Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Potreboval bych doporucit nejake prostredky a postup pri dezinfekci pestebniho prostoru - tim myslim klasicky Homebox... Podle vseho jsem dostal od matkare plisen bramborovou - taky by to odpovidalo, nelze se toho zbavit! Hlavne ted zkousim aeroponii (RainForrest2) tak bych mel asi urcite i vydezinfikovat system, ale otazka je cim.
Cetl jsem zde na foru, ze se da pouzit na dezinfekci Horské slunce, mel bych to mit doma, tak se chci informovat jak to zpravne pouzit a v jakych pripadech (na co to zabira).
Co se tyce dezinfekce, mel bych dejme tomu nejaky postrik aplikovat na vsechno co je v boxu i ofuky a takove?
Je to sice takova primitivni zalezitost, kdyz se to tak veme, ale radeji se Vas tady chci zeptat na podrobnosti, prece jen mi zjevne teda ta plisen nadelala nemaly problem a tak nechci aby se to opakovalo znova... O to vice me mrzi ta genetika :-(
E : Jeste by me zajimala nejaka prevence pred dalsim kolem... Mam aplikovat nejake postriky na nove rezy, neco do vody apod. THX!
Growu zdar a diky vsem za odpovedi na me trapne otazky :-)
No ja pouzival dycky SAVO. Na vsechno, od podlahy, sten az po pestebni nadoby a nikdy nebyl zadny problem. No a kdyz jsem mel opravdu obavy aby tam to savo nezustalo, tak jsem to po nem jeste vyplachl roztokem vody s H2O2 - peroxidem vodiku a ono to pekne vysumelo.
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
Horské slunko je infra red (760+ nm).
Ultra violet (260 nm) je fajn, ale jeho problém je, že neprostupuje povrchy. Odráží ho cokoliv, co mu stojí v cestě. A tím myslím i prach!
Použít se dá cokoliv - roztoky SAVO, chloramin, chlornany (K, Na), lyzol, dusičnan stříbrný, 70 % ethanol, isopropanol...
No, ale jestli chceš 100 % sterilitu skříně, tak doporučuju Persteril (k. peroxoctová). Stačit by měla koncentrace 0,5 %. My ji používáme na desinfekci v labině. Jen jsou nutný rukavice a ucpanej nos.
Samo, že všechno bez rostlin v growu a pokud možno větrat!
proti plesni je velmi ucinna metoda vysirit (od sl. sira ) priestor na pestovanie. vyhodou je, ze dym sa dostane aj na tazko pristupne miesta. (daj do google `sulfur (sulphur) burner`) ... alebo sa daju pouzit sirne knoty na pouzitie vo vinarstve. samozrejme v patricnom mnozstve.
Ověřená dezinfekce
Do rozprašovače peroxid (1% koncentrace nebo klidně i víc), postříkat všechny stěny Homeboxu, podlahy, systém, prostě všechno, co jen jde. S ofukem trošku problém, ale zkus to vyčistit nejlíp, jak to jde. Pak germicidní UV-C zářivka do boxu a podle výkonu nechat puštěno co nejdíl, klidně přes noc. Jinak z H2O2 se prý při přítomnosti UV-C uvolňuje volný radikál O3 (ozon), který je toxický (pro člověka to není v malé míře nebezpečný, ale stejně bych v tom pokoji radši nebyl).
UV-C je vysokoenergetické zářaní, při správné intenzitě rozkládá DNA, nicméně působí pouze tam, kam záření dopadne, tzn. pokud je něco "ve stínu", nebude to fungovat a je potřeba ještě "ruční" dezinfekce.
Ahoj, muzete mi nekdo doporucit nejaky prostredek k dezinfekci pestebniho prostoru. Mel jsem minuly kolo padli, tak potrebuji neco co spolehlive odstrani spory a bude pusobit jako prevence. Diky
Já používám Mr. Proper s Ph perfect a pak se přikláním k tomu h2o2 a to na všechno a do všeho. Po sklizni všechno umyt Mr.P. a pak vse postrikam peroxidem+dripp system tim proplachuju treba 5 dni a pak funguje jak novy
Zdravím všechny a prosím o pomoc, nemůžu se zbavit korenové plísně na dvou amazonech, mam je už dlouho a nebyl problém pak jsem je prestěhoval do jiného města a od té doby jsou řezy mrtvé po 2 týdnech. dnes jsem zjistil že nové co jsem dal jsou mrtvé už po 5 dnech. Vyzkoušel jsem snad už všechno,peroxid, lečivo proti plísni jiné hnojiva a pořád stejné. teplota 28 voda23 ph5,6 ec 0,9.
indoorjohn
Naposledy upravil indoorjohn 13-05-2013 v 11:23 AM