Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

 
O.S. Konopí je lék hledá dodavatele konopí pro léčebné účely - Klikni zde pro originální téma
mrakoplas
Zdravím všechny přátele a milovníky konopí,

tady zasílám odkaz pro všechny dobré lidi, kteří jsou zdravého rozumu a rebelského ducha, kteří se nesmíří s účelovým manipulování myšlení lidí a NEmožnost se svobodně, na základě vlastního lidského práva a bez právního postihu, rozhodnout čím chtějí být léčeni.

Lidstvu je cíleně a navíc za jeho peníze vnucováno přesvědčení, že dobré pro jeho zdraví a život jsou pouze ony kýmsi vymyšlené a navíc drahé umělé chemické sloučeniny. Že přírodní látky jsou pro člověka zlé a jedovaté, a že lidé je třeba před nimi chránit.

Nicméně naopak věřím, že čím dál více lidí, se s takovou myšlenkou neztotožňuje a obrací se na, v současné době nesprávně používano slovo, alternativní způsoby léčení.

Slovo ALTERNATIVNÍ (jiný, zástupný, náhradní) se jen díky NÁM - uvědomilých, proti -prohibičních sdružení a jiných podobně smýšlejících subjektů – NE díky politikům, farmaceutických firmám a jiných lobbistů - může stát (zaměnit) slovem, primární - hlavní - elementární, šetrnější a dostupnější.

Jsem přesvědčen, že je zde spoustu takových lidí, kteří chtějí toto slovo změnit.

Věřím, že je zde mnoho pěstitelů a příznivců , kteří se již konopím léčí nebo jím léčí lidi ve svém okolí a na vlastní oči vidí, jak dokáže pomáhat lidskému zdraví .

Občanské sdružení Konopí je lék se snaží pomáhat lidem, v co nejširším měřítku ,ale stát bohužel nesdílí dle velmi zanedbaného a omezujícího zákona tyto snahy a OPĚT pod jeho falešnou ochranou ukradla letos v září v Ospělově několik desítek rostlin konopí, určených pro léčení lidí, včetně velmi vážně nemocných.

Tudíž se ho nedostává a lidé trpí.

KJL si velmi váží všech lidí, kteří budou ochotni darovat, či prodat (nutná registrace) rostliny konopí určených pro výrobu léčiv jako např. konopné masti, výtažky, tinktury, prášky, čaje.

Pokud si myslíte, že byste mohli podpořit svými znalostmi, zkušenostmi, či zdravým zápalem občanské sdružení Konopí je lék, zaregistrujte se, jako pěstitelé a podpořte výzkum konopí pro léčebné účely.

http://www.konopijelek.eu/pestitele

http://www.konopijelek.cz/index.php.....%20na-apatyka

http://www.konopijelek.eu/registrov...-pestitelu.html
z konopi je lek uz je akciovka? to se ale ubira jinym smerem nez je obcanske sdruzeni...to pak trosku smrdi alternativnim byznisem az naste mozna den D.... to hle by me zajimalo jelikoz bych nejaky pytel klidne dohodil:)
mrakoplas
Ahoj Crtkku,
akciovka to neni, mozna v budoucnu neziskova akciovka:D ,ale do marketingovejch veci moc nevidim, tak presne teď nevim ,
tady jsou stanovy:
http://www.konopijelek.eu/konopi-je-lek/stanovy.html

Jinak pokrytí nákladů neni pro KJL nic jednoduchýho , zvlášť když si staát nepřeje ,aby něco takového fungovalo a lidi se mohli léčit za min. náklady, tudíž hodně záleží na sponzorech a jiných spřízněných duší ,kteří KJL pomáhají fungovat.
Jinak veř ,že byznys pro obohaceni kapes několika lidí ,kteří to dělají ve vlastním zájmu a bez žádnýho výdělku to opravdu není.
Kdyztak se zastav v Alfu Dušan nebo někdo jinej kompetentní ti , řekne více info...

Vykoupené konopí si de facto kupuje pacient , ze kterého mu bude zpracován lék.
U každého vzorku bude provedena anlýza na THC a dle toho fin. odměna.

nicméně záleží na každym ,jak chce přispět , chápu to tak ,že člověk bude mít tři možnosti jka poskytnout konopí.....podle svyho uvazeni si vybere zpusob, ktery mu nejvic vyhovuje

-Darem-na darovací smlouvu ,kde se vypočítá darovací cena (asi podle cen na ,,černém trhu´´ 150,-/g) ..možnost odečíst z daní

-Reg. pěstitel- cena dle obsahu THC

-anonymně

KJL se snaží šířit povědomí o léčebném účinku konopí mezi širší veřejnost a získávat z něho léčiva, kterým se mohou pacienti léčit. Pro přijetí do programu musí člověk splnit určitá kritéria, např. prokázat, že léky z konopí z lékařského hlediska on nebo koho zastupuje opravdu potřebuje......lékařská zpráva atd....

V současnosti se připravuje oficiální petice a donutíme konečně všechny papaláše, bafuňáře a jiný výlupky se tím zabývat a 17.11. (Den boje za svobodu a demokracii) bude akce Žižkovské hovínko:D kde se bude nosit hnůj před vládu.

Hodně i napoví soud s Dušanem Dvořákem , který by mohl být průlomovým a bude záležet nal lidech jak se tomu postavěj, ale pokud se třeba toho 17.11. shromáždí tolik lidí, jako třeba na MMM ,tak toho bude i plná bedna....hlavně to nenechat utichnout.
nechápu to, si to představujou že tam vběhnu s půl kilem trávy, hodim ji to na stůl, podepíšu papír že jim jako to půl kilo věnuju a jdu? to samý co to je ta registrace? hodim půl kila na stůl s občankou, zaregistruju se a jdu? Nejsem magor, benga je pak vyberou a na papíře budou mít množství i s cenou a adresou.Nebo je to jinak?
Je to jen návod jak rozjet obchod s drogama , ve stavu kdy je to nelegální ještě to prodávat jako dýler někomu kdo s tím má byť dobré umysly mě staví do role zločince.
Pokud to bude formou anonymního daru s prvky bezpečnosti dalo by se o tom uvažovat , takhle si budu koledovat o malér vozit někde pytel mariány .
Nehledě na to že náklady spojené s pěstem se dají řešit i jinak.
mrakoplas
Když jsi během totalitního režimu veřejně projevil odpor proti vládě , i když jsi byl přesvědčen ,že máš pravdu a široká veřejnost byla stejného názoru ,jen se bála ten svůj odpor individuálně projevit nebo jen o tom kecali v hospodě ,tak tě mohli taky zavřít a někde zastřelit. Ale ovlivnils ty lidi, co se bojej postihu nebo vůbec nevěděli,že žijou ve světě bez demokracie. viz.Ćína, která vyměnila komunisticke vlajecky a tanky za totalitni kapitalisticko socialne cenzurovany rezim, kde si jak to vypada vymysleli i vlastni ekonomiku :D

KJL má od státu povolené viz stanovy 3. prisp. s Konopím nakládat .
Zákon je nesmyslne a nejednoznacne napsanej ,jelikož píšou. kdo je neoprávněný vyrábět, dovážet bla bla ,ale už nepíší kdo je oprávněný.

A jak jsem psal ,tak jen záleží na tobě jak se rozhodneš konopí poskytnout , podle toho ,jak hodne se chces vystavit riziku odhaleni. Samozrejme ,ze KJL ti automaticky poskytuje pravni ochranu.

Pokud nechceš dávat svoje údaje ,tak konopí prostě daruješ anonymně .
V tomto případě asi nedostaneš peníze , kvuli učetnictví ,aby nebyl problém s financakem.

Kazdopadne ver ,že to konopí nevyhulí parta hipiku , během výroby caje a masti z listí, konopí se využije pro výrobu léků konkr. pacientu.
Cim kvalitnejsi konopi , tím se více hodí na nejůčinější lék z konopí a to čistý výtažek-tinktura , známej jako Fénixovy slzy, Peagesovy kapky, Zlatý olej ... U každého výtažku se může lišit způsob výroby a volba rozpouštědla. Ale princip získání je stejnej.
Tento lék je vhodný na léčení několika druhů rakoviny, Perkinsna, Alzhaimra, RS, AIDS, bercovy vredy, atd...

Pokud byste měli zájem stát se reg. pěstiteli, tak pochopitelně je nutná registrace a splnění nějakejch podmínek ohledně zkušeností v pěstování atd.
Ceny jsou uvedeny viz. ceník.

Jinak případný odvoz by podle mě nebyl problém se domluvit .

jo a děkuju za karmu , myslim, že se zvedne každýmu ,kdo se zapojí :leaf:

edit: ještě taková perlička:
Podle šéfa zdravotnického výboru Sněmovny Borise Šťastného (ODS) je vize marihuany na předpis jen zastíracím manévrem. "Pokud výrobce užije látku obsahující thc (účinná látka v marihuaně - pozn. red.) do léčivého přípravku a schválí mu to úřad, není v tom problém a tak to normálně funguje, žádný zákon tomu nebrání.

http://zpravy.idnes.cz/marihuana-na...5102_domaci_jba
ty tomu nerozumíš, myšlenka je to pěkná, ale stále je to trestný čin jen pro mne. Já to vyrobim a rozšířim. A je jedno jestli partě hipíků, nebo nadšenců konopného výtažku. Krom toho si to sdružení dá asi těžko do ůčetnictví "nákup drog".Takže se ptám znovu, co to je ta registrace?špatnej vtip? A to stou totalitou snad nemyslíš vážně? máme demokracii a jsou přece cesty jak konečně dokopat poslance aby schválili zákon který je všude kolem o podmínkách pěstování a využití marihuany pro výzkum a výrobu léčiv.To sdružení přeci vyrábí lék, takže marihuana na předpis jim je stejně k ničemu. Myslím že k tomu stačí aby to nadnesl v parlamentu jeden poslanec, tak ať mi nikdo neříká že sdružení s takovou popularitou a spousty vyléčených pacientů nemá jak se podílet na procesu legalizace.
mrakoplas
registrací máš povolené činnosti ,které KJL mají ve stanovách potvrzené státem.
Tudíž Ti KJL zaručuje pravní ochranu.
Pravne postihnutelnej jsi uplne stejne jako obhajitelnej, i kdyz to zni divne. A nerikam ze se nevystavujes riziku ,proto jsem daval ten priklad s komančema

jinak nevim ,jestli se to zapíše do účetnictví jako nákup drog ve smyslu ,že droga je vnímána jako lék (což dříve tak bylo) nebo náklady spojené k získání biologického materiálu pro výrobu konopné tinkury technikou Franty kocourka.

Dále máš zákon ,kterej ,jak říkáš stačí dokopat pár línej zadků z vlády aby ho doplnili .
A ty zadky jim musej proste nakopat lidi a ostatni sdruzeni, org. a jine subjekty kolem konopi a drog ,oni už sami někdy si neuvědumjou co je dobrý a špatný.
Všechno co chtělo bejt věděno je už řečeno ,takže už jen přejít k činům a to je někdy to nejmíň pohodlný.

A právě odborné sdružení KJL se snaží zapojit lidi okolo konopí , adiktologická centra,lékaře ,pěstitele , prohibiční sdružení, veřejnost atd a donutit vládu od keců k činům.
Vladě bylo v desítkách spíše stovkách případech zasílána žádost na vyjádření k prosebným dopisům od pacientů, návrhů na dekriminalizaci atd ,ale vláda jak si nekomunikovala nebo jen velmi sporadicky.

Nedávno tu byl mezinarodni meeting o promatice drog a v soucesnosti si vlady zacinaji uvedomovat ,jake penize jim protekaji mezi prsty prosazovani represi vuci drogam nejen u konopi.

Dokonce sefove ENCODU a LEAPu se zůčastnily návštěvy edukativní konopné kliniky KJL na Žižkově

Vsechno okolo prosazeni lečebného využívání konopí je v procesu , připravuje se petice.

Pomocí léčby a osvěty je KJL jediná veřejná organizace v CR, která dává jasně najevo jeho pozitivní důsledky na zdraví v praxi ,ne jen na papire.
Johnny Appleseed
citace:
Původní příspěvek od mrakoplas
registrací máš povolené činnosti ,které KJL mají ve stanovách potvrzené státem.
Tudíž Ti KJL zaručuje pravní ochranu.

Zdar, jako nechci prudit, protoze si samozrejme vazim toho co Konopi je Lek dela pro legalizaci a vubec pomoc nemocnym. Ale tahle poptavka dodavatelu je mam pocit je trosku za hranou ... K cemu je pravni ochrana od sdruzeni, jehoz hlavni "jednatele" jsou momentalne v dlouhodobem soudnim sporu se statem s pomerne nejistym vysledkem...?
mrakoplas
Ahoj,
KJL má nově , to už probíhal proces , potvrzení stanov od státu (odakz 3 přísp.) , kde se píše

Poslání a cíle sdružení
Sdružení je dobrovolným spolkem občanů se zájmem o plnění poslání sdružení. Posláním sdružení je získávání a šíření poznání o účincích a využití konopí, zejména léčby a samoléčby konopím, vytváření a šíření příkladů dobré praxe, popularizace, osvěta a vzdělávání laické a odborné veřejnosti. Za tímto účelem sdružení zejména:
1) Realizuje aktivity vedoucí k naplňování poslání sdružení.
2) Spolupracuje s veřejnou a státní správou, neziskovými organizacemi, soukromými firmami, školami, výzkumnými pracovišti a dalšími subjekty, právnickými jakož i fyzickými osobami.
3) Získává finanční prostředky a jinou podporu na realizaci svého poslání.
4) Může být zakladatelem, členem nebo jiným partnerem právnických osob v ČR i zahraničí.
5) Může zřizovat organizační jednotky se samostatnou právní subjektivitou.
Hyde
Ahoj, mrakoplazi
činnosti KJL si při našem koníčku jaksi nelze nepovšimnout a jsem přesvědčen že v současnosti je jedním z nejviditelnějších důkazů jakéhosi "pohybu na scéně". Pohybu poměrně širokému okruhu lidí sympatickému.
Nicméně skutečnost, že i po onom požehnání stanov státem nabízíte growerovi stále jen statut "právně obhájitelného" a to za situace o níž se zmiňuje i Johnny Appleseed, je momentálně docela úsměvná.
Nikde ve vašich(neklamu-li se, jsi rovněž členem?) Posláních a cílech nevidím jasnou zmínku, která povoluje výrobu a nakládání s naším tovarem. A pokud má být právní obrana (úmyslně nepíšu ochrana) zakuklena v odst.1 - realizaci aktivit, či odst.3 - jiné podpoře, pak počítám, že většina zde přítomných si klasicky "zahulí a uvidí..." ..zvláště tedy jak dopadne zmíněné řízení. (holt Husův příklad měl pro budoucí generace evidentně opačný efekt než ideologie zamýšlela..)

Možná by bylo efektivnější vypíchnout velkým, tučným moudrosloví Tvého podpisu. Tam je řečeno na rovinu veškeré knou-hau a zároveň vyjádření svobodné vůle zůčastněných.

H.
mrakoplas
Zdravim Hyde :),
je to tak jak pises, to riziko vystaveni perzekuce pokud bude clovek chtit byt reg pestitel si kazdy musi zvazit sam. Fakt je ten. ze timto nejednoznačnym zakonem se nejvic porusuji osobni prava cloveke si svobodne vybrat jak si chce lecit zdravy,jak udava zakladni listina prav a svobod, ktere se pry nesmi protivit zadnej nizsi zakon ani trestni.
Stanovy chapu ,tak ,ze když mám povoleno něco zkoumat a šířit za účelem tím a tím a dělat vše proto abych to naplnil ,tak je samozrejmost,že to musím získat -vypěstovat. tudíž zřizovat organizační jednotky se samostatnou právní subjektivitou....
...zase je pravda ,ze pravo je o slovickareni a pro me spanelska vesnice ,ktere nekdy nedokaze rozeznat co je spravedlnost od dobra a zla a kazdej dorej pravnik si ji muze vylozit jak chce, tudiz, jak rikas asi to chce trochu koule :)

no uvidíme co soud ,byl dneska....

jinak
7. 11. 2010 - 15:00 - 18:00 se porada seminar na -Spravedliva cena konopi a marihuany
http://www.tdz-online.eu/akce

taky jde o to , kdyby treba umoznili nejakou moznost pestovani si pro lecebne ucely a moznost sireni,tak jestli by se nezprisnily zakony vuci relaxacnim kurakum, nebo jestli by leg .lekarskyho konopi , pomohlo více k nejake celkove legalizaci pestovani nebo prodeje......kazdopadne je prej ted ve vlade zase nejakej bordel ,tak si mozna budou chctit na ganje zvysit verejny renome:D
caseage
mrakoplas:držím palce at mate dost pěstitelu na dost léků

jinak nechapu proč si nezařídite aby vám stát dal zabavené kytky misto toho aby je pálili za naše peníze alespon by to bylo užitečnější :-(
Hyde
Zdravím, Mrakoplaši (má omluva za předešlé oslovení, na Pratchetta zapomenouce...)

Jak dopadl soud víme. Ačkoli neoplývám potřebnými zkušenostmi co se subjektivních právních výkladů týče, přesto ona předsedkyně senátu potvrdila to samé, co jsem si dovolil tipnout výše - KJL dosud nemá povolení k pěstování psychoaktivních látek. Takže teď, jak to vypadá bude tahle odvaha a důvěra v reg pěstitelství chtít už megakoule. Životní styl a zaujetí pro věc v případě D. Dvořáka se dá totiž předpokládat u velmi blízkého okruhu rodiny a jeho známých, ale ne už tak u pěstitelů obecně. Zvlášťě, když někteří z přítomných si ještě jistě pamatujou, když v rámci podobných legalizačních snah (Německo? ta paměť...) se pod vidinou brzké liberalizace trhu vytvořil rovněž jeden registr pěstitelů a... blbý načasování, haprující organizace(konspirace), zákon neumožňoval jinak - vybavení a připravení groweři "šli". A v případě zavedení té nekonečně stupidní Směrnice EU týkajícího se prodeje bylin a bylinných preparátů do praxe i u nás na jaře 2011... To vše by měli vaši budoucí partneři vědět nejpozděj před reg. u KJL. Jinak by měl zřejmě D. Dvořák dost špatné svědomí.

A protože jsem dnes vyjímečně protivný:) (ovšem při tvé příjemné komunikační úrovni pevně věřím, že se nad mé rejpy povzneseš:) ) měl bych ještě malý problém: v rámci registraci pěstitele se zavážu ze semen dodaných KJL odevzdat 300g otrimovaných, usušených? palic. Z těchto 300g bude odebrán reprezentativní vzorek o váze 20g. Počítám, že na rozbory už je KJL domluveno se společníky CannaMed-a. Analýzou obsahu THC se dále dostaneme k tabulkovému stanovení ceny od 27,50 do 55,-/g dle "potence" Tudíž mi bude nabídnuta cena za 300g (zde bych uvedl, že tato gramáž determinuje spolupráci tradičního indooráře tr.zákonem povolených 5ti rostlin..). A v případě mého nesouhlasu s cenou mi bude vráceno 280g mé trávy. Souhlas.
Co mi však vrtá v hlavě, je ten markantní nepoměr v gramáži reprezentativního vzorku - KJL potřebuje 20g, leč CannaMed je schopen (jak uvádí - po zaučení) onen rozbor provést již se setinou této váhy, tedy 0,20g. Jak teď vysvětlit lidem (a zabývá se tím vůbec někdo?), že těch 19,8g nebarví něčí bělmo... v této branži jsou zkrátka jakékoli nejasnosti nemyslitelné,myslím.
Na některé z těchto a dřívějších problémů jsem se pokoušel v květnu na Parukářce zeptat právě Dušana, ovšem málo jsem pochopil z jeho doporučení ve stylu - vol 23 a my už to všechno nějak zařídíme, neboť takové pojetí volebního mítingu v záplavě dredů a sladkého kouře se mi krapet ekluje. Letáček, samolepka, pár drobných do plexikasičky na ALF, nazdar. A to si ho za svoje alternativní postoje, nutné pro život v demokracii poměrně vážím, zvláště v době kdy čím dál méně lidí je schopno dokazovat, že odvaha spolu s humorem můžou být i povahovou vlastností, nejen prostředkem k lumpárnám.
Situaci tehdy naštěstí zachránil majitel vedlejšího stánku, jenž mě, resp. moji ženu dokázal přesvědčit, že pouze v jeho zimních konopných fuseklích nám nohy zavánět nikdy nebudou. Měl pravdu. Dodnes mi smrdí v polyesteru...
Co se týče plánovaného semináře o tomto víkendu jsem zklamán neuváženým termínem konání s ohledem na mimopražské účastníky. Končit v neděli za tmy, jet stovky kilometrů přizpůsobujíc jízdu povaze a stavu řidiče a vozovky si lze snad představit po návštěvě technického muzea ale ne v tomto případě...:D Nicméně za pozvání děkování.

Časy se mění, měňme je moudře a s rozumem.
H.
zdar hyde,dovolím si odpovědět za mrakoplaše, neboť na stránkách kjl je napsán postup ocenění: Z materiálu se reprezentativním způsobem odebere vzorek o celkové hmotnosti 20 gramů a zpracuje na ZO (konopný výtažek) postupem podle SOP 02 (Stanovení extraktu v léčivém konopí pro účely výkupu). Z výsledků rozboru se vypočítá procentuální obsah čištěného extraktu (ZO) v původním materiálu.

a tímto tě mrakoplaši po přečtení registračního formuláře prosím o vysvětlení odstavce : V případě kolize volejte PČR .....................
Hyde
Ahoj masterblastere,
svůj příspěvek jsem samo psal po přečtení toho samého textu na KJL. Otázka však zůstává stejná - proč se pro jednu a tutéž metodu musí použít ve dvou případech natolik odlišné gramáže 1:100? CannaMed zde přeci postuje video - jimi používanou metodu, kde je testovací vzorek dokonce dvěstěkrát menší než vzorek požadovaný KJL:
http://www.youtube.com/watch?v=Dxfy...player_embedded

Probůh, já tady nechci nastiňovat potenciální nefér jednání, jsem přesvědčen že objasnění je nabíledni, jen je lidem nutno umět odpovědět i na takové malichernosti.
Pro člověka, jež je ochoten alespoň tímto způsobem pomoci samozřejmě serepes, dělá to pro samotné nutkání pomoci a - neřeší. Stejně jako KJL počítám neřeší, jestli z jimi dodaného osiva sklidím 0,5 či 2kg.

PS: připojuji se k prosbě m-b
a já prosím, jestli bys nemohl uvést o jaký strain se jedná? Jaké množství semen bude průměrně k dispozici, kolik IN, OUT
Na Karláku před startem GMM mi jedno mladé pěkné děvče beze slova vložilo do dlaní několik obálek kanadské odrůdy, kterou jsem nenašel ani přes google. Snad jednou najdu alespoň to děvče...:hug: A těšit se, že na podbříšku bude mít stejný nápis jako byl na oněch obálkách: "FREE SAMPLE!!!NOT FOR SALE!!!
Pokud je to odrůda vaše, jsem napůl váš i já:)
H.
krast
Oni ale dělají rozbor z výtažku a na ten je potřeba trochu více materiálu. Nevím proč, ale dělají ho až z toho výtažku. A nějaký důvod k tomu asi mít budou...
Já to pochopil tak jak je to napsáno, že narozdíl od canamedu který měří jen thc, oni udělají výtažek a podle toho kolik ho z toho vzorku je tím se určí cena.
Časlove
Ted si čtu ty podmínky a co sakra má bejt "pěstování definovaných genetiky dodaných"? Chtěl jsem se tam i přihlásit jako registrovanej člen, ale pokavat by mi chtěli vnucovat nějaký jejich geny, tak to ani omylem!
Co jsem se za dest let co pěstim naučil je, že genetika je naprostej základ a pochybuju, že zrovna tyhle lidi vědi co je nejvhodnější, teda ted mluvim hlavně o outu. Když jsem před rokem mluvil s Dušanem, tak jeho představa o pěstování mi přišla až k smíchu. Myslel si, že když si sežene geny z Afganu, tak všechno pujde jako po másle...
Samozřejmě je mi jasný, že potřebujou převážně indiky kvůli vyššímu obsahu kanabinolů, ale každopádně takhle striktně definovaná podmínka by mi z koníčku udělala jen nudnou frašku...

Edit: Ted jsem jim psal komentář proč ne jejich geny a at koukám jak koukám, tak to v těch jejich stránkách nemůžu najít...
mrakoplas
Zdravim všechny,
píšu trochu se spožděním, tohle období roku je pro mě ještě náročnější než , pro Klause pochod Praha -Prčice :D

caseage: diky za podporu. S tim zabaveným konopím dobrej napad, ale stat je proti tomu.Ale tlak je. Poicajti si s tim už nejak poradej sami. Ani bych se nedivil ,kdyby si to tam brali ze skldau bezne a doma si vyrabely masticky , samo v tom nejlepším priklade.

Hyde:
Děkuju za rozsáhlou odpověď a užitečné informace.

Soud opět potvrdil, jak naše zakony popírající svobodu lěčby se nejvíce hodí lidem jako je státní zástupce p. Černík , kteří buď kvůli prachům od třetích osob nebo z vlastní pomstychtivosti, ji zneužívají k vlastnímu ukájení.

Doporučuju přečíst reportáž ze soudu ,ktera vyšla v mdf myslim 2.11.
mfd

dalsi
iDnes
mediafax
prostejovsky denik
prostejovsky denik video

S CannaMed je KJL ve spolupráci. Určí se obsah canabinoidu. A tech 20g bude použito na výrobu ZO a zjistí se čistota materiálu. Např. u konopí z černého trhu se při výrobě v baňkách vysrážely nějaké přebytečné soli nejspíš z nedostatečného flushingu.

KJL by poskytovalo řízky z vlastních matečních rostlin. Kmeny jsou od různých zpřízněných pěstitelů.
Zatim:
Sensi Star, Indica Ortega, BUbba Kushx AK 47, afg.skunk/afg. haze, Bubblegum, Nebula, Acapulco Gold
.....+ par ktery si ted nepamatuju.

Časlove:
Ahoj,
pokud má probíhat nějaký výzkum ,tak se musí uchovávat -držet matka každé genetiky, co se pěstuje , než se zjistí její léčivý potenciál.
A právě k tomu zjištení jí bude zapotřebí co nejvíc vypěstovat ,aby se mohla vyzkoušet na více různých nemocí.

Jinak tady PETICE ke stažení.
http://www.konopijelek.eu/letos-leg...ive-konopi.html

pokud jsem na něco zapomněl nobo budete mít další otázky tak napište , budu se je snažit co nejvíc objasnit.

případně další info na http://www.konopijelek.eu/


mějte se hezky
Časlove
mrakoplas: S tim máš naprostou pravdu, ale třebas já jako outdoor pěstitel bych měl s těmahle geny smůlu! I když musim uznat, že na indoor jsou to hezký kousky, třebas ten Bubba kush x AK47, to čumim! Pokavat je to pořádně vyselkektovaný, tak klobouk dolu!
Nicméně jak by mohli dát outdoor pěstitely geny který nemaj selektovaný na ven, co z toho pak vyleze? Myslim si, že by si měli sehnat člověka, kterej tomu opravdu rozumí a nechat ho vybrat vlastní geny a z těch vyselektovat matku, sic by to bylo třebas až na přesrok, ale furt lepší než drátem do oka! Nebo sehnat třebas i od místních členů řez nějaký prověřený outovky a z toho udělat matku.
Chápu proč to chtěj dělat z vlastních genů, ale na druhou stranu musej taky brát ohled na lidi, který jim to budou pěstovat, to je dle mýho naprostej základ k tomu, aby to někam vedlo!

No sem zvědavej co se dneska dozvim...
mrakoplas
Ahoj,
souhlasim , mela by se vytvorit nejaka sit pestitelu, jak outdoorare ,indoorare ,sklenikare a slechtitele , se kteryma se budou selektovat odrudy do matkarny , u kterych se bude vedet k jakymu druhu,technice nebo nemoci atd... pestovani jsou vhodny.
Ted se to vsechno rozjizdi ,takze to ukaze cas. Ale naslapnuto je zatim dobre.

Mel jsem naspech ,tak jsem nemohl pokecat:)
b-s-h
Ahoj, byli jste někdo na tom semináři včera? Co všechno se tam projednávalo a k čemu se dospělo? Měl jsem v plánu tam jet, ale nakonec nebyl čas :/
Hyde
Zdravím vespolek,
chtěl jsem se jen zeptat, zda někdo zná důvod smazání velmi přínosných informací (resp. celýho vlákna) od CannaMed-a, týkajících se měření množství canabinoidů a jeho nabídky pro zdejší growery? Jestli byly jeho příspěvky brány jako obchodní nabídka, tak by to bylo snad pochopitelné, nicméně v tomto případě je to velká škoda.
Pakliže by to byl následek mých dotazů a následných možných konfrontací, mrzelo by mě to dvojnásob...

H.
mrakoplas
Ahoj,
taky ba mě to zajímalo, už jsem psal PM ale zatim nic.
Docela by me zajimalo co kourim, nez to dokouřim a to nebude věčnost , nic neni věčné jen smrt.......no nic :D:D

b-s-h:
co bys konkretně potřeboval vědět , tak nějak je všechno na webu, co je pro tebe asi nejdůležitější ,tak stanovy KJL nebyly soudem schváleny ,jako povolení k pěstování.
Situace je taková ,že KJL ti zaručí pravní ochranu ,ale ne zákonou.
carlos
citace:
Původní příspěvek od Hyde
Zdravím vespolek,
chtěl jsem se jen zeptat, zda někdo zná důvod smazání velmi přínosných informací (resp. celýho vlákna) od CannaMed-a, týkajících se měření množství canabinoidů a jeho nabídky pro zdejší growery? Jestli byly jeho příspěvky brány jako obchodní nabídka, tak by to bylo snad pochopitelné, nicméně v tomto případě je to velká škoda.
Pakliže by to byl následek mých dotazů a následných možných konfrontací, mrzelo by mě to dvojnásob...

H.

Ano, jednalo se o komerční nabídku (testy thc), průzkum trhu (psylocibin) a reklamu v podpisu (led lampy).
mrakoplas
Konopná léčba konstruktivně a od začátku - smlouva s pěstiteli

http://dusandvorak.blog.respekt.ihn...uva-s-pestiteli
Hyde
Ahoj,
koukám - konstruktivně se změnila hlavně ta konfrontabilní gramáž potřebného vzorku, konkrétně na 1/10 původně požadovaných 20g...nyní skutečně není snad co řešit. Spolu s ní se však zvedla gramáž jednorázově dodané úrody z minimálních 300 na 500g. Prima.

Z toho plynoucí "nesrovnalostě":
1. má vůbec smysl nabízet pěstitelům IN odrůdy (na půl kila palic v roomu peču min. 600W, připočtu balast, výživu, substráty a už jsem nejistý lukrativností výkupní ceny nejpotentnějšího materiálu, tedy 55,-/g, nemluvě o nutnosti pěstování cca 20 kytek pouze do výkupu(!), což bych nazval "Frydrichovým potěšením")?

2. oblíbené počty - oněch 55,- vynásobím minimálním požadovaným množstvím 498g a jsme na 27 390,- tedy při standartním OUTu přitáhnu do apatyky koncem listopadu dvě kila velmi slušné trávy a na vánoce (za 14 dní od vyhodnocení potence matroše) mám radost ze 100 000,- kulí na kontě? Probůh - od koho? To si troufá KJL nabízet de lege lata pěstitelům bajočko pár milionů ročně se seriózním výrazem ve tváři?

3. všim si někdo racionálně smýšlející, že v kšeftě kde je více nul v pohybu je NUTNÉ obchodní podmínky nastavit mnohem důsledněji, než jak Dušan v komentáři uvedeného blogu deklaruje: "stačí pohled na konopí, do očí a podání ruky"...no, to snad... A přitom nějak opomene ve smlouvě s pěstitelem uvést, že palice nesmí obsahovat semena? Nebo snad může?

4. může někdo definovat onen "Etický kodex pěstitele", k jehož dodržování se dotyčný navzdory výše uvedenému smluvně zavazuje?
Potažmo - jak v rámci tohoto kodexu mohu doložit reference na osoby, jež mají potvrdit mou hodnověrnost...? To bych z mého vlastního pěstitelského kodexu ovšem udělal exkodex!

Mrakoplaši, poprosil bych (pokud máš k dispozici) o více informací, více odpovědí. Ony totiž "tak nějak na netu" nejsou. Zde na fóru tě vnímám jako "prodlouženou ruku" KjL, a jelikož do blogových recenzí moc nechodím, bylo by příjemné o daném mluvit tady. Napriek faktu, že admin to dřív nebo později zřejmě utne i zde.

H.
mrakoplas
Ahoj,
pokusim se nějak stručně odpovědět , zatím je to celé v procesu a pracuje se na tom.

tak ohledně zkušebního vzorku , tak ten zůstaává stejný = Z materiálu se reprezentativním způsobem odebere vzorek o celkové hmotnosti 20 gramů a zpracuje na ZO (konopný výtažek) postupem podle SOP 02 (Stanovení extraktu v léčivém konopí pro účely výkupu). Z výsledků rozboru se vypočítá procentuální obsah čištěného extraktu (ZO) v původním materiálu....což je rozdíl od % obsahu THC

jinak si myslím , že 300g bude stačit ,ale uvidíme , je dúležité i poznamenat , že těch 300 bo 500g by mělo být od jedné odrůdy jednoho phenotypu.

na jasném znění jakým způsobem bude toto prováděno se pracuje.

1) ceny si myslim , že jsou nastaveny velmi výhodně ,když vezmu , vpotaz ,že za půl kila s 15% sílou za 40,- dostanu 20 00,- což snad náklady na 600W bohatě vrátí či se pletu?

2) za to konopí de facto platí pacient , takže na množství ani tak nezaáleží , čím víc tím líp.

3) dobrá připomínka , pracuje se na tom

4) ano dokládat hodnověrnost pěstitele třetí osobou bude asi blbost, já bych to viděl prostě na písemném testu a pohovoru. ...pracuje se na tom.

hodim tve dotazy do Dušanova blogu (snad nebude vadit) a pripadne sem hodim i nasledne odpovedi.

mějte se krásně a děkuju za veškeré dotazy a připomínky , případná další diskuze na blogu


http://dusandvorak.blog.respekt.ihn...uva-s-pestiteli
Hyde
citace:
Původní příspěvek od mrakoplas
ceny si myslim , že jsou nastaveny velmi výhodně ,když vezmu , vpotaz ,že za půl kila s 15% sílou za 40,- dostanu 20 00,- což snad náklady na 600W bohatě vrátí či se pletu?


Ano, ovšem výraz "velmi výhodné ceny" by měl opodstatnění v rámci legální činnosti a s ní spojenou konkurencí na trhu, což dosud spadá do kategorie sci-fi.
Totiž v porovnání s cenami černého trhu (jiné si v současnosti představit nedovedu) jak musíš uznat, již tak výhodné nejsou. A litera zákona přitom oba způsoby podnikání hodnotí stejně - pruhovaně.
Co se dál návratnosti týče - v krátké době by bylo mezi KjL a pěstiteli v oběhu poměrně slušné množství jak materiálu, tak i peněz. Nejen že je nepravděpodobné, aby přes množství zainteresovaných (pěstitelé vs. KjL vs. zákazníci aka pacienti) tyto "pakty" zůstaly vně okruhu pozornosti restriktivních úřadů, ale také je nutno počítat s národním porozumněním (obecným zmrdstvím) okolo nás. Jednoduše - je takřka nemožné při současné konopné atmosféře a v duchu takto querillovského způsobu podnikání v noci klidně usnout. A tady jsme u jádra posuzování oné návratnosti:
Na jedné misce vah je v tomto případě těch 20 000,-(chybějící nulu ve Tvém výpočtu pomíjím), na té druhé je ovšem díky výše uvedenému velmi reálná možnost "pomoci a ochrany", díky které je growerovi konfiskována sakumprdum jeho vymazlená svatyně, pravděpodobně včetně "archívních vín" a pokud nedostane rovnou pyžamo tak alespoň slušně pustí žilou rodinnému rozpočtu. Ale přestupkové či správní řízení zde již v úvahu zřejmě padat nebude a i ta podmínka díky "penězům v akci" se zdá nereálnou...
Zkrátka v současné situaci NIKDO soudný žádný happy end co se nějakých výdělků týče očekávat nemůže. Alespoň do doby, než se Dušan Dvořák vrátí nohama na zem a před samotným snad můžu říct sebevražedným byznysem upře veškerou pozornost a energii do legislativního boje s absurdistánem, za kterým bude vidět efektivita vloženého úsilí, nikoli jakási akustická dozvěna zhrzeného Quichota. Tedy možnost legálně pěstovat, legálně prodávat. A můžeme tomu s jistou nadsázkou říkat "pro léčebné, vědecké či výzkumné účely.
Já osobně bych si však přál, aby mi vývoj věcí příštích umožnil vyhnout se těmto (coo sii buudeem povíídat) poloaltruistickým proklamacím a já se mohl kochat svými legálními výpěstky pro ryze osobní spotřebu v nikým neomezovaném množství i způsobu využití a těšit se v klidu z vnoučat, kterým se po konopné masti krásně lesknou a voní prdýlky.

PS: umístit dotazy do Dušanova blogu samozřejmě můžeš, nicméně jsem toho názoru, že když už tu jednou téma KjL je, (a admin mě ujistil že není důvod aby nebylo) měla by být spíše nabídnuta možnost samotnému Dušanovi se zde vyjádřit a s invencí mu vrozenou rozehnat chmury pochybností o jeho jinak bohulibém projektu.
A že jsou vpravdě opodstatněné vyplývá i z úst jeho profesního kolegy, šéfa pro vědu a výzkum Centra adiktologie - Tomáše Zábranského:

citace:
„Konopí je lék“ si verbálně a proklamativně klade vznešené cíle, které bych podepsal obratem, kdyby ve vedení tohoto občanského sdružení bylo méně fatální neznalosti medicíny, práva a politologie a méně samoúčelných exhibic, které tyto deficity mají zakrýt. Pozitivně hodnotím fakt, že se Dušanu Dvořákovi (protože sdružení je ve skutečnosti Dušanovou one man show) před několika lety podařilo k problému legální nedostupnosti konopí a přípravků z něj pro léčbu přitáhnout zvýšenou veřejnou pozornost, která po první vlně z konce století, za níž stál časopis Refl ex a jeho reportér Jiří X. Doležal, poněkud ochabovala. Škoda jen, že se Dušan svým chováním připravuje o veškerý kredit a nyní tak činí „poslání“, k němuž se hlásí, medvědí službu. Za trestuhodné považuji Dvořákovo namlouvání nemocným a jejich blízkým, že když se s ním, resp. se společností „Konopí je lék“, spojí, bude jejich zacházení s konopím legální. To v žádném případě nebude a já chovám silné podezření, že se Dušan snaží z těchto lidí vybudovat jakýsi „živý štít“ ve víře, že když za stejný trestný čin jako on bude obžalováno více lidí, jeho to nějakým způsobem ochrání. Je to od něj naprosto neetické a „Konopí je lék“ je tím zcela zdiskreditováno".


A nakonec mi to nedá a pod jeho doporučení nám, "rekreačním" se rád podepíšu zase pro změnu já:

citace:
...maximální opatrnost a střídmost a znalost alespoň těch zákonů této země, které se vás přímo týkají.


Hyde
mrakoplas
Ahoj,
poměr podstopuného rizika a odpovídající honorář je docela diskutatibilní ,ale pokud dostane pěstitel to tížené státem potvrzení ,že je oprávněn pěstovat konopí , tak je to cena myslim velmi výhodná ,aby sloužila jako solidní vedlejší příjem a případné drahé polovičky se nemuseli bát o stav surovin, střechy nad hlavou a nervů. . Snahy kjl cítím ,jako tlak na prosazení změn a doplnění zákonů ,aby lidé nemohly být perzekuovány za samopěstitelství pro svoje účely. A zároveń aby byl podporován výzkum a věda v oblasti cannabinoidů. V současnosti to je tak že za 5 rostlin =přestupek -pokuta, možné právní řízení , více jak 5 rostlin=TČ , pokuta, soudní řízení , možná vazba. A pokud je příhlíženo na skutkovou podstatu věci ,ve které automaticky počítám, že státu pouštíte docela pěkně žilou -jestli svým činem ohrožuje svobodu jiných, či škodí jejich zdraví , tak beztak bude ten člověk minimálně pokutován a to se musí změnit, ale změna zákona je myslim docela složitá a dlohá operace ,tak by se jen doplnil o to kdo je oprávněn a právě Dušan Dvořák 10let žádá o povolení pěstování konopí ,ale nikdo neví kdo ho dává,ale léky z thc se vyrábět mohou . Hlava 22 :D

až nyní ,se hnuly vody.

Advokátním kancelářím ke Štedrému dnu s marihuanovými klienty
http://dusandvorak.blog.respekt.ihn...anovymi-klienty
myslim, že smysl jít nejdříve postupně přes vědu a výzkum aplikovanou na léčitelství ,bude nejlepší způsob ,jak dotlačit bafuňáře pro změnu zákonů i vůči samopěstitelům ,relaxačním pěstitelům a apk třeba i cofee shopum


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma