Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
3x400W potřetí - coco-drip - Klikni zde pro originální téma
fiste
Ahoj groweři, jsem tu se svým třetím kolem. Od minula se liší tím, že jsem místo semen zvolil řízky a jejich počet chtěl snížit na 20. Nakonec se mi jich ale chytlo 21 a já se nemoh rozhodnout, kterou vyhodit, tak jsem si nechal všechny.

Takže k set-upu:

Pěstební médium: kokos od minula prolitej asi 250l vody, 6,5l květníky a drip

Světlo: začínám na 2x60W zářivkách, končím na 3x400W Philips son-T Pia Green Power na Wawefectorech a z toho 2x s Heatshieldem

Hnojiva: Metrop, kyselina fosforečná

DNA: mělo by se jednat o 21x Critical, ale 2 kytky jsou úplně jiný, na květu mi připomínaj Shanti z minula. Kvalita řezů nebyla nic moc a dostal jsem je i se sviluškama..

Pesticidy: Omite 570EW proti sviluškám, GNAT OFF a lepové desky na smutnice

Předpěst: Kytky byly 4týdny v řízkovně pod 2x60W zářivkou. Pod sodík šly, až když se tam nevešly. Jediný, co jsem dělal bylo, že jsem zaštipával moc vyčnívající vršky, vlhkost měly přes 60%. Tuhle dobu do doby pěstu ani nepočítám, byl to spíš takovej předpěst s celkovym výkonem set-upu 120W.. A čas mě nikam nehnal..

Růst: 2 týdny jsem na ně svítil jedním čtyřkilem, další 2 týdny dvěma no a poslední týden na růstu třemi 400W světly. Dohromady teda 5 týdnů růstu. Kvůli vlhkosti byl zapojenej i nebler.

Foto:

1. a 2. - řízky po 1 týdnu v řízkovně, dřív to ani nemělo smysl fotit

3. - tahle fotka je po týdnu od přepínání, z meziobdobí žádný foto nemám. I když jsem přepínal postupně (každý den jsem ubral hodinu) tak se kytky během toho 1. týdne vytáhly asi o 10cm a to mě čekal ještě 2. a možná i 3. týden zvýšené rychlosti růstu..

4. - pesticidy
fiste
První větší zásah do listí proběhl na 16. dnu květu, jako 1. den květu počítám den, kdy měly 17/7..



1. fotka jsou kytky před prostříhánim










2. fotka po prostříhání. Vyhodil jsem dohromady 2 igelitky nacpaný větvema a listim..










3. fotka je z 22. dne květu










4. fotka je taky z 22. dne focená pod sodíkem, jinou nemám
fiste
Po devíti týdnech pěstování pod sodíkem nastala nutnost všechno vyskládat ven ze skříně, vylejt 100l odpadu a trochu pročistit skříň.


1. 100l odpadu. Ty 2 nádoby mám propojený akvarijní hadičkou, která v nich vyrovnává výšku hladin. Odpad mi teče jenom do jedný..








2. detail hladiny plné smutnic. Funguje líp, jak lepová deska :D Jinak těch smutnic jsem se samotným GNAT OFFem nezbavil, musel jsem nastražit i lepové desky..








3. tady už je čisto..









4. Všechno je zase zpátky ve skříni. Řešení odtoku mám stejně lajdácký jako minule, ale funguje pořád spolehlivě..
fiste
V tento den proběhl další prostřih. Zbavoval jsem se velkejch zdravejch zelenejch listů, který prorůstaly doprostřed a stínily spodním patrům.



1. před zásahem










2. po zásahu. Snažil jsem se to nepřehnat a myslim si, že se povedlo.









3. celá skříň. Na krajní lampy jsem namontoval Heat Shieldy abych je mohl dát níž, do teď jsem svítil bez nich.. Větrák se mi kromě rozhánění vzduchu po skříni stará i o dynamické osvětlení, protože hýbe se stínidly :D






4. prostřední dvě okna. Na lepový desky pořád přibejvaj smutnice, prolil jsem to znova čistou vodou s GNAT OFFem, kytky stejně potřebovaly průplach..









5. detail palice Criticalu
fiste
No a takhle to vypadá zespoda po 2. prostříhání, předtim tam byla tma..

A počítám, že zase brzo bude :)
fiste
citace:
Původní příspěvek od EDA45
...
Já bych kytkám celý velký,výživový listy určitě nebral..
Mám s tim špatnou zkušenost,kytka se snaží listy nahradit,a vzhledem k tomu,že jediný co na kytce ještě roste jsou palice,tak právě tam a palice ti nejspíš zlistnatí.. Když něco,tak bych jen zastřihl čepele,to taky pomůže a kytka nereaguje vytvářením nových listů..
Jsem zvědav,jak ti kyti zareagují..
Jinak moc pěkný.. ;)


Jj, mám stejnou zkušenost a tak jsem se to snažil nepřehnat. Když jsem kytky vyndal ze skříně, zdálo se, že by bez problémů vyplnily 2x takovej prostor, než v jakym jsou. Mám to přerostlý, takže 2. prostřih byl spíš takovej kompromis abych tu bush prosvítil trochu víc do hloubky..

Tady jsou fotky zezhora, který jsem sem předtim nedával, protože se mi zdály skoro stejný:

1. před zásahem

2. po zásahu

Edit:
3. bonusové foto z 29. noci
coupac
Nádhera, ale zaujaly mě ty předřadníky. Máš je všechny 3 u sebe a k poslední lampě je to určitě víc jak 1,5m jak se všude doporučuje. A teď k otázce je nějakej rozdíl u kytek z jedný a druhý strany??
dík a at se daří
fiste
Cituji z FAQ:

"Tlumivka může být od výbojky jakkoli vzdálena, zapalovač může být od výbojky max. 1,5m při větší vzdálenosti se napěťový puls může vybít přes kapacitu kabelů."


Z toho soudím, že jde hlavně o zážeh lampy a když je dostatečně tlustej kabel, tak to není problém. Na kytkách žádný rozdíly nepozoruji.
fiste
.




1. celek, foceno přes sluneční brýle









2. to samé foceno z prostředního okna










3. už to zase začíná zarůstat











4. a 5. Critical. Před přepnutim byly holky asi polviční, ty půlmetrový pruty vyrostly až potom. Už teď se prohejbaj pod tíhou palic a kácí se do stran, tak jsem zvědavej, jestli to ustojí až do konce. Když se budou opírat jedna o druhou, tak snad jo..
fiste
.

.

.

.

.

.


Critical se začíná vybarvovat..

.

.

.

.

.

.
fiste
Ten druhej model se už taky začal celkem výrazně projevovat, takže jsem se mu rozhodl dát nějakej pracovní název, protože původní neznám..

Napadlo mě následující:


1. Sněhurka :)







2. nebo anglicky Snow White










3. Afro











4. Lion's Star (doporučuju zvětšit, všimnul jsem si toho až po oříznutí fotky)

A protože se nemůžu rozhodnout, tak to asi nechám na vás. Jestli se mi to povede, připojim sem anketu aby bylo kde hlasovat.
fiste
S tou anketou to jaksi nevyšlo a nechce se mi kvůli tomu zakládat novej thread, takže končím hlasování :D a vítězem se stává Sněhurka :)


Všechny kytky čím dál víc pijou. Některý dokonce vysychaj a pak jeví známky přesolení a vysokýho Ph. Do teď jsem zalejval 2x denně po 30 minutách tak jsem to zvedul na 2x45 min a budu sledovat, jestli něco proteče. Jinak se nic zvláštního nestalo :)


Hnojim podle tabulky a Ph zálivky držim asi na 5,5. U vrcholků palic je max 28°C, v noci min 17°C, RH kolem 50%. Listy už žádný netrhám, stačí zatřást kytkou a posbírat co sama pustí. Dole už je totiž zase tma.. Jinak když vyndám jednu kytku ven, tak se krajní větve sousedních kytek skácí do uvolněnýho prostoru, takže se už musí opírat jedna o druhou. Snad jim to bude stačit až do konce..



.

.

Takhle vypadaj Sněhurky na 39. dnu květu..

.

.
fiste
.

.

.

.

A takhle Critical..

.

.

.

.
fiste
Ahojte, nesu vám nějaký fotky ze 45. dne květu.

Přecházim na poloviční koncentraci hnojiv a pomalu se připravuju na průplach. Za 3-4 dny, až zase vypijou 80l, jim dám už jenom vodu s Amino Bloomem.

Zase jsem trochu protrhal spodky od slabých větviček a objevil jsem 3. model, mám ho 2 kytky. S tim pojmenovánim jsem se asi unáhlil, protože ten nově objevenej model vypadá spíš jako Sněhurka a ten druhej pořád jako Lion's Star, takže to musim všechno přejmenovat. No posuďte sami.. Jenom doufám, že v tom nebude bordel ;)

1. celek


2. Lion's Star, zase ta tlama :)









3. Lion's Star






4. nově objevená Sněhurka vypadá dost zajímavě.
fiste
.




1. celek





















2.-4. Critical






Jsem rád, že se vám mé počínání líbí. Díky všem za káčka ;)



fiste
Dneska jsem měl poslední zálivku s hnojivama, od teď už holky dostanou jenom vodu s Aminobloomem (aminokyseliny a vitamíny). Počítám, že tak do týdne bude kokos čistej, týden flushe a pak je skosim. Pryskyřice je asi na 50% čirá a na 50% mléčná, vychází to tak na 60. den..



1. celek (uprostřed Lion's Star, okolo Critical)







2. celek (dole Lion's Star, vlevo nahoře Sněhurky a zbytek Critical)
















3. a 4. Critical
fiste
.













1. a 2. Sněhurky


















3. a 4. Lion's Star



fiste
...
fiste
.












1. a 2. Lion's Star, ten bude zralej asi nejdřív, docela se na něj těšim.


























3.-5. Sněhurky strašně kynou a kácí se do stran. Svázal jsem jim větve trochu k sobě aby měly trochu lepší stabilitu, no uvidíme..




fiste
.





Critical..





EDA45
Nepřijdou ti ty paldy poněkud listnatý..?
Nevim,fotky můžou zkreslovat,ale mě připadají tak..Nebo to ještě nějak proroste hmotou..?
fiste
No ono když to vyfotíš zezhora, tak jde vidět hlavně listí.. Na tý fotce focený za tmy to myslim si nevypadá tak zle.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od fiste
No ono když to vyfotíš zezhora, tak jde vidět hlavně listí.. Na tý fotce focený za tmy to myslim si nevypadá tak zle.


Jo,to je pravda,ta fotka za tmy vypadá o dost jinak,ale já sem trochu asi deformovanej tim mým PP,ten nemá v palicích skoro vůbec listí a tohle sou jiný phena,jiná struktura palic...

Edit : jiný phena asi nešťastnej výraz,myslím tím jiný genetiky..;)
bull
Vypadá to dost podobně http://grower.cz/forum/showthread....801#post1027801 Jak jste si jistě všimli, já vybírám do threadu jen ty nejlepší fotky a snažim se to fotit tak, aby to vypadalo pokud možno lepe, než ve skutečnosti :) Většinu fotek vyřazuju, často to na nich vypadá zase o dost hůře než ve skutečnosti..

A nějak se nevyznám v těch modelech, je to PP? Vypadá tak.. Pokud je, tak je na to s listama jako ten muj,pár jich tam bude, ale manikůra byla celkem rychlá - skoro vše větší listy a pár menších ve spodku palic.. Možná mi to ale spíš připomíná podobou těch fotek s mýma nahoře v odkazu..


EDIT: ale tvarem palic, i u tý 3. fotky v příspěvku 23, to vypadá jako muj CM. Většina palic podlouhlých, ale u menších větví taky takový kulatý bambulky jako u tý 3. fotky...

Tady ještě u mě, taky 3. fotka... :) http://grower.cz/forum/showthread....896#post1027896

fiste
Jo máš pravdu bulle, muj údajně Critical vypadá dost podobně jako tvuj Critical Mass.
NORM
to bude asi tím, že Critical je jen feno z Critical Mass..
fiste
Anebo že matkář vypustil něco z názvu anebo úplně něco jinýho ;)
fiste
Tak vám zase nesu nějaký update.




1. celek









2. Critical









3. většinou Lion's Star









4. vlastní vahou se mi odloupla jedna větev Sněhurky, tak jsem ji předčasně sklidil.. Některý kytky už svojí vejšku totálně nezvládaj a spíš než že by se o sebe opíraly, tak na sobě leží. Ješte že už bude kosa..








5. a zkusil jsem vyfotit trichomy, ty už jsou skoro všechny mléčný. Jenže jsem to zkoušel moc dlouho a poškodil vzorek. Příště to snad zvládnu líp..
fiste
Ahojte,

60. den jsem sklidil Sněhurky, protože už se neunesly, a 62. den Lion's Stara ze stejnýho důvodu. Zjistil jsem, že Lion's Star byl celou dobu jenom jedna kytka neskutečně roztažená a já jsem si myslel, že byly 2 :D Je to jenom škoda, protože vypadá lahodně :)

Criticalu jsem svítil ještě 63. den. Teď dostane ještě 2 dny tmy a pude taky vzhůru nohama. To nafotim až pak..


Foto:





1. a 2. Lion's Star. Jakej je asi původní nazev? :)

























3. a 4. Sněhurky, ty už 2 dny visí.















5. uprostřed Lion's Star a okolo Sněhurky.
EDA45
Zdar.Ty Lion,s Star hezoučký..Ty stříháš menší listí až po uschnutí,to musí bejt dost voser,ne..? ;)
fiste
Čaw, to teda je :) Ale to listí při sušení a manipulaci chrání trichomy na palicích a po dosušení jde snadno odloupnout, takže ho nakonec odstranim víc. Do krabic dávám dosušit jenom netknutý palice a stonky, žádný listí, takže to pak krásně voní a ze všeho toho listí nakonec vyperu hašiš.

Je to pro mě práce navíc, ale odměna by měla bejt sladká :)
bull
Já bych ještě řekl, že to sice chrání proti drolení, ale zase mi toho spousta opadá, když pak stříhám suchou palici, kterou musim několikrát otočit v ruce. Zbyde mi pak na hromádce pestíky, pryskyřice a lístečky.. Když to oberu rovnou, prakticky s tim nemanipuluju, tak se skoro nemá co odrolit a stejně po dostříhání oholených větví je hromádka pryskyřice a pestíků - ale už bez listí..

Vpodstatě to je uplně jedno, jen s tim mam lepší zkušenost. Schne mi to rychle a při pozdější manikůře se mi to drolí, rozpadá a ztráty jsou větší. Při sušení s tim manipuluju až nakonec, když to dám na stůl a rozstříhám do sklenic..
Pryskyřice se bude spíš drolit ze suchýho než z čerstvě ustřižený šišky..

Lion stary vypadají parádně, jsem zvědavej na ten Critical
čepra
Já suším stejně jako fiste i s listama. Tím že to s listím schne pomaleji a palice jsou v jakémsi obalu z listí je výsledná chuť produktu lepší. Zkoušel jsem i oholovat před sušením, ale takhle mi to vyhovuje víc. Jasně že to je hodně subjektivní závěr :) a to pozdější dostříhávání je voser jak prase, o tom žádná ...
fiste
citace:
Původní příspěvek od čepra
Já suším stejně jako fiste i s listama. Tím že to s listím schne pomaleji a palice jsou v jakémsi obalu z listí je výsledná chuť produktu lepší. Zkoušel jsem i oholovat před sušením, ale takhle mi to vyhovuje víc. Jasně že to je hodně subjektivní závěr :) a to pozdější dostříhávání je voser jak prase, o tom žádná ...


To je to nedůležitější a já to pro samou důležitost zapomněl napsat. Dobře to vypěstovat je pro mě stejně důležitý, jako to dobře usušit.

Jestli je to subjektivní závěr, tak jsme došli ke stejnýmu :) Ale já jsem se to myslim někde tady dočet, když jsem studoval všechno potřebný k 1. kolu. Psalo se tam i o dosušování ve sklenicích. Pak jsem to vyzkoušel a od tý doby to považuju za jedinej správnej způsob sušení :)

citace:
Původní příspěvek od bull
Já bych ještě řekl, že to sice chrání proti drolení, ale zase mi toho spousta opadá, když pak stříhám suchou palici, kterou musim několikrát otočit v ruce....


Chce to trochu šikovnosti. Já například jednou rukou držim palici zespoda za stonek a druhou rukou přímo nebo za pomoci nůžek odlamuju listy "proti srsti". Samotnejch palic se tak vlastně skoro nedotknu. No a co opadá, to zpracuju na hash.
čepra
citace:
Původní příspěvek od fiste

To je to nedůležitější a já to pro samou důležitost zapomněl napsat. Dobře to vypěstovat je pro mě stejně důležitý, jako to dobře usušit.


Přesně tak, špatným sušením mužeš totiž totálně pos... do té doby perfektní grow.
Tím samozřejmě nechci tvrdit, že sušení s listama je jedinej správnej způsob.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od čepra


Přesně tak, špatným sušením mužeš totiž totálně pos... do té doby perfektní grow.
Tím samozřejmě nechci tvrdit, že sušení s listama je jedinej správnej způsob.


Jde o teplotu,vlhkost,tmu,rychlost(tedy spíše pomalost) procesu sušení,vyzrávání a samo taky skladování,myslim,spíš než o menší listy...Já sem zkoušel obojí,s listama i bez a přikláním se k bezlistové (ve finále méně pracné variantě),protože mi víc vyhovuje,v kvalitě sušiny bych řekl žádnej markantní rozdíl.. ;)
bull
citace:
Původní příspěvek od fiste


Chce to trochu šikovnosti. Já například jednou rukou držim palici zespoda za stonek a druhou rukou přímo nebo za pomoci nůžek odlamuju listy "proti srsti". Samotnejch palic se tak vlastně skoro nedotknu. No a co opadá, to zpracuju na hash.



Já mam dost sucho, tak to radši holím hned. Za 4 dny to mam většinou tak suché, že to jde drolit a v tomhle stavu holit lístečky už nejde. Jinak bych na to musel pustit zvlhčovačku.
Takže to hned před kosou oholim, pověsim a když to zaschne, opatrně rozstříhám do sklenic. Tam už to pak lehce udržuju vlhký.

Když nechám lístečky, tak díky tomu rychlýmu schnutí se mi zdá, že to pak má určitou dobu víc listovou chuť. Pak když mi to trochu víc proschne, tak už se to odlistit skoro nedá a je jednodušší zvlhčit palice ve sklenici než visící kytky. Spíš než abych sušil, dělám všechno pro to, abych to nesušil..
Ono i přesušený palice bez chuti jde zachránit, jen se musíte vrátit zase až na začátek procesu, všechno to řádně zvlhčit a nechat pomalu schnout. Pak zase do sklenic - otvírat, zavírat. Otázka je, na kolik % lze vrátit tu původní chuť.
Mám tak suchej vzduch, že se tomu musim ve všech ohledech přizpůsobovat, ale zato nevim, co je plíseň :)
fiste
citace:
Původní příspěvek od bull

...
Ono i přesušený palice bez chuti jde zachránit, jen se musíte vrátit zase až na začátek procesu, všechno to řádně zvlhčit a nechat pomalu schnout. Pak zase do sklenic - otvírat, zavírat. Otázka je, na kolik % lze vrátit tu původní chuť.
...



Jj, to mám taky vyzkoušeno. Určitě to zlepší chuť i konzisteci..
fiste
Takže jak už jsem psal, 18 Criticalů kvetlo 63 dní, pak dostaly 2 dny tmy a 66. den jsem je pokácel.

Sněhurky by to potřebovaly taky tak, ale se stabilitou na tom byly o hodně hůř než Critical, kterej už se tam po sobě válí jak zájezd chudokrevných důchodců ve frotě před kioskem, kde právě vyprodali repelent. Myslim si, že smrt pro ně byla vysvobozením :D

Foto:


1. některý kytky tam drží jenom za korunu, květináče na nich jenom visí :D









2. vyskládal jsem je ven a vyklidil skříň












3. Criticaly po 1. manikůře, takhle šly do sušárny










4. jedna větev se mi odloupla, tak jsem pro vaši představu vyfotil, jak byla asi stabilní. Tu palici už neunesla..









5. v květináčích pařezy a v kalfasu listí na vyhození. To jsem dal ještě do skříně aby mi to trošku zvyšovalo vlhkost.
fiste
Tady jsou nějaký detaily Criticalu. Smrdí trochu naftově, skunkově a vypadá líp, než jsem od něj celou dobu čekal. Ten flush mu určitě prospěl..
fiste
.
fiste
Tohle jsou prozatim poslední fotky. Můžete začít tipovat konečnej výsledek, 3 nejlepší tipy dostanou K+
Pro usnadnění dodám, že v 1. kole to bylo zhruba 1250g a ve 2. kole asi 1090g a od začátku jsem neměnil výbojky :)



1. 18x Critical, napravo chybí jedno ramínko s Lion's Starem a Sněhurkama. Některý kytky vypadaj menší, ale je to tim, že visí přímo na šňůře, ne na ramínku.. Ve skříni mám zapnutej přítah, odtah a jeden větrák na rozhánění vzduchu.









2. Critical :hanged: asi odpočívaj po obědě, netopejři..










3. Critical za tmy











4. Lion's Star a Sněhurka za tmy











5. Sněhurka za tmy
Grazzl
pěkný K těžko tipovat tohle tak dejme tomu 999 g přeju samo že víc:D
mikael
Parádní pěst kolego, můj tip je 1013,5g.
EDA45
citace:
Původní příspěvek od mikael
Parádní pěst kolego, můj tip je 1013,5g.


Kampa se ale kolega ztratil..Už měsíc se tu neukázal..doufám,že se objeví..?
Madical-Strains
Ahoj, no to je urodicka :D parada !
Tipuju 1.123,4 g
Positivevibes
Nádhera, tipnu si 1148.89 g kvalitního čoudu :)
zubb
hezké..tipnu tak 1179,57 g..
milkbyrtr
Barva Criticalu je nice :) typ je 1157,3g hodně zdaru :)
Balon
1200g tam je:) pěkné
DAOR141
951g
zmijak
1128g
fiste
Caw groweři, teď jsem se tu chvíli neukázal, měl jsem jiný starosti..

Za prvý bych se chtěl omluvit za tu tipovačku, protože se k přesnýmu číslu určitě nedoberu. Výsledek bude dost orientační.

Víc jak půlka kytek mi totiž ještě visí ve skříni. Je to tentokrát opravdu nějak víc listnatý, což bych dal asi za vinu vysvíceným výbojkám.. Je to nekonečná rutina to obírat a já jsem strašně línej, takže se do toho nehrnu, dokud nemusim, dokud mám co kouřit. No a za tu dobu, kterou jsem se tu neukázal už jsem toho stihnul hodně vykouřit a ne všechno sklizený jsem vážil.

Takže k tomu, co vím :) Sněhurky mi nadělily 120g mastnýho hutnýho kouření. Je to nejsilnější model ze všech, fakt zabiják, druhýho špeka si jen tak někdo nedá. Celkovou fotku nemám.

1. fotka jsou dvě řekl bych nadprůměrný kytky Criticalu a lehce přes 100g. Je to model s nejřidšíma palicema, jahodovou vůní a zkuřuje klasicky. Dlouhodobě se kouří nejlíp.



2. jedna kytka Lion's Stara a lehce přes 110g. To je lahůdka, voní i chutná jak fialový Bonpari a zkuřuje do meditace. Nedá se ale kouřit pořád, chce to občas oživit něčim jinym.



3. detail Lion's Stara, už jenom 90g :)



Ve skříni mi visí ještě 14 neobraných Criticalů, takže i na ten orientační výsledek si budete muset ještě chvíli počkat.
fiste
.




1. Critical








2. Sněhurka








3. Lion's Star

Ještě bych chtěl všem poděkovat za sledování, ohlasy a pozitivní karmu. Díky ;)
fiste
Ahojte

Už to tu můžu konečně nějak uzavřít. Všechno mám sklizeno a z listí jsem vypral hašiš, takže tím bych začal..

Hash peru v Bubbleatoru. Je to v podstatě přenosná pračka s vrchnim plněním a pár pytlů se síty.


1. trochu OT, nedávno jsem potřeboval kytku a nechtělo se mi do města :D





2. Tady jde vidět všechno vybavení. Pračka, pytle, hrnce, led, listí a něco k pití. Jenom tu chybí červenej kýbl, to vysvětlim pozdějc..









3. Pračka se naplní ledovou vodou (4°C a míň). To aby se na sebe kuličky pryskyřice nelepily a chovaly se jako zrnka písku. Stačí si nazačátku změřit teplotu a pak hlídat, jestli všechen led ještě neroztál.









4. z tolika listí jsem pral první várku. Je to asi třetina celkovýho množství. Nejdřív jsem to do toho pytle nemohl narvat a když jsem to trochu promačkal, takhle to kleslo. Na podruhý jsem pral 2x tolik a bylo to v pohodě. Ten pytel na zip má hustotu protkání 200 micronů, nemělo by přes něj propadat listí, ale pryskyřice by měla bez problému projít.. Pytel se zapne a hodí se do pračky..








5. dvacetilitrovej hrnec a v něm dva pytle. Na červenym pytli je taky 200 mironový síto na uprchlý kousky listí. Modrej pytel disponuje sítem s hustotou 50 micronů a právě v něm by se mělo usadit nejvíc kuliček pryskyřice, výslednýho hašiše.
Positivevibes
Máš to vychytaný, ukážeš výsledný produkt ?? a dopočítal si se k nějakému konečnému výsledku kolik si to ho měl ? :teef: jinak K za Květinu :goldcup:
fiste
Ještě než jsem začal prát, dal jsem si listí na 20 minut odmočit do připravený pračky. Když jsem to minule neudělal, tak jsem z prvního vyprání stejně nic neměl..




1. na novinách mi zbylo překvapivě hodně skafu









2. 1,4g 100% matroše :)












3. tohle už je po 1. vyprání, listí neždímu, vodu nechám proudem vytýct.








4. a mezi tim už vypouštím špinavou vodu. Pak hodim listí zpátky do pračky, z hrnce vytáhnu červený síto se zbytkama listí, po něm to modrý s hašišem. Modrý síto pak navlíknu naruby přes ten červenej kýbl a kreditkou z jeho středu seškrábnu hash. Pak kouknu, jestli mám v pračce ještě nějakej led, vodu z hrnce naleju zpátky do pračky, a peru podruhý. Na prázdnej hrnec pak zase navlíknu pytle ;)










5. hash z kreditky utřu do papírovýho ubrousku, vodu nechám vsáknout se. Dřív jsem to lisoval, ale neni potřeba. Nahoře je 1. várka, pod tim druhá a nalevo ještě mokrá 3. várka, ta ještě splaskne.
fiste
Na 1. fotce jsou vidět hromádky hašiše, použitý listí, a hrnec s použitou vodou. Hromádky hašiše jsou odshora seřazený podle čísla praní. Na pošestý už jsem skoro nic nevypral, tak jsem toho nechal. Nalevo je ta hromádka skafu. Použitý listí je vidět způlky, odhadoval bych to asi na 250g sušiny. Když jsem na to po vyprání kouknul pod mikroskopem, tak kuličky pryskyřice se odlámaly, ale ty nožičky tam zůstaly, proto to zamrazim a zkusim z toho ještě uvařit třeba máslo.. Listí je rozmělněný a spousta bordelu zůstala ve vodě díky praní, takže jestli v něm zůstalo dost THC, bude z něj i dobrý mlíko (bez chlorofylu).. No a vodu nechám zatím odstát.






2. asi po hodině začnu opatrně odsávat odstátou "vodu", na dně se ještě usadily částice, který prošly tim sítem 50 micronů. Z větší míry je to hašiš, takže nevylejvat. Ta odsátá voda jde použít jako hnojivo rychlé spotřeby, při skladování kvasí..








3. když odsaju skoro všechnu vodu, tak ten zbytek přeleju do skla, doleju čistou vodou a nechám znova usadit. Takhle to opakuju, dokud neni voda čistá. Tentokrát jsem k tomu do tý skleničky přidal i ten už vypranej hašiš ze síta, ty hromádky a neměl jsem to dělat. V podstatě se nic nezměnilo, jenom jsem měl větší ztráty.. Líp se mi to povedlo při 2. várce.








4. pak si připravim ubrousek a o něco větší skleničku a proleju to tim..










5. výslednej produkt, 7,2g hašiše + 1,4g skafu na asi 250g listí, ale to fakt tipuju, listí jsem nevážil.. Hašiš jsem seškrábnul/oprášil z ubrousku, protlačil přes kuchyňský kovový síto a nechal doschnout. Dobře se to takkhle sype do bonga, takže to ani nelisuju :D
fiste
Při druhý várce jsem pral asi 2x tolik listí a vypral asi 2x tolik hashe. Taky mi došla batera ve foťáku, takže je nižší kvalita fotek a je jich míň.




1. listí při praní

















2. - 3. listí po vyprání (cca 500g sušiny). Hromada hashe z prvních čtyř vyprání a hromádky z posledních tří vyprání vpravo. Hrnec s kalem stojí vzadu. S listim i s kalem udělám to samý, co při první várce.












4. na talíři je všechen ten hrubší hash z modrýho pytle + skaf, dohromady 16,5g, tentokrát už ho podruhý máčet nebudu.. Na papíru je zhruba 5g smíchanýho hashe z minula..
fiste
Tady jsou nějaký detaily toho, jak zbavuju ten jemnější hash nečistot. Je to ta zakalená voda z 2. várky. Postupně to nechávám odstát, odsávám vodu a dolejvám čistou. Jak to vidíte na poslední fotce, tak to šlo do ubrousku.
fiste
.





1. přeleju to přes ubrousky do jiný skleničky










2. počkám a z nudy si vytvořim knot, kterym to kape rychlejc, než ze středu ubrousku do sklenice.. :D














3. rozložim si vrchní vrstvu ubrousků na ručník a zase počkám :)












4. - 5. a pak přehýbám a mačkám a tak :)
fiste
Abych to teda konečně shrnul, začnu od začátku.

Criticaly jsem všechny nevážil, ale ze zkušenosti mi 2 kytky 100g daly vždycky. Bylo jich 18, takže počítám 900g. Když přičtu Sněhurky (120g) a jednoho Lion's Stara (110g) dostanu se na nějakých 1130g. To považuju za orientační výsledek a všichni tipující v rozmezí 1100g-1200g ode mne dostanou K+ :)


Hashe bylo napoprvý 8,6g včetně skafu. Podruhý jsem asi gram skafu přimíchal k tomu hrubýmu hashi, dohromady to bylo 16,5g a ten jemnej ze skleničky po usušení hodil rovných 5g. To znamená lehce přes 30g hašiše celkem, což je náplň do 300 bong, takže mám aspoň na 10 dní vystaráno :D Ne, dělám si srandu ;)

Ještě jednou díky všem za sledování a caw někdy příště u nějakýho jinýho pěstu ;)





Foto :

1. Prosetej hrubej hash, nalámanej jemnej a asi 3g z prvni várky na papíru.

2. Prosetej jemnej hash a na papíru všechen ostatní

3. Tohle mi to udělalo, když jsem to chvíli nehlídal :D
fiste
Poznáte někdo ten hlavní rozdíl? :D
mysak
jo chybi ti tam ten kralik, nebo co to bylo :)
Loopuch
nejvetší rozdíl je že nemáš pěstírnu tam kde byla, otázka zní proč ? a mysak má pravdu kocur ti zdrhl ze záběru
fiste
Správně!
Ten hlavní rozdíl je v tom, že nemám skříň.. Králík ještě žije :D

A proč? Musel jsem ji rozebrat a dát pokoj do pořádku, protože nebylo jistý, jestli nebudem prodávat dům. Ta sádrokartonová příčka politá kyselinou a díra ve stropě by se těžko vysvětlovaly..

Takže třetí kolo bylo moje poslední kolo v tomhle setupu. Za jakých podmínek se uvidíme příště, ještě nevím, ale 3x400W to už asi nebude.

Díky všem kdo sledovali, všem co radili i hodnotili a někdy příště nějak jinak CAW :)
growluk
citace:
Původní příspěvek od fiste
Poznáte někdo ten hlavní rozdíl? :D


Jsem asi slepej ale nevidim rozdil :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma