Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Kubcova Šalvěj Divotvorná - Klikni zde pro originální téma
Kubeec
Zdravím!

Konečně po dlouhém hledání jsem na jednom bazaru koupil řízek šalvěje.Před dvěma týdny mi to přišlo.Místo řízku jsem však dostal celý kus rostliny v dezolátním stavu- 4 rozlámané stonky skoro bez listů, když už tak byli kompletně černé.Ty jsem otrhal a stonek poupravil.Teď po dvou týdnech už mi začalo růst celkem dost listů ale mám problém- jakmile nějaký začné růst, ihned mu zhnědnou okraje.Nevíte čím by to mohlo být způsobeno?

Podmínky:
-šalvěj je zasazená ve směsi perlitu,zeminy pro pokoj. kytky a humusu
-pořád ji mám v parníku
-je hned za oknem čili celodenní nepřímé světlo + večer dosvicuji lampičkou
-rosil jsem několikrát denně, zjistil jsem, že to může být důvod hnědnutí list a tak jsem přestal, listy ale pořád beze změny
-zalívám cca. co 5 dní
-hnojím zatím krystalonem, mám v plánu cca. 1x za 14 dní, později koupím ogranické hnojivo
-stálá teplota 17-22 C

Díky za rady ;)
ROBE
Ahoj! Nevím jestli znáš toto forum,když tak se nato koukni,snad ti to pomuže

http://houba.cz/forum/viewforum.php?f=86

Jinak, hezky se chytla,snad se ti podaří dát ji do pořádku!;)

když budeš dělat řezy dej prosím vědět,budu mít zájem.
Ahoj!
Kubeec
Tak listy už se dost lepší, asi to bylo jen změnou podmínek.Jak budu mít řezy určitě se ozvu. Jinak je normální, že jsem už asi 9 dní nezalíval ani nerosil a substrát je pořád dost vlhký?
Kubeec
Táákže nějaký ten update ;)

Šalvějka se chytla hezky, včera jsem dokonce udělal dva řízky, tak uvidím jak se to chytne.

Dneska jsem poprvé vyzkoušel její účinky, z řízkování my zbylo cca. 6 středně velkých listů, tak se s vámi podělím o report:

Rozhodl jsem se je rozdělit listy na 2 kotle bonga. Zakryl jsem si v pokoji okna a zapálil si svíčku. Sednul jsem si s bongem na postel a šel jsem na to. Vytáhl jsem tryskový zapalovač a začal jsem pálit. Vše jsem vzdechnul, poctivě držel a vyfoukl.Ihned na mě přišel zvláštní pocit. Celý pokoj se začal jakoby vlnit a mě zachvátilo obrovské teplo.Pak jsem si vzpomněl, že na mě čekají ještě 3 listy, zasekaně jsem je nabil do bonga a opět vše stáhl a držel. Pak už jsem pociťoval opravdu něco zvláštního, vše se mi divně kroutilo a jakmile jsem zavřel oči, viděl jsem množství různých záblesků, které si už nepamatuji.Pak jsem si pomysles: Vždyť mi to nic nedělá..( Co bych taky chtěl z pár lístků..) Ale hned po tom se mi v hlavě jakoby objevil jiný, ženský hlas, který říkal něco ve smyslu: Ne? A proč se ti sama zvedá ruka? Podíval jsem se na svojí ruku,která se zvedala sama od sebe, cítil jsem jak v ní proudí zvláštní teplo.V té chvíli se začalo pohybovat i celé mé tělo do strany.V hlavě mi pořád zněl hlas "Paní šalvěje" , ale co říkal už nevím.Pak tak rychle jak to začalo, to i skončilo.

Myslím si, že na velmi malé množství lístku slušný a pro mě zajímavý zážitek.
Btw. dostalo se mi do rukou pár semínek mimosy hostilis, které jsem dal klíčit, tak dám vědět jak to bude pokračovat ;)

Obrázky:
1 - Šalvějka před řízkováním
2 - řízky
Trichome-pro!
čágo, fakt si jí dobře zmátořil, K+, a jestli budeš mít i jeden řez pro mě tak beru:-). Jinak někde sem četl že se tomu nejvíc daří v hydroponii, tak když budeš mít budovatelskou náladu... jinak držim palce
bezdechu
Už jsi sehnal lepší hnojky než kristalon? Já hnojím šalvěj BioBizzem co mi zbývá ze zálivky pro kytky a jsem max spokojen i s chutí při kouření.. ten kristalon tam musí být fest cítit.
Kubeec
Biobizz na mě bude čekat pod stromkem ;) Jinak díky za K+ , řezy mám ještě pro sebe, ale ty další už nechám pro zájemce.
Akolitor
Pěkné :)
Prosimtě.. jak je to se zákonem četl jsem že salvinorinu A je nyní na seznamu zakázaných látek ale zase v jednom článku jsem četl že prý vláda nemá pravomoc zakazovat pěstování rostlin šalvěje. Jak to tedy je? Děkuji za radu..

ten článek
http://rostlinky.net/zakaz-salveje-divotvorne-2
Kubeec
Ze stránek http://salvej-divotvorna.info/ ...

Pěstování Šalvěje divotvorné pro okrasné účely je legální. Sušení šalvěje a extrakce Salvinorinu A z listů je v ČR od roku 2011 nelegální.

Takže tak ;)
Akolitor
Díky :) a ještě jsem se dnes o tom bavil s kámošem a ten mi tvrdil že když budu mít za oknem šalvěj přijde na to policie a najde u mě v bytě nebo domě papírky popřípadě další kuřácké potřeby.. tak že budu mít velké problémy.. je to tak?
Kubeec
citace:
Původní příspěvek od Akolitor
Díky :) a ještě jsem se dnes o tom bavil s kámošem a ten mi tvrdil že když budu mít za oknem šalvěj přijde na to policie a najde u mě v bytě nebo domě papírky popřípadě další kuřácké potřeby.. tak že budu mít velké problémy.. je to tak?

O tom nic nevím ale je to určitě blbost, šalvěj si v pohodě pěstovat můžeš a to že máš nějaký papírky nebo tak vůbec nic nedokazuje, to koupíš všude...
Akolitor
To pevně doufám.. ale na té samé stránce co jsi poslal ty píší něco podobného.. :(
Doufám že je to spíš taková nadsázka..

http://salvej-divotvorna.info/www/legislativa.php
tuffgong1
podle mě hlavní problém policie je to ,že šalvěj pozná tak jeden ze 100 příslušníků :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma