Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor > Galerie Mikropěstování

 
mikropěstírna 125Wblue, 200Wred...only Biobizz - Klikni zde pro originální téma
FloweRoman
Prvně Vás všechny zdravím a doufám, že budu svými příspěvky přidávat další informace a zkušenosti ohledně praxe v mikropěstování.

Tento mikroprojekt jsem rozjel pro své vlastní účely a baví mně sledovat kytičky jak se jim daří apod. Jsem začátečník, takže spíš než rozdávat zkušenosti budu informace sosat a nechám si velice rád poradit.

Takže můj systém:

skříň: 100x40x150, komplet vylepená diamantová folie (500,-Kč)
osvětlení: růst Plug nad Grow 125Wblue (860,-Kč), květ taky PG 200Wred + upgrade v 12.dni květu na 2x200w (1.byla darem i se stínidlem + 1290,-kč)
ventilace: 2xobyč.malý cyklon 90m/h (440,-Kč), ofuk: Ventilátor Huricane (300,-Kč) na odtahu pachový Karbon.filtr Primaklima 160m/h (800,-Kč)

Model: měl by to být Northern light. pořídil jsem řízky (400,-)Kč

hnojky: růst: Biobizz Biogrow, postřik Lefcoat(biobizz), květ: Biobloom a Topmax (oboje Biobizz) a lefcoat na postřik. taky jsem pořídil netopýří Guano 0,5kg

Substrát: Biobizz allmix 50L a promíchán s Guanem do čtyř 11litrovejch květináčů.

No a poněvadž je skříň opravdu malá, zvlášt teda v hloubce, budu objednávat nejspíš Homebox L nebo něco obdobného. A aby došlo i k navýšení výkonu osvětlení objednal jsem druhou 200Wred a budou vedle sebe, tudíž 400w úsporek.
Připraveno mám také 5semen modelu Violator Kush, nebyly nejlevněší proto jsem začal s řízky a na violator si myslím by mohlo 400w fungovat.

Fotky jsou z 3.dne fáze květu. teplota dole u stonků 25-26st, vlhkost cca 50%, kytky se zdají být velice zdravé a silné. Zatím no problem.
:leaf:
FloweRoman
Tady začátek u mně 2.den růstu, předtím cca 14dní u někoho.
Přepínal jsem po 30dnech u mně.
SmokeHillz
Ahoj kamo,napoprvy sem si to rozjel hodne podobne.Usporky a biobizz...Ty 11l kvetnicky sme oba predimenzovali.Priste uz je urcite nepojedu.Pod 6ti kilkem se bezne pouzivaj 6,5l.A tu folii si natahni klidne i pres kvetnicky az ke stonkum.A kdyby si chtel zvysit vynos,2x150w sodou bys na tom byl efektivnejs s lumenama,uz bys ale potreboval lepsi chlazeni,vetsi prostor,silnejsi odtah a mozna i efektivnejsi stinidlo.Kazdopadne ti fandim,a preju vynos aspon 100g!
FloweRoman
dík za přání, já bych rád i těch 100g překonal. Ty kytky mají na to základ porostu dobrej a věřím že když bude druhá úsporka že to půjde.
Nicméně je mi jasný že, pod sodíkem by to bylo určitě lepší, ale ta teplota mně trápí. Nebydlím v baráku nýbrž v bytě a tady si to moc dovolit nemůžu. Takhle je to sotva slyšet, a až bude homebox, bude to úplně tichounký. No ty květináče jsou asi větší, ale na škodu to není. Každopádně příště dám ty 6,5ky a asi víc kytek. chystám ten homebox 100x100cm dvě teda ty úsporky a stínit to bude přes celou plochu. Takže stínidlo bude tak 95x95cm homemade. Na těch fotkách je to vidět že zbytečně uniká světlo nahoru.

Tady je ještě kvalitní HD video.....
Video CFL 200Wred
FloweRoman
Tak kytičky jsou 13.den v květu a opravdu kvetou.
Pořídil jsem další 200w úsporku na květ, tím se ale systém už nedá asi nazvat mikropěstování. Nicméně teplota vzrostla, musím víc větrat a navíc mi ventilátor nestačí profouknout dvě stínidla protože uzavřela prostor nad kytkama, takže musím vymyslet menší a dát ho přímo ke kytkám.
Ted už jen našetřit na ten homebox nebo ted dělají growbox II, tam už je diamantovka a je to o dost lepší než první pokusy.


Dále mám jednu otázku: Můžu míchat přípravky od Biobizzu do sebe. Třeba biobloom s topmaxem? nebo je lepší dávat třeba večer ten a ráno onen? do toho hnojím i biogroowem na růst. Takže 3 hnojky. je to tak dobře nebo spíš mám preferovat na květ?
FloweRoman
Tak bylinky si jdou náramně dobře. Jednou už se konal postřik proti padlí které se tam vyskytlo a dopadlo to dobře. Taky jsem zvýšil koncentraci hnojení a zjistil jsem že jsem předtím asi šetřil. kytky mohly být asi větší a silnější, ale tak pro příště.

Snímky jsou z 28.dne květu...
Na fotce kde jsou dvě kytky nalevo je vidět krásně rozdíl mezi zaštípnutou bylinkou technikou fink a nezaštípnutou rostlinou která byla teda fakt mrzáček a teď je největší. myslím že na tý zaštíplý bude asi větší výnos.
Taky jedno pěkný makro květu
desertwolf
hezký, jen tak dál
McHrib
ono rozhodne by bolo lepsie dat 1x400W hps ako 2x 200W CFL predsal len 55000lm je viac ako 26000 aj do buducna zivotnost CFL 8000 hodin sodik 20000hodin... usporky do L boxov nepatria....
FloweRoman
Ale já to mám jen a jen kvůli tomu že nemůžu a zatím ani nechci nějaký brutální odsávání atd. Myslím, že na to časem nejspíš dojde, ale ted ne, ted se jedná o takovej experment co dokážou 2xCFL a zatím to vypadá dobře.
Jinak jsem teda myslel že úsporka má větší životnost než sodík.
FloweRoman
a pořád je to lepší než byliny nakupovat, no ne?
FloweRoman
Tak bylinky se dostaly do fáze 40.dnu květu, a začínají sladce vonět a ještě líp vypadají.
Velký poučení pro příště: určitě zaštípnout všechny kytky. zaštípl jsem jednu a je na ní očividně víc květů než na ostatních. Navíc jsem asi i málo hnojil, ale tak pro příští kolo.
V neděli začnu proplach, a to že pořádně aspoň 10dní.
Tady zase nějaký obrázky a video.
FloweRoman
video
krasty1985
moc pekne.velmi se mi libi . jen tak dal .ja ted jedu 1x 250 cfl .tak jsem zvedavy jak to stou usporkou dopadne.
FloweRoman
Krasty: tak to držím palce ať ti to dopadne dobře, nebo líp.

Moje kytky jsou moc pěkný, nečekal jsem takový krásně prorostlý palice. Na fotkách to docela zaniká, ale naživo jsou ty plody opravdu macatý a nedají se smáčknout.
Kámoš co navštěvuje ještě jednu pěstírnu s 250W sodíkem, povídal že palice máme prakticky stejný, jen jde o to že já svítím 400W CFL na opravdu mikro plochu a proto asi takovej pěkněj výsledek. Příští kolo už ale pojedu přesně na 1 m2, tak jsem zvědav co to usvítí na 8-10 kytek.

Silně ale uvažuju o kombinaci CFL a LED abych dostal z těch kytek to co ze sodíku, mně prostě trápí teplota tý sodíkový výbojky, jinak je to zatím jasná volba v poměru spotřeba/výnos pokud někdo nemusí řešit hluk a další s tím spojený problémy.
McHrib
to 476937... tak s usporkou tiez nebudes palit tolko rund kym ti nevyhasne tiez sa casom dojebava a dojebe sa minimalne o polovicu skor ako hps
Já myslím, že cfl vydrží dýl... vies jak sa hovori jeden myslel a....

to FloweRoman: pekny grow ja som zastanca CFL ale vtedy ked clovek prisposobi plochu uvidis ze ked das 2x200W CFL na 1m2 tak vo vysledku budes sklamany
a k tym LED este par rokov sa im vyhybaj a radsej sa drz CFL ked neces HPS
ano snuk dal so 144W panelom 144g ale treba si uvedomit ze zobrat s metroveho boxu 144g neni vyhra a kolko dal za ten panel asi urcite netreba hovorit... ucinnost LED je zatial nedostatocna a este trocha fyziky na zaver ked maju tie panely tak vysperkovane spektrum jak sa hovory tak absorbcia vsetkeho svetla by znamenala ze listy budu cierne lebo nebudu odrazat nic lebo vsetko pohltia tym ze odrazaju rovnako fialove svetlo ako na ne dopada znamena ze to spektrum ani zdaleka neni dobre
FloweRoman
Tak se blíží doba sklizně, kombajny už ale zavrčely a jedna kytička šla ven. Jako jediná už netvořila čerstvé blizničky. Zůstaly tedy 3 kytky a vypnul jsem jednu lampu. Teď myslím tak poslední 3 dny s tím že posledních 36hodin bude tma úplně.

Optám se je dobrý nechat kořeny na kytce při sušení nebo je to jedno? A co ten použitej substrát z květináče, kořeny jsou teda prorostlý úplně všude v 10L květináči. vytřásl jsem z toho ale tak 5L substrátu, bude se dát použít když ho smíchám s čerstvým? nebo je lepší použít úplně čerstvej na další kolo?

jo a nějaký fotečky
petis__
Já bych řekl, že je určitě lepší použít nový substrát. V tom starém už nebudou prakticky žádné živiny. S těma kořenama nevím, takže ti neporadím.

Vypadají moc hezky:)
petis__
Tak co, jak to dopadlo?
bull
Takovýhle thready mám nejradši, autor sklidil, ted si pěkně vypaluje zobák a na grower prdí.. Ale zas toho tolik mít nemoh, už by to sem moh shrnout :)
FloweRoman
Zdar, takže pořád někde lítám po světě a je fakt že na net ted moc čas nemám.
Nicméně po 3týdnením usušení v mém vyhřátém bytě jsme to zvážili komplet a mělo to 115g, což je parádní výsledek. bylo tam cca 10g stonků, takže stovečka to byla rovná, a to jsem vlastně nechtěně zaštípl dvě 2g palice před sklizní.

Palice byly fakt krásně macatý a na objemu prakticky neztratili ani po usušení, mám radost, ale už je dávno po radosti. mám to s kámíkem napůl takže každej 50.

Jedu další kolo tentokrát už v Growboxu, a jde o model Violator Kush THC:21%, CBD:1,5%
Bohužel jsem to skonil a vyšly mi 3 z 5ti semen. večer snad dodám foto a komentář.
FloweRoman
Tak fotky již neexistujících existencí.
Na váze je jedna kytka......
bsw410
sorry pokousim se vlozit foto na grower
gravedigger
pic, na váze je jedna kytka a váha vypnutá :D:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma