Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
DEZINFEKCE pěstebního prostoru - Klikni zde pro originální téma
D@D
Zdravim growery!

Potreboval bych doporucit nejake prostredky a postup pri dezinfekci pestebniho prostoru - tim myslim klasicky Homebox... Podle vseho jsem dostal od matkare plisen bramborovou - taky by to odpovidalo, nelze se toho zbavit! Hlavne ted zkousim aeroponii (RainForrest2) tak bych mel asi urcite i vydezinfikovat system, ale otazka je cim.

Cetl jsem zde na foru, ze se da pouzit na dezinfekci Horské slunce, mel bych to mit doma, tak se chci informovat jak to zpravne pouzit a v jakych pripadech (na co to zabira).

Co se tyce dezinfekce, mel bych dejme tomu nejaky postrik aplikovat na vsechno co je v boxu i ofuky a takove?

Je to sice takova primitivni zalezitost, kdyz se to tak veme, ale radeji se Vas tady chci zeptat na podrobnosti, prece jen mi zjevne teda ta plisen nadelala nemaly problem a tak nechci aby se to opakovalo znova... O to vice me mrzi ta genetika :-(

E : Jeste by me zajimala nejaka prevence pred dalsim kolem... Mam aplikovat nejake postriky na nove rezy, neco do vody apod. THX!


Growu zdar a diky vsem za odpovedi na me trapne otazky :-)
muzes pouzit germicidni UV-C zarivku. savo proti plisni by taky melo ucinkovat
D@D
No z toho Sava mam trochu strach, cetl jsem, ze s nim byvaji problemy... Cim vycistit ten aero system?
Jinak ta UV-C zarivka je to horske slunko?
D@D
Nasel jsem jen tohle, libi se mi na tom, ze to lze pouzit i bez odstraneni rostlin z pestebniho prostoru... Co vy na to?

http://www.green-house-tu.cz/sortim...sentia-537.html

THX!
Pohroma
No ja pouzival dycky SAVO. Na vsechno, od podlahy, sten az po pestebni nadoby a nikdy nebyl zadny problem. No a kdyz jsem mel opravdu obavy aby tam to savo nezustalo, tak jsem to po nem jeste vyplachl roztokem vody s H2O2 - peroxidem vodiku a ono to pekne vysumelo.
46, XY
Horské slunko je infra red (760+ nm).
Ultra violet (260 nm) je fajn, ale jeho problém je, že neprostupuje povrchy. Odráží ho cokoliv, co mu stojí v cestě. A tím myslím i prach!
Použít se dá cokoliv - roztoky SAVO, chloramin, chlornany (K, Na), lyzol, dusičnan stříbrný, 70 % ethanol, isopropanol...
No, ale jestli chceš 100 % sterilitu skříně, tak doporučuju Persteril (k. peroxoctová). Stačit by měla koncentrace 0,5 %. My ji používáme na desinfekci v labině. Jen jsou nutný rukavice a ucpanej nos.

Samo, že všechno bez rostlin v growu a pokud možno větrat!
D@D
To jsem chtel slyset, na priste mam na vyber a vyskousim ten Persteril.
Diky moc za info!
proti plesni je velmi ucinna metoda vysirit (od sl. sira ;)) priestor na pestovanie. vyhodou je, ze dym sa dostane aj na tazko pristupne miesta. (daj do google `sulfur (sulphur) burner`) ... alebo sa daju pouzit sirne knoty na pouzitie vo vinarstve. samozrejme v patricnom mnozstve.
space.pussy
Ověřená dezinfekce
Do rozprašovače peroxid (1% koncentrace nebo klidně i víc), postříkat všechny stěny Homeboxu, podlahy, systém, prostě všechno, co jen jde. S ofukem trošku problém, ale zkus to vyčistit nejlíp, jak to jde. Pak germicidní UV-C zářivka do boxu a podle výkonu nechat puštěno co nejdíl, klidně přes noc. Jinak z H2O2 se prý při přítomnosti UV-C uvolňuje volný radikál O3 (ozon), který je toxický (pro člověka to není v malé míře nebezpečný, ale stejně bych v tom pokoji radši nebyl).

UV-C je vysokoenergetické zářaní, při správné intenzitě rozkládá DNA, nicméně působí pouze tam, kam záření dopadne, tzn. pokud je něco "ve stínu", nebude to fungovat a je potřeba ještě "ruční" dezinfekce.
Hanz23
citace:
Původní příspěvek od 46, XY
Horské slunko je infra red (760+ nm).
Ultra violet (260 nm) ...


Horský sluníčko je obyč. rtuťová výbojka bez vnější baňky která produkuje velmi tvrdé UV-C (germicidní) záření.. tj infra red je normální červená infra žárovka nebo teplomet v koupelně a ne horský slunce :) tudíš horský slunce je zmiňované UV-C záření a to dost tvrdé, pár minut bez brýlí u toho a zánět spojivek je hned, taky pozor na kůži, za pár minut na tomto světle se bude loupat několik dní tak jako když to člověk přežene s opalováním.. tak bacha, zapnout to na pul hodky a jit pryc od toho !
FialForever
Ahoj, muzete mi nekdo doporucit nejaky prostredek k dezinfekci pestebniho prostoru. Mel jsem minuly kolo padli, tak potrebuji neco co spolehlive odstrani spory a bude pusobit jako prevence. Diky
Spála
SAVO
bezdechu
citace:
Původní příspěvek od Spála
SAVO


Čti od tohoto příspěvku dále.. http://grower.cz/forum/showthread....6671#post986671 až po http://grower.cz/forum/showthread....6867#post986867
SubFocus
Používám Cif a jsem s nim spokojenej ... na celou pěstírnu ideál ale na hydro systém bych savo nedával - radši bych to viděl na ten peroxid....
skocdopice
Já používám Mr. Proper s Ph perfect a pak se přikláním k tomu h2o2 a to na všechno a do všeho. Po sklizni všechno umyt Mr.P. a pak vse postrikam peroxidem+dripp system tim proplachuju treba 5 dni a pak funguje jak novy
indoorjohn
Zdravím všechny a prosím o pomoc, nemůžu se zbavit korenové plísně na dvou amazonech, mam je už dlouho a nebyl problém pak jsem je prestěhoval do jiného města a od té doby jsou řezy mrtvé po 2 týdnech. dnes jsem zjistil že nové co jsem dal jsou mrtvé už po 5 dnech. Vyzkoušel jsem snad už všechno,peroxid, lečivo proti plísni jiné hnojiva a pořád stejné. teplota 28 voda23 ph5,6 ec 0,9.
owerall
S padlim jsem se take potykal a evidentne je nutne vycistit cely pokoj.Po mnoha savech a peroxidech a dalsich kolech napadlich padlim mi byl poraden sirne knoty a vysirit cely pokoj i stany,jen pestebni systemy jsem vyndal a zavlahy...Po padli ani pamatky.Leciva tipu kuprikol a jine..bylo jich dost,zadne zlepseni neprinesly.Upozorneni!..knoty spolehlive zabijou i kytky,pokud jsou pobliz(vyzkouseno)...po aplikaci staci radne vyvetrat.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma