Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Project Wintergarden 2 @200/250W - Blue Diesel + ASH - Klikni zde pro originální téma
koles
Projekt Wintergarden 2

Rozjel jsem druhý kolo :)

Setup je stejnej jako minule, jen s jedním rozdílem: na růst jsem pořídil CFL Elektrox 200W dual. Zajímá mě, jakej (nebo jestli vůbec) bude rozdíl oproti sodíku, se kterým jsem odjel celé minulé kolo. Zatím mi přijde, že se kytky možná trochu víc táhnou za světlem (lampa je od vrcholků kolem 12 cm), ale změřený to nemam.

Modely jsou Blue Diesel (BD) a Afghan Skunk x Afghan Haze (ASH) - řízky zasazeny před dvěma týdny do substrátu Plagron Bat Mix a před týdnem přesazeny do BioBizz All Mix. Dva dny zpátky první zálivka s hnojivem BioBizz Bio-Grow a později na květ bude překvapivě Bio-Bloom ;) Přemýšlím ještě o nějakém "boosteru" - nejspíš bat guano.



    Úkoly pro toto kolo:
  • trochu poreferovat o rozdílech CFL / HPS
  • vyřešit konečně ty zkurvený časovače
  • a další...
koles
A hned asi problém s listy (bílé skvrnky). Týká se to jen jedné kytky a jen některých listů. O co se jedná? :confused:
mrakoplas
Cus,
myslím tím ,jak si je přesadil , tak mají spoustu živin ještě min ,tak na týden- dva ,takže ještě nehnojit ...tím jak si jim už naložil hnojky ,tak si jim rozházel poměr živin a proto se i kroutěj okraje listů.....toto bvych řekl , že bude nějak haprovat K ....po 1-2 zalití vodou bych zalil enzymama klidně i po přepnutí a pak jel min koncentrace hnojek a mělo by se to vrátit do normálu :)

jo jinak bych doporučil guankalong prášek a během květu trochu přisipávat na povrch hlíny....to jim moc chutná ,ale stačí fakt jen tak na chut ,(1 kávová lžička) ....zcvlášt když jedeš ještě bobizz flaštičky :)

jo ještě vypdaj jinak zatim fakt pěkně, je krásně vidět ten rozdíl sativa /indica ..a pozor ty ASH budou mít tendence po přepnutí toho BD utlačovat
koles
Dík za odpověď (a tu genetiku :D ).
Dostaly všechny dohromady jen 1ml grow v jednom litru zálivky. Takže lehký přehnojení je možný, ale ty skvrnky tam byly skoro určitě už předtím..

Šikany se neobávám, agresivní jedince oddělím pevnou sítí :D půjdou do scrogu
mrakoplas
....no je to možný , taky už nevim , kdyžtak to hlíde, ,ale myslim ,že to nebude nic velkýho ...kdyžtak ho ten list odstran ...nebo je to na vícero? a u jakýho vlastně modelu to je ? třeba co mám zkušenosti ,tak ten ASH až se vícero rozroste docela hodně snese hnojiv ,než BD
koles
Recykluju věci z minulého kola, takže jsem nainstaloval síť, do které ohýbám rychle rostoucí ASH. BD spíš mohutní, než aby se táhnul. Taky jsem přidal pacháč, protože se kolem skříně začala linout podezřele sladká vůně. Jak jsem uvedl, lampa je dual spektrum, což u této zářivky znamená, že polovina trubic vyzařuje bílé (modré) světlo a polovina červené. Mně to vyšlo tak, že ta červená jde na BD a modrá na ASH (ale že jde víc do vejšky a má slabší stonky, to bych přisuzoval spíš genům..?). Na začátek květu ji zkusím zašroubovat jinak a pod dalších dvou týdnech ji vyměním za sodík.

Jsem na vážkách, jestli má cenu zaštipovat, když do konce týdne budu přepínat na květ (až nejmenší BD přeroste síť) a všechny kousky se pěkně větví.

Dneska dostaly podruhé 1ml grow v litru zálivky. "Problém" s listy, který jsem reportoval naposledy, se nezhoršil ani nezlepšil, takže jej přestávám řešit :)

Ve skleníčku vpravo dole mám nějaké bazalky, na kterých si chci vyzkoušet klonování. Kromě toho jsou taky výborné s mozarelou a rajčaty :D Vlevo je miska s keramzitem, jež slouží jako zvlhčovačka vzduchu. Vlhkost se "ve dne" pohybuje okolo 60 %, "v noci" je vyšší - měřeno na úrovni nejspodnějších pater.

Na dva a půl týdne od zasazení řízků to neni nejhorší..?
mrakoplas
...pěkně jedou , to ASH bude růst určitě rychlejš- to bych možná zaštím a ten BD nechal ,aby nebylo v síti moc diskriminovaný :)
koles
Konec prvního týdne na květu, 4 týdny celkem.

V zásadě se neděje nic revolučního, ASH se pěkně táhne, takže jej postupně zaplétám do sítě. BD by síť ani nepotřeboval, prakticky ji nevyužívá, pouze prorůstá. Snažím se držet vrcholky zhruba stejně vysoko. Oba modely ukazují první chloupky.

Zalévám 1ml grow + 0,5ml bloom (obé BioBizz), zálevku dolaďuju pár kapkami octa pro správné pH.

Fotky:
1) plain view
2) BD z levého rohu
3) bazalka
4) lampa je opravdu dual - foceno se stejným vyvážením bílé jako ostatní fotky :)
koles
Vyskytl se mi ošklivý problém na jedné kytce - popsáno zde. Nějaký nápad?
bezdechu
Že by individuelní přehnojení?
koles
Bál jsem se hlavně nějaké houbové/plísňové infekce. Ale ta rychlost devastace listů mi na to neseděla... takže asi fakt přehnojení. Divný mi přijde, že ostatním kytkám to vůbec nic neudělalo, ikdyž dostaly plus mínus stejnou dávku toho guana.

Ráno, když jsem to zjistitl, jsem ji prolil vodou s upraveným pH, víc asi udělat nemůžu.
mrakoplas
...no v květu použít asi už jen Guanokalong-prášek , kde je vysokej obsah P ...možná tahle měla méně vytvořenej kořenovej bal , takže to nedokázala rozdejchat, jako ostatní a nemohla přijmout ten přebytek dusík ,kterej v květu už tolik nepotřebuje narozdíl od P a K a tak zabránil příjmat nějaké jiné živiny ....

prolejval bych několik prolití jen vodou nebo ještě přidal jen 1-2ml/L enzymů


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma