Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
600W homemade NFT - northern lights - Klikni zde pro originální téma
Chci vám představit svůj systém :

Původně jsem jel ebb&flow, na kterém jsem sklidil 5 sklizní... každá se mi povedla, jen jsem měl chuť už zkusit něco jiného... srala mě hlavně ta neustálá práce s hydrotonem.. Velice mě zaujalo NFT, hlavně i z důvodu, že jsem mohl používat téměř stejné vybavení :)


EQUIPMENT

box: Darkroom 120

ventilace :
odtah - Prima Klima 420m3/hod s termostatem a regulátorem otáček
přítah - pasivní
ofuk - větrák 45W
pachový filtr Home Edition

osvětlení :

A-wing medium s tepelným štítem

růst -
2x18 W philips LTD 965
200W plug and grow
600W Metalhalogenid Sunmaster

květ -
600W Philips son-t pia plus

system :

Napouštěcí stůl DUMA 100x75x7,5 cm
čerpadlo 1000l/hod
vzduchovadlo atman 7500
netkaná textílie
2 metry hadice s vnějším průměrem 16mm
2 metry černobílé folie
Osazenstvo abych nezapoměl je Northern lights, už ho jedu potřetí a maximální spokojenost!

Na růst jsem to měl trošku složitější, protože se mi protáhlo minulé kolo a já už měl koupené klony, takže jsem narychlo udělal malý systémek ze skříně na oblečení :)
Bylo zapotřebí :

-Vzduchovadlo Atman 7500 ( 2x180 l / hod )
-vzduchovací kameny
-pár metrů hadiček
-plastová krabice s víkem z obi
-armatura na 2 trubice 18W - obi
-2 trubice LTD 965 philips
-cca metr černobílé folie
-malý klipsňák

celé mi to přijde docela easy... a můžu říct že to rostlo geniálně! ty trubice na růst rozhodně doporučuju!!!
náhled do bubbleru

kořeny vypadají trošku dohněda... každopádně byli krásně bílé.. je to jen focené ve stínu


ještě jsem zapoměl dodat :

klony jsem dostal k malých rockwoolových kostkách, které jsem dal do malých hydroponických košíčku a dosypal hydrotonem.
Pak už začali být moc veliké a já v boxu stále neměl místo, takže jsem pořád jen zastřihával a zastřihával a snažil se je držet u zemi.
Musel jsem je nakonec přesadit z těch košíčků do rockwoolových kostek, protože přesně tohle byla ta chvíle, kdy jsem si řekl že udělám NFT a už nebudu dělat EBB flow :)
Stejně pro ně pořád bylo málo místa ale s tím jsem už hold nic nenadělal :D

Do velkých RW kostek jsem teda udělal díru (kupoval jsem bez díry), do ní jsem dal tu malou kostičku vytáhlou z hydroponického košíčku a celé zase dosypal hydrotonem.

Byl to jen takový pokus... ale řekl bych, že tahle kombinace je přímo luxus pro zakořenení :)
Jinak abych nezapoměl... celý růst jsem používal jenom peroxid vodíku 30% a srovnával Ph kolem 6,0.

Myslím, že na růst je peroxid nejlepší :) poslední týden růstu jsem začal přidávat už normálně 1-2-3 a enzymy.
Tady už jsou konečně přemístěné do boxu a rozsvíceno 600W MH sunmaster :)

Zatím to nft ještě nebylo domyšlené tak udělal jsem z toho narychlovku udělal zase bubbler.

Prostě jen vana napuštená vodou a vzduchovadlo... easy

Takhle to bylo asi týden.

Z mých předchozích pěstů mám zkušenost s tím že je nejdůležitější je držet všechny kytky v jedné rovině a tím dokolane využít celou plochu. Dělám zásadně SCROG, přijde mi to velice efektivní a snadněji pak lze dosáhnout té stejné výšky rostlin.

Každá z nich je asi 2-3x zastřižená, většinou se povedlo FIM, takže na každé tak 8-16 vrcholů ve výšce 30 cm.. což já beru jako úspěšný růst :)

hnojiva :

AH 1-2-3, enzymy, root stimulator
Bohužel jsem nečekal, že tady budu vůbec dělat příspěvek, takže nemám fotky z posledních 10 dnů. Což bylo :
2 dny růst v bubbleru
předělání systému na nft
další 2 dny růstu aby si kytky zvykly na změnu.. btw nebylo na nich vidět, že by vůbec nějakou zaznamenali :D
pak aplikace sítě (scrog)
přepnutí na květ
a ještě 5 dní květu.

Za celou dobu jsem se prostě jen snažil na ně dát co nejvíc půlměsíčků, zastřihávat a držet je stále ve stejné výšce. Jsou teď přesně jak bych si představoval, takže zatím jde všechno skvěle :)

Za chvíli přiložím fotos..
6. den 12/12

Takže systém už je předělaný na nft a všechno běží jak má :)

dnes zrovna aplikace phitaminu.

Zapoměl jsem ještě doplnit, že celý růst jsem používal Cropmax (teď nově cropspray) od plagronu. Společně s phitaminem střídám tyto 2 postřiky každé 3 dny celou dobu růstu. Poslední aplikace cropmaxu dávám v době přepnutí, pak už jen phitamin do doby než vyrostou šišky. Kombinace těchto postřiků si myslím, že udělá kytky velice na pohled zdravé, více se větví, líp reagují na stres (přesazování- já je přesadil 4x celkem :D) a hlavně listy jsou krásně zdravé a zelené.

Doporučuju

tady je pohled na to jak jsem si hrál s těma půlměsíčkama a zastřihával. Bohužel moje nejlepší kousky, kde se povedl třeba i 2x FIM na jedné jsou někde v té džungli a nejde to vyfotit :D Tady jsou pro příklad nějaké z kraje.
Pohled na výšku rostlin.. jsou nízké a rozlehlé.. přesně jak jsem chtěl :)
Narazil jsme na první problém. Kořeny.

Po pár dnech jsem nahlédnul pod folii - abych vyfotil i kořeny, no a jsou trošku nahnědlé :/

Očividně to nebude nic zlého, jde totiž vidět, že hnědnou jenom všechny kořeny, které nejsou v přímém kontaktu s textilií. Škoda je, že jsem se rozmyslel pozdě že udělám nft, jinak bych z těch kostek nesundával ten igelit a ze stran by kořeny ani nerostly.

Každopádně všechny nové kořeny jsou zase krásně bílé jak by měli být. Mám se toho nějak obávat? Nebo napadá někoho čím by to mohlo být?

Ph udržuju 5,8 - 6,2
Ec neměřím, ale jedu AH a pokud dávám dávkování co je napsáno, nemělo by to jít přehnojit, mám navíc i zkušenosti s dáváním většich dávek a v pohodě.
teplota roztoku konstantně kolem 22 stupňů.

Nic jiného mě nenapadá... ale ta barva mě znepokojuje :/
Zítra zkusím pomocí vodováhy zjistit jak moc mám nakloněnou tu vanu, jestli náhodou se to nepohnulo (je to jen podložené, není to napevno).
Aby se právě někde nezdržovala voda. Taky asi proliju celý systém vodou s peroxidem.

Nic jiného mě nenapadá.
nawy
ahoj, holky vypadaj mocmoc pekne, rozlehle ;D trochu nahnedli korinky nijak nevadi,dulezity je aby se to nejak "nesirilo" na tech poslednich fotkach to vypada hezky bíle.
mel bych par otazek : kolik davas peroxidu na litr a jak casto? O kolik cm mas posazenou vys vanu u pritoku nez u odtoku ? a jestli muzu poprosit o fotku jak si vyresil ten pritok nahore, dik ;)
at to roste!
S tím peroxidem.. dávám běžně do vody 1ml/litr 30% po celou dobu růstu.. ale pozor.. k peroxidu nemůžeš dávat žádné živé složky... enzymy, root stimulator, atd. - zabíjí to všechno, takže bys jen plítval. Každopádně ti to čistí systém a zároveň to okysličuje kořeny, které pak rychleji rostou a jsou krásně bílé. Na růst fakt doporučuju... je to levné a velice účinné :)

jinak ten odtok a přítok to ti změřím zítra... prostě jsem to jen na jedné straně podložil takovou laťkou (výška asi 3cm) a bylo.. nijak moc jsem to nekoumal :) škoda, že jsem nedělal fotky, když jsem to předělával. Nevím jestli to teď pujde nějak vyfotit :D
7. den 12/12

teplota :
den 26°C
noc 18°C
vlhkost 50-60%

Takže dnes jsem celý systém prolil čistou vodou s upraveným ph 6.0 a 2 ml / litr peroxidu 30%. Nechal jsem 6 hodin cyklovat.. mělo by to pročistit celý systém a zároveň trošku pomoct těm kořenům, které mají nahnědlou barvu.

Pak jsem dal novou zálivku :
2-3 AH
enzymes
growth/bloom accelerator
ph 6.0



Jinak dnes jsem dělal úpravu kytiček... zastřihal jsem všechny spodky a malé větvičky co rostou pod sítí.. stejně by na ně nesvítilo, takže jenom kradou energii rostlině. Chci jen velké palice.. žádné spodky :D

vzledově je to zatím dle mých představ scrogu ;)
mmamon
)
Mr.Klo
Hola
mas to hezky, korinku se neboj...kdyz rostou hned bile tak cajk
a jeste bych te chtel poprosit mas nejakou fotku NL vypestku??NL je muj sen a chtel bych videt jak vypada?? dik a at se dari
K vašim otázkám :

To nawy : bohužel už se do systému nedostanu, abych ti ukázal jak vypadá to zapojení té hadice... ale je to jednoduché.. od čerpadla mi jde hadice, která vede skrze celou vanu a na konci je rozdělená pomocí "eLka" na 2 další hadice, které jsou na koncích zatěsněné a v každé hadici je udělaných spousta děr po celé ploše ( abych to prostě stékalo po celé ploše vany dolů).
Jinak výšku vany mám na nižší straně (u čerpadla) 37 cm a na vyšší strany 43 cm.. nevím kolik má být ideální naklonění.. ale mě to funguje skvěle.. a vypadá to, že mi nikde voda nestojí a neusále cirkuluje.
Nafotím ti to až to sklidím :)

To mmamon : kořeňák jsem tentokrát nepoužíval na začátku nepoužíval skoro vůbec.. prvních pár týdnů jsem dával jenom ten peroxid (myslím, že ten sám o sobě funguje jako kořeňák) a pak jsem začal pomalu dávat 1 od AH na grow s tím peroxidem dohromady. A až poslední týden před přepnutím jsem dával 1,2,3 od AH a k tomu kořeňák. Takže celkem jsem tam kořeňák měl jen týden.
No a jestli můžu doporučit.. když už nějaký kořeňák, tak Rhizotonic od Canny.. já měl sice teď root od AH ale s rhizotonicem mám nejlepší zkušenosti. Jinak já dal novou zálivku hned po tom proplachování.. No a pokud zbytky peroxidu zabili nějaké enzymy, tak mě to nezabije :) Myslím, že peroxidu zůstalo v systému tak malé množství oproti zálivce, že to má zanedbatelný efekt :)

Btw díky za karmu! :)

To Mr.Klo Díky :) kořínky už jsou na tom skvěle.. uvidíš na fotkách níže.. Dám tam i ty fotky z té předchozí sklizně.
12. den 12/12

Takže mám tady další update...

teplota :
den : 27°C
noc : 18°C
vlhkost 50-60%

holkám se daří velice hezky, každý den slušně povyrostly a tak skoro každý zastrkávám povyrostlé palice pod síť, abych udržel stejnou výšku a tudíž mohl mít lampu co nejníž rostlinám. Snažím se je taky pěkně rozložit, aby v každé díře ve scrogu byla jedna pořádná vrcholovka :)


Jinak kořenový systém je očividně uplně ok.. ty nahnědlé kořeny jsou asi opravdu ty, které prostě neunesly to, že byli předtím celou dobu ponořené ve vodě (bubbler) a pak jsem je přesadil do NFT, kde nejsou ponořené vůbec.. každopádně to ničemu nevadí, protože narostla spousta nových kořenů a ty jsou krásně bílé :)

tady je pár fotek..

první dvě fotos jsou před a po každodenním zahnutím
konečně jsem si taky koupil pachový filtr... tak jsem ho aplikoval a taky jsem odhlučnil ventilátor molitanem.... je to vzhledově trošku na "punk", ale účel je splněn :)











Tady je ještě pohled seshora
Tady je pohled na kořenový systém
Kořeny jsou opravdu krásně bílé... a tak rychle rostou.. že mi ze dne na den začali prorůstat 2 vrstvama textílie až do nádrže s vodou :D budu s tím muset něco udělat jinak by mi mohli zarůst do čerpadla.. Asi dám jen do té díry kterou to teče ven a kolem hadice nějakou látku.. látkou by to prorůst nemělo :)

btw zapoměl jsem předtím dodat, že v nádrži mám i to vzduchovadlo co jsem měl na bubbleru.. takže celou nádrž ještě okysličuju.. myslím, že s dostatkem kyslíku kořeny rozhodně problém nemají ;)
Tady ještě 2 fotky z noční přepadovky...



btw nevíte někdo jak se dají přidat víc než 2 fotky k příšpěvku? :D Radši bych to všechno narval do jednoho než tady dělat 6 příspěvků... thx!


Klamath
by si se musel nechat preradit modem do galerie...
jinak pekny, mam taky stan 120x120 taky svetlo 600 ale jedu bublaky, tak se na tebe budu koukat a porovnavat :D
To Mr.Klo : Tady máš ty fotky z minulého kola Northern lights...

je to ebbflow,scrog,myslím že tak 50 kytek, které jsem jednou zastřihl a přepínal uplně malé. Jinak všechen equip stejný jako tohle kolo.
Celkem toho bylo 440g a to jsem se o ně skoro vůbec nestaral... prostě jen jednou týdně dolil vodu, neměril ph, prostě žádná péče. Celkově mě northen lights velice překvapil.. Teď z něj chci zkusit vytěžit maximum.. tak jsem zvědavý jak to dopadne tohle kolo... potřebuju prostě víc než 1 g/W :)
15. den 12/12

teplota
28°C den
17°C noc
vlkhost 50-60%
teplota roztoku 23°C
ph 6.0

všechny tyhle hodnoty si držím konstantně. Budu jen muset pomalu začít trošku redukovat tu vlkhost.

Jinak udělal jsem další kosmetické úpravy... něco přes 2 hodiny jsem zase stříhal spodky.. skoro plný kýbl listů a větviček, na kterých by pod sítí ve finále stejně nic nebylo.

Taky jsem poslední 2 dny měřil úbytek vody v nádrži... A je to skoro 10L/den :D na to, že je to začátek 3. týdne květu je to docela dost :)
Tady mám fotku hnojek, které používám. Mám mezi nima nějaké nové a mám zrovna dotaz..

Poslední kola jsem jel vždycky PK 13/14 od B´cuzz, který má dávkování po celou dobu květu zvyšovat od 2,5 ml do 15 ml. Ten teď v growshopu neměli a já si to koupil od canny. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo mít uplně jiné dávkování. Vyčetl jsem, že jsem to má přidávat do roztoku pouze 1 týden v květu, 3 týdny před sklizní (to jsem si to zatím ani nemusel kupovat..).
Každopádně jsem dostal zadarmo 100ml greensensation tak to chci vyzkoušet. No a chci vědět jestli máte někdo zkušenosti s přidávám těchto 2 hnojiv dohromady?? Přemýšlím právě nad tím kdy tam co dávat.
Tady je můj návrh na poslední 4 týdny... šlo by to?Nechci to právě přehnojit a nemám EC metr.

5.týden : AH 2,3 , enzymes, g/b accelerator
6.týden : AH 2,3 , enzymes, g/b accelerator + PK 13/14
7.týden : AH 2,3 , enzymes, g/b accelerator + greensensation
8.týden : flushing - AH final solution

je to reálné?




Tady je ještě pohled na celý systém. Takhle to beze změny bude až do konce.
Mr.Klo
Hola dekuji...
NL je muj sen a jeste sem nemel s nim tu cest...co sem videl jako venek....lepsi sem nevidel ani po 8 letech, palice byly potekly pliskyrisou fakt mazet , tak sem zvedavej na in
budu sledovat a at se dari...dik
20.den 12/12

28°C den
17°C noc
vlkhost 50%
teplota roztoku 23°C
pH 5.8

Zase jsem dělal kosmetické úpravy pod sítí a doufám, že nadobro se zbavil spodků :)

Dnes jsem preventivně pročisťoval systém peroxidem ( 2ml / L ).

Jinak vypadají, že jim nic nechybí :) šištičky se začínají den ode dne krásně nafukovat..
Vyskytlo se mi pár problémů..

Na pár kytkách mám nějaké světle zelené ty vrchy.. nevíte čím to může být? na groweru jsem se dočetl, že je to většinou špatným pH.. to já každopádně měřím a mám tam pořád tak 5,5-6,0.
jinak teplota v boxu stále 17-26°C

hnojky dávám AH 2,3, enzymy, g/b accelerator.. všechno podle dávkování
navíc kdyby to bylo hnojkama... vodu mají přece všechny stejnou... takže by museli mít stejnou barvu všechny
nechci aby to došlo k něčemu horšímu tak chci zavčasu reagovat

Jinak taky jsem našel pár svilušek a asi i nějakou trášněnku.. Takže teď přemýšlím, co na to dát když je to v 22. dnu květu..
Hlava mi doporučil Plant Vitality plus.. je každopádně docela drahý :/ řekl bych, že jsem na ty sviluchy přišel hned jak se tam dostali.. na většině listů nejsou žádné stopy.. takže nemáte nějaký levný tip.. čím se jich zbavit a neublížit kytkám?pročetl jsem si několikrát všechny ty thready o sviluškách atd. no a stejně nevím co použít.. každý přípravek je někým hodnocen kladně a někým záporně.. Ta celý debata je tudíž docela zmatená..

Možná to na těch fotkách není tak moc poznat.. ale když se tam podívám tak mě to uplně palí do oka, že mají jinou barvu.

Každopádně díky za každou radu!!
stara_baterka
vypadá to fakt super....jsem zvědavý jak to pojede do budoucna :)....
K+ letí :)
ReeJack
první co dělám s hlínou, je že ji prosmažím v troubě, to zabije veškerej neřád...
FrYnK
cau,,, tak svetlejsi to muze byt proto ze mas nizko lampu,, nektery genetiky nenesou moc dobre lampu nize nez 50 cm (mluvim o 600 W) takze zkus dat vys lampu a uvidis jak zareagujou po trech dnech,, druha moznost je ta ze jak ty uprostred maj vic svetla nez po krajich tak maji vytajnejsi rust a vetsi potrebu zivin...opet bych dal lampu vejs nez jim pridavat hnojiva...

se sviluskama uz je to ted horsi...co orpavdu funguje je omite,, v kombinaci s nissorunem je to jeste lepsi, ale oba tyhle pripravky se tam drzej celkem dlouho a to uz asi neni nejlepsi v 22. dnu kvetu... velmi rychlej rozklad a tudiz jedna z mala veci ktery by si mohl pouzit je vermitec....ma kratkou ochranou lhutu a neni moc drahej a nebo uz to proste nechat. pokusit se drzet trosku vyssi vlhkost, ale zase ne moc aby nehnili palice, vysoka vlhkost temhle svinim neprospiva a nemuzou se teda pak tak rychle mnozit stejne jako nizka teplota...takze nizzsi teplotu, vyssi vlhkost (do 60% +-) a uz to asi nechat....
power
Cau , nedavno jsem nasel CannaCure , ma se to aplikovat pravidelne od decka po palice takze by to nemelo mit spatny vliv na chut . http://www.klecka.cz/growshop/Hnoji...Cure_0_75l.html
To power:

Teď jsem si hodně četl o tom CannaCure a vypadá to opravdu dobře!

CANNACURE je první produkt firmy CANNA, který kontroluje škůdce rostlin. Přípravek CANNACURE byl představen na veletrhu Spannabis v únoru 2011 a od té doby ho oceňuje mnoho uživatelů.
100 % přirozené potírání škůdců

CANNACURE je stimulátor růstu se speciální vlastností – s kontrolou škůdců rostlin ekologickým způsobem. Používáním přípravku CANNACURE se může rostlina soustředit na produkci větších květů a vyšších výnosů během celého pěstování až do sklizně.

CANNA's Research Laboratorium tím vytvořila unikátní produkt s vícero funkcemi:
kontroluje škůdce rostlin a obilnou sněť díky ekologickým fyzickým vlastnostem
dodává výživné látky prostřednictvím listů a udržuje tak rostlinu v patřičné kondici.

během víkendu o tom ještě počtu a asi si to objednám :) Díky za radu

To FrYnK:
je pravda, že lampu jsem měl docela blízko.. asi tak kolem 30cm.. mám tam i heatshield na a-wingu.. a ten sníží teplotu o pár stupňů.. Tak jsem se snažil to mít co nejníž.. dal jsem to na 50cm.. uvidíme :)

To ReeJack:
..všiml sis na tomto threadu nějaké debaty o hlíně? :D já mám hydro jestli si toho nevšiml :D hlínu ani nedělám takže tvá rada je trošku offtopic :)

To stara_baterka:
thx za K+ :)
FrYnK
nejde toli o teplotu jako o samtony presviceni,, proste moc lumelu :)
25.den 12/12

takže lampu jsem teda zvednul, u šišek jsem tím snížil teplotu z 28 na 25.. no ale zatím jsem moc změnu té barvy listů nezaznamenal, ale rozhodně všechny vypadají zdravě a tak, že jim asi nic nechybí :)

Teplota

den 25°C
noc 18°C
vlhkost 55%
pH 5.8

Hnojiva

AH 2,3, enzymes, g/b accelerator
dneska tomu poprvé dám Canna PK 13-14.. má se to dávat 3 týdny před sklizní po dobu jednoho týdne 15ml/10l. Já to budu dávat po dobu 10 dní a dávkování postupně zvyšovat z 8ml na 20ml/10l.



Jinak zítra budu objednávat něco na ty svilušky, kterých jsem tady pár zahlídl. A bude to teda buť Hlavou osvědčený Plant Vitality plus a nebo novinku CANNACURE... Každopádně to musí být něco nechemického, nechci tomu dávat žádný chemický postřik. Cannacure mě láká tím, že nejen hubí škůdce a hmyz ale celkově podporuje zdraví listů a prej i výnos. Mám chuť to vyzkoušet.. Canna jsou kvalitní hnojiva a řekl bych, že to bude dělat to co má.. Ale těžko říct :)

Nemá s tím někdo konkrétní zkušenosti?
http://www.canna-cz.com/cannacure
32.den 12/12

Teplota
den 23°C
noc 17°C
vlhkost 55%
pH 5.8

Na obranu proti sviluškám a veškeré té havěti, co mi tam přežívá jsem si poslal z growshopu nakonec ten canna cure.. každopádně měli na stránkách doručení do 48... je to skoro týden a nic.. klasika. Dočetl jsem se tady, že se množí polovniční rychlostí držením teploty pod 25 a vysokou vlkhostí takže jsem zvednul tu lampu a zvýšil rychlost odtahu.. no a když se mrknu namátkově na listy tak jsou tam opravdu jen velice zřídka.. téměř vůbec :) přemýšlím že už se na ten canna cure vyseru.. měli ho poslat včas.. Teď už to vypadá, že jsem nad nima vyhrál bez jakéhokoliv postřiku :)

Hnojiva :
AH 2 - 3ml/l
AH 3 - 1ml/l
AH enzymes - 1ml/l
AH g/b accelerator - 1ml/l
canna PK 13-14 - 15ml/l
woytishek
Cauves, mám taky zkušenosti se sviluškama a tak bych ti chtěl říct jak sem se jich zbavil ja. Jelikož to jsou malý mušky tak si furt někde sedaj a koupil jsem si na ně klasickou mucholapku (takovej ten točitej papír namočenej v lepidle v tubě) a druhej den jich tam bylo asi 15 přilepenejch. Fakt to funguje. Potom ti doporučim si tam dát klasickýho pavouka, kterýho chytíš někde na chodbě. Libově se ti tam schová a pochytá je všechny. Nemá proč velejzat, protože on tam má dost žrádla a fakt za tejden sem neměl ani jednu. Přeju hodně zdarů! Pic
dlasa
nechci tě stresovat ale nad sviluchama jsi kámo nevyhrál!!! žerou sojou a množej se dále. A co v usušeným výsledku tam už nebudou oni se záhadně vypaří? No kouřit mrtvý brouky no nevím? řeš to!!
Lampa výše ti problém neřeší jenom se připravuješ o matroš , budeš mít málo prolostlé spodní palice ,lampa má přeci nějaký účinný dosvit!

ale jinak good a k+
No právě dočetl jsem se tady, že na suchém matroši už prostě nemají co žrát a odlezou.. zkušenosti s něma takže nevím jak to je :) každopádně na tom co říkáš určitě něco bude.. Lampa by měla být co nejníž.. ted je 50cm, což si myslím, že není zas tak moc. Jestli si všimneš zvyšoval jsem ji nedávno právě kvůli přesvícení.. což se tím vyřešilo, takže taky proto šla výš. Tak jak tak mám tu cannu na poště.. Zítra si koupím tu mucholapku a ještě ty žluté destičky, abych aspon zjistil jak moc je jich tam a kdyžtak do 2 dnů dostanou ten canna cure a bude vyřešeno :)

Jinak díky za K+
Ňoaen
citace:
Původní příspěvek od darebaq
Tady mám fotku hnojek, které používám. Mám mezi nima nějaké nové a mám zrovna dotaz..

Poslední kola jsem jel vždycky PK 13/14 od B´cuzz, který má dávkování po celou dobu květu zvyšovat od 2,5 ml do 15 ml. Ten teď v growshopu neměli a já si to koupil od canny. Vůbec mě nenapadlo, že by to mohlo mít uplně jiné dávkování. Vyčetl jsem, že jsem to má přidávat do roztoku pouze 1 týden v květu, 3 týdny před sklizní (to jsem si to zatím ani nemusel kupovat..).
Každopádně jsem dostal zadarmo 100ml greensensation tak to chci vyzkoušet. No a chci vědět jestli máte někdo zkušenosti s přidávám těchto 2 hnojiv dohromady?? Přemýšlím právě nad tím kdy tam co dávat.
Tady je můj návrh na poslední 4 týdny... šlo by to?Nechci to právě přehnojit a nemám EC metr.

5.týden : AH 2,3 , enzymes, g/b accelerator
6.týden : AH 2,3 , enzymes, g/b accelerator + PK 13/14
7.týden : AH 2,3 , enzymes, g/b accelerator + greensensation
8.týden : flushing - AH final solution

je to reálné?




Tady je ještě pohled na celý systém. Takhle to beze změny bude až do konce.


Krista boha, to používáš všechny ty hnoje co jsou na te první fotce :D ?Jinak scrog parádní.)
FrYnK
k tem sviluskam asi takhle,,, kdyz to zkosis i s nima tak nejaky urcite odlezou to je jasny (ale neni to moc dobry protoze se ti pak budou v baraku drzet a jentak se jich nezbavis), kdyz jsem susil na vesaku na pradlo tak byl pak celej olezlej, nicmene tolik kolik jich odleze tolik jich tam i zustane a to i na uplne suchym matrosi... pokud chces aby si mel sisky cisty tak az to zkosis tak to hned vezmi a poradne vsechno osprchuj,, svilusky odplavis a matrosi to vadit nebude...uz jsem to tak ejdnou taky delal a bez problemu zadna plisen nic
To Ňoaen :

To jen tak vypadá
skoro všechno od AH je na fotce 2x (ty průhledné láhve). Kupuju si totiž od známého odlévané ze sudu... je to mnohem levnější
Jakože možná toho celkem dost je..ale ani jednu z těch věcí nemám k ničemu.. všechno jsem si to nasbíral během několika kol... např Cropmax a Phitamin jsem si koupil 1x a budu to mít snad na celý život podle dávkování :D Navíc dělal jsem vždycky jenom hydro.. ve vodě živiny nejsou tak hold musíš poctivě hnojit :)

To FrYnK :

Rozhodl jsem se bojovat :) takže jsem si skočil na poštu pro ten canna cure a včera jsem je poctivě postříkal.. jsem zvědavý, co to s nima udělá. O cannacure tady není info žádné, takže jsem v podstatě tester :D Každopádně jsem si koupil i ty žluté lepivé destičky tak jsem je tam rozmístil pod síť a uvidíme.

Za pár dní udělám update
42. den 12/12

Teplota
den 28
noc 18
vlhkost 45-55%
pH 5.8

Hnojiva
AH 2 - 3ml/l
AH 3 - 1ml/l
AH enzymes - 1ml/l
AH G/B accelerator - 1ml/l
Plagron Green Sensation 1ml/l
Canna PK 13-14 - 8ml/10l (snažím se postupně zvyšovat.. a zjistit co snesou společně s GS)

----------------------------------------------------------------------------------------

Takže 2x jsem to celkově postříkal tím Canna Cure.. no ale očividně to bylo málo.. nebo spíš to nebylo příliš důkladně na každý list (v NFT a ještě se scrogem prakticky nemožné). Na spoustě listů jde vidět, že to veškeré havěti ublížilo, ale když jsem to dnes prostříhal, tak jsem našel dost listů, na kterých si vesele žili. Na ty jsem ale postřikem ani nešáhnul.

Každopádně už začínají holky vypadat velice sympaticky :)

Dneska jsem ostříhal už většinu listů a snižil periodu na 11 hodin světla.. budu teď postupně krátit dobu svícení až do sklizně.. Nejmíň na 8/16 - zrovna vzorek northern lights to má velice rád :)

Fotky jsem fotil těšně předtím než jsem je ostříhal.. pak se mi už vybil foťák :) takže fotky ostříhaných dám zítra
42. den 12/12

Teplota
den 28
noc 18
vlhkost 45-55%
pH 5.8

Hnojiva
AH 2 - 3ml/l
AH 3 - 1ml/l
AH enzymes - 1ml/l
AH G/B accelerator - 1ml/l
Plagron Green Sensation 1ml/l
Canna PK 13-14 - 8ml/10l (snažím se postupně zvyšovat.. a zjistit co snesou společně s GS)

----------------------------------------------------------------------------------------

Takže 2x jsem to celkově postříkal tím Canna Cure.. no ale očividně to bylo málo.. nebo spíš to nebylo příliš důkladně na každý list (v NFT a ještě se scrogem prakticky nemožné). Na spoustě listů jde vidět, že to veškeré havěti ublížilo, ale když jsem to dnes prostříhal, tak jsem našel dost listů, na kterých si vesele žili. Na ty jsem ale postřikem ani nešáhnul.

Každopádně už začínají holky vypadat velice sympaticky :)

Dneska jsem ostříhal už většinu listů a snižil periodu na 11 hodin světla.. budu teď postupně krátit dobu svícení až do sklizně.. Nejmíň na 8/16 - zrovna vzorek northern lights to má velice rád :)

Fotky jsem fotil těšně předtím než jsem je ostříhal.. pak se mi už vybil foťák..takže fotky ostříhaných dám zítra
46. den 10/14

teplota
den 26°C
noc 18°C
pH 5.8
vlhkost 50%

Takže tady už jsou holky po docela tvrdém zásahu kadeřníka :D
Myslím že vypadají docela fešně. Akorát jsem teď měl problém s tím, že už jsem chtěl od pátku začít flushovat jenže v Growshopu jak naschvál měli přes svátky zavřeno :/ takže jsem nemohl sehnat nikde final solution :/ poslední týden dostávali téměř všech hnojek o cca 20% víc... no a snášejí to dobře.. ale zajímalo by mě kolik tam je opravdu EC :D

Dnes po vypnutí světla jsem vyčistil celý systém a nalil vodu s enzymama.. zítra celou vodu zase vyměním (jde vidět jak se hned zabarvila od hnojiv které zůstali u kořenů).. celý zítřek je nechám sát ty enzymy s upravenou vodou. A zítra zajdu koupit ten final solution, který tam začnu po tom dni dávat.

Snad to bude dostatečný flush.. vychází to asi na 1 den enzymy a tak 5-7 dní final solution... zkusím flushovat co nejdýl, ale nechci to zase sklidit pozdě... tak uvidíme. Mám v plánu to setnout cca 53.den..
viz Northern lights 600W - tenhle výsledek se mi velice líbí :)

Já mám kvalitní odzkoušené řezy, ale nevím od jaké banky (nevím jestli to vůbec dělá více bank) ale mají na netu napsáno 45-50... Ale co si pamatuju z posledních sklizní NL tak to vžycky bylo aspon 53 dní..

Kdyby měl někdo nějakou radu jak správně udělat ten flushing.. klidně ji uvítám :) Já flushoval vždycky něco přes týden... a chuť byla někdy skvělá někdy nic moc... tak nevím co jsem dělal špatně.. Btw to s tím pročištováním jen enzymy přes použitím FS zkouším poprvé..vyčetl jsem to na Flushing, pruplach - to je ale taky co člověk, to názor..

Jinak ty šílené metody jako třeba opařování / chlazení kořenů, lití matonky nebo vína do roztoku, propichávání stonku atd.. to fakt někdo děláte? :D
ještě nějaké fotky ze tmy... btw všechny fotky jsou ze 45.dne
woytishek
citace:
Původní příspěvek od darebaq
46. den 10/14

teplota
den 26°C
noc 18°C
pH 5.8
vlhkost 50%

Takže tady už jsou holky po docela tvrdém zásahu kadeřníka :D
Myslím že vypadají docela fešně. Akorát jsem teď měl problém s tím, že už jsem chtěl od pátku začít flushovat jenže v Growshopu jak naschvál měli přes svátky zavřeno :/ takže jsem nemohl sehnat nikde final solution :/ poslední týden dostávali téměř všech hnojek o cca 20% víc... no a snášejí to dobře.. ale zajímalo by mě kolik tam je opravdu EC :D

Dnes po vypnutí světla jsem vyčistil celý systém a nalil vodu s enzymama.. zítra celou vodu zase vyměním (jde vidět jak se hned zabarvila od hnojiv které zůstali u kořenů).. celý zítřek je nechám sát ty enzymy s upravenou vodou. A zítra zajdu koupit ten final solution, který tam začnu po tom dni dávat.

Snad to bude dostatečný flush.. vychází to asi na 1 den enzymy a tak 5-7 dní final solution... zkusím flushovat co nejdýl, ale nechci to zase sklidit pozdě... tak uvidíme. Mám v plánu to setnout cca 53.den..
viz Northern lights 600W - tenhle výsledek se mi velice líbí :)

Já mám kvalitní odzkoušené řezy, ale nevím od jaké banky (nevím jestli to vůbec dělá více bank) ale mají na netu napsáno 45-50... Ale co si pamatuju z posledních sklizní NL tak to vžycky bylo aspon 53 dní..

Kdyby měl někdo nějakou radu jak správně udělat ten flushing.. klidně ji uvítám :) Já flushoval vždycky něco přes týden... a chuť byla někdy skvělá někdy nic moc... tak nevím co jsem dělal špatně.. Btw to s tím pročištováním jen enzymy přes použitím FS zkouším poprvé..vyčetl jsem to na Flushing, pruplach - to je ale taky co člověk, to názor..

Jinak ty šílené metody jako třeba opařování / chlazení kořenů, lití matonky nebo vína do roztoku, propichávání stonku atd.. to fakt někdo děláte? :D


Zdar
Nemám zkušenosti z hydra ale co se chuti týče, tak je nejlepší nechat tak 3 dny před kosou jenom 48h odstátou vodu bez jakejchkoliv přísad. Final Solution je určitě dobrý, ale pokud ho nevysadíš určitě ti to tu konečnou chuť ovlivní - pořád je to nějaká podpůrná hnojná látka.
Jinak to vypadá náramně! Na to že neměříš EC tak K+
Já si právě četl, že final solution urychluje celkově ten flushing, zvyrazňuje chut, vůni atd.. používal jsem ho vždycky až do posledního dne.. nikdy jsem nezkoušel jen čistou vodu takže nemám s čím porovnat.

Myslíš teda, že bude lepší když dám teď 1 den těch enzymů s pH 5.8 vody, pak třeba 3-5 dní final solution a pak ještě 2 dny čistou vodu?

Bojím se to právě udělat bez toho FS... myslím, že k něčemu to určitě je.

Díky za K+
www.rollitup.org
www.thcfarmer.com
www.thctalk.com


na těchto diskusních forech (v angličtině) jsem se dočetl něco o flushování v hydru...
Údajně v hydroponii nemá smysl flushovat víc jak týden..ideální je 3-5 dní, protože se tím ošidíš o nafukování palic díky hnojení - na konci se tomu přece dává největší dávka. V hlíně je jasné, že flushing trvá třeba 14 dní.. ale v hydru se to přece jen vyflushuje mnohem dřív protože tam prakticky není žádné médium na propláchnutí. Já kdybych přehnojil kytku v NFT, tak když vyměním roztok.. pochybuju že se do 3 dnů nevzpamatuje (pokud se samozřejmě reaguje zavčasu).. prostě jste vyměnili ten přehnojený roztok, který byl na kytku moc silný. V hlíně bych řekl, že kytka musí reagovat tak týden na nějakou změnu... nejde to přece jen tak jednoduše propláchnout jako v hydru.


Taky něco o srovnávání pH při flushingu
ideální pH na hydroponii je mezi 5.5-6.0, v tomto rozmezí kytka saje nejvíc roztoku a nejlépe příjímá živiny, které jí dáváte.
Při flushování ale se nemá srovnávat pH a má se nechat úmyslně posunuté na pH kolem 4 nebo klidně 8.. prostě nesrovávat na rozmezí mezi 5.5-6.0. Důvod je takový, že kytka nebude příjímat tolik roztoku a začne sama hledat zásoby živin, které má v listech, tím se rychleji zbaví všeho co v sobě má. Myslím, že to zní docela logicky. Navíc Ph down je přece taky kyselina a neměla by se přidávat před sklizní.. údajně má taky vliv na chuť. Na těch stránkách jsou o tom docela rozsáhlé debaty.. a myslím, že nejenom tam.

*tímhle jen reaguju na všechny fora na groweru o flushování.. je to tady až moc "co člověk to názor" a po přečtení všech jsem stejně nevěděl kolik je teda ideální doba..

já to mám v plánu dělat celkově 5-7 dní (nic jiného už mi ani nezbývá :D)

Jinak taky jsem se dočetl něco o přípravku Canna flush
který teda nakonec použiju. Na těch forech jsou na to velice kladné ohlasy, tak to vyzkouším. Canna má všechno kvalitní, tak si myslím, že to bude ok. Je to navíc ještě levnější než AH final solution, který jsem chtěl použít původně a o kterém hodně lidí píše, že nemá efekt. Já ho dával vždycky ale bez něj nejel nikdy takže nevím :D

Můj plán flushování teda ve finále je :

1.den - 1ml/l AH enzymes pH 5.8
2.-5. den - 4ml/l Canna Flush pH nechám rozhozené
6.-7.den - čistá odstátá voda s rozhozeným pH

uvidíme jak to dopadne.. 1. den mám za sebou a zítra jdu koupit Canna flush, který tam zrovna přidám.


49.den 10/14

teplota
den 25°C
noc 18°C
vlhkost 45-55%

Takže dneska dostávají už 2. den canna flush 4ml/l. Ph jim ještě srovnávám na těch 5.5-6.0.. dost se to teď pohybuje. Poslední 1-2 dny jim ale už budu dávat už jen odstátou vodu bez ničeho, ani to pH nesrovám. Uvidíme jak dopadne ten flush.. hnojiv jsem tam totiž dával poctivě :D

tady jsou nějaké fotky.. během zítřka udělám ještě nějaké makra.
nawy
parada, s tim rozhozenym pH.tez me to prijde logicke. budu sledovat jak si dopadl a asi to taky prubnu.
50. den 10/14

teplota
den 26°C
noc 18°C
vlhkost 45-55% (víc se mi nedaří snížit)
pH 6.0

4. den flush - z toho 3. den 4ml/l Canna Flush. Ph jsem doteď ještě srovnával.. chci aby nasáli co nejvíc toho flushe..od zítřka už to nechám bez pH-

Jinak mám z nich radost :D Vypadají čím dál líp! šišky tvrdé jako beton a krásně orosené.
Vidím to tak na 3 dny ještě...z toho 1-2 dny jen čistou vodu. Zkoušel jsem i nějaké makra, ale rozbil se mi foťák tak jsem zkoušel něco i telefonem, ale to není ono..
:Dr@m:
Hezky vyrovnaný - jako nástup vojska ;)
52.den 9/15

teplota
den 29°C
noc 18°C
vlhkost 50%


včera jsem nestihnul v noci update.. Každopádně holky vypadají spokojeně :) otrhal jsem téměř všechny velké listy a nechal už jenom holé palice.. vidím aspoň v čem jsem udělal chybu a trošku se asi připravil o výnos - během celého květu jsem prostřihával jenom spodky a vůbec ne žádné vrchní listy, které ovšem kryly docela dost šišek, které nakonec moc veliké nebudou. Co už.. aspoň pro příště když budu dělat zase hustý scrog, tak vím že je třeba aspoň trochu listy odstranit.

Jinak včera jsem naposledy normálně svítil.. vyměnil jsem sodík za 600W MH sunmaster - podle člena :Dr@m: má MH vyšší podíl UVB záření (to sice ani nevím co je :D ) ale celkově kytku dožene ke stresu náhlou změnou spektra..přijde mi, že se docela orosili za ten den takže to asi něco do sebe má.. i kdyby ne.. tak stres je každopádně teď vítán :)


Celkem vypili během flushování :
12 litrů vody s enzymama
celou flašku toho Canna Flush (cca 60 l vody)
a dnes ještě dostanou 48 hodin odstátou vodu
jinak pH na poslední 3 dny neřeším.. ale pohybuje se kolem 7 (docela často se mění)

snad to jako flush bude stačit :)
ralf23
luxusní,k+ a budu sledovat do konce:-).
53.den - Stress day

dneska jsem jim svítil už jen tak, že jsem svítil 2 hodiny světla, 2 hodiny tmy,... a potom jsem to snížil na každou hodinu tmu, světlo.. tohle psycho jsem jim dělal celkově asi po dobu 12 hodin - tenhle stres ve finále kytky milují :D Pak jsem světlo zhasnul a teď bude tak cca 48 hodin tma.
Systém nechávám zatím běžet... mají tam tu odstátou vodu s neměřeným pH.

Jinak pocukrované jsou docela poctivě.. a za ty další 2 dny tmy by ze sebe měli ještě něco vymáčknout :)

Kosa plánovaná na konci 54. dne
54. den - pár hodin před kosou

noc 18°C
vlhkost 50%


vyčistil jsem systém a na poslední den dostali teda 48 hodin odstátou vodu s nesrovnaným pH. Jinak celkem mají cca 40 hodin tmy před kosou a 10 hodin před kosou vypínám i čerpadlo, aby kořeny trochu vyschnuly.

Jinak klidně bych to tam ještě třeba 2 dny nechal.. ale dnes přijede majitelka okouknout byt... no a musím celý systém rozložit, všechno ukrýt.. a pak až odejde tak složit box a ventilátor s pachovým filtrem a sušit. Je to trošku "punk", ale jinak to nejde..můžu být rád, že to tak hezky vyšlo :D
55. den - poprava

Dnes ráno jsem je teda zeseknul, půl dne pak visely ještě s kořenama.. a pak, když jsem musel sklidit celý box kvůli té majitelce tak jsem usekal kořeny a naházel to takových nádob, které jsem schoval do auta na cca hodinu.Až odešla..zase jsem box postavil a všechny pěkně pověsil :)

pár fotek během popravy

1. oddělání folie
2. oddělání sítě (největši piplačka)
3. kořenový systém - za poslední týden hodně změnili barvu.. předtím byli krásně bílé... nevím proč. Ale očividně to ničemu nevadilo :)
4. snaha o skupinové foto
5. snaha o skupinové foto
Tady je ještě pár fotek na jednotlivé kytky.. Jakože byl jsem hodně překvapený :) Na 3 kytkách dohromady budou asi 2g, protože nestihli prorůst mezi ostatníma a zůstali pod sítí. Ale na některých bylo i 16 vrcholů.. zastřihávané bylo několikrát a snažil jsem se vždy o FIM.. Já mám radší mít 16 vrcholků ve srovnané výšce než 1 vrchol kvůli kterému bych musel zvednout lampu a na ostatní pak bude míň svítit. Celkově jsem udělal pár chyb... ale doufám že to gramáží dopadne dobře :)
Sušení

Sušit budu v boxu
Teplota 22°C
vlhkost 55%
mírné proudění vzduchu

plánuju je takhle nechat ještě tak pár dní, pak je ostříhám na jednotlivé paličky, zatřihnu listíky a zase pověsím.

Tady je ještě pár fotek na jednotlivé kytky.. Jakože byl jsem hodně překvapený :) Na 3 kytkách dohromady budou asi 2g, protože nestihli prorůst mezi ostatníma a zůstali pod sítí. Ale na některých bylo i 16 vrcholů.. zastřihávané bylo několikrát a snažil jsem se vždy o FIM.. Já mám radší mít 16 vrcholků ve srovnané výšce než 1 vrchol kvůli kterému bych musel zvednout lampu a na ostatní pak bude míň svítit. Celkově jsem udělal pár chyb... ale doufám že to gramáží dopadne dobře :)



1.,2.,3. - jednotlivé kytky
4. - pohled seshora na 2 řekl bych nejvýnosnější v kýblu
5. - sušírna
Easy Grow
Zdarec vidím že máš na odtahu molitan.Odhlučnil to dobře?Jinak pěkná sklizeň :)
No ten molitan jsem tam dával až když už to kvetlo... takže nebyla tak snadná manipulace se vším. Jinak odhlučnilo mi to asi tak na 62% :D hlučí to trochu pořád... ale je to mnohem lepší. Na úplné odhlučnění je podle mě řešení koupit zrovna tichý ventilátor
např. http://www.progrow.co.uk/acatalog/info_3244.html

Jinak díky
Takže po pár dnech už je nasušeno :) zítra to celé oberu, zvážím a narvu do sklenic.

Každopádně zahajuju tipovačku

já osobně doufám, že tam bude něco kolem g/W což byl můj cíl...tak doufám, že nebudu zklamaný :D
tipuju 574g :)
MDe_
Zdar darebaqu, mám otázku na tvuj způsob stresu, máš nějaké kladné poznatky ?
Balon
tipnu 525g...
lostypos
zkusim 604g,a přeju kilo ....:)
vendiz
589g
prasek
555g .)
právě jsem sešmiknul první kytku :) byla velikostně řekl bych střední.

Měla 56g krásných tvrdých šišek!

btw kytek je 12 nebo 13 ale velkostně jsou různé.. jen pro nápovědu :D

Jinak dále tipujte.. první 3 budou mít K+
zajonc
605
zahradníček
588 gramců )
:Dr@m:
603 gé :D a K + za pěkný grow
tuffgong1
584g
:D moc pěkné to máš....
bublaspiel
530g ..tento grow shledávám velmi podařeným :)
585.5g
Jamess
tak třeba 608 kusů
pěkný
pasiny
650g
Exoticfruit
533g
nawy
444g
mtm1234
He tak ja se taky pridam 476 G .....:-)
maszek18
500
WAMParjan
420max
vstane
493g
Proffy
431gramofonu ale preji vic
Platenik
kdyz koukam na tu fotku jak se to houpe v boxu tak tipuju 405g...pres 500 tam neni ani omylem :)
Hy3nA
444,4g
chorcheleske
666
guerilla
360
Elimi
456
myguláš
484g..
pestitelpompo
405
Kokesh
565
568 po sušení +- 2gramy co se hned zhulej :D

každopádně nice grow, nice half kilo ;)
ja to vidim na 602g :-)
str3p
446g
501 G :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma