Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
První grow 400W růst + květ / hlína 8x / BigBudha XXL - Klikni zde pro originální téma
Nojman
Zdravím všechny growery a growřice

chtěl bych si zde udělat thread, je to můj absolutně první grow, takže účinek tohoto threadu bych viděl spíš v tom, abych zde mohl postupně ukazovat jak mi to jde, respektivě nejde a byl bych velice rád, kdyby jste mi s tím pomohli a abychom společnýma silama došeli ke zdárné sklizni.

Výbava skřině:
125W úsporka pro růst na rozjezd
Philips HPI-I 400W pro růst / Philips Son-T Pia Greenpower 400W
Filtr 360m3 Industry line
odtah je RK 125L 355m3
Mám to v cooltube včetně stínidla
Udělal jsem externí zvlhčovač, abych ušetřil už tak malé místečko ve skříni :(
Substrát je předpřipraven na první 4 týdny, ale v závislosti na prokořeňování rostlinek si myslím, že bude stačit i trošku déle. Je to substrát s kaufu pro zahradničení, PH odtoku - toho co proteče a následný výtok vody je od 5,5 - 6,5 podle infa na obalu substrátu.

Větráky mám dva, jeden klasicky a jeden věžový, venku dost hyc, tak je nechci moc smažit :)

Hnojky mám od GHE připravené na pozdějc a to:
Flora Bloom
Flora Micro
Flora Gro

PH a EC metry i s roztoky a PH +- ... měl bych mít tedy vše - SNAD
Začal jsem takto - kopíruju z wordu co si zatím vedu

1) Pátek 15.7.2011 semínka dané na navlhčený toaletní papír, přikryté další vrstvou v černé krabičce a celé dané do sáčku kvůli udržení vlhkosti
2) Neděle 17.7.2011 vyjeli klíčky, dávám do hlíny cca 1-2 cm pod povrch a jemně přikryju hlínou.
3) Úterý 19.7.2011 už jsou všechny kytí venku s napnutýma děložníma lístkama - tak rychle jsem to nečekal. Svítím úsporkou 125W pro růst a čekám, až mi hodí první lístky.
4) Čtvrtek 21.7.2011 - Lístky jsou venku, to je rychlost, asi jim chutná substrát. Teplota bohužel 29-30 stupnu, vlhkost 60-70 přes den :( a 90 přes noc, samožřejmě 18/6
5) Pátek 22.7.2011 - Přehodil jsem z úsporky na sodík 400W. Teplota kupodivu stejná 29-30 stupnu pri vlhkosti 60-70.

Kytí jsem vyndal s trsem hlíny v ruce a položil hlouběji až po děložní lístky. Kvůli udržení teploty tam mám dva větráky, tak s něma trochu mávali - proto to posazení níže.


Zajímalo by mne, jestli je zatím podle Vás všechno v pořádku. Zalívám každý květináč odstátou vodou a to cca 3/4L na jeden květináč obden. Květináče mají 11L, nechtěl jsem přesazovat a stresovat kytí - co názor to unikát, přistoupil jsem k takovémuto řešení.


Prosím o jakýkoliv koment, o jakoukoliv pomoc.
Světlo je cca 40cm od holek.

Přikládám pár fotek jak to vypadá teď.
paldo24
Páči sa mi ten nápad s vetráčikom v kýbli, možno to odkukám ;) inač držím palce, máš to fajn.
Nojman
Díky, taky je to odkoukané :) Je to kýbl s dvěma otvorama. Jeden na potrubí, druhý na větrák a uvnitř je mebler. Díky tomu se mi daří shodit teplotu trochu níž a nemusím tak mít ten proklatě hřející sodík moc vysoko + samozřejmě vlhkost, ale tu mi to nedává takovou, jako bych si představoval. Je třeba tomu větráčku ještě zvýšit otáčky tak, aby to mlhu flusalo intenzivněji ;-)
paldo24
ja som dnes objednal http://www.ebay.co.uk/itm/Hydroponi...8#ht_4108wt_905
Nojman
Hydro je nad mé zkušenosti, možná později, každopádně to vypadá jako slušná strojovna :)
Nojman
Nevíte náhodou proč se mi takto kroutí lístky? :-/
Nojman
Tak přidávám další fotky, je to 11 den od zasazení semínka do hlíny. Jak se holkám začínají zvětšovat listy, byl jsem nucen zmodifikovat větráky ve skříni, protože pod tím větrem už dostávali dost zabrat. Jinak PH ani EC nijak neudržuju, protože nemám měřáky, snad to nebude mít zásadní vliv na už přihnojenou hlínu. Jakmile začnu s chemií, ta mi PH a EC snad dorazí.
Bostik1
Cau, mam dotaz kdyz zalejvas 3/4l vody obden, tak ti ty 11l kvetniky staci vyschnout ? Ja ze mi prijde, ze to skoro neni mozny obzvlast kdyz jsou tak maly.
Nojman
Zdar. To ja absolutne netuším, jak si můžeš přečíst v názvu topicu, je to můj absolutně první grow, proto jsme čekal, že mi tady někdo spíš poradí, žal si první. S takhle velkou ochotou zdejšího osazenstva jsem nějak nepočítal...

Jink teď už to zalejvám 0,5l na květináč, stále obden. Jakou zálivku mi teda doporučuješ? Už ¨mi přišel i PH metr, takže PH udržuju ve vodě na 6,3 protože jsem se dočetl, že v půdě (SOIL) bych se měl držet vrchní hranice.

Díky za odpovědi a infa ; - )
paldo24
Ako vidím tak ani tebe nerastú nejakou závratnou rýchlosťou. Ani tie moje nie :D
Nojman
Až na jednu, která je úplně malinká ač nevím proč, si myslím, že rostou celkem vklídku ... na moje očekávání celkem rychle :) Jsou to fotky z 15. dnu od vyndání semínek ze sáčku. Doufám, že dostačující tempo, nebo ne? :)
Nojman
Rostou rychleji než jsem očekával. Přikládám fotky z 15 dne 18/6 čili od vyndání semínek ze sáčku. Jen jedna je nějaká malá a absolutně nevím proč, jede na stejné vodě, na stejném režimu jak ostatní. Vyzkoušel jsem ji na všech pozicích ve skříni a prostě je nějaká retardovaná :)
Na tvoje zkušenosti rostou opravdu pomalu?
paldo24
Nie na moje ale na tie čo vidím všade naokolo a nato čo počujem od kamarátov. Tie moje idú akosi pomalšie ale čo už, no tak im proste nechám viac dní na rast ;)
Nojman
A kolik plánuješ dát na růst? Vypadá, že nám to roste cca stejně :)
paldo24
neviem koľko pretože teraz sa trošku začali ťahať ale asi cca 35 dni?? neviem ozaj :D
Nojman
Ok, aspoň mám nějaké vodítko, protože já vůbec netušil kolik :P Aspoň s někým se dá komunikovat, amígo, spolu to dáme do zdárného konce! :)
paldo24
No to dúfam, že aspoň nejaké ako tak dobré hulenie z toho bude :D ale ako mi chalan poradil skúsim im odteraz dávať denne po cca 400 ml do každej tak uvidím či nastane nejaká zmena.
Nojman
Já mám tendenci zařít hnojit, ale ještě asi vydržím, protože hlína má být předhnojená na 4 týdny dopředu :P
Bostik1
Cau no ja bych doporucil zalivku takovou, aby ti to do pristiho zalejvani uplne proschlo, ja osobne kytky zaleju uplne ze mi z kazdyho kvetniku vytece nejaka voda a pak za par dni znovu az kdyz jsou uplne proschly, ale je fakt, ze ty 11l kvetniky co mas by ti vysichali s takhle malejma kytkama tak 5 dni mozna i vic, tak asi ne celej kvetnik ona si to ta hlina tu vlhkost stejne roztahne, ale asi zustan u zatim u toho 3/4 l nez jeste trochu povyrostou a pak pomalu pridavej, ale vzdycky zalejvat az kdyz je hlina sucha, holky maj radi kdyz se jim stridaj cykly mokry a suchy ;)
Nojman
Zdar. Tak jsem přijel z dovolené a koukám, že se holky vůbec neflákali :) Přikládám fotky a byl bych rád za odpověď na dotazy:
1) nevíte proč se mi konce listů, respektivě boky, takhle kroutí? :(
2) Je možné, aby se kytka větvila i bez zastřižení? Ja nevím zda to co roste budou jen listy a nebo větve, které můžou plodit. Popř myslíte si, zda už zastřihnout či přepnout na květ?

Jinak k tomu zalévání dík za rady, budu se jimi řidit :)
paldo24
Kámo moc ti to z tých fotiek neviem povedať ale zastrihnúť to už určite treba ak si ešte nie. Najlepšie klasickou FIM technikou. Mne sa to vyplatilo ;)
Seky
Zdravim. Opravdu jde videt, ze skoro ani nevis jak rostlinka cannabis vypada:)
Ten kybl si mohl zpracovat trochu kvalitneji, otvor po celem obvodu vetracku (nebo me fotka klame?) a vetrak vymenit za novy z duvodu chybejci lopatky cimz se dost snizuje jeho vykon.
Kytky neprelivej a stridej, jak uz uvedl Bostik suche a mokre cykly. Jednou poradne zalijes a jednou nechas poradne vyschnout. Vzdy nez budes znovu zalivat poteskej kvetinac, za chvily to chytnes do ruky a poznas kolik je v substratu jeste vody. Suchy substrat je v kvetinaci opravdu lehky.
Ano nad kazdym patrem listu sou dalsi vetve, vrcholky.
Paldo, nemyslim si ze FIM je klasicka technika, je uz u ni potreba trochu te praxe, nebo mit presny oko a vedet kde presne to smiknout.
Kytky se vetvi pekne, zatim si myslim neni az tak velka potreba zastrihovat. Maximalne hlavni vrsek, aby pozdeji vyrazne neprevysoval ostatni vyhonky. Toho jednoho mrzacka bych klidne uplne odstranil, s takovou tam za chvily uplne zaroste a misto nej bych dal tu sedmou.
Cim ted svitis, jsi si jist ze svtis MH vybojkou pro rust? Taky sem nikde nenasel udaje o rozmerech?
Nojman
Zdarek :)
Z názvu threadu (první grow) je myslím, zcela patrné, že jsem úplně bez zkušeností, taky pro to jediné sem založil tenhle topic a doufal jse mv nějaké rady či poučení, ale až na tvůj obsáhlej příspěvek, kterej rozebírá můj grow trošku hlouběji jsem se moc rad nedočkal. Díky ti tedy za tvé postřehy a teď něco k nim:
Vetrak uz byl vymenenej, prvni mi bouchl, ten byl jako provizorni reseni, nicméně už ani tenhle systém nemám, protože jsem včera dal mrzáčka na balkon a uvidím, co z něho bude nebo nebude a kýbl z mlhovačkou jsem dal dovnitř.

Jsem si zcela jistý, že svídím sodíkem pro růst :)

Včera jsem vrcholky zastřihnul snažícise to udělat FIMkou, uvidím jestli jsem měl štěstí nebo ne.

Včera jsme nezalejval, idkyž podle mého prvního plánu jsem měl, ale nechal jsem je teď tři dny na suchu a dneska 3/4l na jednu a už jsem přidal i hnojky, ale méně, než bych podle příbalových letáčků měl dát, protože ještě mají určitě něco v hlíně.

Rozměry jsou 90x90x180cm, ale ja tam zkošení, takže to bude trošku méně, pro příště asi koupím menší květníky abych vyplnil více prostoru, no uvidím, jak se tahle indica vyvede a co pojedu kdyžtak příště ;-)
Seky
Ja jen ze mi to svetlo prijde dosti zlute a MH vybojka ma svitit bile.
Na priste bych doporucil rezy. Snizi se tim delka rustu a vsechny jsou samice.
Nevim kam az saha tva neznalost, ale mel bys vedet ze ze seminek sou samci i samice(pokud tedy nemas seminka feminizovana), to znamena ze budes rad za tri holciny. Ovsem pomer 50 na 50 neplati vzdy.
Nojman
Mám feminizovaná semínka a řezy žal nemám odkud sehnat ;-)

http://www.5semen.cz/shop/detail/20...indoor-outdoor-


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma