom skryne kde je pachac
BigLadin
Cau :) Tady posílam par fotek ze stavby :) Snad to to pomuže :D Izotermická folie je fajn odraží světlo ale nedrží teplo ... :( Diamantova folie je mnohem učinější :) A jestli chceš pěstovat pod CFL tk teplot se moc neboj , moc to nehřeje :)
Mr.Nobody
citace:
Původní příspěvek od BigLadin
Cau :) Tady posílam par fotek ze stavby :) Snad to to pomuže :D Izotermická folie je fajn odraží světlo ale nedrží teplo ... :( Diamantova folie je mnohem učinější :) A jestli chceš pěstovat pod CFL tk teplot se moc neboj , moc to nehřeje :)


teda pokud sem si vědom, tak izotermička je na zabalení lidí, kterým hrozí podchlazení a pro podobný případy, takže by snad měla to teplo "odrážet" :D což je, ale při pěstění spíš na obtíž ne?

bysme do skříní jinak cpaly přímotopy a ne odtahovou ventilaci :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma