Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Projekt Konop-Ar aneb sázejme certifikované konopí - Klikni zde pro originální téma
mrakoplas
Pěstování konopí je legální !!!

Jedná se o popularizaci pěstování konopí setého na ploše do 100 m2 = 1 Ar. Na pěstitele se nevztahuje § 29 zákona, který nařizuje ohlašovací povinnost osob pěstujících mák nebo konopí na ploše větší než 100 m2


Odrůdy osiv

Finola

Unikátní odrůda konopí setého, která nabízí nesporné výhody oproti ostatním povoleným odrůdám.

Tato odrůda byla vyšlechtěna jako odrůda olejná, a proto není příliš vhodná pro využití hmoty stonku, ale proněkteré účely lze samozřejmě využít i tento stonek. Její vzrůst je nižší (v závislosti na půdních a klimatických podmínkách) 0,7 – 1,5m. Doba dozrávání pouze 90dní!!! Začátek kvetení nezávisí na fotoperiodě (autostart)!!! Díky této vlastnosti lze plánovat datum sklizně a postupným výsevem lze sklizen i rozfázovat. Dvoudomá! Semena spíše menší o větším počtu v hustých palicích. Vysoký výnos semene. Díky menšímu vzrůstu je zklizen (i mechanizovaná) snažší. Snížena je i konkurenční schopnost vůči plevelům i ostatním plodinám.

Lze vysévat takřka kdykoliv, pokud je možné v následujících třech měsících zajistit dostatek světla (čím víc tím líp) a relativně teplo. Vzhledem k významné roli rostlinou přijatého slunečního svitu lze jen doporučit naplánování vegetece na léto a sklizen na ještě relativně suché a teplé období, čímž bude zaručena nejvyšší kvalita vypěstků.

Bialobrzeskie

Polská odrůda konopí setého, která je u nás poměrně rozšířena a je vyšlechtěna pro růst v naší zeměpisné šířce a klimatických podmínkách. Kombinovaná užitkovost – je pěstována pro semeno i stonek. Vzůrst je střední (opět podle půdních a klimatických podmínek i podle vegetační doby) 1,2-2,5m. Vegetační doba se řídí fotoperiodou (začíná kvést na konci srpna). Sklizen semene většinou vychází na počátek října. Na stonek lze sklízet i dříve. Vzrůst i užitkovost lze ovlivnit výsevem a obhospodařováním. Jednodomá. Semena střední velikosti skvělé chuti s výnosem ve vyšším průměru.

Vysévat lze od března do konce května, v případě že hodláte výpěstky využívat jako krmivo nebo rostlinu pěstovat pouze pro její krásu apod. Lze vysévat i později.


více na www.konopar.cz a www.konopijelek.eu
A k čemu mi to je ? Mám tím krmit rodinu?
Stoned_r41d3r
Tak pro zhulku nic moc, pokud někdo chce např. rekultivovat a chce použít konopí, informace, že jsou dostupný už i Autoflowery, mu k nečemu bude.
MagicHerb
Blbý je,že nikdo ko pěstuje psychoaktivní konopí nechce mít za barákem pole techniky ,i když je to taky konopí. :(

Navíc,si nedokážu představit,že mi pak nikdo nepříjde domu,kde mám netechniku a nebude to řešit.No a pokud bych to dal u nás(velmi dobrá znalost místních o rostlince konopí),tak bych tím opravdu udělal radost hlavně zlodějíčkům a policii příp. TV Senzace.

Kdo na to má,tomu přeju hodně štěstí.Na semena bych to vzal,ale pouze kdyby...
coupac
jj....pro nás pěstitele jako"pěstitele " je tohle k ničemu. Z toho jsou jen semmena, ale o ty nám až tak nejde...
Mr.ice
Před nějakou dobou jsem někde viděl nebo o tom někde četl, že se konopné stonky nebo drť dá použít jako topný materiál.. Má prý dobrou výhřevnost a skoro žádné náklady pěstování..
když chcu mit pole techniky a sklidim (nebudu mit zadne stroje na zpracování ) lze to u nějakych firem zpracovat popřípadě odkoupit jakostavebni materiál (rostlina) popř osivo krmivo (semeno)
děkuji za dostupné informace
mrakoplas
Ahoj ,
tady odkaz na Konopářský svaz České republiky ,kde najdete všechno co by vás mohlo zajímat nebo se nechat písemně informovat....

http://www.konopi.info/default.asp

tady ještě přímo odkaz ,jak objednat semena a více povídání o co se tu vlastně snažíme ......................... blbému poraď ,chytrého nakopni :D

http://www.konopijelek.eu/ja-jsem-o...l.-a-co-ty.html

viva cannabis :leaf:
citace:
Původní příspěvek od coupac
jj....pro nás pěstitele jako"pěstitele " je tohle k ničemu. Z toho jsou jen semmena, ale o ty nám až tak nejde...

Akorát tím na sebe upozorním a paxi nebudu moct ani prdnout, budou čekovat každej můj krok a to mi za to fákt nestojí.
mrakoplas
Ahoj Mirex,
nabízí se tu více variant ,jak se to může ve svý podstatě uchopit.

Jelikož ty a spousta dalších tady už konopí pěstuje a asi to nebude technika , tak lze říci ,že už podoprujete tu myšlenku ,aby se konopí dostalo na každou zahrádku, balkon, záhonek , tudíž již rozšiřujete široké povědomí o téhle dokonalé rostlině a tak se zasazujete o to ,aby obyčejný laik se zaobíral tím , proč to sakra každej pěstuje a rok od roku víc a víc lidí a ten kdo začne ,tak ve valný většině tohoto koníčku už nepustí ,jelikož zkoumání a učení o této rostlině, je tak nevyčerpatelná studnice informací ,že to je skutečně už na samotnou katedru VŠ.

A je to jeden z nej-dynamičtějších oborů ve vědě, který může mít zásadní vliv na planetu a na život.

Jelikož se stále zhoršuje živ. prostř. atd...tak bude přibývat více a více nemocí založených na autoimunitních problémech.....např. rakoviny,perkinsny, dermatolog. probl. , alzhaimery...atd... tak bude zapotřebí lidi naučit ,že farmaka nejsou jediná cesta léčby,ale spíše naopak nebo v kombinaci a že vše co nám může pomoct roste kolem nás ,jen se to naučit používat , např. konopí a ostatní byliny.

A nepopiratelnou stránkou uzdravující se ho procesu sehrává také lidská mysl.

Já se každou chvilku setkávám s okolnostma, které mě v tom jen usvědčují.

Spousta lidí na základě strachu z perzekuce , kterou jim udává zákon se bojí tuto rostlinu pěstovat ,aniž by věděli, že ji přitom zákonně pěstovat mohou , sice ne ostrou, ale i z techniky se dá udělat dobrá mast , semeno, krmivo, mlíko,olej, stonek....

Nebo lze jen koupit semena a házet je na pole , do města do parků, koupit je svejm příbuzným ,kteří doteď pěstujou jen rajčata a okurky ....říct jím o jeho výhodách a opět naučit tuto rostlinu pěstovat a používat, jak zde bylo běžné...

jo ještě příklad:
tablety na měsíc na rakovinu= cena cca 130 00,-/ osoba
léky z konopí a jiné homeopatika + zdravá, vyvážená strava + životní styl = když to přeženu 10 000,-
hádejte co pomohlo více......
MagicHerb
Tak jsem si pozorně přečetl odkaz zmíněný výše a mám k tomu,pár výhrad.
Budu rád,když mě poté někdo případně vyvede z omylu.Mám totiž,jisté pochybnosti o bohulibosti tohoto projektu.

Něco mi tu nehraje :guitarist

citace:
Jelikož ty a spousta dalších tady už konopí pěstuje a asi to nebude technika , tak lze říci ,že už podoprujete tu myšlenku ,aby se konopí dostalo na každou zahrádku, balkon, záhonek , tudíž již rozšiřujete široké povědomí o téhle dokonalé rostlině a tak se zasazujete o to ,aby obyčejný laik se zaobíral tím , proč to sakra každej pěstuje a rok od roku víc a víc lidí a ten kdo začne ,tak ve valný většině tohoto koníčku už nepustí.

Ano, to je pravda,že pěstuji konopí a není to technika.Proč?Protože mám,rád pestrost a různorodost kultivarů konopí.Taky mi jde samozřejmě o obsah účiných látek jako je THC na prvním místě,CBN a CBD ,vzhled,vůně.
O laiky mi zas tak nejde,ale když už někdo pěstuje tak by si měl umět sehnat info jak na to,aby se vyvaroval zbytečných chyb.Pokud můžu poradim komukoliv.
citace:

Spousta lidí na základě strachu z perzekuce , kterou jim udává zákon se bojí tuto rostlinu pěstovat ,aniž by věděli, že ji přitom zákonně pěstovat mohou , sice ne ostrou, ale i z techniky se dá udělat dobrá mast , semeno, krmivo, mlíko,olej, stonek....

To,že se dá technika beztrestně pěstovat vím,již dlouho.To není žádná novinka.I tak,když to policie zjisti,tak by to měla vyšetřit,jak to je.Jestli není ostrá.To se podle vzhledu pozná těžko.
Určitě se dají udělat z techniky dobrý produkty.Jenže u jistých produktu jde především o obsah účiných látek!
citace:

Nebo lze jen koupit semena a házet je na pole , do města do parků, koupit je svejm příbuzným ,kteří doteď pěstujou jen rajčata a okurky ....říct jím o jeho výhodách a opět naučit tuto rostlinu pěstovat a používat, jak zde bylo běžné...

Prosím vás hlavně toto nědělejte,poud nemáte ty kytky pod dohledem a nemáte možnost vytrhat včas samce.Nikdy nevíte,kdo má kde tu lepší variantu konopí a tímto,zhatíte jeho dlohodobé a většinou pracné snahy vypěstit kvalitní konopí(BEZ bezcenných SEMEN).Kdo pěstuje rajčata,ať pěstuje rajčata.
citace:

Já jsem osel, nejsem osel… a co ty?
Brzy osejeme - a možná také s vámi - i několik hektarů. Zde už budeme podléhat zákonu s ohlašovací povinností, s čímž máme bohaté zkušenosti.

Připojte se do konopné „rodiny“, protože nevědomost a zvrácené názory lze překonat nejlépe osobním příkladem a zkušeností. To je to, co můžeme pro pěstování konopí udělat. Jak příjemné bude slyšet: Babička sela konopí už jako malá dívka a sází stále. Já jsem osel, nejsem osel a co ty?


Co já?
Budu chtít jako každý rok vypěstovat kvalitní sansimillu s péčí hodnou této rostlině a pro potěchu oka i ducha.Nejen mého.


GROWER.CZ přeci konopná rodina již dávno je nebo by měla být.

No a babička žila ,když byla malá v jiné době než my nyní a v té době nebyl takový přístup ke kvalitnímu konopí jako je dnes.

Ve skrytu duše doufám,že ta velkolepá výsadba neproběhne někde,podlíž místa,kde budu pěstovat,to by byl totiž konec mýho snažení o dobrou a kvalitní sklizeň. :leaf:

Pokud by to jako vy udělal každý druhý v republice,tak by to znamenalo degradaci a konec kvalitní ganjy v ČR. :grrr:

To opravdu chcete? :confused:

Nebo chcete aby,se každej vzdal outdooru a začal pěstovat jen IN?
Né každej má tu možnost.Navíc bez spešl filtru na přítahu je taky možnost nechtěnýho opylení zvenku.Snad,abych se taky pokaždý v létě až pudu ke kytkám do boxu celej osprchoval a převlíknul do čistýho,až venku budou kvíct samci a zabednil místo,kde to mám :flick:

Kdo je tu ten OSEL?

Prosím o vysvětlení a zároveň bych rád věděl jaká je velkoobchdní cena techniky,když normálně maloobchodně se dá sehnat 1KG za 50 Kč

Co dělat pokud se potkáte s KONOP ÁREM

:flower: Humánní metoda :flower:

Při pěstování lze zabránit opylení, čímž se zvýší tvorba pryskyřice rostlinou. Rostlina totiž produkuje stále nové a nové květy, zatím co po opylení by semena uzrála a zkrátí se doba květu a samozřejmě ubyde potence a obsah pryskyřice.
V průběhu prvního měsíce se od sebe jednotlivá pohlaví nedají odlišit. Samci potom začínají nabírat výšku, zatímco samice se rozkošatí a zaoblí. Mladá samičí rostlina nakonec mívá přinejmenším dvojnásobnou váhu než samec. Samec začíná kvést asi po třech měsících, ke konci léta.
Přes tradičně zakořeněný omyl samčí rostliny psychoaktivní jsou - přestože po oplodnění rychle ztrácejí na síle. Pokud nepotřebujete pyl kvůli semenům, je potřeba je sklidit dříve, než dojde k oplodnění. V některých oblastech Indie na to mají "gandžové doktory", kteří přicházejí tradičně v okamžiku, kdy už se u úrody dají rozlišit pohlaví, a všechny samčí rostliny vyplejí - ne proto, že by neměly psychoaktivní účinek, ale proto, aby nedošlo k oplodnění a tím se u samic podstatně zvýšila produkce pryskyřice a nebyly tam hlavně samý semena.

Krátkej proces

:flamer: :flamer: :flamer:

Na závěr

Do nedávna jsem každý rok podpořil společnost KONOPA,koupí jejich semínek.
Nyní už to v plánu nemám.

Nejsem prodejce semínek marihuany!!

I´m :vampire:



citace:
Původní příspěvek od mrakoplas
Ahoj Mirex,
nabízí se tu více variant ,jak se to může ve svý podstatě uchopit.

Jelikož ty a spousta dalších tady už konopí pěstuje a asi to nebude technika , tak lze říci ,že už podoprujete tu myšlenku ,aby se konopí dostalo na každou zahrádku, balkon, záhonek , tudíž již rozšiřujete široké povědomí o téhle dokonalé rostlině a tak se zasazujete o to ,aby obyčejný laik se zaobíral tím , proč to sakra každej pěstuje a rok od roku víc a víc lidí a ten kdo začne ,tak ve valný většině tohoto koníčku už nepustí ,jelikož zkoumání a učení o této rostlině, je tak nevyčerpatelná studnice informací ,že to je skutečně už na samotnou katedru VŠ.

A je to jeden z nej-dynamičtějších oborů ve vědě, který může mít zásadní vliv na planetu a na život.

Jelikož se stále zhoršuje živ. prostř. atd...tak bude přibývat více a více nemocí založených na autoimunitních problémech.....např. rakoviny,perkinsny, dermatolog. probl. , alzhaimery...atd... tak bude zapotřebí lidi naučit ,že farmaka nejsou jediná cesta léčby,ale spíše naopak nebo v kombinaci a že vše co nám může pomoct roste kolem nás ,jen se to naučit používat , např. konopí a ostatní byliny.

A nepopiratelnou stránkou uzdravující se ho procesu sehrává také lidská mysl.

Já se každou chvilku setkávám s okolnostma, které mě v tom jen usvědčují.

Spousta lidí na základě strachu z perzekuce , kterou jim udává zákon se bojí tuto rostlinu pěstovat ,aniž by věděli, že ji přitom zákonně pěstovat mohou , sice ne ostrou, ale i z techniky se dá udělat dobrá mast , semeno, krmivo, mlíko,olej, stonek....

Nebo lze jen koupit semena a házet je na pole , do města do parků, koupit je svejm příbuzným ,kteří doteď pěstujou jen rajčata a okurky ....říct jím o jeho výhodách a opět naučit tuto rostlinu pěstovat a používat, jak zde bylo běžné...

jo ještě příklad:
tablety na měsíc na rakovinu= cena cca 130 00,-/ osoba
léky z konopí a jiné homeopatika + zdravá, vyvážená strava + životní styl = když to přeženu 10 000,-
hádejte co pomohlo více......

Čau.
No, v něčem máš asi pravdu.
Ale radši budu nenápadnej malopěstitel a pojedu si to svý, než abych někde rozjížděl zbytečně lány techniky kterou pak stejně nějaký školáci ukradnou nebo zničej, ještě to potrvá pár generací než se to srovná.
mrakoplas
2MagicHerb

Ahoj,
jo to máš pravdu už mi to řikalo víc lidí a v mojim hipísáckým nadšení mi tohle nějak necvaklo , takže s tím volném rozsévání semen bych byl opatrnej, na druhou stranu pokud vyjdou všechny klimatické spekulace jak si myslim:D , tak by mohl vzniknout dobrej genetickej fond v samonakvétacívh odrůdách protože nějaký techniky pochází z ruska ,finska
ale chápu ,že člověkem kterj takhle může přijít o část kvality na úrodě s ohledem na získaná nechtěná semena po mě už háže šutry :D

jinak se daj konopím živit i hospodářský zvířata ,zlepšuje jim to podmínky ,víc dojej, snášej ,masa a tak ....

takže rodiče a prarodiče , poučte o výhodách frndaxvocas jak píšeš a jinak ve všem souhlasím. nechci aby každej jel jen in
VO cena nevim, zkus napsat distributorům nebo prodejcům.

Mirex:
jj ale myslim, že generační posun se neodvíjí tolik od času ,ale činů .
školáci to je problém, prej dělá i pěkný palice. takže jako u ostrý schovat, hlídat
jinak pokud si domluvíš odběr pro další využití ,tak to neni tak bezcený :)
MagicHerb
citace:
Původní příspěvek od mrakoplas
2MagicHerb

Ahoj,
jo to máš pravdu už mi to řikalo víc lidí a v mojim hipísáckým nadšení mi tohle nějak necvaklo , takže s tím volném rozsévání semen bych byl opatrnej, na druhou stranu pokud vyjdou všechny klimatické spekulace jak si myslim:D , tak by mohl vzniknout dobrej genetickej fond v samonakvétacívh odrůdách protože nějaký techniky pochází z ruska ,finska
ale chápu ,že člověkem kterj takhle může přijít o část kvality na úrodě s ohledem na získaná nechtěná semena po mě už háže šutry :D

jinak se daj konopím živit i hospodářský zvířata ,zlepšuje jim to podmínky ,víc dojej, snášej ,masa a tak ....

takže rodiče a prarodiče , poučte o výhodách frndaxvocas jak píšeš a jinak ve všem souhlasím. nechci aby každej jel jen in
VO cena nevim, zkus napsat distributorům nebo prodejcům.

Mirex:
jj ale myslim, že generační posun se neodvíjí tolik od času ,ale činů .
školáci to je problém, prej dělá i pěkný palice. takže jako u ostrý schovat, hlídat
jinak pokud si domluvíš odběr pro další využití ,tak to neni tak bezcený :)


Budeme polemizovat JU.

To co tady rozjíždíte nejde brát na lehkou váhu.

Nehodlám tady rozebírat kvalitu vašeho technickýho konopí.

Vůbec nechápu trvzení typu: na druhou stranu pokud vyjdou všechny klimatické spekulace jak si myslim:D , tak by mohl vzniknout dobrej genetickej fond v samonakvétacívh odrůdách protože nějaký techniky pochází z ruska ,finska

VYSVĚTLIT PLEASE O CO TADY JDE.

V současnosti už jsou na trhu druhý generace autofloweringu a měli by bejt ustálený.Kdo na to nemá prachy má smůlu.I tak pro někoho není problém,když to fakt chce ty prachy do toho investovat.

Rodiče do toho zásadně netahat,pokud tě o to samy nepožádaj,že to chtěj zkusit pěstovat.Pokud tě požádaj,si spoluzodpovědnej za jejich výpěstek.
Např. moji rodiče,maj díky mě o konopí jistý informace a né ze všema se ztotožňujou jako já,ale jsou myslím velmi tolerantní.
Navíc jim tráva nevoní ,tak jako mě. :leaf:

Jim jde hlavně o to žít si svůj život a vyhnout se zbytečnejm problémům vyplívajícím z moji činosti.Konopí je prostě droga a drogou vždy bude.Význam slova droga je zde bezpředmětný.Každe vý,že drogová válka je byznyzz pro spostu lidí.Jako pro někoho prodej semínek,akorát v jinym měřítku viz. chudák Marc Emry.

Ještě ta velkoobchodní cena.Na to jsem se neptal náhodou.
Předpokládám že velkoobchodní cena Finoly je tak 1€ za Kg

Můžu dal jen spekulovat kolik komu leží pytlu techniky kde a potřebuje to udat jelikož to v dnešní době importu nikdo nechce.

Pro hospodářský zvířata mohu požít jakoukoliv techniku přece a nebo netechniku.Můžu je klidně krmit skankem,když ho budu mít dost.

Ono i když to není reálný,tak by se měly zvířata hlavně vrátit na louku,to by jim prospělo,než bejt někde zavřený jak v koncentráku.

Mě nejde o nějakou moji pravdu.Spíš o to,aby každej zvážil pro a proti a podle toho se zařídil.

Jen jste se měli víc zamyslet než jste s tím vylezly na veřejnost.
Taky jste si mohly předem zjistit veřejný mínění.

Vzkaz pro společnost KONOPÍ JE LÉK:

Jsem měl za to,že vám jde o léčivý konopí hlavně a né o seno.

Konec polemiky. :babovka:
mrakoplas
omlouvám se neni ted moc času, ..... pokusim to lépe formulovat. jelikož někdy myslím rychleji než mluvim nebo píšu a naopak .tedy za předpokladu ,že myslim :D

citace:
Původní příspěvek od MagicHerb

Vůbec nechápu trvzení typu: na druhou stranu pokud vyjdou všechny klimatické spekulace jak si myslim:D , tak by mohl vzniknout dobrej genetickej fond v samonakvétacívh odrůdách protože nějaký techniky pochází z ruska ,finska


některé techniky jsou AF , velmi odolný , mají nízký THC vysoký CBD , najdi si info o léčebných účincích CBD a pak tě jistě napadnou asociace z toho vyplívající.

Podle různých zvěstí se má klima posunovat nazpět tudíž jako tento/loňský rok -brzkej nástup zimy /prosinec fakt mazec/ a jara né-li hned léta ,ale spekulace jasný- tento problém ,je myslim natolik složitý ,že celý dohadování o globálním oteplování , může být velmi spekulativní a uchopitelný ze všech stran ,jak v pozitivním ,tak negativním smyslu ,jen jak se to každému hodí proštuduj si knihu od V. Klause a pak od Vicente Barrose Globální změna klimatu.
Tudíž tento výsev z jiných krajin , jenž má výše uvedené předpolady může a nemusí zapříčinit nové generace konopí ,které bude velmi vhodné pro medic účely, s tím ,že bude včas dozrávat a bude více rozšířeno, jak hodně tento zásah může ovlivnit přrozený ekosystém a diverzitu přirozeného vývoje konopné gentiky v čechách ,je jen z mé strany zase spekulace.

citace:
Původní příspěvek od MagicHerb

Rodiče do toho zásadně netahat,pokud tě o to samy nepožádaj,že to chtěj zkusit pěstovat.Pokud tě požádaj,si spoluzodpovědnej za jejich výpěstek.
Např. moji rodiče,maj díky mě o konopí jistý informace a né ze všema se ztotožňujou jako já,ale jsou myslím velmi tolerantní.


Předpokládám,že tvoje rodiče vědi sami co chtěj dělat a co ne , pokud jim vysvětlíš proč by měli pěstovat konopí , protože nejde tady jen o to ,že konopí pomáhá přírodě a lidem ,ale o to kolektivní myšlení , že konopí neni ,žádná ,,satanova rostlina´´ (to neni žádná) ale rostlina ,která když se naučí využívat ,tak dokáže týhle planetě dost pomoct v mnoha ohledech -na dlouhou diskuzi.
PAk už je jen na tvém zájmu nebo jejich ,jak dobře budou pěstovat.

citace:
Původní příspěvek od MagicHerb

Ještě ta velkoobchodní cena.Na to jsem se neptal náhodou.
Předpokládám že velkoobchodní cena Finoly je tak 1€ za Kg
Můžu dal jen spekulovat kolik komu leží pytlu techniky kde a potřebuje to udat jelikož to v dnešní době importu nikdo nechce.


Řikam obrať se na distributora nebo přímo výrobce. Ale co se dostalo ke mně ,tak osiva globálně bylo nedostatek ,aby se mohlo prodávat ,jako certifikovaný. Obrat s v těhle otázkách na český Konopářský svaz.

citace:
Původní příspěvek od MagicHerb

Jen jste se měli víc zamyslet než jste s tím vylezly na veřejnost.
Taky jste si mohly předem zjistit veřejný mínění.


Právě ,že sme se zamysleli a takto myslí,ať si třeba myslíš něco jiného velmi mnoho lidí a dovoluji si říct mnohem starších , moudřejších, vzdělanějších a zkušenějších
zjistit veřejný mínění- :D tak tos mě málem shodil ze židle, jako telemarketing, nebo teréní pracovníky , nebo na každý forum o pěstování udělat anketu (a že jich je :D), nebo napsat tisíce formulářů a rozesílat po celý ČR nebo na MMM se ptát lidí co si o tom myslí ...hmmm , velmi objektivní výsledky by to byly :D :D

citace:
Původní příspěvek od MagicHerb

Vzkaz pro společnost KONOPÍ JE LÉK:

Jsem měl za to,že vám jde o léčivý konopí hlavně a né o seno.


víš kolik zvířat se živý senem ? a jímž se pak třeba může i dále pracovat , třeba jako s hnojivem ,ale to je na dlouhý povídání ,myslim , že tkhle ti to dá už dost zabrat na komentář:)

ale jsem rád za diskusi , jen tak se můžem posunout a jsem rád ,když můžu příjmat pohledy jiných lidí a případně se nechat vyvést z omylu .


jo jinka po pěti minutách hledání

ODBYTOVÁ ORGANIZACE KSČR
http://konopi.info/default.asp?ch=618&typ=5

MagicHerb
Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Orange Bud,PG-13 ,Heriuana-co si myslíš ,že se stane s těmito skvostnýmy odrůdamy v ČR,když se zaplevelí ČR technikou.

O to tu jde.Nejspíš ,už žádná nebude a nebo jen pro pár vyvolených-se svýmy super pěstírnami.

Konopí je lék se dle mě nejdřív snažila prosadit léčivé konopí a když jí to nevyšlo,tak začla s technikou,jelikož to není postižitelné.Nebo je to jinak?

Jinak ,netvrdím,že bych si to technický nikam nedal,ale jak uděláš semena pokud kytku neopylíš samcem.Ten pyl se může roznýst všude a jsi v pytly,pokud pěstuješ jiný rostliny kvůli THC(asi většina lidí zde na groweru a i dost lidí na světě).No a ta práce se samcema.

Vlastně můžeš ty ostatní kytky stříkat každej den vodou při opylení a po,ale i tak nemáš 100% jistotu.

Jo a rodiče jistě už nic nevypěstujou,už jsou starší a nechápou to,tak jako ty.Mě stačí,když budou tolerantní.

RESPECT
mrakoplas
citace:
Původní příspěvek od MagicHerb
Chronic, Cinderella99, Great white sharks, Agent Orange, Sour Jack, Belladonna, Orange Bud,PG-13 ,Heriuana-co si myslíš ,že se stane s těmito skvostnýmy odrůdamy v ČR,když se zaplevelí ČR technikou.
[/B]

no tak , zaplevelí ,je silné slovo ,a ještě ta pravděpodobnost ,že by to bylo takového rázu ,že by to výrazně ovlivnilo kvalitu materálu je mizivá, to už věřim v to ,že Paroubek překecá do opozice marťany ...nebo jak to ted ta politická situace je :D
jinak se max stane , že budou mít pár semen , který prakticky vůbec neovlivní kvalitu materiálu a já budu mít radost z vlastního crossu

jinak samozřejmě ,že žádná z nich nemá původ v ČR :D vždyt to jsou hybrydy až poly hybrydy nebo jak se to nazývá ....

citace:
Původní příspěvek od MagicHerb
Konopí je lék se dle mě nejdřív snažila prosadit léčivé konopí a když jí to nevyšlo,tak začla s technikou,jelikož to není postižitelné.Nebo je to jinak?
[/B]


tak , konopí je lék pro lidi i přírodu a to je to co se KJL snaží prosadit, to že když se rozebere ústava ,tak se zjistí ,že pěstování neni vůbec zakázané ba nopak, ČR nenaplnila směrnice EU které ji přikazují vytvořit standarty pěstování pro vědecké , výzkumné a léčebné účely,jako u opiátů ,ale to je ted taky problém, kdyby tu někdo věděl ,jak to v tomhle je budu rád za info , třeba pM , nebo jak to je z mákem, bymě ted zajímalo ,
ale jaksi bafuňáře ,je někdy těžké dokopat k tomu co maj dělat a ještě vymahatelnost práva v ČR je tristní ...ale to bych tu zas mohl psát do aleluja , zjisti na webu KJL ve stanovách v rozkladech ústavy, zákonů atd co psal Dušn Dvořák, jak na nás stát sere a vůbec si tu prdel ani nehodlá utřít, ale jedno naše tolerane přestano to svinstvo splachovat a mísa přeteče a všichni to ucití:D
zajdi si na blog respektu najdi si Dušana a tam je spousty článků a rozborů o tom o čem se zmiňuju ,ale chceto holt tomu trochu věnovat čas, protože právničina je soutěž ,jak říct zcela jsnou věc v co nejsložitějších pojmech a roztáhnout to na několik A4.

Právní boj neni ze dne na den, a zvlášť v této věci.

Jinak přeci spousta lidí šlechtí konopí ,jak ostrý tak i techniku ,je u nás už několik farem pro technický konopí a to se taky šlechtí ,(a to někdy problém jelikož se tím může zvednout THC a pak už jso zase problény se zákony. A to je maj ty farmy zrušit protože tobě to o 70km dál udělá na kytce 10semen.

jinak chápu ,že starším lidem, zaslepeným egoistům, ignorantům, materialistům, sobcům, politikům atd.... vysvětlit něco co ,už na základě objektivních poznání ,je dobré dělat ,jak pro zachování životního prostředí, tak pro udržitelné dobré zdraví lidí ,je opravdu zkouška tvé vůle, výřečnosti, diplomacie atd ,ale to je se vším:)
MagicHerb
Příklad
Město má 18 000 lidí z toho se 1000 lidí rozhodne pro KonopAr.Kařdý zasadí v celým městě a okolí min.20 g(g je cca.60 semen)tedy 1200 semen.Nikomu se nebude chtít třídit samce,když to tak pěkně roste.Pokud je podíl samce a samice 50/50 zhruba,možná je o něco víc samců dělá to 600 samců na osobu.Celkem 600 000 samců ve městě a okolí.Tohle je málo pylu na pár semínek v paličce?Půl milionu samců na město a okolí.

Farmy bych nezakázal,ale nešlo by tam v okolí pěstovat Out moc dobře.Třeba by se mohl ozvat někdo kdo má něco u farmy jak mu to roste.

Křížení techniky a dobrýho modelu je utopie pro někoho ,kdo tomu nemůže objetovat prostor a čas,protože potřebuje vypěstovat kvalitu bez semen na kouř či jinou aplikaci.Takový křížení je na roky a né na nějakej náhodnej oprc.Z toho je vjetšinou paskvil.

Vlastně bych farmy podporoval,ale každýmu bych to nestrkal.Farmáři ať si farmařej na svým pozemku.
mrakoplas
.........pouze spekulace bez reálnejch faktů.
a ty čísla teda no nevim nevim, musíš mít asi hodně oslintaný prsty :D:D

pochybuju ,že by všechno vyklíčílo, vydrželo nájezdy zvířat všeho druhu , vydrželo nepřízen podnebí........že všechen pyl bude ostrej atd atd tohle se mi tu fakt nechce rozebírat...

to už rovnou můžu tady řešit ,že když Anička opíchala na vesnici padesát chlapů z toho dvacet bez kondomu , deset bez prášků ,jak je velkaá pravděpodobnost, že bude mít dítě s Pepou :D
MagicHerb
Není zapotřebí se tu napadat,ale chtěl jsem se jen dopátrat jak je to s tím oslem a konopÁrem.Zohlednit pro a proti.Výhody a nevýhody.Reálný přínosy tohodle projektu,kterej v jádru nebude špatnej,jen to neni vše košér mi příjde.

Hlavně chci vědět,že ty vaše semena nezkončí způsobem,který není vhodný pro nikoho tady
na groweru.To bych byl nerad.

Mír KonopÁru a všem konopomilcům obvzlášť
mrakoplas
jasný však nic ve zlim,ono to jen asi, tak někdy vyznívá ,že to psaný slovo , může vyznít jinka ,než to ten autor myslí....si se známejma dem někdy tolik po krku ,že ostatní to taky nechápaj, ale žeo záleží ,kjak to mezi sebou máte a tak , ale to bych zase zabíhal do sociologie a možná ,že už byly napsaný nějaký studie o tvoření umělých eg na netovejch forech nebo facebůčkách,ale to je zase uplně jiná kapitola:)
my huliči myslim, jsem spíše uplně v pohodě odproštěný od nějakejch samolibejch eg, nebo to jsou jen nějaký výjmky a frustrace a kdyžtoho člověka potkáž naživo ,tak zjistíš ,že je uplně v pohodě :D

já tě chápu,ale nemyslim ,že by první ročník týhle akce,měl natolik ohrozit zahrádky pěstitelů....že by měly zkaženou úrodu své sezoní práce...

..to riziko tady určitě je, to nepopírám ,ale nemyslim, že by to mohlo ohrozit v nějakým větším měřítku,než jen spíše zcela náhodou ,ale do budoucích ročníku, bych určitě na toto myslel a nějak upozornil ulplný laiky, nebo nějak vymyslel tu techniku feminizovat, to by mohlo chytit hned jinej rozměr :)
mrakoplas
Ahoj,
je tu další rok projektu konopAr ...v nabídce jsou nové odrůdy , z různých koutů evropy
více info co je cílem ,výhody atd...
http://www.konopar.cz/domains/konopar.cz/

Francie - Fédora 17, Félina 32, Férimon
Itálie - Carmagnola (dvoudomá, stará odrůda!)
Ukrajina - USO31
Polsko - Bialobrzeskie
Finsko - Finola (dvoudomá, autostart!)

další výhody a rizika jsou popsány v diskuzi....

jinka pro inforamci odrůdy, které jsou vyšlechtěny pro nízký obsah THC pod 0.3% , mají naopak vyšší hodnoty ostatních kanabinoidů CBD, CBG ,které jsou pro léčebné účely ,jak se ukazuje mnohem užitnější ,než THC

CBD-cannabidiolu -snižuje spasticitu-svalové křeče ,antipsychotikum, proti úzkosti a panickému strachu, proti Rheumatoidní arthritidě a na různé onkologické onemocnění ...

Beilobrzieskie
Vysoky obsah-CBD - patentované lečivo a pro vývoj nových léčiv firmy, jako Ocular (Izrael)
Rheumatoidní arthritida a rakovin neboli spec. /TNF/ - Tumor necrosis Factor.

CBG-cannabigerol
USO - 31
Vysoky obsah-
Cannabigerol - patentované lečivo USA /gov/ na Chronovo onemoc. a na deprese...


http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=8422
http://projectcbd.com/
MagicHerb
Jen menší doplnění ;)

Francie - Fédora 17, Félina 32, Férimon - jednodomá!
Ukrajina - USO31 - jednodomá !
Polsko - Bialobrzeskie - jednodomá !

Finsko - Finola - dvoudomá, autostart!
Itálie - Carmagnola- dvoudomá, stará odrůda!

Původní květ krytosemenných měl pravděpodobně tyčinky i pestíky, byl oboupohlavný a opylovaný hmyzem. Květy primitivních krytosemenných neměly ještě vyvinuty nektaria a prvními opylovači byli asi brouci. K největšímu rozvoji květu krytosemenných dochází ve třetihorách, kdy také došlo k rozvoji pokročilejších skupin hmyzu, přizpůsobených k sání nektaru – v tomto období již jsou v květech diferencována nektaria.
Květy většiny dnešních krytosemenných rostlin jsou též oboupohlavní – monoklinické. Potlačením jednoho pohlaví se z oboupohlavních květů začaly u některých rostlin během evoluce záhy vyvíjet květy jednopohlavní – diklinické. Tyto květy mají buď jen tyčinky (květy prašníkové – samčí) nebo jen pestíky (květy pestíkové – samičí).
Jsou – li samičí a samčí květy na jednom jedinci, jedná se o rostliny jednodomé – monoecické (kukuřice, bříza, dub), pokud jsou ale na jedné rostlině pouze květy samčí nebo samičí (vývojově odvozenější), jedná se o rostliny dvoudomé – diecické (topol, javor jasnolistý, knotovka bílá).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Jednodomost
http://cs.wikipedia.org/wiki/Dvoudomost


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma