Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
SÁdrokarton Box, Sklep, 600w - Klikni zde pro originální téma
UncleBatman
Všechny zdravím ! Po asi 5ti leté zkušenosti s outdoorem bych se s Vámi chtěl podělit o můj první indoorový start.



Rozměry boxu jsou 145cm délka, 120cm hloubka a na výšku 230cm

Světlo -
růst : SunMaster Cool Deluxe 600W
květ : GIB Extreme output 600w

Typický standard předřadník elektromagnetický 600w


Stínidlo WaveFlector medium. Později v plánu A-wing large.

Odtah TT125 280m3/h

Teplota v místnosti max 20°C

Hnojiva Biobizz grow a bloom + topmax

Zemina BioBizz Light mix + Plagron grow mix

Květnináče 2l a 11l

Černobílá folie

marw
Ahoj,ono ta nižší teplota v místnosti rozhodně není k zahození ale musíš brát v potaz také to,že v květu budeš potřebovat dostat z pěstírny i vlhkost a tím TT125 to nebudeš mít snadné a určitě se dostaneš do problému,jinak někde mě tohle tt ještě leží ve skříni a myslím že je to odtah max na dvě kola a poté se rapidně sníží jeho výkon,rozhodně bych se mrknul po něčem silnějším,obecně by ses měl držet toho co 1W to 1m3 odtahu a k tomu řádný ofuk,v dnešní době jse už dají pořídit odtahy z regulací kde si sám nastavíš vhodné klima a investice do pořádného odtahu se ti rozhodně vrátí,pěstu zdar!
aresek
pěkně ses s tím popral:)..taky mám sem tam problémy s realizací nápadu,jen nechápu ten sadrokarton tam? to máš jako izolant?
kola666
obidva su dobre , hlasoval som pre PHILLIPS-ku , hod si mincou :)
Čuzz máš to pěkný :-) Taky jsem ti poslal tip na sluníčko.Ať se daří a dělá nám to všem radost :-)
UncleBatman
Tak se vracím s menším updatem. Box je téměr připraven, už jen zbývá vymyslet, jak vytvořit vstupní "dveře" a natáhnout ALU 5m z větráku ven . Napadlo mě si udělat stejný vchod jako u prodávaných boxů, to znamená, že bych si našil velký zip na plachtu, ale je to docela solidní piplačka :)

Ventilátor TT125 se tváří, že by si s tím prostorem měl poradit. 280m3/h

Dokoupena lampa na květ GIB Extreme Output 600w.

Hnojky základ od Biobizz, boostery či enzymy budu řešit později, ale bylo dost názorů, že není rozdíl v úrodě jednoznačně prokazatelný.

Jákékoliv Vaše připomínky, dotazy a rady moc rád uvítám.

A také jsem koupil dalších 50L zeminy Plagron Grow mix, ze kterého namixuju finální zeminu společne s BioBizz Light mixem.
matko291
ahoj
tiež by som asi poriešil na 600W silnejší venťák ani by mi nešlo o vlhkosť ale aby som v tom boxe vymenil ten vydýchaný vzduch a urobil tam radšej vlhko napr. postrekom Phitaminu :flamer: a trochu aj zrazíš teplo v boxe teplo von a čerstvý vánok dnu pozdravujem
Bostik1
Cau hele jak ti uz bylo receno uricte si kup silnejsi odtah, na kvetu se pak nedostanes na nejakou rozumnou hondotu a bude te to akorat strasit, kde ti to zacne plesnivet, takze ja bejt tebou bych bral treba tohle: http://www.elektro-paloucek.cz/vent...-potrubi-vk-150
je to za hezky penize a stacit ti to bude, at pak nemusis resit odvlhcovacku jak ja, at to torste.
Bostik1
Vlhkost dolu ti nejak extra timhle neklesne, taky sem si to myslel, ale aktivni pritah je dle mejch zkusenosti v celku k nicemu, chcete poradnej odtah co ti to vycucne, jako samo na teplotu by ti to asi stacilo, ale vzdycky je dobry mi rezervu nez to pak honit, rek bych ze co watt to 1m3 na odtahu je fajn, ale nebal bych se i vetsiho, ta vlhkost dokaze bejt svine
Bostik1
No pokud je zapojis paralelne, tak jo, ale ne do serie (pak by se zelepsili akorat ty tlakovy charakteristiky, ale nezvysil by se ti prutok),ale sem si skoro jistej, ze by to nemel bejt problem, kdyz budes mit tyhle dva, tak ti to bude stacit, TT ti pobezi v rustu a pak na kvet si zapnes i to vko a bude to vsechno cajk ;)
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od Bostik1
No pokud je zapojis paralelne, tak jo, ale ne do serie (pak by se zelepsili akorat ty tlakovy charakteristiky, ale nezvysil by se ti prutok),ale sem si skoro jistej, ze by to nemel bejt problem, kdyz budes mit tyhle dva, tak ti to bude stacit, TT ti pobezi v rustu a pak na kvet si zapnes i to vko a bude to vsechno cajk ;)


bostik to spis i v rustu oba dva.. tedka bez kytek, kdyz jsem testoval box, tak se to dostalo na 29.. to je dost ne?
Blackous97
Jj, to je dost.
Tech 23-26 je idealnich.


A ty dvere. Udelej si kontrukci, zevnitr na to natahni folii a na na kontrukci pridelej panty a mas to :)

Nebo: Sezen si preklisku serizni ji aby tam pasovala, nalep folii a pridelej panty. A nezapomen na to ze tam kde budou panty to musis spevnit. :)
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman


bostik to spis i v rustu oba dva.. tedka bez kytek, kdyz jsem testoval box, tak se to dostalo na 29.. to je dost ne?


Ono taky dost záleží jak měříš teplotu.
Pokud na sondu teploměru, která je kovová svítí lampa tak dochází k částečné přeměně energie fotonů na tepelnou energii a zvýšení teploty sondy teploměru. Takže sondu či celý teploměr schovat za nějakou překážku nebo do stínu.

Sice se listy rostlin do stínu schovat nemohou ale výše popsaný efekt u nich nebude probíhat, protože biomasa nemá tak velkou tepelnou vodivost jako kov či sklo sondy teploměru a listy fotony pohlcují bez výrazného tepelného zabarvení.

Tobě jde o teplotu vzduchu v boxu, protože při svícení ne jenom že ochlazuješ baňku výbojky ale i vzduch sám o sobě také pohlcuje část světla a zvyšuje svojí kinetickou energii molekul, která se projeví zvýšením teploty.

Pokud měříš ve stínu tak už jedině pomůže silnější odtah a nebo aktivní přítah studeného čerstvého vzduchu.
Bostik1
Cau 29 je podle me uplne jeste v pohode a nicim by se nejak extra nestresoval, zalezi jaky bylo venku pocasi kdyz si to meril a samo co popsal HurricaneGeorge tak hraje nemalou roli a nz toho co si psal jak si to meril, sem vyvodil, ze si to asi polozil i na cernej kvetinac takze to taky udela svy. A taky si myslim, ze jestli to meris v prazdny skrini, tak to taky neni objektivni protoze az tam budes mit kytky tak tam bude vetsi vlhkost coz ten vzduch taky trochu ochladi a kdyz budes mit zvlhcovakcu tak dalsi stupen dolu, proste 29 no stres, jako jak rikam silnejsi odtah je dobra vec, ale asi by si to dal s tim tt125 a vko150, teda pokud se nebavime o nejakym jiznim byte hned pod nezateplenou strechou kde mas v lete vedro jak vis kde
mysak
..nebo si tam udelej zasouvaci dvere :) jestli trea zbyl nejaky sadros,kolenice sezenes .....a je to
UncleBatman
Takže už tam mám rostliny, 10x AK47 a 2x Apollo11 od člena groweru.. ¨

Teplota je lepší, pohybuje se od 26 do 28 °C při světle a ve tmě 19 - 20 °C

Přesazeny do květináčů 13x13x13 2l , substrát Biobizz light mix namíchanej s Plagron grow mix. Až povyrostou, tak půjdou do 11l .

UncleBatman
2. den



10x AK47

2x Apollo11

Omlouvám se za špatnou kvalitu fotek, foceno mobilem, příště to bude snad lepší.

Řezy byly předány údajně docela brzy, takže jsou zatím malinký.

UncleBatman
5. den

Rostlinám se evidentně daří, viditelně se rozšířily listy a barva je nádherně sytě zelená.

Podruhé lehce zality s velmi malou dávkou hnojiva (cca 1ml/2l) , jelikož jsou jen chvíli v zemině, která obsahuje Plagron growmix, která je středně hnojená, tak s přidáváním ještě nikam nespěchám. pH upraveno na 6 - 6,5. Zároveň jsem jim dal i postřik na listy ze stejné zálivky z rozprašovače.

Teplota 25°C .

Lampa je cca 55-60cm nad rostlinami.

Jelikož ještě nemám vlhkoměr, tak neznám vlhkost, ale na fotce je vidět hnědé prostěradlo, které udržuji stále vlhké.
UncleBatman
6. den
ganja-steve
Je to jedno...Nemuzes nic zkazit tim,ze bys to presadil ,,moc brzo". Ale v tech 2l to klidne jeste par dni v klidu vydrzi. Jinak pekny rezy:D
HurricaneGeorge
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman
Mám dotaz, kdy mohu nejdříve přesadit do 11l květináčů? Teď jsou ve 2l, ještě docela malý.


Nejpozději při přepnutí na 12/12, ale klidně i pár dní před přepnutím. Květináče musejí být dobře prokořeněné tak, aby při přesazování nebyly potrhány ty největší kořeny váhou substrátu - s tím souvisí to že je lepší přesazovat když je substrát skoro suchý.

Takže ty současné 2L budou slušně prokořeněné už za pár dní :).
Hlava
Je to prosteradlo vyhod :D se ti tam akorat udělá plisen a řasy , to sem si pověsil ručnik do boxu a akorat tam vykvetl :D viz , http://grower.cz/home/potw.php?...how&photoid=635 , tak na to kašli, maš sklep ??? No tak to počitej že vlhkost je tam kolem 50% normalně , to by mohlo stačit , kytky vypadaj dobře nic jim nechybí , přesadil bych je tak tejden před přepnutim , jak pisou kolegové , čau Hlava :D:D
UncleBatman
9. den

Myslím, že slečnám absolutně nic nechybí a mají se čile k světu :)
Hlava
Vlkost bys měl mít v růstu trochu vyšši ale tohle stači a teplota by ti neměla lezt přes 30°C , optimum je 25°C , ato to roste čau Hlava
UncleBatman
17. den

Rostliny přesazeny do 11l květináčů

Sice jsem je nechal déle ve 2l květináčích než jsem původně plánoval, ale nakonec nelituji, protože kořenový systém byl nádherný.

Ještě je nechám tak 5 dní na 18/6 a asi se bude přepínat pomalu. Nebo myslíte, že bych mohl ještě počkat? Box je vysoký dostatečně.
UncleBatman
21. den

Rostliny mají cca 38-45 cm a už se začíná zaplňovat box. Otrhal jsem pár listů, které stínily podvětvím.

Hnojení biobizz-grow v dávkách zhruba 1,5ml/l cca každý druhý den.

Teplota max. 28°C den, 21°C noc. Vlhkost 68% / 80% .

Během 3 dnů plánuji přepnout na květ.

Zaštipování nebylo potřeba, kvalitní řezy co se větví samy :)
UncleBatman
23. den

+ moje skromné "nádobíčko" ... stačí málo ke štěstí :D
UncleBatman
Mám docela problém s vlhkostí, v místnosti kde je box je kolem 70% a v boxu 75-80% !! Kytky jsou zhruba v 5. dnu květu. Máte někdo nějaký trik jak to snížit? Kromě odvlhčovačky a silnějšího odtahu? Díky
Hlava
Čau , no jestli maš dostatečnej odtah a ofuky jedou tak by to neměl bejt takovej problem , ja sem měl cca 70% do konce květu a v poho žádná plíseň , jestli tam máš i vysokou teplotu tak zvětši odtah , odvlhčovačka moc nepomůže , at to kvete , Hlava
jebutinajmeno
Ja bych urcite nechal neco ze vzduchariny zaple non-stop..idealne odtah,no a hlavne a predevsim bych si poridil nejake cirkulacni vetraky dovnitr.Dva klipsnaky naproti sobe,jednk to urcite pomuze aspon trochu s vlhkosti a hlavne to "roztrepe kyti" coz ti zajisti ze nebudes mit problem s tim ze se ti pak vetve budou lamat vlastni vahou,aspon ne tolik,zesili stonky atd.A urcite bych se razantneji zbavil nejakych spodnich vetvi,v tomhle pralese ,pri tehle vysce se tam svetlo stejne dostane stezi a akorat ti to brzdi vrsky...priloz update foto jak to vypada...jinak AK je mocna zbran,uvidis sam,drzim palce :)
UncleBatman
Pánové děkuji Vám za rady. Co mám opravdu bez problému, tak jsou teploty. Teplota je téměř pořád na 26°C a když je venku hardcore vedro, tak jsem maximálně na 28°C, takže to je perfekt. No teďka jede odtah už nonstop, ale musím koupit ty klipsňáky no. Mám normální ventilátor, jenže je hrozně velkej a dělal by neplechu (už jsem to zkoušel). Jinak výška je 50-55cm u AK a Apollo11, které jsou v boxu dvě, mají obě 65cm, jsou to takový neohrabaný bestie :) Fotky rozhodně později dodám. Díky za podporu
UncleBatman
6-7. den květ (nejsem si uplně jistý :D , však je to jedno)

Rostliny jsem hodně prostříhal. Je dobré, že mi po prostříhání klesla i vlhkost o cca 8%, což se mi hodí :) Jen teď vypadají jak chudinky. Hned sem jim dal na posílení 1,8ml/l grow + 1,7ml/ml bloom + 0,8ml/l topmax. Foto za tmy dodám, jsou krásně sytě zelené.
UncleBatman
12. květ

Všechny AK47 maji výšku kolem 60-65cm a dvě Apollo11 mají přes 75cm.

Vlhkost vlhká :) , kolem 70%, hold to budou muset nějak přežít, protože toho s tím moc nemohu udělat. Ještě přidám jeden větrák ať to v boxu lítá.

Teploty budou v pohodě asi vždycky, 24-28°C den, v noci těch 19-20°C.
Banány
myslíš, že je dobrý to nechat takhle přerůst a pak to oholit? jestli že jo, vysvětli proč, dík
UncleBatman
ahoj BANÁNE,

já si nemyslím, že je to přerostlý. Ty AK se strašně moc větví, byly to šílený koule a co pak chceš dělat? Proč tam nechávat spodky, ke kterým se nedostane světlo? U každé rostliny je nahoře minimálně 5 vrcholků. Jako já nevím co jiného s tím udělat, když mám 11l květináče po 12 kusech. Tak proč tedy nevyužít alespoň výšku boxu (230cm) ? To bychom se pak museli bavit o horizontálu možná tak. Na SCROG bych si taky netroufnul, je to můj vůbec první pokus INDOOR. Psal jsem, že jsem začátečník bez zkušeností a právě proto tu mám thread, aby mi zkušenější poradili co je špatně. Tak mi Banáne řekni, jak to udělat lépe, cením si každé rady.
UncleBatman
Proč přepínat na květ při výšce třeba 35cm, když mám dostatečně velký prostor??? Řídil jsem se radama místních zkušených pěstitelů.
Zedy
No asik jde o to, že si to oholil zbytečně moc. V tvým případě 600ti wattů máš cca metr hmoty, kterej efektivně propálíš. Kdyby si je tak neoholil, tak ten metr budeš mít dřív.
Jako spodek, kterej pro mě z hlediska pěknýho květu má cenu oholit, je řídce napatrovaná větvička, kdesi dole. Ale větve, kde už se to pěkně patrovatí a má to pěknou stavbu, nechám bejt. Což když koukám k tobě na fota, tak už si bral i takový. No nic, uvidíš sám co to udělá a máš před sebou určitě ještě hodně kol, takže držím palce a ber na vědomí, že i z toho co si tolik oholil rostliny žijou. Hodně zdaru;)
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od Zedy
No asik jde o to, že si to oholil zbytečně moc. V tvým případě 600ti wattů máš cca metr hmoty, kterej efektivně propálíš. Kdyby si je tak neoholil, tak ten metr budeš mít dřív.
Jako spodek, kterej pro mě z hlediska pěknýho květu má cenu oholit, je řídce napatrovaná větvička, kdesi dole. Ale větve, kde už se to pěkně patrovatí a má to pěknou stavbu, nechám bejt. Což když koukám k tobě na fota, tak už si bral i takový. No nic, uvidíš sám co to udělá a máš před sebou určitě ještě hodně kol, takže držím palce a ber na vědomí, že i z toho co si tolik oholil rostliny žijou. Hodně zdaru;)


Díky Zedy, chybama se člověk učí, příště si na to dám určitě větší pozor. Teď jen budu doufat, že to neudělá žádnou velkou paseku.
jebutinajmeno
No musim rict ze to posekani spodku jsi vzal hodne razantne ne ze by bylo moc k vrskum,spise bylo moc brzo cesat to do takove vysky ale nemyslim si ze by to bylo neco uplne sileneho a to z jednoho prosteho duvodu,ze ti jeste o dost povyrostou.

Kdyz ja tyhle geny prepinal v cca 30cm na kvet vyrostly mi o vic nez 50% na finalnich 65-70cm!! Takze mily Banane..prerostle nema nic, v boxu o vysce 230cm navic v 11L kvetinaci by bylo docela nahovno mit male krpate kytky-byla by to krasna ukazka nevyuziti prostoru.To ze jsou tak moc oholene se zda ted jen proto ,ze uz maji 65cm ale vzhledem k tomu pokud dobre pocitam ze ted maji cca 2tydny 12/12 budou mit ve finale 85cm-1m APcko jeste vic,takze to bude akorat.Konkretne AK je moc velke zverstvo na to aby se neprostrihavalo.

Takze vsichni kritici a skeptici k masivnimu prostrihu ktery neni spatny ale mel byt provaden postupne,ne najednou,ve finale uvidite ze to bylo akorat,pokud se na kytich neprojevi razantni strata listu v podobe slabsi zasoby zivin.

btw Batmane jak valcis s tou vlhkosti?
Banány
neni jo? dyť se mu na těch pahejlech neudrží ani šišky až nakynou....
jebutinajmeno
citace:
Původní příspěvek od Banány
neni jo? dyť se mu na těch pahejlech neudrží ani šišky až nakynou....


to mas pravdu, muj grow tohodle modelu je toho jasnym dukazem,ale da se tomu trochu predejit zesilenym ofukem rostlin,vetve budou statnejsi...a vzhledem k tomu ze tady kolega batman ma box ze sadrokartonu tak urcite nebude problem pripadne navrtat 4 vruty na kazdou stenu a natahnout na ne pevnou podpernou sit coz vyresi vse;)
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od jebutinajmeno
No musim rict ze to posekani spodku jsi vzal hodne razantne ne ze by bylo moc k vrskum,spise bylo moc brzo cesat to do takove vysky ale nemyslim si ze by to bylo neco uplne sileneho a to z jednoho prosteho duvodu,ze ti jeste o dost povyrostou.

Kdyz ja tyhle geny prepinal v cca 30cm na kvet vyrostly mi o vic nez 50% na finalnich 65-70cm!! Takze mily Banane..prerostle nema nic, v boxu o vysce 230cm navic v 11L kvetinaci by bylo docela nahovno mit male krpate kytky-byla by to krasna ukazka nevyuziti prostoru.To ze jsou tak moc oholene se zda ted jen proto ,ze uz maji 65cm ale vzhledem k tomu pokud dobre pocitam ze ted maji cca 2tydny 12/12 budou mit ve finale 85cm-1m APcko jeste vic,takze to bude akorat.Konkretne AK je moc velke zverstvo na to aby se neprostrihavalo.

Takze vsichni kritici a skeptici k masivnimu prostrihu ktery neni spatny ale mel byt provaden postupne,ne najednou,ve finale uvidite ze to bylo akorat,pokud se na kytich neprojevi razantni strata listu v podobe slabsi zasoby zivin.

btw Batmane jak valcis s tou vlhkosti?


ahoj jebuti, diky, ze jsi to vystizne rozseknul :) az mam chvilema pocit, jako by jsi byl u me na kukačce :D .. tvoje veta " Konkretne AK je moc velke zverstvo na to aby se neprostrihavalo. " , nezbyva mi nez plne souhlasit ! nevim zda to je genetikou nebo 600w, asi oboje dohromady, ale neuveritelne huste to narostlo. Jinak AP jsou taky hrozny masiny, sice nemaji tak huste vetveni, ale stavba rostliny je famozni ! Uz od zacatku moje dvě apollky11 meli navrh nad AK, masivní větve, opravdu masivni stonek a samozrejme i vyska a velikost listu.

VLHKOST? To je jediny problem.. Ja proste nevim co s tim delat.. Vlhkost je vysoka kolem boxu, takze nemam odkud tahat dovnitr sušší vzduch.. Čerstvý vzduch taham do sklepa trubkou vedouci ven a venku mene jak 85% vetsinou neni.. Ventilace jede nonstop, ofuk nechavam zatim s rozsvicenou lampou a az budou vetsi kvety, tak necham taky nonstop. Ted jsem se nejmene dostal na 65%, ale prumer je tech 69-72% .. Hlava rikal, ze odjel kolo pri 70% a bez problemu bez plisni.

A jak jsi zminil navrtani site do sadrokartonu.. Presne tak, to neni nejmensi problem :) Ale s tim si hlavu nelamu, ty stonky mozna vypadaj tenky, ale neni to uplne pravda.. Jsou hoodne pevny, nebojte se, ze to casto netestuju, fakt maji sil dost :)

Diky za Vas zajem a rady, jen tak dal :)
HurricaneGeorge
Ahoj,
jako prevenci plísním bych doporučil aspoň dva postřiky polyversem + zálivku ke kořenům - je to bio, bez ochranné lhůty a účinek je dlouhodobě preventivní.

Ofuk nonstop a neměl by jsi mít problémy.

Hlavně nedělat postřik kuprikolem apod. přípravky!
jebutinajmeno
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman

az mam chvilema pocit, jako by jsi byl u me na kukačce :D .. nevim zda to je genetikou nebo 600w, asi oboje dohromady, ale neuveritelne huste to narostlo. Jinak AP jsou taky hrozny masiny, sice nemaji tak huste vetveni, ale stavba rostliny je famozni !


si pis,ani nevis kdo ti tam potajnu chodi!:D Jinak stavba kytky je samo sebou dana hlavne genetikou,mel jsme moznost videt i jine geny AK ale s tim co se ti dostalo do rukou neni v mem okoli nic srovnatelneho na stejne urovni.Za to ze to jsou takove masiny muze matkar;)

citace:
Původní příspěvek od UncleBatman

VLHKOST? To je jediny problem.. Ja proste nevim co s tim delat.. Vlhkost je vysoka kolem boxu, takze nemam odkud tahat dovnitr sušší vzduch.. Čerstvý vzduch taham do sklepa trubkou vedouci ven a venku mene jak 85% vetsinou neni.. Ventilace jede nonstop, ofuk nechavam zatim s rozsvicenou lampou a az budou vetsi kvety, tak necham taky nonstop. Ted jsem se nejmene dostal na 65%, ale prumer je tech 69-72% .. Hlava rikal, ze odjel kolo pri 70% a bez problemu bez plisni.


Sklepy jsou zlo,s vlhkosti se ted taky potykam a to nemam box ve sklepe.Ono dojet se to da i s tou vyssi vlhkosti,ja osobne treba i riskuju ze kyti kropim i v pozdejsim stadiu kvetu a zatim mi nikdy nic neplesnivelo,ale je to dost riskantni.Napada me jeste jeden tip.Na tomhle tvem prispevku je jasna napoveda http://grower.cz/forum/showthread.p...9959#post989959
fotka c3 krasne ukazuje jednu vec.-Kytky samo sebou zalivas dole takze je jasne ze dole pod tim pralesem je vetsi chlad-vlhkost-mene svetla,stin nez nad nima-to je zretelne i z fotky kdy- nad vrskama je silena zare a dole pekny stinek.No a voda se samo sebou odparuje od kvetinacu.A jak vime z prirodnich zakonitosti,vlhky vzduch=tezky vzduch,proto se teplo vzdy drzi nahore,pac horky vzduch stoupa.Zmer telotu a vlhkost dole u kvetinacu a pak nad vrcholky,urcite to vyjde jinak.No a protoze na te fotce nikde dole nevidim zadny pritah,pripadne cirkulacni vetrak ktery by ti to "odparovani" rozfoukaval,tak se tam drzi.Evidentne tam mas dost mista takze ja bych zkusil postavit jeden klasicky nizky stolni vetrak primo pred kyti namireny na ty oholene vetve a nechal ho otacet s non-stop prikonem.Zacne to rozhanet vzduch dole smerem nahoru,mohlo by to pomoct.A s tou silou vetvi,urcite to nepodcen,AK produkuje masivni kvetenstvi!
UncleBatman
Dnes jsem přišel a vlhkost 62% , to je moc fajn. Kouknu po nakym ofuku na spodek no :)
UncleBatman
dáváte rustove hnojivo i v kvetu??
Balon
já jedu podle biobizz tabulky, přidávat by se mělo... já přidávám občas...
UncleBatman
ja prave jedu taky podle biobizz tabulky a davam do kazde zalivky
Jagditrax
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman
ja prave jedu taky podle biobizz tabulky a davam do kazde zalivky


Čau.
Tiež som dával Grow i v kvete. Dávaš tomu plné dávky podľa tabulky? Posledné kolo som hnojil minimálne a výsledok super. Mrkni na odkaz v podpise. Myslím že nie je treba dávať plnú dávku, ktorú uvádzajú v tabuľke. (V gs ti to možno aj povedali) Ľahšie a rýchlejšie sa odstráni deficit ako prebytok. Ak je hnojek príliš veľa zasoluje sa pôda, to môže zle vplývať na vstrebávanie živín, na pH substrátu (a to zase na vstrebávanie živín ) atď. Rastliny sa nedajú vykŕmiť, fungujú inak ako živočíchy.
Proste stačí pokryť ich potrebu a čo je naviac, to skôr spôsobuje problémy. Hlavne v malom obmädzenom objeme substrátu.

http://grower.cz/forum/showthread....1786#post991786 posledný odstavec
http://grower.cz/forum/showthread....4928#post934928 ako je vidieť na obr., stačí sa držať tesne za bodom H1.

J.
UncleBatman
39. květ

Po menší odluce se vracím s updatem . Foceno opět za světla, bohužel.

Ak47 bude ještě doufám kynout, protože zatím jsou palice docela malé si myslím. Ale Apollo11 jsou perfektní, tvrdé a velké palice. Ak47 voní zatuchle, zemitě a ostře, Apollo11 má krásný citronový nádech.
UncleBatman
Apollo11
UncleBatman
40.květ

myslíte, že to mám prostříhat nebo to mám nechat "přírodně" ?
UncleBatman
myslíte, že bych mohl nechat AK47 na květu třeba i 65 dní? Máte někdo zkušenost?
Ňoaen
Nech je tam,ještě to ma čas,teda pokud nemaš vysokou vlkost,lehkym otrhanim bys ji možná o něco srazil, jinak suché,opadlé listy škubej.S Ak nemám zkušenosti, ale často se stává, že model kveté déle , než udávají banky.Je opravdu rozdíl sklízet 55. nebo 65.den, v této fází to kyne nejvííc.
Jak vysoké jsou ty kytky?Zájímá mě jako od nejspodnějšího spodku po vrchol palice :)
UncleBatman
citace:
Původní příspěvek od Ňoaen
Nech je tam,ještě to ma čas,teda pokud nemaš vysokou vlkost,lehkym otrhanim bys ji možná o něco srazil, jinak suché,opadlé listy škubej.S Ak nemám zkušenosti, ale často se stává, že model kveté déle , než udávají banky.Je opravdu rozdíl sklízet 55. nebo 65.den, v této fází to kyne nejvííc.
Jak vysoké jsou ty kytky?Zájímá mě jako od nejspodnějšího spodku po vrchol palice :)


Díky Ňoaen :) Mě právě docela znervoznilo, že když kouknu na většinu pěstů zde na groweru, tak kolegové mají ve 40. dnu květu často nafouklé salámy už, kdežto moje jsou zatím malé.

Rostliny jsou vysoké od 65 do 75 cm . A mám tam 2x Apollo11 a ty maj snad k 90ti cm :)

Vlhkost mám maximální hranici někde na 64% a minimum 49%, drží se to tak na těch 58% většinou.

No ale příště asi natáhnu síť. A nebo tam strčím 20 rostlin a pojedu jen na centrální palice.
UncleBatman
Jinak, ta poslední fotka makro palice, to je APOLLO11
:Dr@m:
Čau,
nyní jsem vyzkoušel http://www.zlatydul.cz/obchod/lupy/...osvetlenim.html

...a dle mého oka je bohatě dostačující. Zhruba poznaš kdy to seknout http://www.thctalk.com/gallery/data..._To_Harvest.jpg

Osobně se mi zalíbilo mléčné zbarvení trichomů, většinou high:)
...mimo čisté indiky:)

Jinak pěkný, ať se vede:)
peace
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od UncleBatman
40.květ

myslíte, že to mám prostříhat nebo to mám nechat "přírodně" ?


Stříhat ať Tě to ani nenapadne :smash:
jebutinajmeno
cau batmane
Bud v klidu AK ti bez problemu vydrzi 60+ takze nikam nespechej!!! APcko budes mit o neco driv cca 55...jinak ve 40tem dni kvetu uz urcite nic nestrihej!!
UncleBatman
díky pánové
framer
To prostříhávání bych neviděl tak černě.. Osobně jsem to zkoušel a výsledky jsou znatelný. Ovšem musí se to dělatt s hlavou a ne zmateně brát všechno co se dostane pod ostří. ;-)
UncleBatman
Tak uz je vse vic jak tyden sklizeno. Apollo je zvazeno a vysledek je myslim si uspokojivy. Jedna kytka 45g a druha rovnych 50g. 95g ze dvou kusu je pekny ne? :) Na Ak47 je určitě méně, stále se suší a moje předběžné odhady jsou 35g na kytku. Uvidíme :)
UncleBatman
Trošku se zpožděním se vracím zpět. Celkem byla úroda cca 440g, což si myslím, že není na první kolo úplně špatný. Zde fotka z 55. dne květu. Sklizeno 63. den.

Nejméně bylo na rostlině 30g a nejvíce 53g. Průměr 36,6g.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma