Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
kořenový škůdci ? - Klikni zde pro originální téma
jindrich29
Hola hej,

SOtva jsem vyresil jeden problem( http://grower.cz/forum/showthread.p...1114#post921114 ), kdy skudci zmizeli a kytka nejeví žádné známky poškození objevil se další hmyz.

Při zalívání ze substrátu plagron royalty mix vÿlezli bílý broučci, jakmile voda vsákla tak se zase zašili. Vypadalo to že jsou tesně pod povrchem.Objevil jsem je pouze v jedné kvetině.Na listech mám symptomy viz foto v dalším příspěvku - může to mít spojitost? a nevíte někdo co to je za hmyz a jak se jej zbavit ?

Díky moc
jindrich29
listy jenž můžou ? mít spojitost s hmyzem v půdě ? Objevuje se to puze na vrchních relativně nových listech, tedy že by skudce byl čerstvý ...?

Indoor 2x250w usporka, 4tyden kvet, ph6,2, teplota 22-28C
hadatko korenove kamo! Dursbag nebo dursban 10g. Smrdi jak svina. Hubi je prave tim smradem tak 3dny je mit v mistnosti kde to nevadi. A kupuj rychle, pry ten pripravek zakazali a prestava se prodavat
jindrich29
koukal jsem se na to hadatko, to byl me byt spis nejaky cerv 1,5mm dlouhy ne ? Kdežto tito jsou spise takovy broučci, kteří jsou sakra rychlý.Mel jsem je problem vyfotit - dokud se nezastavili...............
jindrich29
Už jsem tu jednou odpovidal,leč se to nějka nezobrazilo, tak ještě raz.

Dursban jsem sehnal, avšak jsi si jistý tím hadatkem ? 4etl jsem že hadatko jest jakysi červik 1-2mm dlouhy. Toto jsou spise broučci a jsou dost hbití - měl jsem problem je vubec nafotit (nastesti se jeden zastavil).
Dolfa
Bude to spíš larva smutnice, ale to je jedno ten Dursban 10g sněma zatočí, však uvidíš. Počochtej substrát vidličkou, jemně posyp a můžeš zalít. Nic nesmrdí, to nevim nezdálo se. Ráno bude pokoj, je to fakt rychlý.

Tak hodně zdaru
Dolfa
jo sry na hadatko to podle fotky nevypada, ja to psal na mobilu v rachote tak jsem se nedival na foto ale jen podle textu odpovidal.

dursban funguje jak dusenim plynem tak i jako pozerove..... takze ty svine to urcite znici. nesmrdi?? nevim no, me to smrdelo jak svina
Dolfa
Když jsem to kupoval, tak paní v zahrad. potřebách říkala lehce posypat, pro lepší orientaci na 6ks 11l květníků padlo asi půl sáčku, jsou tam dva...

Nedalo mi to, zvážil jsem teď plný sáček a ten z ktérého jsem sypal a vycházelo to 6,5g na ty všechny kytky, 1,1g/1ks.
jindrich29
vecer jsem ucinil lehky posyp a malinko to zalil. Nechtěl jsem to prolivat uplně, bo potrebuji aby hlina proschla...nedavno jsem to totiž fest prolival cistou vodou, abych vyloucil mirne spaleni hnojivem biobizz.
Co myslite mužou mit ty listy spojitost s breberkami v hline, nebo tj o necem jinem ??
Dolfa
to nevím, ale ty potvory žerou kořínky a ten list vypadá na deficit fosforu asi.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma