Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Glycerin
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Candide
Nový Člen

Karma uživatele Candide - 0% Pěstitelská

Registrován: Jan 2012
Příspěvků: 4  

Glycerin Příspěvek č. 1

Nikde jsem to tu nenašel tak se ptám. Má tu někdo zkušenosti s použitím glycerinu při výrobě masti? Jaké množství ho přidáváte a v jaké fázi výroby?

Old Post 17-01-2012 v 16:23 PM
Candide je offline   Profil uživatele Candide   Find more posts by Candide   Foto galerie člena Candide   Click here to Send Candide a Private Message   Add Candide to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 2

Proč přidávat glycerin?

Old Post 17-01-2012 v 17:18 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MDe_
Hulk Gardener

Karma uživatele MDe_ - 80% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 1130  

Příspěvek č. 3

Glycerol, neboli glycerín, systematickým názvem propan-1,2,3-triol,(trojsytný alkohol) je hygroskopická bezbarvá viskózní kapalina bez zápachu, sladké chuti. Je důležitou biogenní organickou sloučeninou, neboť je ve formě svých esterů součástí tuků. F značí farmaceutický, vhodný pro farmacii a kosmetiku.

a ta kosmetika - Krémy: používá se do krému k vytvoření masťového základu (zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako zvlhčovadlo v zubních pastách, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, žvýkaček, past, barviv a výbušnin)

http://www.glycerin.cz/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Glycerol

Snad ti to řekne co potřebuješ .. hlavně pozorně čti "součást" myslím že mast už je tak mazlavá a ještě jí házet tekutost je zbytečne ..

Old Post 17-01-2012 v 17:31 PM
MDe_ je offline   Profil uživatele MDe_   Find more posts by MDe_   Foto galerie člena MDe_   Click here to Send MDe_ a Private Message   Add MDe_ to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Candide
Nový Člen

Karma uživatele Candide - 0% Pěstitelská

Registrován: Jan 2012
Příspěvků: 4  

Příspěvek č. 4

Díky, ale oba odkazy jsem si už pročetl. Díky za snahu, ale bohužel nejsem o moc moudřejší. Měl by napomáhat vstřebávání a měl by také zvyšovat hydrataci kůže, proto bych ho rád vyzkoušel.

Old Post 17-01-2012 v 18:57 PM
Candide je offline   Profil uživatele Candide   Find more posts by Candide   Foto galerie člena Candide   Click here to Send Candide a Private Message   Add Candide to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Krychle
Sťatý Člen


Registrován: Mar 2003
Příspěvků: 899  

Příspěvek č. 5

ve farmaceuticke technologii ma glycerol dulezite misto - pouziva se lekopisny 85% glycerol - Glycerolum 85%
Jedna se o cirou kapalinu konzistence sirupu, je hygroskopicky a misitelny s vodou a lihem v jakemkoliv pomeru, na vzduchu degraduje, v konc. nad 20% ma slabe antimikrobni ucinky, zvysujici se s koncentraci, jeho schopnost tvorit H-mustky ho radi k polarnim rozpostedlum, coz je jedno z jeho vyuziti, pro nektere latky je rozpoustedlem specifickym (pepsin, tanin, kyselina borita - znamy Jarischuv roztok, spousta polysacharidu, atd.), tez se vyuziva jako kosolvant, tj. napomaha rozpousteni latek jinak hure rozpustnych - diky zmene povrch. napeti. V hydratacnich kreemch nachazi vyuziti jako humektant, tj. latka ktera zadrzuje vlhkost v pripravku - diky sve hygroskopicnosti. Toho se da s vyhodou vyuzit prave pri priprave hydratacnich kremu - zduraznuji KREMU, ne masti! Je to latka polarni a v nepolarnim mastovem zakladu se nerozpusti, k tomu je treba vyzvorit emulzi typu voda v oleji, ci olej ve vode za pouziti patricnych emulgatoru.
Pri priprave slizu se pouziva jako vizkofiant - zvysuje viskozitu a tim stabilizuje pripravovane suspenze; nebo jako plastifikator pri priprave obalovanych tablet atd., jeho trojsytnosti se vyuziva pri tvorbe komplexu a pri priprave gelu, kde se pouziva vedle mnoha jinych jako latka umoznujici zesitovani gelotvornych castic (treba skrob, bavime se o hydrofilnim gelu)
Jako nahradu glycerolu pri priprave kremu je mozne pouzit makrogoly - polyethylenglykoly dle molekulove hmotnosti se jedna o kapalne ci pevne latky, vetsinou se pouziva fixni kombinace kapalneho i pevneho makrogolu.
Ve forme ruznych stearatu apod. se vyuziva jako tenzid na snizeni povrchoveho napeti a umozneni tvorby micel pri priprave emulzi.
V tele je hojne zastoupen jako soucast triacylglyrerolu - telniho tuku

Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow
Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so

Old Post 17-01-2012 v 22:32 PM
Krychle je offline   Profil uživatele Krychle   Find more posts by Krychle   Foto galerie člena Krychle   Click here to Send Krychle a Private Message   Add Krychle to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
H@nz
Stálý Člen

Karma uživatele H@nz - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2011
Příspěvků: 72  

Příspěvek č. 6

Takže otázka je jasná a vyřešená

Old Post 19-01-2012 v 14:17 PM
H@nz je offline   Profil uživatele H@nz   Find more posts by H@nz   Foto galerie člena H@nz   Click here to Send H@nz a Private Message   Add H@nz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:52 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7207190 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív