Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
Poprvé od začátku, 70x50x40 chladná garáž, 200W CFL - Klikni zde pro originální téma
reblok
…všechno je jednou poprvé…..

Začalo to těsně před návštěvou výstavy Cannafest 2011. To jsem se zaregistroval tady. A pak Cannafest. Tam jsem byl jako v Jiříkově vidění.
Krom mých pěstitelských zkušeností - nezkušeností z outdooru (a tam to byla spíš práce babičky) jsem v kostce pouze věděl, že je to nelegální, že v Holandsku existují Coffeshopy a že u nás existují nějaké Growshopy, kde se dají koupit semínka. Ale že je to až takový byznys – týý vole.
No a pak jsem strávil pár večerů ve Vaší společnosti tady na Groweru. A hledal a četl a nějak mě to všechno tady nadchlo.
Takže jsem se před cca 14 dny rozhodl ukončit plánování a snění a přešel k stavbě první skříně..
A dnes zakládám svůj thread s tím že od Vás zkušených očekávám konstruktivní kritiku a rady za což všem dopředu děkuji, a také že se z mých chyb budou moct ponaučit další začínající pěstitelé.
reblok
Důvod a cíl

Důvod – chuť do pěstování, vyzkoušet to, experimentovat, pak určitě samozásobení.
Cíl - reálný – napoprvé asi dotáhnout grow do konce
- optimistický - vypěstovat +- 35g na optické pokrytí nákladů za spotřebu, stavbu a vybavení (pokusím se udržet přímé náklady do 7000,-) .
- idealistický – vyhrát soutěž vypsanou Sweet seeds :) . No minimálně se jí zúčastním.

Reálné známé problémy

1) umístění – chladná a používaná garáž. Teplota momentálně cca 12 C a v uplynulých extrémních mrazech cca 9 C.
2) velikost skříňky je limitována prostorem kde skříň bude stát. Bude to pod ponkem a budou to pidirozměry 70v x 50š x 40h. Jinde a lépe to prozatím vážně nejde.
3) moje milovaná manželka, která o tom ještě neví….. Zatím stavím skříň na nářadí… Budu jí to muset naservírovat při nějaké příhodné situaci. Tento problém bude asi ten největší pěstitelský oříšek. Klidně prosím Vaše rady k tomuhle problému.
4) říkají, že mám obě ruce levý a šalina (rozuměj elektrika) je pro mě španělská vesnice.
reblok
Takže na stavbu skříně jsem použil tyto na míru nařezané lamino desky z Bauhausu. I s vyvrtáním děr na panty, zalaminováním a kolíčkama mě ta sranda vyšla na 700,-.
A hurá – šťastně jsem se vyhnul tady popisovaným chybám při vyměřování a skříňka nasucho pasuje.
reblok
Takže na stavbu skříně jsem použil tyto na míru nařezané lamino desky z Bauhausu. I s vyvrtáním děr na panty, zalaminováním a kolíčkama mě ta sranda vyšla na 700,-.
A hurá – šťastně jsem se vyhnul tady popisovaným chybám při vyměřování a skříňka nasucho pasuje.
reblok
Netušil jsem jak je složitý vyvrtat přesně dírky pro kolíky. Takže jsem nažhavil net a našel pomůcku – značkovač kolíků. Tak opět Bauhaus. Pokolikáté už.
Kupodivu s trochou trpělivosti, přesnosti a tak – JDE TO.
reblok
Místo určení ..
reblok
Netušil jsem jak je složitý vyvrtat přesně dírky pro kolíky. Takže jsem nažhavil net a našel pomůcku – značkovač kolíků. Tak opět Bauhaus. Pokolikáté už.
Kupodivu s trochou trpělivosti, přesnosti a tak – JDE TO.
reblok
stavba
reblok
další
reblok
fotky ze stavby
reblok
pokračuji
kámo, fandím ti a s tou manželkou, normálko kup třeba víno dejte si a řekni ji to upe normálně, vysvětli ji že ušetříš a nebudeš muset nic od nikoho kupovattakže ušetříš a že o tom ani nebude vědět.
bull
Musíš manželce na její vlastní kůži ukázat, jak konopí léčí :) To je známá cesta osvěty..
A jinak, myslíš že ti často poleze do tvojí skříňky na nářadí v garáži ? :)
Máknul sis pěkně, takovouhle skříňku bych si teda nestavěl, když už tak aspoň větší. Ty jsi to asi potřeboval na míru pod ponk, ale stejně..
reblok
Dík za dobře míněnou radu. Jenže já jsem si nikdy nic (kromě Amstru) nekoupil a ani v tom nehodlám začínat. Ale to je fuk. To bude boj...
reblok
pokračuji
reblok
ještě fotka
reblok
poslední
reblok
Proběhly další nákupy a já se seznámil s Growshopem zevnitř. Už jsem tam byl celkem 3x !!

Nakoupeno : growshop

Elektrox CFL 200w květ - 1390,-
Stínítko 40x40 s objímkou - 290,-
Teplo-vlhkoměr - 269,-
Diamantová folie 2m - 200,-
Plagron Grow mix 25l - 190,-

Nakoupeno : baukrám

Lamino desky nařezané - 700,-
Značkovač kolíků - 74,-
Řetízek na stínítko - 37,-
PVC koleno 2x - 30,-
Oboustranná lepící páska - 149,-
Těsnění dveře + magnetky - 115,-
Kabel 220v se zástrčkou - 85,-

Objednáno:
Topný kabel 40w - 220 ,-
Termostat RT 2 - 370,-
3x závlaha Tropf Blaumat - 335,-
Adaptér - 239,-
Pc větrák 12 a 8 mm - 250,-
------------
Suma zatím cca. 4813,-


Ostatní ptákoviny jako spoj. materiál, lepidlo, silikon jsem použil z vlastních zásob.
reblok
Skříňka je slepená. Drží. Je rovná. Líbí se mi. Jsem pyšnej.

Problém nastává když ji chci zasunout na místo určení. Z pod ponku totiž vyčuhuje jakási neodstranitelná vyfikundace které jsem si nevšiml... a nezbývalo nic jiného než ponk vypodložit. A byl sakra těžkej ten ponk…. Jo – ten ponk dělal můj děda. Tátovi…..
A myslím že se to povedlo. A dokonce myslím že zvýšení pracovní plochy pomohlo.
reblok
Topná podložka.
Sice jsem zatím neměl jak testovat teplotu ve skříňce, (tady mi nikdo o kolik mi stoupne teplota při daných rozměrech a světle neodpověděl a asi to ani nejde), tak jsem přistoupil k výrobě tepelné podložky. Inspirován tady někým. Při likvidaci starého PC jsem vymontoval jednak větráčky a zase je po zapojení dal zpět do bedny protože jsou moc hlučný a protože se mi nic dalšího z PC nehodilo byl nachystaný na odvoz do sběrného střediska. Nicméně při přemýšlení na co připevnit topný kabel a kam ho do skříňky umístit mi padly do oka odmontované boční stěny likvidovaného PC boxu. A na dno skříně se mi to prostě vlezlo úplně přesně. Sice to není práce profíka, ale snad to tak špatný není. Prostě jsem to přilepil silikonovým tmelem, přiklopil a zalepil hliníkovou lepící páskou. A je to dokonce FUNKČNÍ !! Topí to hezky.
reblok
podložka
reblok
tak vypadá
reblok
A tak trochu slavnostní zapojení světla. Jo to víno vůbec nebylo špatný.
no myslim ze rozhodne lepsi nez nic... manzelka je trosku problem ja si taky puvodne vyklizel misto na naradi a pak se tam zjevil stan.... cely to zabralo asi 2 mesice postupnyho pripravovani a pak kdyz se to tam ojevilo tak sem si stejnne neco vyslechl ale celkem v poho. tet koncim kolo a este s tim neni uplne smirena ale uz je to lepsi dokonce se na ne uz sla i podivat... a stim ze ti nepoleze do skrinky v garazi tomu bych moc neveril kdyz bude hucet a povede do ni ci z ni ventilace a elektrika bejt tebou dam sani i filtr ven kuli prostoru filtr muzes dat na konec melo by to fungovat, ale vyzkouseny to nemam. preju hodne stesti
reblok
Svítím !!!!!!!!!!
reblok
Vím jedno jasně. Říct jí to musím. Mám doma všudybylku. To že to ještě neobjevila je mi záhadou. Nicméně mám podežření že něco tuší.
reblok
Aktuálně... Nepokračuji. Stojím. Má to pár důvodů.
V pátek mi přišel pomoct kamarád. Radou, se zapojením elektriky, vyvrtání děr pro vzduch, nalepením folie. Po poradě a po důkladným "špekulování" kde a jak velké díry vrtat se mu při vyvrtání druhé díry odtahu ta kruhová pilka na vrtáku polámala.
Při testu zapojení nakoupeného větráčku na síťový adaptér Hama Eco univerzální 600mA mě řekl, že zakoupený větráček ARCTIC FAN 12 PRO TC ani neroztočí. Prej kvůli Ampérům. Fyziku kvůli tomu znovu studovat nepůjdu. A z toho druhého „super tichého“ zakoupeného vetráčku - ACUTAKE ACU-FAN80 PWM White Wing Fan De Luxe čouhají ne 3, ale čtyři dráty. Ten jsme vůbec nezapojili.
Připadal jsem si jako blbec. Slibuji si že si o šalině a jejím zapojení něco přečtu. Jen nevím kdy…

Takže prosím o radu. Co koupit aby to chodilo ??? Adaptér a malej větrák vyhodit a koupiit novej? V rozpočtu ještě malou rezervu mám. Nicméně – nucenou přestávku využívám k psaní. Ale štve mě to. Už bych se rád zamazal od hlíny.
bull
No ty miliampéry jsou něco jako výkon, 600mA je málo, chce to mít trafo aspoň dvojnásobně než větrák. I když mě se neroztočil ani 300mA na 600mA nabíječkách..
Nejlepší je transformátor třeba od vláčků, já jsem používal sterej šedivej z NDR a točil 2ma 900mA a ještě se dal regulovat 0-12V.. Tobě se bude regulace hodit, to CFLko to moc nevytopí tak ať zbytečně nevětráš..
Edit: napiš kolik mA maj větráky, podle toho koupíš trafo - s určitou výkonovou rezervou navíc.. A to zapojení s těma 4ma dráty tu někde je.
Já mám třebas na 12 voltu na adaptéru napsané 5000ma. Mám regulovatelný, ten bych ti mohl stokrát doporučit.Jinak skus vzít nabíječku od mobilu nebo třeba od vrtačky a skus to, ale nespal ten větrák, podívej se kolik ten adaptér ma voltů.
reblok
Tak se omlouvám za mystifikaci. A dik za rady.
Před chvílí jsem si vzal už skoro vyhozený adaptér a dal mu ještě jednu šanci. A ono to funguje.... Jak tom velkým, tak po pár pokusomylech i na tom čtyřdrátovým. Ještě tu někde nastuduju zapojení do série a mužu fučet. Asi jsme špekulovali moc.
Tak teď ještě ty zatracený díry. Mám to slíbené ve středu.
reblok
Rad bych požádal o radu. Do toho mého miniprostoru tyto květináče 2,5 l ? Nebo
reblok
Nebo 3,8 l . (Fotky mi z ipadu neumím odeslat.) Výška květináču je 15 cm u menších a 18 cm u větších.
MagicHerb
Ahoj,mám 125W úsporku Elektrox Red a docela to topí.Rozměry skříňky 50x50x40.
Obávám se,že ta 200 W bude moc na ten prostor,ale pokud budeš mít dobrou ventilaci,tak by to mohlo jít.I u tý 125W se mi už stalo,že jsem spálil listy o tu lampu.
Já mám ventilaci celkem na prd.100 m3/h a pasivní přítah(chtělo by to aktivní),který je odfláknutej malímy otvory(dvě trubky ).Budu to muset předělat na větší.Výhoda je že mi tam přes ně nejde dovnitř světlo(nemám k tomu připojený žádný jiný roury-kvůli prostoru do kterýho se ty roury nevejdou).

Víc jak 4 kytky v tom nejde mít a to i ty 4 jsou celkem dost.

Květináče bych doporučil malý-půl litru až litr na růst a 2 až 3 litr na květ.Až se ti rozrostou kořeny.Může se klidně stát ,že ti to přeroste v květu.Čim víc kořenů,tím jsou větší kytky.To znamená čím větší květináč ,tím větší kytka.Ve FAQu je to dobře popsaný.

Všimnul jsem si ,že nemáš spínací zásuvky.Doporučil bych 2x.

No a ten topný kabel asi využiješ jen při vypnuté lampě.Samozřejmě uvidíš až v provozu.Může to být i jinak ve finále ;)

Hodně štěstí a úspěšný start :)
reblok
Dík. Spínací zásuvky mám. Ty jsem zapoměl uvést. (alespoň k něčemu pořádnému ta součást vánoční výzdoby bude sloužit).
A je rozhodnuto. Květináče budou ty menší.
S tím světlem. Teď je tam fakt zima a vytápět se mi celou garáž fakt nechce. Při testech (sice bez puštěných větráku), ale s po otevřenými dvířky se tam držela teplota kolem 25C a to spínala i ta podložka. A v létě, až bude horko, budeme pěstit venku ne?
Jinak držím v soutěži palec. Sleduju Tvůj pěst. Máš to fakt hezký. Bude to boj. Vybral sis víc sativový kyti že?

Jo - lidi, chtěl jsem se zeptat -jste víc závislí na pěstování nebo na užívání ???
reblok
Update.
Zatím bez fotek.
Pozitiva ???
V neděli jsem se konečně odhodlal a celé všechno vyklopil své drahé polovičce. Stejně to tušila...
První reakce byly striktně odmítavé, její argumenty nepřekonatelné a nevyvratitelné, logika neúprosná (jak to u manželek bývá...)
Po půlhodince marných pokusů o obměkčení a po položení mých argumentů a logiky si dala čas na rozmyšlenou, který plyne.
Jinak jsem navrhnul určitá pravidla provozu:
- provoz musí být co nejtišší
- absolutně bez zápachu
- skříňka bude pod zámkem
- v garáži už nebudu kouřit a to ani vyjímečně (spojení garáže s předsíní)
- budu si hrát až po 22 hodině
- absolutní utajení pro ostatní (především šklebajdy)
a to s podmínkou okamžitého konce "hraní" při porušení jakéhokoliv z výše uvedených bodů.
Takže vše je o něco optimistisch ( včera jsem dělal pokusy a zatím bez větších námitek).

Jinak jsem poprosil Moda o přesun tohoto threadu do zákl. pěstitelských informací, abych to tady nezasíral... Zatím bez reakcí - nebo mu to tu neva.
reblok
Jo a připadám si fakt jako Jára Cimrman, kterej fučí kouř cigarety do vody, aby zjistil že z toho zlato nebude...
Fakt - průkopník slepých uliček (asi si změním nick).
A přitom tu většina informací je...
Kolikrát jsem četl, že CFL netopí.... BLBOST!!!!
A to jsem si myslel že budu muset topit i ve dne. Taková kravina.
Mám největší chuť to 2kilo vyměnit za 125ku. Ale poperu se s tím. Pokud "okolnosti" dovolí.
reblok
Minulej týden jsem si půjčil kruhový pilky i se zručnějším kamarádem. Využil jsem domácí absence ženy a vyvrtal s kamošem díry pro ventilaci, vylepil vše diamatovkou, zapnul větráčky a rožnul... Teplota 41C a vlhkostí 17%.
Včera jsem koupil SUNON s výkonem 183m3. Ten ale na plnej výkon jet nemůže protože bych porušil pravidlo co nejtiššího provozu. Je to moc hlučný. Je zatím na ofuku než provedu níže uvedené úpravy... Teplota se snížila na 33C. Vhkost pořád mizerná. A to je v garáži vlhost kolem 60%.
bull
No ono s tou teplotou to není jen tak, ten prostor je moc malej a vytopí to i ta CFL. To že to netopí píšou podle mě lidi, který mělí sodík a maj to v HB 1x1x2m a to je pak něco uplně jinýho. Mě fest topila i v 2x většim prostoru než máš ty (objem). A ta teplota je způsobená zčásti i vlhkostí, pokud se ti podaří vlhkost zvýšit, tak celkem radikálně klesne i teplota. Další možnost je si sehnat Cfl-ko, který má předřadník nezabudovanej a mít ho mimo box..

Edit: a když už jsme u Járy Cimrmana, tak absolutně tichá ventilace a ofuky, to je něco jako jeho bezbolestný zubařský kleště :)

Jo tak to taky dělá to stínítko, jestli máš odtah nad nim tak to tam drží teplo jak poklička na hrnci.
Na odhlučnění bych ti ještě doporučil dát odtahovej větrák napojenej z obou stran na sonoflex do krabice nebo skříňky a tu vyplnit nějakou izolací. To celkem dost sníží hluk. Čím je sonoflex delší, tím líp tlumí hluk, píšou min. 1m ale to je opravdu minimum! zase s délkou klesá tlak i průtok. Bedna s izolací utlumí hluk samotnýho větráku, ale určitě ne na 100%..
reblok
Takže co mě čeká za práci a za testy a za nákupy.
- koupit uhlíkový filtr do digestoře - (zkusím vyrobit provizorní pacháček) a stejně tento filtr posléze využiji do přítahových trubek
- odlepit diamantovku - chjo - dalo to práce... Dám ji tam až bude teplota ustálena
- co nelépe utěsnit skříň -
- dvojnásobně zvětšit díry na odtah na průměr 10cm (2x) a dát do nich krátkou sonoflexovou rouru jako příprava na bezhlučný přítah (pokud budou potřeba přítahový větráčky) a jako zábranu prosvítání světla
- zvětšit díru na odtah z 9 na 10 cm. Zatím nechci 12cm protože pokud tato opatření nebudou co k čemu tak mám v hledáčku ventilátor VKO 100 nebo WIR a ty mají právě velikost 10cm.

Prostě se mi nechce furt vrtat a něco si půjčovat
- i do odtahové díry dát sonoflexovou hadici a zkusit na ni napojit ten SUNON
- odmontovat stínítko??? Dost hřeje a strop mám stejně vylepený diamantovkou. Nebo je tento krok blbost? Musím mít to stínítko? Myslím že zabírá dost plochy a brání lepší cirkulaci vzduchu. (Odtahová díra je až nad stínítkem).


Zdravím všechny...
reblok
citace:
Původní příspěvek od bull
No ono s tou teplotou to není jen tak, ten prostor je moc malej a vytopí to i ta CFL. To že to netopí píšou podle mě lidi, který mělí sodík a maj to v HB 1x1x2m a to je pak něco uplně jinýho. Mě fest topila i v 2x většim prostoru než máš ty (objem). A ta teplota je způsobená zčásti i vlhkostí, pokud se ti podaří vlhkost zvýšit, tak celkem radikálně klesne i teplota. Další možnost je si sehnat Cfl-ko, který má předřadník nezabudovanej a mít ho mimo box..

Edit: a když už jsme u Járy Cimrmana, tak absolutně tichá ventilace a ofuky, to je něco jako jeho bezbolestný zubařský kleště :)


Jo jo - to si uvědomuji. Taky jsem nepsal absolutně tichý, ale co nejtišší. A nějaký malý zvlčovač chci pořídit. I kvůli teplotě.
Doufám, že dost zakopanej pesan bude v malým přítahu..
bull
Ještě jsem tam něco doplnil, do toho minulýho příspěvku.
Ten pasivní přítah by měl stačit, pokud je odtah kvalitní a skříň utěsněná tak moc není potřeba. Já když jsem skoušel aktivní přítah, ale jen slabej, tak mi ho odtah přetlačil a i vypnutej jel na daleko vyšších otáčkách než by měl správně bejt..
kolik má ta skříň vůbec? 40 x 40 x ??
reblok
50x40x70 ale moje!!
bull
Jé ono to je v názvu threadu, já to tady hledal.. Poslal jsem PM.
Seriou
Koukám že budu mít to samý (včetně problému se ženou :-D) jako ty mam skříň s nepatrně většíma rozměrama v70s60xh50 a taky 200w cfl red. Tak jak to čtu tak se začínám obávat tý vysoký teploty a to ty to máš v garáži, já to plánuju dát do komory, kde je teplota stejná jako v bytě.
Momentálně je ale stavba boxu zastavena, protože přítelkyně začala z ničeho nic dost nesouhlasit i když cca před měsícem s pěstováním souhlasila...prostě ženská no :-D

Tak doufám, že to s tou teplotou vyřešíš a budeš mojí inspirací ;-)
powpow
Nejaky pokroky s teplotou? Ja jsem zrovna premeroval jakou ze ja mam moji skrin - 40 x 55 x 47 a teplota pri 90 W linearnich zarivek nebyla snad nikdy pres 29°C - a to pri pasivnim pritahu a odtah jen 1x PC vetrak s kocicim filtrem.

Je to asi tim, ze mam vevnitr skutecne jen zarivky a startery ktery netopej, zbytek je venku.. Doporucuji zvazit tuto alternativu, i kdyz uz mas nakoupeno.

Jinak k tvemu problemu se zenou - drzim palce, to ta moje se me naopak ptala kdy uz konecne rozsvitim..
reblok
......"Tak máme radost Vincente? Máme?" ... máme.
Dnešní pokus - demontáž stínítka. Kdyby ho někdo móóóc chtěl tak ho věnuju.
Teplota se snížila na 31 vlhkost 39. Garáž 14C - 68. Lepší počasí jsme si nemohli přát.... !!! Takže moje obavy o neuchladitelnosti skříně jsou podstatně menší. Zatím je to totiž bez plánovaných zvětšení ventilačních otvoru a ponechání ventilace na svém místě při 50ti procentním výkonu. Je to o přítahu. Skřǐň jde fakt podtlakem hůř otevřít. Tý brd'o - ještě to doma nahraju na sebevzdělávání... Je to obor a problematika kterou řeším poprvé. Tak prosím o shovívavost. A dík za podporu.
Jo ještě bych chtěl říct. Mám skvělou ženu. Jeji negativni postoj chápu. Vlastně občas pochybuju sám jestli to mám zapotřebí. To jen tak kdyby to snad vyznělo proti ni negativně.

Vono to pude...
Mr.Nobody
Ona ti prohlíží thread?
reblok
citace:
Původní příspěvek od Mr.Nobody
Ona ti prohlíží thread?


To ani náhodou. Vyznělo to tak že leštím kliku co?
MagicHerb
citace:
Původní příspěvek od reblok

Dnešní pokus - demontáž stínítka. Kdyby ho někdo móóóc chtěl tak ho věnuju.

Vono to pude...


Jen věcná.
Stínidlo jsem seříznul pilkou na kov a přišrouboval ke stropu na tvrdo.Dle mě nejlepší řešení.
Ta diamantová fólie by se stejně dřív nebo pozdějc odfoukla a odlepila s toho stropu vlivem vyšší teploty vyzařovanou lampou,když by byla blízko stropu.

Jsem zvědav na nějaké foto z procesu. ;)
micros
nejakej up please
reblok
Zdar všem a díky za rady, podporu a sledování.
Tak co v garáži nového.. - budu se snažit popsat víkendový boj s teplotou a vlhkostí.
V so jsem odstrojil skříňku ( a to dal ten výlep diamantovkou tolik práce ) a "šukací pilou" zvětšil
- otvor přítahu na 10 cm a nasadil svůj 12 cm Sunnon. (vím, že rozměry by měly být stejné, ale kvůli případné nutnosti zapojení výkonnějšího větráku třeba VKO nechávám průměr 10 cm. Větráku a cirkulaci to zatím nevadí
- obě odtahové díry zvětšeny na průměr 8 cm a na jednu přidělán 8 cm pc větráček
- vzduch míchá 12cm pc větráček acutake
- zasilikonoval všechny případné netěsnosti skříně
- světlo jsem namontoval bez stínítka
- přidal jsem vypůjčený zvlhčovač vzduchu

Vše zapojeno, po hodině provozu na 50% výkon větráčků - 6V se teplota ustálila na 19 C a 40% vlhkosti.
Takže tu máme opačný extrém. Jako na houpačce...
reblok
Nedělní úpravy:
- zvenku jsem na odtahové díry přilepil nastříhané čtverce uhlíkového filtru do digestoře (má na sobě připevněnu i vrstvu proti mastnotě - snad to bude fungovat i jako protiprachová zábrana). Je to kvůli úniku budoucí vůně a momentálně kvůli prosvítajícímu světlu. A funguje to. Vzduch proudí zatím bez očividného zpomalení cirkulace a světlo neprosvítá
- úplně jsem vypnul přítahový větrák
- snížena regulace otáček větráčků na 1/3 výkonu - myslím na 4V. (ofukový větrák se bez pomoci sám neroztočí)
- potupně jsem opět namontoval zavržené stínítko, tím tedy ruším svou neuváženou nabídku na jeho darování...
- pohrál si s nastavení zvlhčovače
- do otahové díry jsem přidal plastovou spojku na roury a napojil zakoupených 1,5m sonoflexové roury ( na teplo skříně bez viditelného vlivu ) a zvuk, který se mi line při tomto výkonu ze skříně registruje a slyší pouze ten, který ví... Je to takový slabý bzučení. Spokojenost.
- zvhčovač chrlí mlhu
22-24 C vlhkost cca 50%.
To už jde ne?

Počítal jsem s větší vlhkostí.. Ta skříňka je fakt malá. Po zvětšení ventilačních otvorů je ve skříni průvan ( je to vidět na páře jak rychle mizí v odtahové díře. V garáži je momentálně teplota 14C a vlhkost 50%.
Ještě je řešení zastavení ofukového větráčku, ale ten je nutný ne???
Je to strašně citlivé na jakékoliv změny. Stačí trošku větší výkon větráčku nebo i jen otočení hubice zvhčovače a teplota kolísá +-2 C. Ale je to v mezích normy ne? Uvidím co s teplotou udělá opětovný výlep diamantovky a samotné kyti v budoucnu.

Jo také jsem testoval vytvořenou tepelnou podložku. V noci udržela teplotu - na 19,5 C. Také na tu bídu v mezích normy. Mám jen obavu aby tepelná podložka nepřehřívala květináče a kořínky a příliš kyti nevysoušela. Budu muset vymyslet nějakou izolační podložku. Pokud máte nějaký nápad - budu vděčnej.

- zatím spokojenost co se teploty týče
- zapracovat na zvýšení vlhkosti

Dnes, zítra opět všechno zase odstrojím, opět vylepím diamantovkou a budu se snažit uspořádat kabeláž. Je to vevnitř samej drát. Jak to řešíte? Drátky máte pod diamantovkou? Přichycené na ní? Dráty dát do jedné bužírky?
Taky přemýšlím dát ten zvlhčovač ven a přivádět páru dovnitř jinak. Zvhlčovač je totiž moc velkej a manipulace s ním, dolévání vody a pod. by v budoucnu asi dělala problémy.

.... vlastně skoro vše je ve FAQ....
Všem začátečníků doporučuji přečíst. Několikrát. Taky tady někdo shrnul základní problémy a jejich řešení do jednoti threadu. Snad to najdu a dám odkaz
reblok
Jo ještě. V pátek jsem obdržel obálku. Se semínkama od Sweet Seeds.
Také tímto děkuju. Zacházím s nima s takovou až přiblblou opatrností až úctou. Až mě to bude líto rozdělat...
Radost mi trochu hatí fakt, že svůj začátek soutěžení budu muset odložit až na 18.3. Musím na týden odjet... Stihnout tak ukončit deníček do 1.6. se stává pomalu nereálné. Ale soutěžit budu.
A žena?? Zatím bez nepřátelských a negativních komentářů. Nicméně konečné dobrozdání mám slíbeno až 17.3. Nechci nic zakřiknou, ale vypadá to optimističtěji než kdykoliv předtím.
Budu hodnej a tak...

Jo omluva - fotky budou večer nebo zítra.
A at se daří!!!!
bull
Zvlhčovačka venku: dej jí k přítahu, anebo vymysli nenápadnou skříňku/bednu, kterou dáš k přítahu a z ní půjde vlhkost do boxu. Pokud zapneš přítah, půjde to vše krásně do boxu. Já to mám dost ošklivé, ale fungovalo skvěle: http://grower.cz/forum/showthread....8462#post958462
Nebo si tu najdi, někdo tu má nebbler v zavřenym kýbli, pc větráček a z toho do přítahu boxu krátká hadice.
Ofukovat tolik nemusíš, to až v květu. Stonky rostou pod CFL tlustý i bez ofuku.
Až kytky vyrostou, počítej s tím, že podmínky se ti dost radikálně změněj. Bude větší vlhkost i teplota, horší průchod vzduchu atd. Skříň bude plná kytek...

Jinak dobrá práce..
Onelove
nejaký update ?:) som celkom zvedavý :D ..mám rovnako veľký box ale naopak ja mám problém s vysokou teplotou:(
a tie káble.. ja to mám riešené tak že sú potiahnuté v rohoch boxu za diamantovou fóliou ..proste som ich prilepil "duct-tape" páskou do rohov :D
reblok
Tak update. Po měsíci… Znáte to. Dovča, zuby, rodina, lenost, práce….
Nicméně. Skříňka svítí, větrá a zvlhčuje.
Hlučnost – při současném stavu, kdy otáčky větráku jedou na 25% je vše slyšitelné tak z 1 m. Pomohla sonoflexka. Ale bude hůř.
Světlo – vše utěsněno, nikde nic neprosvítá.
Teplota – relativně snadno regulovatelná výkonem odtahu a spuštěním zvlhčovače. Nicméně musím konstatovat, že při tak malém rozměru boxu udržet stálou teplotu oscilující +-1C skoro nejde.
Vlhkost – zvlhčovačka se zatím do skříně vejde. Externí přívod jsem ještě neudělal – a díky za rady. A protože mám kytky v pařníku – nemusím zvhčovač příliš používat. (vlhkost v zavřeném pařníku je i 90%).
Manželka – zatím vše toleruje. Ale souhlas nemám. Uvidíme. Nepřátelské prostředí se mi zatím na 100% odstranit nepodařilo.

Takže slíbené fotky.
reblok
Tak update. Po měsíci… Znáte to. Dovča, zuby, rodina, lenost, práce….
Nicméně. Skříňka svítí, větrá a zvlhčuje.
Hlučnost – při současném stavu, kdy otáčky větráku jedou na 25% je vše slyšitelné tak z 1 m. Pomohla sonoflexka. Ale bude hůř.
Světlo – vše utěsněno, nikde nic neprosvítá.
Teplota – relativně snadno regulovatelná výkonem odtahu a spuštěním zvlhčovače. Nicméně musím konstatovat, že při tak malém rozměru boxu udržet stálou teplotu oscilující +-1C skoro nejde.
Vlhkost – zvlhčovačka se zatím do skříně vejde. Externí přívod jsem ještě neudělal – a díky za rady. A protože mám kytky v pařníku – nemusím zvhčovač příliš používat. (vlhkost v zavřeném pařníku je i 90%).
Manželka – zatím vše toleruje. Ale souhlas nemám. Uvidíme. Nepřátelské prostředí se mi zatím na 100% odstranit nepodařilo.
reblok
tepelná podložka
reblok
odtah
reblok
šalina
reblok
celkový pohled
reblok
a ještě
reblok
A protože jsem naznačil, že mi ve skříni už 3 kytky rostou stejně mi nezbude nic jiného než to tady uzavřít. Sliboval jsem že začnu soutěžit, vlastně soutěž byla asi ten největší impuls pro stavbu této skříně - takže pro ty koho zajímá jak mi to poroste -
pokračování na Sweet Seeds Competition.
reblok
Ahoj všem,
tak jsem si řekl, že by bylo škoda přestat přispívat i sem. Skříňka zatím funguje, kytky rostou.
Osazenstvo je po kytce Ice Cool, Jack47a Cream47.
Teplotu se snažím udržovat v rozmezí 21 - 30 C. Vlhkost 60-90%. Kytky jsou při životě (od namočení semínek) 15 dní staré, momentálně přesazeny do finálních 2,5l květníků a včera zaštípnuté.
Jako substrát jsem použil Plagron Light-Mix a do skrovné zálivky přidávám Power Thrive podle pokynů výrobce.
Kohoutkové vodě jsem upravil pH na cca. 6.
reblok
Jinak výhřevná podložka se spouští v noci a udržuje teplotu okolo 22C. Spokojenost.
Včera jsem zaštipoval. Poprvé. První pokus o FIM. Pokud by mi to někdo okomentoval - budu rád.
Foto - pokus o FIM Ice Cool
reblok
pokus FIM Jack47
reblok
pokus FIM Cream47

Myslím že jsem šmikal moc vysoko. U všech. Váš názor prosím?
vendiz
Zdravim,
Ice Cool vypadá fiklej dobře uvidíš za pár dní až se rozjede, a u těch dvou dalších to výpadá fiklý asi moc vysoko moc to neni poznat.Jinak rostlinky jsou krásný zdravý k+
a ať se daří.
reblok
Tak malé up. FIM se nepodaři. Ani u jedné kytky. Všechno moc vysoko.

Prosím smazat příspěvek
reblok
Tak malé up. FIM se nepodařil. Ani u jední kytky. Všechno moc vysoko. Vše zaštípnuto ještě jednou a dnes jsem přepnul na 12/12.
reblok
Tak malé up. FIM se nepodařil. Ani u jedné kytky. Všechno moc vysoko. Vše zaštípnuto ještě jednou a dnes jsem přepnul na 12/12.

Nejdou přidat fotky.....

Prosím smazat příspěvek
reblok
fotky?

prosím smazat příspěvek
reblok
prosím smazat
reblok
To mě štve. Nejdou mi nahrát fotky....
VejusQin
máš ich asi veľké tie fotky, a keď ich nenatiahne ani po zaškrtnutí políčka Automaticky upravit na povolenou velikost souboru, tak si ich musím zmenšiť sám. A príspevok zmažeš sám, vpravo v príspevku klikni na edit/delete.

Inak sledujem a držím palce ako pri pestovaní tak aj pri vzťahoch :D ženu si musíš naučiť a potom bude v pohode :smoker:

a viem že to je neaktuálne, ale na tých ventilátoroch viac káblových, tak dva su normal napájanie a dva prípadne jeden (keĎ spoločnú máš kostru asi) sú na rozbeh, to keď v PC máš zapojené tak v podstate ako 2 stupne rýchlosti.. aspoň ja som to tak mal :)
reblok
S těma fotkami jsi měl pravdu. Byly velké. Ale stejně (nebo podobně) velké byly fotky i před těmito pokusy a šly nahrát bez jakýchkoliv problémů. Tak se všem omlouvám. Pokud to nějaký admin nezruší tak si počtete jeden příspěvek x krát.
A smazat to nejde. K mazání nemám pověření mi to píše. Štve mě to hlavně v mým soutěžním příspěvku.
A s manželkou? Je to lepší, ale vyhráno není. Stížnosti očekávám až kytky rozkvetou a budou vonět. Pokud mi vyjde chvilka budu v neděli tvořit pachový filtr.
A dík. Taky Tě sleduju. Hodně úspěchů – držím palce.
reblok
tak ty fotky. Jen nějaké - ostatní jsou u soutěže.

Tak ten nepovedený FIM vypadá takto.
reblok
Jinak jsem přepnul. Po uplynutí 22 dnů od namočení semínek. Nevím jestli brzo nebo pozdě nicméně - s ohledem na výšku pěstebního prostoru jsem se rozhodl raději dřív. Holky vypadaly takto.
reblok
Holky se snažím ohýbat. Lámat a drtit je nebudu. Jednak to neumím, jednak mám strach, že by můj zákrok nemusely nerozchodit a jednak drtit není kde. Rozestupy mezi listy jsou malé a já se ke stonku prsty nedostanu. Takže ohýbám.
S hnojením jsem začal vlastně až při přepnutí. A nepřeháním to. Dostávají toto. Zálivka – 0,2l odstátá voda, s přidáním těchto hnojiv
1ml/1l Power Thrive (G.E.T.)
0,5ml/1l Roots (Dutch Pro)
0,5ml/1l Explode (Dutch Pro)

Teplota se drží v rozmezí 25-30C den, 18-21C noc. (záleží na teplotě venku a jak moc je puštěná zvlhčovačka).

Fotky jsou ze včerejška - z 18.4. 3 den od přepnutí.

- Jack 47
reblok
Holky se snažím ohýbat. Lámat a drtit je nebudu. Jednak to neumím, jednak mám strach, že by můj zákrok nemusely nerozchodit a jednak drtit není kde. Rozestupy mezi listy jsou malé a já se ke stonku prsty nedostanu. Takže ohýbám.
S hnojením jsem začal vlastně až při přepnutí. A nepřeháním to. Dostávají toto. Zálivka – 0,2l odstátá voda, s přidáním těchto hnojiv
1ml/1l Power Thrive (G.E.T.)
0,5ml/1l Roots (Dutch Pro)
0,5ml/1l Explode (Dutch Pro)

Teplota se drží v rozmezí 25-30C den, 18-21C noc. (záleží na teplotě venku a jak moc je puštěná zvlhčovačka).
Vlkost den 50-70%, noc 60-80%. Noční musím snížit.

Fotky jsou ze včerejška - z 18.4. 3 den od přepnutí.

- Jack 47
reblok
Ice Cool
reblok
1 a 2 - Cream 47
3 a 4 - celek
reblok
1 - Cream 47
2 - Cream 47 FIM druhý pokus
3 a 4 - celek
VejusQin
k tym fotkam, aj ja som nemal problemy doteraz, no asi od zaciatku tohoto tyzdna mi ich nechce brat pre velkost ako tebe.. fotim tym istym pristrojom a aj velkost je rovnaka tak nerozumiem..
Seriou
Tak jak jsi na tom ?
Ikkju
Jinak taky jsem minulý měsíc řešil problém, jak vysvětlit manželce zbrusu novou zamčenou skříň na balkóně x). Vysvětlil jsem jí, že pokud to budu pěstovat tajně ve sklepě, skončí to buď tak, že zářivkou zapálím box a následně sklep (mám tam polici ředidel a věšák starých kabátků, to by hořelo hodně dobře :x, nebo mě vyčmuchá maniodepresívní sousedka, která v manické fázi šmejdí po baráku a hledá co kde...

Vzala to úplně v pohodě, dokonce jí občas ukazuju jak jsem šikovnej pěstitel x). Ještě jsem si musel obhájit zvýšený odběr elektřiny, protože spotřeby pečlivě kontroluje. Náklady vychází asi jenom 9 korun/den (jenže á 3 měsíce to zvedne účet asi o 800), to jsem okecal střídmějšími svačinami x)

Jednodušší jsem to měl o to, že žena je k marjánce docela tolerantní (dokonce to byl jedna z prvních věcí o kterých jsme diskutovali, než jsme spolu začali chodit, a to jsem hoodně sváteční hulič), ale už jsem si to musel taky párkrát obhajovat: ale argument že je lepší když si občas zasněně medím na balkóně, místo toho abych chodil pravidelně smradlavý a nalitý z hospody je docela neprůstřelný.

Karmu mi v tomhle ubíral jenom kamarád, s kterým, když jsme si dali, nám to nesmírně pálilo, a když se do naší hyperkomunikace chtěla zapojit žena, většinou nás to zlomilo smíchy, protože my už v konverzaci byli o několik světelných let dál :D Proto jsem s ním začal preventivně chodit hulit ven a byl klid.

Prostě zkus komunikovat, klidně vysvětluj, říkej klady i zápory (ale i ta trocha láskyplné propagandy se v tom schová ;) Btw jsem totální začátečník, ale kytička mi dělá hroznou radost. Tohle je prostě něco úplně jiného než to skoro somrovat od někoho na ulici.

Držím ti palce!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma