Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Plíseň v půdě... - Klikni zde pro originální téma
Zdravím, tak jsem se dneska po dlouhé době podíval zblízka na květináč v kterém mám nějaký ten tabák a danny boye...
No zjistil jsem, že je půda prolezlá asi plísní...?
Je fakt, že jsem zaléval hodně zásaditou vodou 7.8 ph...
Ten bílej povlak je úplně všude i dole jde vidět přes drenáží díry...
Co stím ? Jde mi husí kůže po těle když si uvědomim, že mám plesnivej celej květináč.
To, že jsou spolu v jednom 11l květináči je jenom provizorium...


Musím podotknout, že grass vypadá okey, ale tabák se mi šíleně kroutí...
fire.ent
přijde mi to jenom strašně zasolený.....zkus to propláchnout nasurovo x litrama vody s upravenym ph a myslim že by to mělo pomoct..pic f.e
IcanLearnUgRow
čau asi to bude plísen když to řiká :D. mě to přijde jasný, já to měl taky, spíš to zalej vodou s roztokem peroxidu, zkusil bych menší koncentraci, když to nepomůže, tak zvyšit.
To máš z toho , že přelejváš kytky, já to taky přelejval, přilíšná peče je někdy na škodu :-)
Já už se nedivim ničemu... proto ta plíseň...
Divný je, že jsem to ani moc nezalejval.
Je to jetá půda dvě kola...
Vidina plísně mě trochu vyplašila, díky koupim peroxid vodíku.. :ú
půda jeta 2 kola? nejpis jsme u zdroje problemu... co?
IcanLearnUgRow
lol tjn, těd si to taky čtu,ale tak to by nebyl takovej problem dle mě, akorat bude bez živin, ale spíš bude problem že nebyla vydezinfikovana, bud prolita roztokem peroxidu nebo v mikrovlnce nebo troube atd.. Nemusíš tak často zalevat asi jak vidíš,stačí asi že máš velkou vlhkost v místnosti ....zkus ten peroxid, měl by zabrat uričtě si myslim , jinak nějakej previcur nebo něco podobnyho na plísen a půdu bych provzdušnil, to může bejt taky důvod
Peroxid do hlíny? dobrej vtip.
Tak za 1) nemusí to být plíseň pokud zaléváš tvrdou vodou což je tvůj případ.Prostě už po dvou kolech ti ty minerály z vody ukazujou krystaly :) Tomu odpovídá i to že jsi to moc nezalíval. Zasolená hlína je k ničemu, tak místo proplachu bych ty kytky vyndal oklepal a přesadil do lepšího.

2) Pokud je to opravdu plíseň tak tady pan oldskůl grouwr Podlaha ti to osvětlí :D http://www.zahradavkapse.cz/reporta...lisen-substratu
bull
Tak mi to moc neosvětlil. To že to nemam tolik zalejvat vim taky :)
Já to měl i na Plagron grow mixu, kde měla bejt Trichoderma.. Různý sazeničky Chilli, Tabák, bylo to za oknem kde se vzduch moc nehýbe, v boxu jsem taky přelil a tam nic.. Tvrdou vodu mám hodně ale po 2 zalitích (spíš přelitích) snad neni možný, aby to byl "vodní kámen", to bych měl z něj na sobě krustu.
U těch sazeniček je mi to víceméně jedno, tak jsem udělal první blbost co mě napadla. Mám asi 200g přípravku Dithane, tak jsem ho od oka nasypal do petflašky s vodou a substrát s tím natvrdo polil. Snažil jsem se netrefit rostlinky. Za 2 dny bylo po plísni a už se neukázala, sazenice jedou. Ale v boxu bych to takhle nedělal..
growesweden
[QUOTE]Původní příspěvek od Grunger
[B]Zdravím, tak jsem se dneska po dlouhé době podíval zblízka na květináč v kterém mám nějaký ten tabák a danny boye...


Pořídil bych Trichoderma, zeminu nechal pořádně vyschnout a opatrně zalíval roztokem Trichodermy.Pokud je to ovšem plíseň.
Na H2O2 bych se vykašlal i chemky typu Novozir do půdy rozhodně ne.Zalévat s mírou..radeji méně nežli více.
Přesadit nejdříve jak kolega píše!
Exceptional
Tohle jsem měl taky a jen to jen obyč usazená sůl z hnojek. Asi bych to neřešil. Do kokosu se na to používá Ataclean, zabraňuje ucpávání kapilár a přesně takovémo zasolování půdy/kokosu.
ahoj ludia mam moc problem ten prvy bol ze mi spadol reflektor na kiticky 3 kitky to oskalpovalo jednej sa zlamal vrsok ta prva fotka je celeho boxu co myslite rozchodia to ked su 32 den na kvete ?

AK 48 and AMS kitky maju kvest 60 days


ten druhy problem je ze ked som dal ako doplnok do zeme slepaci hnoj tak sa mi zacala robit plisen neviem sa toho zbavit a dost ma to znervoznuje takto to vyzera vetram mam tam 5 vetraky a vetram aj otvorenim oknom :( co s tym jak sa toho zbavit :( help me please


ta posledna fotka co sa mi zlamal vrsok :( oskalpovalo mi to 4 bocne vetvy a dost listu :( rozchodi do slecna ?
Kua :(
Dvěstěpade
Cau. Taky se mi delal bily povlak na pude...Myslim, ze to jde castecne vyresit tim, ze mezi zalivkama nechas substrat poradne proschnout(tak ze pichnes prst tak 0,5-1cm do hliny a vytahnes ho suchy) a nastavil bych jeden ofuk primo na kvetinace. Taky jsem v suchem stavu odstranil vrchni vrstvu oplysneneho substratu.

At se dari

Dvěstěpade
tuffgong1
o tomhle sjem se bavil s mim profesorem biologie a prej ten povlak vubec nevadí , ale pokud se ho chceš zbavit tak ten povlak pravidelně rozrušuj a nechavej tu vrchní část půdy vyschnout....
no mě se to udělalo v matkárně,víc větrat jak říkaj kluci...Každopádně na květu to je podle mě špatné,znamená to velkou vlhkost což není ideální
Ako tych ventilatoroch tam mam dost ked si mam predstavit ze by som mal spat u toho tak racsej nie :D ale kazdopadne sledujem hlavne stonky ze si sa na nich nieco nechyta tak zatial som nic nespozoroval :)

tuffgong1: tvoj prispevok ma uklidnil :) ale aj tak pre lepsi pohlad nech to tam racsej nieje :P
co hovorite na tu tretiu kiticku ? prezije to ? :(
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=45213
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=33302
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=55074
noex
čauko
tento príspevok som nechával v mojom fotoreporte, akurát , že v galérii to nikto moc nerieši. hľadal som aj tu, väčšinou sa tu ale rieši pleseň na listoch, stonkách proste na rastline. ja som si to zatiaľ všimol len na pôde. text príspevku:

na pôde som si včera všimol niečo neobvyklé... keď som do toho štuchol nejaký malý biely tvor sa predomnou skryl hlbšie do hliny :/
tak som zistil , že to je na všetkých kvetináčoch a to bol teda šok. ono to tam muselo byť už dlhšie, ale prehliadal som to.
hneď som nagooglil niečo na pleseň.
a že by to malo byť z vysokej vlhkosti a z tepla. (to všetko sa odporúča na dobrý grow)
hneď v noci som odstránil vrchnú vrstvu hliny z každého kvetináča a nahradil novým substrátom. vypol som zvlhčovač a pustil ventilátory na plno (boli pustené tak na 30%).
nechávam to teraz preschnúť teda....

ale čo s tými muškami? mohlo to naklásť aj vajíčka, ale súčasťou môjho substrátu sú aj také malé biele čiastočky niečoho čo vyzerá presne ako vajíčko, takže nemám šancu to odlíšiť.
máte skúsenosti? mám tam nasadiť nejaké chemka? :-/
Bysvk
možno by si mal vybrať celu rastlinu a očistiť koreňe od zeme, ptm su take postreky proti hmyzu priamo na rastlinu a zasadiť do novej..
Stoned_r41d3r
Na smutnice žlutý lepový desky, plíseň i larvy pořeší roztok peroxidu, viz hledání na fóru.
petis__
Na tu plíseň jsi dobře zareagoval vypnutím zvlhčovačky a zapnutím ventilátorů na max. Pokud máš smutnice v hlíně, tak na ně perfektně působí parazitická hlístice, koupit se dá tady http://www.biocont.cz/cz/eshop/stei...feltiae_i10.htm + žluté lépové desky na mušky. Nasadil jsem to cca dva týdny zpátky a po smutnicích ani stopa.
noex
2 týždne bez polievania (len zo spodu - do podkvetináčov sem tam), bez zvlhčovača, ventilátory na max nonstop a pleseň je nazad i tak :/
Connoisseur
čau Noexi, nikde nevidím, co že to máš za hlínu? (značka, typ)
noex
Plagron ALL mix + Plagron Grow mix.
dnes som sa ale dozvedel, ze spolubydla ma ten isty problem s bylinkami co si doma zacal pestovat... takze to asi bude z bytu. sice vyzera obstojne ale je mozne, ze tu boli plesne a realitka namiesto riesenia plesni, plesne premalovala
noex
nová pleseň
noex
na pleseň som skúšal postrek s hypermangánom a myslím, že to aj trochu pomohlo, ale medzitým som problému mušiek a lariev nastavil vyššiu prioritu. hypermangánu sa veľmi nebáli a kúpil som teda peroxid vodíka 3% koncentrácie z lekárne za nejakých 50 kaček.
dnes som to prelial druhý krát. roztok robím z koncentráciou nejakých 20 kvapeik na 0,5l. myslím , že vo väčšine kvetináčov to pomohlo ale jeden je strašne zasratý tak tomu som nadelil trocha vyššiu koncentráciu (35 na 0,5l)
budem informovať o výsledkoch .)
GrowLight
Taky jsem resil plisen na hline bylo to ovsem organickeho puvodu.Koupil jsem hnojivo v granulich kde bylo napsano ze se mohou i mimojine jen tak nasypat na vrch a zalit jenze se mi tam zacla delat plisen...u te me stacilo pouze shrabat vrchni cast a bylo po probllemu ale jestli ta tvoje plisen neni nahodou pavucina co dela nejaky hmyz?potom nevim asi pressadit
noex
sklamal aj peroxid vodíka. moŽno by pomohli vyššie koncentrácie, ale nejko tomu neverím... skúsil som aj vylúhovaný tabák na jednu a myslím , že to malo celkom pekný efekt...
Časlove
Tohle je strašný!:D
Základ naprosto VŠEHO, nepomůže řešit druhotnej problém, v tvém případě plíseň. Musíš se dopídit proč tam vůbec takhle hnusná plíseň vznikla!
Plísnim se líbí ve vlhku s nedostatečnou cirkulací vzduchu! Tak to zkus odstranit: !Nepřelejvat! a pořádnej odtah (pokud je to ve skříni) a nebál bych se na tu zem pustit nějakej větrák.
noex
citace:
Původní příspěvek od Časlove
Tohle je strašný!:D
Základ naprosto VŠEHO, nepomůže řešit druhotnej problém, v tvém případě plíseň. Musíš se dopídit proč tam vůbec takhle hnusná plíseň vznikla!
Plísnim se líbí ve vlhku s nedostatečnou cirkulací vzduchu! Tak to zkus odstranit: !Nepřelejvat! a pořádnej odtah (pokud je to ve skříni) a nebál bych se na tu zem pustit nějakej větrák.


veď ja som sa niekde dočítal a myslím si , že to tí škodcovia asi prenášajú tú pleseň a preto sa snažím drtiť ich.
a ono to aj tak vyzerá , že tam kde nájdem zvieratká tam je aj pleseň, ale už to je v pohode.
kúpil som bacco tabák, celý som ho dal vylúhovať a som to prelial, no oni sviňe keď to ucítia rýchlo vylezú ven a keď to už odtečie tak zalezú nazad a tak furt nejaké percento prežije. ono keď vylezú tak ja ich rýchlo ešte striekam peroxidom vodíka ale oni zalezú nazad no proste peklo :)
kammo
skus to jemne poprasit jedlou sodou alebo vapnom
SOMBruno
Alebo ich proste vytop :flamer: Dole zapchaj dierky a nebudú sa mať kam schovať :teef: Koreňom by takéto chvílkové vytopenie nemalo nič spraviť...
noex
citace:
Původní příspěvek od SOMBruno
Alebo ich proste vytop :flamer: Dole zapchaj dierky a nebudú sa mať kam schovať :teef: Koreňom by takéto chvílkové vytopenie nemalo nič spraviť...


tak tomu vravím nápad :) kus to dalo zabrať, ale myslím / dúfam , že už je to definitívne...
teraz už len počkám kým vyschne půda a zistím ako vytápanie zniesli rastlinky
SOMBruno
Heh :D len im daj ! :cool: Držím palce :)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od noex


veď ja som sa niekde dočítal a myslím si , že to tí škodcovia asi prenášajú tú pleseň a preto sa snažím drtiť ich.
a ono to aj tak vyzerá , že tam kde nájdem zvieratká tam je aj pleseň, ale už to je v pohode.
kúpil som bacco tabák, celý som ho dal vylúhovať a som to prelial, no oni sviňe keď to ucítia rýchlo vylezú ven a keď to už odtečie tak zalezú nazad a tak furt nejaké percento prežije. ono keď vylezú tak ja ich rýchlo ešte striekam peroxidom vodíka ale oni zalezú nazad no proste peklo :)


ty "zviratka" jsou chvostoskoci a dari se jim tam, kde je vlhko - tzn. urcite kytky prelivas :)

jinak jestli se jich chces zbavit, tak si kup mospilan ;) stoji par kacek (ecek)
Raziel
Zdar,mam tiez problem s plesnou.. zrejme som moc polieval rastlinky a mal som ich zakryte... su este malinke,sotva tyzden su v zemi... a objavila sa mi na niektorych plesen.. konkretne na tych co mam asi 1-2cm nad zemou.viditelnu som dal prec,odkryl som kvetinac a nepolievam momentalne.mam ich na parapetnej doske pri okne kde mam otvorene okno aby prudil vzduch. plusdakde som cital ze proti plesni pomaha zastrcit sirky hlavickou dolu tak to som dal a vraj je dobre postrikat to aspirinem rozpustenym vo vode...daju sa mi este nejak zachranit? poradte daco..dakujem... :(
noex
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer


ty "zviratka" jsou chvostoskoci a dari se jim tam, kde je vlhko - tzn. urcite kytky prelivas :)

jinak jestli se jich chces zbavit, tak si kup mospilan ;) stoji par kacek (ecek)


akurát som šiel napísať , že ani utopenie nepomohlo a chcel som sa spýtať na niečo také, takže dík .) ale čeknem to až o tri dni lebo som teraz som mimo
zaplatil
S plesnou na zemine som mal tiez problem, tak som sa dal na drahu pokusov.
Plesen na pode mi vznikla behom dvoch dni, ked som polial ako odporucaju navody "zaliat tak, pokym nepretecie voda do misky". Tuto metodu pouzit iba vtedy, ked uz koren zabera minimalne polovicu kvetinaca, a stihne tu vodu do 2 dni vypit. Takze s tym zalievanim opatrne zo zaciatku.
Ako pokusnu rastlinu som pouzil zamioculcas, ktora nema rada vela vody. Zalial som a bum, za dva dni sa zacala tvorit plesen. Podu som rozhrabal aj s tou plesnou, nevyberal som ju a polovicu kvetinaca som vysipal keramzitom a zase prilial vodu aby to co najrychlejsie plesnivelo. Aj sa tak stalo, ale iba na tej strane kde keramzit nebol. Odhrnul som keramzit a zistil, ze plesen sa nachadza iba na miestach kam preniklo svetlo. Takze odporucam nasypat aj 2cm teho svinstva.
Pestu zdar
Dr.Bobby
Stalo se mi to samé při postřiku BiOOLem a nasledným prostřikem pudy, trhal jsem si hlavu..
Nakonec jsem plísen seškrábl na čistou pudu, kvetníky promačkal a vařečkou propíchal odtokové kanalky a od ty doby se nic neobevilo.
Tellur
Nazdárek, Groweři a Groweřice !!! ( :-D )

mám problém... pod úsporkou, na růstu... zhruba týden z5 jsem dosypával květináče hlínou (cca centimetr a půl). Do hlíny kterou jsem dosypával jsem přimíchal pár kuliček: Hoštické hnojivo Guáno z trusu mořských ptáků.... Jenže ty kuličky toho granulovaného guána jako by zplesnivěli v té půdě, a vytvořili mi takový, bych řekl pavučinový plísňový povrch květináče... Je to normální při "rozkladu" granulí, nebo mám vrchní dosypanou vrstvu odebrat a dosypanou vrstvu. Předem dík za odpověď.
IcanLearnUgRow
čau, mě se ta samá plísen dělá taky, akorát z granulovanýho slepičince, já to dycky jen rozhrnu tu vrchni vrstvu promíchám a plísen pak zmizí jak se rozložej granule a kytkam se daří, takže myslim že není špatná, pač mě se udělá pokaždý co tam dám čerstvy granle, a za dva tejdny je pryč ta plísen..
elAndres
Já když hnojím granulema Muškaty (Holky bych tím nekrmil) na okně tak je vždycky nechám ve vodě rozpustit a pak tím zalívám. Rozpouštím menší koncentrace a ve více zálivkách. Rozhodně lepší řešení než to dávat do hlíny.
cipisekw
Cau,lidi. Doufam ze mi tu nekdo poradi s mim problemem. Potre ovsl bucj zjistit proc se mi dela na pude v kvetinacich zeleny povlak a nemuzu se ho nijak zbavit :-( prosim o radu kdo by vedel co to je a jak se toho zbavit?
cipisekw
Cau,lidi. Doufam ze mi tu nekdo poradi s mim problemem. Potre ovsl bucj zjistit proc se mi dela na pude v kvetinacich zeleny povlak a nemuzu se ho nijak zbavit :-( prosim o radu kdo by vedel co to je a jak se toho zbavit?
sWei
moc to zalejváš, hlínu musíš nechat občas vyschnout


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma