Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Hot Chilli grow 2012 - Klikni zde pro originální téma
nasavajtendym
Zdravím všechny nadšence do pěstování chilli papriček, či jen zvědavce a milovníky HOT pokrmů. Při procházení tohoto fóra mě čili učarovalo natolik, že jsem nemohl jinak a musel jsem si takovou luxusní záležitost taky pořídit :D. Nakličování jsem nestihl nafotit (neměl jsem bohužel zatím foťák, ale hned jak budu mít, napravím;)), po vyklíčení budou rostlinky přesazeny do velkých truhlíků ( bližší rozměry dodám později), substrát bude klasika pro balkonové rostliny a hnojky doplním pozděj, ale nejspíš to bude kompostový čaj či jiné přírodní hnojivo. Rostliny budou pěstovány za oknem orientovaném na jižní stranu.

Pro tento rok jsem vybral na oprubování tyto druhy :

Lemon Drop
Rawit
Rocoto orange Picante
Jalapenos
Trinidad Scorpions (na tuto potvoru jsem fest zvědav)
Pimientos de patron
Aji Amarilo (od člena MDe_)
Fatalii (od člena MDe_)
Jamaican Jelow (od člena MDe_)
Bishop Crown (od člena MDe_)

mimo jiné bych tímto chtěl místnímu členovi MDe_ poděkovat;)
nasavajtendym
Lemon Drop

Druh: Baccatum

Země původu: Peru

Pálivost: 5/10

Výška keře: 60 - 90 cm

Velikost plodu: 7 - 12 cm

Doba zrání: 100 dnů

Skvělé a originální chilli, které si osloví každého milovníka nejen salátů, ale i zavařování. Jeho lehce hořké, náznakem oříškové aroma a svěží chuť osloví snad každého, kdo nehledá chilli,co ho pošle k zemi svojí pálivostí, ale zaujme něčím trochu jiným.(čerpáno z internetu)
nasavajtendym
Rawit..

Druh: Annuum

Země původu: Indonésie

Pálivost: 4/10

Výška keře: 30 - 60 cm

Velikost plodu: 15 - 20 cm

Doba zrání: 90 dní

Jedna z nejprofláknutějších odrůd po celém světe v lokálních mutacích má své místo ve všech světových kuchyních. Střední pálivost, jemná papriková chuť dělá z tohoto chilli ideálního společníka pro každé jídlo. Vhodná k zavařování i se stopkami a k sušení nebo na výrobu tradičních omáček jako je Sambal Olek nebo Harissa
nasavajtendym
Rocoto orange Picante

Druh: Pubescens

Země původu: Jižní Amerika

Pálivost: 5/12

Výška keře: 60 - 110 cm

Velikost plodu: 3 - 5 cm

Doba zrání: 100 dnů

Nádherné fialové květy, vysoké výnosy a šťavnaté, středně pálivé plody. Je vhodné pro přezimování a pěstování po několik sezón.
nasavajtendym
Druh: Annuum

Země původu: Mexiko

Pálivost: 3/10

Výška keře: 50 - 90 cm

Velikost plodu: 7 - 10 cm

Doba zrání: 70/90 dnů

Zbytečné popisovat. Velmi známá a často pěstovaná odrůda chilli. Všestraně použitelná odrůda.
nasavajtendym
Druh: Chinense

Země původu: Trinidad

Pálivost: 8/10

Výška keře: 60 - 110 cm

Velikost plodu: 4 - 6 cm

Doba zrání: 90 - 110 dnů

Vůně a chuť citrusových plodů s vyšším obsahem cukru podpořená vysokou pálivostí. Trinidad Scorpion je pro všechny, co mají rádi opravdu pálivé a přitom se nespokojí s nevýraznou chutí. Luxusní surovina na výrobu omáček, sušení, ale i zavařování.
nasavajtendym
Druh: Annuum

Země původu: Španělsko

Pálivost: 2/10

Výška keře: 70 - 110 cm

Velikost plodu: 7 - 12 cm

Doba zrání: 80 dnů

Hodí se na gril a pánev, stroze připravované pouze s olivovým olejem, mořskou hrubozrnnou solí a případně stroužkem česneku (není součástí původního receptu). Naprosto famózní, příjemně pálivé, masitější chilli, kterého nemůžete mít nikdy dost.
nasavajtendym
Aji Amarillo -
Capsicum Baccatum
Původ - Peru
Plod - až 15 cm
Výška rostliny - 150cm

Aji Amarilo lze konzumovat i za zelena, kdy je jejich ostrost mírnější. Velmi dobře se hodí k sušení. V Peru je jednou z nejoblíbenějších odrůd. Má výrazné aroma po hrozinkách.
nasavajtendym
Fatalii
Pálivost: 5/10
Výška rostliny - až 120cm
Plod 6-8cm
výnos - většinou nadprůměr
CHuť - jemný citrus
zrání - cca 100dní

Vhodná odrůda na různá použití.
nasavajtendym
Jamaican Yellow
původ - Karibik a Jamaika
pálivost - 2/10
Výnos - většinou nadprůměrný
plod - 5cm
tvar - nepravidelný
doba zrání - cca 85dní

Vhodná na všechny druhy použití, příjemně aromatická i chuťově zajímavá odrůda.
nasavajtendym
Bishop´S Crown

Plod - délka cca 5 cm
pálivost - 2/10
dozrávání - 100 dní (cca)
chuť - nasládlá až ovocná
původ - Barbados

Možnost využití je všestraná - nakládání, omáčky, sušení, dekorace..
nasavajtendym
Ještě jsem chtěěl dodat že informace o těchto odrůdách byly čerpány z jiných stránek a od jiných growerů, tak ať mě pak někdo nenadává z kopírování ;)
nasavajtendym
Pokud by jste měli nějaké dobré rady čeho se vyvarovat, nebo co naopak neopomenout, jakékoliv postřehy ohledně určitého druhu, sem s nimi prosím;)
MDe_
Jutro jdu zasadit taky po 2 kusech od každého jen čekam až rozmrzne doma hlína :D Tak GL .. ;)
nasavajtendym
To MDe_ : Držím palce.. mě to ještě neklíčí.. každopádně jsem zvědav kam to na tom okně dám, pač některé odrůdy můžou mít i přes metr na výšku, což na okením parapetu bude mazec :D. Ještě váhám jestli nebyla kravina klíčit ty scorpiony, jestli to neni pozdě...
nasavajtendym
Tak jsem nakukl po ránu na semínka e ku mému přčekvapení jsou vylezené 4 Aji Amarilo, jeden bishop crown a jeden Jamaican Yellow.. což je po týdnu klíčení fajn;)
nasavajtendym
Dnes se mi dostala do arsenalu dostal i Black Hungarian.
Pálivost je cca 6000 shu, původ Maďarsko, ... Uvidíme jak se to vyvine.. :D
nasavajtendym
Tak, jamajčani jsou už 4 venku, poslední semínko jsem se rozhodl nehrotit, stejně z každých 5ti semen nechám jen jednu nejlepší a to jen kvuli selekci. Rád bych pak skusil kontrolované opylení a kukl se další rok na výsledek mé práce, samo sebou bych chtěl křížit jen určité rody..
nasavajtendym
Dnes mi přibyla ještě jedna rostlinka A TO:

Rocoto Grande Picante

Druh: Pubescens

Země původu: Bolívie

Pálivost: 6/12

Výška keře: 80 - 150 cm

Velikost plodu: 5 - 7 cm

Doba zrání: 100 dnů

Ve své domovině, Bolívii je nejen zdrojem lahodných plodů, ale i okrasnou rostlinou, která je schopná během svého života dorůst až do velikosti menšího stromu. Rostlina velmi dobře snáší nízké teploty, výkyvy počasí a nemá příliš ráda přímé slunce. Nepatří mezi nejjednodušší na pěstování, avšak pokud se zadaří, odměnou vám bude množství nádherných fialových květů, ze kterých se po delší době vyklubou nádherné objemné plody. Je vhodná pro přezimování a pěstování po několik sezón.

Je to vybíravá hysterická milenka s nevyzpytatelným růstem, která vám nedá spát. Avšak pokud splníte všechno co chce, dostane se vám sladké, masité, originální a velmi hojné odměny. Vynikající do salátů, jen tak samotná, ale i na zavaření.
golgotha
čus, Rokoto je dobrá volba a koukám, že to máš ze stejnýho zdroje dle fotky a textu :)

Jen bych dodal, že je fakt hodně nevyzpytatelný, ale každá odrůda chce něco trochu jinýho.

G ,ll..
nasavajtendym
golgotha: Zdroj je luxusni.. takové ceny, bonusy a jednání jsem ještě neviděl. Našel jsem ještě po haluzi jednoho chlapíka s fajn výběrem i cenama, ale už jsem měl nakoupeno jinde. Kdyby někdo chtěl, odkaz pošlu. Jinak na to Rokoto jsem fest zvědavý.. stejně jak na ty scorpiony. Celkově by mě ale zajímalo jak tato úroda dopadne, vzhledem k tomu že každá z těch rostlinek má trošec jiné potřeby.
golgotha
to Rokoto rodí víc až druhý rok a další roky. Ale když to nacpeš do pařníku nebo skleníku, budeš mít obrovský roští přes třetinu skleníku a určitě se urodí nějaké papriky. Já mám jedno přezimovaný, tet mám aktuální fotku v trejdu. Minulý rok to byla malá rostlina, a na podzim jsem sklidil tři papričky - nezralé, nechtěl jsem aby se před zimovánim rostlina vysilovala. Nikdy nevim, co mu vlastně dát, zdá se, že roste pěkně, ale furt z tý rostliny nemám 100% pocit.

Škorpioni jsou zajímavý, já mám cca 8 cm vysoký rostliny i přes málo světla, co maj na okně jsou nízký s hustým patrem, asi to bude hodně větvící se keř.
bull
Čau, hele a můžete prozradit ten váš zdroj ?? Celkem by mě to zajímalo, pokud to neni tajný :)
nasavajtendym
zdroj je : bhutolokia.eu ... nebo takňák;)
nasavajtendym
Už to pěkně leze z hlíny, až to bude vylezeno všecko, hodím sem fotky.
nasavajtendym
Takže, některé rostliny jsou už vyselektovány, některé ještě čekám jak se vyjádří po po zahnojení TNT komplexem od hesi (dávkování 3ml na 1L). V plánu je nechat od každého druhu jen jednu aby se neomezovali už tak namačkané kořeny.

Foto1 Jalapeňo na pravo, na levo fatalii





Foto2 Black Hungarian




Foto3 Aji amarilo (které jsou naprosto zabržděné:( )




Foto4 Rocoto Orange Picante na pravo, v levo Rocoto Grande Picante





Foto5 Na pravo Trinedad Scorpion, na levo Rawit
nasavajtendym
Obrázky 4,5,6
nasavajtendym
Foto 6 Jamaican yelow na pravo, na levo bisho crown



Foto 7 Lemon Drop
benjichaouat
Me klicila posledni varka dorset naga a naga jolokia az za 14 dni az 3 tydny. byl bych v klidu. ukazou se.

edit: ted jsem si vsiml, jak je to stary, tak sorac. prosim moderatory, aby tento prizpevek smazli.Me to nejde. Diky
nasavajtendym
Takže všechny roslinky mi už plodí, až na scorpiona... Spouta papričej je ale s něčím oprcaná(není origoš) a nebo mají uplně jinou pálivost než je uvedeno... Black hungarien je spíš red, pálí jako blázen ale chuťově je nezaměnitelný (svěže ovocné aroma), rawit je chuťově i pálivostí moc fajn, velice bohatě plodící (příští rok jedu určitě zase) pač první jde příjemně cítit chuť a pak teprve přijde krátce trvající pálivost. Bishop crown je nejvíc chutí blízký sladší paprice, nádherně voní po rozkrojení a pálivost je určitě vyšší než udává internet (čekal jsem slaďárnu a na to že to měli taky být saďárny rozhodně nejsou:D). Lemon drop mi moc nejede- vzhledově je to hezká paprička dost bohatě osypaná plody, ale chuť mi absolutně nesedí pač fakt voní i chutná po citronové kůře, tak jen těžko bych hledal využití. Rokoto jsou obě brutálně obsypané plody-vypadají jako vajíčka a dlouho zrají-teď mi jedno rokoto orange dozrálo, výsledek je úžasný(luxusní chuť, nádherná vůně, příjemná pálivost pokud se nenechají maximálně dozrát, prostě a z krátka geniálí odrůda). pimiente de padron-zajímavá chutí, při přezrání se barví do červena a pálivost je pak dost excelentní(mě rodila docela málo, ale možná je to prostorem ve kterém roste). Fatalie- má velmi málo plodů které jsou malého vzrůstu, oranžové barvy a čekám až pořádně dozraje a bude to to pravé ořechové:)). jamaica yelow není určitě daný model, pač mávelké podlouhlé zelené pody a extremně pálí, takže spíš no name:(. Fotografie dodám posléze, protože jsem momentálně bez foťáku, ale během příštího týdne by už ty fotky měli být. Tolik k recenzi;).. Tak pic a ať vám to roste


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma