Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
Glycerin - Klikni zde pro originální téma
Candide
Nikde jsem to tu nenašel tak se ptám. Má tu někdo zkušenosti s použitím glycerinu při výrobě masti? Jaké množství ho přidáváte a v jaké fázi výroby?
H@nz
Proč přidávat glycerin?
MDe_
Glycerol, neboli glycerín, systematickým názvem propan-1,2,3-triol,(trojsytný alkohol) je hygroskopická bezbarvá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Je důležitou biogenní organickou sloučeninou, neboť je ve formě svých esterů součástí tuků. F značí farmaceutický, vhodný pro farmacii a kosmetiku.

a ta kosmetika - Krémy: používá se do krému k vytvoření masťového základu (zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako zvlhčovadlo v zubních pastách, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, žvýkaček, past, barviv a výbušnin)

http://www.glycerin.cz/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Glycerol

Snad ti to řekne co potřebuješ .. hlavně pozorně čti "součást" myslím že mast už je tak mazlavá a ještě jí házet tekutost je zbytečne ..
Candide
Díky, ale oba odkazy jsem si už pročetl. Díky za snahu, ale bohužel nejsem o moc moudřejší. Měl by napomáhat vstřebávání a měl by také zvyšovat hydrataci kůže, proto bych ho rád vyzkoušel.
Krychle
ve farmaceuticke technologii ma glycerol dulezite misto - pouziva se lekopisny 85% glycerol - Glycerolum 85%
Jedna se o cirou kapalinu konzistence sirupu, je hygroskopicky a misitelny s vodou a lihem v jakemkoliv pomeru, na vzduchu degraduje, v konc. nad 20% ma slabe antimikrobni ucinky, zvysujici se s koncentraci, jeho schopnost tvorit H-mustky ho radi k polarnim rozpostedlum, coz je jedno z jeho vyuziti, pro nektere latky je rozpoustedlem specifickym (pepsin, tanin, kyselina borita - znamy Jarischuv roztok, spousta polysacharidu, atd.), tez se vyuziva jako kosolvant, tj. napomaha rozpousteni latek jinak hure rozpustnych - diky zmene povrch. napeti. V hydratacnich kreemch nachazi vyuziti jako humektant, tj. latka ktera zadrzuje vlhkost v pripravku - diky sve hygroskopicnosti. Toho se da s vyhodou vyuzit prave pri priprave hydratacnich kremu - zduraznuji KREMU, ne masti! Je to latka polarni a v nepolarnim mastovem zakladu se nerozpusti, k tomu je treba vyzvorit emulzi typu voda v oleji, ci olej ve vode za pouziti patricnych emulgatoru.
Pri priprave slizu se pouziva jako vizkofiant - zvysuje viskozitu a tim stabilizuje pripravovane suspenze; nebo jako plastifikator pri priprave obalovanych tablet atd., jeho trojsytnosti se vyuziva pri tvorbe komplexu a pri priprave gelu, kde se pouziva vedle mnoha jinych jako latka umoznujici zesitovani gelotvornych castic (treba skrob, bavime se o hydrofilnim gelu)
Jako nahradu glycerolu pri priprave kremu je mozne pouzit makrogoly - polyethylenglykoly;) dle molekulove hmotnosti se jedna o kapalne ci pevne latky, vetsinou se pouziva fixni kombinace kapalneho i pevneho makrogolu.
Ve forme ruznych stearatu apod. se vyuziva jako tenzid na snizeni povrchoveho napeti a umozneni tvorby micel pri priprave emulzi.
V tele je hojne zastoupen jako soucast triacylglyrerolu - telniho tuku;)
H@nz
Takže otázka je jasná a vyřešená ;)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma