Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
1. mikro - 125W CFL - Shanti (MoC) - Klikni zde pro originální téma
mr.brown
Zdar zahradníci. Rozhodl jsem se, že se s váma podělím o zážitky a obrázky z mýho prvního mikroindooru.

Box:
43x46x83cm, zbudován bez vrtání a řezání ze šatní skříně (časem z toho chci mít zase šatní skříň), vylepen fólií na radiátory (páč byla v akci a líbila se mi).

Světlo:
Prvních pár dní Osram Duluxstar 23W/1520lm/4000K, poté ELEKTROX 125W, 2700K, květové spektrum, se stínítkem hobby 40x40cm.

Ventilace:
Přítah: pasivní.
Míchání vzduchu: původně 2x 12cm PC fén, od 2. dne květu 12cm + 14cm.
Odtah: ze začátku 14cm PC větráček, od 2. dne květu samodomo pacháč + 19W dig. větrák, 100m3/h

Soil:
Začátek v zemině pro palmy a zelené rostliny (Rašelina Soběslav) s perlitem. Teď už jede všechno v Biobizz Light Mixu.

Zálivka a postřik:
Na zálivku ze začátku jen odstátá voda, od půlky 3. týdne Hesi Start Box Classic, dávkování dle návodu.
Od cca. 5. týdne používám kvůli vysokýmu EC místo kohoutkový balenou kojeneckou vodu.
Na postřik s 3% peroxidem (cca. 10kapek/1dl)

Osazenstvo:
5 semen Shanti Feminized od Ministry of Cannabis.
citace:
Shanti odkazuje na stav mentálního a duchovního míru, je vhodná pro meditaci. Je silná, ale nenechá Vás na gauči. Používá se úspěšně v medicíně. Vůní připomíná pugét květin s příchutí jahod. Další z typických Indic, velmi silná.

Tech. data: 75% Sativa, 25% Indica
Doba květu: 9 týdnů
Výnos indoor: 450g/m2
Obsah THC: 15%

Klima:
Vlhkost 45-60%, podle vlhkosti v pokoji.
Teplota - den: 24-28°C, noc: 17-21°C

Plány a očekávání:

  • Výnos aspoň 50g
  • Vyzkoušení si klonování a dalších věcí okolo in growu
  • Budu přidělávat ještě růstovou komůrku s ELEKTROX 85W Grow

Rady, postřehy a dotazy jsou samozřejmě vítány.

Prosím o konstruktivní komentáře - myslete, než sem něco napíšete. Thready s kupou OT příspěvků jsou hrozná pruda na čtení. Díky.
mr.brown
Semínka po dvou dnech klíčení v toaleťáku s vodou a peroxidem (3%, 10 kapek na 1dcl) šly do hlíny s perlitem (cca. 50/50). Jedno bylo naprasklý jen trochu, ale co. Děj se vůle boží. Svítim 23W úsporkou nonstop, až vylezou, tak pravděpodobně hned přejdu na 18/6. Teplota v boxu okolo 26°C, vlhkost 60%. Ph ani EC metry zatim nemám, tak snad mě za to neukamenujete :)
kokosacek7
vypada to dobre, budu sledovat:)
dejaVuCV
Cauky mr.brown.
Na ty fotce to neni videt, ale do tech igelitaku si radeji udelej par direk. Ja mel pak problem, ze se mi rozjeli nejaky plisne nebo houby na povrchu substratu.
At se dari, djV.
mr.brown
dejaVuCV: Už jsem o tom nějakou dobu přemejšlel, tak jsem to teď udělal :) Zkrátil jsem pytlíky, aby zespodu trochu táhlo. Díky

Jinak klíčení začalo před čtyřmi dny, a ve dvou květináčcích se už zvedá hlína. Teplotu držim okolo 26-27,5°C, vlhkost bude nejspíš celou dobu pěstování okolo 60%... snad ji nebudu muset moc upravovat.
Mr.Nobody
Zdarec s úsporkou vertikálně se dá dobře čarovat. Každopádně pořiď nějaký hnoje, stejně je budeš muset řešit :)

Jo a rozhodně co největší květináče ;)
Hned co ti vylezou semínka tak tam prdní tu 125 tahle bludička je dost žalostná...

Ať to roste
mr.brown
Mr.Nobody: Vertikál je velký pokušení, ale bohužel s mojí konstrukcí skříně bych se pak ke kytkám vůbec nedostal (musel bych vymejšlet nějakou konstrukci, která by mi umožnila květináče, síť a CFL vysunout ze skříně v jednom kuse). Takže bude klasicky horizontálně. GS mi bohužel poslal místo 40x40 stínidla 40x50, což se mi tam nevejde, budu to muset střihnout. Takže velký světlo ještě chvilku nebude. Ale počítám, že tohle by jim mělo na chvilku stačit.

Květináče mám připravený kulatý s průměrem 19cm. Hranatý jsem nesehnal (hlavně už mě nakupování nebavilo) a větší se tam nevejdou. Marušky budou mít na vejšku prostor cca. 45cm.

Hnojky časem budou, ale chci to zvládnout s minimem. A jak jsem psal na začátku, uvidíme, jak holky pojedou, ony si řeknou ;)
dejaVuCV
citace:
Původní příspěvek od mr.brown
Mr.Nobody: Vertikál je velký pokušení, ale bohužel s mojí konstrukcí skříně bych se pak ke kytkám vůbec nedostal (musel bych vymejšlet nějakou konstrukci, která by mi umožnila květináče, síť a CFL vysunout ze skříně v jednom kuse).

Napadá mě, hodit květináče na nějakej "plech do trouby", ať to můžeš vysouvat celý. Pletivo pak připevnit na tyčky, který napícháš do květináčů a zajistíš třeba nějakým drátem (provlíknout malou dírkou pod horním okrajem květináče). Jak to budeš vyplejtat, získá to postupně na tuhosti.
Ale koukám, ty tam máš nějakou přepážku bo co :-D .
No a při manipulaci bys světlo nadzvedl, zajistil ke stropu třeba nějakým háčkem a všechno vyndal najednou (chytneš za ten plech pod tím vším)
Peace djV.

EDIT: A stínítko bys pak vůbec neptřeboval. Na ty šetřivky je ten vertikal opravdu dobrej. Jel jsem ho, viz. odkaz v mym podpise.
mr.brown
dejaVuCV: Na tvůj thread jsem koukal, je to fakt pěkný. A příští kolo vertikál plánuju rozjet s klonama z těchhle kytiček, ale budu na to muset přestavět skříň (spíš plánuju se známym truhlářem udělat novou speciálně na pěstění). Tohle kolo je opravdu o získání zkušeností s chováním kytek v takhle velkym prostoru s takovýmhle osvětlením.
mr.brown
Prolejzám fórum, a furt se nemůžu dopídit jednoznačný odpovědi... Přemejšlim, že se vyprdnu na keramzit a na růst kytičkám namíchám do květináčů trochu koňskýho hnoje a skořápky...

Moje představa je zhruba taková:

  • 60% zemina pro palmy/zelené rostliny
  • 30% perlit
  • 10% koňský hnůj
  • + skořápky z cca. 10ti vajec na 20l směsi.

OK, nebo co myslíte? Jinak ráno byly dvě Marušky vylezlý a počítám, že večer budou další. Foto dám, až budou všechny, ať tady těch fotek není zbytečně moc. Teplota okolo 27°C, vlkhost 70% (sušim prádlo :) ).
Mr.Nobody
hlína z growshopu ideální...nějaký hnoje a skořápky na indoor????????????

stačí ti 20l pytel za 100 korun...

z těch hoven se ti tam vylíhne takovej hmyzáků že další kolo můžeš hnojit vlastním...
mr.brown
Tak čerstvý koblihy tam rvát nebudu :) Myslel jsem něco jako tohle. Pochybuju, že se z granulí bude líhnout extra moc hmyzáků... Potřeboval bych ale vědět, jestli je 10% moc nebo ne? Někdo nějaký zkušenosti?

P.S.: Substrát z GS je takovej... jak to říct... tuctovej. :)
petis__
granulovaný koňský hnůj je fajn... na outdoor:) Je docela cítit takže pokud máš skříň doma, tak bych ho nekutil, ale pokud pěstuješ mimo dům/byt, tak si myslím že není problém.
mr.brown
S tim hnojem ještě uvidim... láká mě to a není to extra drahý, takže to asi koupim, zkusim namíchat, a když to bude smrdět moc, tak to prostě použiju na něco jinýho.

Jedna fotka, jen aby řeč nestála (trochu jsem si pohrál :) )... venku jsou zatim dvě kytičky (S3+4), ostatní jsem dnes kontroloval, a byly zaseklý pod většíma kusama hlíny. Takže jsem je opatrně přehrnul něčim lehčím a uvidíme. Vypadaly v klidu. A pro jistotu pořídim Ph test.

foto - V popředí S3, za ní S4
mr.brown
Venku jsou dvě, plus jedna s "přilbou"... snad jí to sleze. Foto kytiček hodim až za pár dní.

Dneska konečně zprovozněný nový sluníčko - CFL Elektrox 125W, 2700K, stínítko Hobby 40x40cm.

Musim říct, že jsme se s kytičkama pěkně zapotili, než jsem přišel na to, jak srazit teplotu z 30°C dolů. Nakonec je permanentně zaplej 14cm PC odtah, pasivní přítahová škvíra je otevřená naplno a stínidlo je pověšený do kopce. Teplota se tak drží na cca. 23-27°C. Až budou Marie trochu vyšší, tak jsou pro ně připravený dva 12cm PC míchače vzduchu.

Kytky teď nově stojej v misce s vlhkým keramzitem, před studenym větrem z přítahu je chrání "větrolam" ze zbytku fólie. Dneska už přepnu na 18/6, abych se trochu vyspal :)

Jo a včera jsem konečně změřil Ph zálivky, a je to zhruba 6,8 - 7. Přemejšlim, jestli ho trochu nesnížit...
dejaVuCV
citace:
Původní příspěvek od mr.brown
Jo a včera jsem konečně změřil Ph zálivky, a je to zhruba 6,8 - 7. Přemejšlim, jestli ho trochu nesnížit...

Ahoj, hlinu moc nejedu, ale pH 7 se mi zda uz dost.
Ve FAQ doporucujou drzet pH kolem 6 (sirsi meze 5,8 - 6,5).
http://grower.cz/pestovani/navody/...ojeni/7.html#23
Peace djV.
mr.brown
FAQ mám samozřejmě načtený, ale nerad se omezuju na jeden zdroj informací. Jinde jsem zase slyšel až do 7,5... Každopádně jsem teď bez peněz a nic kyselýho doma nemám, tak to budou muset do vejplaty přežít. Vypadaj zdravě, tak jim to snad vydrží :)
petis__
klidně se omez na jeden zdroj (FAQ) ...Tam kde jses dočetl že může být PH 7,5 asi píšou pěkné blbosti:)
mr.brown
jj. On pan Jorge Cervantes a jemu podobní občas plácaj neskutečný blbosti :D Snižovat to budu, ale nejdřív za dva tejdny. Pokud nedostanu něco darem :)
mr.brown
Tak oficiálně z pěti semínek rostou 3. Jedna vylezla se semínkem tak těsně uzavřenym, že se v něm "uškrtila", a jedno semínko vůbec nenaklíčilo.
Poslední ze živejch slečen vystrčila růžky včera, bylo to to nejsilnější semínko, tak jsem na ni zvědavej. Ostatní dvě si vedou znamenitě, ta nejhezčí (S3) je dvojče (dva klíčky, dvě kytičky, jedna miniaturní).

No... a pro další kolo ze semínek ponaučení: jemnější a ještě vzdušnější substrát by to chtělo.

foto - S3
mr.brown
Po delší době update... Trochu jsme bojovali s nedostatkem peněz a tak podobně... teď už všechno vypadá na dobrý cestě.

Marušky měly problém s flekama na listech a následným žloutnutím... Pořád si nejsem jistej příčinou, ale je to buď příliš vysoký EC zálivky (nemám jak změřit), nebo to byla nevymytelná flaška od mycího prostředku na rozprašování (už mám novou), nebo jsem je ze začátku možná nevědomky trochu přelíval...

Dále jedna kytka (S1) je zakrslá, ale už se trochu rozjela, další (S4) se zasekla na prvním patře a nechtěla růst (žlutý listy, fleky a tak... listy jsem zastřihnul v polovině, propláchnul květináč vodou, a vzchopila se)... a třetí (S3) jede relativně bez problémů.

Kytičky už přes týden dostávaj vodu s upraveným pH. Upravuju octem (peníze) na hodnotu cca. 6,3. Na zálivku i postřik mám ve vodě namíchanej 3% peroxid (cca. 10kapek/dl). S3 jsem už musel přesadit do velkýho květináče (zemina pro palmy a zelené rostliny/perlit 60/40%).

Tak... a změny v plánech, ke kterejm jsem dospěl: V pondělí se jde nakupovat do GS. Rozhodl jsem se, že nakonec první kolo nebudu moc experimentovat, a pořídim Biobizz Light Mix na přesazení zbytku a nějaký hnojiva (pravděpodobně Hesi start box classic) + pár věcí na řízkování a tak. Mimo jiné plánuju udělat ještě malou růstovou komůrku s Elektrox 85W... ale to je ve stádiu plánování :)

No a samozřejmě čerstvé foto ;)

foto 1 - S3
foto 2 - S4
foto 3 - S1
foto 4 - zátiší se zelení :)
foto 5 - S3

EDIT: Sorry za kvalitu těch fotek, ale všimnul jsem si toho až když jsem to nahrál, a nešlo mi to nahrát... a prostě už se mi to nechce předělávat. Ale příště se polepšim ;)
mr.brown
Tak takhle si stojíme... S4 je pátej den přesazená v Biobizz Light Mixu, a stejnej pátej den dostávaj marušky komplet papání Hesi Terra. Dávkování podle návodu (odkazy jsou kdyžtak v úvodním příspěvku threadu). No... a je to na nich vidět :)

Počítám, že za pár dní tu nejhezčí zpomalim odebráním klonu. A pak začneme pomaličku cvičit :P

foto 1 - Zátiší s větrákem
foto 2+3 - S3
foto 4 - S4
foto 5 - S1
mr.brown
Menší update... Den starý fotky.

První je původně nejsilnější kytka (S3) den po odebrání řízku a prvním ohnutí. Začíná hezky obrážet.
(Klonu se taky zatim daří dobře, dostal Stimulax III a teď si velebí v grodanu)

Na druhym obrázku je původně druhá nejsilnější kytka (S4, ta, co se na prvním patře zasekla, a nechtěla dál) při třetím dnu tréninku.

:leaf:
mr.brown
Chtěl jsem dávat fotky až zítra, ale dal jsem si po práci brčko a tohle vám prostě musim ukázat :) Marušky už jsou dost velký na to, aby se s nima dalo pořádně hrát, a to mě baví :)

Na obrázku S4 při pátym dnu ohýbání. Víc ji ohýbat už nebudu, jen počkám, až se pořádně rozjedou všechny větvičky a fláknu na to pletivo. To bude trochu do "U", ve výšce cca. 15cm nad hlínou. Pak trochu roztáhneme, přepneme a vykveteme :)

Jo... a samozřejmě prostříhávám a zkracuju listy, aby měly výhonky co nejvíc světla. Ale to by všechno mělo jít vidět na fotce, kdyžtak se dá zvětšit ;)
T3katZzeR
Zdravim +-stejnou wattovou kategoriu :)

vypada to u tebe velice slibne, kompaktni kytky, proste luxus - ani cm3 nazmar!!
Vychovavany s laskou a dratem :D

taky sem planoval vertical so 4ma kytkami ale ukazalo ze Dutch Passion od roku 1987 prehodnotila priority a nema problem dat do baliku 1x regularne 4x evidentne druhotridny zrno.. K tomu guerillove podminky v suchem pokoji bez zvlhcovacky..tohle kolo zatim vedes :P :D

K tomu ph, urcite si najdi na nete graficke zobrazeni dostupnosti prvku pri rozlicnych hodnotach, uvidis ze prunik dostupnosti vsech prvku potrebnych pro kytku je jenom kolem hodnot 6,4-6,5(pri pesteni v zemine) , sirsi rozmezi 6-6,5 (konopi zrejme potrebuje o trosku vic prvku dostupnych lepe smerem k nizsimu pH-to krasne uvidis v tom grafu,) zalevat tvrdsi vodou s trochu vyssim pH se doporucuje jen pokud mas cerstvou zeminu z obchodu ktora ma pry spocatku o dost kyselejsi charakter ktery se srovnava az casem(vsimni si ze puda z obchodu ma pH udane az v rozsahu 1,5 stupne, coz je celkem dost kdyz uvazis fakt ze zmena pH o 1 stupen znamena stonasobnu zmenu pomeru H+ a OH-) => veskere upravy robit s citem ne narazove;

Melo by to tak nejak fungovat, ph je delikatny citlivy system, a pochopeni jeho klicove dulezitosti pri pestovani je naprosto zasadni, pro predstavu dulezitosti pH v prirode snad bude stacit to ze i lidske telo ma jednu z hlavnich priorit nevyhnutnych pro preziti zachovat hodnotu pH krve vo velice uzkem rozmezi mlhave se mi zda cislo okolo 6,74 a je ochotne 'riskovat' prekvapive mnoho aby to tak bylo.

Vysoke EC je dost mozne jestli zalevas s pH 6,3 silne ti doporucuji najma v pocatecni fazi rustu(kdy podle faQu by se melo EC z maleho pomalu zvysovat jak kytka roste) nezalevat pouze vodou z kohoutku(chlor,zvycajne vysoke EC,pH tvrdost atd)
Mne se velmi osvedcilo delat zalivku zhruba takhle:
DESTILKA(ph cca 6,5, EC teoreticky O)
KOHOUTKOVA(u mne pH 7,5, zrejme vysoke EC)
PEROXID VODIKA

Kliceni,mlade kytky do prvniho hnojeni =
cca 3/4L DEST,
dolit kohoutkovou
1ml peroxidu,
..tak aby bolo pH v tej norme,

pak kdyz zacinam hnojit je to jednoduche,
do takoveho roztoku uz jen pridam hnojku ktera zvycejne snizi pH a pH srovnam pouhym dolitim vody z kohoutku, jak kytky rastu pomalu zvysuji koncentraci hnojky a zaroven i podil vody z kohoutku no nikdy vic nez na 50 percent, takto by se teoreticky melo postupne zvysovat EC tim ze se zvysuje podil hnojky a kohoutkovky ktere ho zvysuji.

Destilka, peroxid a seru na vsecky pH+/- roztoky :P
Voda ktere tece z kohoutku se dost lisi ale vo vseobecnosti je to chemizovany shit, ktery se v prvni rade micha s ohledem na zivotnost potrubi(rezaveni) :D , a neni vhodna pro kytky nezredena a pro cloveka uz vubec ne(vapenateni mekkych tkani,cev nezni moc zdrave)

Tak nejak to vidim ja a az na nejake tech. detaily by to tak malo fungovat, zvaz to sam a pak podnikni ty spravny kroky.GL
mr.brown
T3katZzeR:
Díky :) Ohledně pH... Obrázků a grafů jsem viděl hafo. Jsem na tohle trochu úchylnej a rád čerpám informace z co nejvíce zdrojů. Pak je použiju k uplácání základů vlastního názoru :) Nějakou dobu už sem nepíšu hodnoty, protože s tim poměrně dost experimentuju. Jednou jsem (původně omylem) namíchal kyselejší, pak zase trochu zásaditější... prostě zkoušim, jak kytky reagujou.

Nejlíp se mi zatim osvědčilo vodu s pH 7 - odstátou kohoutkovku - jen přihnojit kompl. Hesi. Ony ty hnojiva jsou dost kyselý, takže ve výsledku to má pH okolo 6,3. Kyti na to reagujou dobře a já se nemusim patlat s upravováním pH.

Jen mi přijde, že by mohly trochu rychleji růst, ale to přičítám tomu vodnímu kameni. Včera jsem pořídil balenou kojeneckou vodu, ta by měla mít EC nízký a není extra drahá. Vyzkoušíme, uvidíme. Na listy a na klon už teď používám destilku s peroxidem a pár kapkama octa. Ale ne dost dlouho na to, abych si jednoznačně potvrdil nějaký extrémní benefity :)
mr.brown
Zatím pořád pravidelnej sobotní update.
Roste to krásně, dost se učim... A jsem spokojenej :)

Dnes poprvý na zkoušku zalito balenou kojeneckou vodou (měla by mít podstatně nižší EC než moje kohoutková, kterou podezírám ze zpomalování růstu), hnojiva upravily pH zálivky na cca. 6,4-6,5.

foto 1 - Cannabinárium v plném chodu.
foto 2 - S4 (dnes z jinýho pohledu)
foto 3 - S3 - konečně začíná razit.
foto 4 - zbytek osazenstva (klon + S1) tohle kolo nepokvete.
mr.brown
Kyti rostou, vypadá to, že se konečně docela vychytala zálivka... celkově je růst pomalejší, ale s tim jsem u prvního in growu počítal. Na druhou stranu je s tim spousta legrace.

Jediná špatná zpráva je nezakořenění klonu... příště to zkusim znova.

foto 1 - S4
foto 2 - S3 alias Koule.
mr.brown
foto 1 - Zátiší s keříky
foto 2 - S4
foto 3 - S3
foto 4 - S1
foto 5 - Pohled pod sukně S4 + detail preflower (It's a girl!! :) )
mr.brown
Netušil jsem, jakej je problém sehnat pletivo s okama 3-5cm v rozumný metráži za rozumnou cenu. No prostě hnus, velebnosti. Kyti už jsou zralý na natáhnutí, a já nemám na co je natáhnout... :babovka:

Vzhledem k tomu, že jsou Marie jen dvě, budou ještě minimálně týden na růstu, aby se plně osvětlená pěstební plocha (cca. 40x30cm) pořádně zaplnila (Shanti by měla být ze 75% sativa, takže chci přepínat při zaplnění 50-60% plochy).

I kvůli tomu jsem je po minulym focení přesadil do ještě větších květníků (5,7l). Tentokrát už je všechna hlína Biobizz Light Mix, která jim evidentně svědčí líp než klasická zemina pro zel. rostliny - v ní měly kytky i přes smíchání s perlitem míň vzduchu a hůř prosychaly (je to vidět zpětně na fotkách - S3, květináč se spoustou perlitu).

Ještě trochu ujasnim zálivku: Moje kohoutkovka oficiálně stojí za dvě věci, takže kupuju 5l barely kojenecký vody (necelejch 30,-Kč). Hnojiva míchám jen na množství vody, který právě potřebuju, a to podle tabulek Hesi Terra (jen Supervit vždycky kapku kápnu do plnýho barelu, což je trochu nižší dávkování). Nic jinýho do zálivky nepřidávám. Na rosení používám stejnou vodu (kojenecká se Supervitem) s 10ti kapkama 3% peroxidu a 2-3 kapkama octa na litr. Pokud Marušky protestujou, dostanou místo hnojek jednu zálivku vody na rosení. Zatim to vypadá, že to docela funguje.

Jak je (teda doufám, že je :) ) vidět na fotkách, kytky prostříhávám tak, aby velký listy nestínily novejm výhonkům uprostřed keříků, a aby v korunách mohl pořádně proudit vzduch. Výhonky, který rostou na místě kde je nepotřebuju, likviduju ještě před tím než stačej pořádně vyrazit. Prostřihováním a ohýbáním se dá krásně regulovat, na kterou stranu kytka poroste. :whip:

A když už jsem se takhle rozepsal, tak S1 teď samozřejmě nepokvete. Po přepnutí se bude stěhovat do růstový komůrky, kde na ni čeká "special treatment" :baseball:

Peace B. :smoker:

foto 1 - Zátiší se zeleným tajemstvím
foto 2 - Pohled z vrabčí perspektivy
foto 3 - S4
foto 4 - S3
foto 5 - S1

Všechny Marie se dnes fotily před návštěvou kadeřníka. V tejdnu možná hodim foto po návštěvě :)
mr.brown
Slibovaný Marie po zásahu trenéra jógy a kadeřníka v jedný zkouřený osobě :smoker:

Fotky jsem nahrál v nejlepší kvalitě, jakou mi moje lenost a omezení groweru dovoluje, takže si to kdyžtak zvětšte, jestli vás to zajímá ;)
mr.brown
Jen menší update - Marušky jsou šestej den pod 40mm králičím pletivem a už zabíraj cca. 50% využitelný plochy, takže zítra první den květu.
Banány
nezaplýtej je tam moc napevno, ty větve vyjedou o několik cm, to pletivo pak ztrácí význam.
mr.brown
citace:
Původní příspěvek od Banány
nezaplýtej je tam moc napevno, ty větve vyjedou o několik cm, to pletivo pak ztrácí význam.

Zdar, díky za ohlas :) Nevim, co myslíš zaplítáním napevno. Já je nijak napevno nepřidělávám, pouze je držim pod pletivem, nad něj nechávám trčet jen vrcholky. Tohle budu dělat, dokud se neobjeví první známky kvetení, pak je nechám prorůst skrz.

Pletivo mi přijde jako hodně dobrá pomůcka při tvarování, pokud u toho člověk trochu přemejšlí, a později by mělo pomoci s udržením váhy palic (pokud tam teda nějaký udrženíhodný budou :) ). Tolik teorie, v praxi se ukáže ;)

Foto update ještě dnes nebo zítra. Peace. B.
mr.brown
Nic extra zajímavýho se neděje, jen jsem musel po montáži pacháče trochu předělat ventilaci, protože 14cm PC větrák přes filtr box neuchladil. Vyřešil jsem to montáží malýho větráku pro digestoře (19W, 100m3/h). Sice to dělá větší bordel, ale přežít se to dá. Dál v květovym boxu zůstává 14 a 12cm PC větráček na ofuk, přítah pasiv.

Na fotkách je vidět i rozestavěná růstová komůrka hned pod stávající květovou, kde se na sluníčku vyhřívá S1. Ta po přesunutí pod růstovou úsporku začala krásně razit. Z toho usuzuju, že dalším faktorem, a to významnym, u zpomalení růstu Marušek bylo svícení květovym spektrem na růst. To jsem tak trochu čekal, ale ne takhle hodně.

EDIT: Ještě jsem zapomněl dodat, že Marie v tuhle chvíli zabíraj cca. 70% prostoru, tj. nárůst o 20% za týden, i když to vypadá, že jsou fotky skoro stejný, jako minule :)
mr.brown
Mňo... Shanti kupodivu ukázala první pestíky zhruba dva dny po přepnutí, takže jsem ještě pár dní držel pod sítí, a když bylo pestíků čim dál víc, tak jsem šelmu vypustil. Teď už cca. 3 dny roste volně skrz síť. Uvidíme, jak to dopadne...

Pár dní zpět jsem vystříhal nepotřebný výhonky ze spodků a musel jsem trochu zpevnit síť, páč s ní Marie celkem cvičily. Proto tam jsou ty bambusový tyčky.

Tentokrát jsem nebyl línej a vzal jsem lepší foťák. Tak snad se foto bude líbit.

Na detailu asi nejhezčí "skoropalička" - takhle jsou nakvetlý skoro všechny vrcholky.
Maraas
Tak tohle je zajímaví budu sledovat jedu něco podobnýho stejny sluníčko též ze semínek ale f2 a prostory mám taky podobné až na výšku... Jsem na 15 dni růstu.. K+ for you :)
mr.brown
Zdar kolegáčci pěstitelé! Ze začátku: Díky moc za káčka :)

Chvilku jsem se bál, že to moc neporoste, ale teď to začíná vypadat, že nakonec i jo :) Pokud vám přijde pravá strana taková učesanější a vyrovnanějsí než levá, tak jste si všimli dobře. Je to naschvál, chci vidět, co to udělá.

Zatím jsem tu nepsal, kolik toho kytičky vypijou. Takže... poslední dobou Marie chlastaj jak prokoplý :shots: Co slečna, to 0,5l na tři dny. Každá 3-4. zálivka je bez hnojek. Hnojíme samozřejmě podle návodu Hesi Terra.

S foťákem jsem se dneska nějak rozjel... a to jsem fotil střízlivej :)

foto 1 - Zelený očko
foto 2 - Úúúúú :P
foto 3 - Kouzelnej koberec
foto 4 - Širokoúhlá procházka lesíkem
foto 5 - Bonusový S1 křoví

Mimochodem pokud budete sledovat moje soutěžní kolo se Sweet Seeds, který začnu cca. za dva týdny, tak zhruba takhle nějak (foto 5) to chci fotit. Jestli teda nezlenivim ještě víc... Takže taková testovací fotka...
mr.brown
Jsem čím dál zvědavější na to, jak to dopadne :)

Jak je vidět (a jak jsem i předpokládal), tak na levý straně vypukla anarchie (kdo by to na levý straně čekal, že? :D ), se kterou toho moc nemůžu... a ani nechci udělat. Maximálně trochu přitáhnu vrchol v levým předním rohu.

Dneska poslední rosení, během příštího týdne začnu dávat Fosfor Plus (ano, je to v návodu Hesi Terra).

foto 1 - Dnes trochu jinej pohled na místo činu
foto 2 - U.
foto 3 - Levice nebo pravice?
foto 4 - Pohled z perspektivy neexistujícího škůdce :P
foto 5 - Studie ochmýření jedničky vlevo dole

Peace. B. :smoker:
mr.brown
Jen takovej mikroupdate, ale musim vám to ukázat než to zaroste palicema :leaf:

Na fotkách jsou dvě nejhezčí nafotitelný palice, z každý kytky jedna. Je vidět, že tu máme dvě phena, a jsem zvědavej, který bude víc odpovídat popisu Shanti :)

foto 1 - S3 - vzrůstem sativovitější, palice sice objemem menší, ale úžasně chlupatý a o poznání víc jí cukrujou listy, vůně jemná (květinová), na společnejch fotkách vlevo.

foto 2 - S4 - vzrůstem kompaktnější, kudrnatý pestíky, palice objemově trochu větší, ostřejší vůně (trochu zemitá, pryskyřice a hašiš?), na fotkách celku vpravo.

Tak... a teď jedna výborná zpráva pro ty, kterejm se líběj fotky: povedlo se mi trefit velikost souboru, takže fotky v plný velikosti jsou 800x1200 ;) Navíc jsem to bral pořádně ze stativu a tak, takže se pokochejte ;)

Peace. B. :smoker:

EDIT: A mimochodem ta palice na první fotce je ta stejná palice jako ta palice na poslední fotce palice v minulym příspěvku... no prostě ta fotka hned nad tim :) Po čtyřech dnech a první zálivce s fosforem ;)
dead_can_dance
Zatím radost na tvou zahrádku pohledět. Počítal jsem a jsi o 26 dní vepředu než já + stejný světlo a stejný model. Jsem zvědavý jak dopadneš :-)
A chci se zeptat, čím fotíš, jestli zrcadlem tak jaké skla? Budu samozřejmě sledovat :bandit:
mr.brown
Díky :) Když nejsem línej, tak starej věrnej Canon 400D, skla od Sigmy (18-200 a 10-20), polarizáky Hoya. Když jsem línej, tak kompakt Ricoh R10.

Na úpravy Photoshop CS3, ale jen oříznu, srovnám černou/bílou, křivky, zmenšim a doostřim. Žádný větší úpravy většinou nedělám, zabírá to čas a ubírá na věrohodnosti fotky. Výsledný soubory datově ořežu uložením v IrfanView.

Doufám, že je to uspokojivá odpověď :)
Peace. B.
doxenon
Máš to krásný kámo, letí ti karma.
mr.brown
Jsme zhruba v půlce květu... všechno vypadá ok. Moc se mi teď nechce psát, tak aspoň foto pro vás, co to sledujete...

foto 1 - celek
foto 2 - celek
foto 3 - S3
foto 4 - S4 (ta stejná palice co na minulejch fotkách)
foto 5 - S3 (ta stejná palice co na minulejch fotkách)
micros
mas to krasny chlape, drzim palce, at to kyne
keneth48
parada tomu sa povie mikrogrow. mas to dobra vychytane a urobene. som zvedavy kolko z toho dostanes.
mr.brown
Díky, díky, díky, sám jsem hrozně zvědavej, jak tohle dopadne :leaf:

Novej update mi nějak trval... Víte, jak dělaj hrdličky? Jasně... cukrů cukrů :) Tak tak nějak to tu teď vypadá :teef: S3 (vlevo) stále cukruje o něco víc a S4 má stále objemově větší pálky. Vůní se tak nějak srovnaly... těžko říct s jistotou - pokud do nich nehrabu, tak nejsou cítit skoro vůbec, a já do nich hrabat moc nechci... takže tak :)

Bohužel vzhledem k těm šílenejm mrazům nejsem poslední dobou schopnej držet noční teplotu v pokoji (a tím pádem i v boxu) výš než 17°C, takže přes noc moc nerosteme :( Mimochodem ze stejnýho důvodu jsem ještě nezačal další grow - miminka prostě potřebujou větší teplo :baby:

Peace. B. :smoker:

foto 1 - Pole
foto 2 - S4
foto 3 - S3
foto 4 - S3 - Ta palice, co je už několikrát focená.
foto 5 - S4 - Taky tak.
mr.brown
Dnes jsem rozstřihnul pletivo a odsunul jsem kytky trochu víc do krajů. Taky jsem s nima konečně mohl trochu hejbat a vybrat žlutý listy. A při tý příležitosti jsem vám je blejsknul ;) Příště každá svoje pletivo.

foto 1 - Výrobna
foto 2 - Zapik
foto 3 - Celkem lahodně vonící kupka medicíny
foto 4 - S4
foto 5 - S3
dead_can_dance
takže koukám, že cca 14 dní do konce. Jen fakt škoda, že nejsou na ten prostor 4 květníky, ale moc pěkný to máš.
rasty
Nadhera. Co vic dodat.....Posilam K +++++++
micros
nadhera sleduji a preju mnoho g. K+ leti k tobe!
mr.brown
citace:
Původní příspěvek od dead_can_dance
Jen fakt škoda, že nejsou na ten prostor 4 květníky

Bohužel v tomhle prostoru CFL 4 takovýhle květníky neosvítí. V příštím kole budu dávat CFL úhlopříčně, a to by mělo dát aspoň tři...

Díky všem za Káčka a za sledování :)

Bohužel mám poslední dobou čim dál míň času, takže se growu moc nevěnuju, za což se vám i Maruškám hrozně omlouvám... teď jsem třeba zjistil, že podle "návodu k Shanti" bych měl zítra kosit :D Takže zítra mažu pro mikroskop.

Kytky měly zhruba měsíc teplotu v noci pod 18°C, takže teoreticky budou zpomalený a stihnu ještě pořádně propláchnout a dát do tmy. Zítra nebo pozítří hodim update s fotkama. Zatim se smějte ;)
micros
jj vubec bych se toho nebal take mam nocni teploty pod 18stupnu a holky jsou tak cca 7 dni pozadu. Pryskyrici checkuju every day a zatim tam mam tak 10 procent jantarovych trichomu tak cekam. Flusching ale uz 5 dni probiha. Tak az to prijde tak holky pujdou pod kosu. Tesim se
dead_can_dance
mikroskop není třeba, aspoň já ho nepoužil nikdy. Jestli nemáš makro sklo tak stačí záklaďák otočit(je třeba přidržet na těle + vychytat zaostření) a vyfotit, ale mikroskop bude samozřejmě lepší :)
mr.brown
Tak trichomy jsou z cca. 80% čirý, kyti dostaly druhou zálivku jen čistou kojeneckou a už pár dní svítim jen 10 hodin.

Peace. B. :smoker:

foto 1 - S3
foto 2 - S4
Mr.Nobody
No safra to sou bonsaje rostoucí na úpatí Pamíru :)
+
micros
jak to u tebe vypada mr.brown
uz byla kosa nebo jeste kvetes
dead_can_dance
to by mě taky zajímalo, ty keříky jsou hezký.
mr.brown
Máme tmu a zítra večer nebo v sobotu ráno kosíme. Foto snad stihnu... Zatim čus.
doxenon
Tak to kosíme stejně kolego :-)
micros
nějakej up kolego?
:rasta:
Hy3nA
taky by mě zajímal konec:)
zdeny91
.
zdeny91
.
powpow
taky jsem zvedavej jak to dopadlo! Dej nejakej up
sWei
jak to dopadlo? docela by mě zajímala výsledná gramáž :)
Camal
uuuup!:)?
milkbyrtr
hodně přísný!!!!
Waylon
K+
mr.brown
Koukám, že jsem to tu nikdy nedokončil :) Sorry, pamatuju si cca. 90g?? A bylo to lahodné, voňavé a blýskavé :) Po X letech rozjíždim znovu, tak držte palce.
StromeQ
Ahoj, máš to nádherné, mikro jako lusk... budeš zakládat i vlákno na tvoje další kolo?
mr.brown
Díky moc, možná něco stručnějšího, málo času :)
StromeQ
Mohl bys, já tady mikra, secret, homemade pěsty miluju a štve mě že už to není v módě, teďka všichni koupí 600W led, stan, ventilaci a prásk... půl kila- to je nuda :D
Lemonade
Kolik mohla ta 125 W CFL žrát , cca 70 W i s předřadníkem tušim a paráda :-) 90 g je dost od oka podle mě teda, ale je jasný že si byl spokojenej.
Bylo by fajn podívat se na tvůj další pěst.
mr.brown
Vy mě snad ukecáte :D
Upozorňuju, že teď to mám ještě punkovější, páč jsem tak trochu na mizině... Ale moc nevyšel outdoor, takže rozjetá je 85 grow CFL, vražená mezi desky polystyrenu, semínka víceméně no name. Upgrady budou časem. Snad :)
No... ještě o tom popřemejšlim, abych se tu po bonsajkách úplně neztrapnil :P

Jinak teda bylo to 70-90g, je to hrozně dlouho, pamatuju si, že jsem byl mírně zklamanej. Ale bylo to fakt moc dobrý :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma