Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
indoorek , dotaz - Klikni zde pro originální téma
luky19
čus mám na vás zkušenejší dotaz , jestl ivadí když mám zhruba 60 cm zářivkový trubice , jedna 65watt a ve skříni je mám na výšku a nemám je pověšený jsou jakoby opřený o stenu, zajímalo by me jestl ito nák kytičkám vadí enbo ne ,a nevím jak mám zjistit kolik lumenů má jedna, nidke to na n ich nemůžu vyčíst, předem dík za odpved ;)
Mr.Nobody
Postni fotky , takhle se špatně radí :)
luky19
druhej problém :D nevim jak ho sem dát :( jinak by tu už bylo :)
Mr.Nobody
zkus to tady ;)
http://grower.cz/pestovani/navody/?
luky19
jj mám to malej monet :) snad to vyjde na poprvý :) al eje horší kvalita :)
luky19
tak tady to je
luky19
prosím poradte... :)
Mr.Nobody
vypadá to dost punkově :D zkus co to bude dělat ... ale nevím no ... bylo by lepší kdybys to zkusil nějak pořádně upevnit
přichytit ke stěně nějak pořádně...
rozměry?ventilace?kytky?
luky19
no rozmery t iz felku nepovim ale ventilaci mám pc vetráčky odtah přítah ofuk... kytky nebula a chesea je to upevnený jako je to tam přidelaný šroubama , jen nevím co ty kytky budou delat :( abych to nedomrdal
koles
tak já bych je nachal klidně vertikálně- buď postranách nebo veprostřed, ale je potřeba tam dýt nějaký pletivo (například), aby ti to nepálilo kytky - to za a) a za b) aby kytky byly tak nějak stejně daleko od zářivek - tj. aby jedna nestínila ostatním. koukni na některý vlákna o v-scrog, kde se můžeš trochu inspirovat..
chuck53
Zářivka má tak 800lm,což není moc. Efektní dosvit je max 10cm, ale protože to skoro netopí, doporučuju ti držet kytky ještě blíž. Tvoje umístění zářivky je na nic. Teďka to možná roste, protože jsou kytky malé, ale za chvíli se začnou nebezpečně táhnout nahoru za světlem. Jedna zářivka je málo,kor na výšku.
Pokud chceš jet trubice na výšku, budeš první o kom slyším, že to zkusí:) Najdi si něco o metodě Vertical Scrog a bude ti jasno. Vscrog se dá jet i s CFL ůsporkama (ty mají 125 a 200W a světelný tok asi jako 70W sodík -to bude tak 6000lm +- ). To už je docela málo lumenů,ale pořád se tahle metoda tvarování vyplatí.

Tak si to promysli.Abys měl nějaký kloudný výsledek,musel bys mít v kruhu třeba 10trubic a kolem nich by rostly kytky. To se težce NEVYPLATÍ ! Kup si raději 125W CFL úsporku za 900kč a bude ti hej..

Jinak pod zářivkama se dá pěstit určitě luxusně, ale musíš přizpůsobit rozměry skříně. Chce to nějaký peřináč a hlavně aspoň 6trubic vedle sebe, ať to pokryje nějakou plochu.Ale dosvit je pár cm zato paličky malé ale určitě krásně pocukrované.(krásné cukrové paličky pod úsporkama sem viděl zatím u všech kdo jeli úsporky nebo zářivky)

Taky potřebuješ stínítko abys zachránil každý lumen, kterých máš už tak málo.
Strhej ten alobal (teda jestli to není něco jiného), protože ti za pár dní zoxiduje a nebude odrážet skoro nic. Raději to vymaluj bílou matnou barvou,Světlo se daleko lépe "rozprostře".Nebo si kup v lékarně tu "stříbrnou" folii. Sice brání odchodu tepla,ale zářivky ho moc neudělají..
luky19
ok díky zarady, jen y me zajímalo kolik ta folie v lekarne stojí .jo a mám dve ty truice ... ale mel sem tak 125 w sodík ale tam mi začal bzučet tlumivka a tak sem to dla pryč :( protože to stršne bzučelo a tka sem si sehnal zadarmo ve sbernym dvoře toto , šlo m iejn o to aby tam bylo náký svetlo
chuck53
Ta folie stojí málo.Rozhodně tak do 100kč. Někde je za 30kč, někde za 80kč.. Myslím že se to jmenuje "izotermická folie" ,ale nejsem si jist.Tohle je první slovo co mě napadne,když si na to vzpomenu:)

Jestli máš 125W sodík,tak si sežeň v bazaru novou tlumivku,nebo celý předřadník a nemáš co řešit. Fakt se dvěma zářivkama by to bylo trápení.

Jsou vpohodě na řízky,růst ale na květ mají úplně nevhodné spektrum,takže bys fakt promarnil čas i prachy..

Nebo zvaž tu CFL úsporku.Určitě najdeš v bazaru jetou..
koles
"náký svetlo" - no ono na tom světle a jeho kvalitě docela záleží :-)
ta izotermická folie z lékárny stojí asi 30Kč
luky19
ok díky :) už sdeem dneska prolít všechny bazary v okolí a nesehnal sem ani předřadnik ani tlumivku a tady v bazaru 125w tlumivku enmůžu sehnat a tu folii na tu sem se ptal a pani mi řekla že příští týden bude takže se pokusím s tím enco dělat :) cfl nechci :)
Seky
125w sodik? Bzucel a svitil, nebo ani nesvitil? je normalni ze pri zapalovani chvilu bzuci
luky19
no normálně svítil :) asi 4 dny bez problému :) tak řikám pohodička aasi jeno mchvilku to bude bzučet a vono hovno bzučela dál nedlao se utoho spát a to vydrži mhodně... tak sem sehnal toto ...no k veci mám tam kondík a to sem zkoušel a enbzučí a u kondíku to je blbost takže bzučí ta tlumivka.. no je sicestará ale mela by fungovat.. tak sem to rozebral a vevnitř je jen cívka na který je medenej drát tak nvm co v tom může bzučet :(
Seky
Sodik a komponenty k nemu se daji sehnat snadno a pomerne i levne, jen musis vedet co presne potrebujes. Opravdu ma 125w?
luky19
klidne ti pošlu foto .. teda neni to sodík nebo proste neco to ej ale dám sem foto aby si videl sám ;) co to je zač a popřípade me poučil :)
Seky
Tak sem ten sodik nesodik hod a kouknem co to vlastne je
luky19
a je na ní napsáno RVLX-125W
luky19
je tam nan í naspáno RVLX-125W
luky19
je tam nan í naspáno RVLX-125W
7 81
luky19
nejdem ui to sem hodit mám jí v galerii tady je popis co an to mej napsanýho :)
Mr.Nobody
to je rtuťovka , s tím si moc srandy neužiješ...
luky19
jakto že si s tím moc neužiju ? :D
Mr.Nobody
přehřívání, špatný spektrum
doporučuju to uplně vyhodit a zainvestovat pár peněz do nějakýho setíku :)
Jestli nechceš to cfl tak na netu najdeš za pár peněz komplety pro sodíky (tuším že se i vlezeš do 1000,-)
luky19
takže je to v podstate promrhaný proud za nic ... takže vzít a vyhodi ? :D klidne byhc je tu CFL ale nevím ... hlavne nemám penize...
Mr.Nobody
Hm..tak mazej na brigádu ,určitě do toho nějaký prachy budeš muset vrazit....
luky19
jj hlavne se nechci dostat nad 150w t oje pro em základ :) a pak je mi jendo s čím na to budu svítit :) koukal sem na náký komplety ale to mi přijde zbyxtečný takhle koupit celou stavebnici , a tady se prodávaj moc vysoký watáže :)
Seky
Koukni tady http://www.svitime.eu/cs/shop/kateg...stovani-rostlin
Komplety vic nez levne
luky19
juj díky kámo :) tam je t osakra levný !


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma