Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Magazín > Speciality Grower.cz

Stránky: [1] 2 3 
Topspin - Klikni zde pro originální téma
xpapousek
http://topspinreflectors.com/cz

TopSpin je opět v prodeji! :girl:



~ nový plech Miro9 s 97% odrazivostí

~ jediné stínítko na trhu, které rotací pláště produkuje dynamické osvětlení

~ rovnoměrné osvětlení velké pěstební plochy

~ vyosení listů pláště do tvaru vrtule podporuje přirozéný tah teplého vzduchu kolem výbojky

~ otáčení zajistí jeden ventilátor s klipsnou, který není součástí balení


Objednávejte na mém PM nebo na xpapousek@gmail.com

Nebo ve Vašem growshopu:

ČR:
http://happygrow.cz/cs/cz/851-topspin-xl.html
http://www.growshop-praha.eu/stinid...o-large-xl.html
http://www.my-garden.cz/osvetleni/s...tube/topspin-xl
http://www.growgo.cz/stinidla-topsp...10_41_1387.html
http://shop.growmladych.cz/obchod/o...r-proklepavany/
http://soulofgrow.cz/cs/topspin/1742-topspin-xl.html
http://eshop.hobbygrow.cz/katalog/d.../topspin-2.0-xl

AU:
http://www.smartshop24.at/GROWSHOP/...FLECTOR-XL.html

viz tady: http://topspinreflectors.com/cz/odkazy/ :cool:


minimální rozměry půdorysu skříně:
TopSpin XL: 1.2m x 1,2m (standardní XL box)
TopSpin L: 1m x 1m (standardní L box)

cena:
TopSpin XL 2900,-
TopSpin L 2750,-

plus poštovné (volba doručovací služby je na Vás, je možné se dohodnout i na osobním předání)

Možný upgrade z TopSpinu 1.0 zakoupením nových plechů (zaručena 100 procentní kompatibilita) cena jedné sady plechů: 1100,- (nabídka je platná pouze pro majitele TopSpinu 1.0! )

TS v akci:

TS 1.0 + 600W: http://grower.cz/forum/showthread.p...250#post1082250
2*TS 2.0 + 2*600W: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=67952



V Legalizaci vyšlo pokračování testů stínítek a TopSpin jsem do měření přihlásil. K testu bych jen řekl, že opravdu probíhal zde: http://www.ezu.cz/, protože po testu jsem si ho tam vyzvedaval u tamního inženýra A zde už text recenze:

-------------------------------------------------------------------------------

TopSpin - pozn. xpap: jedná se o test staré verze TS 1.0 se stucco plechem


Tento reflektor české výroby je prezentován jako dynamický. To znamená, že se při běžném použití otáčí. To je samozřejmě funkce, kterou u běžných reflektorů nenajdeme, ale pro účely testování se otáčení nedalo použít. Topspin byl tedy testován ve statické poloze. Navíc jsem zde stál u nového problému objektivity. U dosud testovaných reflektorů jsou výbojky zavěšeny horizontálně a vzdálenost (v případě 600 W výbojky 60 cm) měřím mezi plochou a spodní stranou středu výbojky. Topspin však drží výbojku vertikálně. Nejlogičtějším způsobem, jak zajistit co největší objektivitu testu mi přišlo zavěsit reflektor tak, aby byl 60 cm od plochy vzdálen střed výbojky. Na tomto postupu jsme se shodli i se zaměstnanci EZÚ. Topspin ve mně původně nevzbuzoval příliš velké naděje. Jak se však ukázalo, nevede si vůbec špatně. Jeho největší přednost spatřuji v rovnoměrném rozprostření světla po osvětlované ploše. Slušně jsou v tomto případě osvětlené i rohy pěstební plochy a je dost pravděpodobné, že jejich osvětlení se ještě zvýší ve chvíli, kdy se dá reflektor do pohybu kolem své vertikální osy. Topspin z hlediska rovnoměrného osvětlení předčil i Waveflector XXL. Adjust A-Wing však nadále kraluje mezi testovanými reflektory, a to z hlediska odrazu i rozptylu světla. Topspin však bude pro našince cenově dostupnější.

zdroj: magazin-legalizace
http://www.magazin-legalizace.cz/cs...hledne-svetlo-7

-----------------------------------------------------------------------------

Co nastane, když si TS rozotočíte je jasné....








nějaké vybrané citace tu z G.:

citace:
Původní příspěvek od hardiron
Jsem jeden ze spokojeným majitelu a musím řict, že nejlepší je si to zkusit a pak by jste viděli jak se to chová. Před tím jsem měl kopie winga s stucco plechu a ten horko těžko osvítil 120x120 kraje byli viditelně řidčí, a prostřední část přepálená. S TS je to prostě jiné, nezadržuje teplo, teplota v roomu mi klesla dokonce o 2 stupne. Což je určite dobrá zpráva pro lidi , kteří mají problemy s teplotou . Nejde řict , že je to nejlepši stinitko na světě, ani že pod ním zaručené uděláte víc jak 1g na W, ale rozhodně vám k tomu pomuže a je to sním reálné. To , že se točí na rostliny žádný negativní vliv nemá, rostliny jsou natočené pořád stejně.
...
Když jsem, jel pod klasickým stínítkem byl rozdíl mezi horní částí kytek a částí u kořená nějaké 3 až 4 stupně, těď jsou to stupně 2 . Což zase potvrzuje , že to stínítko napomáhá proudění vzduchu.
Vlastně tím , že se TS točí se snaží průměrne distribuovat světlo mezi rostliny, nemám zájem o to, aby určité rostliny byli upřednostňovány před jinými. Zrovna u sogu je důležitý průměr.


citace:
Původní příspěvek od krasus
Dekuji za kacka potesi to :) ,jinak zatim velika spokojenost s Ts. hlavne na krajnich kytkach a spodnich vetvich neni videt nedostatek svetla.



citace:
Původní příspěvek od guerilla
První dojmy:

Po převzetí a rozbalení, dobrý dojem ze zabalení a hlavně z dílenského zpracování samotného stínidla.

Sestavení proběhlo bez potíží, nic složitého - žádné šroubky nezbyly :D

Dojmy z praxe:

Stínidlo podstatně lépe distribuuje světlo, vertikální umístění výbojky se mi pozdává jako výhodnější než tomu bývá u klasického horizontálního umístění. Sice uniká více světla do části nad stínidlem prostřednictvím bočnic boxu a maličko přes odvětrávaní výbojky, nicméně intenzita světla pod ním je i tak velmi efektivní, a troufám si říct, že minimálně stejná jak je tomu u a-winga.

Zmíněné odvětrávání je velmi fajn, výbojka se může spustit stejně nízko k rostlinám jak u wingu, jenže není zapotřebí heatshield, ačkoliv kytky mohou projevovat přesvíceni, zatím se však nic takového u mne neprojevilo.

I když je výbojka nízko u rostlin, rozptyl na plochu 120x120 (pravděpodobně i větší) je lepší jak u a-winga.

Stínidlo se mi jeví jako skvělou alternativou k a-wingu, i když se netočí, rozptyl je v boxu 120x120 vážně překvapivý, možná ani nedám klipsnu, jsem spokojen i bez otáčení.

Závěrem

Pro stejnoměrné osvícení stejně velkého prostoru je zapotřebí mít A-wing Large, otázka je jak to bude s rozptylem v jednotlivých částech prostoru, když výbojka není zcela uprostřed a dost stíní objímka a její držák.. Z mého pohledu wing nemůže být úplně nad rostlinami - při statickém umístění - tak, aby osvětloval stejnoměrně plochu.

Vše jsou subjektivní dojmy, nejsem fundovaná laboratoř:p: Každopádně za mne spokojenost! :)


citace:
Původní příspěvek od bull
Ahoj,

tak jsem už nějaký týden majitelem TS 2.0 a zatím mi dělá jenom radost :) Kvalita zpracování ceně minimálně odpovídá, v oblasti grow potřeb bych řekl, že jí převyšuje. Když si vezmu, že jsem si před pár lety koupil 2 plechy A4 spolu se závitovou tyčkou za 1000,-, tak se dnes musím jen smát :D
Komponenty jsou kvalitní a vypadají odolně, nevím no, čekal jsem klasicky nejlevnější materiály, při sestavení možnost zhroucení samonosné konstrukce, ale ono ne. Jedinou slabinou jsou ty slabší plechy, ovšem kdyby to mělo být opravdu pevné, tvrdé atd., museli bychom se bavit spíš o železných deskách v tl. tak 5 mm než o "plechu".

Historka z natáčeni (spíš roztáčení :) ) Na každého přijde občas slabší chvilka, mě se stala taková nepěkná věc - zapnutý TS mi spadl při neodborné manipulaci s kotevní technikou :) přímo na kytky.. čekal jsem je polámané, zohýbaný TS a ejhle, ztráty pouze 2 spálené listy, jinak nic :D

Největší pozitivum vidím v perfektním osvícení čtvercového půdorysu, nikde nestíní objímka - vlastně ano, stíní uprostřed, směrem nahoru :D Test v Legalizaci ukázal, že to pěkně rozptyluje i bez rotace, a je to pravda.
Hned provedl jednoduchý test - 30 min. svícení bez rotace, při 600W 28*C, během pár minut po zapnutí ofuku teplota klesala až na krásných 26*C. Teplo prostě dobře odchází všemi otvory, při rotaci ještě lépe.
Samo, že v parném létě to asi nijak nepomůže, pořád tam bude 600W, ale skutečnost je to pro mě potěšující :)

Co dodat závěrem? Kvalitní výrobek za vcelku rozumnou cenu, a to i s ohledem na předražený AWing. Kvalitní obal a smysluplný návod s popisem také není u grow potřeb zrovna samozřejmostí a jen to celé dokresluje. Xpapouskovi patří obdiv, nejen za to, že to dotáhl takhle daleko v takové kvalitě.

PS: nečekám od tohoto stínidla žádné zázraky při sklizni, pouze kvalitní osvícení prostoru 150x150cm pomocí 600W a TS 2.0 do hloubky i do šířky. Což se zatím, jak vidím, splnilo :)



nějaké vybrané komenty tu z G.:

"dobrá práce pane kolego " Hlava

"každopádně klobouk dolů chlape tohle je snad první smyslu plná věc co tu zhulky vymyslely" WAMParjan

"já jsem z toho docela unešenej, přijde mi to užasný.. Hy3nA

"Krásná práce papouch" Zedy

"me se to rozhodne libi a rad si to vyzkousim" Romulan

"taky vývojařím, ale v trochu jiný oblasti :)" Květoň

"koukej to roztocit !! gogogo!! TOPSPIN rulez!" Krychle

"Ty jo, vypadá to hodně povedeně to tvoje stínidlo!" Časlove

"pohybem světla na ploše listu jsem byl naprosto fascinován. Gratuluji k dobrému nápadu." bezdechu

"cajk papouchu" rupecht

...
McHrib
newiem ci som to z obrazku spravne pochopil vybojka je vertikalne a okolo nej rotuje tienidlo? v com je vyhoda oproti tomu kebyze tienidlo stoji a nehybe sa? vybojka vertikalne a ihlanove tienidlo aj tak rozptylia svetlo rovnomerne na plochu pod sebou navyse vsetko svetlo je odrazene takze pripravujes sa o intenzitu neodrazeneho svetla vybojky svietis iba odrazenym svetlom ktoreho sa cast pohlti pri odraze od tienidla... ak som to zle pochopil tak ma skus uviest na pravu mieru
Hlava
...presunuto , jinak k tomu destniku , http://grower.cz/forum/showthread.p...4873#post774873 , je tady napsáno něco , no jinak jestli se to má točit jen od tepla od výbojky to aby tam bylo dobrý ložisko na kterym to bude ...pripomina mi to ty vánoční ozdoby které se točily když pod nima hořeli svíčky , no a taky se to točilo , dobrá práce pane kolego :goldcup: Hlava
fire.ent
čau vypadá to parádně:winner: papoušku ale zajímaly by mě dvě věci, tak za prvý jak to bude pro malý watáže spíš vpodstatě mě zajímá jestli to pro ně bude mít nějakej viditelnej význam(třeba jakože na sog efektivně osvětlit se 150ďkem o nějaký 3 klony na dvou stranách čtverce,nebo zvýšení výnosu se stávajícím setupem).a za druhý přirozeně přibližná cena tady u nás v čr, a vlastně ještě asi za třetí kdy si myslíš že by tady mohly teoreticky bejt asi tak dostupný? vlastně mě zajímá ještě další věc a to dost podstatná jestlise to fakt bude točit od tepla nebo k tomu bude přidanej nějakej elektromotůrek a jeho případná spotřeba ;) promiň trochu sem se rozepsal ale sem zvědavej člověk a možná že bych tvůj nápad v budoucnosti prubnul, když nebude stát jako a-wing :wink: čůsek f.e
xpapousek
McHrib: ano výbojka stojí, rotuje stínidlo, výhody dynamického osvětlení jsem se snažil shrnout v tech 3 bodech v prvním příspěvku, procento odraženého světla odhaduji na 40%, ale v době 95% odrazových materiálů...

Hlava: Děkuji za přesun, sem domluvenej s Carlosem, že mi to šoupne do specialitek. Díky za pochvalu :)

fire.ent: já teď jedu pod prototypem 600w na klasickém prostoru 1,2 x 1,2m (viz. podpis), čili já se snažím o zvýšení výnosu pod stávajícím setupem, ale samozřejmě bych tam mohl dát 400w a snažit se o stejný výsledek při nižší watáži. Otáčení je poháněno externím klipsňákem, tvar větrníku jen podporuje tah vzduchu kolem výbojky. Míslím že pohon jedním 15w klipsňákem, který fučí do těch plachtiček, je nejefektivnější: energie, která neotáčí míchá vzduch v boxu.
WAMParjan
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
McHrib: ano výbojka stojí, rotuje stínidlo, výhody dynamického osvětlení jsem se snažil shrnout v tech 3 bodech v prvním příspěvku, procento odraženého světla odhaduji na 40%, ale v době 99% odrazových materiálů...

Hlava: Děkuji za přesun, sem domluvenej s Carlosem, že mi to šoupne do specialitek. Díky za pochvalu :)

fire.ent: já teď jedu pod prototypem 600w na klasickém prostoru 1,2 x 1,2m (viz. podpis), čili já se snažím o zvýšení výnosu pod stávajícím setupem, ale samozřejmě bych tam mohl dát 400w a snažit se o stejný výsledek při nižší watáži. Otáčení je poháněno externím klipsňákem, tvar větrníku jen podporuje tah vzduchu kolem výbojky. Míslím že pohon jedním 15w klipsňákem, který fučí do těch plachtiček, je nejefektivnější: energie, která neotáčí míchá vzduch v boxu. Cena nebude přez 1500,-. První kousky budou cca do měsíce.

aha lol tak to mě nenapadlo ja si právě říkal jak to hodláš vykutit :D s tím otáčením a nejjednoduchší řešení často bývá to nejlepší jenom nevím kdo si to b ude ochoten takhle koupit . .ale každopádně klobouk dolů chlape tohle je snad první smyslu plná věc co tu zhulky vymyslely a jestli to vyjde stím patentem gratuluju :D už máš prodejní jméno ??
Ruprecht
fajně!
Zedy
Krásná práce papouch!;) jen tak dálej!

Když ta klipsna bude soustředěná proudem vzduchu jen na jeden bod stínidla, bude to chtít sakra jemný a vychytaný ložisko jak psal Hlava, víš co aby si nemusel prát ofukem co to dá a stínítko ti tam nelítalo jak hadr ve větru, ale aby se zase dostatečně efektivně točilo v nějaký stabilní ose.
Proto bych se nebál ty lopatky trochu vytáhnout, aby měli větší plochu pro náběr proudícího vzduchu. A kdyby těch lopatek bylo ještě víc, tak by se taky nic nestalo proto bych uvažoval i o větším počtu těch odraznejch ploch, jasný nemusí jich bejt moc, když se stínidlo otáčí, chce to experimentovat a porovnávat, proto držím palce!;)
Hy3nA
já jsem z toho docela unešenej, přijde mi to užasný..tak se to snad ujme, gratuluju :)
Hyde
Velmi pěkně zpracované, přeju jenom positivní výsledky testů.

S velmi lehkým ložiskem a odtahem umístěným kolmo nad výbojku by možná šlo docílit i pasivního otáčení stínítka bez použití ext. větráčku (kolik otáček/hod chceš docílit?)

Nešel by ještě vyprofilovat (z horního pohledu) místo čtvercového kruhový tvar? Stínítko je určeno k otáčení a myslím že je přece jen škoda nevyužít chybějících "půlkruhů" nad odvěsnami?
V kombinaci s roomem typu válec ideál na matkárny, při smontování dvou polokruhových sprchových koutů s jednostrannězrcadlovou výplní exklusivní doplněk reprezentativních prostor firmy:)
Cena je střízlivá.
H.
xpapousek
Děkuji všem za reakce, info a připomínky předám povolaným.

*Ložisko bude asi dost omezovat cena, se uvidí...to jde mimo mne.

*Více lopatek je dobrý nápad, který může snížit nároky na hnací ofuk, ale bez přímého ofuku (jen pomocí odtahu, teplého vzduchu od výbojky) se to IMHO nehne, lehké jako pírko to udělat asi nepůjde, aby to šlo.

*Otáček podle mě stačí cca 20 do minuty úplňe s přehledem.

*Kruhový tvar je dobrý nápad, mám v plánu dát kolem objímky statický cca 3-5 cm široký prstenec, abych to těm fotonům na cestě směrem od rostlinek fakt znepříjemnil.
xpapousek
jen na oživení tématu, obrázek 6-ti strané varianty, od které bylo odstoupeno vzhledem k horšímu rozptylu.

Video beta verze v praxi: http://www.youtube.com/watch?v=MhuQvj1X8gM
guerilla
jak to pokračuje ?:D
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od guerilla
jak to pokračuje ?:D


Hele čéče, neveřil bys tomu, ale během 14 dní si tu budeš moct objednat TopSpin Standart určený pro půdorys +/- (1,2 x 1,2)m^2 :)

citace:
Původní příspěvek od Zedy
Papouch trhnul milióny na patentu, teď má nějakej grower na salámu a válí šunky na bahamách:D Pak smáznu.....


Hehe, co není, může být...:bath:
benjichaouat
A cena?
WAMParjan
podle mě odpovídající aspon se ukazuje tvrdou realitu . . .miluju takový ti kecálci co říkají že všechno udělají doma za polovinu a líp . . .když se ěnco dělá pořádně tak to i něco stojí . .
dokktor
když to porovnám s cenou a-wingu, na kerém je neporovnatelně míň práce s výrobou ;)
Hy3nA
Hlavně člověk, co bude mít peníze na odpovídající box už snad musí počítat s tim, že si nekoupí klasický stinidlo 50*40 za 4stovky :)
Romulan
me se to rozhodne libi a rad si to vyzkousim
Krizek
Tak jak to vypadá? Máš nějaké foto finálního topspinu? Na další kolo chci nový stínidlo a tohle vypadá dost zajímavě ;)
zahradníček
Papagájik ty jsi killer, ještě udělej verzi s cooltube odtahem )
NORM
cooltube k vertikálu, vy máte teda nápady:D
jedna z výhod vertiálu je, že teplo nic nezadržuje... cooltube je absolutně zbytečná.
navíc se musí velice často čistit, aby to sklo ubýralo opravdu jen "pár" lumenů..
zahradníček
citace:
Původní příspěvek od MDe_


Ty vole .. to by musel zase hodit CT vertikal, větrák jako ofuk ze spoda a to by ti ubralo osvětlení nebo nějak tak .... ( Uprostřed kruhového centrálního kruhu na topspin musí být dura, něco jakoby velké ložisko a na vrchní části by se točil topšpioooon), samozdžejmě utěsnit kolem aluflexu na přítah a odtah + zalepené sklo zespoda , ale myslím že by to jako takové stratilo už tak propracovanou věc :freddy:


no myslel jsem to tak, že by byl odtah na tu ct taky vertikální.. dole otevřený(to je asi jasný)) a odtah horem kolem výbojky..
zahradníček
Ahoj,
když už koukám, že to došlo až k reálnýmu prodeji, tak bych se rád zeptal, když je to stavěný na prostor 1,2mx1,2m, máte spočítaný nejmenší možný prostor kam by se to dalo nacpat? Rád bych vyzkoušel, ale jsem jaxi prostorově omezen.díky za odpověď a ať se točí ))
zajonc
xpapousek: chtěl sem se zeptat, jestli je topspin lepsi jak Adjust-a-Wings
jestli to je delane ze stejného materiálu asik jo.. mno a jaké jsou v tom rozdíly... kdyztak smaznout, kdyby to byl blby dotaz :)
xpapousek
zajonc: TopSpin je lepší než Adjust-a-Wings, abych řekl pravdu, TopSpin je v podstatě lepší než jakékoliv statické stínítko :), takže je nejlepší, protože žádné jiné rotační nejsou :)
plech je Stucco, odrazivost 87 %
Piki999
Udělej to hlubší(z boku at neni vidět výbojka) a měnší tak na 90x90cm a hned jeden vemu :)
jatro
Pokud by si nekdo chtel vypocitat postovne ;)
Kalkulátor zásilky
http://kzas.ceskaposta.cz/CleanForm.action
rozmery jsou cca: 10x42x80 cm
váha cca 3 kg

Ted jsem to dostal do PM.
guerilla
První dojmy:

Po převzetí a rozbalení, dobrý dojem ze zabalení a hlavně z dílenského zpracování samotného stínidla.

Sestavení proběhlo bez potíží, nic složitého - žádné šroubky nezbyly :D

Dojmy z praxe:

Stínidlo podstatně lépe distribuuje světlo, vertikální umístění výbojky se mi pozdává jako výhodnější než tomu bývá u klasického horizontálního umístění. Sice uniká více světla do části nad stínidlem prostřednictvím bočnic boxu a maličko přes odvětrávaní výbojky, nicméně intenzita světla pod ním je i tak velmi efektivní, a troufám si říct, že minimálně stejná jak je tomu u a-winga.

Zmíněné odvětrávání je velmi fajn, výbojka se může spustit stejně nízko k rostlinám jak u wingu, jenže není zapotřebí heatshield, ačkoliv kytky mohou projevovat přesvíceni, zatím se však nic takového u mne neprojevilo.

I když je výbojka nízko u rostlin, rozptyl na plochu 120x120 (pravděpodobně i větší) je lepší jak u a-winga.

Stínidlo se mi jeví jako skvělou alternativou k a-wingu, i když se netočí, rozptyl je v boxu 120x120 vážně překvapivý, možná ani nedám klipsnu, jsem spokojen i bez otáčení.

Závěrem

Pro stejnoměrné osvícení stejně velkého prostoru je zapotřebí mít A-wing Large, otázka je jak to bude s rozptylem v jednotlivých částech prostoru, když výbojka není zcela uprostřed a dost stíní objímka a její držák.. Z mého pohledu wing nemůže být úplně nad rostlinami - při statickém umístění - tak, aby osvětloval stejnoměrně plochu.

Vše jsou subjektivní dojmy, nejsem fundovaná laboratoř:p: Každopádně za mne spokojenost! :)
lucilux
Zdarec !

Tak už se točí ..... ;-)



Děkujeme
lucilux
citace:
Původní příspěvek od VšehochuťPísmen
dej vědět, až bude k mání pro trochu menší prostory ! :)


120 x 120 stan to zmákne :-)
masoquista
Včera dorazil topspin ... hned jsem roztočil ... absolutní spokojenost. Super cena, kvalitní a funkční.
Bezdebat ...
Bezkonkurenční ...
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od asfalt
ahoj, chtěl bych udělat test topspinu, srovnání s obyčejnym stínítkem, byli by jste ho ochotni zapůjčit?
díky za odpověď


jistě, napiš mi kdyžtak do PM podrobnosti (parametry pěstu, jak moc by to bylo veřejné atd. )

díky za zájem
jatro
Top spin je doma, krabice dostala dost na frak (hovadska posta) ale zelene potvory to chrani dobre ;)
Poskladam to o vikendu, tak pak pridam nejake fotky k sobe.

DIKY
xpapousek
TopSpin video:

http://youtu.be/biO7siAMnjU
Vypadá to zajímavě, ale po zběžném pročtení jsem zjistil, že se mi TOPSIN točit nebude.
Navíc nevim jak se u tohoto vertikálu řeší chlazení...
U a-wingu se nasadí headshield a výbojka je skoro u kytek.
Z toho mi vyplívá, že by měl být účinnější.
NORM
u vertikálu není potřeba nic chladit a už vůbec né stínit heatshieldem:D
??
Snažíš se tady zesměšnit koncového zákazníka nebo co?
Z čeho soudíš, že bych chtěl koupit čtyři headshieldy a obalit výbojku?
Stínidlo je dobře vykonstruováno, že teplo odchází horem pryč,
takže mi stačí dát do komína v boxu příslušný odtah a je to hotový?
bull
Cau, no já si myslim, že chlazení řeší ofuk kterej tim zároveň otáčí a pak taky nějaky teplo odejde těma mezerama.. Oproti Wingu, kterej plní zároveň funkci pokličky :) No a když si ještě vemeš, že ofuky fučej na vertikální a ne horizontální výbojku, tak to taky chladí trochu líp..proud vzduchu zasahuje dá se říct volně zavěšenou výbojku, oproti horizontální, kdy je krytá stínidlem. Řekl bych, že tady ten teplej vzduch může odcházet mnohem lépe a volněji... Ale to je jen má teorie, výbojka má pořád těch 300*C :)
Jinak o Topspinu uvažuju od jeho spatření zde, i když se jeho cena zdá vysoká tak ji radši vypláznu na dřevo než živit 20 překupníků cestou z Austrálie za Wing apod. Každej si na tom přihodí pár desítek % a ve finále dostane vynálezce/výrobce nejmenší podíl...
Ten srovnávací pěst by mě celkem zajímal, i když moc nevěřim tomu, že nějaká byť sebelepší technika zaručí lepší sklizeň...

Taky by mě zajímalo, pokud to teda není tajemství, kde všude se Topspin prodává. Kdyžtak klidně do pm. Díky. bull

citace:
Původní příspěvek od NORM

TopSpin je jediné stínítko, které si může čuchnout ke klasickému vertikálu, všechny ty ostatní pokličky jsou dobré tak akorát na smažení vajíček:D

EDIT: nechci tu spamovat, ale topspin má s vertikálem společnýho maximálně vertikální umístění výbojky, o nějakym vertikálu se tu ale mluvit nedá, ne? To je přeci něco uplně jinýho a nevidim to jako jedinou možnou cestu..
NORM
citace:
Původní příspěvek od Grunger
??
Snažíš se tady zesměšnit koncového zákazníka nebo co?
Z čeho soudíš, že bych chtěl koupit čtyři headshieldy a obalit výbojku?
Stínidlo je dobře vykonstruováno, že teplo odchází horem pryč,
takže mi stačí dát do komína v boxu příslušný odtah a je to hotový?

chlape co to meleš? v topspinu máš nahoře díru, kterou přirozeně sálá teplý vzduch nahoru od výbojky, když nad ni dáš ještě rouru odtahu, tak to bude ještě chladnější..
A proč bys obaloval výbojku heatshitem? TopSpin je jediné stínítko, které si může čuchnout ke klasickému vertikálu, všechny ty ostatní pokličky jsou dobré tak akorát na smažení vajíček:D
WAMParjan
TOP SPIN NUMERO UNO !!!

tak taky mám jeden doma a spokojenost maximální :) hnedka po první zapnutí jsem zpozoroval znatelný rozdíl v osvětlení pěstebního prostoru :)už na první pohled jde vidět že se světlo mnohem lépe rozložilo i do všech rohů což u klasického reflektoru kde je vibojka na "konci" jedne strany byl vždycky problem . . . prostě paráda a věřím že každý kdo to do boxu nacpe by si měl taky pořídit :D po všech těch heblech předraženejch co jsom po growshopech za ty roky nakoupil mi tenhle produkt připadá absolutně hoden peněz které stoji :) kdyaž si vzpomenu jak jsem za svuj powerplant (mirně vylepšenej awing) dal prakticky 3000 no LOL LOL . . .

všem s klidnou duší vřele doporučuji . . .
Abych jenom neplkal, TOPSPIN určitě pořídím až budou finance.
EricCartman
Zdravím growerstvo

Celkem dost oklikou se ke mě dostala tadhle věc, že prý jestli ji nechci koupit.

Tak jsem na to pokoukal a považuju za morální povinnost vás tu trochu zchladit.

1) matroš: Klasickej kladívkovej plech už dneska fakt neletí, jako novej má přinejlepším 85% odrazu a svižně koroduje až k 60%...
2) pozice výbojky: Vertikální zavěšení je sice fajn že po odrazu produkuje měkký světlo, super na kanada style růst/matky pod litrama ale účinností je hrubě pod vším s horizontálně umístěnou výbojkou.
3) úniky světla: sorry, nechci být zlej ale todhle svítí všude možně a ne pouze do kytek...

Se divím že to tu ještě nikdo nezahlásil.
xpapousek
Čus,

1/ ano, je to klasický štuko, výrobce uvádí 87 procent

2/ "účinností je hrubě pod vším s horizontálně umístěnou výbojkou." tak k tomu se rozepiš, popř dej odkaz, jakou účinnost máš na mysli?

3/ viděl si to svítit v zavřeném boxu, že toto píšeš?

Díky za reakci.
EricCartman
2) účinnost: Je to tak, jestli ti to mám vysvětlovat tak bych začal tím že nejlepší odraz je žádnej odraz. Nejlepší je když světlo valí z výbojky přímo do kytky. Stínítka s horizontálně umístěnou lampou pouští téměř 50% světla od výbojky přímo do kytek bez odrazu. U stínítka s vertikálně umístěnou lampou musí téměř 100% světla projít nějakým odrazem.
Účinností myslím to kolik světla z toho co vyprodukuje lampa je stínítkem dotlačeno ke kytkám.

3) Viděl a proto ti můžu říct že ta lampa by měla být o dobrých deset čísel výš aby to fungovalo aspoň tak jak ty píšeš.

Nechci do tebe rejt, taky jsem párkrát něco vyráběl na komertz a vím že to není nic jednoduchýho...
guerilla
Bodově je světlo slabší, což je daň za rovnoměrnější osvětlení plochy, ale celková intenzita dle mého mínění minimálně stejná

K tomu, co kdo tady nepsal/psal http://grower.cz/forum/showthread....768#post1012768
WAMParjan
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
Zdravím growerstvo

Celkem dost oklikou se ke mě dostala tadhle věc, že prý jestli ji nechci koupit.

Tak jsem na to pokoukal a považuju za morální povinnost vás tu trochu zchladit.

1) matroš: Klasickej kladívkovej plech už dneska fakt neletí, jako novej má přinejlepším 85% odrazu a svižně koroduje až k 60%...
2) pozice výbojky: Vertikální zavěšení je sice fajn že po odrazu produkuje měkký světlo, super na kanada style růst/matky pod litrama ale účinností je hrubě pod vším s horizontálně umístěnou výbojkou.
3) úniky světla: sorry, nechci být zlej ale todhle svítí všude možně a ne pouze do kytek...

Se divím že to tu ještě nikdo nezahlásil.


ty si fakt uplná piča :D měl si to vubec doma ? potom bys takove pičoviny nepsal - - -ty si fakt nevidíš do huby to bych chtěl vidět tvuj produkt :D . .všechny tve postřehy jsou totalní pičovyny :D . . . .jo lepší plech ten ma odraz o kolik lepší o 3-5 % se fakt směju :D unikové světlo ? lol ? kde prosímtě od vibojky zavěšené vertikálně ktera ma nahoru a dolu deth spoty což ví asik každej :D a krom toho tm stejně žadne nevidím :D když se podívám do boxu . . po odrazu produkuje měký světloi ? to je podle tebe prosímtě co ? :D protože dokonce vikypedie tento pojem nezná :D a jestli teda jakej je rozdíl když se světlo odráží od leskleho plecu mezi vibojkou na vertikál a hodizontál jako že na horirontál to odráží tvrdé světlo ??

fakt mě napadá jediné slovo pičus !!!!! :D
xpapousek
eric:

2/ ano, máš v pradu v tom, že nejlepší odraz je žádný odraz. Bůh bohužel selsal všechny zdroje jako bodové, "svítící" části hořáku sodíkové nevyjímaje, světelný rezonátor pro HPS jsem ještě neviděl.

Nemyslim že u stínítek pro vertikál je více odražených paprsků než u horizontalu. Říkáš téměř 100 procent odraženého světla u vertikálního zavěšení? Počkej, takže když by mi stěny a strop boxu pohlcovaly všechno dopadající svetlo (tzn. to co by se odrazilo) a já dal výbojku na vertikál, tak budu mít kytky ve tmě? Nevím nevím...ale to se mi nezdá. Já odjel jedno kolo s 600W bez stínítka jen se zavěšenou výbojkou-právě vertikálně a bylo přez 400g a to bylo moje první velkowatážní kolo, spousta různých modelů větráno PC větrákama a celkově hodně low-tech podmínky.

Horizontální zavěšení má imho jednu hodně velkou nevýhodu-nedokáže distribuovat světlo do šířky a každé měření co jsem viděl (např. tady: http://grower.cz/home/potw.php?acti...&photoid=284610 ) dokonce i nedávno v legalizaci, dává nazřetel, že přímo pod výbojkou je nejvetší intenzita a do krajů zuřivě klesá. To se podle mě hlavně projeví v jednolampionových boxech.

"Účinností myslím to kolik světla z toho co vyprodukuje lampa je stínítkem dotlačeno ke kytkám."

Tak pokud bereš účinnost takto, tak je to možé...
Já si ale myslím, že spíš potřebuju dobré osvětlení ve všech částech boxu. Mít přepálený střed a neosvícené kraje je imho kontraproduktivní i s lepší účinností doručeného světla...

3/ jak jsem už psal v galerce s 400W: "Mám vrcholky kytky cca 30cm od středu hořáku to je cca 15cm od skla výbojky. Na krajích jsou vetší kytky a jdou trochu vejš, cca na ůroveň spodního skla výbojky."

Tzn.: na krajích boxu mám mezi kytkama a pláštěm stínítka cca 10 cm, to na 60cm rameni dělá (2*10)/(2pí*60) = 5% světla co jde do stěny, vim že v toto směru je zrovna intezita největší, ale kdyby byla trojnásobná oproti průměru, je to 15, na stěnách mám ale stejně 90 odrazu, takže se mi svetlo co tudy projde rozptýlí z5 do boxu.

A to se nebavíme o hlavní výhodě a tou je dynamika, když si ts roztočíš...

edit: guerilla, wamp: dík za podporu, wampe, važ slova :smoker:

citace:
Původní příspěvek od alpa
s jednou lamou radeji zustanu u verticalu[zase vznika otazka a co vice modelu?? atp to je do nekonecna:D],,,,,,,,ale ! 2 az 4 ^^ topspiny nejak pekne vedle sebe ruzna spektra muze byt v radne "vytapetovanem" roomu Xkrat levnesi verze http://www.klecka.cz/growshop/ssr/Spinner_1_lampa.html nesrovnavam ale efekty budou podobne:D


jj vertikál není špatný...ale já u něj snad nikdy neviděl přes g/W

jo, možná se tu oběví topspin na pojezdu od jednoho hodně váženého člena, tedy doufám :)
alpa
s jednou lamou radeji zustanu u verticalu[zase vznika otazka a co vice modelu?? atp to je do nekonecna:D],,,,,,,,ale ! 2 az 4 ^^ topspiny nejak pekne vedle sebe ruzna spektra muze byt v radne "vytapetovanem" roomu Xkrat levnesi verze http://www.klecka.cz/growshop/ssr/Spinner_1_lampa.html nesrovnavam ale efekty budou podobne:D
EricCartman
2a) ano je, ano, pokud by to stěny pohltily (například kdyby tam vůbec nebyly) tak ano opravdu budou téměř ve tmě. resp dostanou pouze několik málo procent světla z produkce lampy.

2b) v tom máš pravdu, kytky ale světlo přijímají zvrchu a ne zestrany či zespodu, měnící se úhel od pohybujícího se stínítka je jednoznačně VELKÝ plus.

zase bych opatrně s generalizováním horizontální položení výbojky = přepálenej střed a nedosvícený boky...

3)no ono právě tím směrem by mělo být stínítko a né stěna... to je ten problém. výbojku o deset čísel výš... pokud to chceš přesně tak osobně bych volil tak aby hořák výbojky byl schovanej nad spodní hranou stínítka.
pak je zajištěný že stínítko bude opravdu stínit :)

Díky za nabídku, ale už jsem ho viděl dostatečně.
Navíc bych neměl na co s ním svítit...

Chce to doladit, ale nic si z toho nedělej 80% věcí na trhu je předražených, špatně navrhnutých, celkově nefunkčních nebo levně nahraditlných...

Každopádně narozdíl od wampa disponuješ inteligencí a proto věřím že ostrá verze bude lepší.
guerilla
Jo, hlubší zapuštění výbojky do stínidla by bylo rozhodně lepší, ale to už víme.

Ale i přes toto funguje na prostoru 120x120, popř větším, lépe jak a-wing. Navíc rozdíl v ceně je markantní, obzvláště, kdyby měl být použit a-wing large, který mi byl podsunut jako protiargument v jednom nejmenovaném grow shopu, když jsem objektivně zhodnotil distribuci světla spod wingu a topspinu na stejném prostoru při užití 600W. Stejně by větší a-wing situaci nevylepšil, aby mohl konkurovat, ale tonoucí se stébla chytá;)
WAMParjan
jo no kdybych nějakou inteligenci postřehl u tebe tak bych neřekl ani slovo ale ty tvoje pičoviny co si napsal v prvním postu byly prostě moc :D . .
tak jak to je s tim top spinem?? chtel jsem ho poridit ale tet.... nevim nevim cemu mam verit argumenty proti jsou dost presvedcive... mate tu nikdo nejakej test srovnani treba s a wing ktery jsem chtel puvodne??? mozna si koupim radsi a wing jestli to nefacha jak tu pisate a wing je krom MOZNA tohodle asi nej ne?? pro jak silnou vybojku to doporucujes papouch??
WAMParjan
co nefachá ? jedinej nespokojenej je eric cartman co ho nikdy neměl ani doma :D . . jake argumenty jako ? v čem vidíš problem ? měkkém světle ? :D
Já osobně vidím problém v tom , že 50x50 kladíkovýho stucco plechu stojí 300kč...
guerilla
citace:
Původní příspěvek od Grunger
Já osobně vidím problém v tom , že 50x50 kladíkovýho stucco plechu stojí 300kč...

Řeší někdo u A-Winga, kolik stojí materiál?! :rolleyes: Nebo vyroba? Tohle je po dlouhé době, co jsem viděl, pěkně hloupý příspěvek. Nic osobního.
EricCartman
citace:
co ho nikdy neměl ani doma

ano prosím, doma jsem ho nikdy ani neměl, ale viděl jsem dost abych mohl posoudit...
to že ty wampe víš o pěstění prd a nedostatek vápníku stříkáš kuprikolem, to moc dobře pamatuju a silný slova tam tehdy taky lítaly :D ...

Měkký světlo se říká světlu co se odrazí od nerovného povrchu... rozlámaný světlo chcete-li ... poznáte ho tak že neudělá ostře ohraničený stín.

citace:
Jo, hlubší zapuštění výbojky do stínidla by bylo rozhodně lepší, ale to už víme.

to je dobře...

svý jsem řekl, mějte se tu...
jo vidim problem prave treba v tom ze tam nedoleha temer zadny primy svetlo jen odrazeny.... tet mam rozhodne horsi stinitko ale rsknete v cem krome dinamiky je topspin lepsi nez a wing?? z a wing mi jde tak 20% primo urco bych rek a zbytek se alespon odrazi ale u top spin se odrazi rekl bych tak 98% a tak 2 pujdou primo.
guerilla
reverend: http://grower.cz/forum/showthread....768#post1012768

O dvě stránky zpět.

A už se opakuju, ale... bodově není světlo tak intenzivní jako u horizontální výbojky, což je ale dobře, rozptýlí se do prostoru a osvětlí efektivněji větší plochu, což znamená rovnoměrnější distribuci světla po boxu/prostoru.


Kdyby stínidlo bylo k viděli nejdřív v grow shopu, většina lidí by byla unešena a nic víc by neřešila. I kdyby bylo stínidlo podstatně dražší, pocit, že je to z G shopu by byl k nezaplacení :flick:
WAMParjan
zabedněnost lidska nezná hranic :D reverend kupsi radši za 300 lecitin posiluje mozek :D . . .v kde si prosímtě přišel na to že awing odraži 20% světla a top spin 98% ? řek bys?? :D tak to bys řek špatne :D . . .tay budě nekkdy "sylny" matematik a nebo neví vubec co znamenají procenta :D
bezdechu
Přijde mi, jako když si někteří myslí, že paprsek světla vycházející z výbojky je vždy kolmý na tečnu kružnice jádra výbojky :eek: i z vertikalu jde dolú spousta přímého světla, nejedná se pouze o světlo odražené od stěn boxu. Jen pod špičkou je slepé místo.

Nebo se pletu já?
EricCartman
nepleteš :)
Máš naprostou pravdu, výbojka vyzařuje všesměrově z plochy hořáku. Jak říkáš pod špičkou plocha hořáku = 0 tudíž slepý bod.

nedostatkem tohodle stínítka je především nepokrytí toho nejsilnějšího toku světla co vychází kolmo z hořáku, ten se nezlomí dolů aby dopadl kolmo na listy, ale navalí do stěny.

Abych nebyl pouze negativní tak znovu říkám že měnící se úhel dopadu světla způsobený rotací stínítka je fakt VELKÝ plus.

Výbojku výš, kvalitnější plech, lepší elektrikářskou na tom a... fakt to může být nejlepší stínítko na trhu, tuplem pro čtvercové boxy!! , nápad supr, líbí se mi i to otáčení klipsňákem, jen je na tom vidět že je to nedoladěná prvotina s konstrukčíma vadama...

Fakt jsem toho viděl dost, a to co jsem viděl tak to jsem si opravdu dobře prohlídl... Nonic, doufám že to papóchovi aspoň trochu pomůže.
bezdechu
Možná by tyhle první kusy zasloužily ošetření odrazové plochy tekutým sklem viz: http://www.rozhlas.cz/leonardo/tech.../_zprava/691759
citace:
Původní příspěvek od guerilla

Řeší někdo u A-Winga, kolik stojí materiál?! :rolleyes: Nebo vyroba? Tohle je po dlouhé době, co jsem viděl, pěkně hloupý příspěvek. Nic osobního.

Řešim materiál, stucco je stucco.
A stojí dvojku...
dokktor
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
...
nedostatkem tohodle stínítka je především nepokrytí toho nejsilnějšího toku světla co vychází kolmo z hořáku, ten se nezlomí dolů aby dopadl kolmo na listy, ale navalí do stěny....

a nenapadlo tě, že se listy za tím světlem otočí?
Stoned_r41d3r
Wamp- Poslední varování. Vyjadřuj se jako člověk, děkuju.

Ostatní - Omluva za OT a děkuji za zajímavou konstruktivní diskusi.
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od reverend
pro jak silnou vybojku to doporucujes papouch??

na květ:
400W - (1-1,5) m^2
600W - (1,5 - 2) m^2

na růst adekvátně k výše uvedeným, s pojezdem samozřejme efektivně osvícenou plochu ještě zvětšíš. GL
takze nejde mi o cenu ale o kvalitu a nerozumim tomu tak se ptam vas hlavne jsem psal ze si mislim ze de primo z a vingu tak 20% to znamena ze se odrazi 80% a ne 20.... nebo jestli ty mas celek 40% ok me to nesere ale nenavazej se do me ty ubnozaku kuli tomu ze nevim ktery stinitko je lepsi a proto se na to ptam zkusenejsich tak neumim matiku??? nikteri clenove jsou tu faakt ubohy myslel jsem ze si tu mame radit a pomahat... niktery ubozaci holt musej jen prudit a pomlouvat.... sory ale o vase nazory nestojim kostata kdyz nechces poradit tak se do me neser!! a nevsimej si me koste kritizovat umis co??? ale poradit je zjevne pod tvou uroven... :D ubohaku je mi te lito....
citace:
Původní příspěvek od xpapousek

na květ:
400W - (1-1,5) m^2
600W - (1,5 - 2) m^2

na růst adekvátně k výše uvedeným, s pojezdem samozřejme efektivně osvícenou plochu ještě zvětšíš. GL
takze na 120x 120 400w ze?? a myslis ze kdybych tam dal na to samy 600w ze to bude mit vliv (ptam se lidi co chteji odpovidat a ne ubozaku co si tu vybijej mindaraky z malyho pe... a buh vi ceho este)

PS: WAMParjan ti stara zase nedal co :D a soudil jsem to z toho co sem cet TADY nic vic. + jestli mas nejakej problem pis PM muzem se sejit a vyresit to.... kdyz ses tady na vsechny tak drsnej....

papouch tet vazne udelal nikdio nejaky duveryhodny mereni?? nebo je to tu jen co se rekne musis verit?? myslim ze nejakej ofiko graf + clanek v nejakym casaku by ti tezce zvednul ksefty.... ale fakt a wing nebo top spin????? prosim o uprimnost.
alpa
citace:
Původní příspěvek od reverend




papouch tet vazne udelal nikdio nejaky duveryhodny mereni?? nebo je to tu jen co se rekne musis verit?? myslim ze nejakej ofiko graf + clanek v nejakym casaku by ti tezce zvednul ksefty.... ale fakt a wing nebo top spin????? prosim o uprimnost. [/B]


dovolim si odpovedet: ani jedno vertical:D or gtfo ^^ a zustane ti 2-3tisice[pokud uvazujes o pestovani v boxu a ne volne v prostoru s vice lampama]
to chces jako rict ze kdyz povesim zarovku jen tak vertikalne do boxu bue to lepsi nez s top spinem? bych to ale musel tocit kolem zarovky ne?? a co je to to gtfo??
WAMParjan
ty si ubožák ty pičo furt tady zasíraš tryd opakováním co je lepší jako by to u tebě mělo nějakej vyznam když pěstuješ kytky na kterých rostou dva gramy to ti nepomůže žádnej reflektor :D :D . . . ubohej si ty protože nedokážes pochopit ani to nejednoduší vysvětlení prostě zabedněnost ten lecityn by se fakt hodil :D . .

PS když se zeptáš u prodejce BMW jestlki je lepší audi tak tě težko pošle pro audinu stím že jo :D nevím co bys chtěl furt dokazovat ty lamo akorát je tu od tebe kupa zbytečnejch dotazu a nakonec si koupiš stejně stuko bo stojí 300 . . . . :D a ten tvuj vskutku geniální nápad že by si měl dát Xpapusek reklamu do časáku :D jj to potřeboval vědět to ho určitě nenapadlo :D :D . . .
Sleduji toto počínání se zaujetím (a myslím, že nejsem sám), ale tenhle "hejt" ve který se to celý zvrhává to hází úplně někam jinam..

Objektivní měření účinnosti stínidla (nejlépe srovnání s adjust a-wing, diamond, atd.) je první a poslední na čem tady záleží a co tu není..

2 Xpapousek: Ten komentář od guerilly o tom, že výbojka by měla být zapuštěna hlouběji, ten platí? Bude se s tím něco dělat? (jinak to video je parádní, ten záběr zespoda, to vypadá jak někde v deštným pralese u vodopádů):)..
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od microft
2 Xpapousek: Ten komentář od guerilly o tom, že výbojka by měla být zapuštěna hlouběji, ten platí? Bude se s tím něco dělat?


xpapousek se k tomuto již vyjádřil zde http://grower.cz/forum/showthread....818#post1009818
guerilla
citace:
Původní příspěvek od microft
To jsem četl už před tím, to je z 8.1, ale ten komentář od Guerilly je z 16.2. a zní: "Jo, hlubší zapuštění výbojky do stínidla by bylo rozhodně lepší, ale to už víme." Zaráží mě to: "rozhodně lepší" a "ale to už víme".......

S tímhle projektem nemám nic dočinění, je to subjektivní dojem.

Podle mne by to bylo lepší, kdyby mělo být stínidlo v otevřeném prostoru - velkopěstírně - , ale v boxu naprosto v pohodě, když jsou bočnice vymezující prostor. To je pak výhoda;)
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od microft
...... o tom, že výbojka by měla být zapuštěna hlouběji, ten platí? Bude se s tím něco dělat?....


Protože jsem chtěl vidět a kytkám dopřát TopSpin.. mám ho doma.

A protože jsem byl taky toho názoru, že výbojka by měla být více zanořená ve stínidle, řekl jsem si, co tak TopSpin modifikovat, aby bylo možno měnit hloubku zapuštění výbojky do stínidla.

Rozhodující bylo pořízení materiálu. Koupil jsem závitovou tyč prúměr 10mm, 8 ks 10mm matek a 4ks 10mm křídlových matek. Tyč jsem nařezal na 4ks délky 170mm. Tyto jsem zašrouboval do hliníkového bloku jak je vidět na obrázku, přičemž dole vyčnívá 15mm závitu.
bezdechu
Objímka výbojky má doel bohužel tak velký límec, že znemožňoval otáčení 4 záv. tyčí kolem objímky tak jsem ho zbrousil na brusce. Stále však v některých okamžicích zadrhával tak jsem objímku radikálním zpúsobem upravil. Kladívko, pár šikovných úderú a již nebylo žádné překážky. Zbyl jen porcelánový masiv ve kterém drží výstroj objímky.
bezdechu
Modifikovaná patrona TopSpinu a následná montáž plechú. Eště to bude chtít nějakej bazmek aby plechy pěkně seděli kolem toho středovýho otvoru.
bezdechu
No a pro zatím ještě foto jak nejhlouběji je možno výbojku zapustit. Před obědem se to pokusím zavěsit a roztočit. Ty závity a matky jsou přeci jen ze železa a o něco to ztěžklo :( . Každopádně budu shánět hliníkovou náhradu. Jo a ještě o něco delší trubku která prochází ložiskem. Není tam moc prostoru pro vytočení závitu. Zatím by křídlové matky narážely na očka pro závěsné řetízky. Následně pak závity do řetízkú.


EDIT: A ještě před usnutím mě napadla odlehčená varianta jen se dvěma závity a místo vnitřích matek by se použily odtlačné pružiny. Pak by se hloubka dala regulovat pouze točením křídlových matek. Nutno vyzkoušet..
bezdechu
Přidaná váha... :teef: jsem zvědav kolik to udělá v hliníku.

Kua, kua, kua .. to je ale masakr... ono se to netočí... odstrojil jsem to, uvedl do púvodního stavu.. a.... ono se to netočí... přimazávám ložisko..... netočí se....... čučím na ventilátor .. 15W.. no, že by to bylo málo, doporučeno je 18W... dám dva.... netočí se... aha, tenhle tlak se asi nesčítá... takže pokračování až seženu lepší ventilátor. :(

:frog:
guerilla
nedotyka se plochy napr provazek z easy rols? kvuli tomu se netocil u mne:frog: 15W staci
WAMParjan
neb ještě blbějí nedrhne ti to někde o stěny ? :D napasovat do dobře do XL stanu je celkem alchymyje :D
bezdechu
Inu to nic.. jsem debil. Zkouším to na púdě a jelikož je tam zima a čekalo to tam přes noc, tak byla zatuhlá vazelína v ložisku. Přimazával jsem to taktéž studenou maznicí z garáže. Vúbec mi to nedocvaklo.
:frog:

Po ohřádí ložiska na radiátoru opět složeno.. nyní pouze dvě závitové tyče.. bohatě stačí.. a světe div... ONO se to točí. :banana:


Ještě se budu zabývat tou paticí na výbojku.. takhle je to životu nebezpečný. :vampire:
bezdechu
Objímku E40, která by měla vhodný vnější prúměr se mi nakonec podařilo sehnat.. paráda. Teď si najít čas provést nějaká měření luxmetrem a zjistit tak rozdíly mezi oběmi variantami.
jatro
Bezdechu, dobry napad, co vic dodat.
Pockam si na mereni ;)
Snad nekdo zapujci luxmetr ;)
Zajimave by bylo promerit i treba A-Wings.

http://www.growmarket.cz/produkt/za...xmetru-na-1-den

200,- Kč vč. DPH

citace:
Pro stálé zákazníky je zapůjčení zdarma, jinak za manipulační poplatek. Podmínkou zapůjčení je složení vratné zálohy ve výši MC výrobku, tj. 2.400,- Kč.
bezdechu
Luxmetr mam, A-wings medium only stucco.. teď špóruju na nějakej box 120x120x180 možná to postavím z latí jak mám v oblibě, ale zatím je čas.. až budou vhodné teploty pro pěstování na púdě..
jatro
citace:
Původní příspěvek od bezdechu
Objímku E40, která by měla vhodný vnější prúměr se mi nakonec podařilo sehnat.. paráda. Teď si najít čas provést nějaká měření luxmetrem a zjistit tak rozdíly mezi oběmi variantami.


Co to je za prumer ty E40, aby se to veslo? pripadne kde si ji koupil?
Mam tu tez jednu na vic a kladivo :) Kdbych ji nesehnal.
Antihero
La parada..jakozto vert pestitel jsem nadsen..neplanujes topspin pro box 80x80??tech 120x120 je super,ale zena by me asi zabila:))))Palec nahoru!!!
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od jatro


Co to je za prumer ty E40, aby se to veslo? pripadne kde si ji koupil?
Mam tu tez jednu na vic a kladivo :) Kdbych ji nesehnal.


vnější prúměr porculánu je 56 mm

Nutnost takto vypodložit matičkama, aby bylo místo pro dráty. Nahoře stále zbývá dost závitu pro horní matku. Záleží jakou patici se podaří sehnat.. U té púvodní by se možná dal ubrousit jen ten límec aby závit zústal skryt.
jatro
aktualizoval jsem to podle popisu od bezdechu: prispevek c 9 moje fotky.

Sehnal jsem u znameho kratsi sroub nez ma bezdechu a tenci. O to je to lehci a otoci to jeden ofuk. Abych dostal TopSpin na uroven kterou jsem chtel, zavesil jsem ho ze spodu. Uvidim jestli se nezacne svou vahou provesovat. Snad do te doby sezenu delsi sroub. Nevim jestli ma cenu zarovku dostat jeste vejs, mam dojem ze pak svetlo unika vic hornima otvorama.

Drat jsem tez dal jiny, mekci ;) Takze jsem to nemusel vypodlozit a mam i trochu jinou E40. Chtel jsem jen ucvaknout ten prstenec co tam byl, ale nepovedlo se. Dal jsem to na gumovou rohozku u baraku, naladil sroubovak, prask a ruplo to jinde ;)

Posun je asi o 10 cm, to zhavitko z zarovky je zastrcene, kouka jen kus skla ze zarovky. Nad topkama to mam asi 25cm od kraje TopSpinu, snad je to OK.

Bylo by fain az xpapousek proda co ma doma zabalene ;) Zkusil sehnat ten porculan (jak pise bezdechu) 56mm. Aby si to kazdy v pripade zajmu mohl poladit na naboj od bezdechu.
Eloren
Co říci . . Domluva s xpapouchem byla na jednicku, jasná, vstřícná a stejně bych hodnotil i dodaný produkt. Montáž po kýblu probíhala sice obtížněj, než bych čekal, ale nakonec vše dobře dopadlo. :D Díky za dobrý nápad, jsme ve 30 dni květu a vypadá to dobře =) . . pak kdyžtak hodím nějakou fotku. Ať se daří a ještě jednou díky.
xpapousek
V nové Legalizaci vyšlo pokračování testů stínítek a TopSpin jsem do měření přihlásil. K testu bych jen řekl, že opravdu probíhal zde: http://www.ezu.cz/, protože po testu jsem si ho tam vyzvedaval u tamního inženýra :) A zde už text recenze:

-------------------------------------------------------------------------------

TopSpin


Tento reflektor české výroby je prezentován jako dynamický. To znamená, že se při běžném použití otáčí. To je samozřejmě funkce, kterou u běžných reflektorů nenajdeme, ale pro účely testování se otáčení nedalo použít. Topspin byl tedy testován ve statické poloze. Navíc jsem zde stál u nového problému objektivity. U dosud testovaných reflektorů jsou výbojky zavěšeny horizontálně a vzdálenost (v případě 600 W výbojky 60 cm) měřím mezi plochou a spodní stranou středu výbojky. Topspin však drží výbojku vertikálně. Nejlogičtějším způsobem, jak zajistit co největší objektivitu testu mi přišlo zavěsit reflektor tak, aby byl 60 cm od plochy vzdálen střed výbojky. Na tomto postupu jsme se shodli i se zaměstnanci EZÚ. Topspin ve mně původně nevzbuzoval příliš velké naděje. Jak se však ukázalo, nevede si vůbec špatně. Jeho největší přednost spatřuji v rovnoměrném rozprostření světla po osvětlované ploše. Slušně jsou v tomto případě osvětlené i rohy pěstební plochy a je dost pravděpodobné, že jejich osvětlení se ještě zvýší ve chvíli, kdy se dá reflektor do pohybu kolem své vertikální osy. Topspin z hlediska rovnoměrného osvětlení předčil i Waveflector XXL. Adjust A-Wing však nadále kraluje mezi testovanými reflektory, a to z hlediska odrazu i rozptylu světla. Topspin však bude pro našince cenově dostupnější.

zdroj: magazin-legalizace

-----------------------------------------------------------------------------


Co nastane, když si TS rozotočíte je jasné.... :)
WAMParjan
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
V nové Legalizaci vyšlo pokračování testů stínítek a TopSpin jsem do měření přihlásil. K testu bych jen řekl, že opravdu probíhal zde: http://www.ezu.cz/, protože po testu jsem si ho tam vyzvedaval u tamního inženýra :) A zde už text recenze:

-------------------------------------------------------------------------------

TopSpin


Tento reflektor české výroby je prezentován jako dynamický. To znamená, že se při běžném použití otáčí. To je samozřejmě funkce, kterou u běžných reflektorů nenajdeme, ale pro účely testování se otáčení nedalo použít. Topspin byl tedy testován ve statické poloze. Navíc jsem zde stál u nového problému objektivity. U dosud testovaných reflektorů jsou výbojky zavěšeny horizontálně a vzdálenost (v případě 600 W výbojky 60 cm) měřím mezi plochou a spodní stranou středu výbojky. Topspin však drží výbojku vertikálně. Nejlogičtějším způsobem, jak zajistit co největší objektivitu testu mi přišlo zavěsit reflektor tak, aby byl 60 cm od plochy vzdálen střed výbojky. Na tomto postupu jsme se shodli i se zaměstnanci EZÚ. Topspin ve mně původně nevzbuzoval příliš velké naděje. Jak se však ukázalo, nevede si vůbec špatně. Jeho největší přednost spatřuji v rovnoměrném rozprostření světla po osvětlované ploše. Slušně jsou v tomto případě osvětlené i rohy pěstební plochy a je dost pravděpodobné, že jejich osvětlení se ještě zvýší ve chvíli, kdy se dá reflektor do pohybu kolem své vertikální osy. Topspin z hlediska rovnoměrného osvětlení předčil i Waveflector XXL. Adjust A-Wing však nadále kraluje mezi testovanými reflektory, a to z hlediska odrazu i rozptylu světla. Topspin však bude pro našince cenově dostupnější.

zdroj: magazin-legalizace

-----------------------------------------------------------------------------


Co nastane, když si TS rozotočíte je jasné.... :)


jj aco teprve ta verze s novým plechem jako má a wing to už je mi uplně jasne kdo převezmě otěže :D
Hlava
citace:
Původní příspěvek od EDA45


Tak konečně jsme se v tomto trýdu dočkali



...jo kdo si počka ten se dočká :D:D xpapoušek , jsi borec !!! :bravo:
catsoup
Topspin rulezzzz, kdo rozmejšlel at nerozmejšlí a skočí do toho!pak budete čumět jaký porno vám roste v boxu. Fakt dobra práce xpapoušku!
hardiron
WAMParjan ona se dělá nová verze???
xpapousek
Dobrý den, s potěšením Vám oznamuji, že konečně byl kladně ukončen úplný průzkum Vaší přihlášky vynálezu. Aby mohl být udělen patent, je třeba vystavit patentovou listinu, což je úkon stižený správním poplatkem. V příloze naleznete platební výměr, který co nejdříve proveďte. Nejpozději ve lhůtě v něm uvedené. Veškeré platbení pokyny jsou uvedeny v textu.

Vzhledem k důležitosti tohoto sdělení prosím o potvrzení že jste email včetně přílohy obdržel.

Děkuji S pozdravem

xxxxxxxx




Potěší :)

http://www.youtube.com/watch?v=9-mT3E-GxOw
milkbyrtr
Klobouk dolů,škoda jen že se ke mě nevejde:( mohl by si rozjet něco do 1x1m :) hi hi
Jinak je vidět čeho jsou schopny české ručičky :)
Scroo
Topspin nebo A-wing defender ? to je otazka ktera mi neda spat :) na skrin 120x120 skoda ze jen v testu nepouzili otaceni -> http://www.magazin-legalizace.cz/cs...o-7?rubricId=17 vysledkove hodne podobne :) ale aspon vim jakou folii :)
jamall
jj velkej respekt,do mesice jedu pro 2!super cena oproti tomu co nabizi konkurence!Proste jsem z toho unesenej :))) Big Up!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma