Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čus mám na vás zkušenejší dotaz , jestl ivadí když mám zhruba 60 cm zářivkový trubice , jedna 65watt a ve skříni je mám na výšku a nemám je pověšený jsou jakoby opřený o stenu, zajímalo by me jestl ito nák kytičkám vadí enbo ne ,a nevím jak mám zjistit kolik lumenů má jedna, nidke to na n ich nemůžu vyčíst, předem dík za odpved
vypadá to dost punkově zkus co to bude dělat ... ale nevím no ... bylo by lepší kdybys to zkusil nějak pořádně upevnit
přichytit ke stěně nějak pořádně...
rozměry?ventilace?kytky?
no rozmery t iz felku nepovim ale ventilaci mám pc vetráčky odtah přítah ofuk... kytky nebula a chesea je to upevnený jako je to tam přidelaný šroubama , jen nevím co ty kytky budou delat abych to nedomrdal
tak já bych je nachal klidně vertikálně- buď postranách nebo veprostřed, ale je potřeba tam dýt nějaký pletivo (například), aby ti to nepálilo kytky - to za a) a za b) aby kytky byly tak nějak stejně daleko od zářivek - tj. aby jedna nestínila ostatním. koukni na některý vlákna o v-scrog, kde se můžeš trochu inspirovat..
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
Zářivka má tak 800lm,což není moc. Efektní dosvit je max 10cm, ale protože to skoro netopí, doporučuju ti držet kytky ještě blíž. Tvoje umístění zářivky je na nic. Teďka to možná roste, protože jsou kytky malé, ale za chvíli se začnou nebezpečně táhnout nahoru za světlem. Jedna zářivka je málo,kor na výšku.
Pokud chceš jet trubice na výšku, budeš první o kom slyším, že to zkusí Najdi si něco o metodě Vertical Scrog a bude ti jasno. Vscrog se dá jet i s CFL ůsporkama (ty mají 125 a 200W a světelný tok asi jako 70W sodík -to bude tak 6000lm +- ). To už je docela málo lumenů,ale pořád se tahle metoda tvarování vyplatí.
Tak si to promysli.Abys měl nějaký kloudný výsledek,musel bys mít v kruhu třeba 10trubic a kolem nich by rostly kytky. To se težce NEVYPLATÍ ! Kup si raději 125W CFL úsporku za 900kč a bude ti hej..
Jinak pod zářivkama se dá pěstit určitě luxusně, ale musíš přizpůsobit rozměry skříně. Chce to nějaký peřináč a hlavně aspoň 6trubic vedle sebe, ať to pokryje nějakou plochu.Ale dosvit je pár cm zato paličky malé ale určitě krásně pocukrované.(krásné cukrové paličky pod úsporkama sem viděl zatím u všech kdo jeli úsporky nebo zářivky)
Taky potřebuješ stínítko abys zachránil každý lumen, kterých máš už tak málo.
Strhej ten alobal (teda jestli to není něco jiného), protože ti za pár dní zoxiduje a nebude odrážet skoro nic. Raději to vymaluj bílou matnou barvou,Světlo se daleko lépe "rozprostře".Nebo si kup v lékarně tu "stříbrnou" folii. Sice brání odchodu tepla,ale zářivky ho moc neudělají..
ok díky zarady, jen y me zajímalo kolik ta folie v lekarne stojí .jo a mám dve ty truice ... ale mel sem tak 125 w sodík ale tam mi začal bzučet tlumivka a tak sem to dla pryč protože to stršne bzučelo a tka sem si sehnal zadarmo ve sbernym dvoře toto , šlo m iejn o to aby tam bylo náký svetlo
Ta folie stojí málo.Rozhodně tak do 100kč. Někde je za 30kč, někde za 80kč.. Myslím že se to jmenuje "izotermická folie" ,ale nejsem si jist.Tohle je první slovo co mě napadne,když si na to vzpomenu
Jestli máš 125W sodík,tak si sežeň v bazaru novou tlumivku,nebo celý předřadník a nemáš co řešit. Fakt se dvěma zářivkama by to bylo trápení.
Jsou vpohodě na řízky,růst ale na květ mají úplně nevhodné spektrum,takže bys fakt promarnil čas i prachy..
Nebo zvaž tu CFL úsporku.Určitě najdeš v bazaru jetou..
"náký svetlo" - no ono na tom světle a jeho kvalitě docela záleží :-)
ta izotermická folie z lékárny stojí asi 30Kč
je to generační válka, ale my ji vyhrajem... | hands can destroy - the same can help! | every single piece of stuff is good, unless you can't utilize it | ukbassradio.co.uk
ok díky už sdeem dneska prolít všechny bazary v okolí a nesehnal sem ani předřadnik ani tlumivku a tady v bazaru 125w tlumivku enmůžu sehnat a tu folii na tu sem se ptal a pani mi řekla že příští týden bude takže se pokusím s tím enco dělat cfl nechci