Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

Stránky: [1] 2 
První grow - 125 CFL dual - Klikni zde pro originální téma
Milanec
Zdravím všechny kolegy zahradníky.
Inspiroval jsem se od kamaráda, co už má za sebou pár úrod, tak jsem si řekl, že když jsem celé dny zavřený na koleji, tak je škoda promrhat tolik času a nevyužitý prostor.

Jelikož jsem čerpal informace z growera přes týden, usoudil jsem, že jsem se čtením vyučil natolik, abych mohl začít s micro amatérským ekosystémem. Výzvou mi jsou docela ne-ideální podmínky - 30 let stará kolejní skříňka o rozměrech 85/60/45 cca (v/š/h), chladná kolej a dost (opravdu hodně) nízký rozpočet - snaha minimalizovat náklady je bude hrát dosti důležitou roli. Chtěl bych z minima dostat maximum. Kdybych měl popsat, co jsme se spolubydlou pořídili, tady je seznam:

CFL 125W Dual (2700/6300) - 850 Kč
2 truhlíky - 40/ks - 15/40/15 - není to moc malé?
Oldschool stínidlo s E40 socket - 390 Kč
Šťávový kabel - 70Kč
Spínací zásuvka (s tím časovačem) - 100Kč
Větráčky od PC a zdroj - vyhrabáno doma
Odrazová bílá fólie - 120 Kč
2 kokosové brikety - 40/ks?

Ve skříni jsem vyrobil 2 díry na odtah a přítah, ale přítah zatím ponechám pasivní. Jelikož je na koleji docela chladno, nebudu tam zbytečně foukat. Odtah ještě není namontovaný, protože zdroj mám doma, tak to proběhne snad příští týden.

Jelikož mám tak malý prostor (hlavně na výšku) uvažoval jsem o užití SCoG, ale nevím, jestli je to na začátek dobrý nápad, když jsem bez zkušeností. V tom bych prosil o nějakou malou radu. A instalace pachového filtru byla odložena na období, až to začne smrdět.

Hnojivo budu pořizovat Coco Plagron A/B 1l . Chtěl bych se taky zeptat, jestli by to stačilo pro celý život rostlinky, protože - peníze nejsou ;)

Plánuji pěstovat 4 Super skunky, četl jsem, že jsou vhodné pro začátečníky - 2 na truhlík. To je zatím asi tak vše a zatím zkusím přijít na to, jak se postujou fotky. Snad jsem neudělal všechno špatně :D Zdar
Milanec
Tady házím ještě jednu fotku, nahoře je ďoura na odtah. Snad bude 125W CFLko stačit na 4 kytky, co myslíte? Měřáky na teplotu,vlhkost a pH ještě seženu a budu si vyrábět pařníček - aspoň tak tomu říkal kámoš.
dzony
budu sledovat chci něco podobného rozjet...
Milanec
Ha.. konečně mám to nejdůležitější. A dále připojil jsem 30 let starý 16w větrák na odtah a vyrobil jsem improvizační trychtýř abych nasměroval proud vzduchu.
Jelikož na koleji nemáme šrouby, šroubováky, nic.. museli jsme si vystačit s lepící páskou. Držím se hesla: "Pokud se Ti něco nepovedlo udělat lepící páskou, zřejmě si ji nepoužil dost."
Hned jsem je zalil 2ml na litr z každý lahve Plagron cocos A+B.
Na poslední kytku nemám květináč, takže to budu muset v pondělí ošéfovat. To je zatím vše :)
Milanec
A tady je ten trychtýř s větrákem
Warl0ck
Zdrawim!

Hnojivo by stačilo, ale soudě podle prvního příspěvku, dostat z minima maximum, tak si projdi určitě nějaky příspěvky týkající se hnojiv, narazíš na plno informací o různých boostrech, enzymech a podobných věcích, které se projeví hlavně na finálním produktu a ty hnojiva se defuckto používají až na kqětu.. Koukam, že si projdi i systémy tvarování, zaštipování a sg nebo v. sg --> to se naučíš ohýbat a lámat nebo tavrovat kolínkama a pak přiřazovat oka jednotlivým vrcholkum, aby jsi byl schopný využít maximální prostor a hlavně přepni včas!.. Napiš teploty venku/vevnitr, ph místní vody..

mimochodem do toho kokosu si mohl použít ještě perlit..
Milanec
Díky za rady :) Určitě všechno proštuduju ještě. teploty a vlastnosti prostředí budu snímat až příští týden, jelikož mám všechno doma a přivezu to až v neděli. Na testování pH budu mít lakmusové papírky, tak snad tam bude dobrá přesnost.
zagg911
Čau, celý tvůj styl mě dojímá :D :-) odvaha pěstovat na koleji, lepení všeho lepící páskou, improvizace všude kam se podívám... rozhodně budu sledovat :-) ještě bych se chtěl zeptat proč sis za medium zvolil zrovna kokos? Hůř se v něm udržuje ph a hlína je jednodužší, nepotřeboval bys hnojky na růst a mohl bys místo toho investovat do kořenového, nebo květového stimulátoru, nebo enzimů a vitamínů.. ale to jen tak ze zvědavosti
Dávám ti K+ za odvahu :-)
Zatial ZAGG
lapaj
chlape, ty kytky nebudou mít hezký život. na papírky při ph se vyser. kup si se "spolubydlou" tekutý tester za pade. je přesnejší.
Milanec
zagg911: čuus, díkec za k+ ;) No zvolil jsem kokos neb četl jsem na něj prostě samou chválu (vzdušnost, nízké EC). Ty enzymy, vitamíny a kořenové a květové stimuly asi pořídím, utrhnu si od huby trošku ;) Tenhle týden beru už šroubky, PC fans a 12V zdroje, tudíž to předělám trošku do krásy a hlavně si usměrním trošku ten proud vzduchu. Nevím, jestli mám ofukovat i to CFLko a zda bych měl foukat třeba i na kytky ... ?

lapaj: Na laborkách z chemie ty papírky bývaly v pohodě, tak snad to nějak trefím. Když odhalím krutou nepřesnost, tak určitě zakoupím kapky. Jinak, proč myslíš, že nebudou mít hezký život? :( Plánuji tam loupnout i malé repráčky a pouštět jim hudbu. Četl jsem o výzkumu, kde se domnívali o pozitivním vlivu hudby či mluvy na květiny ;)
Milanec
Ten větrák samozřejmě pak odstraním. Má průtah asi 16m^3/hod. Ještě bych se chtěl zeptat zda větrat i přes noc, neb teplota na koleji trošku sleze .. typoval bych tak na 15-16°C a foukat na ně tuhle "ledárnu" moc nechci :)
rihard.kaa
Vitaj kamo,

nemyslim si ze by si mal ofukovat lampu (skor by si to mal odtahovat od nej, inac sa to bude spravat jako vzduchovy ohrievac). Ked Ofuk, tak na rastlinky, to im urco pomoze:D Mam 250W CFL a nehreje to tak (momentalne:)), na odtahu mam 140+120mm 12V pcfan (140mm mi bolo malo na odtah teploty - po pouziti pachoveho filtra). na topoch mam teraz fajnovych 26,5 az 27,5 stupna(lampa je tak 4 cm od najvyssieho topu).

Mam tiez dost obmedzujuce podmienky, tak sa mi lubi ako k tomu pristupujes. Drzim palce, K+ a urcite sledujem,

GroWell
Milanec
Zdarec, mno.. jak máš ty větráčky dva na odtah? To je máš namontované za sebou? :)
Jinak .. vypadá to, že odtah je důležitější a přítah se může nechat pasiv, že?
lapaj
---když už máš ty papíry s těsnejší stupnicí tak v pohodě. já měl z drogerky po od 0-12 a ty stojí leda tak za prd. u mě kytky trůní na stole praží na ně slunce...občas jim pustím vzduch, občas zatopím už teď ať trochu vynde ten vlhkej vzduch jinak ty malometrážní kutice a pak ty zakrslé kytičky mi svíraj duši neb to není život to je koncentrák pro ty kytky. ale když to jinak nejde... já si teď ďelám taky mikro 1050š x 300h x 400v na bylinky mojí ženy ať má taky radost jako já pod světlem z neonu = krásný metr světla.

u tý úsporky, život jí prodloužíš, když jde teplý vzduch pryč nebo když ji trochu ochladíš...pak se tolik nepřehřívá elektronika v útrobách. jinak na růst je to pohoda, téměř bez údržby. ale na květ to už je o postoji. já ji chtěl taky nejdřív na růst a květ naráz ale pak sem si spočítal, že by po těch 8000h co vydá šla rychle na recyklaci...proto sem přešel na 250sodu. A jestli si na intru-koleji. kamo dej bacha-tam se mele hodně lidí a i holek co si tam dotáhneš ty nebo kolega to už je na povážení...hodně odvahy a odřeknutí to chce ta tvá guerilla
Milanec
Teď jsem mluvil s kámošem a říkal, že by mi půjčil ještě 70W sodík. Myslím, že společně by se to utáhlo. Určitě bych to tam nějak vměstnal tak, aby se nic nevzňalo ;) No a ten koncentrák ... budu jim dávat co potřebují, ale je to jak s drůbeží: krmíš, živíš, hřeješ, abys pak mohl setnout a sežrat :D
Jinak, na kolej nikoho netahám a tuhle nízkou watáž a úsporku mám hlavně kvůli tomu, že máme na koleji elektroměr -- aneb majitelé kolejí jsou hrozný zmrdi. Chodí se odčítat kolik toho jaký pokoj spálí, tudíž ta skříňka je předělaná tak, aby každý smrtelník řekl, že je to jen a pouze stará smradlavá skříň na boty ;) Rozhodně se nikde nechlubím, jak si krásně pěstujeme zákonně přestupkovou zeleň.
A tím, že jsem zaprdlý FELák, tak si sedím spokojen u PC a ostatní lidi na koleji moc nevyhledávám:)
Milanec
Tak, konečně jsem na koleji a nahodil jsem tam 3 větráky z PC - odtah, přítah a ofuk. Budu muset ještě přidat zdroj jeden, protože to 12V trafo moc neutáhne.
Milanec
Ofuk
Milanec
a přítah. Teplota je 30°C a vlhkost 63%.
Ph zálivky 6-7
Milanec
Někdy v týdnu asi nainstaluji pletivo na Scrog a zítra přesadím tu potvůrku co je navíc do pěkného květináče.
Warl0ck
to lapaj: lol chlape, pro nemit hezkej zivot, koukam, moc prudis.. PH papirky jsou v pohode, jde o to trefit hodnotu kolem 5,6. Pokud myslis ze budou zkreslovat, kapicky a barevna paleta taky neni nepresnejsi, takze to vyjde v podstate na stejno.. Nejdriv si to tu projdi, nebo pokud mas novou registraci, tak plno groweru tu jede jeste na mensi prostor, zalezi na peci o kytky, ohejbat, lamat ci nejak kultivovat, ne na prostoru (jde o radost a ne o vynos a prostor) a je to spravne v sekci Mikro ;))).. cfl maji cervene spektrum, nevidim duvod proc nepouzit na kwet a pridat trebas 70w sodik, 250W sodik by neuchladil bez cooltubu v tak malem prostoru..


Mimochodem: cfl je konstruovana do svetel, ktere budou opatreny krytem, zde ji mame volne v prostoru, nevidim duvod mit strach o balast cflka.. Cfl jednou odejde a s tim clovek nic neudela, spis jde o duvod paleni vrsku kytek, aby mohl dat lampu co nejnize ke kytkam, proto chladit cfl a ne z duvodu provozni teploty.. peace W. ;)
Warl0ck
a na rustu je vlhkost dulezita, se vzrustajici teplotou roste i vlhkost v prostoru, odtah ji veskerou odtahne, coz neni moc dobry na rustu.. Na kwetu mame nezadouci vlhkost..

Souhrn: rust klido i tech 90% a max! tech 32°c (zvladnou i vic, ale mohly by holky stagnovat)
kwet max tech 60%
Milanec
Tak dneska jsem se rozhodl upustit od strategie pletiva a rovnou jsem nakoupil kolínka na ohýbání a už je držím zkrátka :) Každá zálivka je zatím 2ml Plagron Cocos A a 2ml Plagron Cocos B na litr. Zalívám večer pár minut před zhasnutím cca 200 ml na kytku. Už je to 6. den od zasazení již zakořeněných řízků. (18/6)
Milanec
a další
Milanec
:)
mrakoplas
Cau,
vypadaj pekne, s prepnutim jeste pockej, jestli se jeste rozhodnes pro scrog ,tak prepinej az bude sit alespon z poloviny plna.
Jestli bush ,tak si je pekne vytvaruj do bonsaiek a pak prepni , jen pocitej ,ze ti jeste min o polovinu az jednu svoji puvodni vysku vyjedou.
at se dari :)
Milanec
Ou .. tak mi na jedné kytce vyskákalo tohle (viz. obr.) Nevíte někdo, čím sem to provedl?
gravedigger
Teplotní stres ?
mrakoplas
čau,
už měříš PH?
McHrib
u mna tak vyzeralo ph... uz hnojis?... neprelievas to moc?
gravedigger
Ja teda nevim:-) kdyby to bylo ph tak by to bylo u vsech ne? Je to stejna genetika.
Milanec
Uf... promiňte, byl jsem celý víkend mimo :) Podávám report: Tak bylo to způsobeno přehnojením. Používal jsem odměrku, která na sobě ale neměla domnívané mililitry, ale něco jiného.. nevím co, ale jednu kytku to pěkně spálilo, ale už je to dobrý. Trošku mi povyrostly, tak je zkrotím mocnou silou kolínek. Omlouvám se za takový banální problém a plašení. PH měřím a drží se na 6 +/- 1ph. :)
Milanec
Dodávám foto. Pěkně rostou potvůrky, příští týden to vidím na přepnutí, protože jestli se vytáhnou až na double, tak už bych je neměl kam dát :)
gravedigger
pod usporou ti to tolika nevyletí...tak o 1/3
Warl0ck
Pockej jeste, k zemi je muzes kdykoliv ohnou, roztahnout, mas tam dost nevyuziteho mista a jak rika tady kolega, tak pod usporkou ti doopravdy moc nevylitnou, hodi prvni pestiky a uz rostou pouze kwety, roztahej to do stran jako by jsi tam mel pletivo a pak prepni, vrsky se ti vrati za svetlem;).. Libi se mi to
Milanec
No rozhodně musím přepnout příští týden někdy, protože 23.12 odjíždím z koleje a potřebuju už mít seknuto - tudíž těch 65 dní květu cca
Banány
ja na pověry že to vyletí o x % nevěřim, je to jen o tom kolik dáš kytce po přepnutí na květ dusíku, když nedáš žádnej tak ti v podstatě vyrostou jen větve kde se udělá palička. Toť z mých zkušeností.
Milanec
No uvidíme, až přepnu na květ tak jim ještě budu pouštět hydro booster do zálivky. Snad aspoň trošku ještě vyrostou, aby měly dost energie na růst pěkných paliček.
Milanec
Právě opouštím kolej a kytky uvidím až v neděli večer. Jelikož se docela zvýšila spotřeba vody, museli jsme nainstalovat provizorní samočinný pasivní systém zavlažování, vyrobený z bambusových tyček, drátu, PET od mléka, propisky a papírového kapesníku. Zní to dobře a dobře to i funguje :) Určitě v neděli hodím fotku :)
Milanec
Zdravím přátele zeleného růstu, konečně jsem pln očekávání dorazil na kolej a byl jsem velice příjemně potěšen. Kytky parádně poskočily a náš home-made drip system nezklamal.
Možná jsme zase trošku přehnojčili, neb konce listů jsou spálené, ale nic zničujícího. Zítra budu přepínat, protože mě tlačí semestrální čas, ale řízky už mají 2 týdny a 4 dny v mém hotelu a je čas plodit. Zítra skočím koupit Phyt-amin, Alga Bloom a mám připraven Hydro booster. Zatím jsou holky jenom na Plagron Coco A+B.
Milanec
Teď ještě pár fotek. Rozhodně se mi líbí, že mají stonek jak černoch pyj - opravdu silný :D
Milanec
Dobrá je i barva listů, jedna kytka je taková ... šustivá, ale snad nacucne a bude to dobrý.
Milanec
Ohýbám je co to dá, ale jde to opravdu těžce, jelikož patra nemají mezi sebou kdo ví jaké mezery. Jsou to opravdu husté keříčky.
Milanec
A poslední foto z mého soukromého ekosystému :)

A teď, co myslíte, že bych měl změnit? Ocenil bych nějakou radu či nápad. Dnes spolubydla doveze zdroj a ještě pár vetráčků, abychom udělali odtah tak ze 3ks PC fukadel. Časem na to nasadíme home-made pacháč.

A ještě něco. Pokud bych chtěl do zálivky přidávat peroxid vodíku, nevíte jaké je dávkování a jestli stačí koupit obyčejný peroxid na čistění ran?:) Myslím, že je to asi 3% roztok H202
Milanec
Tak jsem trošku předělal elektroinstalaci. Máme další PC fan navíc (4 celkem) a už neběží na 1 12V zdroj ale na 3. Odtah je teď tedy ze dvou malých PC větráčku. Dnes se bude přepínat na kvetení. Nevíte, kdy na kytkách poznám, zda jsou to samečci či samičky? Přijde mi, že už všude na nich vidím pre-flowers.
mrakoplas
Cau, to je v pohode, u spousy odrud se ukazuje pohlaví už v růstu.
Milanec
Tak .. oznamuji, že jsem skončil s růstem.
A začal s květem :D Dneska holky dostaly : postřik Phyt-aminem (4ml/l), Hydro booster (1ml/l), Alga Bloom (ten bude jednou týdně - 4ml/l), a klasiku Coco Plagron A+B (1ml/l od každého).
Snížili jsme trošku dávku Coco A+B, neb holky dostaly dnes opravdu nahnojeno. Normálně dáváme 3ml/l Coco A+B
Milanec
Ph podle lakmusového papírku mezi 5 - 6. Takže bombastic.
A to mi připomíná, že jsem zapomněl koupit kapky na Ph...
Milanec
To je hrozný, mám tu další update. Nemůžu se na ně vynadívat. Každý ráno, odpoledne a večer než jdou spát na ně civím a přemýšlím, jak jim upravit fasádu, abych je udržel ve stejné výšce a co nejvíc je roztahal do stran. Jinak kytky vypadají parádně. Zdravé, zelené, se silnými stonky.

Tak tohle je takové nedomrle, co jsem přesazoval ještě po týdnu růstu, trošku ho to zbrzdilo, ale už to pěkně pere :)
Milanec
Další dvojice potencionální paliconosů. Myslím, že snaha o keříkování je docela úspěšná. Pouze ohýbám kolínky, nechce se mi kytku lámat teď, abych ji nezatěžoval.
Milanec
A poslední dvojice. Zdá se mi, že se jedná o jinou odrůdu, protože listy jsou zbarveny světle zeleně a jsou oproti předcházejícím 3 květinkách menší ale širší (listy) a rostou do keříku - patra jsou po centimetru a větví se jak zběsilá, kdežto předchozím už narůstají delší řapíky na listech a patra mají větší odstup. Toť mé pozorování :)

Omluvte mázlou fotku, je to všechno foceno 3.2 foťákem na mobilu. Ale lepší než kdybych to kreslil.
Warl0ck
Pekna prace!!

Akorat ta el.instalace na napajeni ventilatorku, styd se a zaizoluj ty spoje nebo budou oxidovat a blbe prevadet.. ty konektory s rezervou ustrihni a pak je kdykoliv muzes vratit (pripajet za tu rezervu a o5 zaizolujes), kazdy zvlast a nemusis mit strach o zkratas..
Milanec
Mám vyhlášku 50, na mě si oxidace nepřijde :D
Warl0ck
Oxidace je nejnepravdepodobnejsi pripad, spise zkrat, treba v pripade odlepeni pasky ;)).. Ono nic nevyhori, ale nepujdou ti vetracky
Milanec
Nuže, mám tu další update. Kytky rostou jako z vody. Dnes je to 6. den přepnutí a po květu zatím ani vidu ani slechu. Jedné zežloutly konečky listů přehnojením, zdá se. Ale je to zanedbatelné. V pátek ráno dostali zálivku z čisté vody, takže ať se kouká vzpamatovat.
Dnes:
Postřik phyt-aminem (4ml/l) - jednou za 4 - 5 dní.
Plagron Alga Bloom (3ml/l) - budu dávat asi jednou za 2 nebo 3 dny.
Plagron Cocos AB (obojího 3ml/l) - denně
Hydro Booster (2ml/l) - denně

A tady už jsou 2 krasavice. Nevím čím to, ale na fotkách vůbec nevypadají tak hezky. Vypadají řídce, ačkoliv realita je zcela opačná.
Milanec
Tady je ten prcek, co byl poloviční oproti ostatním rostlinám a hle, jak se krásně vytáhl. Stonek se mu za 2 dny skoro zdvojnásobil, co do šířky. Krása
Milanec
A poslední dvojice mojí THC skupiny. Snažím se vyplňovat prostor pěstírny, co to dá, ale je to boj. Stále ohýbám, roztahuji, trhám spodní listy a zase ohýbám.
gravedigger
Pic, podle me tam naper daleko vic kolinek(pulmesic) ne ? ja teda ty pulmesice nejak nepotrebuju delam to vazacím dratem. tak at se daří :)
Milanec
Já vůbec nevím, kam to cpát :) Přijde mi, že to už víc roztahovat nemůžu, protože mám málo prostoru. Ale drát používám taky... bez toho ani ránu :) Díky moc, též ať se daří ;)
gravedigger
hod fotku celyho pohledu do skrine...
Milanec
Tady jsou. Škoda, že mám na focení jenom mobil, foťák je tam sice poměrně dobrý, ale příště dovezu normální digitál, abych porovnal. Snížil jsem tu expozici na minimum, proto se nelekej toho "mála" světla. Na další fotce už je expozice normální a tudíž to vypadá i víc prosvíceně.
Milanec
A ještě jedna.
Jak nad tím tak přemýšlím, asi jsem měl střihnout na 12/12 o pár dní dřív. Možná i o týden. Grow place se mění na tarzanovo doupě a bojím se, aby květiny ukojily svou světelnou lačnost s 125W
gravedigger
Takhle ve skrini to vypada trochu jinak;-) fakt tam neni uz moc mista;-) tak at se dari.
Milanec
Rozhodně můžu ještě zvedat tak o 20 čísel, ale nechám to pěkně nízko, ať se netáhnou za světlem ;)
YagoMan
čest, neboj vlka nic, buďto tam hoď tu mřížku ala ScrOG (vím, že si od toho upustil, ale neprohloupiš), nebo klidně polámej stonky a spodní větvičky (ty nejslabší) ustřihni ať ti zbytečně neberou šťávu a užijou si to jen ty vrcholovky...
na první grow proti tomu co tu občas někdo presentuje to máš hodně láčes, takže ode mně K+ parde... :wink:
Milanec
Zdar, děkuji děkuji mnohokrát (děkuji děkuji :D ). Já bych ten ScrOG tam neměl už jak moc narvat asi. Ta skříň je hrozně malá. Určitě teda oškubu ty slabší kousky větviček. Zítra, až květinkám zazvoní na budíček, dostanou pořádný prostřih a postnu je s novým účesem ;)
Milanec
Tak, prostříháno, hned se tam dá lépe dýchat ;)
Milanec
A po 8 dnech od přepnutí se objevují první bílé vlásky lásky :D Jinak dnes to bude tak litr a půl zálivky pro 5 kytek - připomínám pěstění v kokosu. Moc se mi to líbí, protože pH je na 5-6.
Alga bloom (4ml/l)
Cocos AB (obojí 3ml/l)
Hydrobooster (2ml/l)
A víc toho nemám .. leč bych je rád nakrmil :)
Denní režim je v 8:00 budíček a ve 20:00 spát. V 19:50 většinou zalívám (+/- 20 minut).

PS: Na foťák z mobilu to není špatný makro, ne?:)
gravedigger
Pic, hod sem fotku na kytky z vrchu...neprostrihal jsi to trochu moc ? navíc nevim jestli to je dobrý prostříhat to týden po přepnutí...
Milanec
Už to házím, prostříhal jsem to jemně a ještě dneska jsem sebral nějaké spodní listy, co byly ve stínu. Pročítal jsem jak drak thread o tom, zda stříhat listy, či nestříhat. Udělal jsem takový kompromis.
A sry, že to postuju tak pozdě, ale přečetl jsem to, když už kytky měly noc, tak jsem je nechtěl rušit a až teď jsem se vrátil ze školy. Kytky vypadají nádherně, listy krásně zelené. Akorát tím, že jsem musel dát pryč ofuk (opravdu se tam už nevešel), tak nejspíš nebudou tak silné větve, ale čas ukáže.
Milanec
A ještě jedna ze strany :)
Bych normálně potřeboval na pár minut odborníka, co by přišel, mrknul, "tohle tohle takhle" a hotovo. Ty fotky nezprostředkovávají takový obraz, jaký to ve skutečnosti je. U mě to vypadá prostříhaně a řídce, kdežto realita je zcela na opačné straně. Mám pocit, že pod kytkami by mohl přespávat ve dne netopýr :D

Každopádně poučení pro příště:

  • Vyzkoušet FIM techniku
  • Roztahovat od začátku do stran
  • Na malý prostor jaký mám - ScrOG - hlavně bych chtěl vertikální
  • 4 kytky namísto 5ti, abych měl víc místa na ofuk
  • Nepřehnojovat na začátku!
  • Zůstat u kokosu - nebyla šance přelít, ani jednou problém
  • Jinak bych asi nic neměnil :) Co myslíte?


Jo a ještě něco. Pokaždé, když ustřihnu list, tak ho schovám k ostatním do mrazáku, abych je pak všechny najednou usušil a uvařil si třeba mlíko. Je to lepší, než nechat 2 měsíce listy někde uschnuté ne?
tuffgong1
no s tima listanam nwm nwm budou pěně nasáklí všema těma hnojivama ,ale pokud ti to nevadí bumbat :D tak proč ne ........

jinak se mi to líbí takže k + :-)
pokud ty listy poradne parkrat provaris vodou tak by mely byt ciste.......
Milanec
tuffgong1: Díky moc za K+ :) Co je dobré pro kytky, můžu i já :D :D
Kus Hoven: To není vůbec špatný nápad, díky za radu :)
gravedigger
Pic, já když dělám mlíko, tak to vždycky propařím horkou vodou, někdy lehce nechám projít varem a pak přecedit a teprve dát do mlíka.
tuffgong1
tjn to je taky pravda že když se to pořádně provaří že je to ok :D

myslíte že to provaření odstraní i tu mrdku proti plísni ? takovej zeleno modrej povlak na listech to kámošovi udělalo když to tim postříkal a už to z toho nedostal ?:D
Milanec
Já bych řekl, že voda při varu je mocná zbraň i proti tomuhle. Prostě ty látky, které to obsahuje, zoxidují a "vypaří" se :) Ale, ruku do ohně bych za to nedal
tuffgong1
:D tak snad jo mu řeknu ať to převaří a pak třeba pro jistotu ještě nějak proplachne :D xD no v nejhoršim se pose.. a pobli.. :D a já se mu budu moct smát :D

Re: Milanec přeji pěkný pěst a omlouvám se za odbočení od tvého pěstu ke kámošovím ufo chemickým listům :D
Milanec
Díky moc ;) Není se za co omlouvat... Každý by měl být informován o tom, že hnojiva a postřiky se nežerou :D
Milanec
Co si myslíte o tom, kdybych kytkám do sortimentu hnojiv přidal ještě Fish-Mix? Četl jsem na různých threadech o něm a panuje tu všeobecná spokojenost. Hlavně poměr cena:výkon.
tuffgong1
jediný co o něm znám je že nechutně smrdí :D
mrakoplas
Cau,
fish mix se spise pouziva na rust ,ale jeho pouziti v pocatku kvetu by asi nebylo na skodu. Pokud ale vsechno jede, jak ma ,dal bych prednost doplneni dusiku v kvetu, coz se stava a projevuje zloutnutim spodnich listu spise pridanim hnojiva na rust.

Fish mix se mi osvedcil i jako postrik na listy.

jinak moc pekny, myslim ze si ten prostor vyuzil paradne.
Milanec
Ty jo, děkuju moc :) Jsem rád, že mě nepotkala ani plíseň, ani žádná jiná zhoubná pohroma, která by mi brzdila růst a stresovala květiny. a za kterou bych si nemohl sám. Jinak s dusíkem snad nebude problém, protože po celou dobu pěstování používám AB na kokos a ten by se o tohle měl postarat.

A nebude teda vadit, když na Phyt-aminový postřik budu plácat ještě fishmix postřik?
Warl0ck
nemelo by to vadit, ale postrik uz asi na kwetu aplikovat nebudes, ne??.. na kwetu to nestrikej, ten phytamin muzes normalne do zalivky.. Nekde tu o tom byl thread.. Fish mix jak rika mrakoplas..
Milanec
Hou hou brous, další update.
Jelikož kytky byly bez dozoru od čtvrtka ráno až doteď a povyrostly víc, než jsem čekal, jedna kytka si spálila jednu končetinu. Je to tragická událost, ale snad mě nezavrhne a bude růst pěkně dál. Místo ve skříňce ale ošklivě dochází a pokud ještě povyrostou o 10 čísel, už nebude kam posouvat stínidlo, neb bude bourat o odtah -> to by si žádalo hardwarové úpravy většího rázu, což se mi už moc nechce :P
Jinak krmení dnes, po 4 dnech srkání zásob:
Zálivka z:
- Alga Bloom; 4ml/l
- Phytamin; 5ml/l
- Cocos A+B; oboje 3ml/l
- Hydro booster; 2ml/l
Milanec
A celkový pohled na můj eko environment.
Už jim chlupatí brada :D
YagoMan
čest parde,
nechám to na tobě, ale při tak malém prostoru a při tom počtu rostlin (pro mě nešikovně zasazených do jedné nádoby :( ) bych postupoval asi tak:
- polámal bych stonky...
- mírně prostříhnul "jen" ty čepele nebo jenom určitou část čepele listů, které by stínily větvičce nesouci vrcholové palice...
- a kolem lampy si dát třeba takovou mřížku o kterou se rostlina v tvé delší nepřítomnosti zastaví a nespáli se...
- a hlídat...

ale je to ve tvých rukou :driver: každopádně hodně zdaru
Milanec
Zdravím, no já je mám ve 3 nádobách (2x po 2 a jedna je sama), ale to neřeší, že jsou přeci jenom nahuštěné dost. No a už je to přesně 2 týdny od přepnutí, tak doufám, že už tolik růst nebudou. Nevíš náhodou, kdy kytka přestává růst?
mrakoplas
...zdarec, jede ti to fakt paradne , uz jsem zvedavej ,jak ti budou kvest ,je mozny, ze jeste povyrostou , hodne se tam projevuje ten haze, ale vic jak tejden to nebude, vetsinou kytky jeste rostou 2-3 tejdny ,ale nektery indiky skoro vubec ..... urcite bych to udelal ,jak pise yago man, jen dej pozor abys pri lamani vrcholovejch vetvi moc nepretrhal pletivo , nejdriv mezi prstama ten stonek jakoby rozmackej , aby se vahou ohnul nebo mu opatrne pomoz. Tak se nejmin prerusi prisun zivin do zlomene casti.
Nebo ty vetve muzes privazat provazkem u paty stonku.
Milanec
Čabas,
no já je ohýbám kolínkama, akorát to ty potvory hned otočí za světlem a zas tolik je nezpomalím :( Takže myslím, že i kdybych je lámal, tak to dopadne stejně a vrcholek půjde stejně za světlem, ne?
mrakoplas
...prave ze uz tolik ne , kolinka pokud jsou silnejsi vetve , uz tu silu stonku nedavaj, po zlomeni prave se muzou trochu zvednout ale uz neporostou. nebo to svazovani ...
Milanec
Ty jo .. tak díky moc.. hned ráno je pořádně zmasakruju, ať už nerostou a můžu doma (mimo kolej) klidně spát a nepředstavovat si, jak se mi na koleji pálí :)
Milanec
Kapitánův deník. Hvězdné datum: 35 dní od zasazení řízků, z toho 16 dní od přepnutí.
Určitě se už nemůžete dočkat dalších fotek. Holky jsem pomačkal, abych jim tedy zatrhl růst trošku. Zdá se, že už se ani moc vertikálně neposouvají. Pořád trhám nějaký ten stín vrhající lísteček, nějakou tu větvičku, co nepobrala moc síly, leží vespod květiny a nedisponuje šancí na adekvátní růst palic kvůli světelnému deficitu.
Milanec
Pochvalu zajisté zaslouží můj makro-maker na mobilu, který si je prostě dává :P
Milanec
A dnešní foto nášup opět zakončujeme pohledem na kousek zeleně v betonové poušti. Jinak, zalévám střídavě 1 - 1,5 litru na 5 květin zálivky, v pátek je nakrmím k prasknutí, čímž zabezpečím dostatek vláhy až do nedělního večera.

Phyt-amin jsem přesunul z postřiku do zálivky, neb mi to poradil jeden šikovný grower se jménem série kytar od B.C. Rich. A abych to rozepsal podrobněji (8:00 - 20:00 světlo - zalévám pouze před večerkou).

  • Phyt-amin(Plagron) - neděle a čtvrtek 5ml/l - Doporučené dávkování, ale stejně jim budu později trošku přidávat ;)
  • Alga Bloom(Plagron) - neděle, úterý, čtvrtek 4ml/l - Doporučené dávkování, ale jim budu později trošku přidávat ;) :D
  • Cocos A+B(Plagron) - každá zálivka 3ml/l obojího. Ke konci květové fáze 4ml - je to tam i doporučené
  • Hydro Booster(nevím od koho) - každá zálivka 2ml/l. U toho zůstanu až do flushingu, kdy nasadím namísto všech hnojiv Final Solution.


PS: Jinak ta fotka je hrozná, vypadá to jak vrabčí hnízdo trávy, ale jinak je to opravdu krásně prostříhané a jsou to parádní canabisková borůvčí :D

PS2: Jo a jelikož nevykazují sebemenší známku přehnojení, asi jim zvednu dávku všechno o 1ml/l. Budu chodit se džbánem a jakmile se začne ucho trhat, tak uberu trochu.
YagoMan
čest,
paráda starouši ;) na kolínka se vyser, za celou dobu pěstování jsem je použil jen jednou a už nikdy, jakože proti gustu...
ale jsem radši pro použití všelijakých drátků, ohejbáků, težítek a pokud jde o malý prostor tak lámání a klidně radikální...
tu část, kterou lámu před samotným lomem mírně navlhčím a pak to jde samo bez újmy na zdraví kytky...;)
tím jak ta kytka zjistí, že má "bebí" tak se začne léčit a zpomalí táhnutí za světlem (to už tu myslím psal i mrakoplas)
můžeš se setkat i s názorem, že tu kytku vystresuješ a budeš mít slabší harvest, z vlastní zkušenosti ti můžu potvrdit, že je to nesmysl, nějaký pátek už taky kytky lámu a řekl bych, že je to ve většině případu spíš naopak, jakoby ta kytka při tom hojení prala do sebe více šťávy...
tak ať se zatím daří, držím palec a budu sledovat... zatím ciao :wink:
tuffgong1
no už jsem to tu někde četl a využívá se to v době růstu prostě hlavní stonek a i jiné větve jakoby rozmačkáte a ta kytka to samozřejmě začne hojit a tím pádem máte ve všech místech máčknutí tlustčí stonek....tzn z okresky po které se vozí dodávky živin máte dálnici po které se vozí tiráky živin :D aspon nějak tak to tam psali :D
Milanec
Děkuji děkuji. Je to radost, že se to někomu líbí :) Hezky to vystihl tuffrong1 s tou dálnicí ;) Každopádně si také myslím, že to té kytce nějak moc neškodí. Logicky bych si to odvodil tímto:
Poškodíte kytku tím, že jí rozmačkáte nosnou konstrukci - tudíž to, co používá na svůj růst, využije na opravu (neroste, ale opravuje). No a to, co je potřeba na květ, to není potřeba nikde jinde, než na květu, tudíž se růst květu nijak nezpomaluje. Už to jen dokázat matematickou indukcí ... :D
Milanec
Tak, je tu další update. Kytky se snad už zastavily v růstu. Pro jistotu je pořád lámu, abych jim opravdu domluvil. Jedna květina bohužel nějak nestačila narůst a její jedna část je zastrčená bez dobrého přísunu světla, tudíž na jedné polovině strádá. Škoda :( Jinak protrhávám stále listy (s mírou), aby se dobře svítilo na paličky.
Zálivka:
4ml/l cocos AB (obojí)
5ml/l Alga Bloom
5ml/l Phytamin
2ml/l hydrobooster
Milanec
Tady je pohled na spodní část rostlin. Příště to bude chtít víc roztahovat s touto watáží. Vzadu vpravo jde vidět, že polovina květiny (ta, co je napravo) je opravdu níž a má toho světla mnohem méně, než její druhá polovina a další osazenstvo.
Milanec
A ještě jedno foto. To na listech už možná bude pryskyřice, ale těžko říct. Dost mě ale mrzí, že nemám EC metr, kytky sice nemají známky přehnojení, ale díky vysokému EC by nemuseli sosat hnojiva, protože to prostě nejde. Jsem docela na vážkách, zda bych neměl pár dní zalévat jen vodou.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma