Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Přípravka pro nováčky

 
Můj první grow! Potřebuji rady - Klikni zde pro originální téma
Začínám poprvé v životě pěstovat! Na těchto stránkách jsem se toho hodně dozvěděl, ale pořád jsem z toho zmatený :D. Měl jsem doma 5 semínek z toho 4 vyklíčily a 1 ne. Asi po 3 týdnes jedna rostlinka uhynula a když jsem jí vytáhl z hlíny, vůbec neměla kořeny asi jen 2kořeny 4mm dlouhé jakto? Poté, co mi kamarád poradil, že to mám nad prvním patrem zastříhnout, tak se mi to krásně rozvětvilo, ale nevím, jak zastřihnout dále? Jo a ty mateční listy u 2 rostlinek začínají žloutnout je to přelitím nebo čím? (přiložím foto). Pěstuji na terase a zatím je na noc dávám domů, protože je něco kole 10-15°. Pokud by jste někdo poznal, co je to za druh budu rád :D. Díky za odpovědi a pomoc
chuck53
Zdar,


klíčivost není vždy 100% takže je normální, že nějaké semínko nevykoukne.
Krátký kořen a smrt kytičky byly beztak způsobeny přílišnou péčí. Hlavně přelitím. Když jsou kytky malé pár pater, stačí zalít jednou týdně a pak nechat substrát proschnout. Je důležité střídat mokré a suché cykly aby měly kořeny přísun vzduchu.

Zastřihuj až tak nad 3-5 patrem. Dřív to kytku zbytečně stresuje a brzdí v růstu. V zastřihování klidně pokračuj. Záleží jen na tobě kolik budeš mít vrcholových paliček. Ale pozor ! Kytka má předem daný (geneticky i prostředím) počet horních vrcholků, které může "utáhnout" tak je lepší to nepřehánět. Zkrátka je lepší mít 10 klobásek vrcholovek, než mít 50 slabých řídkých vrchních paliček.


Spodní děložní lístky (ty nezubaté) žloutnou celkem normálně a pak budou následovat spodní listy. Netrap se tím, protože přesazení do nového substrátu a větší nádoby dodají zase další živiny. (Nedostatek dusíku poznáš postupným žloutnutím listů od konce, při přelití list zežloutne celý).

Při přesazování zahrabej co nejvíc spodních pater do hlíny. Ze stonku vyraší kořeny a ty budeš mít hezky nízkou košatou kytičku. Navíc teď je ještě relativně brzo, a tak máš čas kytku pořádně vykošatit (zastříháváním- stahováním větví aby byly v jedné rovině- VIZ supercropping).

Zkraje zastřihuj a až budeš mít třeba 5 hlavních větví, tak je všechny pomalu stáhni k okraji květináče. Všechny vedlejší výhonky na těch větvích se najednou dostanou do stejné výšky a rostlina je považuje za vrcholovky. Tím lehce rozvětvíš kytku a nemusíš ji vyloženě stříhat, protože to ji zbrzdí a rozvětví už samo o sobě.
Díky moc za radu :-D chtěl bych sem dát nějaké fotky, ale vůbec nevím jak a z těch článcích na fóru jsem to nepochopil poradíte někdo?
MDe_
http://grower.cz/pestovani/navody/d...azky/16.html#93
Jo na to sem koukal, ale tuto možnost tam vůbec nemám :-( mám tam pouze přidat podpis a Notifikace emailem.
čest, v přípravce obrázky asi nejdou .
Aha, takže téma přesunu jinam :-D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma