Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Maikl's 1st real grow / CFL 200W DUAL + CFL 125W RED / VIAC ODROD - Klikni zde pro originální téma
Maikl
Zdravím VÁS všetkých milovníkov radosti z malých veci :leaf:

Rád by som sa k Vám pripojil a preto nastal čas, kedy sa musím aj ja podeliť s mojím hobby, vypočuť si rady a kritiku, poprípade nejakú pochvalu za odvedenú prácu a snahu :) Rovno Vám predstavím môj boxík, na ktorého konštrukciu som potreboval iba nápad v jeden krásny večer :rasta: a mohlo sa začať :) Využitie stolu a jeho 3 nôh, kartón, čiernobiela fólia, suchý zips, lepiaca páska a pár dní práce a trpezlivosti a bolo hotovo :bravo:

ROZMERY: 80(šírka) x 70(dĺžka) x 70(výška) cm

SVETLO: RAST: ELEKTROX CFL 200W DUAL + na KVET: FLORA MAX CFL 125W RED
+ na prisvietenie 2 x 14W OPPLE 5400K Tienidlo HOBBY 50x50cm

HLINA: Základ tvorí LIGHTMIX od Plagron (85%) ...ďalej som pridal PERLIT (cca 5%), SUBSTRÁT na KAKTUSY (cca 5%), SUBSTRÁT na klíčenie (cca5%).
+ sa mi nechtiac podarilo pridať k niektorým kúskom trochu SUBSTRÁTU na BYLINKY, ale myslím, že by im to nemalo vadiť...

HNOJIVÁ: Keď už sa mi to podarilo rozbehnúť chcel by som, aby môj grow bol čo najrozmanitejší (viď. semienka), takže ak to budem zvládať rád by som vyskúšal všetko čo mám k dispozícii. A to:

od ATAMI: COCO MAX B, COCO MAX A, BLOOMBASTIC, ROOTFAST, ATAZYME [ EDIT:Nie som si moc istý s tými COCO MAX A + B...ked je to na kokos, vobec to nemoze ist do hliny ? ]
od HESI: TNT COMPLEX, BLOOM COMPLEX, ROOT COMPLEX, POWER ZYME, SUPER VIT
od B'CUZZ: BLOOMSIMULATOR
od PLAGRON: ALGA-BLOOM


VENTILÁCIA: 3x PC ventilátor 8x8cm: 2 na odvetrávanie 1 na príťah, zapnutý je len 1 na odvetrávanie a myslím si, že to zvláda :) takže príťah pasívny

Vo vnútri mi vzduch mieša VENTILÁTOR (12V) 12x12cm, ktorý mi zatiaľ ide na 5V a bohato stačí. aj keď rozmýšľam, že niečo k nemu pridám.

OSADENSTVO: Idem zo semienok uschovaných z minulých rokov. Dokopy som dal klíčiť 26 semienok do navlhčeného papiera s odstátou vodou a s 3% peroxidom, klíčivosť 24h - 4dni (90%). Čo vyradím a čo nehám uvidím až neskôr. Zatiaľ takto:
I. Widow Skunk z De Sjamaan od kolegu z G
II. Safari Mix (Mandala seeds) X No name tiež od kolegu z G
III. 1ks Cheese z Dinafem seeds z veletrhu
IV. 1ks Critical + z (možno si spomeniem) tiež z veletrhu
V. ak sa nemýlim a dobre si pamätám, pri mojom 1. pokuse sa mi podarilo skrížiť I. X II. a bolo z toho dosť semien ktoré mám doteraz
VI. Pár semienok NO NAME od známeho z príjemného OUTDOORu
VII. Pár semienok NO NAME "semínka seniorum" z veletrhu

Momentálne mám pod slnkom 23 kytičiek, ale už viem že min. 6kúskov ktoré vyklíčili ako posledné pôjdu preč ako prvé... Väčšina vykukla na svet 22.2.

TEPLOTA,VLHKOSŤ: Teplota sa pohybuje cez deň v rozmedzí 24-30°C cez noc 18-24°C Vlhkosť záleží od mojej snahy ako často postrekujem kytičky a vlhčím handru ktorá visí na jednej strane. Cez deň padne aj na 35% , väčšinou sa drží v rozmedzí 40-60% a v noci 50-80%.

pH: Keď už som sa toho chytil, rád by som si kontroloval aspoň pH zálievky a pôdy. Po zaliati odstatou vodou z kohútika(pH +-7,4 ), som nameral akvaristickým roztokom AKVIN ph vytečenej zálievky z kvetináčov +-6,9 . Po včerajšom pokuse plánujem zalievať vo väčšom množstve destilovanou vodou(pH +-6,0 ).

KVETINÁČE: Zatiaľ mám väčšinu v 10x10x11cm a rozmýšľam kedy ich presadiť do pripravených 15x15x20cm . Najradšej by som ich tam šupol, až keď by som zistil pohlavie, ale neviem či to už nebude neskoro :-/

PLÁNY: počkať kým vyrastú, ohýbať, zastrihnúť -> skúsiť zakoreniť a zistiť pohlavie, vytriediť (predstavoval by som si max 8 kríčkov na takýto priestor), vyrásť, ohýbať, namontovať pletivo a ďalej uvidíme :)

CIELE: čo najviac sa pobaviť s každou kytičkou, pozorovať ako reagujú na konkrétne hnojiva, rôzne zastrihávať, ohýbať a skúsiť využiť pletivo. Rád by som vyskúšal zakoreniť pár odrezkov. Ak sa bude dariť, potešila by ma slušná úroda niekedy na konci samozrejme :)

INŠPIRÁCIA: mr.brown's thread: 1. mikro - 125W CFL - Shanti (MoC)

Tak to by malo byť všetko s čím som sa chcel zatiaľ podeliť :) Poteší ma každý príspevok, dotaz alebo záujem. Každá kritika mi bude radou. Dúfam že sa nám bude dariť a nič nezbabrem :sun:

A ozaj, fotky skúsim pripojiť čo najskôr, aj keď fotil som zatiaľ len mobilom a nieje to úplne ono :-/ Zatiaľ len na ukážku foto mojej IN-zahrádky :)
koles
citace:
Původní příspěvek od Maikl

zastrihnúť -> skúsiť zakoreniť a zistiť pohlavie


To bude trvat několik týdnů (tři?), celkově bys tak měl původní osazenstvo na růstu dost dlouho - aby se ti to tam vešlo :-)
Maikl
citace:
Původní příspěvek od koles


To bude trvat několik týdnů (tři?), celkově bys tak měl původní osazenstvo na růstu dost dlouho - aby se ti to tam vešlo :-)


TO koles: Diki za koment :) Každým dňom zisťujem, že moje prvotné plány sa nebudú môcť zrealizovať :) je to dosť dlho no :-/ Urobím to asi tak, že počkám ešte pár dní a definitívne vyradím nejaké kúsky a potom ak budú mať slečny dosť miesta skúsim počkať na pohlavie všetkých a potom definitívne vybral finálnu 6tku alebo 8cku :) Nieje 8 moc :confused: ?

Inak kytičky rastú pekne, som celkom spokojný a príjemne prekvapený z rýchleho rastu. Z niektorých sa vykľuli menšie nepodarky alebo redšie rastlinky s oveľa vyššími poschodiami, tak už rozmýšľam čo pôjde von :)

6.3.: Niektoré som ešte presadil a všetky dostali po prvý krát niečo pod zub :) Všetko som prídával do odstátej vody z kohútika s pridaným H2O2. Vyskúšal som na 2 kytky: ATAZYME 2ml/1l, ROOT FAST 1ml/1l, pH: 7,4; pH OUT: 6,3 a 6,6.

Na všetky ostatné: POWERZYME 2ml/1l, ROOT COMPLEX 4ml/1l, TNT polovičná dávka 2,5ml/1l, pH: 7,2; ph OUT(2 vybrané kytky): 6,6 a 6,1.

Myslíte si niekto, že je rozdiel v pH príliš veľký (0,5) ???

A konečne aj nejaké fotky....

1. --- KLÍČENIE
2. --- 1. deň
3. --- Po prvom ohýbaní 6.3. (13.den)
4. --- Prekvapenie po 5dňovom návrate
5. --- Moja sada :)
Maikl
Tak po dosť dlhej dobe vám chcem ukázať ako sa slečnám hádam darí. Zatiaľ len foto, ;-) už nevládzem :rasta:


1. --- 14. den (8.3.)
2. --- 14. den
3. --- 19. den (13.3.)
4. --- 19. den (maly detail)
5. --- 19. den (1 slečna po zastrihnutí nad 2. poschodím)
Maikl
...po nejakom tom presadení a zastrihnutí :)

21. den (15.3.)
1. ---
2. ---
3. --- jedna z favoritiek (dúfam)

24. den (18.3.)
1. ---
2. ---
Maikl
Tak po dlhej dobe...veľa roboty a málo času a potom to tak vyzerá :( Tak som si konečne našiel čas, aby som sa s vami podelil o ďalší kúsok príbehu :)

Začal by som tým, že plány ktoré som mal na začiatku sa čiastočne pozmenili a reagoval som podľa danej situácie. Pohlavie som v žiadnom prípade nemal šancu stihnúť zistiť, takže som postupne vyraďoval kúsky, ktoré sa mi nepozdávali. Tie všetky, ktoré sa mi naopak pozdávali som postupne presadil do finálnych 15x15x20cm kvetináčov. Každú (okrem 1) som sa snažil čo najviac poohýbať a aspoň pár krát zastrihnúť. Inak z 20tich rastliniek, ktoré stále žijú sa zatiaľ ukázalo 9 samcov a 11 samičiek.

Finálna zostava teda pozostáva z 8ks a to: Widow Skunk, Cheese, Critical +, NO NAME č.VI. – 2ks, NO NAME č.VII.– 2ks a NO NAME ktorý ma zaujal vzhľadom, tak som ho osamotil a presadil do samostatného kvetináča. Nachádzal sa tu ešte 1 krásne rozkonárený kúsok č.V., ale vykľul sa z toho samec, tak už je preč :(

Neviem, či je to pre niekoho zaujímavé, ale snažil som sa zaznamenávať si všetky zálievky. Od 6.3. :

9.3. odstáta voda + H2O2(30%) 10kv./liter
pH IN: +-7,5 pH OUT: +- 6,3
15.3. destilovaná + odstáta voda + H2O2(30%) 10kv./liter
pH IN: +- 6,6
21.3. destilovaná + odstáta voda + TNT 3ml/1l + POWERZYME 1ml/1l + ROOT C. 2,5ml/1l + BLOOM 0,5ml/1l + SUPERVIT 1kv./5l
pH IN: +-6,4 pH OUT: +-6,0
25.3. destilovaná + odstáta voda
pH IN: +-6,8
26.3. destilovaná + odstáta voda + TNT 5ml/1l + ROOT C. 2,5ml/1l + POWERZYME 1ml/1l + BLOOM 0,5ml/1l + SUPERVIT 1kv./4l
pH IN: +- 6,6, pH OUT: +- 6,4
31.3. odstáta voda + POWERZYME 2ml/1l
3.4. odstáta voda + z kohútika
pH IN: +- 7,2
6.4. odstáta voda + ATAZYME 1,6ml/1l
pH IN: +- 7,2
11.4. odstáta voda + BLOOM 4ml/1l + BLOOM STIMULATOR 1ml/1l
pH IN: +-7,0
14.4. destilovaná + odstáta voda + BLOOM 3ml/1l + BLOOM STIMULATOR 0,5ml/1l + ATAZYME 1,6ml/1l
pH IN: ---- pH OUT: +- 6,6

Neviem s akou presnosťou som nameral všetky hodnoty pH a či sa nimi môžem riadiť, ale pre zaujímavosť a nejakú tú skúsenosť sa snažím merať čo sa dá (keď sa chce :afro: )

Čo sa ešte za celú túto dobu udialo:

---časom som zapojil postupne všetky 3 ventilátory + som pridal 10x10cm na ofuk, takže 2x odťah, 1x príťah a 2x ofuk
---narezal som 11 odrezkov, 6 z nich je už v hline, ale o ktorú odrodu ide, viem len pri 4ks (pomiešal som ich :-/ )
---1.4. po 37. dňoch na raste som prepol na kvet
---13.4. som pridal druhú lampu – 125W RED
---teplota a vlhkosť sa pohybovali v prijateľných medziach, za tmy teplota nepadla pod 19°C a za svetla nepresiahla 28°C. Po pridaní druhej lampy sa približuje k 30°C. Celkovo záleží od teploty v miestnosti a tým pádom aj od počasia, keď je to potrebné, poriadne vyvetrám a teplota klesne na 27-28°C. Vlhkosť v priemere 40-60%. Po prepnutí už nepostrekujem tak často.

FOTO:
1. --- v boxíku
2. --- ohýbanie
3. --- 32. deň (26.3.)
4. --- 40. deň (3.4. - 3. deň po prepnutí)
5. --- 48. den (11.4. - kytky začínajú chlpatieť :leaf: )

Dúfam, že nabudúce nebude moc za dlho :D Nech sa darí všetkým :pimp:
sWei
Nemáš jich tam trochu moc na tak malý box? :D
Maikl
Dík za koment ;-)
Na začiatku som mal mindráky, či 8 nie je moc, ale teraz keď to vidím, zdá sa mi to byť v poriadku. Plocha sa mi pozdáva ako dobre využitá, aj keď kvôli skúsenostiam neviem či sa to ešte moc neporozťahuje a nebude náhodou problém... :-/ Keby náhodou, už mám favorita na vyhodenie :) Síce ma na vŕškoch krásne chĺpky a vyzerá pekne, vyrazilo mu doteraz zopár gulí a trošku mám obavy, že by mi to mohol neskôr celkom pokaziť...
sWei
jinak nějaký nový fota? :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma