Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
2x 600w + 1x 600w - Klikni zde pro originální téma
jasnejbambus
čau chlapi.. tk už mám nakoupeno a začínám stavět ať je co pukat..:)... foto a dokumentuce po kompletaci bude tak za 30 dní..:)

teď jen info ať máte představu.. za každej smyslu plnej koment děkuju..s reakcema to bude horší :-D..


pěstírna : 1. sklep 3m délka x 2.5m šířka x 2m výška.

(ten bude komplet dezinfikovaný .. uvítám radu čím nejlíp )..
sklep bude celý vylepený levnější fólii, agro, textilka,.nvm eště.... zeď u nichž budou kytičky samozřejmě diamantovkou + závěs přes pěstírnu a cooltuby diamantovkou..

plocha pro kytky : 2m délka x 1,5m šířka x cca 1.5m. z toho ( 5 řad - 20cm kytky od sebe. na šířku x 10 kytek x 20 cm na délku ) = 50 kytiček.

holky . řezy california indica od místního člena

- zázemí pro kořeny... rockwool malej + velkej + keramzit v hydrokošičku tuším 10 prům., zasazeno do odpadní roury stavební (oranžová) ,. prům 125 mm.

Odpadní roury budou tedy vedle sebe vyskládané, na dřevěné konstrukci, kterou jsem si zloutkl.. konstrukce je částečně navrtaná ke zdi a zemi..
konstrukce bude mít spád 10cm.


hnojky :root stimul, canna aqua grow + bloom, plagron phytamin, flushing only destilka.

světlo : 2x 600w levnější výbojka ( ne MetalHalid ).. + 2x 600w GIB flower spectre, předřadník : PRO-V-Tset .. + CoolTube 150mm průměr + ještě dodatečně s našroubovaným středně velkým kladívkovým stínídlem pro větší rozptyl.

klima : přítah - made in doma : Velký ventilátor se 4 rychlostmi (ten kerým se ofukujete v obýváku v létě :-D ) izolovaný větší flexou, igelitkou a těsněný alobalovou páskovou fólií směrem od dveří až ke konci pěstírny.
přítah č.2 - to stejné v bledě modrým .. Vzduch bude hnán skrze 2 izolované cooltuby a má za úkol chladit a dohnat vzduch až ke spojce odfuku a dál ven z pěstu.. ( na noc vypnutý)

případně ještě uvažuji o dalším přítahu stejným způsobem..uvidím jak to tam bude se vzduchem:)

odtah : 1100m3/h .. seřízenej termostatem pro snižování teploty + malé množství vlhkosti ( to asi ale stačit nebude ).. samo je závislej na regulátoru otáček.

ofuk : dva až 5 klipsňáků , dvourychlostní.

závlaha : trošku experiment s dvěma způsoby zalévání :)

jímka :
2x 90 L zednický Kalfasy
2x 600L/h akvarijní čerpadýlko (doporučeno growshopem, kvůli výdrži neustáleho chodu jenž bude využíván 2. stylem závlahy). hnány PE trubkama až k vrchu spádu ROUR. z PE trubek budou kapiláry o průměru 0.7mm přivedeny k jednotlivým kytkám kde jehlicí budou zapíchnuty ve velké rockwoolovce.

odpad : bude sveden spádem do okapového žlabu odkud dvěma vývodama bude rozdělen zpět do kalfasů.

poznámka : na doporučení budu ještě do kořenového systému hnát menším kompresorkem vzduch.. vzduch bude nasáván od přítahové flexy roury. + 2 kapiláry mi budou bublat do každýho kalfasu :-D

jímka bude udržována ..kompresorkem (60w + 50w topítko s termostatem) - probublávána, možná ještě čerpadýlkem jí budu hnát ať se prohřeje pořádně.

Vysvětlivka .. 1.- max 7. den RŮSTU - závlaha dripem. 3x po 6 hodinách. cca 2minutky.
až dosáhnou kořeny na dno roury,. počítám cca 5.den .. přepnu systém na NFT, nechám dojet hnojky a začnu míchat na květ.
1. den KVĚTU až do kosy, to pojede NFT stylem.. hnojky bloom, 1x/5dní šplíchnu phytaminem, ještě 1x týdne bloom micro zvažuju.. pak flush a kosa

Hnojky
PH :6.2-6.5
EC : 0.8
teplota den udržovat 28 nad světlem. 26 u kořenů
noc ideál 17-19 stupňů
vlhkost : 75%

květ :

PH budu v prvním týdnu snižovat až na 5.2 kde to nechám dojet až do konce
EC : budu průběžně zvyšovat po pár dnech až do 1.8
teplota klasika
vlhkost : po týdnech ze 75% budu snižovat až na 25%,. vlhkost se budu snažit držet spíš níž kvůli plísni..ale vláhu jim budu ručně dopřávat každej den ručně za světla,.a v noci je nechám se vyspat při nižší vzdušné vláze..

už mě toho moc nenapadá co vypisovat kua :-D.. že tam bude přímotop, a že přívod elektra je cyky 4x4, a bla bla...

budu rád, za otázky,. napády,..návrhy.. připomínky... vím co dělám,..takže dohadovat se nemíním,..respektuju každej názor a užitečné typy:))


peace a držte palce:)

PS .. tu třetí šestikouli budu mít řešenou odbdobnou formou,.. menší prostor ( 200x150x2m výška),. jedno světlo,. stejný počet kyti.... akorát odrůda bude 50x mazar... tak su zvědavej na ten poměr a výsledky :))
jasnejbambus
mohl sem to vypsat podrobněji víc věcí.. závlahu toho nft.. bude to kapilárama..akorát zapíchlý před kytky skrze odpadní roury až ke kořenům..

a keci..typu komerční pěst si nechtej dík :-D..nebaví mě denně kupovat dží a podporovat dealers... odjakživa sem se chtěl starat o kytky a mít úrodu paliček,..a né jenom úrodů dluhů :x..to je prostě nejlepší koníček, co se za investici a pokochání MĚ vážně vyplatíí:))
jasnejbambus
jó ještě tam budu mít odvlhčovačku s větším zásobníkem seřízenej aby držel vlhkost na uzdě hlavně v noci se to nesmí hnout..:/ :-D .. ( si to tu budu spamovat sám :-D )
Sticky
Koukám že to máš vykoumaný :) Myslel si fakt na vše. ještě fotky :P
sanko01
no chlape jestli to v tom sklepě nebudeš mít v boxu tak tam budeš mít problém s vysokou teplotou ale nízkou takže si připrav ještě teplomet a ty cooltuby bych tam ani nedával aspon ti tam budou tošku přitápět jinak bude přímotop nutnost i přes den no uvidíš ale už sem postavil ve dvou sklepech a vždycky byl problém s nízkou teplotou a vysokou vlhkostí zdary
mynameis?
sanko:zaleži na sklepu ja mam doma sušší sklep než koupelnu
jasnejbambus:pokud mas vlhkej sklep doporucil bych natrit vapnem pomuze jak proti plisni vlhku atd...
jinak zdar budu sledovat adrzet palce at mas pak co spekulovat:D
jasnejbambus
sanko01 + mynameis : ... měřáky jsou jasnačka.. je fakt, že sklepy jsou chladný, ale teplota to nebude problém.. budu nasávat přes léto z venku teplejší vzduch, takže jen vypnu dyžtak ofuk cooltub a lampy to vyhřejí a večer teplotu bude hlídat termostat s přímotopem.. případně i přes den bude nachystanej přímotop... horší to bude asi s vlhkostí,, ale jen seřídím pořádně ventilaci a nemělo by to být tak hrozný:)


mynameis : myslíš klasický práškový vápno do betonu ? nebo je to potěrový vápno?:) ten nápad se mě líbí... páč abych to natřel dřív, než celej sklep zakryju fóliíí, což bude během pár dní..:))

jinač fotky dodám, až budu mít v ruce slušnej foťák a bude to complet..:)
mynameis?
Jo praškovy.. smycha s vodou a jeteto hlavne to nedejchej je to hodne skodlivy
http://www.stavebniny-rychle.cz/vapno-pytel-22kg.html
jasnejbambus
nejsu teď moc na netu.. a za fotky z mobilu by ste mě fuckli :-D


tak na fotky pls chvílu strpení

jinak trošku se pozměnily plány.. dá se říct i razantně..tak budu jen rád za každej další post,. v pár věcech si nejsu jistej:)


za první... change místnosti ... půda. kde budou všecky 3 šestistofky - odtah, přítah přímo ven,.
dvě ufa 1100m3 .. žádnej pacháč.. jedno ufo požene vzduch z roomu skrz cooltuby ven a druhý ufo na začátku bude přivádět čerstvej vzduch.

počet kusů se nemění.. jen budou zavlažovány dripem..

mám dylema.. mám sestaveno, jen se nejsu schopnej rozhodnout jaký čerpadlo..
závlaha vypadá .. PE trubka cca 3 metry dlouhá a každých 12 cm přípoj na kapilárovej svazek .. těch svazku bude v řadě 25. Jeden svazek bude mít 4 metrový kapiláry zakončený jehlou.

jde o to... dát na začátek čerpadlo 2000L/hod .. akvarijníí čerpadýlko co vydrží nonstop ? a zavlažovat to dripem 24/7? ( rada growerů....)

nebo... na začátek alko 440w cca 6500L/hod ... a spínat 3x denně po 1,2,3,4,5 mins..?

nejspíš budu brát slabší čerpadlo a buď povalím nonstop,.(což by neměla rockwoolovka být pořád mokrá a nebo si to budu muset nějak propočítat kolik tam proteče a spínat to na delší dobu (udělat takovej denní a noční režim jídla :-D )

jinak teplota teď během pěkných chvil v roomu max 17 vlhkost skoro stálá 40%

dál končím..chce se mě spát :-x peace
jasnejbambus
zdárek,,,,
tak menší update..

je docela dost změn a měl jsem dost práce
klony byly 7 dnů na růstu + focený 2. den na květu.

začal jsem 6.5 ph 0.7 ec. - postupně zvedal.. root stimul od ah + canna vega A + B občas enzymy .. a 3x šplíchlý phytaminem.. byly naočkovaný previcurem + rock effect do zálivky.
zvádl jsem i den je propláchnout canna flush před přepnutím..

ze začátku jsem se potýkal s nízkejma teplotama a nízkou vlhkostí... výkyvy byly dost razantní páč sem musel topit i zvlhčovat zaráz a to je na pii..
takže teploty se pohybovaly min 9.5 a max 26.5 přes noc.. jak kterej den no..takže na hovno.. den nebyl ta hroznej min 15 stupňů ale většinou kolem 20-30,. zas jak kterej den.. vlhkost se pohybovala kolem 70%..pár hodin při dnu i noci byly až 20% :((,,, californie jsou peckový vůbec jim to klima nevadí a během pár dnů dobře nabraly,.. mazara sem spíš léčil... 45 kousků,, v hrozným stavu,. plíšeň u vršků rockwoolovejch kostek... kořeny nebyly tak hrozný, takže léčit šli.. musel jsem nasadit i pařeničky kolem mazarů a ze 45 kusů jsem zatím vyřadil 8 co neprokořenily přes rockwooly ani se nechyti v pařeničkách..
teď mi i mazar dělá radost..vzchopil se,. nabírá na výšce aji z lehka stonky tloustnou a krásně zelenaj..předtím byly moc dřevěnatý,zbarvený takovejma pruhama.. postupně ještě podám info,, je toho moc, co sem musel za pochodu řešit... odcházely jehle,, tak sem je profukoval,. ventilaci sem překopával, světla musel dořešit..atd... takže fakt toho moc,
teď jsou 3 den květu, během těch pár dnů vidím razantní nástup,. vylízají krásně zelé hlavičky s prvníma květama..

našel jsem různé skrvny na spodních listech,.asi u 2 - 3 rostlin..(takový žlutý skrvny napodobující škudce,ale zároveň se vodou tají takřka smít., škudce jsem nenašel.. i dyž vobčas najdu mravence, kterej tam má plno pasti..lepový pásky nic neukázali,,, dva létavý brouky jsem našel a zabil.. pak jetě menšího lozivce,.ale nevypadají škodně pro mě. )tak sem odstraňoval u všech staré a neschopné části listů.. prořízl pár spodních větviček,.. zaštípl pár rostlin u vršků a uvidíme co vyraší... konec stresů už sakra :D.. teď se otepluje dělá se lepší počasí...vlhkost se mi drží kolem 40-65% a je to lepší.. teplota 24 den,, 15-22 noc.. california nevypadá náročně,. ale mazar by chtěl lepší podmínky...

no prozatimní počet je 86 kousků,. ale asi se bude vyřazovat i dyž mi dělají radost jak se vyléčíly,. a california ta vypadá krásně,. bez náznaku problémů,..tlustný stonečky, tučný listíky,.krásně prokořeněná,. sněhobíllé chlupaté kořínky..vypadá skvělě,..thanks r-man... jedna holčina mi trošku ovadla skrz ty posraný jehly.. ale už se zas vzchopila..jen nevidím tak razantní nárůst..tak se bojím jestli se stresem nezarazila..:( uvidíme..ale jak říkám cali jsou peckový..liju jim 6.0 ph(občas vystřelý na 6.4 ec 1.6. max 1.9 vytýká 1.4/1 ec) a líbí se jim to.. zezačátku moc jeste nechtěly, teklo o desetinu větší ec..ale teď jsou hladový:-D .. podávám jim Cannu Flores A+B, AH enzymes + AH grow excellenator a náramně všem chutná... ještě 2x jim podám Root stimul.. 1x 3 dny šplíchnu phytaminem.... zítra ošetřím previcurem a popozítří začnu zase s phytem..

mazar se hafo větví a tvoří mnoho listů, ale více světlých hlav. tak uvidíme co udělá fešák.. cali tvoří méně tlustý listů v pravidelných patrech s pár hlavičkama i ve spodních patrech ..


další info až se zas dostanu na net :-D..

su zvědavej na komenty..snad sem nic podstatnýho nezapoměl.. zatím to vypadá dobře,. těší mě že se vzchopily mazaři,. taková záchraná akce..:-D :) :x
jasnejbambus
zde by měli být foto... nvm jak líp ty foto přidat.. máte to na uložto v raru,. kdo nechce ať nestahuje,,. jsou to fotky mobilem co tolik neříkaj.. prostě nemám k dispozici lepší aparát.. snad se k němu dostanu.. na jedné fotce to vypadá, že jsou ty skrvrny všude ale to je tím fotťákem,, zkoušel jsem ty spodní větcičký vyfotit,. ale bez úspěchu k podívání..

link :

http://ulozto.cz/xtnqwet/3-4-2012-rar
hardiron
tak jak pokracujes?? Tohle je tvuj prvni pest indoor???
jasnejbambus
citace:
Původní příspěvek od hardiron
tak jak pokracujes?? Tohle je tvuj prvni pest indoor???



jó jde to.. jó víceméně je to první grow..


sužují mě nízký teploty v noci a zároveň vyšší vlhkost než normálně..

nejnižší noční teploty sem měl 6-10 stupňů cca..záleží jak je venku a vlhkost kolem 67 % ... což mi zatím nevadí..

dneškem jsou 17 den na květu .. 6.0 ph ec 1.8-2.1, střídám jim zálívky..
jako paličky už začínaj hezky růst,.ale mám pocit že jsou mírně zpožděný,.. před pár dny se mi rozevřely vršky, jsou krásně zelený až mírně žlutý,. začínají se zvětšovat... rozevírají se už aji spodky,.. jsou dost rozvětvený a těch hlaviček na každé mám cca 8 i víc.. na to že jsou skoro 3 týden na květu, tak vypadaj jak po týdnu na květu,. aspoň mi to oproti jiným growům příjde.. to asi bude těma nízkejma teplotama a pár stresama, co měly.. ale tak ještě mám před sebou přes 50 dnů,.tak uvidíme jak to bude bobtnat..

jinak strava :
canna flores A + B, enzymes +, grow/bloom excellerator, slepičinec a semtam jim ještě dám trocha root stimulu ... 1x 3 dny phytamin.. vyšší EC mi nevytéká..spíš stejný nebo o desetinu či dvě menší..
žerou celkem dost.. přes noc mi zmizne až 10 litrů vody, což je dobře..


nemám moc času se rozepisovat... zatím jsem vcelku spokojenej,.. jen si přeju aby už bylo hezky..:(( :-D
hardiron
Tak ta teplota je hoooodne spatna, to se neni cemu divit , ze ti to nechce rust. Mel bys poridit nejaky topeni, jinak to moc dobre nevidim. Ty lejes do hydra slepicince?? to snad nee :-D , Ja si myslim, ze na zacatket sis vzal trochu velke sousto s takovou watazi a timto systemem :-)
jasnejbambus
je to na piču,.. vím vím.. :/ průměrně se tam drží v noci 13 stupňů... holt se musí otužovat :-D.. ale zvládaj ty podmínky dle mě dost dobře..
jó přihřívám,.. mám na spínačky pověšený přímotopy .. když topím tak všecko ostatní je vypnutý .. ofuk + odvětrávání ... jenže mě sere, že to rapidně zatočí elektroměrem... ale co bych pro ně neudělal.. jenže během půl hodiny, to zas klesne k 10 stupňům ... mezi venkem a vnitřkem mám rozdíl 3-4 stupně...takže když je venku 10, vevnitř mám 13 C ) ale vypadá to, že snad už bude hezky... nestihl jsem tu půdu zateplit..což před zimou samozřejmě budu zateplovat.. ještě budou rapidní změny...)

btw .. a proč bych je tam nemohl lít ? nezaznamenal jsem, že by jim to nějak vadilo.. je to normální hnojka na květ... je to podobný jak když liješ guano .. je to tekutej slepičinec ( tmavě hnědej, voní jak čokoláda .. N 6 - P 13 - K 7 ) takže na fosfor a draslík dost bohatý... ) liju tam jen 2-3 vršky do 40 litrové zálivky ... a dle tabulky by se měl lít 1 vršek na 6 L zálivky .. takže jsem těžce pod mírou doporučení.. )), tak si nemyslím že by jim to mělo škodit..

nejspíš s tebou musím částečně souhlasit...:) na druhou stranu, kterej "laik" by zvládl takovej systém postavit za 10 dnů ?:) myslím že jestli se staráš o 10 kyti, nebo 75 je víceméně jedno.. projeví se to akorát na počtu strávených hodin péčí ;) ale dík za kritiku... ;) ozvu se jak se dostanu na net...:) peacee
hardiron
no pri tak nizke teplote se ti budou kvest holky hodne dlouho a nebude to nic moc, mel bys tam mit, alespon tech 17- 18 stupnu. Sak uvidis sam, chyba se clovek uci. Jo to ti neberu , ze si postavil system za 10 dni, ale vidis teplotne je na tom hodne spatne a teplota je jeden ze zakladnich elementu uspesneho pestovani. Pise se tu o ni dost a lidi to furt porusiji, pak nemuzou cekat dobry vysledky.
hardiron
A pokud nechces topit, tak jediny co me napada, tak postavit 2 systemy a met je propojeny. Jednom den v druhem noc a vyuzivat to odpadni teplo.
Ahoj,

cele jsem si to precetl, z prvniho postu jsem nabyl zdani, ze vis co a jak. dobre promysleny. Ale u postu c.10 jsem zneklidnel, ze tu pise spise profi-retard.

Kdyz pominu fakt, ze se ,,az moc staras´´ a lejes do hydra jakoze biohnojiva, tak mas nevychytany prostor,co se tyce vlhkosti a ted i teplot. Ale jeste laborujes s nejakym nonstop-dripem a to vse pri takove palbe za watty, dalsi watty o kterych jeste nevis a celkem velky mnozstvi techniky. Des vole, des.

post c.10

ods.2
kasli na phytamin, to je tak na hlinu a jen na listy kdyz jim neco chybi. smrdi to, spini to a celkove prinos relativni.

ods.3
ty vykyvy teplot jsou otresny, uplny min-15°C, lepe 17°C, horni teploty byly 20-30, proc? Vlkost az 20%, to je ucis podnebi Atacamy nebo co. Plisen na rockwoolovych kostkach ma ruzne priciny(ruzne druhy, pri ruznych podminkach) 8% roztok peroxidu vodiku celkem pomuze-jen na kostky ano. A naposled,jaktoze ty ve 2dnu kvetu muzes vesele ocumovat koreny?

ods.jakoze 4
no pana Mazara postihl totiz problem, kde nejspise figuruje pan Fosfor, ktery zasadne odmita putovat v nizkych teplotach(nejakych cca 15°C) a proto pan Mazar nenabiral na vaze, pouze z logistickych prostoju pana Fosforu. Sluzebnicek: http://grower.cz/forum/showthread.p...5282#post365282 . Cim se ti ucpavaji jehly po takove kratke dobe(ty plastovy dlouhy svine), ani vedet nechci.

ods.5
najednou jine hodnoty teplot a vlhkosti, takze cas je? problemy s listy bez fotky bude jen hadani, jestli jsi moc schizak a detailista, tak zrovna misto jakoze brouku sledujes, prach, mech.poskozeni nebo spinu z tvych neumytych pracek, pokud se to nerozsiruje nestresuj, rostliny nejsou stroje. Prorezy proc ne, ale az v kvetu zastrihavas spice? neni to uz pozde? Nehromadi se prave v teto dobe kvetovy hormony do palic, aby podle podminek stimulovaly kytku k tvorbe krasnych, velkych a zralych plodu? :D:D:D

co mi hlo zluci post c.15
Ty vole, jo ty mas ty identicky prostory a s duslednou peclivosti zaznamenavas rozdily ve stavbe tela a rychlosti rustu mezi kytkami v tve teplote tedy 13°C a jinym naprosto identickym boxem, kde rostliny jsou v jine, vyssi teplote? Nic nevidim, mozna jsem to nepostrehl, ne? Tak jak muzes takhle informovat, ze to kytkam nevadi? Lzes sobe a nepravdive reportujes, a delaji to jini tveho druhu, kurva drat. Jaky projev cekas ze zimy? umrznuti? ty vole tak HC. sluzebnicek: http://grower.cz/forum/showthread.p...1144#post381144
No zas si tolik nefandi, ja jako laik a lempl, bych si nohy koupil v hornbachu, klidne jako ty L listy a dokonce jako laikovi mi daji k tomu sroubky a ja si jen doma smontuju kci dle svych potreb-nic proti tvym drevenym noham. A jako laik a lempl si koupim LIBRA nebo kvetinace plus hadicky,cerpadlo,atd. A mozna se s tim vsim v pohode vejdu i do 8 dnu. :D

jo, jeste musim: nekde jsi psal(v kvetu), ze vyhazujes nejaky zmetky. Neni to zbytecne sviceni do diry? roztahujes nejak ty kytky?

Tak a kdyz jsi to docetl az sem, pevne verim, ze mas hned lepsi naladu, tak jako ja. Rozumim.


Teplota: At uz ted ze zimy, tak v lete az budes dojizdet(jestli) budes resit na pude teploty. Proto blic, cvak, svit prez noc, teploty se ti krasne zprumeruji a tedy i sobe priblizi(den noc).

Vlkost: techniky jak najebany a furt hovno? Pokud mas solich kup si vetrak s vestavenym regulatorem(teplota/vlhkost), pokud chces na to napojit stavajici vybaveni, v tvem pripade odtah+odvlhcovacku, podivej na stranky malapa.cz nebo jine, ruzne regulatory ruznych funkci.

Nonstop-hydro? Ne, vubec, jdi do FAQu : http://grower.cz/pestovani/navody/hydroponie/9.html#26. Typek se s tim celkem najebal, aby to pochopil i laik.

Celkovy klima: Pritah, pokud nemusis skryvat grow, tak si vem 200-250 alu nebo iso rouru a nabirej vzduch z lepsich prostor(chodba,pokoj) kde po zmereni, budes mit vhodnejsi podminky, v lete nasavat vzduch z chodby kde je sotva 20 je ideal a v zime zase zadna tragedie. Kdyz mas kalfasy, mel jsi je dat pod kci , kde jsou kvetniky a vyhrivat to pasivne teplym roztokem-vyhodit ty 50w skleneny robertky a dat tam tak 150w lofasy,kdyz uz, teplota 21-23°C, urcite to bude mit nejaky prinos, aspon nejblize-korenum. Jinak primotop-salavy ksindl nedoporucuji, osobne mam vetsi strach nez z 700w olejoveho radiatoru, na ktery neni problem prdnout FAN, aby se z mala dostalo max.

Jo a co to je za report? kde mas fotky? Vysomruj nebo si pujc fotak, si pripadm jak pri hrani dracaku, ty voe. :D


Uff, roman, hnus. Jsem vyhulenej a vyhladovelej, preju ti kilo dobre ususeny susiny, ale nevim, nevim. Ne vsechno musi byt tak zle a ne vsude mam pravdu, ale podle meho, des a hruza. Uvidis sam. Jo a nez budes picovat a nadavat, tak smer vyhledavani a dejs si tam 2x600w jen za 3 mesice zpatky a pochopis no. Cus IPX
jasnejbambus
zdar... né dobrá odpověď,.. vpoho..sice mi příjde, že některý posty si ode mě nepochopil, nebo dle tvých reakcí nevíím..:) na vše ti neodpovím, nou time.. mám to vykoumaný,. jen jsem nečekal tak razantní výkyvy teplot no..:) co už,. aspoň nabudu dost informací do dalšího a za pochodu budu řešit...když je chladno, tak se to fakt na piču vytápí... možná jsem díky zhulenosti něco blbě napsal nebo vysvětlil či zamáslil.. to sry..
každopádně jsem to předělával za chodu a vychytával..sundal cooltuby svítím v noci...dodělám ještě přítah z vedlejších teplejších místností.. dodám ještě víc diamantovejch fólií ať se mi nemáslí světlo do ztracena a bude to cajk..

foťák prostě po ruce není bohužel... snad ho pořeším co nejdřív.

jsem rád že se udělalo teplo,.. teď mám v noci min 18,5 stupňů a vlhkost kolem 65%... ve dne 24-27 stupňů u kořenů a vlhkost 55% ..což už je dobrý..

ohledně toho mazara... jde o to, že jsem je převzal plesnivý u rockwoolovek,.. né že bych něco posral... právěže většina se vyléčila,..ale dost jsem jich musel dát pryč, páč byly ztracený..

jinak zálivka má skoro pořád kolem 20 stupňů..tak su spokojenej.. vyžerou mi 15 litrů za 12h cyklus... ( ph 6.0 ,, ec 2.0 ). během pár dnů mám 90L kalfas s obědem pryč...:-D

no, jinak nemám moc času na reakci na vše co píšeš.. ňák se do toho motám.. stavěl jsem tio z toho co bylo po ruce,. na nějaký kýble,libra dripy atd se můžu vysrat.. chtěl jsem to jen postavit způsobem co mi bude sedět a zkoumat, učit se a vychytávat...;) to kolik toho bude je svým způsobem už detail,.. je to pro mě spíš lék na duši, koukat jak rostou a voníí:)

dnes je to 23. na květu a vypadaj skvěle:)... před týdnem jsem začal ohýbat a roztahovat do stran... možná jsem je mohl nechat růst dýl,, ale už i tak jsou dost u sebe.. mazar je docela prďolatej, cca 25cm. ale dost rozvětvenej,.. california má cca 50-60cm. je rozvětvená a za týden udělala hroznej pokrok. bohužel dvě cali mi zakrněly a jsou o polovic menší...stane se no..

jinak neštípal jsem vršky v květu.. jen jsem v prvních pár dnech zbavil rostliny listů, které zacláněly světlu.. prostě kadeřník.. různě jsem je prostříhal, některý zaštípl už na začátku ať vím co to udělá..

s tím phytaminem... to je jen na zvýšení ochranyschopnosti.. nic víc,. je fakt, že je to spíš na hlínu a dělá to bordel,.ale myslím že jim to ničím neuškodí..
to stejní se slepičincama... nějak jsem nedostál odpovědi, v čem by slepičince měly vadit v hydru?..neva..žerou dost.. to je pro mě odpověď
peroxid nesmím použít..to by mi byly bio hnojky na pi.. na to mám canna flush..

jou a ty kapiláry se ucpávaly kvůli větším bublinkám v kalfasu, nic víc ;)


btw.. já nemám zapotřebí na tvůj názor pičovat, jsem rád, za každou reakci.. tak věřím, že si ty voly atd příště taky odpustíš, zas tak se neznáme:) né každej má 97% pěstitelské ;) něco jinýho by bylo si pokecat,když to vidíš..a něco jinýho házet posty na net...:))

snad jsem napsal skoro vše...:)) peace zas za pár dnů :))
sWei
ty bláho to je pořádnej grow :D to asi není pro vlastní potřebu :D
jasnejbambus
ale jó, víš že masti a mlíko spotřebujou velké množství... ty nemáš boláky na zadku?.....:-D
sWei
to nemám :D já jich zas budu mít hodně venku :D
hardiron
no v hydru se snažim udržet co největší steriliru a slepičince mi moc sterilni nepřijdou. Hlavně asi nebudou chemicky moc stabilní, tak ti může litat ph nebo ec. Ale pokud si spokojený............ to tak tam klidně lej :-)
jasnejbambus
nepříjdou ti sterilní?.. je to bio,. tak nvm... recht máš, že PHáčko mě lítá víc, než když to tam neliju,ale přes 6.5 se mi to přes noc nedostane...a ECčko to zvedá taky dost... ale holky papaj, to je hlavníí asi :) ( stejně budu zálivku zas upravovat na dva týdny teďka, bez slepicí :-D )

nejsu spokojenej,.. su nasranej, na toho vypukance, od kterýho mám řízky.. dnes jsem přišel na to, že to mám napadený(samozřejmě díky na piču řízkům) páč realativní vlhkost mám docela nízkou... hned na první pokus chytnu americkýho padlýho.. zkušenosti k nezaplacení :x teď už to bez supresiv nepůjde léčit :((. pár pozitivních věcí na tom pořád vidím,. ale su o mnoho nasranější a zneklidněnej než jsem byl :X naštěstí pomine ochraná lhůta,.. ale zas bude o desátek dží méně kouření kurva :(( léčit to jde a mělo by se to spravit, ale esi mi to killne holčičky, tak killnu jeho.. :X já jen informuju aby si popichovači mohli škodolibě rejpnout, že mi to přejíí ^^ :) tak peace
sanko01
chlope no pročet sem to tu celí a troufnu si tvrdit že na 80% nebude chyba v řízkách ale u tebe podcenil si teploty podcenil si vlhkost přešpekuloval si celej systemek rozjel si to na moc rveš do hydra slepičince jestli si je měl plesnivý u kostek tak si to měl zakápnout peroxidem a přikrejt aby na to nešlo světlo a bylo to a jesli chceš bio hnojiva tak si kup biobizz nebo jinou biochem sračku ale proboha né slepičince ty sou dobrý tak do hlíny nechci hanit taky sem takhle začínal ale nesváděj to na matkáře když seš v půlce květu a to že se ti zvedá EC znamená že hočiny chlastaj vodu a ne hnojiva takže ten koktejl co jim leješ jim moc nechutná peace a přeju at ti to dobře dopadne přece jenom chybama se člověk učí
jasnejbambus
sanko01 ... bezpochyby,. ale jednoznačně chyba byla od počátku v řízkách.. jen co se mazara týče,.toho jsem léčil zvlášť,. peroxid jsem nechtěl používat(což asi škoda),.tak sem používal canna flush a previcur,.pařeničky a snažil se tu plíseň šedou vymít..,.což se u dost rostlin nepovedlo,. naopak malá hrstka mě překvapila a hezky se vzchopila..ale ta plíseň komplet v piči, že sem to tam vůbec tahal,.. rozhodně nízký teploty mě trápily nejvíc no..my fail,. california je krásná,. samozřejmě vidím různejma deficitama teplot a přehnojení, že 5 holek na to doplatilo.. prostě na piču no,.
k tomu různé faktory a stresy, co jsem jim způsobil taky nepomohli to neříkám ani slovo.. jasně, že systém potřebuje vychytat a seřídit. ani sem nikdy netvrdil, že je profi nebo bůhví co.. na první pokus nejsu relativně nasranej,,. vím že pá věcí se musí změnit a o tom to je..:)
jinak slepičince jsem vysadil,. stejně teď budou mít čistou zálivku s enzyma a budu doufat, že se ta mrdka nerozroste a zvládnou to.. jinak kyti vypadaj vcelku krásně právě.. su zvědavej,.

peace
HackIt
jasnejbambus: moc pekny nemohl bys sem postnout schema toho zavlazovani a pouzitej material a cca cenu ? mam podobny prostory v byte ale z kvetinacema se dostanu na 30ks a tohle tvoje nft me zaujalo dik PS: a tu plisen si mel resit fakt tim peroxidem nereknu ti kolika % ale ja davam do zalivky 17% a od ty doby plisne neresim :)
jasnejbambus
hackit..rad bych,ale nemam tady kompl.a vsecky schemata mam u mlade v pc. na te konstrukci neni nic slozityho.. Je to 14 odpadnich rour do sebe vlozenych,takze 7 zlabu 20 cm od sebe.prichyceny medenyma dratama k drevene podstave.do toho vykrouzlany diry 20cm od sebe.konce sou volny.na jedne strane prekryty folii a do ni pichnuty hadicky od vzduchovaciho motorku. Konstrukce ma spad 25cm/3metry. Na druhe strane mam provizorne chycenej okap do ktereho z rour vytekaj ziviny.okap jde skrz kalfas,kterej je vedle rour. okap ma spad cca 8cm/1.5metru a jak sem rek jde skrz kalfas.takze misto 90litru vyuzivam jenom 35l.v kalfasu mam pichly cerpadlo akvarijni 2000l/hod..to rozvadi ziviny nad okap,kde je to rozvetveno do 4 vetvi az na konec plochy a k rostlinam privadeno ctyr kapilarovou spojkou.jedna vetev je jen dvou kapilarova(takze bud pridat rouru nebo ubrat se vyplati vic) cerpadlo to zvlada,ale jedno navic by bylo lepsi.rozhodne ten odtok neni vubec dobre vyresenej.byla to takova rychlovka co jsem vymyslel.takze doporucuju to vymyslet nejak lip,pac me koreny sahaj skrz okap az do kalfasu..jinak az na odtok si to musim pochvalit:D..porizovaci cena..no roury 125mm prum = 14x 200 asi, cerpadlo 700, rozvod vody + 28x rozctyrky + 100x jehle + 20m kapilary to dalo naky 2000 az 3000 za vodu bez cerpadla.takze celej system me prisel na nakych 5000 hodne shruba bez folie a kosicku.neni to nak moc,ale je to vykoupeni krouzlat otvory do tech rour,hral sem si s tim celej den.. Jinak co se tyce te plisne..pozde,chtel sem se vyhnout peroxidu pac mi nebyl doporucen vzhledem k hnojkam a ja slepe poslech a zkusil jinou cestu.priste no.. Snad ti to trochu pomohlo a udelal sis predstavu,pripadne svuj navrh postni ty,pac ja su fakt bez vsech vymozenosti jako pc,fotak atd..nervim tu u psani postu na mobilu,takze tak :D,.rozhodne me to nijak netrapi a su rad za zkusenosti do dalsiho vysevu.to uz snad budu moct lepe medializovat. Tim sry vsem zvedavcum,ale cumenda se nekona no.. Ted mam 2 dny pred flushem,tak se uz nemuzu dockat:D, peace
jasnejbambus
jou,.a nedoporucoval bych ti palit tolik w v byte,.kilowata je nejspis max + 300w real prikonu ostatnich veci.. Nejlepsi 2x400w s poradnejma stinidlama a boky poradne obalit lepsi folii. Jinak ja na 3m x 1.5m dal 105 ks,coz ty pri 2m ctverecnich(1m x 2m) zvladnes 50ks po tech 20cm od sebe..idealka..pripadne muzes po bokach pridat prostor pro mrtvoly:) nvm no,rad se kouknu jak to budes mit ready,.nechcu ti radit,pac muj hlas amatera je nepodstatnej ale bacha vis jak,mist k sezeni je furt dost :D,.
HackIt
jasnejbambus: diky za odpoved uz sem to nejak koumal a mozna prijdu z nejakym zlepsovackem ja jedu na 1x600w a prostory mam 1x2m a ted bez nft mam realnou spotrebu 920w takze si myslim ze to jde. samozdrejme az me to dojede a pujdu na novou varku postnu fotky jak sem to udelal.
jasnejbambus
hackit,vpoho.. To by me zajimalo,co tam vsecko mas s takovym realnym prikonem:D vsak uvidis,kdyz to dobre pujde tak zvladnu do kosy taky dodat fotky..snad,.taky budu jeste resit spoustu veci pred vysevem,.vymyslet lip ten odtok hlavne:( ztraty svetla atd..tak budu sledovat:)
HackIt
jasnejbambus: prijde ti to moc nebo malo ? :D ta spotreba :D
jasnejbambus
jde to,jak ty rikas:)
jasnejbambus
jou,tak konecne sem se dokopal a dal dohromady rozbitej fotak..i kdyz ho musim mit pichlej v zasuvce,aby mi nevypl :D,tak sem na etapy zmrmlal naky to lepci foto..dnes to zapiju a zejtra se poperu s uploadem,at muzete taky hodit voko a treba pridat koment s tipem:) bohuzel tu extremni vuni,ktera je vsude demonstrovat nemuzu:D:( kazdopadne dyz je vedro,tak se holky potej a je to citit:D.. Jinak dnes jim necham dojet canna flush,zejtra a pozitri cistou vodu a zbytek az do kosy final solution plus nakej ten experiment s celodeni tmou a posl dva dny bez vody..jeste par dni pred sklizni vemu nuzky a pujdou do hola:D A co me celkem udivuje,tak mazar..ten zacina na posl.chvily bobtnat jak svina,.jak kdyby mel pred sebou jeste 30dni:D cali je taky skvela...lepi jak vyrobky horsta fuchse a ten smrad..mmm ,,jen by jeste mohla trochu nakynout :D tak peace zejtra,.a prima patek vincuji :)
jasnejbambus
jou,tak konecne sem se dokopal a dal dohromady rozbitej fotak..i kdyz ho musim mit pichlej v zasuvce,aby mi nevypl :D,tak sem na etapy zmrmlal naky to lepci foto..dnes to zapiju a zejtra se poperu s uploadem,at muzete taky hodit voko a treba pridat koment s tipem:) bohuzel tu extremni vuni,ktera je vsude demonstrovat nemuzu:D:( kazdopadne dyz je vedro,tak se holky potej a je to citit:D.. Jinak dnes jim necham dojet canna flush,zejtra a pozitri cistou vodu a zbytek az do kosy final solution plus nakej ten experiment s celodeni tmou a posl dva dny bez vody..jeste par dni pred sklizni vemu nuzky a pujdou do hola:D A co me celkem udivuje,tak mazar..ten zacina na posl.chvily bobtnat jak svina,.jak kdyby mel pred sebou jeste 30dni:D cali je taky skvela...lepi jak vyrobky horsta fuchse a ten smrad..mmm ,,jen by jeste mohla trochu nakynout :D tak peace zejtra,.a prima patek vincuji :)
jasnejbambus
zdááárek :) tak tady něco je na čumenduu :))
jasnejbambus
first foto..
jasnejbambus
další fotes
jasnejbambus
next...
jasnejbambus
mám v tom bordel ale tu sou další :-D
jasnejbambus
....
jasnejbambus
paparapa
jasnejbambus
dyngdyng
jasnejbambus
htrttt
jasnejbambus
mukles hanyky
jasnejbambus
sufurskyy :-D
jasnejbambus
poslední várka..://
a kolikaty den kvetu ze to je?
jasnejbambus
tak ještě poslední teda :D
jasnejbambus
dneškem je to 42.den květu... takže už flushuju :) vím co ti asi stojí v hlavě... že jsou prďolatý... bohužel no.. nepodchycený klima se takhle podepsalo, že hrozně dlouho kynuly :(( na výšku má nejvyšší z posledního příspěvku 50cm a nejmenší má 25cm ..
HackIt
a jak si nevychital klima ? doufam ze to neni tim bubblakem protoze si ho chci taky udelat :D
jasnejbambus
no né.. mě tam už nic nebuble.. měl jsem problémy s teplotama a vlhkostí.. minimálně sem měl v noci 6 stupňů a maximum přes den 23.. spíš kolem 19..dokaď se neoteplilo tak to bylo úplně v piči a ani vytápění mě dostatečně nepomohlo a teploty se pak držely kolem 10-13 stupňů.. no otřesný ::( takže přes 20 dnů na květu vůbec trvalo, než se začaly rýsovat nějaký paldy :(( v porovnání s ostatníma ve 20 dnu květu to byly úplně zaostalci... :-D rozhodně za chvílu bude novej výsev.. víc zkušeností a lepší pěstební plán,. tak si snad zapravím jizvu na srdíčku, že tak trpěly :(
HackIt
kdyby si byl z prahy neco by sme z tim udelaly ;) udelat se da vse za par korun ;)
fenor
hojas..ty jo ..skoda ..priste to musis vychytat ..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma