Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Můj první pěst (spíše test) pod 150w - Klikni zde pro originální téma
Zdravím vás,

Rozhodl jsem se, že si doma zkusím zasadit nějaké to zelí. Nedá se to považovat za první pořádní indoor, spíše takový test jak mi to půjde a jestli má cenu se do toho pouštět. Mám to zatím hodně provizorní.

Box: 105x45x45

Výbojka 150w tesla 14 500lumenů.
Hnojiva Biobizz (Grow, Bloom, Top max, kořenový stimulátor)
Substrát: z Obi, něco pro pěstování v květináči. Substrát byl po zalití jako bahno, přidal jsem k němu tak 20% křemenného písku, kterým filtruji bazén a vlastnosti se zlepšily, je propustnější a vzdušnější

Nyní je rostlina na začátku květenství.

Zapisoval jsem si její vývoj:
24.1 naklíčení
1.2 1.5cm
7.2 6cm
15.2 7cm 2 patra
21.2 11cm 3patra
28.2 13cm 6pater
6.3 18cm rostlina zhoustla patra pěsně nevím.

Přidám nějaké fotp:

1.3
https://lh5.googleusercontent.com/-XZCG99yTURo/T0_fFk1nyhI/AAAAAAAAAls/B6XwRs1EgdA/s640/P1070836.JPG https://lh5.googleusercontent.com/-XZCG99yTURo/T0_fFk1nyhI/AAAAAAAAAls/B6XwRs1EgdA/s640/P1070836.JPG

5.3
https://lh3.googleusercontent.com/-
xsTd0AFKd_A/T1TVfeVZL_I/AAAAAAAAAmU/3iiJSEkVdkw/s640/5%2520%25286%2529.JPG


https://lh4.googleusercontent.com/-uBG7MD5QJQA/T1TVa-7AIQI/AAAAAAAAAmM/inK-jGQ3Ilc/s640/5%2520%25282%2529.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-Cn-MOQG1D8Y/T1TVWPhXafI/AAAAAAAAAmE/ZXfKIPlJSSI/s640/5%2520%25284%2529.JPG

Byl bych rád, kdyby jste mi poradili ohledně hnojení. Můžu dát do 1l vody Bloom, topmax, kořenový stimulátor? Od každého dávku jak uvádí výrobce čili 2-5ml. Nebude roztok moc koncetrovaný? Měl bych to spíše rozředit do 3l po takovéto koncentraci, co myslíte? Díky.https://lh3.googleusercontent.com/-xsTd0AFKd_A/T1TVfeVZL_I/AAAAAAAAAmU/3iiJSEkVdkw/s640/5%2520%25286%2529.JPG
biobizzman
top max bych ji vubec ještě nedaval :) dal bych jen grow a ten kořenak bloom a top max až v květu
bezdechu
Tabulka.. upozorňuji, že 2. týden je celá doba po kterou je rostlina na rústu, od 3. týdne začíná schéma na květ tak jak jdou týdny za sebou.

Hnoj podle ní a přečti si vlákno BioBizz zkušenosti

A fotky postuj sem..
Jak vložit fotky? http://grower.cz/pestovani/navody/...azky/16.html#93
Nejdou Ti vložit fotky? http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=52323
Na obalu je psáno, že mám hnojit s každým zalíváním tzn: každý den v takové koncentraci?
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Marek4455
Na obalu je psáno, že mám hnojit s každým zalíváním tzn: každý den v takové koncentraci?


Jestli zaléváš každý den.. hm...
No to musíš vyzkoušet.. ale ze začátku bych asi každou druhou zálivku lil jen čistou vodu s upraveným pH. Pozdější pěsty až budeš vidět jak rostlina reaguje, bych zkusil zalévat s hnojkama každou zálivku tedy každý den v tvém případě a pokud by došlo na problémy budeš vědět, že je třeba přibrzdit a příště to nepřeženeš. Kontroluj občas i to co vytéká a časem dostaneš grif.
Vzhledem k tomu že mám jen jednu květinu. Tak to budu lít obden. Spočítal jsem to na 250ml zálivky a 0.5ml growu, 0.5 kořeňáka, s bloomem a topem ještě počkám. No to bude hodinářská práce :D Nemám měřák ph a papírky nic nezměří, stačí když bude voda z vodovodu odstátá alespoń den? Mám doma poměrně tvrdou vodu.
bezdechu
Kup alespoň akvaristický kapky na zjištění pH. Já mám v kouhoutku pH 7,4 a nedělá to v All-Mixu s BioBizz hnojema dobrotu, musím upravovat.

Poč tam budeš lejt kořeňák? Přesazoval jsi?
Nepřesazoval, jen jsem si myslel že to rostlinu posílí, tak kašlu na kořeňák a hodím tam jen grow tak na týden a pak už květ a za dva týdny bych tam dal i top max, až to začne pořádně nakvétat. Akorát mi dělá starosti že spodní listy žloutnou a některé nahoře trošku taky. zkusím co udělají hnojiva. Kapky asi koupím někde ve zvěrokruhu ;)
bezdechu
Ale tak jednou jí RootJuice múžeš dát, v tom že posílí máš pravdu.
Dobře, už jsem jí dal včera a dneska. Ještě dám dávku hnojiv zítra aby se mi to nezkazilo mám litrovku už namíchanou je tam ještě tak půl litru. A pak nastavím režim jednou ano jednou ne. Podívám se po nějakých kapkách, (jak to udělat s půdou to mám kapnout na kousek půdy v květináči?).
Zdravím,

omlouvám se že zase otravuju, už jsem se jednou ptal na žloutnutí listů a řekli jste mi že všechno je v pohodě, jenže já si nemůžu pomoct dám sem nějaké fotografie, které se mi nezdrají. Podle mě takto žluté listy by neměly být standartem.
další fotka
a poslední
Yxolol
spatny PH bych rekl .. :) ale pockej si na dalsi rady :) zatim pic at to roste
biobizzman
já bych řekl že to máš moc přelity :)
Jimmy
Tohle je špatné pH, jak už řekl Yxolol. Pořiď si pH metr, nebo alespoň kapky jak poradil bezdechu. Vodu budeš muset upravovat na vhodné pH, zřejmě ho máš dost špatné, protože substrát většinou pH rozdíl vyrovná. Taky mám pocit, že tomu zbytečně dáváš, chceš pro kytku to nejlepší a tak to zalíváš každý den a hnojíš to vším možným a to rostlině jenom škodí. Je to malá rostlina, moc toho nepotřebuje. I ten alobal bych zahodil. Máš tam jenom 1 kytku a tak nějak ku prospěchu není, spíš brání cirkulaci vzduchu nad hlínou. Někdy je nejlepší, nechat kytku být. Sprav pH, hnoj s mírou. Ať se to zadaří ;)

Edit: Hnoj a zalívej s mírou :)
Objevil jsem ve skříni s bazénem z léta velkou 1kg. Hrydrogen něčeho, je to na snížení ph ve vodě. Tak si myslím že bych to mohl využít ku můj prospěch. Dává se toho 130g/10 metrů krychlových. Tak jsem zkusil dát do 1l vody špetku a papírek potom byl světle oranžový na koncích trochu do běla. Je to podle papírků nepřehledné, ale předtím voda měla tmavě oranžovou s náběhem trošku do zelené.
Znovu se ozývám.

Včera jsem koupil kapky na měření ph v akvaristických potřebách. Kytku jsem včera prolil nejdříve vodou s ph asi něco přes 5 přehnal jsem to s prostředkem na snižování ph, ale zalil jsem to jenom 2 litry. Naměřil jsem ph výtoku asi něco kolem 5ti, ale ve vodě bylo hodně hnojiv, takže voda byla žlutá nevím jestli to nerozhodilo test. Potom jesm to prolíval vodou z kohoutku o hodnotě ph asi 6.8-7,0. Dnes jsem ještě jednoou prolil a hodnota ph se pohybuje okolo 5.5. Už nastopím na normální režim zalívání s vstupní vodou okolo 6,2-6,6ph a hnojení raději méně a ob den, protože se mi zdá že jsem jim dával mnoho. Jinak teď má rostlinka 25cm.
Tady je nějaké foto, mám už hnojit bloomem, nebo growem? Kdy zapojit topmax?
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Marek4455
Tady je nějaké foto, mám už hnojit bloomem, nebo growem? Kdy zapojit topmax?


Co si najít hnojící tabulku BioBizz.. nepostoval jsem Ti na ni už odkaz? Orientuj se podle ní.

Aha.. máš ji ve 3. příspěvku. :smash:
Sorry, poznám že je rostlinka v květu, ale nezapsal jsem si jak dlouho. Potřeboval bych něcí odhad. Jinak se podle tabulky orientuji.
bezdechu
Vypadá to na druhý až třetí týden květu
Iwoshak
Omlouvám se, že se vtírám se svým problémem do cizího problému, ale potřebuju poradit. Ve skříni o rozměrech 60x80x180 mám čtyřikrát Orange Bud. Jsou cca tři týdny ve fázi květu...ventilaci mají zajištěnou a svítím 400w sodík. Přijde mi, že jsou takové oslabené, žloutnou a vadnou jim listy, ale jen od spodu. Dokonce jsem našel jeden stonek uprostřed hnědý a skoro zlomený... Ph výtoku je tak 5,5 - 6 .... Vlhkost je 40% a teplota cc 22°. Potřebuju poradit čím to může být... Díky
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od Iwoshak
Omlouvám se, že se vtírám se svým problémem do cizího problému, ale potřebuju poradit. Ve skříni o rozměrech 60x80x180 mám čtyřikrát Orange Bud. Jsou cca tři týdny ve fázi květu...ventilaci mají zajištěnou a svítím 400w sodík. Přijde mi, že jsou takové oslabené, žloutnou a vadnou jim listy, ale jen od spodu. Dokonce jsem našel jeden stonek uprostřed hnědý a skoro zlomený... Ph výtoku je tak 5,5 - 6 .... Vlhkost je 40% a teplota cc 22°. Potřebuju poradit čím to může být... Díky


nenechal jsi je nekdy hodne dlouho bez vody? jestli nemas porusenej korenovej system
Easy Grow
Přelité....
Iwoshak
Zalévám je obden a každou tak pulitrem vody....
To mi příjde spíš málo...
Iwoshak
A taky jim občas přidávám kořeňák....
Mě kytka žloutla odspodu, protože jsem ji měl přehnojenou a špatnýn ph výtoku kolem 4.5. Což bylo špatně, po velkých listech mi nažloutly konečky nových listů a šlo to pořád nahoru, teď jsem upravil ph a hnojím opravdu maličko ono se to nezdá ale tak moje 25cm rostlinka toho potřebuje minimum. Ale ty tvoje kytky vypadají jakoby byly venku po velkém suchu a neměly vláhu. Kromě toho kořeńáku tam nic jinýho nedáváš?
Iwoshak
Mě žloutnou od spodu, ale nahoře jsou krásný...(jakoby málo světla dole)
Jsou v třítýdení fázi květu, tak jim tam dávám plagron terra bloom... podle návodu se tam má dávat 5ml na 1l vody.... ze začátku jsem dával spíš míň a teď dávám tak o 1-2ml na litr více. Četl jsem, že se má postupně přidávat...
Nemám digitální PH metr, ale PH papírky...to není uplně přesný....spíš orientační, ale PH výtoku je 5-6.... A suché snad taky nejsou....zalévám je obden, tak cca puliterm vody....
Jak často je mám prolévat?
Ph papírky jsou nanic teda alespoń ty co jsem měl já určovaly hodnotu ph s rozdílem + - 0.5ph což je dost. Koupil jsem v zahradnických potřebách kapky za 80kč a je to o hodně lepší. Myslím že prolévat by se mělo jen pokud je špatná hodnota ph nebo moc hnojiva, jinak bych kvítí netopil vodou, možná jednou zalít víc, aby zespoda květináče vytekla troška vody která prošla hlínou a zjistit pro kontrolu ph.
Aktualizace (3 týden květu)

Tady je pár foto, co na ně říkáte? Hnojím uterý, čtvrtek, sobota. Bibobizz Bloom 40% , 30% Top max i grow 30% (% jsou cca, liji to odhadem). Postupně budu ubírat Grow a přidávat Top maxu, kterým jsem dnes hnojil poprvé.

A foto:
Další
Třetí
A poslední, doporučuji si obrázky zobrazit v plné velikosti. (Malý dotaz: proč můžu najednou připojit pouze jeden obrázek k souboru?)
biobizzman
tady to máš popsaný :faq: http://grower.cz/pestovani/navody/d...azky/16.html#93 jinak kytí hezká jen tak dále :bandit:
Jojo díky, sám se divím, na fotce ty palice vypadají hrozně velice a krásně a ve skutečnosti jsou jako nehet od palce, možná ani to ne.

Na FAQ jsem se už díval, taky jsem to podle toho zkoušel, ale jak se vybírá počet fotek které chci přiřadit, tak mi nic jiného než 1 nenabídne.
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Marek4455
Jojo díky, sám se divím, na fotce ty palice vypadají hrozně velice a krásně a ve skutečnosti jsou jako nehet od palce, možná ani to ne.

Na FAQ jsem se už díval, taky jsem to podle toho zkoušel, ale jak se vybírá počet fotek které chci přiřadit, tak mi nic jiného než 1 nenabídne.


Aby jsi mohl přidat až 5 fotek k příspěvku, musel bys mít téma umístěné Indoor galeri. Požádej některého z MODú ať Ti to přesune.
Přináším nový update. Po 7 dnech jak se květinám daří. Zdají se mi že některé listy žloutnou nevím čím to může být. Ale zde jsou foto:
Další
Hlavní palice, listy se mi trošku spekly. Už jsem dal kytku níže
Růst to roste ale palice se mi zdají poměrně malé, na kolikátý to tipujete týden? Nevím jak dloouho ještě hnojit, protože je to auto tak by se už pomalu mělo přestat aby se ty hnojiva z rostliny stihly ztratit.
Palice
Barva vody ph.
Měl bych ještě dotaz....

Jelikož je to auto a banka píše že rostlina se sklízí 70 dní od zasazení semena do země.
27.1 jsem naklíčená semínka zasadil do země, asi týden než vyrašily na povrch. Rostlinka mi začala nakvétat někdy kolem 1-3.3. Jak tak počítám měly by být tak 14-19.4 zralé. Jde mi o to jak mám dlouho ještě hnojit, nevím jak to říct prostě neauto kvete deset týdnů a auto by měl kvést asi 6. Tak mám už přestat hnojit tak 14 dní před sklizením? Na tabulce biobizzu píší 10 týdnů květu a 1 týden prolejvání, ale to moje bluberry už bude prdět do hlíny po 10ti týdnech květu :D Hnojím biobizzem. Nechtěl bych to pokazit tím že to bude chutnat jako kapalina do ostřikovačů.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma