Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny nadšence do pěstování chilli papriček, či jen zvědavce a milovníky HOT pokrmů. Při procházení tohoto fóra mě čili učarovalo natolik, že jsem nemohl jinak a musel jsem si takovou luxusní záležitost taky pořídit . Nakličování jsem nestihl nafotit (neměl jsem bohužel zatím foťák, ale hned jak budu mít, napravím), po vyklíčení budou rostlinky přesazeny do velkých truhlíků ( bližší rozměry dodám později), substrát bude klasika pro balkonové rostliny a hnojky doplním pozděj, ale nejspíš to bude kompostový čaj či jiné přírodní hnojivo. Rostliny budou pěstovány za oknem orientovaném na jižní stranu.
Pro tento rok jsem vybral na oprubování tyto druhy :
Lemon Drop
Rawit
Rocoto orange Picante
Jalapenos
Trinidad Scorpions (na tuto potvoru jsem fest zvědav)
Pimientos de patron
Aji Amarilo (od člena MDe_)
Fatalii (od člena MDe_)
Jamaican Jelow (od člena MDe_)
Bishop Crown (od člena MDe_)
mimo jiné bych tímto chtěl místnímu členovi MDe_ poděkovat
Skvělé a originální chilli, které si osloví každého milovníka nejen salátů, ale i zavařování. Jeho lehce hořké, náznakem oříškové aroma a svěží chuť osloví snad každého, kdo nehledá chilli,co ho pošle k zemi svojí pálivostí, ale zaujme něčím trochu jiným.(čerpáno z internetu)
Jedna z nejprofláknutějších odrůd po celém světe v lokálních mutacích má své místo ve všech světových kuchyních. Střední pálivost, jemná papriková chuť dělá z tohoto chilli ideálního společníka pro každé jídlo. Vhodná k zavařování i se stopkami a k sušení nebo na výrobu tradičních omáček jako je Sambal Olek nebo Harissa
Vůně a chuť citrusových plodů s vyšším obsahem cukru podpořená vysokou pálivostí. Trinidad Scorpion je pro všechny, co mají rádi opravdu pálivé a přitom se nespokojí s nevýraznou chutí. Luxusní surovina na výrobu omáček, sušení, ale i zavařování.
Hodí se na gril a pánev, stroze připravované pouze s olivovým olejem, mořskou hrubozrnnou solí a případně stroužkem česneku (není součástí původního receptu). Naprosto famózní, příjemně pálivé, masitější chilli, kterého nemůžete mít nikdy dost.
Aji Amarillo -
Capsicum Baccatum
Původ - Peru
Plod - až 15 cm
Výška rostliny - 150cm
Aji Amarilo lze konzumovat i za zelena, kdy je jejich ostrost mírnější. Velmi dobře se hodí k sušení. V Peru je jednou z nejoblíbenějších odrůd. Má výrazné aroma po hrozinkách.
To MDe_ : Držím palce.. mě to ještě neklíčí.. každopádně jsem zvědav kam to na tom okně dám, pač některé odrůdy můžou mít i přes metr na výšku, což na okením parapetu bude mazec . Ještě váhám jestli nebyla kravina klíčit ty scorpiony, jestli to neni pozdě...
Tak jsem nakukl po ránu na semínka e ku mému přčekvapení jsou vylezené 4 Aji Amarilo, jeden bishop crown a jeden Jamaican Yellow.. což je po týdnu klíčení fajn