Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Lampa a oči . Ochrana zraku v pěstírně . - Klikni zde pro originální téma
Lucia
Zaujima ma či može sodikova alebo metalhlogenidova lampa poškodiť oči.Mam už asi tyždeň problem z očami.Režu ma a bolia a vadi my svetlo.Mate niekto s tym skusenosti.
chobot
Nejsem expert, ale rek bych, ze koukani do lampy muze bejt pro oci docela nezdravy. Napriklad to muze urcite vyvolat zanet spojivek, coz ma dost podobny priznaky jako to co popisujes. Ale taky to muzes mit z neceho jinyho.

Jesli se to nezlepsi tak si radsi zajdi k doktorovi a urcite necum zbytecne do lampy. Ja treba nosim do skrine zasadne slunecni brejle.

chobot
viridis
2 Lucia: zajdi k ocnimu, nemusi to byt jenom zanet spojivek. Treba takovy zanet duhovky, to je labuz - oko poradne boli a do svetla se podivas jenom s jeste vetsi bolesti. Jo, a leci se to injekcne, primo do bulvy.... ;)
Lucia
citace:
Původní příspěvek od viridis
2 Lucia: zajdi k ocnimu, nemusi to byt jenom zanet spojivek. Treba takovy zanet duhovky, to je labuz - oko poradne boli a do svetla se podivas jenom s jeste vetsi bolesti. Jo, a leci se to injekcne, primo do bulvy.... ;)
:love:Ty vieš človeka potešiť.Tak ti dík.Mam ale na teba otazku.mam taky dojem že si pisal raz o ozonovom generatore a o tom že si mal poleptane priedušky.Použivam ionizator od Bionaire.Takzvana pračka vzduchu.Je možne že by to malo vplyv aj na oči.Začina ma paliť aj v nose.Radšej som to dočastne vypla.
premys
no, takhle na jaře mám taky problémy s pálením očí, ale je to spíš od toho, jak začlo venku svítit slunko (dřív z monitoru). Každopádně svítit párset watty a čumět pořád do skříně asi není moc zdravé, kup si třeba televizi, nějakou knihu, nebo tak
viridis
Uz bych tu chybku neudelal, tam kde se vyrabi ozon, je zahodno prodlouzit krok smerem pryc od zdroje O3. Ve skrini, pokud ma odtah, to je bez rizika, zvlaste, kdyz je zarucen uvnitr staly podtlak, aby nic nelezlo ven, ale naopak. Do aqarka je to taky O.K., nez se probubla vodou, ozon se rozlozi pri oxidaci organickych zbytku, neco se rozpusti ve vode a ven se toho dostane malo, pokud vubec neco.
Ozon bude napadat prednostne vlhke tkane, takze sliznice=prudusky & spol. a asi taky oci. Protoze jsem kdysi mel konjunktivitis permanentne, tak jsem si toho asi nevsimal a moje hlaseni o problemu bylo o tuto pochoutku ochuzeno - omlouvam se.
Nejjednodussi je to vyzkouset - vypnes a za tyden uvidis. Variantu, ze zapnes a za tyden neuvidis, radeji nebudu rozvadet ;) - ale ozon je fakt dost jedovatej....
Spise bych doporucil odtah ven, ve skrini staly podtlak: staci maly pomocny vetracek na vystupu odtahu s napajenim nonstop.
greedy23
No hele. ¨Vono nenjni zase tak OK cumet do lampy. Znam cloveka co se na ni zasek a dostal zanet spojiwek. Fakt nekecam.
Takze bacha
nemo
Tak s ozonem mám své zkušenosti. Kdysi jsem dělal ve výzkumáku a dělali jsme ozonizátory pro ozonování vody do bazénů a vodáren a několikrát jsem se ozonem přiotrávil z uniknuvšího ozonu(musím ale říct, že to takový vliv mělo jen na mě, ostatní kolegové problémy neměli) a z toho jednou se mi udělalo fakt fest zle. Moje pocity byly přesně takové, jako bych se opil z piva a rumu. Bylo mi pořádně špatně od žaludku a točila se mi hlava a celkově jsme se cítil bídně. To ale ten ozón byl tehdá cítit pekelně, žádná taková koncentrace jako od lampy a jak říkám, jediný já ze tří lidí jsem měl problémy. :)
Už to ale pominulo. :)
Teda už tenkrát po několika minutách či desítkách minut (už si nevzpomínám). :)
Lampa asi nemůže zásadně uškodit, pokud by do ní člověk nečuměl třeba hodinu ale je otázka jestli pak už to poškození nebylo dříve a v jiné části těla. Že? :):):):)
hary
hale měl jsem stejné problémy ale časem to přestalo používal jsem kapky do očí
High_Land
Ja to resim slunecnimi brylemi - nikdy jsem je nepouzival, ale cas straveny ve skrini je nekdy dlouhy (obzvlaste v kvetu) a od jiste doby je nosim. Myslim, ze tim clovek nic nezkazi, prinejmensim aspon po vylezeni skrine bude normalne videt (tyka se zarivek 400W+).
Dreed
Mám malej dotaz.Mám doma "horské slunko".Kdybych ho dal do skříně s kytkou rostla by stejně jako pod lampou?Já nechci riskovat.Byla by škoda zabít pěknou kytku,ne?
Malcor
No doporucoval bych necucet primo do lampy, pobyt v pestirne by mel byt v pohode.

To Dreed - je dobry zjistit co to horsky slunko produkuje za zareni, vetsinou je to UV coz neni spatna vec na stresovani kytek v kvetu, je tady o tom nekde tema a asi ne jedno :) Jeste to taky muze bejt rtutova vybojka ktera je na rust dost dobra, ale na kvet je to slabota.
Kviky
Ja bych řekl že do lampy čumět problém nebude jsou tam přece kytičky
mesr
Musis koukat na kyky ne do lampy
fasmos
já bych řekl pokud do toho budeš čumět fest tak jo........
já jsem se koknul třeba do blbý 70W a už jsem viděl zelenej flek nebo to byli haldy:D:D:D:D???____
dha
Myslím si, že čumět do výbojek bez ochrany (myšleno sluneční brýle) je každopádně škodlivé a někde jsem se doslechl, že to může dost slušně přispět k zákalu (myslím zelenej-poškození sítnice, narozdíl od šedého se nedá léčit). Prostě jako sluníčko...
Index
ja cumim do skrine a na monitor porad a oci me boli cim dal vic, od tedka jedine s brejlema:)
weider
to horske svetlo,co sa tu niekto pytal vylucuje skodlive luce a sluzi na opalovanie pleti. Dodávajú sa k nemu aj spesl okuliare aby sa nepokazili vase oci,takze nanieco tam budu. A na rastliny ju niekto pouziva v poslednej faze kvetu na zvysenie stresu pre kytky=viac thc. Pouziva sa zvycajne do 20min. A sodikove vybojky si myslim obsahuju podobne latky ako ma ziarenie slnko,takze berte to tak ze to skodi tak ako pozeranie do slnka. Sice menej,ale skodi.
sadalv
ja nosim brejle do stanu
MadEGGA:()
to mate jako s cumenim do slunka.. to vam taky muze udelat neco s ocima. tez bych rozhodne do lampy necumel ;)
Sol
do lampy by clovek radsi cumet nemel, myslim ze je dost mozne zhorseni zraku nebo slepota (podobne jako kdyz se cumi do slunce)
sadalv
a nejsi jenom zhulená..??? to mám taky červený oči
hellraiser
chcem sa spytat,ze mam doma lampu. ale taku normalnu UV lampu s ktorou sa len svieti.viem ze to je thread o inych lampach.no ale neviete ci skodi nejak to svetlo ociam? alebo ludom ak su blizko.
ma 50 hz,20W a pisu ze ma byt 0,5 m vzdialena asi od ludi:))) diky
Antikristus
A co na dobu pobytu v takovém prostoru užít světlo jiné a menší.
Se svým zrakem bych si nezahrával obvzlášť pokud máš podezření že znáš zdroj problémů.
hellraiser
vazne nikto neviete,ci UV lampa skodi cloveku? pls :)
hell: já jen vím, že do toho nesmíš koukat, a když jsem já chodila na horské sluníčko, byla jsem tam čtvrt hodiny, pak už by to byl problém - nevím, jakou má horské sluníčko sílu a jakou má UV lampa, jestli by to problém mohl být, protože někdy i v hospodě je občas zapnutý UV světlo - zjisti si radši víc
UV lampa neskodi, by se potom moc na psytrance akcich nepouzivali, zato horsky slnicko..je docela mazec na oci..mam skusenostze kdyz sem nechtiac podival tak na 20 sek. maximalne tak vecer kdyz sem spal se to zacalo projevovat, zacali palit ocui tak silne ze to nebolo k vydrzeni a volal jsem zachrannu sluzbu..nepomahali kapky, voda, nic :)
hellraiser
dakujem za odpovede:)
kekel
hlava: tys koupil ty brýle? mě přišli supr ale ta cena za plastové fakt přeplesk, ze stejnou ochranou seženeš relaxy za 500. no a jestli tě můžu ještě dorazit tak kousek vedle byl stánek s podobnýma a dostali jsme tam každý jedny zadara a jsou taky supr :)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od kekel
hlava: tys koupil ty brýle? mě přišli supr ale ta cena za plastové fakt přeplesk, ze stejnou ochranou seženeš relaxy za 500. no a jestli tě můžu ještě dorazit tak kousek vedle byl stánek s podobnýma a dostali jsme tam každý jedny zadara a jsou taky supr :)


No jasně zadarmo je nejlepši cena a kdyby ty tvoje brýle byli papirový tak budeš tvrdit jak sou super a nejlepši a jak sem prodělal no , ja vim že nejlepši darek zadarmo jsou papirky připadně filtry nic víc .

Ted , moje oči :D , když sem v roce 1992 daval za brejle 99USD .....nějaky Gargoyles tak si všichni v okoli klepali na hlavu jestli sem se uplně nezblaznil , no nezbláznil , skoro nerozbitné , musel sem ty brejle prostě ztratit , rozbit to nešlo , (pád xichtem do země z kola, klacek do oka , diabolka do oka , vystřelená nabojice do oka) takže KVALTNÍ brýle mi několikrát zachranili zrak , pochybuji ze by nějake relaxy vydržely diabolku . K tem Relaxum nevim , fotil sem pro ně s kamošem katalog cca 10let z5 nic takovýho tam neměli , zkoušel sem od nic vše v ty době , no možna jsou už dál.....

Hodně světel , nevim jak dlouho pracuješ kytkama indoor , připadně s jakou watáži , ale když sem dělal pod +6000W tak brejle prostě musíš mít jestli chceš ješte za pár let vidět , mě se začal zhoršovat zrak nejak v roce 1997 - 2002 shodou okolností se v tý době začal svitit 600w :D náhoda :D no v roce 2001 sem si šel pro svoje prvni dioptrické brýle , do ty doby sem viděl jak rys :)

No od roku zhruba 2005 sem pri kytkach pouzival sluneční brýle ale nebylo to ono , takže za tech pár let sem několik skel vyzkoušel 20+ a žádné , ješte jednou ŽÁDNÉ z nich nemaj tak krasnej kontrast , na ty fotce to vypada fajn , ale nejlepši je to naživo :D

http://www.youtube.com/watch?v=AV0F...&feature=colike , můzete klikat , ješte na to posvitim LEDkou
stara_baterka
Ja ty bryle dostal zadarmo...prohlizel jsem si ten stanek v nedeli kolem 6 vecer a ten chlapik mi proste dal do ruky tasku...tak jsem podekoval, pokecal a potom tam nasel ty bryle, korenovy stimulator a balik sadbovacich kostek
Jenom me zajima jejich cena? Nechci je prodavat, sam jsem za ne rad, protoze me boli z lampy oci, ale jen me to zajima. Katalog jsem od nej bohuzel nedostal.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od stara_baterka
Ja ty bryle dostal zadarmo...prohlizel jsem si ten stanek v nedeli kolem 6 vecer a ten chlapik mi proste dal do ruky tasku...tak jsem podekoval, pokecal a potom tam nasel ty bryle, korenovy stimulator a balik sadbovacich kostek
Jenom me zajima jejich cena? Nechci je prodavat, sam jsem za ne rad, protoze me boli z lampy oci, ale jen me to zajima. Katalog jsem od nej bohuzel nedostal.


No to asi budou jiny ty zadarmo , tohle byl stanek jen s tema brejlema zadný hnojky tam neměli , plastový skla za 1500, model Operator , ty mám a pak tam měli se skleněnejma sklama :D za 2000 , ty sem nechtel nebot sklo je křehké a taky použivám plastový čočky na svejch dioptrickejch a v poho . Sic stála jedna 3750 , (s polarizacni vrstvou a zatmavovaci funkci) ale jsou perfekt.

Na tom veletruhu byli asi o 1500levnějši než je maj na webu , prodavaj to jen v německu a přes net.
kekel
hlava: hlavně klídek :) já je potřebuju jen do skříně a tam mi těch pár dní fungujou bezvadně:D netušil jsem, že tě až tak popudím..a na nic jiného mi ani jedny nepřišly,jako na nějaké nošení nebo tak.. a ty relaxy jsem zmiňoval hlavně kvůli těm ochranám co maj i ty relaxy..nic víc, ani sluneční brýle nenosími, i když bych měl tož tak. zájímá mě právě hlavně jak na sodík a byl jsem rád že je mám, protože mě tohle dost sralo a bál jsem se toho..jedu teprv podruhé, ale chci to podchytit v začátku. četl jsem někde, že se daj i brýle k očaři donést a on je otestuje, co ochrání a neochrání..
každopádně díky za radu, když budu začínat hůř vidět, budu vědět odkud vítr vane. zatím jak rys, tak bych nerad. hledal jsem si je a snad ty ochrany co píšou májí a jsou taky spešl do growroomu. ani nepatří k nejlevnějším (LUMii).
jo a ty sluneční brýle ti to možná zkurvily ještě víc, jestli neměli ty ochrany co jsou potřeba, jen ti šly ti tisíce W světla do roztáhlých zorniček. snad tě nevytočím. že by sis brýle bez pořádných filtrů nekoupil, ale hodí se to vědět, kdyby to napadlo někoho jak už mě.
jsme nějak OT..ale chtěl jsem odpovědět..měj se


četl jsem, že sluneční brýle bez kvalitních filtrů, můžou být horší, než přivřené oči. zorničky jou totiž roztáhlé, jako by byla tma, ale nefiltrované, silné světlo prochází tak v ještě větším množství. všim jsem si, že už je to dost starý thread, každopádně kdyby někdo hledal, fajn vědět si myslim, kdo ví co nám to udělá za 10 let..kdo ví odpoví :D
mysak
...tak nemyslim ze když zacnes huře videt ze to to bude zrovna timle
..dle meho nazoru je to ovlivněno vice faktory

dioptricke a slunecni jsou jine, ale stejně potřebne na danou věc
Hlava
citace:
Původní příspěvek od mysak
...tak nemyslim ze když zacnes huře videt ze to to bude zrovna timle
..dle meho nazoru je to ovlivněno vice faktory

dioptricke a slunecni jsou jine, ale stejně potřebne na danou věc


Budeš se divit ale dioptrické a slunečni mám v jednom , ale asi to víš lépe neboť si s mejma očima po vyšetření asi běhal Ty , já asi nevim po čem blbě vidim , to takhle házíš diagnózu podle pisma normálně ??

2 kekel , ja sem v klidu , jak pišeš máš brejle uplně jiné než jsem koupil já , vyblejsknu je a srovnáme :D
mysak
citace:
Původní příspěvek od Hlava


Budeš se divit ale dioptrické a slunečni mám v jednom , ale asi to víš lépe neboť si s mejma očima po vyšetření asi běhal Ty , já asi nevim po čem blbě vidim , to takhle házíš diagnózu podle pisma normálně ??

2 kekel , ja sem v klidu , jak pišeš máš brejle uplně jiné než jsem koupil já , vyblejsknu je a srovnáme :D


Heh ...
nebudu ,moje matka ma stejne bryle jako ty .
Jinak jsem kratkozraky +zakřivenou rohovku-Cylindr.

Nic jsem ti nevyvracel(ani jsem to nemohl vědět)o tobě nebyla řeč
a regoval jsem na typka stim že ,se mu nebudou kazit oči jen tim, když se bude divat do lampy.
tak nepruď :rejp: :teef:
Astronaut
citace:
Původní příspěvek od kekel
četl jsem, že sluneční brýle bez kvalitních filtrů, můžou být horší, než přivřené oči. zorničky jou totiž roztáhlé, jako by byla tma, ale nefiltrované, silné světlo prochází tak v ještě větším množství. všim jsem si, že už je to dost starý thread, každopádně kdyby někdo hledal, fajn vědět si myslim, kdo ví co nám to udělá za 10 let..kdo ví odpoví :D

to se mi moc nezda páč kdyby propustily hodně světla oči budou na světle a tim pádem zornice nebudou roztažené ale nevim třeba jde o okem neviditelné spektrum, nerozumim tomu ale tohle si myslim vdyztak me opravte diky
Hyde
Brýle LUMii growroom lenses

Brýle LUMii vám umožní nahlížet a pracovat ve vašem growroomu za přirozeného světla. Brýle jsou speciálně navrženy tak, aby co nejvíce snížily oslnění z HID a CFL lamp. Modré čočky ochrání vaše oči a oranžové světlo ze sodíkových výbojek se jeví jako přirozené denní světlo.
Hlava
Tady na fotu si dovolim upozornit na vychytávku kterou sem tam zakoupil a to brýle do growroomu , více uvidíte v pohybu GROW Glasses METHOD SEVEN
mysak
Pane Edo vy si snad protiřečite..nebo snad špatně čtete?!-celkem trefne (s očima)sam si něco psal...JJ ma pravdu-nebehal jsem s jeho očima
podstata věci -zvyraznim

a regoval jsem na typka stim že ,se mu nebudou kazit oči jen tim , když se bude divat do lampy.
tak nepruď

Dale bych to nerozmazaval-max když si sundam bryle :P
..už bych to nechal tak ,popřipade promazal ..
Praci čest ,rukam klid
Luigi zahradník
Hoďte sem nějaký odkaz kde se dají koupit dobré brýle do roomu díky
mysak
citace:
Původní příspěvek od mysak
...tak nemyslim ze když zacnes huře videt ze to to bude zrovna timle
..dle meho nazoru je to ovlivněno vice faktory
dioptricke a slunecni jsou jine, ale stejně potřebne na danou věc


citace:
Původní příspěvek od EDA45 Je pravda že vadu zraku můžeš mít z více příčin (vrozený dispozice,čučením na displeje,obrazovky,stářím atd..)
ale sodík a podle mě ještě víc M-háčko je na oči kurevský svinstvo..Nejednou mě oči bolely po delším pobytu v roomu,hlavně tedy po M-háčku,až sem si musel nakapat Visine, a tak si dávám už bacha,používám sluneční kombinovaný s polarizačníma,což zlepšuje kontrast,sou výborný i za volant,paradoxně když je pošmourno nebo mlha,polarizačky to pošmourno zkontrastní..
Já nosil brejle jako dítě a taky sem měl dioptrický s protislunečníma sklama,ještě za hlubokýho socialismu,tehdy jsem si mohl vybrat tmavost dioptrických skel buď 25% nebo 50%..,dnes ty možnosti jsou jistě mnohem širší..


To jsem mel na mysli
..je mi jasne že pro oči to nebude super,o tom žadna
izraell
já používám vždy sluneční brýle,teda aspoń když tam trávím vice času a to je skoro pokaždý ,takže je to prostě lepší
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Luigi zahradník
Hoďte sem nějaký odkaz kde se dají koupit dobré brýle do roomu díky



...no co takhle probrat trochu mozkové svaly a kouknout o DVA !!!!OMFG o DVA !!! Přispevky nahoru je tam odkaz jako kráva a ješte název , gůůgl víš co je tak se trochu zapoj ....:titanic:


citace:
Původní příspěvek od mysak


Heh ...
nebudu ,moje matka ma stejne bryle jako ty .
Jinak jsem kratkozraky +zakřivenou rohovku-Cylindr.

Nic jsem ti nevyvracel(ani jsem to nemohl vědět)o tobě nebyla řeč
a regoval jsem na typka stim že ,se mu nebudou kazit oči jen tim, když se bude divat do lampy.
tak nepruď :rejp: :teef:


No ja sem reagoval protože , oči se ti kazit budou pokud budeš cumět do jakehokoliv vykonějšiho světelneho zdroje , jak uz tady koukam několikrát padlo , ja sem do ty doby než sem začal čumět do lamp neměl problem , po roce se objevili , 24let nic a najednou musim ostřit , no hlavně že jsme se schodli , tak když tady řikate o tech druhej brejlích má je teda někdo ??? Jako ze by je vyblejsk aby jsme ostatni viděli o co jsme přišli , diky Hlava
cerzyn
tak já jen přidám fotky těch brýlí co dávali na cannafestu u stanku root!t
mysak
citace:
Původní příspěvek od EDA45


Tak sláva,blahopřeju..



tak slava,. jsem rad ze už jsi teda ,,vyměkl"a došlo ti to
A pamatujte: ,,oči se mu jen tím kazit budou,, a ničim si neprotiřečim.

ti pořad nedochazi proč jsem to zvyraznoval? nebo necteš přispěvky vyše?!
Jam
souhlasim s hlavou,na zivo je to proste paradicka,jedny jsem na festu dostal a musim rict ze jsou vazne dobry i venku na intenzivnim slunci jsou prijemnejsi nez jiny polarizovany bryle ktery mam...takze se to da nosit i ven ;) a naky relaxi a polary atd jsou na h***o ...
Orichi
Tohle je dobrá téma, možná by bylo dobré ty sluneční brýle jako určitou prevenci (bozp) v zájmu zdraví zmínit ve FAQ u lamp.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma