Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
NFT pro zacatecniky-prvorodice :) - Klikni zde pro originální téma
helemese
Zdravim growery,chci se podelit o par informaci pro zacatecniky-sourn mych pouceni se z chyb,nazory vitany.
K zakladu,kvalitni klony,jsem prisel stastnou nahodou,a to od mistniho dlouholetyho clena. Parkrat jsem pestoval venku na divoko,takze s indoorem jsem do minuleho tydne nemel zkusenost,po tydnu priprav a 3 dnech zakorenovani par mych rad/chyb :

1. Pomucky-krome tanku,cb folie,cerpadla,zvlhcovace,vzduchovani,odsavani,hnojiv,vetraku atd. jsou dulezite kyble s merkou,ruzne pipety,dobry EC a Ph metr s kalibracnim roztokem,rozprasovac,vlhkomer,teplomer,2x 1l odmerka,peroxid 30,pestebni RW kostky,kalendar


2. Ph vody... tyden pred planovanym porizenim rizku si natocte aspon 2 kyble(naprosto cisty) vody a nechte odstat 24hod ,ne 12,ne 14 ale 24. Az pak zacnete s upravou Ph..zacnete pouze s namocenim pipety do Ph- Grow a naslednem michani v kybli,po par minutach zmerte Ph. Pro naslednou upravu v tanku(ja mam 40L) je dobre v 1l odmerce namichat z odstate vody Ph okolo 1-2 a nasledne dolevat do tanku az na pozadovanou hodnotu,coz je Ph mezi 5.2 - 6 . Pri michani postupovat po kapickach!

3. EC vody... nasledne si zkuste do kyble s odstatou vodou namichat zakladni hnojiva na nejnizsi udavanou koncentraci,ja mam mestskou vodu,takze EC pri nejnizsi koncentraci hnojiv mam okolo 0.8 .Pote EC hnojivama zvyste lehce pres 1 a az pak doladte Ph na 5.2(hnojiva Ph snizuji) a nechte macet RW kostky 24 hodin pred porizenim rizku. Par dnu pred porizenim klonu mejte pripraven a ustalen i roztok v tanku.. Ph okolo 5.6 ,EC na prvni dny 0.5 a teplota roztoku 22 stupnu,cerpadlo a vzduchovani zapnuto.

4. Den D ... pro rizky v sadbovacich kostickach udelame odpovidajici diru do vetsich macenych pestebnich kostek-ja jsem byl nedockavy a zaroven lezerni(postupoval jsem uplne opacne-nejdriv jsem si obstaral klony a az pak jsem jel narychlo pro petebni kostky a macel jsem je pouze 12 hodin v roztoku 5.6 Ph,coz se projevilo na zvysenem Ph(pres 6) po dukladnem okapani) Kostky jsem vykuchal moc a skviry okolo jsem jemne zacpal vykuchanym materialem-je dulezite,aby koreny zustaly skryte svetlu,takze je lepsi dat si zalezet a zjistit si predem,v cem dostanu klony. Dalsi chybu jsem udelal pri postrikovani klonu spray mixem,ktere jsem mel vinou nedbalosti 24 hodin v krabicce s mikrotenakem-na listech,ktere byly opreny o sacek,se hromadil postrik(sic velmi malo koncentrovany) ,takze konce zhnedly-ja jsem je ustrihl,co nejstasteji postrikaval cistou odstatou upravenou vodou a po 2 dnech ok. Dalsi ma chyba-RW pestebni kostky pred vsazenim klonu dukladne pomoci gravitace odvodnit,jemne! Nesmi byt moc nasakle,aby koreny mely pri prorustani kyslik. Opet MENE JE VICE
Takze 1. den .. Svetlo 18/6 Vlhkost 80% Pripraveny kyble s vodou okolo Ph 5.6(do zvlhcovace,do rozprasovace,na michani zalivky s root stimulatorem) Pred vsazenim kosticek do kostek namocit do roztoku Root stimulator,viz zaklady. Nechat kostky postavene nejlepe na prirodnim prkne nelakovanym,nebarvenym.
2. den .. s citem zalevat upravenou vodou s troskou root stimul.,je dobre zakryt Rw kostky ctvereckem cb folie
3. den .. davat pozor na zmeny listu,ale nepanikarit :) spalene konce listu kdyztak odstrihnout,zezacatku je nejlepsi CISTA ODLEZELA UPRAVENA VODA Ph 5.6 EC 0.5



Kazdy den kontrolovat Ph a EC vody v tanku,kyblich,rozprasovacich,odmerkach a pozor na kovove prvky v systemu http://grower.cz/forum/showthread.p...light=%2Bkoroze

1.den
2. den


Diky za reakce

Svetlo 400W
Tank 140x50
AH Dutch
12x Chronic
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od helemese
.... pozor na zlhcovace-kovove prvky....


O čem je řeč?
MDe_
http://grower.cz/pestovani/navody/d...azky/16.html#93
helemese
4.den vykoukly korinky z kostek,takze jsem rozprostrel netkanou textilii macenou 24 hod v zivnym roztoku Ph 5.5 EC 0.7 ,zakryl vanu a pripravenyma dirama vlozil na textilii.. jedna kostka se mi celkem sikovne rozlomila,takze jsem si ji rychle vyfotil a gumickou opravil:)
Pri planovani deklu su nezapomente udelat konce ohybaci pro snadny pristup k roztoku,ale pozor na koreny,nemaji radi svetlo! Prvnich 14 dni vypinejte cerpadlo nekolikrat za den na par desitek minut,aby se dostatecne prokyslicovaly korinky a nehrozilo utopeni. Je dobre pred polozenim textilie pri zapnutem cerpadle zkontrolovat prutok kanalky,mely by byt zaplnene ze 2/3. Textilii dobre roztahnout a ukoncit pred poslednim pricnym kanalkem pred odtokem.

MDe_ diky,mel jsem s timhle systemem trosku problem:)
helemese
5. den jsem se rozhodl vyzkouset motivovani rostlin http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49013
Vybral jsem si super cropping v kombinaci s low stress training,pro lepsi vyuziti mista v pestirne jsem 4 kousky ohnul a rostlinam okolo jemne rozdrtil na jednom miste vnitrni stavbu stonku,aby trosku zpomalily rust a neclonily ohnutym rostlinkam.
helemese
6.den se vzpamatovaly z pocatecniho utopeni (mely povadle konce listu,snizil jsem tedy prutok na minimum). Stonek se jiz opravuje a zesiluje.
helemese
7-9. den jsem provedl prvni vymenu roztoku,coz zahrnovalo cisteni tanku,cerpadla,vzduch kamenu a topeni s pomoci peroxidu,vse dokonale oplachl a na 24 hodinovy pruplach jsem namichal roztok ciste odstate vody a enzymu(1ml/L),cimz by se mely rozpustit prebytecne soli v rw kostkach a textilii a celkove zbavit necistot. Pote vodu opet vylit a namichat zivny roztok EC 0.4 a postupne po par dnech zlehka zvysovat. Pouzil jsem pulmesice k jeste lepsimu zaplneni pestirny,spodni vyhonky jsem ostrihal spolu s nekterymi prilis velkymi listy,ktere clonily,20.1.2012..coz by se delat nemelo:)

Cim vic kyblu,tim min starosti:)

Teplota vzduchu 25/19
vody 21
Vlhkost 80
Ph 5.5
EC 0.4-0.6

AH Dutch+root stimulator+enzymy
helemese
Doporucil bych kazdemu mit na zacatek jeste 2 spinaci hodiny navic,pumpa nemusi bezet nonstop,stejne tak ofuk ci mlhovac.
helemese
10. den Zdalo se mi,ze plato s kostkama i po cisteni celkem smrdi,jako stary akvarko,a jelikoz to mam dobre zatemnene a oblepene,pricina bude bud moc vody(pumpu vypinam parkrat za den) anebo spatny pristup vzduchu,pokutil jsem si tedy udelatko z kuchynsky nalevky,trubicky a dratku pro privod vzduchu do horniho plata ke korinkum,chci se zeptat,jestli jim to nevadi? Podle me by to melo mit dobry vliv na koreny,ma nekdo zkusenost s foukanim vzduchu ke korenum? Mohlo by je to vysusovat,ale zase okyslicovat..kazdopadne uz to nesmrdi,korinky jsou stale bile.
helemese
11. a 12. den den jsem konecne dodelal pestirnu k obrazu svemu,puvodne jsem chtel pouze vymalovat na bilo,ale pak si spolubydlici koupila novou postel a ja uzrel tu nadhernou velkou kartonovou krabici a bylo jasno :) Nejjednodussi reseni byva nejlepsi.
helemese
Uvital bych radu ohedne prepnuti a co vsechno zespodu ostrihat,je to Chronic,skoro 2 tydny u me,pred ohybanim pred 3 dny mely temer 30cm,nezastipovano,vetvi se mocne sam:)
Elimi
Nazdar

konkrétně s Chronicem osobní zkušennost nemám, ale moje NTF Marley's Collie je taky sativa hybrid. Počítej s tím, že se to po přepnutí ještě hodně vytáhne. Můžeš se těšit až na metrové kytky :-) Tyhle hybridní druhy rostou i v květu. A nestříhej dokud nemusíš...
zahradníček
Ahoj,
jedu teď taky chronic, ber to tak, že porostou ještě 14-dní květu, ale je to závislý taky na tom jak máš vysoko světlo... já je přepínal při cca. 30 cm, pak hromada ohýbání-lámání a teď mají kolem 50 cm, ale výbojku mám cca. 30 cm od vrcholků.
Ať to roste )
helemese
Diky za rady:) Potreboval bych to mit max do 100cm,abych zachoval vysku lampy(400W) nad vrcholky tech 50 cm,kdyz ji dam nize,uz mam teplotu kolem 29 u vrcholku. Takze jeste par dnu a radsi prepnu,nez to pak slozite krotit:) Matkar me upozornoval na 150% narust po prepnuti. Davate nejaky preventivni postriky?
zahradníček
100cm je nesmysl, to se čtyřkilem neprosvítíš, viz. http://grower.cz/pestovani/navody/l...tleni/2.html#11
a preventivní postřik myslíš jako na škůdce?
Easy Grow
Nechápu jaký je problém že máš u vrcholků 29 stupnů :D kytky ti bez problémů snesou 32-33 stupnů tak se toho neboj a dej jí níž..Víc prosvítíš a ušetříš místo nad lampou takže ti to akorát vyjde :)
helemese
Ten metr je max po technicky strance:) rozhodne netouzim mit v kumbalu dzungli,ocekavam tak 60-80 cm,tedka maji 30,kdy na ne mam hodit sit? S tou teplotou-cetl jsem tady,ze teplota vyssi 30 a nizsi 18 zpomaluje rust,navic se muzou spalit vrsky. Ja hlavne nikam nepospicham.Hnojky po vzoru Hlavy drzim okolo 0.5 , i kdyz enzymy tomu asi dost ubiraj. Je to radost sledovat,jak rostou. Premyslel jsem o nejakem prirodnim ochucovadle,je mozny do zalivky pridavat treba nejake rozslehane ovoce s upravenym ph ? Preventivni postrik proti obojimu,skudcum i plisni,pri presazovani jsem to nicim neosetroval.
helemese
14 dni na svem miste.. Zacaly doslova chlastat,za 4 dny skoro 10 litru,az jsem neveril:) poznamkovy kalendar je uzitecna vec. Objednal jsem si pro klidne vylety automaticky hasici pristroj 3 kg za 1200Kc ,dost mi drnci vzduchovac,sice zaveseny na gumicce,objevil jsem za 130Kc Atman 120L/h,staci to na 40 L a ma nekdo zkusenost s hlukem? Po celonocnim studiu urcite pujdu do water curing,jestli se to povede:) http://grower.cz/forum/showthread.p...light=%2Bcuring . Do vaporizeru nejspise idealni.. uvitam zkusenosti,diky za prvni i druhy k+:)

Svetlo 18/6
Ph 5.5
EC 0.6
Teplota 26/19 voda 21
Vlhkost 70-80
minimalni koncentrace AH Dutch +Root+Enzymy
helemese
15.den Rostou jako z vody :) Rano to musim prepnout na 12/12. Zpusobil jsem si upal/uzeh o lampu,boli me pulka hlavy:leaf: tak bacha:)
Mam Plagron Phytamin a BioNova Spraymix,je mozny to kombinovat? zatim jsem postrikoval jednou na zacatku. Rano jim prodlouzim noc.
Elimi
Po letech v hlíně jsem zkusil NFT a rozdíl v růstu je opravdu znatelný. Ještě dva týdny po přepnutí to vypadalo, že je vše pod kontrolou. Největší růstový spurt nastal kolem 10..dne a scrogový lán přešel do sogové fáze. U NFT je příjem živin daleko rychlejší a doporučuje se přepnout po dvou týdnech..U více klonů už po týdnu.

Teplotu u vrcholků bych jim určitě nezvyšoval, minimálně do druhé fáze květu.

Snížit hluk mi pomohlo zavěsit vzduchovací motorek na stahovací pásky, aby neměl kontakt s deskou a kamínek zavěsil, tak aby byl co nejdál od stěn nádrže.

viz. Phytamin a BioNova Spraymix - méně je někdy více
helemese
16-18.den Prepnul jsem z 18/6 na 15/9 zatim,snazim se ohybat velky listy dolu,ale je jich moc:) Pravidelna kontrola korinku a listu,Ph 5.5 EC 0.8 . Za par dnu prepnu na 12/12 ,provedu procisteni a vymenu roztoku,misto Root stimulatoru dam grow/bloom excellerator . Nezapomenout zacit pouzivat Ph- na kvet! Ma cenu na to davat sit?
helemese
20.den Po 24 hodinach procistovani enzymama jsem namichal novej roztok,kdyz se drzim starsich tabulek od AH ,tak po namichani doporuceny koncentrace na zacatek kvetu a pridani enzymu a excellaratoru do vody mam EC 0.5 z pocatecni hodnoty 0.1 . Vsiml jsem si,ze kluci z holandu pritlacili na novejsich tabulkach davkovani o asi 25% nahoru:) Jinac jsem vysadil zvlhcovacku,momentalne mam 2 dny po vysazeni vlhkost 60 - 65%,trosku se bojim,jestli to nezacne padat. Kratce nato jsem zabil 2 minimusky,ale protoze jsem je v rozcileni doslova smaznul ze sveta,nevim,co to bylo zac:) Listy jsem zkontroloval i ze spodu a nikde nic zatim..
Prilozil jsem fotku porovnani 10 dnu v rustu(10. - 20. den),Chronic,pri minimu hnojek,Phytamin 1x na zacatku ,4ks ohnute zezacatku,4ks rozdrceny stonek,4ks nadivoko s par pulmesickama,nejmohutnejsi jsou 4 pm,ale nejvice vrcholku maji ohnute kusy,ktere zabraly dvojnasobne misto.Snad to nekomu pomuze pri planovani :)

Svetlo 15/9
Voda 21-22
Vzduch 25/20
Vlhkost 60%
Ph 5.4
EC 0.5

AH Dutch+g/b excellarator+enzymy

zacinam se nudit,off topic:) ReacTable

Plexis - Síla v srdci

Kde je ta mala holka!! :)

Fort Boyard
helemese
21.den prepnuto na 12/12
26.den se objevily pidalky,kurvy nenazrany:) http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=3 Objednal jsem si Biobit XL ,zadnou housenku jsem zatim neobjevil v ty dzungli.. Nasadil jsem jeste par pavouku projistotu,snad mi ten biobit prijde rychle,v pze jsem ho nemoh sehnat v eshopech..Jeste zkusim na kmeny dat prouzek textilni superdrzici pasky,jestli se lapnou:)
Kytky vychlastaj 3-4 litry denne,maji pres 50cm,EC se mi vyhouplo na 1.2,takze dolivam hlavne cistou vodu.
helemese
14.den kvetu Priste budou stacit 4 kytky u chronicu:) Je to dzungle jako krava,uz se to neda ani kontrolovat,do spodu nedohlidnu. Dneska mi koonecne prisel biobit,ale behem poslednich dnu jsem odtrhal nekolik listu,ze kterejch si pidalky udelaly bivak(hneda seschnuta stocena cast listu) a zda se mi,ze uz nezerou(mozna se ale zakuklily,nevim),takze zatim asi vyckam,co myslite? Nejaky finty na srazeni vlhkosti? mam tam tak od 45-60%,na konecnou fazi kvetu by to chtelo tak 30? Mam vodni plochu 1m ctverecny..

Ph 5.2
EC 1.2 s enzymy
vysrknou 4L denne
Elimi
dražší varianta je odvlhčovač, ta levnější odvětrávat vzduch ze skříně mimo místnost, nejlépe ven
helemese
20.den kvetu Chronic je agresivni plevel:) Rozrostlo se to tak,ze jsem dneska jednu kytku stahnul sebou dolu pri kontrole korinku,snad to prezije,horsi veci me cekaly pod deklem-prvni fotka.. bile tecky-vysrazene soli,coz neni nic hrozneho,staci rozpustit vodou. Ovsem s tim druhym si rady nevim-je to plisen na spodni strane deklu? Zase ve vlhkym prostredi je nektera plisen prirozena zejo?:) Snad to bude ok,premyslim,jestli misto enzymu zacit pouzivat h2o2,pak bych mohl ten spodek deklu postrikat rozprasovacem. Taky mi zarostly kanalky korinkama,takze musim zvysit sklon tanku. Navenek kytkam nic nechybi.

Diky Elimi,vzduch mam ven z bytu,odvlhcovac je az posledni moznost,spis me zajimaly nejaky finty-treba kybl s piskem by mohl zabirat:)
helemese
Ph 5.2
EC 0.9
Elimi
helemese, raději se na ty bílé 'cosi' na rw mrkni pod lupou nebo mikroskopem. kdyby to byla plíseň, tak to můžeš podchytít na začátku. zkontroluj i konce kořínků.
desku ze spodu setři a můžeš použít slabý roztok dezinfekce ( Savo,.. ). plíseň, ať je jakkoliv ušlechtilá, by v tomhle systému neměla co dělat.

odvlhčování pískem je jako zvlhčování ručníkem...neefektivní. spousta lidí už to zkoušela bez valného výsledku.
helemese
37.den kvetu Budto jsem stredni kytky spalil lampou,anebo prehnojil,ale EC jsem mel 1 ,takze spis od lampy,u vrcholku bylo 29. Pruplach vodou a lampa vys to snad spravi.. nenapada nekoho,cim by to mohlo byt jinym?
helemese
Ph 5.3
EC 1
vzduch 25/19
voda 21
helemese
.
Easy Grow
Jak máš vysoko lampu? Já měl teď tu čest se spálenými listy od HPSka a vypadá to úplně jinak. Ale pokud to sou kytky ve střední části kde je největší teplo tak to může být tím.Změř teplotu přímo na tom místě kde sou kytky ve středu pod lampou jinak nevím.
helemese
mel jsem ji 30 cisel,ale u vrcholku bylo 30max .. ,nevim,co s tim je-kdyby to byl problem hnojek,tak proc zrovna ty prostredni? Orval jsem uz nekolik hrsti listu,tedka 2-3 dny cisty vody a uvidime,lampu mam uz tyden 50cm nad vrcholky a nelepsi se to. Korinky jsou ok,hnojim podle tabulek.
Easy Grow
Naprd že je snima nemůžeš manipulovat,kdybys mohl tak bys do prostředku dal jiné a zjistil bys "hot spot" :D :)

Jaké máš stínidlo?
Provádíš za světla postřik?
helemese
Vetrak mi to profoukne skrz,navic tedka je uprostred o polovinu mene listu,takze vzduch by mel proudit jeste lepe. Fakt nevim,zbyvaj 2-3 tydny.
Stinidlo mam klasickou vlastovku,postrik uz par tydnu nedavam.
Easy Grow
Ještě možnost taková že si nevyhrál nad těma škůdcema které si tam měl.I ty příznaky sou dost podobné.."reznutí"kroucení a pálení konečků listů jak si psal.
helemese
No asi jsem tam mel nakou tu pidalku,kazdopadne jsem zadnyho skudce nevidel,ani ze spodu listu,pavouci stradaj:) Kterej skudce by tohle mohl delat? Na fotce je videt mozny nedostatek fosforu-cerny fleky
mmamon
)
helemese
39.den kvetu
vodu mam 21-22,zkusim o stupen pritlacit,diky. Dneska uz to vypada vporadku,dalsi listy nezloutnou,takze vecer udelam posledni zivny roztok a za tyden flushing,dam jim 2 dny vodu s enzymama,pak neupravenou vodu s Ff a pak jeste par dnu cistou vodu ve tme. Prostrihavate spodky,anebo nechavate volny prubeh?

Kdy zacit proplachovat??
helemese
40.den bleskem tesne pred rozbreskem :)

Dneska jsem jim pritopil,po 4 dnech procistovani (voda,poslednich 24 hod s Final flush) jsem namichal zakladni davku s excellaratorem a enzymama a vecer o 20% pridal,lampu jsem dal zpatky na 30cm,uz asi nemaji moc casu,pocitam ten tyden max do zacatku flushingu,ale jsem zacatecnik,tak bych uvital rady.

EC 0.8 (s dvojitou davkou enzymu) .. tedka jsem tyden enzymy nemel a bylo jasne znat,ze kytky vychlastaly o polovinu mene vody,nez pri podavani enzymu i k zalivce.
AH bloom+micro
G/B excellarator
Enzymes+ konecne:)
Ph 5.3
Vlhkost 50
Voda 22
Vzduch 19/25,u vrcholku 29
helemese
Bezpecnost predevsim:)
helemese
Jeste jednou-uvital bych rady se zacatkem flushingu:)

Za odmenu..
http://www.youtube.com/watch?v=VJRk6SukBEw

http://www.youtube.com/watch?v=v3xUeYuwmq8

http://www.youtube.com/watch?v=ptHL...nel_video_title

a perla na konec:)
Fever Ray - Triangle Walks http://www.youtube.com/watch?v=3VJv...nel_video_title
helemese
44.den
Nic moc se nedeje,Ph klesa o nekolik desetin za den. Chtel jsem se zeptat nekoho,kdo pouziva AHoH Dutch formula,kolikanasobne prekracuje doporuceny davkovani,pze kdyz mixnu zakl.davku s enzymama,mam EC 0.6-0.8 ,zatim jsem zkusil postupne o 50% navic a mel jsem 1.2

Priste Chronica ohybat nebudu:)
helemese
49.den Pekne to bobtna,po procistovani jsem se rozhodl jeste par dnu hnojit,par palic jsem setnul,4 dny macel ve vode s vyschlou pomerancovou kurou,pul dne susil u lampy a je to moc prijemny povaporovani:) dym i chut je jemna i pres rychlosuseni,ucinky prekvapive silne a happy zatim:) ,dalo by se sklizet uz po tech 50 dnech.
DanDer
pardona ze to tady zasiram ale kde si sehnal ten hasicak?
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od DanDer
pardona ze to tady zasiram ale kde si sehnal ten hasicak?


Kde ho sehnal helemese netuším ale zkus to třeba tady http://klecka.cz/growshop/Bezpecnost/
helemese
citace:
Původní příspěvek od DanDer
pardona ze to tady zasiram ale kde si sehnal ten hasicak?



Zdar,v pohode..ja ho kupoval za 1200 na pestujdoma.cz,ale tam uz ho nemaj,zkus jim napsat,1700 od Klecky je dost:) ,ale zase je momentalne nejlevnejsi..
DanDer
diky diky
mmamon
)
aresek
Taky by mě celkem zajímalo, kde ho máš umístný, teda spíš nad čím. Rozsah má 4 stopy, když ho máš tak na stěně, tak to máš 4*2 stopy...tady máš video : http://www.youtube.com/watch?v=a77fD8fUayg .Tak když už sis ho sehnal, tak ho umísti líp, ať plní svou funkci:)

ať nejsem OT, tak sleduji od začátku a pěkná práce:)
helemese
citace:
Původní příspěvek od aresek
Taky by mě celkem zajímalo, kde ho máš umístný, teda spíš nad čím. Rozsah má 4 stopy, když ho máš tak na stěně, tak to máš 4*2 stopy...tady máš video : http://www.youtube.com/watch?v=a77fD8fUayg .Tak když už sis ho sehnal, tak ho umísti líp, ať plní svou funkci:)

ať nejsem OT, tak sleduji od začátku a pěkná práce:)


Pekny videjko:)diky za pochvalu,vse jsem vycetl tady na groweru. Mam ho prave nad einstalaci-predradnikem,vzduchovani a starsim vetrakem,jako je ve videu:),dale jsem ho umistil zaroven s vrchem dveri a v dosahu drevenych policek,v druhy pulce mistnosti je ten tank se 40 litry,coz je samo o sobe taky urcita prevence. Ta sance,ze by se stalo neco nepeknyho je stejna asi jako u compu v pokoji,ale jelikoz mam spolubydlici,nechci nechat nic nahode a i pro ne je to urcity uklidneni:) Diky vsem za k!
helemese
citace:
Původní příspěvek od mmamon
Hh, už ho tam nemají. Más ho v místností z důvodu elektroinstalace? nebylo by lepší ho dat trošku víc do prostoru - nemyslím nad kytky, ale, že by pak ta springler tryska neházela víc prášek na zed?..


Urcite by to lepsi bylo,ale mel bych pomerne snizenou pohyblivost,je to malej krcalek,par dnu jsem nad umistenim premyslel a tohle je opravdu nejvhodnejsi misto v dosahu metr od predradniku a prodluzky.

V bille tedka prodavaj vakuovaci nadoby s pumpickou,maj spousty velikosti,a kdyz mate tu jejich kartu,tak to zacina na 150 Kc,dobry na skladovani.. http://www.billa.cz/Layouts/dd_bi_s...9&pageId=110400
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od helemese

V bille tedka prodavaj vakuovaci nadoby s pumpickou,maj spousty velikosti,a kdyz mate tu jejich kartu,tak to zacina na 150 Kc,dobry na skladovani.. http://www.billa.cz/Layouts/dd_bi_s...9&pageId=110400


Já je měl, vydrželi cca rok pak přestali držet podtlak.. škoda, byly super.

edit: ten ventilek začal pouštět vzduch zpátky.
helemese
citace:
Původní příspěvek od bezdechu


Já je měl, vydrželi cca rok pak přestali držet podtlak.. škoda, byly super.


Tak to neni moc dobra vydrz.. ale vypada to bytelne,nemeckej vyrobce,to tesneni vypada taky kvalitne,no uvidime:)
jasnejbambus
moc pěknýý :) mňam :P
mmamon
)
helemese
citace:
Původní příspěvek od mmamon
diky za odpoved a typ na ty krabice, ty musim poridit.


No koupil jsem si 3 a ta nejvetsi nedrzi podtlak,takze si ji pujdu vymenit. Doporucoval bych teda koupit co nejmensi.

56.den,uz jsou 4 dny na FinalFlushi s neupravovanou vodou(pH 7-8) ,na kvetech se vyrojila spousta novych krasne bilych pestiku
helemese
61.den kosa.. 5 dnu FF a 5 dnu neupravovana voda,2 dny tmy. Novackum,jako jsem ja,musim doporucit dobre naplanovani sklizne,potrebujete minimalne cely den,ja jsem to skosil,povesil a z lenosti jsem to zacal ostrihavat od listu az druhy den,coz byla fatalni chyba:) Nicmene 4 kytky jsem ostrihal a nechal susit,na zbylych 8 jsem pouzil jeste watercuring,5 dnu namoceny v ciste cirkulujici vode,denne menene. Suseni probihalo na 2 etapy,prvni 4 kytky schly 5 dnu,ostatni macene pouze 3 dny.Pote schly jeste v krabici od caseu. Ucinky jsou vysoce nad ocekavanim,za tech 12 let huleni jeden z nejlepsich modelu:) Urcite je to zpusobeno kvalitni denni peci dle mistnich navoduu:) Z prvnich 4 kytek je 140g.
Spodky jsem vubec nestrihal,pouze otrhaval zluty listy a podle me je tretina gramaze prave ze spodni pulky
helemese
Pri watercuringu se do NFT tanku skvele vejdou cely kytky bez pristupu vzduchu,prvni 3 dny vylivate zelenou brecku:) takovej phytamin se na listech drzi dlouho
Dole prvni 4 kytky bez watercuringu,pouze osprchovany-140
helemese
fotka dole-8 kytek po watercuringu,urcite ubylo vic objemu

http://www.youtube.com/watch?v=ykI7...ture=plpp_video


http://www.youtube.com/watch?v=T0oU...Q&lf=plpp_video
helemese
celkem bylo 330g:)
helemese
Mno..kdyby mel nekdo zajem o komponenty,necht se ozve:)
helemese
NFT tank s deklem,predradniky 250 a 400,nejaky svetla,stinitko vlastovka,hnojky,postriky,cerpadlo,vzduchovaci motorek,meraky.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma