Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

 
Bullova Podkrkonošská Zahrádka - Klikni zde pro originální téma
bull
Ahoj, na zahradničení moc času nemam, a navíc mě štve, jak některý stromky a keře pomalu rostou. Poslední rok dva už mě to tlik nebaví ale o něco málo bych se chtěl podělit..
bull
popínavé růže...:)
bull
Hrušeň hrušňolistá - Nashi
rok zasazené vřeteno

1) v květu

2) v růstu

3) sklizeno (část)

edit 4) nasasuje strašný množství plodů, prý se má nechávat 1 na 15 cm, já nechávám 2. Jsou pak menší ale je jich víc.
bull
Tohle si bohužel nemůžu vzpomenout jak se jmenuje, ale doplním..

Edit: Tak konečně! Myslel jsem si, že je to něco neobvyklejšího, ale je to Ibišek Velkokvětý.
Tohle jsou fotky z loňska, letos byl mohutnější, květů bylo desítky. Dnes jsem se dověděl, že se má s příchodem 1. mrazů zastříhnout asi 20 cm od země - kvete krásně i když jsem to vynechával. Jede zatím 3. sezonu.
Celá rostlina má bylinné stonky, asi jako ganja ale hladké a měkčí. Při bouřkách a vichřicích se lehce může zlomit, květy jsou opravdu velké a těžké - bez opory se neobejde. Taky se většinou zalomí květní stonky a květy se pak musí otrhat, Tenhle přišel o pár bočních větví, vůbec mu to nevadí. Příští rok zkusím zastříhnout podle návodu, třeba stonek zdřevnatí a bude pevnější..
bull
Aktinidie čínská - kiwi

bohužel bez udané odrůdy, cca 15ti letý samec a samice

Velikost plodů - asi jako angrešt, někomu to chutná po angreštu, mě chutnají vyzrálé plody jako sladoucke kiwi. Obsahuje spoustu vitaminu C, často si od toho uplně spálím horní patro.

1) brzy z jara
Letos jsem to brzo ostříhal, tak samec trochu namrznul a kvet pozde

2) část sklizně, šla na marmeládu - už nezbyla ani sklenička :)
Sklizeň letos až v půli řijna, nejdřív to trochu namrzlo a pak ty červencový vedra - je to přímo na jih
bull
Dále tu mam mirabelku nancyskou - tvarově a velikostí jako klasický planý špendlíky, dužina je ale tvrdá jako u švestky a slaďoučká....
Letos sklizeň bídná, loni jsem ji dost seříz, tak foto z loňska..
bull
stromková růže Kimono
bull
taky tam mívám občas takovou sklizeň hub, že už ani nemusim do lesa - jednou dokonce asi 20 ryzců smrkovejch!!

Vše Hřib Kovář kromě 4), to je kozák
bull
muj letošní úlovek z 21.8. Jestli platí příměr s válkou, navíc v tento datum, tak to abych se honem učil azbuku...
Snad všechny druhy hřibů, masáci, ryzci, bedly, kozáci, křemeňáci.. dalo mi to zabrat, několikrát jsem se vracel a při poslednim odchodu jsem trochu bloudil. Musel to bejt zajimavej pohled, kdyz sem vylez z rosti primo pred starsi par vv holinach, já v maskacich pokolena od blata, za opaskem z každý strany plnej košík a psa na vodítku, v ruce narvanou bundu s bedlama a v hubě brko:)
marihuskilzz
Cau, no letos houby rostly jak po desti, fakt perfektni houbarska sezona. Sem jednu chvili chaloval rizky vobden, z hribu, kozaku, bedel. Kazdej den narvanej kosik a v druhy este tasku, kdyz se nasel placek tak to byl fakt mazec, primo vystavni kusance :D
bull
Čau
všem dík za K+, chci nahodit zase další věci, myslel jsem kolik nemam fotek ale použitelných jen minimum. Ono je poměrně těžký fotit zelený rostliny s pozadím jiných zelených rostlin, zvlášť mobilem :)) V tomhle ročním období navíc fotit ani nemá cenu, maximálně jenom doplňující detaily, takže sem ještě něco málo hodím a příští jaro a léto se budu snažit fotit s ohledem na tohle vlákno. Chci rozjet Viržinskej tabák a pokus s Čajovníkem, možná ho ale svěřím bráchovi, ten je větší čajomil.
bull
Tady mam palmy, nevim jaky druh. ´´Odkopek´´ někde z jugoslavie nebo itali zacatkem 90. let.
Přes léto jsou na přímým slunci, v zimě (tzn v období, kdy hrozí mrazíky a nebo jako ted) jsou schovaný v nevytápěný kůlně přikrytý netkanou textilíí.
Minulou ´´zimu´´ tak byly přes 5 měsíců v mrazech do - 20, bál jsem se zalívat a tak ta větší přišla o většinu listů. Mam odozorovaný, že mala opuncie vydrží venku klidne mrazy ale jakmile na ni nasněží tak okamžitě konec. Klidně bych je nechal přikrytý venku ale bojim se a těch pár metrů neni zas až takovej problém.
Ta větší měla letos tolik ´´odkopků´´, i na kmeni, že si myslim že chcípne.
Chovám se k nim jako ke kaktusům, málo vody, skoro žádná výživa a pravidelný přesazování.


1) menší palma, v pozadí okno ksde trávěj zimu, vpravu Růj asi vlasatá, druh nevim. Foto září

2) Větší palma, tady je ještě hodně poničená, celkem se vzpamatovala foto konec května

3) taky větší, i s květináčem má nějakejch 170 cm, konec května

4) pohled na sezení, ořech šel pro jistotu k zemi:( foto ze září
Občas tu probíhaj celkem slušný grilovačky:)
Některé rostliny ještě blíž představim později
Větší palma je na tom podstatně líp než na jaře, tak uvidíme co letos. Květináč už navštívily myši...
Ještě sem přidám pro představu fotku ze zimního stanoviště, tam budou vidět vedle sebe.

5) Na zimním stanovišti
bull
Dál mám třeba Brslen Křídlatý - Euonymus alatus
Uplně vpravo na 1. fotce. Na dalších kůra
Na podzim krásně zrudne, jinak má sytě zelenou barvu.
Podle kůry se jmenuje křídlatý a dělá tak parádu celoročně
Tenhle exemplář jsem dostal asi před 5ti lety od příbuzných, nikam to nechtěli, stáří minimálně 20 let. Příští rok tomu dám nějakej tvar, zatím jsem to nechával na divoko
Kambu
Ahoj :wink: chtěl bych se zeptat, už víš jak se jmenuje ta rostlina u příspěvku č.4 ? Jinak bylo by možné k té rostlině něco říct víc ? ;)
bull
citace:
Původní příspěvek od Kambu
Ahoj :wink: chtěl bych se zeptat, už víš jak se jmenuje ta rostlina u příspěvku č.4 ? Jinak bylo by možné k té rostlině něco říct víc ? ;)


Tak jsem to - konečně - doplnil, sorry že to tak trvalo..
bull
Tak mam něco novýho. Palmy vypadaj k světu, rozhodně lepší než minulou zimu. Foceno 17. 1. když bylo asi 11*C. Ale na zahradě si pěkně pochutnávali zajíci. Na pár stromkách mám pletivo, ale před pár lety, když bylo metr sněhu, tak bylo pletivo na urovni sněhu a zajíci si stejně dali.. Navíc tam pak žije různej hmyz a i myši to tam pak maj rádi, pod tim pletivem a u něj. Tohle je zhruba uprostřed zahrady, ožrali 3 stromky a ostatních cca 20 ovocnejch se ani nedotkli. navíc tam je spousta ruznejch keřů. náletů a např ostružiní, maliní a dali si jen tohle. No lepší než ukousnout z každýho, že jo.. :)
bull
A tady mam přípravu na jaro. Asi to je brzo, ale snad za oknem něco vyroste.
Ted to mam zatim pod zářivkou. Chilli jalapeňo - zatim na semínka - byli drahý, Bazalka, nějaký muškáty nebo co, asi 50 ks Tabáku virginskýho a část Eucaplyptů. Kromě Jalapeňosek jsem dal od každýho pár semen jen tak na test a taky kvuli vyzkoušení boxíku na předpěst.

Dole je klíčírna v koupelně.
strýček pompo
ahoj, ta aktinidie by mohla být kolomikta(odrůda)
bull
Čau, díky za doplnění. Nějak tak si to pamatuju, když sem to viděl napsaný, no je to jedna z prvních odrůd, co se v čr prodávaly, mame ji od cca 95. Já ji už nechávám růst, protože u toho nejsem každej den a bud ji v březnu ostříhám brzo a namrznou řezný plochy anebo moc pozdě, už raší a taky to je špatně. Loni mi kvuli tomu samec kvetl asi o měsíc později, už to vypadalo že je po něm.
bull
Tak jsem zpátky. Updatovat není skoro co, nic mi neroste.. Na příště musím pořídit alespoň zářivky.
Chilli jalapeňo - baštim je už nějakej pátek, nakládaný. Příjemně pálej a je cítit i chuť papriky. Zasel sem 10 semínek z nějakýho e-shopu, vylezly všechny ale roste jenom 1. Ostatním zůstal obal od semínka na vršku stonku, nepomohlo rosení, petky a když jsem se 1 snažil opatrně sundat, utrhl jsem to.. Kořeny prakticky žádné. Zatim je tam nechávám, co kdyby.. :)

Ta "velká" :) je v growmixu od plagronu, ty fleky nevim od čeho byly ale už tam nejsou. Jinak mám vše v substrátu pro množení a výsev od agra, ted to maj všude. Přijde mi to jako o něco horší growmix ale rozemletej na prach.. Všude maj ty substráty přemrzlý, ale asi to neva, v baumaxu toho měli, že ty samý pytle budou mít ještě v létě. To je, myslim si, největší problém těchhle substrátů, že může bejt sebelepší ale podmínky v jakejch je skladovanej a dopravovanej ho dost znehodnocuje.
bull
Letos jsem se rozhodl, jako silný kuřák (40g 3/4 Javaanse na 3 - 4 dny), vypěstovat si svůj tabák. Semínka vyklíčily jedna radost, ale zase nechtěj růst.. V takovýmhle stavu jsou už asi 3 týdny. Zřejmě je asi málo světla, proto nerostou.. Plánuju nebo spíš jsem plánoval :), pomocí tabáku alespoň trochu schovat svoji konopnou zahrádku před zvědavým okem lidí a taky trochu před přímým sluncem.. Jsem zvědavej, jestli z toho něco bude, každopádně semínek mám dost..

obr. 1) - rostlinky 5.2.
obr. 2) - jiné rostlinky 18.2.
bull
Ještě mám nějaký Pelargonie, Bazalku, Mátu, Afrikány,.. atd a těm se daří líp, alespoň rostou, fotky nemam. Teplota se tam pohybuje od 19 - 26 stupňů, vlhkost 40 - 60 %. Něco jsem roznes po baráku za okna, něco nechal na místě a přidal další 3 plata: další Tabáky - Virginský, maxirajčata, Orlíček, kulovitou pálivou papričku "Korál", další Stévie - zatim klíčivost 0/12(!!), muškáty, Pavlovnii..
Spoustu semínek mam připraveno na venkovní setí, jsem hodně zvědavej na maxi - slunečnici "kong", měla by dorůst až 4 metry a větvit se - zase schovávačka na konopí.
Tu Pavlovnii má bratranec, za asi 4 roky dorostla cca do 5 metrů na výšku a 3 na šířku, listy má velký jak rebarbora a brzy zjara nepo pozdě v zimě modře kvete. Větve dost připomínaj bezinku, bratránek se jí chce zbavit, tak ji furt vykopáváme a já si ji vozim k sobě. Zatím mu tam pořád roste a mě se nechytilo vůbec nic :) tak jsem zkusil semínka a taky se jim moc nechce.
Jo a ty zaječí potvory se vrátily ale naštěstí si daly zas jen to co minule - ty jablůňky se dá říct dožraly... Naštěstí si nedaly nic jinýho, jen ještě nakously broskev, ale jen trochu
V závěsným květináči jsou popínavý pelargonie, těm se v mejch podmínkách daří, jen se tahaj za světlem
bull
Tak nám čas pokročil, venku je skoro jaro a já jsem velmi rád, že jsem výsev uspěchal a mám již teď několikacentimetrové rostlinky. Nejradši bych to všechno už vyházel ven ale ještě by klidně mohlo v podkrkonoší nasněžit a stopro by mě to zmrzlo. Takže jsem v rámci jarního uklidu vydrhnul všechny okna a parapety v baráku a a ted si na každym hoví minimálně 1 plato sadby :) V předchozím příspěvku je moje klíčírna v koupelně, dá se tam skvěle regulovat teplota i vlhkost ale světla tam je jen malinko.. Holt střešní okno na východ je v tomhle ročním období vcelku k ničemu....
Uploadovat fotky nemá smysl, ani sem nic nefotil, přírustky v řádu milimetrů nebo jednoho patra nemá cenu dokumentovat.
Moje jediná přeživší paprička Jalapeňo už valí, byla měsíc v koupelně pouze s děložními lístky, teď po týdnu na západním okně už jí roste 2. patro. Jelikož je mám tuze rád, po neúspěšném klíčení jsem nakoupil ještě 35 semínek modelu Jalapeňo Early přímo od pěstitele. Semena už napohled vypadaly o dost líp než ty z e-shopu a ted po nějakých 9 dnech od zasetí se už klube první desítka..
O víkendu jsem na zahradě ostříhal co šlo, pár starých jabloní se mi snad podaří dostat zpátky do formy. Nejvíc ožranou jablůňku od zajíců jsem vyhodil, ostatní jsem zatřel latexem ale pochybuju že to bude k něčemu.. No mám tam větví tak na dvoje čarodky, doufám že zas nebude takový sucho, jako ted bejvá každoročně tou dobou, abysme zas něco nezapálili...
luky19
ahoj :) tak jak jsi daleko s tabáčkem ? :) jesli jsi koukal do mého vlákna můžeš porovnat :)
bull
no hele, nejsem na tom nic moc.. na to jak je mam starý (od začátku února), tak sem ani nedávám fotky :) takže asi tak :) Asi budu muset pro letošek zustat u Javaanse
Já je mam tak 2 x 2 cm, přežilo jich pár a ty co jsou pohromdě tak nerostou vůbec. Já jsem je ted o vikendu poprve pohnojil, tak se snad rozjedou. Měl jsem je předtim na okně, kde bylo málo světla. No ono taky v únoru by bylo málo světla kdekoli. Hodil jsem jich další plato, všechny maj děložní lístky a jedou, další vysetí nechám, až bude fakt pěkně, už to fakt nemam kam dávat. Asi budu muset udělat nějakej pařníček a co nejdřív to lifrovat ven, ale to zas až nebude mrznout.. Mam ještě asi 300 semínek, z toho asi 80 odrůdy Havana, zbytek jsou Virginský.

Edit 27. 3. - Tak už to jede celkem pěkně, nechtělo se mi to fotit, tak sem ani nic házet nebudu. Až to bude mít smysl. Jinak na příští rok kupuju na předpěst zářivku, takhle to nemá moc smysl, trápim rosrlinky nedostatkem světla a stejně se rozjížděj až teď... Kdybych to dal před 3 tejdny tak by to vyšlo nastejno
luky19
tak kamaráde :D mě už se válej pekne ve skelníčk uv teplíčku :) jinak já tomu taky přisvecoval tkaže proto m ito tak jelo a ted jak je to v tom skleníčku tak se koukni na fota a budeš zírat :D
bull
Mě už jedou pěkně ale foto zatim žádný nemám. Nejlepší je ta jediná Jalapeňo z první várky - ta má asi 5 pater a hezky jede. Vyrobil jsem si ze starýho okna minipařníček, má 130 x 100 cm a je obloženej polystyrenem. Sazeničky tam rostou jako z vody, tak snad nezmrznou. Chilli a tabáky mám ještě za oknem, daří se jim tam a i v pařníku by jim mohla bejt zima
bull
Tady jsou tabáky vyseté začátkem února. Fotky jsou před přesazením do větších květináčů a umístěním do pařníku.



Ještě mam dalších 8 takových rostlin, po 2 v květináči






Potom mám cca 30 rostlinek asi měsíc starejch a poslední plato jsem osel včera večer.


Po vysazení 1. várky na pole dám do plata ještě asi poslední, 4. várku.

bull
Paprička Jalapeňo, vyseta v půlce ledna, vyklíčila na začátku února. Jediná z balíčku 10ti semen roste.














Early Jalapeňo, vyseto 4.3. z 35ti semen asi 4 nevyklíčily a 10ti zaschlo semínko na vršku. Už jsem je dlouho nepočítal ale mám +- 18 ks vrůstem jako tahle.


Ještě mam asi 15 rostlinek Chinese chilli pot, ještě celkem malých, a asi 20 kulatých feferonek Korál. (ty z kupovanejch nakl. hermelínů).



luky19
úha tka tabáček máš větší hele :D
bull
on vyjel tak za posledních 10 dní, i ten z dalšího kola, to byly tak 0,5 cm lístečky a ted má 2 - 3 cm. Já sem si řikal, jestli mi místo tabáku neprodali nějakej salát :)
Myslim že to je díky hnojivu, nalil sem na ně zbytek alga growu, co mi zbylo.. Ale jen jednou.

Taky maj málo místa na kořeny, ale kdybych to měl všechno přesazovat, tak se z toho zbláznim. Budou to muset vydržet, než pujdou na pole..

Jo a rozbil sem si svuj krásnej pařníček a málem si u toho zlámal prsty. Pustil sem si na ruku 1 to okno, mam fialový nehty, rozbitý sklo a polámaný sazenice :)
bull
Tak mám další foto, všechno to pěkně roste, bohužel se počasí celkem skazilo, ale aspoň bude zahrada trochu zalitá..
Palmy už jsou venku, bohužel nedávno u nás strašně foukalo a zlámaly se listy. Takže to opět vypdaá jako oškubaná slepice...











....










Konečně jsem dovařil konopnou mast z hromady kvalitního listí a drtě.











Příště si teda hodně rozmyslim postup, zavařovačky při vaření v lázni na grilu všechny praskly, většinu jsem toho zachránil ale byla to neskutečná piplačka. Z 2 kg vazelíny mám 1300 ml masti..

bull
3 měsíce stará paprička Jalapeňo mi dělá radost, na fotce s 1,5l lahví a psem..
bull
Tabáky na políčku. Slimáci jen pojďte..!



bull

Pařník - ještě jsem ho slátal z vnitřních oken a skel..











Jalapeňa, feferonky Korál a Chinesse chilli pot.











Rajčata Beefmaster a zákoutí s Kiwi a pařníkem..





bull
Edit:

STRELITZIA REGINAE


Popis: Vytrvalá bylina, až 200 cm vysoká, listy dlouze řapíkaté (řapík až 120 cm dlouhý), čepel protáhle oválná, až 50 cm dlouhá,
se silnou střední žilkou, květenství na dlouhém stvolu, s člunkovitým listenem, ze kterého vykvétají až tři květy s velmi nápadnými
korunními plátky – květy opylují ptáci. Plodem jsou kožovité, trojpouzdré tobolky s mnoha semeny.


Využití: Pěstuje se pro krásné květy, které nakvétají postupně, v zimě je vhodné rostlinu udržovat při teplotě nad 10 ºC, je to tedy
rostlina temperovaných a vytápěných skleníků a zimních zahrad.


Rozšíření: Jižní Afrika, celosvětově se pěstuje pro velmi dekorativní květy. V jižní Evropě se vysazuje v zahradách a parcích, v
chladnějších oblastech našeho kontinentu se ale pěstuje jako pokojová nebo skleníková rostlina.










PROTEA CYNAROIDES

Česká jména: stříbřenec pcháčohlavý (Presl 1846)

Pochází z jižní Afriky. Vhodné je velmi slunné stanoviště. Je třeba se vyhnout severnímu stanovišti nebo zastíněné lodžii. Platí, čím více slunce tím více květů. Minimální teplota je –2C. Lepší je ovšem před prvním mrazem včas uklidit V zimě udržujte teplotu na světlém místě do 10C. Výška protei je do 1 m, šířka až 1 m.
Protea nesnáší dlouhodobé přemokření ani přeschnutí, ačkoli vyžaduje pravidelnou a dostatečnou zálivku (protože je umístěna na plném letním slunci). Vhodná je drenáž na dně květináče. Půda nesmí být kyselá, ale musí být propustná s příměsí 30% perlitu nebo drceného keramzitu, neobohacená hnojivem. Hnojit v době vegetace každý týden. Na podzim a v zimě jednou za 14 dnů. Hnojivo by mělo být v v 0,2% koncentraci, bez fosforu a s přídavkem železa v chelátové formě. Na jaře po odkvětu seřízneme zhruba o jednu třetinu.
Velmi vhodná do zimních zahrad a nevytápěných bezmrazých lodžií. Vyplatí se věnovat výše uvedenou péči, protože květenství jsou velmi trvanlivá a velmi atraktivní.
Protea se dožívá několika set let, je odolná proti ohni, při požárech přežívá pomocí dřevnatého oddenku v zemi. Roste v lesích a křovinách vegetačního typu, který se v jižní Africe nazývá „fynbos“, na skalnatých stráních a svazích hor, od úrovně moře po 1 500 m n. m.


A o týhle zatim nic, ty mam žlutý a oranžový.
luky19
pěkně pane zahrádkáři :D
co tabáček náký nový foto nebude at mužu porovnat s nekým ? :D
bull
za a) - z příspěvku č. 36 nevyklíčilo ani prd ... :(












Vemem to popořadě - Chilli Jalapeňo
















Tato je jediná z 10 zasetých koncem ledna. Má na sobě cca 35 plodů a nasazuje další květy. Na patře nechávám 2, myslím si že budou to stačí, nebo mam nechat 1?? uvidim jak budou dozrávat a kdyžtak budu nechávat 1...














Minulý víkend už jsem jich 6 ochutnal a jsou výborný! Sice nebyly ještě uplně zralý ale já už jsem to nemoh vydržet. Spodní papričky pálily tak akorát, jak jsem zvyklej, ale ty co rostly výš byly docela síla.












Tato rostlina byla hnojena na kvetení zbytky Alga bloomu a postřikována zbytky Phytaminu, když při zalévání boxu zbylo..

Je v 6,5 l květináči a po mrazíkách je venku na přímym slunci.





bull
Dále mám celkem 12 ks Jalapeňo Early

8 kusů je přímo v zemi a 4 jsou v květináčích. Fotky nic moc..













Na obrázku:

Vlevo úplně dole: Chinesse chilli pot - 6x
Vlevo: 6x paprička Korál
Uprostřed: 8x Jalapeňo early v zemi a za nimi v květináčích
Vpravo: Maxirajče Beefmaster
Nahoře: Kiwi





Tenhle hajzlík mi zničil 6 J. E. při nahánění ptáků, tak tam musím mít takový nevzhledný plůtek, ale když bude chtít tak tim stejně proběhne nebo to přeskočí.
bull
Konečně tabáček, ten se u mě moc dobře nemá, nerovný boj se slimáky zatím prohrávám na celé čáře. Potřeboval bych okolí častěji sekat a nějakýho sponzora, kterej by mi věnoval pár desítek kg granulí proti slimákům. Rozsypal jsem balení za 400,- kč, nedalo to skoro ani na všechny a týden co týden bych to musel opakovat. Pivo v miskách se buď když je krásně vypaří, anebo když prší tak vypláchne nebo zředí..
bull
Maxi slunečnice Kong - keřovitá a až 4m vysoká..





























Takže po čtvrt roce to jako správný vyhulenec doplňuji.

Oba dva druhy by měly být rostlina Kleopatřina jehla (Kniphofia)
Divoce roste v jižní americe, a v našich podmínkách je zcela nenáročná, myslím že jsem je ani nepřihnojoval....

Další edit: ta žlutá je zřejmě něco trochu jinýho, u klasický Kleopatřiny jehly se na podzim stříhají u země listy a stonek - stejně jako u kosatců. U tý žlutý ne, ta už je nějaký týden úplně zaschlá, vypadá jak suchej trs trávy..
Kleopatřina jehla se strašně rozrůstá, z několika rostlinek už jich mam cca 30 a všechny jsem je rozsázel.















bull
čao, tak slunečnice s pletivem z minulýho příspěvku se při výšce 220 cm zlomila a zbyla jen spodní větvička.. :(


Papriky jsou něčím napadený, nevim co to je a bohužel jsem to nevyfotil.. Plody Korálů jsou nakousaný, ohlodaná je i stopka a plody díky tomu odumřou(dodnes cca 10). Vždy to je na stejnym místě. Zatím to je asi na 2 tech korálech ale chytla to i jedna jalapeňo. Jsou to ty papriky v zemi v příspěvku 39. Nejdřív to má listy zkroucený jako od mšic, a ta 1 jalapeňo má uplně bledý listy.
Všechny hnojim stejně, mají víceméně stejnou zeminu a během června dostaly lehkou dávku Mospilanu (na hmyz) a Dithane (na plíseň). Posledních 14 dní jsem je kropil Bio ol-em na hmyz. Přijde mi to jako nějaká infekce.
Jeden dlouholetý pěstitel paprik mi řikal, že to kroucení listů je normální, ale mě se zdá že to spolu nějak souvisí.
Nebo to má něco společnýho s těma prasklinama na plodech?

http://hobbyzahrada.cz/clanek-1964-...udci_paprik.htm

,Nebezpečnou karanténní chorobou je rovněž bakteriální skvrnitost papriky a rajčete, která je příčinou skvrnitosti a pozdějšího opadu listů a výrazných nekrotických skvrn na plodech, které později praskají. V nejteplejších oblastech je třeba počítat i s tím, že se zde může vyskytnout zcela nová choroba s názvem stolbur, která je fytoplasmového původu.


Můžete někdo poradit????


Foto - Jalapeňo z květináče. Zatim jsem jich ochutnal 8, z toho 2 zavařený a 6 na grilu. Tak 2 pálily jako čert, ale příjemně a tak akorát, 2 byly normální a 4 nepálily ani trochu. Tato červená v sobě neměla ani jedno semínko a byla jen sladká.
bull
čau, tak po delší době opět nějaký update. Letošní léto moc paprikám a hlavně rajčatům nepřeje, i přes opakované aplikace fungicidů jsou rajčata prohnilý i ve stonku a pár plodů je pryč. Pěstoval jsem je technikou ´´bush´´, takže cca 2metry vysoký rostliny mají každá aspoň 10 větví:) Vyštipování jsem nezvlád, rostlo to jak nějakej mutant a pomalu nešlo rozeznat co je list a co už ne. Některý listy byly dlouhý snad půl metru a rašily z nich další lístky..

Je to F1 kříženec Beefmaster, a mělo by to bejt odolný plísním. Zatím jsem utrh a sněd tohle rajče, vážilo lehce přes 1 kg a bylo dobrý. Pokud nepřestane bejt tak hnusně tak nechám dozrát rajče vpravo, to už lehce červená, a ostatní urvu zelený a bude z nich chutney ze zelených rajčat s chili..:)
bull
Tabáky to nakonec celkem dohnali, asi 4 už maj 2 metry a zatim jsem sklidil dohromady 175 listů, který budou za 4 dny viset už měsíc.

Jen mam strach ze stříhání, řezání, stříhání, řezání.....

Brzo budu sklízet další, sušárnu jsem měl nejdřív v komoře a ted jsem ji přemístil do koupelny. Nějaký světlo pár minut denně je nezabije a prádlo se suší venku.

Taky mi to napadli nějaký škůdci, asi mšice, což nechápu. Listy jsou skoro obalený chcíplym hmyzem a tydle mrchy se vesele množej. Biool je trochu zredukoval, ale nevyhubil. Pro jistotu jsem všechny napadený vrchy opatrně urval a vyhodil.

bull

Sklizeň Chili jalapeňo a Korálů

Sklízím to zelený, protože to začalo celkem dost nahnívat a v drtivý většině to stejně zavařuju.

Některý pěkný kusy jsem ale podélně rozříznul, párátkem připíchl srolovanej plátek slaniny a sýra a pěkně to ogriloval.

Zatím asi nejlepší bašta. Ten červenej kulatej korál je asi až moc, oni ty korály jsou takový o ničem - hromada pálivejch zrníček a tenká šlupka bez chuti, jen to pálí.

u popisku na fotkách je datum sklizně, druh, 1st nebo 2nd - pokolikátý keřík sklízim a *datum vysetí.
bull
další fotky......

ta větvička je samozřejmě utržená :) Když sem viděl ten květináček tak mi to nedalo

Early jalapeňo v květináčích tvoří tenký plody se zakroucenou špičkou. Bráchové jsou taky E. J. , podobně srostlá je i větvička na které rostou. Podle mě to způsobil Plagron Terra grow někdy v květnu..
bull
Tak telefon je vyléčenej, další obrázky snad přibudou po víkendu... Většina papriček sklizena ještě před dozráním, stejně je hlavně zavařuju.. Taky jsem udělal čatný ze zelených rajčat, 30 jalapenosek a cibule - nemá chybu.. Rajčata jsou odolná proti plísni, ale stejně s ní i přes postřiky neúspěšně bojuju. spíš teda bojoval, dozrávaj tam poslední 4 kusy. Sklidil jsem asi 12 kg, 2 rajčata měly po kile, potom asi 4 měly 3/4 kila a pak nějaký menší.. Příští rok už je asi nepojedu......


Jo a shánim nějakýho pomocníka na zpracování tabáku :) Moc si s tím nevim rady, zkoušel jsem kouřit bez jakýchkoliv úprav virginii i tu havanu a je to strašný seno..! Oboje trhá plíce a virginie je strašně slaboučká.. Havana chutná podobně, tzn nic moc a je zas silná do plic.. usušený jsou kvalitně, podle počasí to asi sklidim příští víkend všechno...
bull

Čau všichni.

První část tabáku budu asi o víkendu fermentovaat - v troubě na 50*C, napěchovaný v pekáči a zabalený alobalem.. Testoval jsem další listy jak Havany tak i Virginie a je to fakt takový listí z lesa - i strukturou :(





Zkusím fermentaci a maceraci, všechen tabak zpracuju a smíchám a pak teprve pořádně ochutnám. Předtím asi taky přestanu kouřit 3/4 Javaanse a zkusim něco ve stylu Puebla nebo tak.



Rád ho skusím příští rok pěstovat znova, je to pěkná a nenáročná kytka - navíc se mezi nimi lehce schová Státem Netolerovaná Zahrádka - nicméně vychytat si směs odrůd a jejich zpracování tak aby to bylo to, co hledáte je běh na dlouhou trať. Letos jsem se zatim naučil, že vypěstovat pěkný tabákový listy neni žádnej problém :)


O víkendu taky plánuju sklidit zbytek listů, odspoda docela žloutnou a hnědnou.

Taky budu mít asi milion semínek, 3 menší Virginie a 1 obří Havanu jsem nechal vykvést - zkusím nafotit.


Foto 1. a 2. - Tyhle mrchy se sem vytrvale vracej, tam, kde všechen ostatní hmyz chcípá.. Nejlepší způsob likvidace je vrcholek utrhnout a zlikvidovat.







bull
Toto by měl být Chinesse Chill Pot. Jsem zvědav, jestli to dozraje.

I přes krásný počasí to moc nedozrává, pořád to dál kvete a plody jsou strašně malinký. Myslím, že se to sklízí tak, že se počká do prvních mrazíků a pak se rostlina vytrhne a celá usuší. Může se to pověsit v kuchyni a při vaření jen trhat :)







Loni ve skleníku je měl známý úplně jiné - větší listy a méně, tlustší stonky a delší internody a hlavně 4x takové papričky s jiným tvarem.









Tyto semínka ze kterých pěsruju jsou od někoho jiného, ale když jsem je vybíral ze sušených papriček, tak ty papričky vypadaly naprosto identicky jako u známého.. Možná by měly být v květináči.. ?









Rostliny připomínají tvarem i velikostí fotbalový míč, papričky jsou celkem miniaturní - viz foto..




bull
Čau všichni, zřejmě mám problém.. Nevíte co to je ?

Je to plíseň nebo rostliny už končej nebo je to něco jinýho??

Sklízet to už asi nemá cenu, nebo jo?

Poraďte pls !!! Díky!
luky19
to poslední to už jsou lupeny ke sklízení usychaj ti akorát na kytce tak je otrhej a uuš :)
bull
Dík :) Vypadá to trochu jako plíseň okurková. Ještě sem je nechal do dalšího víkendu, nebyl čas - a ani moc nálada, zatim jsem pokusně fermentoval malou část a je to stejnej kedr jako předtim :(

Rád bych se pokusil sklidit aspoň část, smíchat to s tim co už mam a vyzkoušet jestli to jde kouřit, jen aby se zas o víkendu někde netočilo prasátko se soudkem to bych toho zas nadělal jak ted :) :)
bull

Tak tu mám zase nějaké fotky......


Konečně se mi na jaře povedlo přesadit Pavlonii, krásně roste a snad by mohla už v březnu vykvést. Pokaždé když zalévám nebo hnojim dostane alespoň zbytky.







Kdo jste viděl tušim že 2. díl dokumtu Život po lidech, tak tam bylo něco podobnýho ale už jsem zapomněl název. Taky pochází z číny, je to popínavka s přírůstem několik m za rok a kořeny má údajně až 10 m pod zemí. Už ted maj někde v Miami bandu lidí, která celej rok nedělá nic jinýho než že se snaží kosit tyto dřeviny. Za 20 let bez zásahu poroste skoro všechno a kořeny zlikvidujou ostatní vegetaci.











No a jak jsem viděl u bratrance od kterýho jsem to přesazoval, tak tomu to obrůstá ze země na ploše tak 3x3 m, to sem mam na co těšit. Budu se ale snažit mít pouze 1 kmen a ten co nejvíc košatit. Pokud se nestane něco nepředvídatelnýho, tak bych tam moh mít do 2 let řádnej strom.
Na fotkách je vidět, že kmen ještě nezdřevnatěl. V této výšce cca 120 cm bych jí chtěl zaštípnout a začít budovat korunu. Řezat se musí dost, aby kvetla a taky by z toho nevyrostlo nevzhledný obří koště.
bull
Podobný to je s planejma javorama, to se prostě nedá zlikvidovat - většinou se uchytěj někde v plotě a jediná šance je vykopat většinu kořenů.

Některý jsem přesadil a začal budovat korunu. Jiný zase takhle trápim :)

Rostou jako klasický nálety, často maj dlouhý rovný klacky hodící se na násady a tyče k rostlinám. To jsou ale až tak 5ti leté výhony absolutně bez zásahu.
bull
Tady ještě nějaké foto ze sklizně z 10. září.

Z Chilli bylo 40 naložených skleniček v sladkokyselém nálevu, asi 50 ks jsem dal do 16ti skleniček Chutney ze zelených rajčat a něco se snědlo rovnou na grilu.








Příště je nechám víc dozrát, tolik to nepálí nebo jsem si zvyk. Bál jsem se, že když budu zavařovat zralou tak že z toho vznikne taková ta červená paprika na kaši, ale doba sterilování je krátká - aby byly pěkně al dente a ne vařený papriky - a ani nejuzrálejší se nerozvařily...











Nashi - letos jich bylo zatim nejvíc a to jich ještě několik shnilo díky vosám. 2,5 roku staré vřeteno, výška 2 m, šířka 1m..
viz příspěvek 3 v tomto threadu
http://grower.cz/forum/showthread....7727#post927727



bull
Tak tady je asi poslední letošní dávka fotek, zahrádka už se připravuje k zimnímu spánku. Kaktusy, palmy a ostatní nemrazuvzdorný kytky doma, ovoce a zelenina sklizená a uložená.
Zbylé chilli sklizeno 15. 10., rostliny v zemi už ani moc nezrály, květináče byly už 14 dní za oknem a tak dojely krásně. Žádnou rostlinu jsem si přes zimu nenechal, hlína byla plná broučků a tak to šlo po sklizni na kompost.




Foto 1: Chineese Chilli pot 6x - už moc nedozrály, některý listy zmrzlý
Foto 2: Levé plato - Korál venku v zemi
Pravé plato: dole Jalapeňo venku v zemi, nahoře Early Jalapeňo z květináčů doma







Tabáky sklizeny 7. 10., ale jen větší listy - zbytek jsem tam zatim nechal, splňujou krycí funkci pro jiné rostliny, které se brzy objeví v sekci Fotogalerie pod sluncem :)






Všechny rostliny co už to měly za sebou, jako slunečnice, tykve, fazole, ......... atd atd zlikvidovány na kompost. Docela jsem nechápal jak jsem to moh všechno zasázet, když jenom prachsprostá likvidace rostlin bez rytí hliny zabrala skoro celej den... :) Jsem si teda letos na jaře slušně máknul, ale dík patří bráchovi, který si o víkendech jezdil pomocí rýče léčit napětí a frustraci z nové práce :) S tím už ale napřesrok asi počítat nemohu...
Edit: Foto Pavlovnie po zmrznutí listů, snad to kmínek dá a nebude zas obrůstat ze země, brachanec se toho nemůže zbavit a mě se to nikdy nechytí...





Foto 5. Cedr, zřejmě Libanonský. Podobně jako Pavlonii ho mám od bratrance, u kterého je cca 3m vysoký a 2 m široký. Každoročně mu trochu namrzne jehličí ale vždy se to spraví.

bull
A tady bych málem zapomněl na fotku z 8. 10. poslední květy..
bull
Zátiší z dílny.......

























...........a můj současný grow deníček
bull
Chilli osivo napříští rok........ jaký má ta Naga ďábelský jazýčky ... :)











..Golden Delicious ve sklepě...









...pes ve sklepě...








..rostlinná manikůra.



bull
Ještě foto mastičky..

Mast byla uvařena z 14,4 kg bílé vazelíny, nějaké listí a co se vešlo palic odrůdy Chronic (F2). Očištěných palic jsme měli dohromady cca 2x 10l kýbl, nějaký řidší ještě zbyly. Chronic byl krásně od spodu zaštíplý na 8 - 10 větví - skoro vlastně kytek :) Rostlin bylo 6 včetně hermouše. Hnojeny nebylynijak, rostly na zemědělské půdě, která je obdělávána po staletí :)
Po úspěchu mé konopné masti z března tohoto roku, teta se strejdou nelenili a zasadili semínka ode mě. Dali to vedle skleníku, no a už v červnu byl skleník schovanej - i přes několikerý zaštípnutí. Nakonec jsme to ukočírovali kolem 2m.

Fotky vegetujících kytek nemam, jen vrcholovka.

Už jsem prodal cca 10 kg, zbytek maji příbuzní pro sebe a pro známé.
Trochu nám to vyteklo při přilévání vody v první části vaření. Vybublalo to naštěstí venku do kamen, kdyby to bylo doma TAK VYHOŘÍME!! :)
STi
Dva kyble palic? :D to by chtelo foto :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma