Candide |
Snad jsem to někde nepřehlédl, jestli ano, nezlobte se na mně. Ale za jakých podmínek dosahujete nejvyšší pálivosti? Jaký vztah má pálivost paprik a množství světla, teplota, případně vlhkost vzduchu či zeminy? |
|
|
vimnevim |
Někdde jsem četl, že čím větší vlhkost, tím pálivější... |
|
|
MDe_ |
Já zase opak ale vlhkostí jsou štavnatější a "sladší" |
|
|
John.Mall |
Pálivost není všechno, před sklizní omezená zálivka mých habaner podpořila pálivost, ale co z toho když mě habanera tak strašně nechutnají. Takže já raději méně pálivé ovšem chutné. |
|
|
vimnevim |
citace: |
Původní příspěvek od John.Mall
Pálivost není všechno, před sklizní omezená zálivka mých habaner podpořila pálivost, ale co z toho když mě habanera tak strašně nechutnají. Takže já raději méně pálivé ovšem chutné. |
Habanera už jsem taky vyřadil, na mě mají moc "plechovou" chuť... Máš-li rád mírně pálivé a chutné papričky vřele doporučuji druhy Ancho a Cascavel. Nic chutnějšího jsem ještě neměl a dají se tu koupit sušené.
Co se týče té pálivosti, vyčetl jsem to už ani nevím kde. Tvrdily, že je to obrana proti vlhkosti. Dělali testy se stejným druhem v různých podmínkách a nejpálivější byly ty, které rostly v nejvlhčím prostředí. Sám jsem nezkoušel... |
|
|
John.Mall |
Ancho jsem měl loni, sice dobré, alé už zase málo pálivé, můj favorit je Falaii. |
|
|
vimnevim |
Falaii jsem nikde nenašel tak nevím, teda jestli nemyslíš Fatalii ale to by mělo být nějaké habanero ?. Ancho používám jen kvůli chuti, když chci pálivost tak na to mám red hotky a ty mi vyhovujou :) |
|
|
John.Mall |
překlep, stane se, samozřejmě je to fatalii.
Já mám rád kombinaci obého. |
|
|
|