Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Rozhodl jsem se, že si doma zkusím zasadit nějaké to zelí. Nedá se to považovat za první pořádní indoor, spíše takový test jak mi to půjde a jestli má cenu se do toho pouštět. Mám to zatím hodně provizorní.
Box: 105x45x45
Výbojka 150w tesla 14 500lumenů.
Hnojiva Biobizz (Grow, Bloom, Top max, kořenový stimulátor)
Substrát: z Obi, něco pro pěstování v květináči. Substrát byl po zalití jako bahno, přidal jsem k němu tak 20% křemenného písku, kterým filtruji bazén a vlastnosti se zlepšily, je propustnější a vzdušnější
Nyní je rostlina na začátku květenství.
Zapisoval jsem si její vývoj:
24.1 naklíčení
1.2 1.5cm
7.2 6cm
15.2 7cm 2 patra
21.2 11cm 3patra
28.2 13cm 6pater
6.3 18cm rostlina zhoustla patra pěsně nevím.
Původní příspěvek od Marek4455 Na obalu je psáno, že mám hnojit s každým zalíváním tzn: každý den v takové koncentraci?
Jestli zaléváš každý den.. hm...
No to musíš vyzkoušet.. ale ze začátku bych asi každou druhou zálivku lil jen čistou vodu s upraveným pH. Pozdější pěsty až budeš vidět jak rostlina reaguje, bych zkusil zalévat s hnojkama každou zálivku tedy každý den v tvém případě a pokud by došlo na problémy budeš vědět, že je třeba přibrzdit a příště to nepřeženeš. Kontroluj občas i to co vytéká a časem dostaneš grif.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Vzhledem k tomu že mám jen jednu květinu. Tak to budu lít obden. Spočítal jsem to na 250ml zálivky a 0.5ml growu, 0.5 kořeňáka, s bloomem a topem ještě počkám. No to bude hodinářská práce Nemám měřák ph a papírky nic nezměří, stačí když bude voda z vodovodu odstátá alespoń den? Mám doma poměrně tvrdou vodu.
Nepřesazoval, jen jsem si myslel že to rostlinu posílí, tak kašlu na kořeňák a hodím tam jen grow tak na týden a pak už květ a za dva týdny bych tam dal i top max, až to začne pořádně nakvétat. Akorát mi dělá starosti že spodní listy žloutnou a některé nahoře trošku taky. zkusím co udělají hnojiva. Kapky asi koupím někde ve zvěrokruhu
Dobře, už jsem jí dal včera a dneska. Ještě dám dávku hnojiv zítra aby se mi to nezkazilo mám litrovku už namíchanou je tam ještě tak půl litru. A pak nastavím režim jednou ano jednou ne. Podívám se po nějakých kapkách, (jak to udělat s půdou to mám kapnout na kousek půdy v květináči?).
omlouvám se že zase otravuju, už jsem se jednou ptal na žloutnutí listů a řekli jste mi že všechno je v pohodě, jenže já si nemůžu pomoct dám sem nějaké fotografie, které se mi nezdrají. Podle mě takto žluté listy by neměly být standartem.
Tohle je špatné pH, jak už řekl Yxolol. Pořiď si pH metr, nebo alespoň kapky jak poradil bezdechu. Vodu budeš muset upravovat na vhodné pH, zřejmě ho máš dost špatné, protože substrát většinou pH rozdíl vyrovná. Taky mám pocit, že tomu zbytečně dáváš, chceš pro kytku to nejlepší a tak to zalíváš každý den a hnojíš to vším možným a to rostlině jenom škodí. Je to malá rostlina, moc toho nepotřebuje. I ten alobal bych zahodil. Máš tam jenom 1 kytku a tak nějak ku prospěchu není, spíš brání cirkulaci vzduchu nad hlínou. Někdy je nejlepší, nechat kytku být. Sprav pH, hnoj s mírou. Ať se to zadaří