Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
pomoc s odtahem - Klikni zde pro originální téma
siryamean
Zdravim.. potrebuju pomoc, nevim jakej odtah a pachac? Nejak nechapu jak si vypocitat odtah u skrine i s pachacem, takze prosim o radu, hned jak mi nekdo poradi smazu to. Skrin 90x90x160 a ted jakej pachac a odtah?(myslim to v m3/h!!ne primo odkazy na ruzne typy!)..diky
Hlava
http://grower.cz/pestovani/navody/...tirny/3.html#59

100m3 , bohatě stači , jaky svetlo tam chceš dát .
siryamean
rust 250 kvet 400..takze slo by :125VKO (185m3/h) a pachac home edition (160m3/h) ?
tuffgong1
Jak píše halva 100m3/h stačí , ale pokud v tom boxu chceš i svítit tak musíš ventilátor skoordinovat se svtělem :-)

já mám PK nastvanej v boxu 60x60x160 s 150wHPS na nějakejch 120-160 m3/h. Typuju že když máš box 90x90 že tam budeš dávat 400w HPS ? To bych tam dal něco kolem 300- 400m3/h (ale jen odhad) hlavně záleží jetsli budeš mít odtah z boxu do místnosti nebo pryč z místnosti, a kde box vubec bude umístěn....

Je toho hodně , ale doporučuju se kouknout na seriali členu kteří mají podoné rozměry boxu a stejnou watáž a čeknout čim tahaj oni at si uděláš obrázek :-)
siryamean
jj diky moc.. jenom by me jeste (noo, hlavne) zajimalo, ze kdyz je pachac 160m3/h (priklad), tak tech 160m3/h je jako o kolik se to snizi ten tah? nebo, ze odtah by mel mit podobnej tah? (pr.185m3/h)..dik
Platenik
Cus, pokud box budes mit v mistnosti kde bude klasicka obyvatelna teplota a budes v tomhle relativne malym boxu svitit 400W, urcite pouzij silnejsi odtah. Kolem tech 300 urcite. Na 100x100x200 se bezne pouziva kolem 400m3/h a ty mas mensi prostor.

Samozrejme dost podstatna je teplota okoli boxu.

S tim pachacem: tzn. kolik dokaze spolehlive sat, aby dobre fungoval a neposkodil se. Kdyz na pachac, kterej udava 160m3 napojis vetrak, kterej bude foukat 300m3, tak to uhli v nem se jakoby vcucne a nebude fungovat a vsechen smrad pujde stejne ven.
siryamean
ok diky
Platenik
Ono je vzdycky lepsi mit ten vetrak o neco silnejsi nez se pocita, kdykoliv muzes snizit otacky regulatorem a mas aspon rezervu.

Neni zac :)
KrávaBětka
A jak je na tom to TT s hlukem? Dalo by se u toho pri nakym dobrym odhlucnenim i spát? Mel byvh hodne podobnous skrinku 100x80x150, takze nejspis TT (150 nebo 125?...). Pritah i odtah do normalni obytne mistnosti, sodik 400wdiky.
tuffgong1
Re: siryamean
s těma pacháčema se to má tak , že to číslo ketreé je v názvu je ideální průtok ....

Ale maximalni prutok je o něco víšší třeba u toho 160m3/h je max tušim někde kolem 200-230m3/h

Re: Platenik

s tim mohu jen souhlasit :D já mám na 150wHPS PK 420m3/h a mužu si to regulovat jak chci , halvně když pak člověk přejde na vyšší watáž , nebo v létě když začnou vedra , tak se nemusí kupovat silnější větrák :-)
IcanLearnUgRow
Krvavá bětka doporučuju koupit silnější větrák a zregulovat ho, bral bych to 150 zregulovat na polovinu a dostaneš se pod 20 db a tim pádem ti už budou dělat větší hluk ofukový ventilátory. ofuky se mi ale na noc vypínaj ze světlem a přes noc beží jenom odtah a u toho se spát dá, akorát pak bzučí ten ventilátor když se zreguluje, ale neni to nic hroznýho a to se dá vyřešit obalením ventilátoru něčím.
KrávaBětka
Ja se bal ze to bude hlucet vic :) tohle je ok, pripadne koupim spunty do usi :)
IcanLearnUgRow
jo špuntama sem to řešil taky , těd když jen slyšim ten parazitickej zvuk motoru větráku,když se zreguluje, tak u toho usnu bez špuntů :-)
jebutinajmeno
je to jednoduche...staci si z danych roymeru tve skrine vypocitat kolik ma m3 a podle toho zakoupit dane ufo...ja vzdy preferuju cca 2x-3x silnejsi odtah nez je skutecne potreba a tim se mi ydarne vzhzba plisen i kdyz pouzivam postriky v pozdejsim stadiu kvetu...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma