Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
toy story - pribeh hracek 45W CFL - Klikni zde pro originální téma
...Cau growers.po delsi odmlce jsem se pustil opet do mikroprojektu...
Opet s minimalnim mnozstvim nakladu,jak porizovacich,tak i za vyuzitou energii.
Dostal jsem darem 1x rizek Mendocino Madness...
Osvetleni ruska lampicka znacky Kolchoz :) 45W spiralova usporka teple bila,kvetova.
Substrat primaflora zahradnicky plus perlit tak nejak od oka.
truhlik s drenazi keramzitu na dne,keramicky 4,5L cca.
Nejprve jsem chtel jako obvykle plast,ale nakonec jsem uznal,ze dost bylo plastu,alespon pro tentokrat.
ofuk kyti 12V PC vent.skrinka je na 5kytek,rozmery jsem nemeril,vyska je cca 170 cm.
Tento thread by mel byt jen ukazkou toho,jak malo staci ke stesti a uspechu. Nepredpokladam zadny horentni vynos,o to mi ani nejde.
Jde mi jen a jen o zdravou rostlinu,ktera pak da to,co se od ni ocekava a vzhledem k uzitemu svetlu se od ni moc ocekavat neda.
Ale necham se prekvapit.
Takze bylo nebylo....
zacalo to za woknem...
...no a pak jsem dostal spasny napad,supnout to opet pod umely svetlo.nevahal jsem vytahnout starou komunistickou lampicku,ktera mi byla uz drive dobrym sluhou.Kyti jsem presadil a chodil ji pravidelne zpivat ukolebavky.pry to vnimaji,no ja nevim ;-)
...totok...
...no a pak uz to rostlo samo....bez hnojeni...jen se zalivkou typu zalit,nechat castecne proschnout,vyzkouset napruzenost listu a znovu zalit...
kyti po trech tydnech vypadala asi takto...
...nebo mozna takto...to je uhel pohledu kazdyho z vas :)
5.den kvetu pod lampickou znacky kolchoz a silenym setupem dr.frankensteina
9.den od prepnuti 12/12 ....
...detail palicek...
...par dalsich fotek v lepsi kvalite :) enjoy
...
14.den na cyklu 12/12
...hnojeno OBM dle navodu mozna trosku min...proste podle oka...asi nejak takto ;-) cca 1x tydne nebo zase tak nejak od oka jen ne yadna prehanka.

18.den kvetu 12/12
...napriste si s tim setupem uz dam vic zalezet.planuje se 85W usporka redka atd....videl bych to na navrat ke korenum jen v totalnim minimalu....za pokus to stoji,nemyslite?I tak je 85W strasne malo,ale to bych nebyl ja,kdyby me nezajimaly moznosti svetla.
27.den 12/12 ...
...neco tam bude,mnamky...
měl si to ještě nechat na růstu a více to roztahat. Jinak hezký pěst, budu sledovat.
...je to jen hracka :) dik za pochvalu.
hellfire
ty dráty ve skříni vypadaj hrůzostrašně snažil bych se to dát ven. Stínidlo asi neplánuješ co? No ono už je to asi stejně jedno když to budeš předělávat. A co takhle raději 100W sodík do budoucna nebo aspoň 70W sodík to tě neláká? Řešíš odtah nebo máš prostě otevřený dveře? :) Jinak kytka vypadá moc pěkně. Jsem zvědavej kolik toho nakonec bude.
Popravde me uz posledni dobou lakaji jen extremy,mam za sebou spoustu kol,150W sodik, 250W i 400W a cooltubou. Nejvic se mi libil pest pod 250W sodikem,byl profi, s odtahem a A-WINGem a pasivni pritahem,experimentoval jsem i se zvlhcovackou,zkousel i h-scrog,nakonec i v-scrog v kyblu s 200W CFLkem. I kdyz i ta 150ka byla hodne v pohode.
Vysledky byly pekne,nekdy i vic nez pekne. Nakonec jsem usoudil,ze to musi jit i jinak a proto ty extremy.tohle je jen takova sranda.Verim,ze kabely vypadaji hruzostrasne,lec je to jen obycejna lampicka,takze 100% bezpecne.
Skrin je jen pootevrena,aby odchazel vzlinanim teplej vzduch.Kdybych pustil ventilaci pasiv + aktivni odtah,tak bych v pokoji asi chcip "smradem" a ne kazdej ma cash na pachac a turbinu....
CFLka me lakaji z duvodu bezpecnosti,sodik uz nechci.Ted spis zvazuju,ze koupim 85W dual,protoze s tim jeste nemam zadny zkusenosti.Zajima me hlavne ten dual,kdyz se tady vetsinou pise,ze to stoji zaprd,tak me by to prave proto zajimalo,jak to pod tim pokvete.Ted jen premyslim,jestli nezvolit 125W dual,ale je tu hodne ale.....85W dual,kdyby stal zaprd,bych mohl paradne vyuzit na rust a na kvet pak v tretim kole dat tu 125W redku,protoze ta je podle prostoru,ktery mam k dispozici, hodne v pohode.vic uz to hrotit nechci,myslim vic wattu.Prece jenom je to otazka penez a navic dle myho nazoru je mnohem vic zajimavejsi extremni a POVEDENY pest,alespon co se wattaze tyce,nez neco,co je totalne profi a vychytany,protoze tohle,co zde prezentuji je ukazka,ze to jde i za minimalnich nakladu a jen tak pro radost,pokud se o kyticku dobre starame a hlidame ji,aby byla v kondici...
hellfire
Tak ty dráty jsme zmínil, protože vím, že se ve skříni může občas něco rozlít a tak. Je to tvoje věc. S tím odtahem, mě se povedlo vyrobit asi na 3-4 pokus pacháč, kterej funguje a profoukne ho obyčejná 100ka odtahovej větrák za 300kč. Fígl byl v tom aby vzduchu nebránilo nic kromě toho aktivního uhlí. Použil sem na výrobu kovovou mřížku ale nebudu tady měnit téma tohoto vlákna.
Různý pokusy mě taky dost baví, já sám začínal pěstovat v repráku :D, to byly časy, a tak se rád pokochám pěstama v extrémních podmínkách.
Jinak ten dual mě moc neláká. Asi proto, že já jsem člověk, co raději trochu "ošidí" růst a víc investuje do květu. Aby jsi pak nelitoval že jsi nekoupil jen květovou nebo růstovou a květovou zvlášť ale to asi nezjistíš dokud to nekoupíš;). Odradit tě nechci.

O.T. nemáš náhodou novej účet asi tak před 5 rokama jsem tady řešil něco s člověkem -Ra- ale to jsi tu ještě nebyl registrovanej. I podobný avatar měl jestli mi paměť slouží, jakože moc neslouží:D
Je to mozny,uz mi pamet neslouzi :) ....Na groweru jsem mel vic nicku,jsem zde pomerne dlouho a taky na dost dlouhou dobu jsem se odmlcel,ale jsem z5....ten pachac me zajima.muzeme ho resit pres pm?
Budu rad,kdyz mi o tom povis vic.
Jinak brzy dodam nova fota ;)
31.den 12/12
makro mendocino madness
...o par dni pozdeji...35.den 12/12. Nedavno mi dosla nakonec 125W red,tak to tam jeste na tech cca 25 dni supnu,trosku mrhani svetlem na jednu kytku,ale alespon se trosku zajede ;-)
35.den 12/12
... a dalsi...
38.den kvetu a je tu prvni boj se zloutnutim listu...
Ted necham hlinu trosku vic proschnout a snad se zbraboraji.
Ziveny jsou uz delsi dobu,takze je to nejspis problem zalivky
a nedostatecneho provzdusneni hliny a s tim spojenym prijmem zivin.
Co si o tom myslite vy?Budu rad za vase nazory.
...projistotu jeste jedna fotecka...
...teoreticky by to jeste zloutnout tak brzo nemelo :(
hellfire
Krom toho, co jsi uvedl, by to mohlo být i špatný PH, jestli dost hnojíš, keramzit ho ovlivňuje. Ale to by se teoreticky mělo projevit už dříve.
Pokud to je jenom jeden list tak by to mohl být i přirozený proces.
Hlínu nechat dobře proschnout je třeba. Já proschnutí odhaduji vahou květináče.
Prirozeny proces to neni,viz.foto.Nejak extremne jsem nehnojil,v kvetu za cca 40 dni tak 6x v dostatecnych odstupech.
Ted si spis myslim,jestli kytky nezazily stres z prechodu z 45W na 125W.
Myslim si to proto,ze po vymene lampy zacaly radikalne uz behem tri dnu zloutnour, viz foto vyse.
Ale mozny muze byt uplne vsechno.takze ted davam lampu vys,snad se to zastavi a kytka bude moct normalne dozrat.doufejme.
pripojuji fotos 42.den kvetu ...
detail pryskyrice ...
hellfire
Tak to bude asi přesvícený. Jinak pěkný.
Tento model má krátký květ, kdy máš v plánu začít proplachovat?
...ode dneska jedu flushing...kamosi to jeli 60 dni na kvetu, i kdyz vsude pisou,ze jen 44-51dni,tak to nebylo naskodu.
Navic jsem dostal jen rizek,takze nakonec kdo vi co to je,ale chutna i vypada to skvele ;-) no a jeste to neni zraly.
Nicmene projistotu,kdyby to chtelo "silet",tak uz to proplachuji o neco driv,pac az to bude zraly,tak uz si to te vody moc nevezme.
..,jinak taky si myslim,ze to bylo presviceny,holt velkej naraz,ale zkusenostma se clovek uci.pozoruji,ze se mam porad co ucit.peace
...takze nakonec vzhledem k tomu,ze jsem presvedcenej,ze z toho maximum silnejsi wattazi za soucasnyho stavu nevytahnu,myslim ten svetelnej sok,tak jsem se rozhodl 125W odstavit na pristi setup a vratit zpet 45W usporku.Porad to tak trosku zloutlo,i kdyz jsem lampu dal vys.Ted uz je to ok a nakonec na jednu kyticku to staci.nechci mrhat elektrinou,kdyz nemusim.Pripojuji par dalsich fotek z 45.dne kvetu.enjoy
45.den kvetu
i kdyz ty bonbonky nejsou moc velky,tak haslerky taky nejsou k zahozeni,no ne?
hellfire
Pocukrovaný jak buchty, paráda. Na velikosti nezáleží, hlavně na chuti a síle :). Teď už jde krásně vidět, na těch listech, že to bylo určitě přesvícený. Naštěstí si rychle jednal a pohromu odvrátil. GJ.
Ono mi ani nezbyvalo nic jinyho nez rychle jednat...po dlouhe dobe jsem zase mohl zapojit mozek a nedilnou soucasti zachrany bylo FAQ na groweru.
a tady je dalsi setup. 10x White Russian na selekci nejsilnejsich kousku - Growshop seeds. Btw. vsechny vyklicily behem 2 dnu.
Mendocino vklidecku dozrava v leve casti kobky a v prave jedou ti rusaci pod 125W redkou.Mam trosku obavy z predchoziho nezdaru,ze se to zase vysokuje,ale podle mych zkusenosti by se to stat nemelo,kdyz je zvykam zestartu na silnejsi svetlo.uvidime.doufam.
..a jeste detail klicku...
cca 50.den kvetu,asi za 10dni jdou pod kosu.
detaily 50.den kvetu
..a dalsi...Jinak oprava k tem seminkum od GROWSHOP Seeds.vyklicilo 9/10 a jeden z tech deviti nevypada moc valne,takze asi mrzak.ale porad slusny skore.8/10 je v pohode :)
...trosku se to tahlo,tak jsem tu lampu nacpal co nejniz a zda se,ze uz se to lepsi.je to 2-3.den od vykliceni.
3.-4.den
7.-8.den od vykliceni.lampu jsem dal jeste o neco niz,tak 4cm od vrsku.konecne se to zastavilo a uz se to nevytahuje.Pred tim byla 10cm nad vrcholky a nestalo to za nic :(
Zatim z toho,co vidite i vy,je pouzitelnych 6 rostlinek.3 jsou zakrslici,pac uz se na ne nedostane dost svetla,tzn.pujdou pod 45W CFL a pod 125W Redkou zatim zustava 6x White Russian krasavica.
Teplota ve skrini se pohybuje od 25-29 stupnu, s vlhkosti si hlavu nelamu,
obcas rosim :titanic:
...zatimco mendocino nam jde do finale...56.den kvetu.
Flushing je ukonce.ted uz jen nechavam hlinu poradne proschnout
a jde se kosit :starwars:
10.den rustu od vyklilceni,uz to zacina nejak vypadat.vzhledem k tomu,ze se zacaly prapodivne kroutit listy,zvolil jsem zalivku ze studanky.pH 6,6,dKH cca 4,takze pomerne mekka a mirne kysela voda.
Zajimavy,ze jsem problem s pH nikdy nemel.Voda,kterou jsem doposud zaleval mela pH 7-7.1.
Uz svitim jen na sest kousku,nakonec mozna zbydou jen 4 nejsilnejsi a zbytek pujde pod 45W usporku.
..zkoseni kosťeja...60.den kqvetu...probehl zastipek a slape to pekelne,chut je vyvazena,hutna,proste v poho.High zadna pecka pro predskolaky,dlouhotrvajici s postupnym nastupem,velmi odlehcujici.
...Russian passion at http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=64271 . You´re welcome...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma